Mamma

Igår fyllde min mamma år. Jag vet att jag har världens bästa mamma, jag är evigt tacksam för den hon är, för det hon gör och för den hon låter mig vara. 
 
Jag är tacksam och glad för att just jag är hennes dotter. 
 
Älskar dig 


Julen 2013

Julen kom och passerade. Underbara dagar med nära och kära, härliga kvällar med mina finaste.

Lillejul: Jag jobbade ett par timmar på förmiddagen, sen blev det ett pass på Friskis. Väl hemma igen fixade vi det sista julstöket och sen sattes skinkan i ugnen. Kvällen bjöd på glögg, traditionsenlig skinkmacka och så lite Bingolotto på det. Mysig uppesittarkväll.
 
Julafton: Firades här hemma och förutom vi själva så var mamma, Bojje, Marie, Jocke, Ville, Conny, Nettan, Kim, Ted och Matilda här. Vi hade en himla lugn och mysig julafton som inleddes med glögg, fika och såklart  Kalle&co kl 15. Efter det kom tomten på besök och efter paketöppnandet var här många glada miner. Gladast av alla paketöppnare jag någonsin sett någongång kan ha varit Lucas när insåg att han fått en resa till Karlstad med inkluderad Färjestadbiljett. Tårarna bara rann och det enda han fick fram var "du skojar med mig mamma, är det sant, är det sant?" Linus uppskattade också den kommande Karlstadturen något enormt och det kändes så himla kul att få ge dem just detta. Paketer i all ära, upplevelser är svårslaget. Alice fick bl.a. Monster High dockor och kryssningsfartyg i Lego Friends. Själv fick jag en kofta, presentkort på Ystad saltsjöbad, pengar, en tavla med text från Lucas, iphonefodral och ljus av Linus och trolldegsfigurer av Alicen :) Efter julmaten spelade vi paketspelet, alltid lika uppskattat och roligt! När julaftonskvällen var slut tror jag att vi alla var himla nöjda och glada efetr en fin dag och kväll tillsammans.
 
Juldagen: Firades hos farmor med Mattias sida, Vi stannade inte så länge, Alice ville hem ganska tidigt och jag var inte sen att hänga på. På kvällen spelde vi spel och myste här hemma. Vi avslutade med att se Ronja Rövardotter tillsammans och Alivce blev helt fast i denna fantastiska film. 
 
Ananndagen: Var vi i stanen sväng och fixade Alice födelsedagspresent. Sen var vi på bio och såg Sune på bilsemester. Kvällen spenderades hemma i lugn och ro med målarböcker, spel och mys.
 
Idag har Mattias jobbat och jag har varit med mamma och Bojje i stan. Fyndande en jeanskjol på PO.Ps rea till Alice födelsedag. Nu blir det friskis och sen tacomys med hela familjen. Grabbarna ska hämtas hem efter ett par dagars julfirande hos sin pappa.
 
Älskar julen. Älskar framförallt den kravlösa julledigheten. Puss.











 
 

Dan före dan..

Helgen har varit hyfsad intensiv och gått himla fort. I fredags slutade jag tidigt, Alicen åkte till mamma och Bojje (som hon själv bestämt att hon skulle) för att hjälpa dem med att klä granen och göra senap. Jag och Mattias nyttjade den barnlediga tiden till max. Vi var i stan, fixade klappar och stod i. Stan hade öppet till kl 20 så vi hade gott om tid. Senare på kvällen var vi ute och käkade och när vi kom hem slog vi in lite klappar. Vi stannade uppe alldeles för länge men var ändå hyfsat pigga när klockan ringde på morgonen och Maxi väntade. Vi julhandlade det mesta vi skulle ich fick även med lite pysselgrejer till kvällens julpysslande. När Mattias hämtade Alice passade jag på att ta en lång pw och gick i en timme. Skönt. På kvällen kom familjen Persson och vi hade dukat upp ett härligt bord av pysselgrejer. Jäklar vad kreativiteten flödade. Det gjordes smällkarameller, kristyränglar, ljuslyktor, apelsiner med nejlikor och en massa annat. Kul som tusan. Fast jag var galet trött när Perssons kört hem och vi röjt undan allt stök. Stupade i säng och imorse var jag verkligen helt färdig och orkade mig inte ur sängen förrän närmare elva. Tur att Toss också gillar sova länge :) Efter frukost och lite grejs idag stack vi in till stan igen för att fixa det absolut sista i inköpsväg. Imorgon återstår bara den traditionella lillejul-handlingen som innefattar färskt bröd till kvällens skinkmacka och lite julgodis bl.a.
 
Ikväll görs det julgodis på Engelska vägen, just nu puttrar lakritskolan för fullt på spisen och jag ska strax se om den klarar kulprovet :) 
 
Snart är det J U L. 

Glad :)

Onsdag, årets sista långa dag på jobb. Resterande tre dagar slutar jag klockan 13, ja klaga på mitt schema kan jag iallafall inte. Efter jobb bjöds det på middag hemma hos Carro, Johan och Leon. Ahh skönt att bara sätta sig till dukat bord så där. Lovely. Alice och Leon lekte och som vanligt var det hur fint som helst att ses. 
 
Ikväll är jag betydligt gladare än igår, min fina kollega omvärderade sitt beslut och stannar kvar på jobb. Glad som fasen är jag för det :) Glad blev jag också när jag hittade nästa års personliga almanacka bland posten när jag kom hem. Fin attans!
 
Nä nu ska jag krypa ner i soffan och se ett avsnitt Grey´s. 






uppåner

Helgen var amazing. Vi fixade till en silverbröllopsfest för Pia och Peter och den blev så lyckad! Alltid kul att överraska. 
 
För övrigt har det gått i ett. Jag hinner inte riktigt med julen det här året känner jag. Jag som brukar vägra julstress. Aja pepparkakshuset är fixat, pepparkakorna och lussebullarna bakade, julgranen står i trädgården och väntar och de flesta julklappar har vi koll på. Igår köpte jag biljetterna till Färjestadmatchen som grabbarna ska få, Ska bli riktigt kul att komma till Karlstad, ska bli riktigt kul att ge dem den här julklappen.
 
På jobbet har det varit intensivt. Jag var på två anställningsintervjuer och inget lockade, så jag tänker stanna kvar. Dessvärre blir det andra förändringar som verkligen gör mig ledsen. Vi får se huruvida det leder till att jag fortsätter söka annat eller om jag faktiskt kan vända det här och göra något bra av det? Man kan alltid välja hur man ser på saker och ting. Jag hoppas, när jag landat i det här nya beskedet, att jag kan se det som en utmaning och möta det med kraft och optimism. Jag kan faktiskt inte påverka det som hänt, men jag kan välja hur jag vill möta det. Vi får helt enkelt se. 
 
"Allt kan man ta från människan. Allt utom en sak- den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig" (Kay Pollak)

Intervju och herr Björk

Oj vilken konstig dag det blev. Började tidigt och direkt efter jobb hade jag ett möte inplanerat. Anställninsintervju. :O Jo jag trivs jättebra på mitt jobb, men jag vet inte. Endel kallar mig rastlös, jag vet inte om det stämmer med tanke på att jag faktiskt var kvar på samma arbetsplats i över 12 år. Hur som helst så har jag sökt annat. Utveckling är kanske ett bättre ord btw. Tidigt imorse ringde så en annan förskolechef och bokade in mig på en intervju även på måndag. Det jobbet kände jag genast att jag suktar efter lite mer så jag tog därför dagens intervju med ro. För till en början var jag mest nyfiken men efterhand blev jag mer och mer intresserad då det visade sig att det faktiskt verkar vara ett riktigt bra ställe. Så nu sitter jag här med känslan av att jag inte alls gjorde en så bra intervju som jag kunnat göra.. Vi får väl se.
 
Ikväll har Alicen varit på gympa och sen var vi på fikadejt. När vi kom hem höll jag på att ramla av sätet i bilen då jag skulle parkera och upptäckte att grannens björkjävel äntligen har ramlat! Hipphurra,champange jippie,skål,ja må han leva och grattis. Ä N T L I G E N. Vi har avskytt och kräkt över det möget i många år. Björkar är visseligen vackra träd men inget att ha i villakvarter. Förutom att dess pollen, frö och löv mögar ner så in i, så har det förstört taket på vår gavel. Och med tanke på Linus björkallergi har vi vädjat om att björken skulle tas ner flera gånger. Björkpollen letar nämligen sig in överallt och Linus är så känslig man bara kan vara mot just det, hans tester gick faktsikt i taket på björk-skalan. Men icke. Men så ikväll härjar stormen Sven. Älskade Sven :) Och nyss var här en traktor och städade undan möget. Ja de lyfte den rätt över grannens staket som också ramlat. Karma hehe ;) 
 
 
 
 

första advent

Första advent har passerat. En fin sådan. I lördags var jag på tejejfest hos Eleonore i Torsebro. Ca 20 tjejer hade de dragit ihop till en lokal och vi hade hur trevligt som helst. Alla bidrog med varsin tapasrätt - himla smidigt. När det vankades avfärd mot stan och utgång backade jag ur och åkte hem ist. Skönt. Jag var ju dessutom väldans pigg igår. Alice älskar första december. Som hon har längtat efter julstrumpa och adventskalender. I år inföll ju dessutom första advent denna första december. Mysigt att få tända ljus, njuta och vara tillsammans. Vi inledde decembermorgonen med frukost vid tv:n och såg adventskalendern tillsammans. Efter simskola, lunch och lite annat begav vi oss till julskyltningen i stan. Alice hade egna pengar och hade bestämt sig för att köpa en ballong. Efter noggrant övervägande valde hon att gå till BR istället och hon köpte en rosa boa att ha om halsen, så typiskt Toss :D Efter det frågade hon inte efter pengar till någonting, hon är himla snäll så, tjatar sällan eller aldrig och är oftast nöjd med det lilla. Precis när vi sagt att vi skulle åka hem tittade hon längtansfullt mot karusellerna på torget och utbrast: "Det skulle vara väldigt trevligt att få åka en sån karusell nångång". Underbara unge! Hon skulle inte tjata, inte fråga eller besvära utan konstaterade bara att det skulle vara trevligt :) Kvällen slutade såklart med en lycklig Toss svävandes i flygplanskarusellen. Älskade hon <3





RSS 2.0