Trygghet?

Torsdag.. var  i valet och kvalet om vi skulle hitta på något i förmiddags. Vet att det är babycafé på en öppen förskola i närheten och kände mig lite sugen på att köra dit. Hade också tankar på att ta en runda till stan, behöver byta en body som jag felköpt till Snorpan. Efter att jag fått iväg grabbsen till skolan, jag å Alice ätit frukost och varit i duschen kände jag dock inte för något av det. Hoppa i mjukaste brallorna och bestämde mig för en riktig mamma-Alice-hemma-mys-dag. Vid det här laget var min flicka väldigt trött, hon sover oroligt om nätterna just nu och det känns. Kröp ner i sängen med min älskade bebis som nuförtiden helst vill sova på mig. Hon somnade på mitt bröst och jag låg och tittade på henne länge länge. Kärleken till henne är så otroligt stark och jag är oändligt tacksam över att hon är här hos oss. Slumrade till lite efter en stund, pigga och utvilade vaknade vi 1,5 timme senare. Gos och mys i sängen sen var det lunchdax.

Just för tillfället är Alice otroligt mammig och pappig. Ofta funkar det att andra tar henne men är vi bara hemma kan vi inte lämna rummet utan att hon blir ledsen. Ska helst bäras och vara med hela tiden. Vägrar somna ensam i sin säng, utan vill som sagt helst somna på mig. Vaknar om nätterna och ska sova hos oss, jagar mig i sängen för att få ligga nära, nära... Varför? Jag vet inte, kanske har hon bara extra behov av trygghet just nu.






 <3 FÖRALLTID <3

Funderar

Igår var en bra dag. Bästa Carro var på UL och allt såg bra ut med lill*bus. *Grattis* Spännande med deras bebis ju =) Igårkväll hade vi systerträff. Trevligt, tack för det! Idag har jag varit hos C å E och mamma-bebis-fikat. Fast E är stor nu och har precis börjat inskolas på dagis så bebis kan man väl knappt kalla henne längre.

Resten av dagen har ägnats åt att skriva. CV och personligt brev. Får se varthän det kan leda. En sak är säker iaf och det är att jag efter  mammaledigheten vill jag göra något helt annat. Egentligen vill jag och har planerat att vara ledig lääänge till, men skulle rätt jobb dyka upp så får jag kanske tänka om och ta chansen när den ges? Men jag vet inte... Hade jag verkligen varit beredd att börja jobba snart?!! Enda alternativet hade ju varit att Alice isåfall är hemma med M de dagar jag är iväg och jag skulle definitivt inte jobba heltid, max halvtid... Men nej... jag vet inte, min mammaledighet kommer ju inte tillbaka.. fast å andra sidan riskerar jag kanske att vara fast på mitt jobb i evighet om jag inte tittar efter annat redan nu?!

Letar vidare, grubblar vidare och förmodar att jag inte kan göra så mycket mer än så...

Nighty


 
KÄRLEK    GLÄDJE    LYCKA


Födelsedag!

Idag fyller jag år =) Mysmorgon med Alice är ett utmärkt sätt att starta en födelsedag med. Alice har sovit uselt inatt så vi tog en soft morgon med mycket lugn och mys. Självklart var Snorpan trött och hade behövt vila men näpp! Bestämd tös det där och varken sömn eller mat  är något som tilltalar älskling för tillfället =/ Hon lyckades dock somna sisådär vid halv tolv, antar att hon liksom hade pejlat in att vi hade en tid att passa då vi skulle vara i stan klockan tolv för födelsedagsfika på favoritfikastället med mitt favoritsällskap. (Japp Zekes och Bästa Laline). Men det var ingen fara Alice vaknade såklart så vi hann i tid! Sova en kvart är väl alldeles lagom :S
 
Ikväll var Carro, M´s mamma och  mina päron här på middag. Trevligt! Fick såååå fina saker i paket =) Underbara rosor av min M <3 Fick också en cykelsits till Alice av honom. Äntligen kan vi cykla jag och lilltös, jag tycker det är underbart härligt att cykla och nu är ju Snorpan så stor att hon kan åka med =)  Av mina föräldrar fick jag en trisslott och Boda Nova glas. Glas fick jag också av mitt söta gudbarn Rebecca. Av allra bästaste Bästa Carro och Linus fick jag Marimekko bringare+glas (älska Marimekko).  Underbara presenter och jag är verkligen glad!  TACK TACK TACK TACK för ert sällskap och för att ni gjort min dag till en superfödelsedag.





 


En bra dag

Idag har det varit en jättebra dag!! Inte bara för att det är fredag utan av flera olika anledningar. Jag och Alice följde Linus till skolbussen imorse sen passade vi på att ta en riktigt lång, härlig promenad. Väl hemma igen fick jag först mig en glad överraskning och sen fick vi i oss lite frukost =) Det blev också en snabbdusch och därefter bar det vidare in till stan för mammaträff på Barbacka. Trevligt som alltid! Efter det träffade vi bästa Carro och det blev en mysig stund på stan. Träffade även mina päron i stan och de hängde på vår fika, självklart på Zekes. Kuligt! Blev en liten shoppingrunda efter det och jag passade på att köpa doppresent till storebrors bebis som döps på söndag. Sen gjorde jag något som jag nu i efterhand tycker känns väldigt bra och som ger mig lite lite förhoppningar inför framtiden. Inte för att jag tror så mycket på just det här, men det är ett steg i rätt riktning iaf... och önska kan man ju få! (oj kryptiskt det blev ;) Jaja , hembakad pizza blev det ikväll och mera mys. Kort och gott en väldigt bra dag. Den bästa på länge faktiskt.

Tack Bästa för ditt sällskap, du betyder!!!!



<3 Världens bästa flickor <3

Återträff

Förmiddagen tillbringades hemma. rensade bl.a Lilliz garderob - inte kul! Blir aldrig mycket kläder över när man väl tar tag rensningen. i eftermiddags var jag och Alice i Åhus.  Återträff på babymassagen. Jisses vad alla bebbar blivit stora under sommaren. Mysigt var det att träffas, fika, massera och bara prata lite med de andra mammorna. Tyvärr hade "kloka" jag givetvis glömt att vi skulle vara på SPA-avdelningen och därmed även bada efteråt. Bikinin låg kvar hemma, men Alice fick till sin stora glädje bada iaf. Snorpan älskar att bada! Ser ganska knas ut när hon ska "smaka" på vattnet för givetvis lyckas hon alltid köra ner näsan för långt så det blir en kallsup av det hela =)

Nu dax att duka middagsbordet!

Det går emot...

...höst. Ja de känns åtminstone så. Känns verkligen som om sommaren passerat nu. Gör inte mig så mycket, tycker det ska bli ganska mysigt att kura höst... tända ljus och mysa höstmörker. Hade egentligen tänkt att göra garderoben höstfin ikväll, men den innehåller absolut inget roligt så jag la tiden på att fixa bloggen ist. Nåja än kan det ju bli varma, fina sensommardagar och skulle det dyka upp en är jag inte sen till stranden kan jag lova =)

Idag blev det frukost hos mams. Jag och Alice körde dit när Snorpan behagat vakna. Iofs skönt att hon sover en stund på morgonen så man kan njuta kaffe när de andra är på väg till skolan. Inatt vaknade hon dock. Hungrig och arg! Inte konstigt kanske med tanke på det lilla jag lyckats pilla i henne i matväg igår. Skönt att hon ätit betydligt bättre idag. Går ju åt en hel del energi nu, hon är i ständig rörelse min lilla Snorpa =) Är nog bara en tidsfråga innan hon kryper riktigt, hon ställer sig redan på alla fyra och gungar och ibland lyckas hon även ta ett skutt framåt, ser ganska kuligt ut faktiskt! Ahhh älskar att tillbringa dagarna med min bebsing <3

Nähäpp nu har jag suttit här... ja alldeles för länge.




Snart har jag fått kläm på det här =)

Välkommen vardag

Imorse var det väckarklockan och inte Alice som väckte oss. Ovant, men helt ok. Så var sommarlov, ledighet och lata dagar tillsammans förbi.  Skickade barnen till skolan, myste med Alice och sen sov hon en stund igen. Fixade lite här hemma och när Snorpan vaknade åt vi frukost tillsammans. Inte särskilt mysiga måltider tillsammans med Alice för tillfället. Hon är ganska bökig vid matbordet, vill helst inte ät något (ev liiite macka bara) utan krånglar mest. Efter två skedar gröt, ett halvt glas juice på köksgolvet och ännu en fiasko-frukost till ända tog vi en lååång promenad. Alice som fortfarande var trött somnade efter en stund och jag gick, gick, gick... tills hon vaknade igen. Hem, fixa lunch - näpp Snorpan ville inte ens smaka på det. Fick bli en flaska med Nan, känns ju bra om hon äter något öht.

Nu ska jag rensa lite köksskåp, ikväll får det bli garderoben (om jag orkar) det är verkligen nödvändigt... men ack sååå tråkigt! =(



Äta??! Varför då??

Skolstart!

Nattat barn, packat frukt och lagt fram morgondagens kläder. Laddat för skolstart. Nu är det verkligen vardag på gång och gissa vad, det ska bli riktigt skönt. Rastlösheten hos grabbsen blir allt mer påtaglig, det är skönt att vara ledig men jag tror faktiskt att alla ser fram emot att få komma igång igen, träffa kompisar och leva i det invanda mönstret. Det har varit ett långt sommarlov. En fördel med föräldraledighet är att det gynnar alla barn i familjen. Någon frita behövs inte, varken på lov eller efter skoltid. Själv ser jag fram emot lite lugnare dagar. Det är ju bara jag och Alice hemma här under några timmar. Nu blir det läge för promenader igen, mamma-barnjympa, babysim, mammafika och så får vi ju börja besöka öppna förskolan. Snorpan är stor nu =)



Promenad

Det som började som en riktig tråk-dag blev till sist riktigt bra. Jag, Alice och Mattias var inne i stan en liten stund i eftermiddags när Lilliz tränade hockey. Vi hade egentligen inga ärende dit men jag gick och tittade på ett halsband som jag gärna vill ha någongång =) Sen gick vi till Tivoliparken och Snorpan fick till sin stora glädje gunga. Alice somnade en stund i vagnen och vi gick en liten runda nere i parken.  Ikväll blev det en lång härlig promenad, vi gick till Nosaby, Max tränade och vi tittade på när A-laget spelade. Matchen var inte särskilt intressant för min egen del, men promenera är härligt! Alice åkte med i vagnen och pojkarna cyklade. Näpp nu ska jag packa lite saker, hade tänkt hitta på något under morgondagen med barnen. Det är ju sommarlov =)

Snart vardag

Väntar. På vad? Jo det känns som om varenda dag just nu är en enda lång väntan. På att vardagen ska ta vid, att skolan ska börja och på att alla återigen ska löpa i de redan upptrampade spåren. MEN det är ju trots allt en hel vecka kvar, borde försöka njuta av den vetskapen istället för att sucka över vardagen. Jag välkomnar vardagen med vemod, för i vår familj har vi så in i h-vete mycket vardag. Läxor tar tid och måste få ta tid. Tjatet innan läxorna plockas fram är inte något jag ser fram emot. Idrott är vardag och tar tid. I den här familjen är det idrott, träningar eller matcher alla dagar i veckan. Jo jag tycker att det är kul att  barnen har intresse, gör något och mår bra. Jag klagar inte - konstaterar bara att det är jäkligt mycket vardag. Däremot klagar jag över och ogillar alla andra krav som idrottandet medför. Det är inte bara de svinaktiga medlemsavgifterna du ska betala (hade inte haft en suck om jag varit ensamstående).  Snällt och lydigt ska du ställa upp och grilla under flera timmar utanför en stormarknad på din lediga lördag, stå i cafeterian, hjälpa till vid A-lagsmatcher samt sälja meningslösa lotter eller kalendrar som inte en enda människa vill ha. Nu är Alice ganska stor, men det var väl magstarkt när hon var knappt tre veckor gammal och de ringde och undrade vart jag tagit vägen. Jag skulle ju för fan sålt kaffe under A-lagsmatchen. Ammande bebis hemma... ja vadå hade jag inte kollat cafeteria-schemat??

Jag vet - alla måste hjälpas åt men ibland undrar jag vilka som egentligen bli behjälpta av att vi ställer upp. Pengarna verkar gå rakt in i annan verksamhet för när barnen ska på cup eller göra något tillsammans - då kostar det igen. Men som sagt jag tycker det är bra att barnen har intresse, rör på sig och trivs. Även om det innebär  oerhört mycket vardag för oss. Vardag kräver finplanering men samtidigt så tycker jag att det ska bli ganska skönt att få lite ordning, tider och struktur igen. Nåja det först om en vecka, nu ska jag unna mig att njuta ledig fram tills dess.

Påminner om lösenord. Kommentera eller maila om du vill fortsätta läsa.

Måste till sist bjuda på lite bilder. Alice har blivit en riktig linslus, numera ser hon typ ut såhär så fort kameran kommer fram:









Lucas födelsedag

Idag fyller min älskade storkille 11 år. Kan inte förstå var tiden tagit vägen. ELVA år... känns som om det var igår jag för första gången höll han i min famn. Detta lilla knyte som väckte så otroligt starka känslor i mig. Han vände fullkomligt upp och ner på hela min tillvaro och plötsligt förstod jag meningen med livet.  Aldrig förut hade kärleken varit så stark och aldrig någonsin tidigare hade jag anat att man kunde älska så villkorslöst. DÅ var det bara vi, han och jag och ingenting annat var viktigt... Tiden har gått, mycket har hänt men en sak förändras aldrig... JAG ÄLSKAR DIG min älskade LUCAS!!


                  




Hockey(!!)

Vaknade med ett ryck imorse. 09.50!! GHAAAA BRÅTTOM! Mellansyster kom kl 10, vi skulle till stan. Självklart hade jag inte brytt mig om att ställa klockan, Snorpan vill ju alltid upp senast klockan nio men näpp inte idag. Lite stress, men sen blev det stan. En mysig förmiddag hade vi och jag fick fixat lite paket till Lucas som fyller år på söndag. Självklart blev det fika också =) Resten av dagen har spenderats hemma. Städat lite (bläää det var varmt!) sen var det dax för grabbsen att träna. Hockeysäsongen drog igång idag! Galet men sant. Hur kul det är är med hockey så kändes det lite sjukt att släpa fram trunkarna i den här värmen. Tycker nog det kunde väntat någon vecka till, men Lucas och Linus var glada iallafall =)

Nä nu dax för en dusch!

Påminner om att jag snart lösenordsskyddar min blogg. Maila ([email protected]) eller kommentera om du vill ha lösen.

Hörs!





Hockeygrabbs mitt i sommaren!


Så småningom blir det lösen

Ett tag sen jag var här. Har inte riktigt känt för att blogga. Vet inte varför men livet är just nu upp, ner, upp... Bergochdalbana. Ena sekunden mår jag bäst och nästa känner jag mig mest orolig och ledsen. Varför? Ja jag vet inte och kanske behöver man inte alltid leta en förklaring heller.

Helgen tillbringades i Helsingborg. Max spelade cup, vi lånade husvagnen och hängde med. Blev lite fotboll men mycket annat också. Tid. Var bl.a. över i Helsingör och strosade en runda. Tog det lugnt. Måhända att campingliv uppfattas som och är primitivt - men för mig innebär det åtminstone tid. 

Igår var jag i stan med Lucas. För ett tag sedan bad han mig särskilt om en mamma-Lucas-dag. Mysigt är det, att bara få tillbringa tid med ett av sina barn. Vi gick en runda, tittade i affärer som han valde, träffade Bästa Carro, lunchade och jag tror att både jag och Lucas njöt precis lika mycket av våra timmar tillsammans. På kvällen var jag hos systerstor. Vi grejade en del inför Lucas och Rebeccas kalas som vi ska ha på lördag. Trevligt. Idag har det varit en riktig hemmadag. Pojkarna har haft kompisar här. Linus sin kusin faktiskt (på sin pappas sida) och nu har Lilliz åkt hem till dem. Sova över hos varandra får man ju passa på att göra när det är lov.  

Lösenord på bloggen? Jo jag tror det. Det kommer dröja ett tag, men det kommer så småningom. Det känns som om jag vill stänga in mig lite mer, fortsätta blogga men göra det kontrollerat. Jag menar självklart inte att jag vill stänga ute vänner, systrar, mostrar, mamsen, syskonbarn, kusiner, andra släktingar, gamla skolkompisar eller vänners vänner... Jag VILL att ni ska kunna läsa. Men jag vill samtidigt kunna fortsätta skriva om det som är JAG. Jag vill kunna skriva av mig, använda bloggen som ett verktyg för reflektioner och tankar. Jag vill kunna lägga ut bilder på mina barn och samtidigt veta att inte nån sinnesjuk Anders Eklund (Englas mördare) sitter och spanar in mina älsklingar, vet var de bor och i vilken skola de går på.  Jag vet - det är jävligt långsökt, men kan man vara nog så försiktig? Jag är deras mamma och det är min förbaskade skyldighet att skydda dem på alla sätt jag kan.

Lösenord får man gärna om man antingen kommenterar här eller mailar mig:  [email protected]




Var på lekplatsen idag. Liten flicka i stor gunga =)


RSS 2.0