Shopping, Rapunzel och kräftor

Vilken fin lördag det blev. Vi hade bestämt oss för en tur till stan med mamma och Bojje och för lite inköp inför den kommande helgens bröllop. Fyra timmar och många påsar senare åkte vi hem trötta men nöjda. Det blev en mysig fika tillsammans med Carro, Leon, Pia och Peter också.

På BR köpte vi en Rapunzel-klänning som Alice blev helt såld på när hon såg. Rapunzel är den absoluta favoriten i Litens värld just nu. Fanns bara en klänning kvar och vi tyckte den kunde få vara årets första julklappsinköp. Men efter de där fyra tålmodiga timmarna i stan utan varken gnäll eller annat så förtjänade Alicen faktiskt en present :) Jisses så lycklig hon blev. Hon hoppade och tjöt av glädje. Lilla prinsessan.

På kvällen hade vi kräftskiva med mamma, Bojje och alla barnen. Haha vilka galna skratt det blev.

Fin, lång, mysig lördag.


Frajdag!

Gör sällskap med skånetrafiken till jobb idag. Hemma ligger tre av mina älsklingar kvar i sängen. Mattias och Alice för att de är lediga. Linus för att han är krasslig. Jupp det är höst nu.

Själv har jag en dag på jobb till 16.30. Därefter blir det bad och fredagsmys. Tänka sig att vi har ännu en ledig helg tillsammans. Imorgon blir det en runda till stan. Det vankas bröllop nästa helg och jag har en klänning men inget mer. Skor hade varit bra och en varmare överdel. Wish me luck, jag har fan letat överallt!

Lars Winnerbäck, min hemlige kärlek, sjunger vackra sånger för mig just nu. Jag är helt insnöad på "Till det sista havet". Fan den mannen är ett geni.


Hej!

Bloggar visst allt annat än flitigt. Jag vill men tiden räcker inte till. Passar på att mobilblogga nu när jag är ute på kvällspromenaden ensam. Nja inte helt ensam, Lasse sällskapar såklart ;) Mattias tyade inte. Han har jobbat inatt och imorse insåg han att Alice inte var frisk nog för dagis.. Jodåsåatt. Han har varit uppe sen vid åtta igår morse. Gäsp!

Igår fick jag trevligt besök av systerstor. Sällan man skrattar så mycket i någons sällskap, hon är inte redig alls :)

Idag blev det en tur till tivoliparken med familjen efter jobb. Årets höstlöv och kastanjer är plockade. Lite har vi hunnit pyssla med dem redan och snart har vi höstfint på engelska vägen minsann.

Ikväll blir det sängen tidigt och imorgon hoppas jag på en lika fin jobbdag som idag. Lyckliga mig som jobbar med så underbara ungar. Med rätt bemötande blir iofs de flesta ungar alldeles underbara av sig själva. Häromdan fick jag ett "jag älskar dig" och en stor puss mitt på munnen när jag skulle gå hem för dagen! Jag tar det som ett gott betyg :)



Helgen

Måndag igen. Ingen vanlig måndag dock. I soffan sitter en hängig Liten med feber. Jag tog vab idag, imorgon får Mattias vara hemma. Känns lite sådär att vabba när man fortfarande är ny på jobbet men vad gör man? Barnen går före allt.
 
Helgen var amazing. I fredags efter dagishämtning var jag och Alicen på badhuset där vi även träffade Carro, Leon och Linus. Vi mötte upp Mattias i stan efteråt och det fick bli middag på Mc´d. Efter en sväng till Maxi följde C, L och L med oss hem på kaffe.
 
I lördags var det dax för en efterlängtad träff med systerstor och Peter. Vi hade valt Bohuslän som tema för den här lördagen och jäklar vad kul vi hade. Vi sågs på Maxi för att inhandla trerättersmenyn och sen åkte vi hem till oss. Feskedamm, Bohusläns-pilsner, drösad torsk och äggost är några av ingredienserna från dagen :) Fasen vad kul vi hade. I tolv timmar höll vi på! Nästa gång kör vi Skåne-tema! Tack för en fantastisk dag/kväll.
 
Runt midnatt lördag/söndag anlände mina pojkar till Köpenhamn efter deras semester till Kroatien. Anders ville att de skulle åka med honom hem och sen komma hit som igår. Jag lyckades tragga mig till så han släppte dem här på natten.Vilken känsla när de klev innanför dörren.. Aldrig mer, aldrig mer så lång tid utan dem. Underbara finaste pojkarna. Vi var uppe alldeles för länge men det var svårt at slita sig. Himmel så jag saknat dem.
 
Igår var det en seg slappedag. Alice drog på sig feber och vi andra tog det mest lugnt. Mamma och Bojje kom hitom en sväng på kaffe. 
 
Nu vill Liten pyssla! apselut ska vi det :)
 
 

TGIF

Dagarna går i ett. Jobb och jobb och en massa annat man vill hinna med. I onsdags hämtade jag Alice innan mellanmål och vi fikade tillsammans med Carro och Leon på barbacka. Två mysiga timmar tillsammans och ändå en bedrövad Alice i bilen på väg hem, "jag hinner aldrig leka klart med Leon" :)

Igår fikade vi med Anette och Märta på samma ställe. Efter det var det gympadax för Tossen.

Idag vill Liten till badhuset. Klart vi ska :) Jag slutar 16 sen blir det fredagsmys för hela slanten. Behöver verkligen fredag idag.

Imorgon väntar en toppenlördag vi sett fram emot länge :) och sen är det söndag. Världens bästa söndag! Lucas och Linus kommer hem och bara tanken på det ger hjärtat ett extra skutt.


Alice

Idag längtar jag galet. Jag behöver en mysig, ledig eftermiddag med Liten. Om två timmar är vi tillsammans. Love it!


Kom hem

Ikväll finns glädjen någon helt annanstans. Ikväll var det inte mycket som gick rätt. Ikväll står jag knappt ut med saknaden...


@home

I snart två dygn har vi varit hemma från ljuvliga, härliga, underbara Spanien. Med oss hem har vi tagit fantastiska dagar att minnas och glädjas åt länge, länge, länge. Vi har haft en underbar semester, kan inte önska mer än den gav. Ikväll orkar jag inte skriva eller greja med bilder från vår resa men jag ska göra det någon dag, för jag vill ha lite nerskrivet och kunna ta fram och läsa när livet inte är lika enkelt och underbart.
 
Helgen har gått fort, det har varit en väldigt märklig helg och trots att här finns massor att göra så har jag lyckats ta  mig för så mycket. Jag har levt i semesterbubblan och en str elak tomhet har börjat infinna sig. Jag brukar vanligtvis älska hösten men i år välkomnar jag den inte alls. Vet inte varför. Men känner definitiv inte för mörka kvällar, gråa dagar och kyla alls just nu.  1,1 motionerade mil trodde jag skulle få mig att må bättre. Men nä - det känns fortfarande drygt.
 
Vemod.
 
Igår fick vi, mitt i allt grejande och uppackande ta en snabb sväng in till stan. Insåg att Alice Convers, crocs eller sandaler inte var någt bra alternativ inför dagisstarten imorgon. Valet föll på ett par blå pom pom. De gör sig inte rättvisa på bilden här, men attans snygga är de iaf. Dessutom tycker jag pom poms kvalité slår allt. Skinnet är mjukare än jag vet inte vad, fantastiska skor iaf.  Vill ha ett par själv. 
 
Nu soffhäng. Imorgon jobbedag som avslutas med personalmöte. Lång dag. 
 
Saknar mina pojkar alldeles förfärligt ikväll.
 

 

 

 

 


Lovely

Livet är förjäkla gött. Punkt.


I luften :/

Konstatera återigen att flyga inte är min grej. Alltså att man utsätter sig för detta frivilligt?!! Mindre än en timme tills vi landar. Sen hoppas jag att jag kan njuta av semester. Tufft igår när pojkarna åkte. Semester på olika håll och eftersom det är några dagar till de åker så överlappar vi varandra och det dröjer tre veckor innan vi ses.

Nä fy fan. Nu Lasse i lurarna och sen önskar jag ett lyckligt slut på den hör jävla flygningen!


Segesöndag

Måste vara världens segaste söndag idag.
 
Mattias jobbar. Jag och Alice har fortsatt packa. Lite här och lite där och ändå är det så galet drygt. Lite trött i öronen också eftersom Alicen pratar konstant :) Nu är vi nyss hemkomna efter en cykeltur. Liten ville testa på att cykla utan stödhjul och det gick rätt ok faktiskt. Dessutom fick ju jag massa motion.
 
Ikväll ska det sista packas ner och resväskorna slås igen. Sen ska jag bearbeta min flygrädsla en stund. Fy f-n vad jag hatar att flyga.
 
Ska också passa på att njuta av de sista timmarna med grabbsen. Nu ska de spendera några dagar hos sin pappa innan det är dax för dem att bege sig på semester i Kroatien. Dröjer tre veckor innan vi ses igen. Det göront. Idag gör det riktigt ont. Underbara älskade barnen mina. Hur ska jag överleva den dag då de flyttar hemifrån?! Nä det tänker vi då rakt inte på nu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Packa!

Har sagt det förr och säger det igen, jag är sämst på att packa. Och idag går det extra trögt eftersom jag mår sådär. Mitt hb är förmodligen i botten just nu och jag knaprar järn så det står härliga till. Snart så.
 
Måste bara nämna att jag hatar endometrios. Denna gången har jag blött så mycket så jag spytt av yrselanfall. Alltså det är sjukt. Bra iaf att Kristianstadsbladet hade en artikel om det i tidningen i veckan. Jag är inte feminist (snarare humanist) och tycker inte att kvinnor ska kvoteras in pga kön etc. Rätt folk på rätt plats helt enkelt. MEN jag är övertygad om att om detta hade varit en manlig åkomma så hade vi varit betydligt längre fram i sjukvård och behandling kring den här jävla sjukdomen för längesen. Ingen man hade funnit sig i att må såhär 12 veckor om året. det är ju för f-n 3 månader.
 
Slut gnällt.
 
På jobb igår blev jag så väldigt glad. Mina kolleger önskade mig en härlig semester och berättade att de tyckte det var toppen med mig i arbetslaget, att jag är duktig och kompetent, att det känns så bra det här. Fint att gå på semester med de orden i hjärtat. Chefen min sa likadant när jag önskade henne en trevlig helg. Hon kläckte t.o.m ur sig I love you Amanda :) Haha skönare människa är svårt att finna. Mitt intryck av henne såhär i början är att hon är jäkligt härlig och enormt duktig på sitt jobb. Har inte hört ett ont ord om henne öht från mina kolleger heller. Jag hoppas innerligt att jag käner likadant för det här stället om ett år eller så. Då har jag hittat rätt.
 
Nu dax att återgå till tvätt och packning.
 
 

RSS 2.0