Fääääädig!

Blir nog inget iPhonande hör ikväll. Verkar inte få rätt på det där med simkortet. Kanske inte funkar alls förrän mitt teliakort kommer igång på tisdag. Aja den som väntar på något gott... :)

Kan iaf roa mig med att lägga upp bilder på det här:






 
 




Japp såhär blev det. Lite återstår dock. Högskåpet ska få ett handtag, hyllorna i kommoden ska på plats (syns ju inte här dock) ;) det ska upp foder (som först ska målas) runt dörren, duschen ska hängas upp och inte ligga på blandaren. Sen vill jag ha någon grön växt i fönstret och kanske några fler gröna detaljer på andra ställen (som lätt kan bytas ut tillsammans med färgen på handdukarna). Har letat efter fina gröna handdukar som jag vill ha NU, men inte hittat några ännu som fallit i smak.  Förövrigt är jag jäkligt nöjd och sååå glad över att det här projektet nu räknas som DONE!

Förresten Alice är tokig i badkaret! Badade två gånger igår och ville bada ikväll också. Jag sa nej eftersom vi faktiskt varit på badhuset idag. Då ställde sig Tossen och KISSADE på golvet, sen vrålade hon: Ahh dä kom kiss!!!! Och fortsatte: Sunkig jag ä, nu måste jag duscha mamma! Tokunge!


Nästan rent, sim och Iphone!

Känner mig helt färdig... fast det är jag inte. Jo i kroppen är jag men med städningen finns det mer att göra. Hela tvättstugan kvar och altanen. Där ser förjävligt ut. Ligger en massa grejer från renoveringen, krtonger och skit. Meningen var att Mattias skulle köra till tippen idag, men trots att vi hållt på sedan vi vaknade har det inte funnits tid. Nu är här rent, (utom i tvättstugan då, men jag orkar f-n inte mer ikväll) och det är så skönt! Får se om jag hinner ta tvättstugan och utomkring imorgon (annars får vårt fina valborgssällskap blunda för skiten), ska handla och måste in till stan ett ärende också. Sen på kvällen är det valborgsfirande och det ska bli mys!

Jag hann iallafall (eller jag valde) att följa med och simma med Toss idag och det är jag glad för. Underbart. Tossen är så duktig. Hon hoppar från kanten, vänder i vattnet och simmar  helt själv tillbaka till kanten igen :) Ikväll ska jag faktiskt försöka plugga lite. Älskling jobbat inatt så vi får väl se hur det går. Alice vaknade för en liten stund sedan. Hon däckade i soffan och hur jag än bar mig åt (och Lilliz också) kunde jag inte väcka henne. Hon var verkligen helt slut. Det blir nog en lång kväll,  tur vi är lediga imorgon.

Ikväll tänker jag också greja lite med den här som kom på posten idag:



Nu längtar jag tills på tisdag då mitt abonnemang byts till Telia. Efter mååånga år med Telenor är jag snart äntligen fri från möget :)


I städtagen

Mattias fortsätter med färdigställandet av badrummet. Skönt! Jag ser ljuset!  Själv har jag inlett projekt göra-rent. (Jo jag städar, men va f-n just nu är vattnet avstängt!) Längtar tills det är klart :) Hade förhoppningar om att göra så pass klart så jag kan hänga med på simmet i eftermiddag. Alice har bestämt att mamma och pappa ska simma. Älskade unge, allt vill hon att vi gör tillsammans. Jag förstår henne. Jag älskar också tillsammanstid. Så därför... dax att jobba vidare! Vill inte göra henne besviken när vi nu faktiskt har möjlighet att åka och simma alla tre i eftermiddag.




Snart så!

Ännu en fin dag. Lämnade Toss på dagis imorse och sen var jag själv i skolan. Slutade vid middagstid och då var det dax att hämta hem Liten igen :) Vi körde hem, hämtade hennes vagn och sen drog vi vidare till stan. Där träffade vi Carro och Leon. Busen hade fått sina glasögon idag och han är såååå söt i dem. Dessutom är han superduktig som har dem på sig hela tiden. Söte ♥ Det blev en liten tur på stan, Carro hade ett par ärenden och sen blev det såklart fika. Glass på Mc´d. Underbart! Världens tråkigaste fikaställe men det finns ingen godare glass :) Efter fikan begav vi oss till tivoliparken. Mysigt med lek och bus! Ännu en toppendag!

Ikväll har maken och jag bara hållt på här hemma. Älskling i badrummet och när jag inte assisterat honom så har jag målat, grejat med mat, barn och annat. NU börjar jag dock se ett slut på det här badrumsrenoverandet. Det mesta är på plats, lite smått som ska skruvas upp som handdukskrokar, pappershållare, foder kring dörr och fönster ska på plats och så ska jag ha upp en hylla på väggen. En handdukstork ska vi också investera i så småningom, men allt detta är småsaker i det stora hela. Imorgon tror jag det kan bli lite bilder på ett färdigt badrum. Håll tummarna! Sen jäklar ska här städas. Längtar nästan till jag får börja. Ogillar skarpt att ha det såhär och lääängtar tills det luktar dammfritt och Ajaxfräscht.




Flydde hemifrån

Har man inte jobb så får man. Igår ritade Alice nya badrummet med spritpenna! Jodå. Badkar, kommod, väggar och fönster fick fina svarta detaljer. Det gick att ta bort tack å lov, överallt utom på fönstret så det fick älskling måla med spärrfärg. Nåja man lär av sina misstag.

Härlig dag idag. Jag gjorde som ni tyckte, flydde mitt skitiga hem och nu känns det mycket bättre :) Började med promenix till Vintergatan med Alice imorse. Hon var eld och lågor, Liten har ju inte varit på dagis på en hel vecka nu. När jag lämnat henne gick jag hem igen, fint med motion. Fyllde på med lite energi och kaffe hemma innan jag fick gå för att hämta hem Alicen igen. Sen gick vi vidare till stan. Kämpade järnet för att få Alice att sova en stund i vagnen och det lyckades faktiskt till slut. När Alice sov passade jag på att gå bort till Vincent och prata med fina C. Najs!

När Linus slutat skolan ringde jag han och så hoppade han av bussen i stan. Vi träffades på Barbacka. Där träffade vi även våra fina vänner Anette och Ulrika och så tjejerna förstås. Mina koooompisar hojtade Alice när vi kom innanför dörren på Barbacka :) Vi fikade, lekte och tjatade massa. Sen tog jag och mina små en promenad till på stan. Linus behövde en ny jacka igen! Han gjorde ganska omgående av med sin vårjacka som jag köpte för några veckor sedan. Surt, men det finna ju inget man kan göra åt saken, jacka måste han ju ha. Blev en fin softshell den här gången.

Efter jackinköp unnade vi oss middag på Mc´d idag. Känns så skönt att slippa laga middag ikväll. Dessutom får vi massa mer tid i badrummet ju.

Så en riktig toppendag har det varit. Fått en massa motion, träffat mina fina vänner, fått massa tid med mina älskade små och så har jag ju sluppit se skiten här hemma. Lovely!

Dagens sötaste måste ha varit när Alice och jag promenerade till stan. Hon hörde ett flygplan (sippom som hon själv sa när hon var mindre) och som alltid när hon hör ljud frågade hon: Va ä dä mamma? Ett sippom sa jag och skrattade. AH DU Ä FÖR RAOLIG DU MAMMA svarade Toss och skrattade hon också :)





Suck!

Nää nu är inte det här roligt längre! Nu vill jag ha ett avslut på badrumsrenovering AB. Drygt som f-n att ha huset upp å ner. Drygt när det känns som om allt står stilla och drygt när all tid går åt en och samma sak. Här är skitigt, på gränsen till äckligt faktiskt och jag har varken tid, lust eller ork att ta tag i det. Vill få klart i badrummet först. Jo det går framåt, idag har vi bl.a fått nya lamporna inkopplade, men det är ändå dryyygt. Jag vill ha det klart. Jag mår inte bra av att ha det såhär. Förlänge. Punkt.

Kanske ska ta och strunta i hea möget ett tag. Gå ut i solen med Alice och Linus.

Sen får jag väl bara hoppas på att ingen knackar på dörren. För just nu är det fan pinsamt att släppa in folk i det här huset :S


Blogg mitt...

... i natten. Tur man inte ska upp tidigt imorgon. Linus har studiedag :) Borde verkligen sova iallafall!

Idag har det hänt liiite till i badrummet. Det går sakta framåt. Ännu har vi varken vask eller toalett, men badkar har vi! Dessutom har vi haft en badsugen tjej här i flera veckor nu, så trots att typ ingenting är klart så såg det ändå ut såhär ikväll:



Envisa Toss hamnade till sist i det välbehövliga badet :) INNAN pappa ens hunnit koppla avloppet ordentligt, men det löste sig det också. Som ju det mesta har en tendens att göra.

Nu NATTI!


Lördag med blandade känslor

Oj vilken dag. Intensiv. Körde ut grabbsen till Fjälkinge vid middagstid eftersom de skulle ha avslutning med innebandyn idag (hela föreningen). M fick hjälp av sin snälla broder i badrummet. Tyvärr hann de inte så långt, är en himla massa att fixa ju men de fortsätter imorgon. Badkaret är iaf monterat (snyggt!) och så grejade de med vattnet. Själv roade jag mig med Alice och hennes kusiner. Först var det utelek och sen var det mat. Pannkakor :) Därefter var det mer lek, innan de varvade ner med lite film i soffan.

När M kört till jobbet röjde jag undan en massa, här såg förjävligt ut. Smällar man får ta när det ska renoveras. Efter det lagade jag och Alicen vår favvomiddag, lax! Trodde pojkarna skulle komma hem och äta med oss, men icke. Ganska irriterande med tanke på att deras pappa sa att han skulle skjutsa hem dem vid halv sju ikväll. Jag dubbelkollade det hela eftersom jag visste att jag inte skulle kunna hämta dem då M har bilen på jobbet ikväll ju. Jodå..de kommer efter innebandyn, vid halv sju :S Nåja jag och Alicen åt iallafall och hade det hur mysigt som helst. Alice gillar verkligen lax och kanske ännu mer den kalla såsen som jag brukar göra till. Hon är tokigt svag för de flesta såser och ber ofta om mer flera gånger. Inte utan att man får påminna henne om att ta en potatisbit också ibland :) Efter maten blev det lördagsmys i soffan. Alicen orkade dock inte mysa särskilt länge. Hon däckade i min famn efter en liten stund framför tv:n, men det var ju nästan mysigast av allt.

Nu, under tiden jag sitter och trycker ner de här raderna kom grabbsen in genom dörren. Tack så j-vla mycket! Jag hade faktiskt sett fram emot att ha dem här hela kvällen.

Bara att bita ihop och njuta av att de faktiskt kom hem alls...

SUCK!

Nåja, just nu ser det ut såhär bredvid mig i soffan, mitt ♥ :


  
Lördagsmys ♥  
Alice älskar ostbollar och jag (som förövrigt inte är särskilt svag för chips och sånt) håller med :) Smaskigt!


Lite gnälligt

Ska bara gnälla liiiite. HATAR att min älsk ska jobba inatt. Hatar att det varenda j-vla helg känns som att han har nåt jobbpass (har han ju 4/6 helger så det är väl inte så konstigt att det känns så) och hatar att det utöver dessa jobbpass är en massa helger framöver nu där vi har måste-närvara-på-tvång. :( Vill bara vara ledig och njuta våren med min familj! Vill hoppa över spektakel och annat tvång.

Så, nu gnällt klart! Nu ska jag göra det bästa av den här lördagen istället och bl.a ägna dagen åt mina fina barn. Vad kvällen kommer erbjuda har jag ingen aning om, men den kommer bli bra!

Nästa helg har vi ledigt tillsammans. Nästa helg ska vi umgås med människor vi vill träffa och trivs med. Sen är det knökfullt resten av maj... MEN om sju veckor anländer vi till Spanien, då har vi faktiskt inga andra måsten än TID tillsammans. LÄNGTAR!


Fredagsmys

Freeedag och helledigt med Tossen :) Snorigt idag för hennes del, men ingen feber iaf. Det gillas! Ska njuta lite extra av fredagsmyset ikväll eftersom älskling jobbat imorgon natt. Såååå trååååk! Menmen bara att gilla läget.  Efter att jag fått iväg Lilliz med bussen, ätit frukost med Lucas och skjutsat honom till skolan så har jag haft en lugn och mysig morgon med Alice. Vällingmys i sängen och sen unnade vi oss en liten filmstund. Nu väntar vi på frullegäster. Underbara Carro och Leon. Lovely ♥

Hade gärna sett att badrummet blev klart inom kort, för jag avskyr verkligen att bo i det här sunket. Här är skitigt och i behov av att städas, har bara ingen riktig lust att ta tag i det under renoveringsprojektet. Men snart så! Väldigt svårt att få bra bilder på hur det ser ut. Hoppas det blir bättre sedan när lamporna kommit på plats. Så här är det just ni iaf:



 


Tar sig vatten över huvudet...

...Det gör man ibland, idag kändes det ett tag som att det skulle bli en sådan dag. MEN det är gött när man redat ut det :) Nu är golvnisse helt klar i badrummet! Jättenöjd! Tyvärr blev bilderna jag tog ikväll alldeles för mörka (ingen lampa därinne ju) så jag väntar till imorgon med att visa. Nu längtar jag såklart till all inredning är på plats och vi kan börja använda badrummet igen. Dröjer nog till nästa vecka eftersom jag har en make som jobba i helgen (såklart :S )

Idag har också sovrummet fått sig en rejäl uppfräschning. Gardinbyte, nya påslakan samt väggord och bröllopsfoto på plats. Lite romantiskt och mysigt. Lovely! 

Nu dax att sova! Hoppas på en bra natt trots krasslig Alice. Hostigt och snorigt och ikväll hade hon faktiskt lite feber också, hoppas hon är pigg och kry imorgon.




***Gillar!***


 
***Trött och krasslig Toss i mammas och pappas säng***

 

Just det! Plåtade ju golvmattan i badrummet innan idag och så här ser den ut:


Körigt

Idag har jag varit i Fjälkinge FEM gånger. Lämnat på skolan, kört till Eko (självförvållat), lämnat på fotboll, hämtat på fotboll och hämtat på fritidsgården. Så kan en helt vanlig vardag se ut här hemma. Under den där fotbollskarusellen till och från Fjälkinge var det dessutom ytterligare två barn som kördes till sina träningar (fotboll och innebandy) och ibland går det där träningskörandet inte riktigt ihop med middagslagning och annat. Så idag körde vi på med en hederlig kvällsmat. Macka, ägg osv. Frukost, konstaterade Alicen glatt och satte i sig både ägg, sill(!) och macka, trots att hon faktiskt borde varit ganska mätt eftersom hon och Lilliz delat resterna av gårdagens middag :) (Nåja skönt att hon äter någongång iaf!)

Idag har golvnisse varit flitig och vi har numera en golvmatta i badrummet! Najs! Ligger dock plast över hela just nu så ingen mening med att plåta ikväll, men imorgon så :)


Hostig natt

Jihooo det händer lite i vårt badrum! Golvnisse lägger mattan på golvet och jag tror det kommer bli hur bra som helst! (Bilder utlovas senare).

Vi skippade dagis idag. Alice har hostat inatt och ett tag var jag säker på att det var en ny krupprunda på gång. Nu är hon inte alls hostig, men det brukar hon iofs inte vara på dagen heller - får väl se hur natten blir. Förkyld är hon och nu blir det dagisfritt till efter helgen. Idag blev det frulle med mina favoriter. Finaste Carro och Leon. En runda på Eko har vi också varit, men det enda som hamnade i min korg var schampoo och balsam. Var egentligen på jakt efter gardiner och påslakan till sovrummet.

Nu är det dax att skjutsa grabbs till fotbollsträningar, sen ska maken hämtas hem från jobb, innan det är dax att hämta grabbsen igen. Gissa om vi lägger många timmat i bilen i den här familjen?! :) 



En fin dag

Vilken dag! Vilken fantastiskt jäkla bra dag! Inte bara för att jag fått vandra fram och tillbaka mellan Novas affärer utan för att jag fått spendera dagen med en av de absolut finaste vännerna som finns. Caroline. Det blir en dag att minnas och att förmodligen återkomma till.

Imorse var det först skola en liten stund. Jag hade bestämt med C att hon skulle hämta mig 9.40, men eftersom vi fick sluta ännu lite tidigare hann jag gå och köpa mig en kaffe också.  Klarar mig inte utan kaffe på morgonen!  Sen bar det av till Lund, vart bilresan dit tog vägen har jag ingen aning om – vi lyckades som vanligt tragga bort all tid. Hela dagen har sedan spenderats på  Nova, vi var där innan klockan elva och jag var inte hemma förrän vid åtta ikväll. Så ska det vara när man är på shoppingtur :) Efter lunch konstaterade både jag och C att det var tur vi lämnat M och J hemma för vid den tidpunkten hade de förmodligen haft andnöd båda två.

På Nova hittade jag faktiskt (äntligen) lite inspiration till sovrummet. Ska fixa till lite där nu när väggord och foto ska på plats. Tänkte inreda med blommor och mys i lite romantiskt stuk och sökte efter fina påslakan. Tyvärr hittade jag inga som föll i smak, men jag blev inspirerad iallafall. Förövrigt blev det inte så mycket shoppat för egen del. Köpte en tunika och ett linne till mig, en tröja till Lucas och två tröjor till Tossen. C hittade det hon sökte och vi var väldigt nöjda båda två. Så himla glad att vi fick den här dagen tillsammans.

När jag kom hem var det nästan sovdax direkt för Liten. Kändes inget vidare. Funderar på om hon inte kan få stanna hemma från dagis hela dagen imorgon så vi får en riktig tillsammansdag. Så får man väl göra när man knappt fått någon tid tillsammans idag?! Vi får se, blir en vecka mellan dagisdagarna om jag håller henne hemma imorgon för sen är hon ledig både torsdag och fredag.

Golvnisse har visst också varit här idag. Golvet är flytspacklat och imorgon ska han påbörja mattsättningen. Najs!

Nu har jag precis sagt natti till Lucas (igen) och ska ta en snabbdusch innan jag störtar ner i soffan. Förresten Lucas är mycket gladare idag. Hans stabbe har haft den goda smaken att ringa och be om ursäkt. Se där ja, ibland kommer det tillfällen som förvånar.

Nu äntligen ett par bilder på det som så småningom ska arta sig till ett badrum:


 


Snäll make och ledsna barn

Måndag och idag var jag minsann inte särskilt snäll mot stackars maken. Han kom hem ca 6.40 från nattens jobb och jo man är trött om man jobbat 12 timmar natt. Alice var klarvaken när M kom in i sovrummet och blev såklart jätteglad. "Där kommer han, min pappa" hojtade hon glatt och kastade sig ur sängen och i M´s famn. Så bad hon såklart snällt sin pappa om "inga". (Inga det är välling det - jo hon kan säga välling, men "inga" hänger liksom kvar sedan hon var pytte) Älskade pappsen gjorde välling och vällingmyste med Alice i soffan. Sen väckte han Linus och såg till så han fick frukost och kom till skolan. Efter det kom han och Alicen in till mig (som sov såklart) och väckte mig lite sött och försiktigt. Medan jag duschade och gjorde mig klar klädde han Tossen och packade dagisväskan. Sisådär vid halv nio kom han till slut själv i säng. Omtänksamma fina M ♥

Idag var det skola för min del. Dock inte för Lucas. Han ver verkligen ledsen när han kom hem igår. Jag kramade, pussade och pratade till halv tolv inatt. Imorse orkade han inte vakna, vi skyllde på magont i skolan idag och med tanke på hans dag igår så var det f-n inte konstigt. Suck! Av hänsyn till mina små tänker jag inte skriva mer om det som varit, men det gör ont i mig och nej det funkar inte särskilt bra det här. 

På min middagsrast hämtade jag Lucas. Vi lunchade i stan (supermys!! älskar att få vara ensam med ett av barnen då och då) och sen fick han hänga med på mitt kort eftermiddagspass i skolan. Vi passade också på att hämta fotona som ju var klara på Allfoto :) (Kommer bild när de är på plats!)  Efter det hämtade vi Alice som då var med mina föräldrar hos systerstor på besök. Tack för hjälpen idag! Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat med mina älsklingar. Båda grabbsen behöver prata en hel del och jag är glad över att de söker sig till mig. Samtidigt är det jäkligt svårt ska ni veta. Jag får vara ytterst försiktig med vad jag säger, för min bestämda åsikt är att inget barn ska råka ut för smutskastning av sina föräldrar bara för att de inte lever tillsammans. Men...

....Inom mig vill jag bara GHAAAAAA.. ja läs mellan raderna!

Slutligen, tack snälla Miian för den fina kommentaren :)
Den värmde verkligen ♥











JAG ÄLSKAR ER ♥


Söndagsseg

Världens längsta söndag måste det ha varit idag. Detta trots att vi tog en lång sovmorgon imorse. Inte många knop gjorda här idag inte. Lite utefix i trädgården blev det i eftermiddags, men inte så mycket. Gick mest runt och grejade med Alice som hade en massa saker att hitta på. Räfsa, blåsa såpbubblor, sparka boll.. för att nämna några. Korvrillning blev det iallafall :) och så kom svärmor på besök en liten sväng. 

Märkligt att vissa dagar bara segar sig förbi. Känns som om det här dygnet haft dubbelt så många timmar än alla andra. Egentligen har vi en massa på att-göra-listan alltid, men idag har det bara inte blivt något av någonting.

Älskling jobbar inatt och jag har precis fått stora grabben i säng. Han och lillebror kom gråtandes hem idag. Suck... inga kommentarer, men i mitt nästa liv ska jag skaffa barn med Mr Right direkt!

Veckan då. Imorgon är det skola och jag ska även försöka hinna inom Allfoto och hämta bilderna. Nyfiken tusen! På tisdag ska jag njuta av en redig tjejdag på Nova med fina C, jisses vad jag lääääängtar!!! För övrigt så har jag stora förhoppningar på badrummet den här veckan. Allt grundjobb är klart och nu ska det börjas med det ytliga. Najs! Imorgon händer nada men på tisdag kommer golvnissen och ska flytspackla golvet och sen på onsdag ska han börja med mattan. Jag LÄNGTAR! Inte bara för att det kommer bli fint och fräscht utan för att det faktiskt är ganska knökigt att vara sju personer som delar på en toalett också.

Nä - dax att krypa ner. Trist tusan, för Alice skulle absolut sova i sin egen säng inatt :( Hon brukar ju alltid sova hos mig när hennes pappa jobbar.

NATTI


Förstoringar beställda!

Sitter hos mammi och slösurfar lite. Lugn dag idag. Eller lugn och lugn... Lilliz har ringt femtielva gånger för han är hos sin pappa och det funkar ju som vanligt :S

Iallafall... Jag och Alicen har varit själva idag, Mattias jobbar ju. Efter en lugn och mysig morgon tog vi tog bussen till stan och gick in på Allfoto. Beställde förstoringar på foton från vårt bröllop, äntligen blev man färdig till det :) Sex bilder i olika storlekar och hälften av dem svart/vita. Kan nog bli snyggt på samma vägg tillsammans med väggorden jag budade hem på Tradera häromdagen. Texten är från en av sångerna vi hade i kyrkan. Lovely.

Hittade också en skinnjacka i stan. Ska testa den lite mer när jag kommer hem, men jag tror nog att jag behåller den. Nu väntar jag på maken, sen blir det middag här hos mammsen :)

Trevlig lördag!



 Denna bilden stooor och i färg!

  
valde att ta dessa två också i färg!


Och så dessa lite mindre och i svart/vitt:

  




  

:'(

Upp som en sol, ner som en... Dagen idag har definitivt INTE börjat bra. Och jag känner mig sumpigast i hela världen. FAN! Vilka kontraster livet har... Skulle vilja göra om hela morgonen. Göra om, göra rätt. För det blev allt annat än rätt idag. T.o.m lyckast göra min egen lilla flicka ledsen. H-vete! Nu brottas jag med världens sämsta samvete för både henne och hennes pappa. Usch, känner mig usel, värdelös och jäkligt dum...

Älskar ju mina barn. Älskar min Mattias.

Tack mammi och pappi för att ni finns. Love you ♥

SUCK!

 


Hej underbara livet!

Idag är det en sådan där morgon då jag ser på framtiden med tillförsikt. Jag älskar att vara hemma med mina barn på morgonen. Slippa stressa iväg till skola, dagis och jobb. Imorse vaknade Alice ganska tidigt. Linus var klar i god tid med sitt morgonbestyr så han kröp ner i Tossens säng och läste saga för henne medan hon drack sin välling. Mysigt. Sen skickade vi Linus till bussen och så fick Alice ta en dusch. Därefter hoppade hon glatt i sina kläder, vi friserade henne med hårband och hon var hur glad som helst. Sen började vi gå mot dagis. Vilket väder! jJag har njutit så mycket av vintern att jag nästan glömt hur ljuvlig våren är. Meningen var att vi idag skulle promenixa hela vägen till dagis, men så kom älskling hem med bilen till oss. Behöver den senare under dagen då det är babysim och lite annat att fixa med idag. 

Morgonen har som sagt varit helt ljuvlig. Kan inte bli bättre än såhär. Nu ska jag njuta en kopp kaffe och invänta mina frukostgäster. Två personer som förgyller tillvaron ytterligare för mig ♥



Sol :D

Svårt att inte njuta av livet när man vaknar och det är ännu en dag med sol ute. I love it! Skjutsade Linus till skolan imorse och sen bar det hem för att få iväg Alice till Vintergatan. Svårt det där. Hon hade inte alls behövt vara där idag, men hon älskar det. Säger jag Vintergatan säger hon JA och smilar stort. Visserligen inte mycket vi lämnar henne, nio timmar i veckan, men jag hade gärna varit tillsammans med henne då också. Nåja hon behöver sina kompisar och det sociala samspelet som hon får där. I eftermiddag ska jag vara med min Toss iallafall :) Vad vi ska hitta på har vi inte bestämt ännu, men utomhus blir det garanterat. Funderar på om jag ska in till stan och byta den där klänningen jag köpte till tema-bröllopet vi ska på. Hittade en annan igår som jag hängt undan. Vi får se.

Älskling slipar väggarna i badrummet, själv ska jag gå och göra lite nytta nu. Kanske skulle dra till med en löprunda innan Liten ska hämtas?!!

T R E V L I G   O N S D A G


Rosa tossar och en Iphone!

Alice var superduktig hos frisören och blev så fin. Gissa om hon var nöjd när Ulrica satte "tossar" i håret och dessutom färgade dem rosa :) Fick bli en liten tur på stan efter frisörbesöket. I eftermiddag har vi haft besök av finaste Carro och Leon. Efter lek och bus inomhus gick vi till lekplatsen en stund. Lilliz hängde också med. Där blåstes det såpbubblor, vi gungade och busade vidare. En toppeneftermiddag med underbaraste sällskapet. Ikväll fick det bli tacos till middag. Linus kom också hit och käkade. Trevligt!

Inga badrumsbilder idag heller, fast nu är väggarna spacklade. Men vad är det att visa?! Nää vi väntar tills det roliga börjar :)

Förresten så har jag nu efter stor beslutsvånda klickat hem en Iphone ikväll. Har sedan länge bestämt att jag ska byta till Telia och lämna Telenor en gång för alla. Nu fick jag via CSN-kortet ett toppenerbjudande på just Iphonen och därför slog jag till. Så nu återstår bara väntan och att se om jag blir lika frälst som alla andra :)




Klippdax

Efter en stund i skolan är det snart dax att bege sig till dagis och hämta hem Alicen. Första dagen på nästan två veckor som hon är där. Långt härligt påsklov ar vi haft :) Fick bli en kortisdag för henne idag eftersom hon om en timme ska var hos Ulrica och bli klippt. Måste ta en bit på luggen nu antar jag, tycker hon är så söt i sin lilla sidbena och med klämma, men nu irriterar det henne väldans. Förra veckan drog hon luggen från ögonen och sa själv: "Måste åka till Ulrica mamma".  Söte älskade Toss. Jag älskar dig! Och jag älskar din pappa. Jag älskar min Lucas och min Linus.

Just nu trivs jag förträffligt med livet faktiskt.

Idag kommer det bli ännu en fin dag.


Skor och samtal

Kan bara konstatera att det varit ännu en härlig dag. Underbara våren, visst måste den väl vara här på riktigt nu?! Idag har vi mest varit hemma. En liten tur till stan blev det och inköp av vårskor till Alicen. Jag velade mellan två par så hon fick själv välja och det blev likadana som förra året, fast röda den här gången. Superfina! Passade även på att inhandla sandaler när vi ändå var på plats. Hörde nämligen en liten fågel viska att en del storlekar i sandaler inne på Vincent redan börjar bli bristvara. Bäst att vara ute i god tid. Här fick älskling avgöra vilka det skulle bli. Kvalité och komfort går först för hans del och jag är bara glad över att de han valde dessutom är riktigt snygga. Blev ett par blå sandaler den här gången, antar att de kommer passa till de flesta sommarkläderna :)

I eftermiddags var jag på samtal på Lucas nya skola. Jisses säger jag bara. Vilken skillnad. Lärarna på samtalet (hans klasslärare) hade bara gott att säga om Lucas. De förstod inte varför han behövt extrahjälp i både engelska och matte tidigare.  De hade dessutom ett papper med info om Lucas från hans gamla lärare och de förstod ingenting. Var det fel lapp? Gällde det en annan unge? Ja jag vet inte, men jag ser en förvandling som inte upphör att förundra. Lucas älskar sin skola. Lucas gör läxor. Han skrattar och mår bra. Och jag är nu i efterhand så j-vla glad att det blev såhär. (Och ibland önskar jag att jag kunnat be k*rrinjävlen han hade tidigare att dra dit pepparn växer! Jag har nämligen en hel del pedagogik i ryggsäcken och min fullständiga övertygelse är att bemötande och förväntningar definitivt hänger ihop med elevers prestation)

Ikväll har jag och Alice varit på promenad med Bovve. Se själva! Dessutom blev det en stund i gungan och en stund på studsmattan.

Underbara våren!

Nu natta Lilliz.





Här syns ju nya skorna :)


(Bild från Vincent)


Helgen, kärleken och meningen med livet

Lördagen började med fotboll. Premiärmatch för Lilliz i sitt nya lag Fjälkinge och det gick sådär. Förlust med ett mål i första matchen. Lite senare var det dax för ännu en match och även där förlorade grabbsen, men de hade kul iallafall och det är väl det som räknas mest :) Förmiddagsmatchen var dessutom grymt skön att följa, inte bara med tanke på att jag fick njuta av att se yngsta grabben lira boll utan solen värmde underbart då. Under den senare matchen var det betydligt kallare, men man fick ju smaka lite på våren iallafall :) Lucas var med och kollade på båda matcherna, medans sömntutan Alice med pappa fick hämtas till match nummer två.

Dagen fortsatte med kalas hos Jonas och Linda där vi firade två av deras töser. Alltid trevligt att besöka J och L, men just igår hann vi inte umgås så mycket eftersom all luft upptogs av någon helt annan... Till slut orkade vi faktiskt inte höra mer så tillsammans med J och C körde vi hem till oss och fortsatte kvällen med räkmackor och massa tjata. Skrattade och traggade till halv tre imorse :) Trevligt tusan!

Idag blev det en tur till Skånes djurpark. Efter en stund anslöt även sällskapet från igår och vi hade ännu en toppendag tillsammans. Linus som till en början följde med lite motvilligt var nog den som till sist njöt mest av oss allihop. Att hoppa på stenar, klättra i hinderbana, titta på djuren och njuta av vårsolen kan nog göra vilken unge som helst lycklig. Alice älskar djurparken. Hon går i stort sett hela rundan själv och bara myser.  Djurparker är dessutom bra eftersom jag totalvägrar att ha djur hemma :)



Så summerat har vi haft en underbar helg tillsammans. Tillsammans mår jag som allra bäst och just nu bara njuter jag av att få vara med dem jag älskar. Jag älskar min Mattias. Jag älskar att vara gift med min Mattias. Och jag önskar att jag alltid ska få ha det precis såhär. Att uppleva kärlek, att få älska och bli älskad, måste vara meningen med livet ♥


 


Sen fredagsblogg...

...Så tråkig TV att jag lika gärna kan sitta här. Kom hem för en liten stund sedan från Anette och Patrik där vi har haft en redigt trevlig kväll. Ulrika och Björn var också där såklart och vi hade en flottig pizzakväll tillsammans :) Lucas trivs förtträffligt bra med A´s äldsta dotter så dem såg vi inte röken av. Lilliz roade sig med att titta på Talang och de små tjejerna lekte och busade på. Innan idag var vi på Andy´s allihop. Där var även Carro och Leon. Haha jag skulle kunna betala inträde på Andy´s bara för att få se Leon hoppas studsmatta. Ser så härligt ut, lille söt :)

Innan idag var mamma och jag i stan en vända. Köpte kläder till ett bröllop vi ska på i pings. Det är 50-talstema på bröllopet och eftersom inte kläderna tilltalar mig supermycket, har jag inte känt för att lägga massa pengar på dem. Idag hittade jag iaf en klänning som jag kan tänka mig att använda även vid andra tillfällen och som dessutom inte kostade särskilt mycket. Najs. Köpte även en kort jacka att ha till. Har förövrigt liiite svårt för det där med just temabröllop... För mig är bröllop förknippat med kärlek och ingenting annat. Gästerna som är bjudna dit är där för att man vill dela den stunden med dem och jag har svårt för att man styr upp vad de ska ha för kläder, frisyrer och accessoarer. Menmen alla gör sina val och det får man såklart acceptera. Bäst av allt är iallafall att Converse funkar utmärkt till temat och jag såklart måste ha ett par nya :)

Förövrigt känner jag mig lite hängig ikväll, hoppas bara det är tillfälligt. Imorgonbitti är det nämligen fotbollsdax för Linus och knappt har vi hunnit avsluta med innebandyn förrän det är dax att heja fram grabbarna igen. Aja det är härligt med idrott och framförallt härligt att barnen får ta del av allt det som idrotten ger med kompisar, samarbete, laganda osv. Dessutom håller ofta idrotten bort barnen från annat skit som kan locka när de blir lite äldre.

Kom förresten på att jag glömt uppdatera med badrumsbilder. Ingen egentlig idé heller faktiskt. Har inte hänt så mycket mer där. Eller jo det har det, men inget som syns på bild direkt. Taket och fönstret är målat (två gånger) och M har slipat väggarna så nu ska det snart spacklas. Dessutom är dörrkarmen vitlaserad.  Men hur kul är det med ett vitt tak på foto egentligen? Kommer bilder när det hänt lite mer som syns :)

Natti

Avslutar med underbara Tossen i nya kepsen (som hon jämt ska ha) och så nyaste katten på gosedjursfronten:





Å så klänningen:




Trivs och inte

Fredag och det började bra. Glädjen från igår fanns kvar då jag vaknade imorse. Hur ska man kunna känna annat när Alice ligger bredvid och pussar en godmorgon på pannan. Samtidigt berättar hon att "jag saknat dig mamma". Mmm jag var inte hemma igår när hon kröp ner. Var på fikabesök hos min fina vän C.

Som sagt dagen började verkligen bra idag, jag trivs med livet. Men det finns en sak jag inte alls trivs med. Som jag aldrig heller någonsin kommer att trivas med. Och det är sjukt jobbigt emellanåt.


Idag har vi haft ännu en fin dag. Vi började med frulle på MC´D med Carro och Leon imorse, sen blev det en tur på stan. Linus skulle köpa något superviktigt på BR ch det fick han gjort. Själv hittade jag en t-shirt till Alice. Dax att fylla på sommarkläderna ju. I em kom Carro och Leon hit en sväng och åt middag med oss. Sen kom även mina föräldrar och fikade. Bojje hjälpte Mattias fylla släpen och köra till tippen med all skit från badrummet. Skönt att få bort det och skönt att få hjälp. Tack igen "pappi" du är ovärderlig.

Ännu en dag att må bra av och trivas med tillvaron. Idag är jag glad, uppriktigt, innerligt glad. När mina vänner mår bra och har lycka i livet berör det mig på samma sätt som när de har det omvänt. Idag är jag lycklig å en av mina absolut finaste vänners vägnar  ♥

Och jag är lycklig för att jag får dela livet med min älskade M.



Härliga onsdag

Underbar dag idag. Vaknade imorse med ett leende på läpparna. Inte undra på det, jag har världens finaste make och mina älskade barn. Jag är lyckligt lottad. Vi unnade oss en lång frukost idag. Gott med frukost, men framförallt gott att prata. Tacksam och glad över att min M lyssnar och finns för mig när jag som bäst behöver det ♥

Mina föräldrar kom även idag och hjälpte till med badrummet. Tusen TACK. Nu är allt gammalt porslin utrensat, väggmattan helt borta och idag blev det fula bruna fönstret vitt :)

Jag och mamma tog Alicen i vagnen och promenixade till Hammar för att handla lite middagsmat. Lilliz tog sin kickbike och hakade på. Härlig promenad, lite blåsigt på vägen dit men skönt som tusan på hemvägen.  I affären hittade vi inte bara middagsmaten. Hittade också en übercool keps till Alice. De har lite roliga saker i vår affär ibland och idag snubblade jag över Kittykepsen hon har på fotot. Alice älskar den och har haft på den hela kvällen :) 

Efter maten stack jag och Alice in till Tivoliparken för lite mammaträff med U och A där. Underbart härligt. Mina fina vänner försåg mig med kaffe och fika till Alice. Tjejerna lekte och hade det toppen, som vanligt. Lovely.

Sen körde vi vidare till Fjälkinge där Linus hade avslutning och föräldramatch i innebandy. Jag hade Alicen med mig eftersom Mattias jobbar inatt och vi hejade på som tusan från läktarplats. Duktiga grabbarna vann såklart.

Nu väntar en lugn kväll. Ska krypa ner isäng tidigt och läsa min nya bok som jag påbörjade igår. Den handlar om ofrivillig barnlöshet, ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.





                           Coola Tossen i nya kepsen :)



 
                                   Vitt och snart fint :)


Badrumsrenovering AB

Livet känns lite lättare ikväll.

Badrumsrenovering AB drog igång ordentligt idag. Innan har det mest varit planerande och shoppande, men nu var det dax att ta tag i skitgörat. Tänkte roa mig med att lägga in lite bilder och följa renoveringen. Alltså detta projekt har existerat i huvudet sedan vi flyttade in i huset. Det var typ ndet första vi skulle göra tyckte jag/vi. Nu var det dock så att den andra toaletten redan var blåst när vi flyttade in så den var absolut nödvänig att börja med. Sen har det följt mängder av projekt efter det. Tvättstugan, alla barnens rum (ja Max började vi ju med att bygga), altanen, sovrummet, köket, hallen... Japp en massa projekt har ått gå före. Dessutom har vi faktiskt bestämt oss tidigare för att NU ska badrummet minsann göras vid, men så har vi ändrat oss och prioriterat annat istället som i stunden känts och förmodligen varit viktigare. Spaniensemestern, bröllop, Sälenresa...  

Menmen vi har överlevt vårt fulbadrum länge nu och idag kändes det helt underbart att se bit för bit plockas ner och bäras ut :)

Tack för hjälpen idag mam och pap ♥



  

 

Svårt att se på bilderna men det är en grymt ful, rosa, blommig väggmatta som äntligen rivs ner.


Rensar bland skit och tankar

Vilka kontraster. Från världens härligaste dag igår. Till idag. Jag rensar, torkar, tvättar, städar och har Winnerbäck på hög volym. Får visserligen en hel del gjort. Men det är som det brukar - det är skönt att putsa på ytan när det inte känns riktgt okej inuti. Idag tycker jag det mesta känns sådär.

M har börjat så smått i badrummet. Just nu är han och handlar lite nödvändigheter för att kunna fortsätta. Ska bli skönt att rensa ut där också.

...Och jag hoppas tvivel, frustration och den här dåliga starten på dagen städas ut tillsammans med det andra skräpet.




Tillsammans ♥

Har haft en underbar dag med lilla Tossen. Pyjamasmys (lång frukost, målat med vattenfärg, läst sagor...) till efter lunch, ett härligt bad tillsammans och sen en tur till Eko på det. Stannade såklart en lång stund vid gosedjuren (Alice fastnar för varenda mjukdjur just nu). Hon la ner tre katter i sin lilla vagn. När vi tittat färdigt sa jag åt henne att hon fick lägga tillbaka katterna. En gick bra. Två med. Den tredje låg envist kvar i vagnen. Så jag fick säga till henne igen: "Nu får du lägga tillbaka den sista katten också Alice vi ska gå " Tossen tittade vädjande å mig och svarade: "Åhh jag blir så ledsen då!"  Hur kan man säga nej till det? Jag brukar säga nej till småsaker bara för att jag ska säga nej och för att hon ska kunna ta ett nej. idag gjorde jag inte det. Katten fick följa med hem och Alice har varit överlycklig hela eftermiddagen. Hon döpte den direkt till Snoffe (som mormors katt) och den delar nu säng med Alice tillsammans med Bovvej och Kattaskrälle (hennes andra katt). På Eko köpte vi också blommor till krukorna här ute som sedan planterades.

Har inte brytt mig om någonting annat idag än att vara tillsammans med Alicen. Det är sådana här dagar jag älskar, men det är också sådana här dagar framtiden skrämmer mig. För hur ska det bli sen?

Ikväll kom mina pojkar äntligen hem och jag har spenderat varenda minut tillsammans med dem. Kollat youtubeklipp tillsammans, skrattat, pratat, sett på tv. Kan man inte få stanna tiden ett slag? Kan man inte bara få ha det såhär jämt? Tillsammans med mina barn mår jag som allra bäst. Finns inget i världen jag hellre skulle välja än att spendera tid tillsammans med dem.

Och just nu känns det som om det varit tillräckligt för mig att alltid ha det såhär.


 


Påsk och plask

Nu har vi firat i två dagar! Igårkväll var vi hemma hos systerstor med familj och där bjöds det på god mat (laxgryta), efterrätt och dricka. Carro, Linus och Leon var också där och det var en toppen påskafton på alla sätt. När vi kom dit möttes vi av en påskakärring av bästa slag. Det var Peter som klätt ut sig, så snygg så snygg :) Skrattade galet mycket gjorde vi alla (utom Alice hon blev nog lite chockad) och det var absolut en av påskens höjdare. Idag har vi firat hos mammi och pappi. Systrarna var också där och vi blev alla bjudna på traditionellt påskbord med massa gott igen. Ännu en trevlig och mysig dag. Antar dock att löparskorna behöver luftas ordentligt under den kommande veckan för det har verkligen varit en god påsk. Igår delades det minsann ut påskägg här hemma också och jag var en av dem som fick ett väldigt välfyllt ägg :) Min tokiga, älskade M ♥¨

Idag har vi också hunnit vara ute en stund. Det regnade en hel del, men det var så härligt att gå ut ändå. Alice älskar gummistövlar, vattenpölar och paraply så hon var såklart helt lyrisk. Massa plaskande blev det och Alice tycker utelek är så mycket roligare när det regnar och det finns plaskmöjligheter :) Jag är faktiskt benägen att hålla med, om det regnar lite lagom och inte jämt så är det inte alls dumt att ta fram gummistövlarna och ge sig ut.

Imorgon är det bara jag och Alice hela dagen. Vet inte alls vad vi ska hitta på men det känns ganska skönt att ha en oplanerad dag att se fram emot tillsammans med min Liten. 


 

 


***Vatten vatten bara vanligt vatten ***

Lyckades filma lilla Stjärnan en liten stund ute i regnet också:


Påskafton vid havet

"GILLA KORV SKOGEN" sa Alice när hon slog upp ögonen imorse. Så det fick bli ännu en underbar dag i naturen. Denna gången på mitt favoritställe. Det finns inget som slår havet, oavsett årstid så älskar jag att vara där.




JAG ÄLSKAR ER
Jag älskar att få vara tillsammans med er
NI är det bästa i mitt liv
De finaste som finns
♥♥♥


Skogen och påskfirande

Vilken dag. Vilken underbar dag. Spenderade ett par timmar i skogen med Alice och Mattias och jisses vad skönt det var. Att bara få vara, tillsammans, det är mitt absoluta favoritsätt att fylla på med ny energi. Vi gick en runda och det tog en stund Alice hade såklart massor att upptäcka. Plocka pinnar, kasta kottar, hoppa från stenar. Underbart. Grillad korv blev det till lunch och så lite kex och festis såklart.

Efter skogsturen körde jag och Alice halva landet runt och jagade påskägg. Under den färden passade vi också på att hämta hem grabbarna från sin pappa.  Garanterar att jag letat påskägg mest av alla i den här familjen i år. Hittade inte rätt storlek någonstans! Har inte haft en tanke heller på att köpa innan, men igår slog det mig att vi inte sparat äggen från i fjol! SKIT. Nåja det löste sig bra ändå. Jag hittade ett stort ägg här hemma och det fick bli Linus. Lucas tyckte det spelade mindre roll så han fick ett litet mindre ägg och en påse bredvid som komplement till det. Alice fick ett litet ägg med såpbubblor, pixiböcker, hårklämmor och liiite godis. Allt löser sig ofta till det bästa :) Ikväll har jag och mina älskade kids firat påsk. Mysigt att vara helt ensam med dem faktiskt. Vi åt påskbuffé och hjälptes åt med allt ifrån att laga till att duka undan. Lovely. Tyvärr lyckades jag radera de få bilder jag fångat med kameran :( Nåja efter påskmiddagen blev det påskäggsletande och sen mys i soffan. Imorgon ska det firas mera påsk. Grabbsen hos sin pappa och jag, Mattias och Alice ska till systerstor med familj för att fira vidare. Jag bryr mig egentligen inte om att ståheja så mycket inför påsken, det är ingen jättestor högtid för mig, men jag älskar att fira och träffa nära och kära :) 





Glad Påsk

Ilskan har lagt sig och jag har återigen insett att den som missar sina barn är själv den största förloraren. Tyvärr får barnet också ta endel av den förlusten. Det enda jag kan göra är att kompensera så gott det går.

Idag var det babysim. ARG-Alice var återigen i farten men vi hamnade i vattnet till slut och det var väl tur det för badet var mycket uppskattat. Linus njöt av en ledig dag och hängde såklart med till badhuset :) Efter badet begav vi oss till Ikea. Najs! Handlade lite till badrummet och nu har vi faktiskt fått ihop det mesta till det. Även golvläggare, som ringde och lämnade pris idag, vilket vi nappade på. Ikea var toppen i eftermiddag. Fick faktiskt hem allt vi hade tänkt (och lite till) vilket är ovanligt eftersom endel saker alltid brukar vara slut just när jag ska ha det. Kändes dessutom som om vi hade hela varuhuset för oss själva, har aldrig varit med om att det varit så lite folk någongång då vi varit där. Kanske alla hållt sig hemma för att fira påsk? Det gör vi också nu :)

Så...





Förresten dagens sötaste måste ha varit när vi var på Ikeas barnavdelning
och Alice frossade i hyllan med gosedjuren:
"Åh vad många tevliga (trevliga) djur här är"  sa hon glatt!
Söte Toss ♥


RSS 2.0