22 oktober

Idag är det min morfars födelsedag. Det är många år sedan han lämnade oss nu, men han är ändå en människa jag ständigt bär med mig. Han gjorde ett starkt intryck den mannen. För mig var han den där goa morfarn som alltid tog sig tid. Han spelade finns i sjön med en tills man själv inte orkade mer och när man satt i hans knä berättade han om sitt liv på havet, berättelser som fascinerar fortfarande även om jag glömt det mesta av innehållet. Morfar var verkligen snäll. "Lä ungarna va Selma" sa han till mormor när hon förmanade att vi stökade till det i sängen. Men han kunde säga ifrån också. Aldrig ett ont ord till mig men jag vet att han kunde bli heligt förbannad och han drog sig inte för att visa det. Ibland är det nästan skönt att han slipper uppleva all den skit som är omkring oss just nu. Om morfar funnits idag hade han inte varit stolt över sitt land. Det är inte jag heller.. 

Skolmassaker i Trollhättan idag och de sjuka nyheterna trappas bara upp. Fy fan, ibland är jag rädd på riktigt över den verklighet mina barn växer upp i. Ett sjukt sjukt Sverige. 

Hoppas du har en fin födelsedag i himlen morfar! Och att du sluppit ta del av de galenskaper som händer här mitt ibland oss. Och hoppas att mormor försett dig med sina utsökta jitterbuggar :) 





 

Mycket som hänt..

Jo det har minsann hänt lite på sistone. Tusan att jag aldrig hinner uppdatera här! 

- Mattias har opererat foten och får inte belasta den det minsta på sex veckor. Efter de veckorna väntar en lång rehabilitering och det kommer ta tid innan han är ok igen. Anledningen till operationen är förmodligen gamla fotbollssynder. Han har mått ganska kasst under de här veckorna, haft riktigt ont och kan inte vara uppe längre stunder utan att foten svullnar rejält. Imorgon är det fyra veckor sedan op:n och vi får se om han kan börja jobba så smått i veckan. Jag är tveksam. 

- Förra lördagen var jag och grabbsen i Karlstad igen. Helt sanslöst, men jag vann rinkside 3 biljetter till matchen mellan Färjestad och Modo. När vi var i Karlstad sist berättade Lucas att man kunde vinna platserna i den där soffan längst framme vid rinken. Mat och dryck ingick visst också om man vann. Så några dagar efter att vi kommit hem fyllde jag i ett formulär via fejjan, döm om min förvåning när de ringde och berättade att jag vunnit. Ganska galet pris faktiskt och något tre Färjestadhjärtan inte kunde säga nej till. Vi fick gå in i omklädningsrummet och kika på spelarnas platser, stå i spelargången när grabbarna gick in från uppvärmningen, hälsa på Tommy Samuelsson (tränare), prata och ställa frågor till materialaren, sitta i rinksidesoffan och beställa in vad vi ville i mat-, dryck-, snacks- och fikaväg. Vi fick dessutom se Färjestad vända ett 0-3 underläge till hemmavinst med 4-3 i sudden. En av de märkligaste och bästa dagarna jag varit med om. Jag, Lucas och Linus. Magiskt. 

- Föeutom Mattias fot har vi legat sjuka en hel del. Själv har jag inte jobbat en hel vecka av de senaste två. Jag fick luftvägsinfektion och låg pall, Alice drabbades av något liknande och nu har det varit Mattias tur. Idag är faktiskt första dagen som jag känner mig ok på länge. Förutom den där infektionen lyckades jag dra på mig en släng av kräksjuka också. Fy faen!

- I torsdags var vi med Alice på utvecklingssamtal. Alltså jag höll åå att börja gråta över alla fina ord om vår flicka. Så klok, så snäll, förstående och hjälpsam. Dessutom en stjärna i varenda ämne hon tar sig för. Helt underbart lycklig när Elin beskrev Alice som en Astrid Lindgren tjej. Stark, kavat, går sin egen väg, men med ett hjärta av guld. Elin sa också att hon var så otroligt glad över att ha Alice i klassen och hon tackade för att Alice delar med sig av sina kunskaper till sina kamrater och hjälper dem att förstå. Underbara Tossen 

- i torsdags var jag, mamma och Marie också och tittade på när Linus och hans klass hade sin Cabaret. Alla musikklassnior har det på våren och nu var turen alltså kommen till Linus och hans 9C. Jisses vilken show! Helt makalöst att dessa ungdomar satt ihop detta och rott det i land på detta fantastiska sätt. Jag njöt av showen och var galet imponerad. Många härliga skratt bjöds det på dessutom. Magiskt 

- i fredags hämtade vi vår nya bil. En Volvo v60, laddhybrid tror jag det kallas :P Jag är sjukt dålig på bilar, men jag vet att denna tilltalar mig på alla plan. Snygg, skön att köra och med en mängd finesser jag knappt hunnit börja titta på. Aja det blir nog bra :)

Idag har vi varit på kjugekull en sväng. Underbart höstväder. Vi lånade Leon med oss och fick även sällskap av Anette och Märta. Nu hoppas jag batterierna är välfyllda för en intensiv jobbvecka. På fredag har jag dessutom ett stort arbete att lämna in i skolan. Menmen först lite soffhäng. 

Tusen och åter tusen tack till mammi och Bojje för all hjälp vi fått nu när Mattias varit opererad och vi dessutom lyckats bli sjuka avigt och rätt. Hade aldrig klarat oss utan er! Ni är bäst! Love you 













RSS 2.0