Alice vill inte sova!

Usch, tvi och fy - vilken natt. Det var inte något högt pris på Alice inatt kan jag lova. Hade någon kommit förbi och velat ha henne hade jag förmodligen skänkt bort henne. Oki, kanske inte, men fy vad jag är trött på dessa nätter. Alice gnäller inte - hon vrålar, skriker, sparkar och är fullkomligt tokarg. Ingenting tycks hjälpa. Hon vill inte sova i sin säng, hon vill inte sova hos oss, hon vill inte bli buren, hon vill inte ligga kvar... Fullkomligt omöjligt att få henne lugn igen. Jag tror det ibland börjar med att hon drömmer och ibland av att hon störs när vi går och lägger oss. Hon sover så oroligt och vaknar hon till så är det kört. Idag är jag helt slut. Första gången hon vaknade var klockan halv ett då höll hon på i en timme. Vid fem var det dax igen men då höll hon inte på lika länge. Sen ringde klockan innan halv sju, bara att masa sig ur sängen...

Nu kommer jag förmodligen jaga livet ur maken för nu ska fanimig stugan på tomten bli klar så vi kan börja ändra om här inne. Alice måste ha ett eget rum. Vi måste få sova om nätterna. Det är prio ett just nu. Känns som en evighet sedan Alice sov en hel natt nu och även om det inte alltid är så illa som det var inatt så störs nattsömnen vareviga dygn. Jag orkar inte det längre.

Dessutom är det ju såklart sjukt jobbigt för liten stjärna själv. Vissa dagar är hon så trött att eftermiddagar och kvällar bara blir en lång pina. Får väl se hur kul det blir idag med både sim och pyttedans på schemat...

Nu håller jag helg :)


Jisses vad jag är trött ikväll. Orkar i...

Jisses vad jag är trött ikväll. Orkar inte ens blogga från datorn :) Jobbat veckans längsta dag idag och nu varvas det ner ordentligt. Tre timmar imorgon sen helg! Har haft ännu en bra dag på jobb idag, vi har en himla mysig barngrupp. Så goa, fina kids :) Men det har varit intensivt och oj vad trött jag var när jag kom hem. Tog en liten powernap när M fixade klart middagen. Kyckling, potatis och sås - mumma! Ikväll har vi haft riktigt hemmamys. Alicen var himla trött även ikväll och jag oroade mig ett tag för att hon kanske är på väg att bli sjuk igen. Men ingen feber ikväll iaf så håll tummarna!


Föräldramöte

Det får bli en liiiten stund framrör skärmen innan sängdax. Känns som om det gått i ett idag och ja det har det ju gjort också. Hann hem och äta lite middag, pyssla lite med Alice och hjälpa Linus med veckans matteläxa innan det var dax att återvända till jobb igen. Ikväll var det föräldramöte och som vanligt så var det himla trevligt. Jag tycker det är både viktigt och roligt att få träffa föräldrarna utan barnen vid sådana här tillfällen. Man får möjlighet att prata om verksamheten, berätta, förklara och umgås på ett sätt som man aldrig hinner i den dagliga kontakten vid lämningar/hämtningar.

Jag trivs bra! Vissa saker hade man såklart önskat skulle skötas lite smidigare. Fast jag har väl kommit till insikt med att endel saker ska man bara inte lägga energi på och vissa saker ska man aldrig sluta kämpa för. Man får bara lära sig att inse skillnaden.

Älskling jobbar inatt och det känns tomt. Har knappt hunnit träffa honom heller idag. Farmor har varit här och passat barnen då jag var på möte. Alicen hade varit supertrött och hon hade velat lägga sig väldigt tidigt. Flera gånger hade hon frågat farmor "är klockan åtta nu?". Vet inte var Stjärna har fått det ifrån, men klockan måste liksom inte bli åtta för att hon ska lägga sig :) (Däremot får den gärna passera sju.) Somnat hade hon gjort tvärt iaf och nu ska jag minsann krypa ner bredvid henne. Självklart sover hon i pappas säng nu när han jobbar :)


Min stjärna älskar att bada :) Här är en b...

img_0797 (MMS)

Min stjärna älskar att bada :) Här är en bild från 1,5 timmes badet igår. Jag är så bra simmare hävdar Liten själv. Och ja hon är verkligen som en fisk i vatten :) Sitter just nu på jobb och saknar henne. Blir en lång dag idag med möte ikväll. Men när det är gjort så har halva min arbetsvecka passerat. Japp snaaart är det torsdag igen och då laddar vi åter för helgen! Nu - dax att avsluta fikarasten.


Mössor och stövlar

Japp det blev en tur med bussen till stan idag. Jag blir lätt rastlös av att bara gå här hemma och göra en massa här det ville jag inte. Jag gjorde tillräckligt igår. Jag och Alice gick först bort till Vincent en runda. Skulle hämta en Geggamoja-mössa till Alicen där. Men den fanns tyvärr inte i storlek. Kanske tur det förresten för jag ändrade mig är vi var i affären. Valde en annan modell till Alice (hon ville ju såklart ha rosa!) och beställde istället den första mössan till mig själv. Ser fram emot när den kommer in i butik :) Tycker den är så cool! Desstom är det lite fleece inuti så den kommer passa perfekt under skidhjälmen i vinter.

Jag köpte faktiskt ett par stövlar på vincent också. Till mig själv. Jag har normalt sett storlek 37-38 i skor och detta var ett par neoprenstövlar låg modell i strl 35! Riktigt stora i storleken med andra ord och de passar precis på mina fötter. Alice har neopren och jag bara älskar dem. Själv har jag  letat efter bra skor att ha på jobbet och neopren är ett vattentätt och värmeisolerande material som andas, därför tror jag de är perfekta på dagisgården!

Nu dax för middag, fisksoppa!




Alice mössa

 
Min mössa, mina dagisskor :)

 


Att jobba halvtid är toppen, åtminstone fö...

img_0778 (MMS)

Att jobba halvtid är toppen, åtminstone för mammalivet. Jag älskar att vara tillsammans med mina små. Idag slutade jag redan kl elva, jag och Alice tog bussen till stan. Biblioteksbesöket är väldigt uppskattat :)


Massa göra, massa gjort!

Fi fanken vad jag har varit effektiv idag. Älskling har jobbat och jag kände för att göra detsamma här hemma. Ville få undan lite inför kommande vecka. När jag vaknade imorse hade jag en lång to-do-lista. Nu ser den ut såhär:

Skjutsa Linus till fotboll
Skjutsa Lucas till fotboll
Titta på Linus match

Vika, lägga in tvätt
Laga lunch
Städa toaletterna
Dammsuga sovrummen
Dammsuga hall och kök 
Svabba köksgolv
Göra veckans matlista
Tvätta tre maskiner tvätt
Tvätta Alice sulkyvagn
Rensa och torka ur kylskåpet
Köra iväg med sopor
Rensa ur och dammsuga bilen
Storhandla (verkligen STORHANDLA)
Laga riktig söndagsmiddag (ostbiffar, mums!)

Nu är jag mätt, nöjd och trött. Linus har varit till stor hjälp idag (glad efter vinst i fotbollen!) och han har både tömt diskmaskinen (två gånger), lekt med Alice, gått ut med sopor, rensat bilen från skräp, hjälpt till på sopstationen, hjälpt till att handla, dukat till middagen... Han har visserligen muttrat lite om barnarbete och slaveri, men jag tar inte det så hårt ;) Belöningen kommer ikväll iform av lite extra påslag på månadspengen. Fast det vet han inte om, jag vill att det ska vara naturligt att hjälpa till och att det inte alltiid ska resultera i att man måste få tillbaks. Nåja vi har faktiskt haft ganska kul mitt i allt arbetande :)

Det jag inte har gjort idag är typ:

Suttit ner och druckit kaffe
Kollat mailen
Soffmys (med risk för att somna)

Så kommer resterande av min kväll att se ut!

Önskar er en fin kväll!


Tunga ben, lättare sinne

Jodå det blev en löprunda nere vid sjön och in mot stan. Även om det var betydligt tyngre att springa idag så gjorde jag ju det iaf och det är väl det som räknas? Och fast att det kändes tungt i benen så känns det betydligt bättre inuti nu. Motion gör verkligen underverk! Gick i ett par minuter och körde sen på med 25 minuter konstant löpning. Tungt tungt tungt, men NU är det gjort och jag har verkligen gjort mig förtjänt av att njuta lördag. Nu väntar duschen och sen ska det lagas middag. Vi kör på en repris från förra lördagen och fixar till bakad potatis med skaldjursröra. Mmmm det är lovely :)


Bad

Japp bad.. i dubbel bemärkelse.

De började bra men sen gick nog något fel och förmiddagen kändes mest  blä, skit och mög! Frukosten var allt annat än mysig och när Alice välte tvåliters-kannan med lättdryck höll jag på att få ett bryt. (Då hade jag redan lyckats trampa i hennes löskokta ägg och hällt ut mitt kalla kaffe en gång) När kannan flög i golvet lyckades jag på något sätt ändå att räkna lugnt till tio och ta hand om eländet. Men grabbarna bråkade massor och de lät väldigt mycket och högt.. Mitt tålamod ville inte alls. Jag kände ganska omgående att antingen går allt åt h-vete idag eller också så bryter vi här och nu. Att bada får alla mina barn på gott humör så vi packade badkläder och begav oss till badhuset. Ett klokt beslut.

Vi hade varmvattenbassängen för oss själva en lång stund, det var supermysigt. Nu hoppas jag på att vi får en bättre kväll, även om jag måste erkänna att jag inte är på topp förtillfället. Mattias och barnen är nu på lekplatsen där villaföreningen anordnat en fotbollsmatch mellan nya och gamla villaområdet här i Hammarslund. Trevligt initiativ och jag borde naturligtvis också vara där. Om inte annat så för att ta hand om Alice. Men jag stannade hemma och gör nu mest ingenting mer än att andas lugn. (Och dricker varmt kaffe.) Nu ska jag dock snöra på mig joggingskorna och ge mig ut en runda på egen hand. Och efter det finns det väl ändå alla förutsättningar för att det ska kännas helt bra...


Äntligen fredag

En helledig fredag ligger framför oss idag. Underbart. Jag har fått iväg grabbsen till skolan och även hunnit med två maskiner tvätt. Lucas ska cykla med klassen till Ivö idag så jag hoppas verkligen på fint väder. Vi har haft en bra vecka jag och Lucas och han poängterade noga att han ska mysa fredagsmys hemma ikväll. Tacos står på önskelistan och det låter som en bra idé tycker jag :)

Alicen vaknade när klockan ringde men somnade om efter en flaska välling. Själv sitter jag här och bara njuter av vetskapen om att vi har massor av tillsammanstid framför oss. Städade igårkväll och blev klar ganska sent, men ville verkligen få undan det så vi bara kan njuta idag. Underbara fredag. Det finns fina planer för dagen och jag vet att det kommer det bli en väldigt bra dag ♥ 

När Toss vaknar kommer det spelas freeedagsmyyyyys i hela huset :)



Jobb och sömn

Lucas har varit hemma hela veckan. Känns fantastiskt, jag är glad och mår riktigt bra. I söndags pratade jag en lång stund med honom och vi var nog överrens till slut om att här hemma gäller våra regler, han kan inte sticka till pappa när det inte passar här. I så fall får han bo hos sin pappa på heltid och det vill varken jag eller Lucas. Det kan låta hårt, men jag kan inte ge efter på vissa saker. Kan t.ex ha handlat om att han vill vara med kompisar till sent på kvällen. När jag sagt att jag kommer och hämtar honom vid åtta så har han blivit arg och sagt att "då sover jag hos pappa". Förstå mitt dilemma. Jag älskar Lucas, men jag tror inte han mår bra av att kunna spela ut oss så.

Så var det alltså helg igen. Ja iallafall för mig :) Fast jag ska erkänna att huvudet är fullt av jobbrelaterade tankar och att jag snart ska fortsätta jobba en stund till. Är så himla glad för att jag är tillbaka i förskolevärlden. För utomstående kan det till synes vara så att vi passar barn, för mig är det ett ansvarsfullt uppdrag som i huvudsak syftar till lärande. Genom lek givetvis. Mitt favoritämne i förskolan är matte och det hoppas jag få jobba massa med denna terminen. Bara chefen som ska ta tag i och förändra lite saker först, så mina arbetstider gynnar barnen och inte kollegernas vilja i att hoppa över middagsrasten etc för att få gå hem tidigt...

Men jag är full av förhoppning om att det här kommer gå hur bra som helst.

Igår var vi på föräldramöte. På världens bästa förskola, Vintergatan. Vilket möte, vilken energi och vilken glädje. Jag är så glad för att Alice är just där.

Alice ja. Hon sover som en kratta om nätterna just nu. Drömmer massor! Funderar på om det har att göra med att jag jobbar och att vi inte ses riktigt lika mycket längre. Jag och Alice har liksom varit ett, suttit ihop, alltid vi två. Inatt illvrålade hon att hon ville ha puss. Söta unge ♥ Efter det var det lugnt en stund, men vid femtiden vaknade hon igen och var superledsen fört att "Marie har tagit din hjärta som jag gjort till dig MAAAAMMA!" Elaka moster ;) Låt Alice sova om nätterna (och mig också) :P

Nä nu ska jag jobba lite för snart ska älskling hämtas på Vintergatan. I eftermiddag är det sim och pyttedans. Massa tillsammanstid och förhoppningsvis sover vi gott inatt.


Jag har äntligen vågat mig ut i joggings...

Jag har äntligen vågat mig ut i joggingspåret igen :) När jag kom hem efter rundan höll jag på att böla av glädje. Jo det är sant och det är inte första gången. Jag har pga omständigheterna varit hindrad från att göra mycket under de senaste månaderna, det har varit oerhört påfrestande att leva så och varje gång jag lyckats kliva över ett hinder har det känts som att jag återerövrat en liten bit av livet. Det har varit en märklig och mäktig känsla och den har faktiskt fått mig att gråta ibland. Det kan ha handlat om allt från att ta sig ur sängen själv till att klara av att knyta skorna. Ikväll gav jag alltså mig ut på en joggingrunda. Det kändes lite i magen till en början, men det gick bra. Märker efter en liten bit att jag rör mig helt obehindrat, jag är fri att göra vad jag vill med min kropp! Underbart! Trodde jag aldrig för några veckor sedan, men jag är FRISK. Inte bara nerskrivet på läkarintyget, utan på riktigt. Hade verkligen inga förhoppningar om någon lång runda ikväll, utan tänkte nästan börjat om på stegen i joggingskolan. Det är ju ändå 2,5 månad sedan eländet började nu och sedan jag sprang sist. Men så bestämde jag mig för att jag inte alls ville det, det kändes så surt att behöva börja om, så jag tänkte att 2+5 nog skulle passa bra. Började med att gå de där två minutrarna, sen sprang jag. Jag sprang, sprang och sprang. Känslan var underbar och jag ville bara inte stanna. Det gjorde jag inte heller. Efter 25 minuters löpning var jag hemma. Slutkörd och lycklig. Det gick inte särskilt fort, men det gick och jag är lyrisk. Lycklig över min envishet, lycklig över livet och lycklig över känslan av att verkligen vara frisk. Imorgon kommer jag ha ont och träningsvärken ska få påminna mig om varför. För att jag KAN springa. I veckan åker jag till Friskis och köper mig ett kort, det är dax att jag verkligen blir vän med min kropp igen. Fan vad livet är underbart. Det är till för att levas och jag älskar det. JAG ÄLSKAR DET!


Hemma från jobb, middagen stod framdukad n...

img_0760 (MMS)

Hemma från jobb, middagen stod framdukad när jag kom hem :) Snart ska jag köra och titta på Lucas när han spelar innebandy. Men först ska jag pyssla färdigt med världens finaste stjärna. Ikväll får det bli en långpromenad eller kanske kanske ett försök  i joggingspåret. Önskar er en fin kväll :)


Jobb, val och vinterns outfit

Lucas är H E M M A, det är jag lycklig för ♥ 

Andra jobbedagen idag då och det känns bra. Grejen är bara den att halvtid är inte mycket i en barngrupp, det är för lite. Särskilt om man är ensam förskollärare och det är bestämt att vissa arbetsuppgifter endast får åligga dem som har pedagogisk utbildning. Men nu har vi valt det här och jag tror att det gynnar våra egna barn på bästa sätt. Hoppas det kommer funka på jobbet också. Och hoppas på att jag hinner lära känna barn och föräldrar snabbt för jag vill komma igång och jobba riktigt nu. Idag kastades jag in i utvecklingsgruppen, den grupp jag själv varit med och startat upp en gång för många år sedan. Vi arbetar med små barns matematikutveckling. Galet intressant om ni frågar mig :)

Ikväll jobbar Mattias och jag ska krypa ner i sängen om en liten stund. Blev sent igår, kunde inte släppa valvakan. Visserligen gick valet alliansens väg vilket också är det håll jag förespråkar, men jag tycker ändå att det är bedrövligt. Särskilt som Sahlin efteråt står och säger att NU är det allvar, det här händer på riktigt i Sverige. Ehh jaha?! Vilken sten har hon gömt sig under i hela valrörelsen? Opinionsundersökingarna har väl tydligt pekat på att SD skulle komma in i riksdagen? Jag tycker det är alla de etablerade partiernas fel att det gick såhär då de inte tagit debatten på allvar och motat Olle i grind. Ohly skriker högt men fortsätter att stoppa huvudet i sanden och Wetterstrand anser att det är upp till Reinfeldt nu. Sandlåda. Sveriges framtid är fan i mig upp till alla.  Det är iaf min åsikt.

Bläää - nä det var ju knappast meningen att det här skulle bli ett politiskt inlägg, men hade jag haft lite mer tid över så skulle jag nog kunna tänka mig att engagera mig politiskt på riktigt. Intressant och viktigt. (Och ja jäklar jag håller nog på att bli vuxen på allvar nu) ;)

På tal om val så var Alicen vansinnigt arg utanför vallokalen igår. Hon vrålade, skrek och var tokarg! HON skulle RÖÖÖSTA. "Lägga lappar i brev" och hon skulle rösta på PAPPA. Folket som köade hade ganska kul iofs, men suck - hennes humör är inte att leka med just nu.

Idag har jag varit och fikat med min fina vän Caroline. Jag passade också på att köpa Alice vinterkläder. Har alltid kört på Polarns innan och Alice har även overallen därifrån i år. (Antar att det är den hon kommer använda mest också). Jag vill dock ha dubbel uppsättning vinterkläder (erfaren mamma och förskollärare) ;) och föredrar att ha både overall och jacka+byxor. Årets tvådelade set kommer inte helt oväntat från Villervalla. Ska testa det och sen får vi se om det blir Polarns nästa år igen eller ej. Snygg är årets vinteroutfit iaf, nu ska snart funktionen också få övertyga mig :)




   

Röd jacka, svarta byxor, turkos fleece och två mössor (måste ju matcha både med och utan fleece) :)

(Alla bilder lånade från villervalla.se)


Lördag och tillsammanstid

Lördag och tillsammanstid. Frukost och lugn hemma på förmiddagen. Sen blev det en tur till stan för att köpa nya skor till Max. Jag, Mattias och Alice fortsatte en runda i stan efter att skorna var inköpta. Var inom Vincent och funderar skarpt på en ny klänning till Alicen. Försvarar mig med att hon faktiskt bara har två med lång ärm och att denna även är ett perfekt dagisplagg. Var inom Polarn också idag och där köpte vi en ny pyjamas till Toss. Alice har en pyjamas med dragkedja, alltså en hel overall och hon älskar den. Jag har köpt tvådelade till henne senaste gångerna, men hon vill mycket hellre ha den hela.  Hade fått en bra bonuscheck och dessutom en rabattcheck på PO.P så nu blev det en ny "overall". Mysig och inte minst perfekt att ha när vi ska till Sälen i vinter :)

Just nu sover Alicen en stund, hon däckade i bilen och vaknade inte ens när jag lyfte in henne. Blev sent igår, vi var hos A och P på pizzakväll och det var trevligt som vanligt. Älskling är nu ute och spikar på stugan. själv sitter jag och kollar valdebatten från igår. Har fortfarande inte bestämt hur jag ska rösta :S Snaaart ska det dammsugas och toaletten ska skuras. Ikväll blir det hemmamys, bakad potatis och ett glas rött. Lördagsgodiset är såklart också inköpt :) Äntligen en lördagkväll utan några planer eller måsten. Känns väldigt skönt faktiskt.



Fanns ingen bild på den hela pyjamasen, men den är iaf i samma färgställningen som tröjan här.


Villervallaklänningen. Tråkig bild, men så himla fin i verkligheten.


Saknad (och trambolin)

Livet är inte alltid enkelt och ibland tycks ingenting bara gå vägen... Är funderig och kör fast i mina tankar. Saknar stora grabben något alldeles galet just nu. Vi är inte riktigt överrens han och jag och han spenderar väldigt mycket tid hos sin pappa. Jag förstår att han vill vara där och jag går med på mycket för att han ska kunna vara i Fjälkinge så mycket som möjligt. Men jag kan inte låta honom utnyttja situationen i att jag och hans pappa inte lever tillsammans. Jag kan bara inte göra det, jag vet hur jäkla illa det kan sluta när barn kan fara fram och tillbaka för att välja det hem som passar bäst i stunden. Jag tänker inte ge mig in i någon tävling kring Lucas. Jag vinner nämligen ingenting på att inte ställa krav, ha regler och gränser bara för att han ska vilja vara här. Ingen vinner på det. Däremot är jag övertygad om att det funnits en stor förlorare på att ha det så. Lucas själv. Men jag saknar honom. Jag saknar honom alldeles galet mycket och det händer att jag är riktigt riktigt ledsen. Älskar dig min prins. Jag hoppas en dag att du ska förstå och att allt jag gjort och försökt göra kommer betyda något.

Fredag och ledig dag. Linus är hemma från skolan idag, han kände sig inte riktigt kry imorse. Nu vekar han iaf piggare och snart får vi nog ta och hitta på något. Vi började morgonen med att ta en lång mysig frukost tillsammans. Mina barn är tokiga i smoothie och jag kan bara hålla med dem, det ger en härlig start på morgonen! Vid frukostbordet satt vi och pratade om Alicens pyttedans. Jag frågade henne om hon tyckte det var kul när fröken spelade på trumma och vi skulle springa runt. "Mamma det var igen trumma, det var en trambolin" svarade Alice :) Självklart, det är en jäkla skillnad på trumma och tamburin ju ;)

TREVLIG HELG


100916

Torsdagen den 16 september. Den dagen har känts så avlägsen så länge. Fram tills dess ansågs jag vara sjuk. Ja jag har varit sjukskriven länge nu. Men så kom min "frisk-dag" till sist och det var dax att börja jobba. Kändes underbart faktiskt. Träffa kolleger, omtänksamma kolleger. Människor som bryr sig om mig, som ville veta hur jag mår, det kändes så bra att få prata, vara Amanda och jag kände mig faktiskt efterlängtad på jobbet. Att få träffa barnen, presentera sig för föräldrar och vara en del av arbetet kändes super. Jag är glad ♥

I eftermiddag har jag haft massor av Alice-tid. Det är så mycket VI just nu. Jag och Alicen. Hon är grymt mammig och jag låter henne vara det. Tror inte "mammighet" är något som ska bekämpas till varje pris, tror inte heller att hon kommer sitta i mitt knä resten av livet. Har hon lite extra mamma-behov just nu så får hon ha det. Själv har jag alltid Alice-behov. I eftermiddag var vi och simmade tillsammans och jisses vad mysigt det var. Första gången jag var med den här terminen och jag imponeras av Alice. Hon är jätteduktig :) Efter simmet blev det fika på Barbacka och träff med mammakompisarna. Sen var det dax för pyttedans. Alice älskar det, lyssnar noga på varje instruktion och gör allt precis som man ska. Duktiga älskade Stjärnan ♥

Jag är glad över att jag är tillbaka på jobb, men samtidigt överlycklig för att jag bara ska jobba halvtid och därmed få vara tillsammans med mina barn hur mycket som helst även framöver. 

Den tidiga kvällen spenderades med Lilliz. Alice somnade tidigt (helt slut efter bad och dans) och jag och Linus fick tid tillsammans. Läxor, trams och skratt blev det mestadels, sen var det såklart Idol innan sängdax. Resten av kvällen har jag spenderat i soffan med kaffe och choklad. M jobbar inatt och ärligt talat så har det varit ganska skönt med ensamtid ikväll. Jag behöver det ibland. Tid att tänka, fundera och analysera. Imorgon är jag ledig och jag ser fram emot en lång, ledig helg tillsammans.


För att DU finns ♥


Mitt-i-veckan

Idag vaknade Alicen 05.15, inte vad jag önskat - jag var helt slut. En timme senare gav jag upp och fixade en flaska välling till henne. Borde jag gjort direkt insåg jag i efterhand eftersom Tossen somnade om innan flaskan var slut. Det gjorde inte, jag var liksom inte lönt eftersom Linus skulle upp ju. Men när han var iväg med bussen kröp jag ner till Alicen igen och vi sov vidare till klockan var över nio. Mys :)

Efter ett bad tillsammans, frukost, tvätt, dammsugning och lite annat småplock körde vi bort med Linus gympakläder till honom på skolan. Jisses, han glömmer verkligen allt nuförtiden. Läxorna kommer aldrig med hem, i måndags stannade både nya skorna och nya jeansen kvar på fotbollsträningen och detta var tredje veckan i rad som gympakläderna inte kom med direkt på morgonen... Jag pratade med hans lärare idag om det och han skrattade lite åt det hela. Men samtidigt berömde han Linus enormt. Han är ingen kille som behöver lägga jättemycket tid på sina läxor sa han, så i klassrummet märks det inte. Tydligen jobbar han superbra på lektionerna och det är klart att sådant värmer i mammahjärtat. Älskade ungen min ♥

En tur till Tivoliparken har vi också hunnit med idag. Lite blåsigt och kallt tyckte jag, men vi roade oss en stund. Alice plockade massor av "kastanjar" och nu har vi höstfint här hemma :) Hon är verkligen för rolig lilla Tossen. Vid mellanmålet nu i em hällde hon ut hela sin smoothie. Jag torkade upp kletet och sen blev det till att starta tvättmaskinen och att bada Alice igen. Sa till henne att nu är jag minsann trött Alice. Vila då mamma, tyckte Alice. Men när ska jag vila då, undrade jag. Du kan vila när du är femti som pappa, svarade Stjärna. Jag skrattade så jag höll på att dö och är full av förundran över var i jisses hon får allt ifrån?!!

Imorgon börjar jag jobba igen, Känns bra att äntligen komma igång efter sjukskrivningen. Tror jag behöver det. jag funderar så himla mycket på det som varit... Orkar inte riktigt med det utan vill vidare nu. Jag kan inte klaga på mitt schema heller precis :) Slutar 10.30 imorgon (torsdagar) 11.00 på måndagar och är helledig alla fredagar. Tisdag och onsdag jobbar jag till 16, men det tar jag gärna med tanke på att de andra dagarna blir så mycket bättre då.

Dax att fundera över middagsmaten :S

(Btw, vinterns semester är med all sannolikhet säkrad. Lindvallen vecka 5 - here we come!!!!) :D

 


K Ä R L E K


Min Liten mår fortfarande inte riktigt bra...

img_0744 (MMS)

Min Liten mår fortfarande inte riktigt bra. Imorse var vi hos Nettan tillsammans med mina systrar och åt frulle. I em kom Carro och Leon en sväng :) En fin dag trots att Alicen är lite hängig. Imorgon får det bli ännu en dag tillsammans. Lovely.


Helgen

Har haft en fin helg! I lördags firade mina föräldrar sitt silverbröllop (som är idag - GRATTIS) och alla vi barn blev bjudna på god middag i en underbar miljö (brygghuset på Ovesholm). Tyvärr var inte min M med för han jobbade natt och lyckades inte byta bort den. Vi hade iaf en toppenkväll, sjöng och skrattade. Underbart. Av oss fick mamma och "pappa" en övernatning på Ronnebybrunn (med ABBA-show) nu i oktober.

Igår var vi bara hemma. Alice har fått feber så vi tog det mest lugnt. Hon och M var ute lite och skulle spika på stugan. Carro, Linus och Leon kom på besök och vi pratade lite om vår (förhoppningsvis) kommande vintersemester. På kvällen var jag och mellansis ute och gick en lång runda. Känns bra att man åtminstone kan böja med promenader nu, även om jag längtar till friskis och ut i joggingspåret. Får väl se när det kan bli aktuellt. Jag har fortfarande ont i min mage :/ Men promenera ska jag, det var toppenhärligt!

Idag har Lilliz studiedag, vilket innebar en härlig sovmorgon! Snart  ska det in och lunchas i stan med fina föräldrarna. Bojje fyller år och dessutom är det ju idag de varit gifta i hela 25 år!




Febrig Alice spikar stuga! Precis som sin pappa har hon alltid tungan utanför munnen när hon koncentrerar sig :)


Fredag

Höst och mys och för min del kunde det fått vara ännu mera höstväder ute. Det är verkligen något speciellt med hösten. Också. Efter att jag och Alicen pärlat, lekt, dansat och sorterat strumpor (var f-n kommer alla omaka ifrån och vem har snott den andra??) så tog vi bussen till stan. Meningen var att vi skulle möta upp Lilliz och sen en tur till tivoliparken, men Liten somnade i vagnen. Vi fick iaf hemhandlat fredagsmysgodiset och dessutom en massa frukt och grönt på torget. Älska! Snart ska vi laga till lite taco´s och sen är fredagsmyset i full gång :) LOVELY! 




Evigt tacksam för att du finns hos oss ♥


Underbar höstmorgon

Vilken underbar morgon. Älskar höstrusket utanför fönstret. Nu ska här tändas ljus och sen får det bli en mysig frukost med min älskade flicka. Alice myser just nu i soffan till Händige Manny. Idag kommer det bli en fin dag. Vi har inga måsten alls inplanerade idag. Ska mest bara njuta av tiden med Alicen. Underbart. I em kommer Carro och Leon för bus och lek. Perfekt sällskap en dag som denna, det ser vi fram emot :)


100909

Hade en superfin kväll hos mellansyster igår. Åt god tacogratäng och så blev det lite vin. Tack för det. Jag behövde nog verkligen det, komma hemifrån, tjata lite och träffa fina människor som står mitt hjärta nära. Det är livskvalité på högsta nivå.

Idag har Bojje varit här och hjälp Mattias med stugan. Vet i ärlighetens namn inte hur vi skulle klarat oss utan mammas och hans hjälp den här tiden. (Eller någonsin?) Jag är så glad och tacksam för att de ställer upp, alltid, utan minta tvekan på alla sina barn så fort det behövs. Jag är också glad och oerhört tacksam över att de hjälpt mig tillbaka till livet... För jag har verkligen behövt hjälp. Det råder ingen tvekan om det. Tack fina ni.

Idag har jag inte varit på topp precis. Jag känner en inre oro och jag kan inte riktigt ta på vad det är. Jag vet inte men jag känner mig låg, fundersam och lite ledsen. Och jag vill bara skjuta ifrån mig allt, orkar inte tänka. Förresten så ringde jag till sjukhuset idag, jag fick brev om att en läkare skulle ringa upp mig under v 35, nu är dte torsdag v 36 och hon har fortfarande inte ringt. Jag är inte särskilt imponerad av den svenska sjukvårde. Hur f-n kan man göra fel igen efter allt jag gått igenom? Nåja idag fick jag prata med en annan läkare och han bedömde att allt var bra med mig. Jag ringde mest för jag vill veta om det är normalt att fortfarande vara öm och svullen och om det är normalt att känna typ  träningsvärk i magen konstant. Jag vill veta, för jag vill inte lyfta och göra en massa om det skulle kunna orsaka någon skada. Det var nog normalt, för jag fick inget svar alls.

Positivt då? Jo idag började Alicen på pyttedans på Barbacka. Vi har haft sån enorm tur att alla tjejer från babysångsgruppen kommit med, det är så kul att ha en aktivitet ihop igen :) Nu blir det ju träff varje vecka! Och pyttedansen var toppen! Alice älskade det och ville fortsätta när det var slut. Jag trodde hon skulle vara lite feg och inte vilja vara med direkt, men hon var med på noterna på allt och bara sög i sig. Underbart. En supermysig stund tillsammans var det också. Massa närhet, bus och skratt med världens finaste flicka. Älskar henne.



Hoppetossa!

Stort GRATTIS till älskade syster på födelsedagen ♥ (Ser fram emot imorgonkväll när vi ska fira dig!) Idag har mina fina föräldrar varit här och Bojje har hjälpt Mattias att spika på stugan. Nu jäklar börjar vi se lite resultat då det till sist slutade med att samtliga väggar runtom nu är resta. Det gillas skarpt :) Inatt jobbar M och jag och barnen har haft en väldigt lugn kväll. Jag och Alicen lekte en lång stund på hennes "rum", favoritleken just nu är att leka doktor till skadade gosedjur. Veterinärväskan från Ikea används flitigt. Vi plåstrade om gosedjurskatten rejält och han fick flera sprutor. Alice kokte soppa till honom och tog febern hundra gånger :) Efter det fick han följa med i vagnen på en härlig promenad i höstluften. 

Efter lite kvällsmat blev det bad för Tossen och sen satt hon med i soffan en stund när jag och Linus tittade på Idol. Kul att se på tycker jag om det inte vore för all j-kla reklam TV4 avbryter för hela tiden. Det suger verkligen.

Nä nu ska jag kika på Ullared från igår och sen får det snart bli sängen för mig också.

Förresten måste bjuda på en film med Liten. Ett av hennes större projekt just nu är att lära sig hoppa på ett ben. Envis som hon är så kämpar hon på :) Och det ser ju bara så roligt ut!


 


Min egen Hoppetossa :)


Bustråden

Igår fick jag, eller rättare sagt Alice fick post. Det var ett par muddbyxor i uggletyg som jag beställt efter att jag hittat en den här sybloggen som heter Bustråden! Jag kan verkligen inte sy, så det är ju kul att någon annan kan göra det åt en :) Tycker det är himla kul när man kan hitta kläder som inte alla har. Skulle såklart kunna tänka mig att beställa lite annat också från Helena som syr, kanske något kul i det här tyget?

Jag är jättenöjd med byxorna. Dessutom var det ett väldigt bra pris på dem, 130 kr betalade jag och så frakt på det. Fint, orginellt och lagom pris.




Känns som perfekta Tossa-bralls ;)


Envisa!

Idag blev det frulle hos mellansis. Trevligt det! Mamma kom också en vända så vi var ett redigt tjejgäng vid frukostbordet :) Fick väcka Alicen för hon verkade inte alls vilja vakna av sig själv imorse, trötte! Kan bero på att hon absolut skulle bada med mig igårkväll. När vi var i Helsingborg fick Alice för sig att jag var på sjukhuset. Stackars liten tror att mamma är sjuk så fort jag är iväg en stund. Hon hade sagt till mormor i fredagskväll att "men pappa kommer hem iallafall".  Usch vill inte tänka på hur jobbigt detta varit för henne, med alla sjukhusbesök och att se mig så pass dålig som jag varit. Det första Alice frågade mig när vi träffades när vi kom hem från Hbg var om jag hade mycket ont i magen och om jag fått nytt plåster nu. Tog tid innan hon trodde på att jag inte varit hos doktorn och på att jag var frisk. Fick lova henne att jag var så frisk att vi faktiskt kunde bada tillsammans, så igår gav hon sig inte - vi skulle bada. Tröttast i världen var hon, men envis till tusen är hon ju så det blev såklart ett bad. Jag hade ju lovat att jag kunde. I badet kramade hon mig hårt och sa: "Du ä schrisk nu mamma, du är jätteschrisk mamma" :)

Idag har jag försökt vara mycket med min flicka. Efter frukosten gick vi en runda till tivoliparken nnan vi åkte hem. Just nu är Liten ute och spikar med sin pappa. Själv har jag varvat disk och undanplock med att leta stuga för vår kommande vintersemester. Typiskt nog så har Mattias jobb tagit bort stugorna i Lindvallen :( Vi trodde ju liksom att vi säkrat vinterns skidåkande, men icke. Nåja, har jag bestämt mig så ger jag mig inte så lätt. Trägen vinner heter det ju.

Jag vill till Lindvallen. Jag vill ha den tiden med min familj, med min älskade Bästa och med hennes grabbar. Nej förresten jag SKA till Lindvallen. Med alla fina som var med förra året. Det bara måste bli så!

(Tror det ligger något i Mattias påstående om att Alice fått en del egenskaper från sin mamma. Han påstår att vi är sjukt lika i vissa avseenden. Hmm... ja kanske?!)

 


Vår första bröllopsdag ♥

Vilken helg. Vilken underbar helg. Jag känner livet och jag älskar kärleken. Jag älskar att jag har fått vara gift med min underbara Mattias i ett helt år nu. Vår vackra bröllopsdag är absolut en av livets allra finaste och mest betydelsefulla dagar. Vi vårdar den dagen ömt i våra hjärtan, talar om den ofta, minns, njuter och glädjs åt hur magiskt, sagolikt, fantastiskt allting var. Den dagen då vi två valde varandra för resten av våra liv. Vår bröllopsdag.

KÄRLEK

När vi gifte oss valde vi bort bröllopsresa. Dels var det såklart en ekonomisk fråga och dels så var det ingen av oss som kunde tänka sig att åka ifrån barnen (i synnerhet då inte Alice som ju bara var 1,5 år gammal) och lämna dem under en längre tid. Istället bestämde vi oss för att varenda bröllopsdag ska firas unikt och speciellt. Ingen bröllopsdag ska få gå obemärkt förbi och det känns som ett fantastiskt bra beslut. Vårt bröllop kommer därmed firas, leva kvar och lämna nya minnen varje år för mig och Mattias.

Första helgen i september ska vi varje år fira och njuta. I år valde vi att åka till Helsingborg. Anledningen till det är att den staden är väldigt speciellt förknippad med vårt bröllop då det var där allting började. För över tre år sedan var vi på cup med Max i just Helsingborg. Jag och Mattias fick lite egentid mellan matcherna och en dag kom vi förbi ett skyltfönster där klänningen hängde. Jag blev helt kär i den direkt och sa till Mattias att jag absolut ville ha en sådan om/när vi skulle gifta oss. Tidigt förra våren körde vi till Helsingborg bara jag och Mattias. Jag ville till Väla, men Mattias skulle absolut in till stan. Så gick vi bort till skyltfönstret och Mattias bad mig att gå in och prova klänningen... Ja på den vägen är det.

Så i fredags åkte vi till Helsingborg där vi hade hyrt ett rum på ett jättemysigt, väldigt speciellt hotell. Litet, mysigt och oerhört gemytligt. Vi lyxade till det och valde suiten som bl.a. hade jacuzzi på rummet. Vi åkte ganska tidigt på förmiddagen och på så sätt fick vi en lång stund i stan innan vi kunde checka in på hotellet. Vi gick och strosade lite på de mysiga gågatorna, åt lunch, shoppade lite småsaker, njöt, pratade, var tillsammans. Klockan tre var vi välkomna till hotellet. Underbart. Många bad blev det, däremellan låg vi i vilstolarna och läste, skålade i skumpa, pratade, pratade, pratade.. Vi bara var. Ja det var bara vi och det kändes som om världen stod stilla ett tag. På kvällen gick vi till "vår restaurang" en thai-restaurang som vi båda två älskar och som vi besökt flera gånger förrut. Vi åt ljuvlig mat, drack varsin öl, njöt efterrätt och en baileys. Vi satt där hur länge som helst...

Morgonen efter bjöds det på underbar hotellfrukost och sen blev det lite mera bad. Vi avslutade Helsingborgs-turen med en lång promenad i stan, gick upp vid Kärnan, strosade runt lite till och njöt av det fina vädret. Innan vi sen åkte åt vi lunch på en italiensk restaurang och jag fick en av de godaste pizzor jag någonsin smakat. Riktig italiensk pizza med bl.a. mozzarella och ruccolasallad. Himmelsk. 

Ja vårt första bröllopsdags-firande var verkligen underbart. För första gången kändes allt bra på riktigt. Jag var inte i närheten av att tänka på allt det tråkiga jag gått igenom senaste tiden, utan jag kände verkligen livet. Som om allt kom ifatt. Som om livet kom ifatt. Jag älskar det. Jag älskar att leva. Jag älskar att vara Mattias fru och jag älskar vetskapen om att vi ska fira vår bröllopsdag varje år framöver. 


 


Hotell Maria

 
Plast för mys. Älskling ordnade det första bubbelbadet och vi hade bubblor för alla kommande bad framöver :) Haha det var helt galet mycket skum och vi fick verkligen skyffla bort massor!

 
Långa promenader blev det och vädret var med oss.


Älskar dig ♥


Villervalla-yra!

Det blev en alldeles underbar toppendag, precis som jag redan visste :) När Bästa badade med Alice skulle jag och Leon egentligen gå och titta på ankorna i Tivoliparken. Innan jag hunnit säga ordet anka däckade dock världens finaste liten kille. Så det blev en promenad ist! Gick förbi Vincent för att säga hej till Caroline och yeeeeh, massa Villervalla-kläder hade anlänt idag. Nu har Alice nästan lika mycket i sin garderob :) Japp det blev mycket kläder idag! Två par mjuka byxor, ett par jeans, tre tröjor, en kjol, strumpor och en klänning. Najs :)

Nu dax för soffan, imorgon åker jag och maken iväg för att få spendera dagen och natten på tumanhand. I helgen har vi bröllopsdag ju. Min älskade Mattias. Är så otroligt lycklig över att jag får dela mitt liv med honom och att jag snart fått vara hans fru i ett helt år. Mitt liv, mitt allt, min kärlek.



 


En fin dag

Idag blir det en fin dag. Visste det redan innan vi klev ur sängen. Tog Alice ledigt från dagis idag så det blir en heldag med min stjärna. De bästa dagar man kan få. Carro och Leon ska komma på frulle och det ser vi ju alltid fram emot. Idag är det också simstart för Toss! Tyvärr får jag inte bada ännu (efter op:n) men Carro har lovat att bada med Alicen, snällaste älskade Bästa. Själv ska jag mysa Leon under tiden, fast jag antar att jag har otur och att han somnar direkt :) En tur till Barbacka ska vi också hinna med i eftermiddag. Ulrika och Alize var sugna på en fikaträff och det säger vi såklart inte nej till.

Ni ser, der finns alla förutsättningar för en fín dag ♥



Bakar årets första äppelkaka. Ikväll blir ...

img_0678 (MMS)

Bakar årets första äppelkaka. Ikväll blir det lyxfika :) Älskar äppelkaka!


Ge mig volangfritt!

Fy vad jag är less på volanger och filidutter. Varför går det bara inte att göra flickiga snygga kläder och skippa allt krafs? Idag var jag och Alice inne en snabbrunda i stan, skulle hitta baddräkt var det tänkt. Kom ju på att det är simstart imorgon! Alice ville såklart ha en rosa och jag tyckte det var ok. Snabbt upp på HM och hade förhoppningar om att hitta en enkel Kitty-baddräkt där kanske. Icke. Volanger och skräp på varenda baddräkt. Över till Lindex, samma sak. Prickiga volanger, glittriga baddräkter i regnbågens alla färger. Fult. Borta på Åhlens fanns en fin Pippi-baddräkt, om det inte varit för att den var prydd med extra tyg runt ben och armar. Jisses måste min tös se ut som en pyntad julgran när hon är i badet?! Själv föreslog jag Polarns basrandiga baddräkt, men rosa var ju liksom bestämt och har man lovat rosa så har man. Till sist hittade vi en rosarandig på Kappahl. Utan krafs, glitter och filidutter. En vanlig badvänlig baddräkt helt enkelt. Tack för det.



Välkommen september

Oj vad tyst här är i huset. Barnen är i respektive skolor, Alicen är på dagis och maken sover efter nattens jobb. Jag njuter av tystnaden. För dagen finns inte mycket planer. Mamma och Bojje kommer hit i em och förhoppningsvis ska stugbyggandet på tomten fortsätta då. Jag ser verkligen fram emot att få det klart så småningom.

Satt just och spanade efter nytt jobb på nätet. Jag, som verkligen sett fram emot att börja jobba känner mig nu mest tom. Anledningen till det är att innan jag ens börjat har jag fått ändrat besked om var jag ska vara i flera olika omgångar. Jag är nu innne på min fjärde barngrupp - och jag har inte ens satt min fot på jobbet än. Kolleger och avdelningar ändras också hela tiden. Som det ser ut just nu ska jag vara på två olika avdelningar och med tanke på att jag ska jobba halvtid så blir det inte mycket av det. Känns mest som att man är inslängd som barnpassare eller vikarie, för att fylla ut. Det vill inte jag. Men jag orkar inte lägga massa energi vid det, utan letar istälet nya möjligheter.

Första september idag då. Jag njuter. Vet inte vad det är med hösten, men jag fullkomligt älskar när den anländer.

Och just när hösten är på intågande  blir det extra mycket L.W här hemma, det är något magiskt med hans sånger och när mörkret anländer behöver jag nog hans röst extra mycket. Älskar L.W

Länk till: en av världens vackraste sånger  

Hoppas ni får en fin dag!


RSS 2.0