Magiskt

Fredag som bjöd på solsken och vår i luften, härligt med andra ord! Var på BVC, mammagrupp i förmiddags. Vi provade på en enkel form av babymassage, vilket var väldigt trevligt... om nu bara en viss liten bebis låtit bli att mitt i massagen bjuda på världens bajsunderhållning över halva golvet och hela sin Laban-filt. Man kan lugnt påstå att det märks när Alice är med =)


I eftermiddags var Linus var med mormor i stan, de åt middag och såg på bio, Laline var snäll och passade Snorpan och jag å Lucas var och kollade på Joe Labero.  Det bara måste finnas en logisk förklaring bakom all sorts trolleri och magi, men förställningen vi såg idag var helt galen. Man fattar ingenting av det som händer på scenen, man ser ju att det händer - men frågan är hur f-n går det till??? Massor av helgalna nummer och han avslutade det hela präktigt genom att sväva! Efter att ha sett honom live börjar så smått den förnuftsenliga delen i min hjärna att vackla - jag undrar på riktigt om den mannen är mänsklig?


FBK vinst idag och ikväll var det roligare att tillhöra deras supportrar =) Gött, än är det inte kört. Jag såg matchen och det är kul att kunna konstatera att Mattsson slutat sova. Hoppas matchen ikväll gav mersmak och att det har vaknat en hel drös med värgar i Karlstad nu.

image82
En glad Lucas får autograf av Labero =)

image83
Alice kollar på FBK!!

Mammatankar

Varför sitta uppe å data såhär sent? Vet inte.. kände bara inte för å lägga mig fast att sängen borde lockat betydligt mer än datorn. Tillhör den kategorin av människor som ibland behöver lite egentid och när barnen är lediga från skolan blir möjligheterna till sådan tid väldigt begränsad. Stupar ju oftast i säng ungefär samtidigt som grabbarna när de har lov. Har känt mig lite tråkig och gnällig idag. Förmodligen är det bara mitt eget fel då jag blir less på mig själv när jag inte får nåt gjort, men ibland är det verkligen svårt att få tummarna loss. Dessvärre är tålamod  inte min starkaste egenskap, vill helst att saker jag planerar att göra ska vara fixade igår och när jag själv undviker att ta tag i sådant jag borde blir jag så jäkla trött på just mig själv.

Pojkarna har nog också haft en ganska trist dag, konstigt det där för när det är skola vill de va lediga och när de är lediga är de mest rastlösa. Själv har jag väl inte bidragit nämnvärt med ett positivt humör heller precis. Nää jag tänker inte få dåligt samvete för att de fått roa sig mest på egen hand idag. Antar att jag är och har rätt att vara som  vilken annan föräldrer som helst.  Ibland jävligt bra, ibland hopplöst dålig -  men oftast en vanlig mamma som är hyfsat ok.

Så nu sitter jag här mitt i natten och gör egentligen ingenting mer än att vara vaken och har egentid. Läser lite i andras bloggar, kikar efter nåt fynd på tradera, skummar i en alldeles för långt text om ännu en trist semifinal i sm-slutspelet i hockey... Antar att det är dax att säga gonatt nu iaf. Har fått den ensamtid jag behöver, måste ju vara pigg å utvilad om några timmar. Ska med pojkarna till stan. Vi har planerat fika, tivoliparken och några mysiga timmar tillsammans. *Älskar mina kids*

ALICE Caroline Amanda

Igår var det dop för vår lilla ficka. ALICE Caroline Amanda. Dopet var i Nosaby kyrka och det var verkligen jättefint! För mig är det viktigt med dop, jag är inte djupt troende, kanske/förmodligen inte troende alls, men jag tycker ändå att dop är av betydelse och därmed är valet av faddrar viktigt för min del. Alice bars till dopet av Caroline. Att Laline skulle vara gudmor var ett självklart val och bestämt sedan långt innan Alice föddes. Caroline är en av dem som står mig absolut närmast, hon betyder så oerhört mycket för mig och finns för mig på ett sätt som jag uppskattar mer än jag kan sätta ord på. Jag är så glad att hon vill vara en del av Alice liv också. Förutom Laline var Conny (min bror) och Patrik (M´s bror) faddrar till Alice. Prästen var bra, lite lagom lättsam och det blev inte alls stelt som det ibland kan bli under högtidliga ceremonier i kyrkan. Alice lyckades sova sig igenom nästan hela dopet =) Hon missade därför den jättefina sång som Rebecca (Alice kusin) och hennes kompis framförde (Tack tjejer ni var fantastiskt duktiga!) Sången är skriven av Lotta Ahlin och heter "Välkommen till jorden." Jag har spelat den dagligen sedan Alice låg i min mage, texten är helt underbar och sätter liksom ord på det jag känner inför min flicka.


Efter dopet blev det dopkalas i församlingshemmet, vi var ca 60 personer och därför hade vi gjort det enkelt för oss genom att bjuda på tacobuffé. Även i församlingshemmet framfördes det sång... Kusin Niclas hade sedan länge fått sångförbud av mig. Alltså.. ja det är kanske elakt men om jag kunnat förklara hur det låter när han sjunger så skulle ni förstått ;)  Niclas löd så snällt och sjöng inte en ton i kyrkan, det gjorde han däremot efteråt. Han och kusin Fredrik hade skrivit ihop en alldeles egen sång till Alice och även om det inte lät bra när de presenterade den, så var texten väldigt fin =)


Så här efteråt är jag uppriktigt glad och nöjd med hur gårdagen blev. Tack för alla fina dopgåvor och tack alla ni som gjorde Alice dopdag till ett minne för livet för oss, ett minne som vi kommer dela med oss av till vår flicka när hon blivit lite större.


Tack älskade Laline för att du ville bära vår dotter till dopet.


image80

GLAAAD PÅSK!!!



image74 
ÖNSKAR VÄRLDENS COOLASTE PÅSKAKÄRRING =)

Påsk, dop å FBK

Hade ju önskat lite vår å värme så här i påsktider - men ooops då kom visst vintern istället, ja det är nåt helsjukt med vädret :S Har inte blivit så mycket påskande här hemma, är väl egentligen inte så mycket för påsken heller,  brukar mest uppskatta den extra ledigheten som den vanligtvis medför. I år är jag ju ledig oavsett påsk, helg eller vardag =) Den här påsken ägnar vi mest oss åt Alice dop. I torsdags var det iaf stjärn-torsdag (enligt Lilliz) och jag var i stan å färgade håret. Igår var vi mest hemma, tog en lång, välbehövlig sovmorgon, gött.  Imorse var det påskäggs-letning å glada barn! Alla hittade sina ägg, med liiite hjälp av Laline hittade även Alice sitt =) Nåt godis blev det inte - men iaf en sockersöt body med moln på! Idag har vi varit och dukat å fixat maten till Snorpans dop som är imorgon. Blev jättenöjd med dukningen, så FINT!!! *TACK Laline å Lajnus för all hjälp - ni e BÄST!* Snorpan kommer va världsfinast imorgon (e hon ju alltid), farmor har gjort hennes dopklänning å den är verkligen superfin! Ikväll blir det hockey (Färjestad - me löööve) och eftersom matchen spelas i LLA så får den förhoppningsvis avgöras på isen den här gången. Helsjukt det som hände i Frölundaborg senast... Så sjukt att det knappt ens är värt att kommentera.. Inte ens på den nivå Lucas å Linus spelar har man okunnigt folk i sekretariatet och där ser man dessutom till så man har en fungerande klocka. Jag hoppas innerligt att FBK vinner ikväll, ja det hoppas jag ju jämt men med tanke på det som hände senast kommer göra rejält ont i FBK-hjärtat om de skulle förlora den här avgörande matchen i kvartsfinalen. Men det tror jag inte de gör...

Jag å Laline ska iaf heja fram våra värgar till semin här hemma från tv-soffan!!! *Spelare flyger in i särgen alla lag rädda för värgen!! FÄRJESTAD å FÄRJESTAAAAAAD vårat kära FÄRJESTAD - stärka, ärga värgar Karlstads mästarlag!!!*

image71

Fel låt i år igen

Fel låt vann!! Hero är bra, men Sanna var bäst. Överlägset bäst, hon ägde hela globen! Det tyckte visst svenska folket åxå - men tyvärr fick vi inte förtroendet att bestämma fullt ut. Synd!

Igår var jag å Laline på shoppingrunda i stan med tillhörande fika (Zeke´s vad annars?) Efter många om å men, (leta klipptid, fika, mata Alice som sen orsakade bajskaos, ej betala med kort på bolaget.. bla.. bla....) så hittade jag lite kläder till sist som jag tror att jag ska ha på Alice dop på söndag. I gårkväll var storsyster med familj här, Laline var såklart åxå kvar å sen kom Linus en stund när han jobbat klart. Vi käkade lite, kollade in melodifestivalen och det var en riktigt trevlig kväll. Idag söndag =/ Så mycket vardag, så lite helg.. suck! Tycker om när vi är hemma alla på morgonen, kan ligga kvar i sängen lite längre, den som vill kan mysa med Snorpan och det blir en lugn start på dagen när inte alla ska iväg på olika håll direkt. Tycker inte om när livet går för fort! Visserligen har jag å Alice mycket tid tillsammans och på eftermiddagarna finns tid till pojkarna när de kommer från skolan, men det är ändå en massa som ska göras/fixas/köras... och tyvärr finns det väldigt sällan tid då både jag å Mattias kan njuta av Alice tillsammans. Hon växer ju upp så himla fort och jag känner mig frustrerad över att vi inte hinner dela det mer med varandra, men det är ju alltid en massa måsten som kommer i vägen eller går före...


Alice har blivit en riktig sömntuta. Hon som höll sån låda om nätterna innan sover nu tio timmar i ett svep! Hon har iofs en vakenperiod på kvällen då hon sover lite till och från, men vid tolv somnar hon riktigt och vaknar inte förrän framåt nio-tio på morgonen! Vissa dagar denna vecka har jag fått väcka henne vid tio för vi haft nåt inplanerat. Tokigt! När vi var på mammaträffen på BVC i torsdags så visade det sig att de flesta bebisar där fortfarande äter två/tre gånger per natt, så jag ska faktiskt höra mig för om det är ok att Alice sover så många timmar (10!) utan mat när hon inte är mer än 2,5 månad. Visserligen tankar hon upp ordentligt på kvällen, då hon äter åtminstone varannan timme så det kanske kompenserar nattmaten? Vi får se på onsdag när hon ska vägas igen. Hon går ju upp bra i vikt iaf, förra veckan vägde hon 5810 och var 59 cm lång! 5810..exakt +2 kg sen hon föddes =) Stora tjejen!



image70
Med VB Laline på stan <3

Måndag igen!

Så var helgen över igen och det blev en ganska lugn sådan. I lördags Lucas spelade cup i hockey och jag var iväg med honom. På kvällen såg vi melodifestivalen här hemma. Laline kom hit, Linus jobbade så han kom senare. Gillade Sibels låt, la inte riktigt märke till den i deltävlingen, men den va bra! Tyckte nog Snorpan åxå, hon satt först helt stilla å kollade på tv´n å sen började hon prata högljutt Gaaaaa Gaaaaaa Aaaaaaa ? Själv bidrog jag faktiskt med en röst och jag la den på Nordman. Inte alls för att jag gillar låten, utan för att jag som så många andra ogillar den kvinnliga sångerskan i duon som utgjorde deras motståndare. Efteråt hade Carola sagt att folk kanske börjat tröttna på dem. Tror jag inte alls, tror bara folk är vansinnigt trötta på henne. Hur som helst, final på lördag =) Spännande!

Igår var det en väldans lugn dag. Blev en skön sovmorgon och en sen frukost. Tvättade å fixade lite här hemma och senare tog jag, Snorpan å grabbarna en härlig promenad. På kvällen kollade vi på sporten, där visades valet av motståndare till sm-kvarten. Färjestad-Frölunda, wow det blir kul - men tufft! Heeeeeeeja Färjestaaaaaaaaaad!!!!!!!!


image69
Snorpan på promenad! Fina FBK-nappen i munnen =)

Dåligt&Bra

Dåligt: Ghhhaaaa blev riktigt ARG igår! Var på Eko med systerstor, Nicke å Alice. Skulle parkera och körde givetvis bort till familjeparkeringarna. Fantastisk förmån att de finns för barnfamiljer tycker jag då det vanligtvis är ganska trång att baxa ut en bilstol från bilen, hjälpa småknattarna att knäppa bilbältet och dessutom ganska krångligt för kidsen att bedöma avståndet till bilen bredvid då de själva ska öppna bildörren osv. Om de ändå bara fått va tillgängliga för rätt användare... I bilen framför oss satt en ensam k*rring som tydligen tyckte att denna förmån var avsedd för henne. Hon parkerade på familjeparkeringen så nära ingången hon bara kunde komma, varpå vi blev utan parkering. Jag blev irriterade, hissade ner rutan och sa vänligt till henne att den platsen var avsedd för barnfamiljer och att hon, vad jag kunde se, varken hade barn, bilstol eller vagn med sig. Hon snäste, pekade bort mot en annan parkering och frågade surt om jag behövde mer än en plats?! Där fanns nämligen en på andra sidan som jag inte sett. Men det ursäktar väl inte ditt beteende undrade jag, det kanske kommer fler med små barn. Surt som fan blängde hon på mig och skrek att jag skulle lägga av.. Å jag undrar bara vart är vi på väg?? Händelsen i sig kan man ju betrakta som obetydlig, men det faktum att man inte kan ifrågasätta eller kommentera andras handlingar utan att bli bemött på ett fruktansvärt otrevligt sätt är ju ganska skrämmande. Sen gnälls det på den yngre generationens uppförande, men vad kan man förvänta sig då deras förebilder faktiskt återfinns bland de som är äldre.


Bra: Idag- äntligen fredag! Härligt!! En liten frukostrunda blev det i förmiddags på stan med systerstor å Nicke. Ja Alice åxå såklart =) Hon sov dock hela tiden i vagnen. Helt otroligt vad hon kan sova (inte alltid nattetid men ändå ;) Inatt åt hon halv ett och vid halv tio imorse fick jag väcka henne för att vi skulle iväg. Ingen mat däremellan och det är ju faktiskt jätteskönt att hon kan sova så många timmar i ett streck. Händer förresten mycket på mamma-Alice-fronten =) I veckan fick jag besked på att det finns plats för oss på babysim med start i april. Visserligen i Furuboda och på tisdagseftermiddagar (inte så bra egentligen med tanke på mamma-barnjympan på förmiddagen) men jag tackade ändå ja - tycker det ska bli jättemysigt att babysimma med Snorpan. Dessutom är det ganska kul att träffa andra mammor å bebisar. Sen ringde en kollega igår, hon ska vara tjänstledig från jobbet och bara ägna sig åt sitt andra jobb, friskvård. Nu tänkte hon eventuellt dra igång babymassage och hon undra om jag var sugen isf. Låter jättetrevligt, hoppas det blir av! Å idag i stan träffa jag en gammal klasskompis från förskollärarutbildningen. Har inte sett henne på evigheter men det visade sig iaf att de flyttat till hus i närheten av oss och att hon åxå nyligen fått en liten bebbe. Hon frågade om vi inte kunde vagnpromenera ihop. Givetvis! E ju enbart kul med sällskap =)


Händer i helgen då? Ikväll blir det kalas hos Linus å Laline. Linus (Måppen!) fyller år idag, GRATTIS! Alltid lika kuligt å träffa dem. Imorgon har Lucas cup och på kvällen blir det självklart soffparkering med melodifestival på tv. Andra chansen och ganska tråkiga låtar enligt mig, den enda jag gillar är Olas, så jag får väl hoppas den går vidare då.


Nu mellanmål med Lilliz =)


image68


Friskis!

Morgonkaffe och datorstund =) Snorpan sover gott i min säng. En liten stund till, men snart är det frukostdax och ur pyjamasen som gäller, för idag ska vi till Friskis. Äntligen älskade Friskis!! Jag har verkligen längtat tillbaka dit, e ju urlängesen jag tränade där. Jag slutade omgående efter det positiva grav.testet. Vet att man ska fortsätta träna och att det är bra att motionera när man är gravid, men har man gjort IVF så har man. Då är man inte kaxigt gravid utan snarare tacksam för varje dag man får behålla det lilla pyret därinne. När jag väntade Lucas var jag så där mopsigt gravid och spelade innebandy i mammashorts, med Alice nöjde jag mig med att gå på garvidjympa ett tag. Men nu alltså... tillbaks på mitt favvoställe! Ska bli skönt när man kan komma igång och träna på allvar igen, ser fram emot ki-boxen, men idag är det mammabarnjympa som gäller. Härligt!!

Igår var Snorpan två månader! Väntan på henne var otroligt lång men nu känns den tiden så avlägsen, så långt borta.Känns som om hon alltid varit här. Tacksamhet är bra, att kunna sätta värde på det man har tror jag ger en lyckligare och mer sympatisk inställning till livet. Jag är så otroligt tacksam att vi, efter all skit vi gick igenom, fick vi vår älskade Alice till slut. Det är nästan som en välskriven saga med det ultimata slutet.

RSS 2.0