2009 i ord och bilder

Januari- det nya året välkomnade vi tillsammans med Carro och Linus. Tre dagar senare fyllde älskade Alicen ett år! Det blev många kalas eftersom vi fick dela upp firandet med tanke på våra stora släkter :) Ett par veckor efter sin första födelsedag fick Alice vattkoppor och var ganska prickig ett tag :)

Februari- den 7/2,Fick Carro å Linus en ljuvlig liten gosse då underbara, finaste liten Leon föddes ♥ LYCKA. Min Lilliz fyllde 9 år och firade det i Sälen där han var med sin pappa. Storasyster hade 45-årspartaj :) Jag sökte sommarjobb på CSK och fick det. Vilket innebar att jag kunnat vara hemma hela hösten med Alice också. Vi fick minsann lite vinter i skåne i februari och det bjöd på några härliga utedagar.

Mars- Färjestad började sin promenadseger mot Sm-guldet. Linus sökte musikklass och kom glädjande nog in. Alice fick pippi på Pippi och skulle se "Bitte" om och om igen :)

April- Färjestad (med J.J i spetsen) vann Sm-guld :)) Lovely! Påsken firades hos mellansyster och det var en fantastiskt trevlig kväll. Linus bestämde sig för att bo v.v hos sin pappa. Jobbigt, men nödvändigt om det nu var så Linus ville ha det och mådde bäst av ansåg jag.

Maj-
I början av maj berättade jag för mammi och "pappi" att vi skulle gifta oss. Senare i maj skickades även inbjudan ut till vårt bröllop. Jag beställde brudklänning, vi valde ringar, tillfrågade tärnor, åkte till tyskland för att handla öl/vin/sprit... Ja en underbar resa tog fart på riktigt ♥

Juni-
Började med att jag följde med Lucas på skolresa till Bakken. En underbar dag! Linus ångrade sitt beslut om att bo v.v hos sin pappa och flyttade hem helt igen. I början av månaden drog sommarjobbet på barnkliniken igång. Att jobba funkade visserligen bra, men det var ett evigt lappande med barnvakt och trixande med tider. Midsommar firade vi hos Jon och Caroline.

Juli- Åkte vi till Lalandia med M´s barn. Skönt att komma hemifrån några dagar och njuta av ledighet. Älskling fyllde år :) Jag och Carro bokade biljetter till L.W-konserten. Mellan jobbnätter och vardagspusslande höll jag och Mattias på för fullt med att utforma placeringskort, festprogram och fundera över solosånger, texter och dukning till vårt bröllop. I slutet av månaden åkte jag, M och A till Vimmerby med J, C, E och E. Underbaar dagar :) 

Augusti- Åkte vi till liseberg med mina pojkar. Vi firade Lucas födelesdag där :) och hade det riktigt mysigt. För övrigt var augusti en månad fylld av bröllopsplanering. Min brudklänning blev äntligen klar. Själv blev jag udragen på världens roligaste möhippa! Linus började ny skola och Alice började (efter stor beslutsångest) inskolas på dagis.

September- Den 5/9: Min och Mattias stora dag. helt underbar. Lever fortfarande på minnen från den dagen och vet att ingenting någonsin skulle kunnat bli bättre än så ♥ Är så otroligt glad och tacksam för vår bröllopsdag. Än en gång TACK alla som var med och gjorde vår dag så speciell.

Oktober- Efter en massa skit här hemma bestämde jag mig för att låsa bloggen. Jag mådde verkligen uselt ett tag och även om det idag känns bra igen så finns det saker som aldrig blir riktigt bra. I oktober kontaktade jag studievägledare för att reda ut saker kring framtiden. Ett klokt beslut.

November- Mormor fick stilla och lugn somna in ♥ Jag, carro, Marie och Rebecca var på L.W-konsert i idrottshallen. En oförglömlig kväll :) Här hemma började vi renovera och greja i hallen vilket senare blev ganska bra.

December- Julförberedelserna tog fart på allvar. Lucasfirande med ALice på dagis och med grabbarna i konserthuset. Granhuggningen är en av årets mysoigaste dagar. Julafton firades hos Carro och Linus i Broby och var precis så mysig och skön som julen ska vara. Mamma fyllde 65 år ♥ och vi var där på natten och firade henne. Årets sista dag. Nyårsafton firas som sagt hemma. Mer om det får vi ta i januari 2010.


Nu ser jag med både tillförsikt, oro och förväntan fram emot 2010 för att se vad det året har att bjuda på.

GOTT NYTT ÅR!


Från januari - december:

          

Grattis

Först ett stort GRATTIS till världens finaste mamma som fyllt år!
♥ JAG ÄLSKAR DIG ♥
 
På självaste nyårsafton ska det bli stort partaj och firande av mammi ute i Ovesholm. Önskar verkligen henne en fantastisk fest och massa skoj :) Jag och Mattias hade redan bestämt annat när festen planerades och tänker hålla oss hemma i nyår. Dessutom är Alice faktiskt inte särskilt enkel att ha med på stora fester (fest, dans och tjofaderullan är inte mycket att hänga i granen för en tvååring), utan det blir då att en av oss får bära, ha kolla och "vara barnvakt" hela kvällen. Så att ha henne med på en stor nyårsfest  känns faktiskt inte riktigt rätt gentemot henne. Men jag hoppas alla som är där roar mammi ordentligt. Det är hon verkligen värd!

Här hemma ska det firas lugnt tillsammans med Carro, Linus och Leon. Hur mina grabbs gör är ännu inte riktigt klart. Inatt sover de hos sin pappa iaf och jag antar att åtminstone Lucas stannar hos honom och firar i Fjälkinge där han har massor av kompisar. Är ju roligast så när man är 12 år!

Känns ganska vemodigt att 2009 går mot sitt slut. Det här året har gått i en rasande fart tycker jag. Det brukar iofs kännas så, men det här året är extremt. Ja vemodigt är det... Redan i januari måste jag börja plugga, hemmatiden med Alice är över och det gör ont att bara tänka på det. Framtiden känns skrämmande just nu. Jag mår dåligt av bara tanken på att vara utan Alice flera timmar/dag.

Men det kommer bli bra. Jag intalar mig det. Att det kommer bli hur bra som helst...

Ikväll hade jag dock riktig måste-va-med-Alice-till-hundra-procent-noja och slängde ihop badkläder till oss lite snabbt. Vi stack in till badhuset bara hon och jag. Ja det var verkligen bara hon och jag :) Var nog någon som simmade i motionsbassängen och en mamma med en liten pojke i barnbassänge som gick nästan direkt när vi kommit, annars hade vi tivolibadet för oss själva. Vi gick in i varmvattenbassängen och där var vi absolut ensamma. MYS! Visserligen var vi inte där förrän närmare åtta, men en timme räcker alldeles lagom till Alicen. (och mig!)

Ikväll/natt har jag fixat lite ny design här. Ville städa bort julen och tro det eller ej, men snart åker den ut från huset åxå ;)

NATTI


♥ JULEN 2009 ♥

Julen 2009, en av mina absolut bästa jular någonsin. Julafton var supermysig. Lagom till Kalle Anka anlände jag och mina barn hos Carro, Linus och ljuvliga liten Leon. Då hade systerstor med familj redan kommit dit. Allt var lugnt, skönt, harmoniskt. Precis så som en julafton ska vara. Lite senare kom Nicke och ännu lite senare även Mattias som ju jobbat hela dagen. Det gjorde ingenting. Störde inte ett dugg faktiskt. Vi hade en jättemysig morgon här hemma och sen bara flöt det på. Trots att Alice inte alls velat träffa tomten när vi pratat om det tidigare hävdade hon bestämt att "det är min tomte" när han väl kom :) Så duktig var hon. Väntade tåligt på sina paket och staplade dem sedan i hög på varandra efter hand. En kram bjöd hon också tomten på. Alice var nöjd, grabbarna var mer än nöjda och jag tror vi alla som var hos C å L tyckte det var hur bra som helst. När vi körde hem sent på kvällen sa Linus att det var den bästa julafton någonsin. Barnen fick absolut inte överdrivet med paket (skidresan är deras stora julklapp i år), men det handlar ju om så mycket annat när det är jul. Efter gröt och kaffe spelade vi paketspelet. HAHA det var en höjdare :)

TACK alla som var med och gjorde vår julafton så fin ♥

Juldagen var vi hos Mattias mamma och firade med Mattias pojkar. Jon, Caroline, Ebba och Esther var också där. Mer paket blev det då :) Alice fick bl.a en pippidräkt. Ja det var mycket Pippi den här julen. På julafton fick hon pippihuset (av oss) och en massa figurer till det (av Carro och Linus). Även juldagen var lugn och harmonisk. Skönt!

Annandagen bjöd på ett högre tempo. Släktgalej (min sida) i scoutstugan i Fjälkinge. Trevligt som tusan. Föräldrar, syskon, syskonbarn och syskonbarnbarn träffas, leker, äter (rester från alla julbord) och har knasigheter för sig :P Släkten delas i två lag och i sen är det tävlingar i form av stafett, frågesport och bygge. I år fick lagen bygga varsin  julgran. Galet, men kul :) Kör bilder på det ist för en massa tragga :)




Snäll tomte :)


Linus blev SÅ glad för sin Calle-skiva :)


Spännande :)


Kolla Leons julmat :P

 

 


Juldagen: 




Annandagen:






 



Efterlängtad julafton

Vill bara önska er alla en GOD JUL. Känns så underbart, fantastiskt och ljuvligt att det äntligen är den 24:e december! Och min största julklapp någonsin är att jag för första gången ska få fira jul med ALLA mina barn tillsammans. Förra julen var Alice första. Underbar och mysig, men då firade Lucas och Linus hos sin pappa. Inget konstigt med det (tycker snarare att det är en skyldighet man har som förälder att aldrig motsätta sig utan att låta barnen få fira med både sin mamma och pappa. Allt annat är så j-vla själviskt tycker jag och kan man inte sätta sig över sina egna behov så kanske man inte är mogen att bli förälder alls...) men klart att jag mår bäst när grabbsen firar med mig. Och i år är vi äntligen tillsammans ♥ Känns så fantastiskt skönt i hjärtat. Är glad mest hela tiden. TILLSAMMANS. Det är det allt handlar om. 

Mattias jobbar visserligen imorgon och jag har tyckt att det är skittråkigt, jobbigt och F-N! Men vissa saker kan man inte styra över. Åtminstone inte jag. Så jag tänker inte det låta det ta energi. Jag tänker inte låta det grusa min glädje över att få vara en hel julafton med mina tre älsklingar.

Imorgon ska vi fira hos Carro, Leon och Linus (Leons första jul ♥)  Systerstor och hela hennes familj kommer såklart också dit :) Jag har verkligen längtat efter den här julen. och jag hoppas såklart att tomten hittar oss i Broby och kommer på besök :) Finns inget roligare än barn som verkligen tror på tomten. Så kul!  Även om Alice är lite skeptisk till just tomtar och tycker att "han tanna hemma etället" :P

G O D   J U L








 

 

 


Mysdag

Har verkligen haft en fin dag idag. Älskling har visserligen jobbat och det skulle jag ju kunnat vara utan förstås, men annars har det varit helt perfekt. Började med en långfrulle tillsammans med barnen. Lucas dukade och fixade till oss alla. När det var undanröjt och morgonrutinerna var avklarade spelade vi lite spel och därefter begav vi oss ut. Idag gillade Alice pulkaåkningen :) Innan har hon velat hem nästan meddetsamma, men idag var det så där lagom kallt. Får väl se hur det ska gå med henne när vi åker till Sälen om ungefär en månad :) Två julklappar fixade jag också i all hast (var ju färdig med det, men så hade det blivit lite fel med storlekar och så) och ett pass på friskis blev det senare. Ikväll har vi gjort julgodis. Underbara julledighet. Vet ni, ibland uppskattar jag julledigheten mer än sommarsemestern. På julen gör det liksom inget om man inte kommer utanför dörren förrän klockan tre. Och det gör ingenting om man sitter uppe halva natten och spelar spel, man behöver liksom inte upp och ut på förmiddagen. Det känns helt ok att sova länge och softa runt i pyjamasen halva dagen :)

L O V E L Y


Vad som är viktigt

Egentligen har vi nog en hel del kvar att fixa inför julen. Några klappar. Julgodis. Lite till ätbart till ska inhandlas. Och paketer ska slås in. Dessutom jobbar Mattias hela tisdagen. Ändå känner jag mig inte ett dugg stressad. Jag skulle kunna fylla på med miljoner saker till att göra om jag velat. Men jag skiter i det. När det är jul gör jag saker jag tycker om att göra. Som att gå i stan en halv dag med Lucas för att han ska få sina klappar inköpta. Och för att vi ska få en fika tillsammans. Bara han och jag. Det är viktigt för honom. Det är tradition för honom. Och för mig är det långt viktigare än alla köttbullar i världen. I mitt liv är tid tillsammans det viktigaste på julen. Inte att frysen är full av färsmat vi ändå inte äter upp förrän i april. Så imorgon ska jag med Lilliz på skolavslutning. Sen blir det fika och klappjakt med Lucas. Pulkabacken vill jag hinna besöka med Alice. Därefter finns det säkert både ork, lust och humör till att göra julgodis.

Granen, glöggen, julgodiset, klapparna, pepparkaksbaket, papparkakshuset, julkorten, TID att umgås, prata, spela spel, vara tillsammans.... Det finns massor jag älskar med julen. Men stressen och alla måsten, det ger vi fan i även i år :)

NJUT! Det är ett helt år till nästa gång.


Snö

Egentligen städar jag nu. Idag ska nämligen granen in och jisses vad jag längtat efter det. Något av det juligaste som finns ju :) Och med all snö där ute så kan ju inte julkänslan annat än infinna sig på riktigt riktigt nu. Älskar det här vädret. Massa snö som lyser upp det som tidigare var så mörkt och grått. Igår tog jag en sen kvällspromenad med älskling och Alice. Alicen behövde komma ut och få andas lite. Kruppbesvären har varit ganska jobbiga inatt och det är så synd om henne :/ Men kvällspromenaden var underbar. Riktigt bitande kall och snö som yrde runt oss. Ahhh lovely ♥

Alice gillar också snöet :)


Inte vila mamma

Krupphosta och god nattsömn hänger inte alls ihop tyvärr. Det har vi fått erfara under två nätter nu. Alice blir riktigt kass när hon sover. Att ligga ner är såklart inte alls bra för luftvägarna när man har falsk krupp. Då täpper det till ordentligt och det enda som hjälper är att gå ut en stund. Kallt tusan är det ute nattetid kan jag meddela.

Eftersom Alice sovit dåligt inatt ville hon inte riktigt komma upp imorse. Och ärligt talat, det ville inte jag heller. Strax efter tio vaknade hon till ordentligt iaf. Därefter fick vi frullegäster :) Det gillar vi! Carro och Leon hade frallor med sig och det smakade mumsa med färska frallor och trevligt sällskap till frullen :) I eftermiddag bäddade jag ner Alice i vagnen och tog en promenad. Som sagt lite sömn hade ju inte skadat med tanke på den bristande nattsömnen. Vi gick, gick och gick... Alice blev tröttare och tröttare och i takt med det allt mer envis och skulle INTE VILA MAMMA! Nej inte vila, svarade jag och fortsatte gå. Alice fortsatte oavbrutet med sitt INTE VILA. En timme senare sov hon. Lång, kall promenad med snö som gjorde det hela lite mysigare. Alice sover fortfarande och det gör inte ett dugg. Hon behöver verkligen det. Att inte kunna andas ordentligt gör henne väldigt trött och hängig.

Imorgon skulle hon varit med på sin första julfest på dagis. Tänker såklart inte lämna henne. Tur det kommer fler jular och fler fester :)

Här hemma ska det julas ordentligt imorgon. GRANEN ska in. Läääängtar ihjäl mig!!! Sen ska vi förhoppningsvis hinna koka ihop underbara Rocky roads också. Livsfarligt goda och så nödvändiga till glöggen (och allt annat) :)

Dagens mest uppskattade: Julkort! I en tid då nästan all kommunikation sker via dator och sms så är det fantastiskt kul att få ett riktigt, äkta julkort i brevlådan. Det fanns en tid då jag tyckte dessa små rektanglar var ganska överskattade och onödiga. Men idag uppskattar jag dem sjukt mycket och blir nästan som ett barn på julafton då jag ser ett liggande bland posten. Vem är det ifrån? Vad står det? Och idag kom med all säkerhet årets finaste. En ljuvlig bild på underbara Leon med en hälsning från han och hans fina föräldrar :) TACK!

Förresten idag är det sista dagen att posta om man vill ha iväg korten med julposten. Själv får jag (som vanligt) frankera med vanliga frimärken och lägga på en gul låda :) För älskling är inte hemma förrän efter det att brevlådan töms och jag tänker inte ta en långpromenad till i eftermiddag. 

Nu - dax äta lite mellis.


Inget dagis (nä helst aldrig)

Katastrofnatt av Alicen inatt och det resulterade i att hon inte väcktes för att köras till dagis imorse. Underbart. Så himla skönt att man kan välja och göra det som känns bäst. Känns förjävligt bara att det där valet snart inte längre går att göra. Avskyr tanken på mindre tid tillsammans med Alicen till våren. Varför i helvete kan man inte få välja om man vill vara hemma med sina barn?! "Kvinnofälla" kallas det. Men det finns faktiskt de mammor som VILL vara hemma med sina små. Jag menar inte att alla måste vara det, men jag hävdar att en hel del vill. Och vad är det fär fälla när man inte kan välja?! Förjävligt att storebror bestämmer vad som är bäst för mitt barn. Ge mig en liten bråkdel av vad det kostar staten att ha Alice på dagis. Så ska jag se till så hon får både pedagogik, mat och socialkompetens. Herrejävlar föräldrar har i alla tider klarat av att ta hand om sina små själva. Läste nyss i en undersökning att 1980 skrattade vi i Sverige 18 minuter om dagen. Idag är siffran nere på 6 minuter. Vet inte om det har något samband, men vem fan hinner skratta mellan stressen på jobbet, dagishämtning, fritidsaktiviteter, läxläsning, middagsmaten och tvättkorgen.

Nog om det. Idag bjöds det iaf på underbar ledighet och vi bjöd in oss på frulle hos Carro å Leon. Mysigt att bara få spontanfika sådär :) Mysigt att få vara i trevligt sällskap med underbara barn och tid.

Ikväll blir det friskis och mer tid för välmående. Men först ska jag och Alice spela Byggare Bob och därefter har Linus lite läxa att ta i tu med.


Huggt gran :) (och så lite egna anteckningar om Alice)

FAN jag skulle ju lägga mig tidigt ikväll. Datorjävel! Sängen lockar inte alls när älskling jobbar natt. Jag hatar verkligen att ligga där och vrida och vända på mig utan att kunna sova. SUCK! Men inte gnälla på makens jobb... Gilla läget. Trots att han har något helgpass fyra av sex helger. Gilla läget, så fan heller! Nästa helg jobbar han lördagnatt. Vill någon hitta på något då eller bjuda på en kaffe så kommer gärna jag och Alicen. Pojkarna är hos sin pappa och jag är trött på att sitta  här å glo utan M på helgerna. Schhh.. jag gnällde aldrig va?! Bara delade med mig liiite till er.

Egentligen skulle jag bara uppdatera lite snabbt med det här:

Idag har vi huggt julgran. Älskar den traditionen. Julgranshuggning med glögg, korvgrillning och hela köret. Lovely! Som tur var gick det väldigt snabbt att hitta årets bjällerklang-gran! Alice var ganska trött redan från början så hon var nog tacksam över att det inte tog timmar den här gången. Jag ger mig nämligen inte förrän jag hittat rätt. Idag gick det nästan för snabbt. Är ju roligt att leta lite också, muttrade Lucas. Men inte, den här granen är verkligen herr Gran 2009! Snygg tusan kommer den bli i veckan när den ska in och pryda vardagsrummet :) Längtar! Den traditionella granhuggningen skedde som vanligt ute hos mina föräldrar, som såklart var med. Carro, Linus och Leon var också med. Fast Leon tyckte inte alls att vi högg gran. Han envisades med att de var blommor allihop :)





Nu lite för min egen skull. Om Alice. För att jag vill anteckna medan jag kommer ihåg.

- Alice pratar långa meningar. Hon redogör för saker som hänt, vad hon vill och hon förstår allt man pratar med henne om.

- Hon kan numera de vanligaste färgerna. "JÅSA" är den färg hon gillar mest och lärde sig absolut först. Grön, gul, orange (anf), röd och lila kan hon också namnge. Oftast blir det helt rätt men lättast för henne är det att peka ut färgerna. (Alla dessa färger + svart kan hon peka ut)

- Alice pekar ut och kan namnet på många kroppsdelar. Tår, naglar, tumme, knä... ja de flesta.

- Hon kan kategorisera en hel del. Frågar jag t.ex efter en frukt hon gillar svarar hon banan, äpple, päjon:)

- Alice kan många sånger. Just nu sjungs det mycket luciasånger från dagis. Häromdagen kom hon hem och sjöng andra versen på Blinka lilla stjärna. Lusse lelle och pepparkaksgubbarna är andra favoriter.

- Alice gillar att spela Kalle Kunskap på dator. Fixar det ruskigt bra faktiskt.

- Alice räknar oftast 1,2,5,8,9 (ibland får hon med en 3:a, 4:a eller 6:a)

- Alice älskar att härma sina storebröder. Hon spelar gärna bandy med vad som helst här inne. "POM IGEN NU ALICE" vrålar hon för full hals när hon far fram med "klubba" och boll. (Inte alltid kul att hon härmar brorsorna iofs, häromdagen sa hon SÄFTEN till sin pappa då han skojade med henne. Oooops!)

- Alice avskyr när hon inte får göra saker själv. Påklädning är ett ganska tråkigt moment just nu då hon verkligen tycker att hon klarar allt FÄLV! Hon är visserligen duktig på att klä på sig, men knäppa jackan - nä det kan hon inte.

- Alice är vråltråkig vid matbordet. Hon reser sig upp, klättrar, vänder sig om, lägger sig på bordet och det är gaaaanska jobbigt vid matsituationerna.

- Alice älskar att spela Lotto. Byggare Bob och Alfons spelar vi ofta :) Hon älskar också att hjälpa till i köket (baka, laga mat, röja disk, vad som!), att bada (simma, dyka) på badhuset, att leka med sina saker, leka med lera och att rita.

- När någon blir ledsen försöker Alice oftast trösta genom att hämta en nalle och kramas lite. Häromdagen gav hon Linus sin lisebergskanin när han var lite ledsen. Funkar det på henne, borde det ju funka på omvärlden :)


Snart två år, kan inte fatta vart tiden tagit vägen. Men är innerligt tacksam över att vi fått och får uppleva den ♥



Världens bästa konsert (dock utan världens bästa Calle)

Varit på världens finaste luciakonsert även idag. Som förälder får man ställa upp och hjälpa till vid konserter och på den andra föreställningen var jag med igen. Underbart. Grymt imponerad av Lilliz som debuterade i år :) Han sjöng med sådan inlevelse, missade inte en textrad och sjöng ut varenda ton. Han är enormt duktig på engelska och det är verkligen skitkul att se den lille parvlen stå där och sjunga engelskatexter som om han aldrig gjort annat i hela sitt liv. Dessutom njöt han av att vara på scen, så coolt. Fjärde året Lucas var med och tyvärr såg jag inte så mycket av honom varken från min plats igår eller idag. Såg däremot när de gick in och när de gick fram för att framföra sin staffanvisa. Grymt! Älskar verkligen luciakonserterna, varje år! Det är värt 100 spänn även om man inte känner en enda unge som uppträder. Fantastiskt duktiga och otroligt proffsiga är de. Fundera på om ni kan offra en hundralapp och en timme nästa år så lovar jag att ni garanterat inte kommer bli besvikna.

Besviken blev jag igår. Calle förlorade Idolfinalen mot tråkiga Erik. Kanske gör det inte ett dugg?! Marie Picasso - vilket skämt. Amanda Jensen är ju fortfarande vinnaren. Och Daniel Lindström. Nä Darin var det väl som gick längst. Egentligen. Känns som om Erik passar i Idolfabriken. In snabbt för att producera ett par skivor nu, sälja som fan under en kort tid och vara bortglömd redan nästa år då Bagge x 2 höjer lovord över en ny superstjärna de aldrig sett maken till. Då ligger Erik där i askan av Idolglöden. Och året där på får vi trogna tittare googla efter vem som egentligen vann? Det året Calle blev tvåa. För CALLE  ja han är för bra för sådant. Calle passar nog inte i en Idolfabrik. För medan Erik och Tove förvandlades till allt mer förutsägbara Idoler blev Calle bara mer och mer Calle. Vecka efter vecka efter vecka växte mr Kristiansson... men han behöll fötterna på jorden. Calle kör på sitt sätt, sin grej, inte särskilt Idoligt men FAN vad bra det blir! Jag är såld på hans röst och hans charm. Hoppas nu fler är det så vi fantaster får lite Calleskivor att lyssna på nu när Idol är slut. Ja gärna många Calleskivor under många år framöver. Inte producerat i Idolfabrikens färdiga form. Utan utifrån mr Kristianssons unika förutsättningar. Det önskar jag mig i julklapp :)

Nu önskar jag att min älskling kom hem från sitt jobb. Känns verkligen som att han jobbar varenda j-vla helg. Nästa helg har han lördagnatt. Nä det är inte ett dugg kul.


Luciafirande och Idol

Idag blir det massa lussefirande minsann. Fint det, det behövs lite ljus som lyser upp det här eländet. Först ska vi till Vintergatan och titta på de små när de lussar. Alice ska dock inte vara med, hon ska titta hon också. Ett klokt beslut då de allra minsta ofta bara blir ledsna, inte förstår varför de ska stå där bland fröknar och barn och inte få vara hos mamma och pappa som sitter en bit bort. Kan ju säga att Alice aldrig funnit sig i det ändå ;) Efter lussefirandet bjuds det på kvällsmat på Vintergatan. De är verkligen super på alla sätt. Sen ska jag bege mig till konserthuset och kolla in årets finaste lussetåg. Mu-klassernas luciafirande brukarvara något alldeles speciellt och fantastiskt. I år är det väldigt kul eftersom båda mina pojkar är med. Lucas ska vara stjärngosse och Linus pepparkaksgubbe. Bilder utlovas :)

Senare ikväll blir det definitivt soffan. Tänker inte missa Idolfinalen. Håller tummarna hårt för vår übersköna Kristianstad-Calle. Vilken grabb, vilken röst, vilken stil, vilken ödmjukhet och vilken charm. BEUNDRANSVÄRT. Erik är inte någon av mina favoriter, han gapar alldeles för mycket och blir väldigt enformig i längden tycker jag. Tycker svenska folket annorlunda så är det bara att gratulera honom. För mig är Calle ändå årets stora vinnare. Go Calle GO!!!




störtskön!


Dagisfoto och utan blöja

Egentligen soffmyser jag med Alice och Byggare Bob just nu, men smet ifrån tv:n lite :) Idag anlände nämligen Alice allra första dagisfoto med posten och jag var bara tvungen att dela med mig. Ljuvliga, underbara, fina, älskade Alicen. Den här bilden är SÅ mycket hon :) (Iallafall när hon är på sitt bästa humör, vilket hon ju oftast är)

Ingen vidare bra kvalité på bilden. Fick ju ta foto på kortet :P

Men så underbar!



*** S T J Ä R N A ***

Förresten när vi ändå pratar Alice kan jag stoltsera med att hon är en väldigt flitig pott- och toalettanvändare nu. Hemma har hon aldrig blöja och det går galant. Hon säger själv till när det är dax. KIIIIIISSIG vrålas det för full hals :) Är toadörren öppen säger hon inte ens till, inte förrän efteråt. På dagis hade hon varit helt torr idag och kissat på pottan där också :) Både duktig och söt minsann.


Julfix och plugg

Det luktar jul i vårt hus och I löve it! Kommer nog aldrig känna att julen är betungande eller jobbig. Jag är barnsligt förtjust i knäck, tomtar, pepparkakor, lucior, Kalle Anka och allt annat som hör till. Det enda jag opponerar mig lite emot (förutom pressylta och en del andra osmakligheter på julbordet) är julklappshysterin. December är en jobbig månad när man har fem barn. Och när man sedan konstaterar att två av dem fyller år innan lönedax i januari ja då inser man ganska snabbt att plånbok och vilja inte alltid riktigt går ihop. Och även om grabbarna får en skidresa i julklapp så vill man ju ha paket på julafton. T.o.m jag vill att tomten har med nån liten klapp ju. Gärna något fixat-själv-i-slöjden eller något annat egengjort, men visst vill man ha någon liten paket. Som sagt, jag är barnsligt förtjust i julen.

I år har vi julat lite mer och lite tidigare än vanligt. Jag gillar mest julen innan den är över liksom. Pepparkakshuset knåpade vi ihop för ett tag sedan och tomtarna (lite fler än vanligt) är på plats. Innan gjorde jag alltid sådant sista dagarna innan julafton, men i år vill vi njuta länge. Vi pratade om det där älskling och jag och kom fram till att julstämning är inget som kommer av sig själv i takt med att dagarna i december rullar på. Julstämning skapar man själv. Så i helgen ska julgranen huggas. Mys, även om den får vänta några dagar innan den pryder vardagsrummet.

En annan sak som känns väldigt bra är att Mattias kommer jobba dagtid julafton och inte natt. En snäll kollega bytte med honom, vilket innebär att vi får klara oss själva vid julfrukost och Kalle Anka, men att han är hemma hela kvällen och natten. Känns så mycket bättre.

Kommer precis från VLC och studievägledaren där. Nu lutar det absolut åt plugg i januari. Har sökt en liten krånglig väg som jag inte har några direkta förhoppningar om. Så troligtvis kommer det bli att jag kompleterar mina gymnasiebetyg med bl.a. matte B. Sökte också en kurs som heter socialt behandlingsarbete och den låter väldans intressant tycker jag. Heltidsstudier lär det bli och många timmar från hem och barn. Men något måste göras. Och gör jag inte det nu så lär jag aldrig ta tag i det. Till hösten ska jag söka in till högskolan igen. Sjuksköterska har funnits i tankarna, men även socionom lockar (kanske t.om mer). Vi får se.

Snart dax att hämta Alicen och i eftermiddag blir det babysim. Förmodligen det allra sista.





Underbar

Underbara helg. Underbara DU. Jag visste vad jag gjorde när jag sa JA till dig :) Du gör mig hel. Du gör mig lycklig. Jag älskar din beröring. Din närhet. Din kärlek. Och jag ser fram emot alla dagar vi ska få spendera tillsammans. Jag är nyfiken på framtiden tillsammans med dig min älskade.


ÄLSKAR DIG





Julfixat...

...till bloggen lite. Gjorde det väldigt enkelt och tog i stort sett samma som förra året :) Ja varför krångla?!

hade en supermysig dag igår. Kan inte begära mer av en ta-det-lugnt-helg. Njöt och myste. Jag och Alicen la oss framför brasan och läste miljoner sagor.  En liten runda till stan tog vi också. Älskling köpte nåt (fråga mig inte vad) så han kunde få ordning på den stationära datorn som varit kass länge nu. NU funkar den iaf, glad är jag då min bärbara ju är på lagning. Nu kan jag både blogga och facebooka :) Kvällen bjöd på Idol och ett glas rött. Underbara Calle tog sig till final. Helt rätt, han sjunger skiten av alla andra som någonsin varit med i det programmet.

Imorse bakade jag och Alicen scones till frulle. Mumsa! Nä nu ska jag fortsätta helgmysa. Dax att ta en promenad, sen ska det bli pepparkakshusbygge. Löve it!

Ha en fin lördag.


AL(fons?)ICE... å så planer för en mysig helg

Begravningen var fin. Och nu efteråt känns det bättre än jag trodde tidigare idag. Jag kan verkligen inte sluta förundras över hur många vi är som har vårt ursprung i finaste mormor. Mormor fick nio barn. Åtta av dem har fått egna barn och jag hörde någon nämna att vi sammanlagt är 28 kusiner och 62 kusinbarn (ännu så länge). Sen finns det ju även kusinbarn som fått egna små. Ja vi är många.



Skulle lägga mig tidigt ikväll, men så blev det visst inte. Inte för Alicens del heller. Rena rama Alfons här hemma om kvällarna. Kissat, saga, dricka, pottan, nalle... MAAAAMMA.. och så om igen. Får se vad hon orkar med imorgon. Jag skiter i att de vill ha henne på dagis. En trött Alice är ingen glad Alice och sådan Alice har det bättre hemma i lugn och ro. Jag ska ju inte iväg och jobba så jag måste ju faktiskt inte lämna henne, därmed tycker jag att jag har en skyldighet att välja det som är bäst för henne. Det kommer en tid då jag inte kan ha henne hemma för att hon är lite trött. Men nu kan jag det. Enkelt val.

Imorgon ska vi inviga helgen. Älskling jobbar inatt och sen har han frivecka. Smaka på den, det gillar vi! Har varit liiite smått nere senaste dagarna så nu tänker jag f-n ta mig i kragen och njuta av tid tillsammans. Jag och Alicen inleder myshelgen imorgon på bästa sätt med lunch/fika på stan tillsammans med Bästaste Carro å Leon. Sen är det babysim och på kvällen är farmor anlitad som barnvakt för vi ska på bio ♥ Lucas och Linus ska till sin farmor imorgonkväll. Deras pappa är nämligen på väg hem från sin långresa till Australien. Så hela helgen (och lite till för Lucas del tror jag) kommer de vara hos honom. Våra helgplaner är att bara ta det lugnt och jula lite mellan glögg och fikapauserna.  På fredag blir det hemmamys för hela slanten. Eventuellt en sådan dag då jag bara kommer ur pyjamasen under den tid jag står i duschen :) På lördag ska vi träffa Jon, Caroline och tjejerna. Lite julpyssel ska vi nog få till då. Under helgen ska vi också hinna med lussebak och kanske pepparkakshusbygge. Vi får se. Överst på to-do-listan står iaf: ta det lugnt och njuta.

Imorgon lämnas datorn på lagning för ett tag framöver. Så är det glest med inlägg vet ni varför.

Ha det fint




♥ Världens finaste flicka ♥

(Bilden finns f.ö med i Vincents julskyltning)


En tung dag

Mormors begravning idag. Det känns tungt. Naturligtvis. Har svårt att sätta ord på mina känslor. För samtidigt som jag känner mig både orolig och ledsen så känns det ganska sansat inombords. Jag vet att det finns inget värdigare sätt att få lämna jorden på, att bara få somna in efter många många år ♥

Men det känns tungt och jag får ingen riktig ro.

Förmodligen kommer den inte infinna sig efter det här heller.

SOV GOTT älskade mormor. Och TACK för allt ♥





Inget muntert inlägg

Så var den första advent firad och klar. Vi tog tillfället i akt och gick en runda på stan, julskyltningen till ära. Suck, att de inte lyckas bättre. Tråkigt var bara förnamnet på spektaklet. Eller rättare sagt på det uteblivna spektaklet.

Inatt har jag jobbat. Kul, men lugnt. Nästa vecka antas jag få ett besked från högskolan och utsikterna är inte så goda. Tyvärr. Så det blir en vända till studievägledaren i slutet av nästa vecka för att se vad som finns att hitta på. Något jävla framtid måste det väl finnas?

Negativa tankar idag. Märkligt att de bara blossar upp så där. Mitt i julstämning och massa mys. Eller inte. Jag vet inte. Vi hade bestämt att julen 2009 skulle bli lovely. Alicen förstår ju så mycket mer detta året. Och det är mys. Men sen är det en massa annat som snurrar. Lucas och jag tittade på foto från gågna tider härförleden. Julfoto också. SÅ ska julen vara sa han glatt. Det högg till. Ja så borde julen vara. Utan en massa tilltrasslade relationer. Enkelt, varmt och mysigt. Tid tillsammans. För så var det då.

Mattias jobbar julafton. Innan har jag inte brytt mig precis. men nu gör jag det. Känns som att julen 2009 kommer bli likt vilken vardag som helst i det här huset. Pusslande med tider. Farande fram och tillbaka. Lämna här, köra dit, hämta där... Och ingen tid i världen till det man egentligen vill.

Nej. Inget muntert inlägg idag.


RSS 2.0