Friyay!

Fredagsmorgon. Lovely! Helgen är så jävla välkommen, ska njuta av varenda minut. På schemat står träning, handboll med Alice och pinchos bl.a. 

I onsdags var Alice med en heldag i vibyskola. Alltså vilken skillnad! Nu lutar det definitivt starkt åt ett byte, det enda som gör att vi inte sagt 100 besked än är att Alice är förtvivlad. Oavsett vilket val hon gör så känns det ledsamt. Hon har fantastiska vänner i Hammar och hon mår dåligt av bara tanken att lämna dem. Samtidigt vill hon gå i en bra skola, kunna få gjort det hon ska och ägna tiden åt att plugga. 

Nu sista kaffeslurken sen ledningsträff innan det blir tidig hemgång och freeeedagskänslan kan infinna sig på allvar :) 


(null)



Helgen

Söndag och helgen till ända. En kort helg då den inleddes med personalfest på KMF. Jag och Kajsa som bjöd in till fest med Italientema. Blev riktigt lyckat och trevligt faktiskt. 

Igår hade Mattias ordnat med så alla handbollstjejer badade i furuboda. Efteråt åt föräldrar och barn tillsammans på Spice i Åhus. Jag behövde inte hänga med till badet utan anslöt lagom till middagen. Så skönt! Fick några timmar på egen hand och ägnade dem åt långpromenad, nya naglar och inköp av lite gott vin till kvällen. Spice var hur trevligt som helst iaf. Igårkväll hade sen Alice kompisar här för övernattning. Lucas gamla rum är omgjort till ett rum för tv-spel, kompishäng och sovmöjligheter. Uppskattat, det används flitigt. På sikt ska det renoveras men vi avvaktar med det ett tag. Jag och Mattias spenderade kvällen i soffan med tapas och gott vin, längesen vi hade en riktig hemmalördag som ju är så himla skönt. 
Idag gick Alice och thea (kompis) till C4 shopping. När vi hämtade dem där passade jag på att smita inom HM och köpa nya träningskläder. Behövdes, de används ju flitigt. Idag körde jag och M spinn spurt 70 tillsammans, sen stack jag hem och bytte träningskläder för att sen åka tillbaka till Friskis och ett 90 min yogapass. Har fasen blivit helt frälst i yoga. Vem jisses kunde ana det, inte jag iaf men jodåsåatt så är det!

Så glad att jag är tillbaka på Friskis och träningsflowet. Allt går med stark vilja och bra planering. Dessutom känner jag ett betydligt större lugn på jobbet, det är som sagt bara ett jobb. Det är liksom inte hela jag eller mitt liv. 

I fredags förresten var vi också och besökte vibyskola. Alltså vilket intryck vi fick! Min önskan är att Alice byter, det kaoset hon upplever varje dag i skolan är inte sunt. Lärare slutar, elever mår dåligt och Alice lär sig nog ingenting faktiskt. Lärare som mest tvingas agera vakter har inte riktigt möjlighet att göra det de ska. På onsdag ska Alice vara en heldag i viby sen får vi se. 

Nu soffan! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2019 - ta ingen skit!

Första dagarna på nya året blev det så himla tydligt för mig. 2019 (och framåt) är året då jag ska lägga min tid på människor som jag vill vara med och som faktiskt uppskattar mig tillbaka. Jag är färdig med att åka på kalas, gratulera och fira jul med människor som näst intill utan anledning inte ens kunde komma på min 40-årsdag. Jag är så jävla färdig med att åka och fira sådana som aldrig ens försöker komma till Alice kalas. Jag är definitivt färdig med att vara en person som sen utåt ska visas upp i instaflödet då man tackar för mysigt födelsedagsfirande. Är det det och varannan jul ni ska ha mig till så glöm! 

Jag tänker också i fortsättningen tacka nej till sådant jag egentligen inte vill göra. Inga jävla ursäkter, inget hitte på om ditt eller datt, bara ett hederligt NEJ (lägger möjligtvis till tack efteråt). 
Och tacka JA! Till sådant jag vill. Ägna mig åt människor jag vill ägna mig åt. Älska. Älskas. Njuta. Leva. Må mitt bästa jag!

2019 - ingen skit, inget slingrande, ursäktande eller säga ja när hjärnan tänker nej. Så. Jävla. Färdig. Med. Det.
Punkt. 


(null)


Nyår, flytt, 11-årsdag och lekdag!

Nyårsafton inleddes med träning för mig sen med lunch och en sväng på stan med Pia och Peter.  
På kvällen var vi på kulltorp hos Anette och Patrik. Björn & Ulrika, Conny & Nettan och Johan & Jessica var också där. Det blev en trevlig kväll med god mat och dryck. Tyvärr, kan jag tycka i efterhand, hade det bestämts att maten skulle lagas av Johan och Patrik. Det innebar att det blev väldigt mycket häng och spring i köket och att vi inte umgicks så samlat som vi gjort de år vi valt catering. Kostnaden blev dessutom rejält mycket högre vilket faktiskt inte kändes helt ok. Nåja vi hade en trevlig kväll så ska inte inleda årets bloggande med något gnäll. Temat för nyårskvällen var drinkar, alla par skulle bidra med en var. Jag och Mattias bjöd på moscow mule efter tips från Linus, fantastiskt god och uppskattad. Kims kompis hämtade oss någongång efter två gick färden hemåt. 
Nyårsdagen var obligatorisk soft och pizzadag.
Den 2/1 var det sen dags för min förstfödde att flytta hemifrån. Bärhjälp och montering stod hans pappa, Linus och Emilies föräldrar för medan jag åkte dit framåt kvällen och hjälpte till med uppackning och organisation ;) Ut med skräp, in med saker där de skulle vara och det vi inte hann med sattes på ett och samma ställe så de nu kan ta en låda i taget och packa upp. Lägenheten som ligger på söder passar dem perfekt och det känns faktiskt helt ok att Lucas nu står på egna ben. Jag tror jag lyckats med konststycket att bli en mamma han vänder sig till och även återvänder till när han vill och behöver. Till en stund innan midnatt höll vi på i deras lägenhet sen behövde jag hem och få Alice i säng. 
Den 3/1 var det så dags för födelsedag! Galet att Alice är 11 år, min lilla skrutta. Vi firade med sång, paket och frukost på sängen. Ett nytt spel till switch och en ny cykel fick hon av oss. På eftermiddagen var det stort kalas! 33 personer kom på soppa (alltid när Alice fyller år!) och tårta. Hon blev uppvaktad med fina presenter och var nöjd med sitt kalas. Lite besviken var hon över att familjen Persson inte dök som de lovat, vilket jag absolut kan förstå. 
Igår hade vi lekdag med släkten. Många år sedan jag och syrran drog i det men nu kände vi att det åter var dags. Vi var på Krab och jade fixat med lekar, korvgrillning och fika. Uppskattat och himla roligt! 
(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0