Ledig höstlovsdag

Ledig onsdag och tid med barnen. De har ju höstlöv och den här dagen var passande att ta ledigt. Jag och Alice åkte en sväng till barbacka där det var lite aktiviteter och fika såklart: Sen gick vi en snabbrunda på stan och jag hittade faktiskt en klänning till vår kommande sthlms-resa med jobb. Först ska vi på pysslingdagen den 14/11 med alla pysslinganställda i Sverige och sen ska jag upp veckan efter i ett annat projekt som innebär lite utmaningar inom jobbet i vår. Riktigt kul att bli tillfrågad om att vara med där :)

Efter att vi hämtat Lucas i knislinge körde vi hem och fixade tacomys. Meningen var också att jag och Mattias skulle träna, men han fick köra cirkelgym själv idag. Min hals är lite ur form och jag har inte vågat träna ordentligt sen i söndags, riktigt jävla skitjobbigt att låta bli :/ 




11 år med kärleken

Här ligger jag i min ensamhet och har det faktiskt riktigt bra. Mattias jobbar natt, Alicen är lämnad hos mamma (skollov den här veckan) och Linus hänger vid datorn. De andra grabbarna är inte hemma. Så egentid delux just nu. Ska snart slänga på ett avsnitt av Sons innan det är dax att sova. Känns som om dagen varit riktigt lång och inte undra på det vi fick ju en hel timme tillbaka när klockan ändrades inatt.
 
Idag njöt vi frulle i stan, man får faktiskt fira när familjen har två namnsdagsbarn och när man varit tillsammans med sin kärlek i hela 11 år. Helt galet vad tiden går och natten till idag är det faktiskt 11 år sedan vi träffades jag och Mattias. Det är närkligt när man tänker på den där raden av tillfälligheter som ledde fram till att vi möttes och att det sedan den dagen bara varit vi. Älskade han, min man, min kärlek- han som gör mig hel.
 
Efter frukosten var vi och handlade. Vi stack inom Stadium och kikade lite och Alicen hittade en mössa som hon verkligen ville ha och ja den var så himla fin på henne. Ett par matchande vantar fick också följa med. Skor till Linus hittade vi också. Nöjda barn.
 
Träning med systerstor och middag hos mamsen har jag också hunnit med idag. Perfekt med en timme extra :)
 
Igår var vi på kalas hos Carro. Ett tag sen hon fyllde nu ju men förra helgen var inte Leon hemma så vi fick kalasa igår istället. God mat och efterrätt bjöds det på och vi hade en himla fin kväll. Fina lilla magen börjar minsann att synas nu och jag blir helt lycklig av bara tanken på att det bor en liten bebis därinne :)
 
Nu Sons of anarchy!
 
 
 Rosor från min älskade idag
Så himla Alice :)
 
 



Glad är jag idag

Snart är ännu en jobbvecka över, fredag imorgon och det e la gött. 
 
Fast idag har jag haft en riktigt bra dag på jobb. Lönesamtal med chefen som visst uppskattar mitt arbete och himla glad blev jag för det kommer minsann märkas i lönekuvertet framöver. 1200 kr i höjning och fler semesterdagar på det. Jodå man tackar. Men om man nu får sticka ut hakan i lilla-landet-lagom och klappa sig själv på axeln lite och hävda att jag fanimej förtjänar det, så gör jag det. Jag har gjort ett förjävla bra jobb under året faktiskt och här kom tacken för det. Nu är jag ännu mer sugen på att höja oss ytterligare.
 
Snart dax att träna lite indoorwalking. Ikväll blir det bio med mamsen och mellansyster. Det ska bli så trevligt så
.
 
 
 

Vår helg och lite jobb

Helgen har varit fin. Lördagen ägnades år innebandy och en löjligt spännande match i Munka Ljungby. Slutresultatet blev oavgjort 5-5, lite besvikna var nog grabbarna som tyckte de skulle tagit hem matchen. Att titta och heja är så himla kul, men jisses vad nervöst det är att ha sin egen stjärna som målvakt. Lite hatkärlek till det där med att Lilliz är målvakt ;)

I lördagskväll fick vi besök av fina vännerna Patrik och Anette. Alice och Märta körde luciauppträde och roade sig som vanligt. Igår var vi på barndop för Emil och Idas lilla tös Ellie. Älskar Nosaby kyrka och minnena som kommer fram varje gång man går in där.

Idag har jag pratat med min chef. Ghaaa det händer lite grejs just nu och vi hade ett hyfsat samtal. På torsdag ska vi ha ett riktigt lönesamtal så får vi väl se :) Wish med luck!






Häcken full!

Ja det kan man säga att Mattias å Bojje haft i helgen. Men äntligen är möget nere! Eller åtminstone är den mycket mer än halverad. Sedan vi flyttade hit har vi pratat om att ta ner den där förbannade tujan som fått växa fritt, jag gissar sedan huset byggdes. Men att ta ner den har varit ett jätteprojekt och många somrar har det varit så mycket annat vi skullat göra. Fixat altanen, målat hus, byggt stuga, badrumsrenoverat, byggt uterum... You name it! Så den där häcken har fått vara ett ständigt väntande projekt. Men nu är det gjort. :) Sisådär två meter hög är den nu och nu hoppas vi den blir okej av att vi ger den ett par år att att ta sig och växa sig jämn. 

Tusen tack för all hjälp till mina älskade föräldrar ♡




Long time no see

Jaha så kom sommaren och den passerade visst lika fort. Alice slutade på Vintergatan och det var ett tårfyllt farväl av världens bästa förskola. Den efterlängtade semestern bjöd sen på massor av sol och härliga dagar vid stranden. Vi tog husvagnen på en sväng till Tättö och hade en underbar vecka där. Patrik och Anette sällskapade oss några dagar och vädret var tipptopp. Vi tillbringade dagarna vid havet, hyrde båt någon dag, grillade om kvällarna och njöt av ledighet och tid tillsammans. 
 
Den 19 augusti var det sen dax för den där efterlängatade, nervkittlande och lite skrämmande skolstarten. Alice har börjat i Hammar skola (F1C) och det går jättebra för henne. Själva skolbiten är det inga som helst problem med, hon läser, skriver och räknar bättre än de flesta som går i klassen över henne. Vi ska på samtal på måndag och frågan om att flytta upp henne en klass har redan kommit upp. Vi velar jag och Mattias. Visst måste hon utmanas och det gör hon inte precis i förskoleklassen, men samtidigt är det inte bara så att flytta upp. Jag tänker mycket på kompisrelationer, att alltid vara yngst etc. Vi får se efter måndagens möte hur vi gör. 
 
I söndags sa hon till sin pappa: "Du som har gått gymnasiet pappa visste du om att 16+16 är lika mycket som 20+12?"  Så JA förskoleklassen och att räkna addition upp till 10 är inte direkt på hennes nivå. :)
 
På jobbet har det hänt en hel del också. Jag ska få en ny kollega i december och det ser jag minsann fram emot. Punkt.
 
Förövrigt är allt fint. En krånglande rygg och ett MR-svar som visade diskbråck lever jag med. Men det funkar.
 
Grabbarna mår bra. Jag var på utvecklingssamtal med Lilliz häromveckan och jävlar i låda vad stolt man kan bli. Slarvet är kvar, men han sköter sig felfritt på lektonerna. Hänger inte på stökarna som förstör och jävlas. Säger till dem istället och tar ställning för det som är rätt och riktigt. Så där har ju Linus alltid varit egentligen. Tagit ställning för det rätta, men det har kostat ibland. Han har liksom kunnat gå till handgriplighet och han har dessutom låtit ganska högt när han ansett något vara fel. Det uppskattas inte av hela lärarkåren kan man lugnt konstatera. 
 
Lucas verkar hur lycklig som helst. han och Emma har firat ett år och de verkar ta mig fasen vara som gjorda för varandra. Nu går de i tvåan på gymnasiet, han har börjat övningsköra och det känns faktiskt helt rubbat. Att min lille pojk är nästintill vuxen nu. Va fan hände liksom? 
 
Och så det bästaste av allt. Min finaste fina har en bebis i magen. Alltså den lyckan är obeskrivlig. Jag kan fortfarande känna det där jag kände när jag fick det där telefonsamtalet. En bebis. Till henne och till Johan. Tänk allt hon utstått och tvingats ta sig igenom. Tänk att från det mörkaste mörker kan man ta sig till det vackraste av vackra. Hon är starkast, bäst och mest värd det här av alla människor i världen. Och jag älskar den där lille mirakelbebisen redan. 
 
 


 


 


 
 

RSS 2.0