Morning måndag!

Måndag igen, spelar ingen roll när man ändå är leeedig jämt =) Älskar verkligen mammaledigheten! Orkade faktiskt kolla på matchen igår och gött gött gött att Spanien vann!! Räddade liksom hela EM som i övrigt varit ganska ointressant sedan Sverige åkte ut och kvartsfinalerna till största del bara bestod av tråk-lag. Men Spanien gillar vi =) Härligt!

Så vad händer idag. Inga uppspaltade planer, men förhoppningsvis blir det något kuligt En promenad med Snorpan hoppas jag på och då helst inte i ösregn.  GE mig sol och strandväder!!  Om en stund kommer Bästa på frukost. M är just nu och handlar frallor, mumsa! Alice börjar nog så smått att bli grötsugen så det är väl bäst att sätta fart. Från smågnäll till panikhungrig är sekunderna inte många ;)



Hoppas på promenad idag med fina Snorpan och nya fina sittdynan i vagnen =)

Heja Spanien!

Idag är jag världens tröttaste, garanterat. Nattat Alice, slösurfat lite och nu väntar soffan på mig =) Meningen var att jag skulle kolla in finalen (med hopp om att Spanien vinner) men jag kommer förmodligen sova innan bollen ens är på plan. Satt uppe alldeles för länge inatt. Ibland behövs det. Ibland är nätter bästa tiden för samtal, då finns inga andra måsten.


Idag har vi varit hos mams. Middag där är inte fel, tack! Sen stack jag och Lilliz till Maxi och fyllde på kylskåpet inför veckan. BLÄ att veckohandla är INTE min grej, fy vad tråkigt. Nästa gång skickar jag älskling igen. Han är mkt bättre på det än mig. Han är BÄST på allt. Så glad att M finns o mitt liv, så glad att jag får dela mitt liv med honom, ÄLSKAR han oändligt mycket. NU soffan och mys i min älsklings famn.



 


Middag hos mormor, fast Snorpan åt bara majskrokar =)

Tack Bästa!!

Idag kom mina grabbs äntligen hem =) Självklart har de haft det underbart på Lalandia. Till Sverige kom de ju hem redan igår men natten till idag har de tillbringat hos sin pappa. Jag och M var nämligen på 25-årsfest hos C igår, utan några barn. Jupp ni läste rätt utan några barn, vilket innebär att inte ens en liten Snorpa fick följa med. Jisses vad jag (vi) velade fram och tillbaka. Ta med henne, lämna henne, ta med henne, lämna... Festen började kl 19 och med tanke på att Alice brukar somna innan åtta på kvällen så kändes det efter många om och men som om hon skulle ha det mycket bättre här hemma. Fast det var ett svårt beslut, vi har ju aldrig lämnat henne tidigare. Nja en och annan gång för att snabbt sticka och handla och så, men aldrig flera timmar åt gången och ingen annan har någonsin nattat Snorpan. Så när vi kollat med den enda tänkbara barnvakten bestämde vi oss för att även lämna Alice hemma. Självklart var det Carro som passade Snorpan, skulle faktiskt inte lämna henne till någon annan ännu, men Laline träffar ju Alice jätteofta och Alice är superglad för henne, så självklart gick det hur bra som helst. Bra hade vi också det. Vid åtta fick jag mess om att Alice sov och då kunde jag slappna av ordentligt =) Var inte hemma förrän vid tvåtiden och då sov vår lilltös så gott i vår säng, myyys. Det var faktiskt riktigt trevligt att vara på fest, äta gott, drcka lite vin, umgås och veta att Alice var trygg hemma med världens bästa Bästa! TACK V.B GUDMOR FÖR ATT DU PASSADE ALICE och för att du ställer upp för oss.


Imorse var man lite seg, men Alice var snäll och somnade om när hon ätit frukost vid åtta. Halv elva (!!) vaknade vi och det var dags för frukost nr 2. Idag har vi varit i stan en runda. Lite fynd på Toddler och PO.P till Snorpan som faktisk har ont om kläder i sin garderob. En hel del sommarkläder hänger där iofs som skulle passa perfekt om de bara kunde användas. Trött på det här vädret nu, ge mig SOL!! En långärmad body, en långärmad tröja, pyjamas, två par långbyxor och strumpor fick vi med oss hem till Alice. Inte precis vad man önskar behöva handla i slutet av juni. Dessvärre måste man ju klä sig efter väder och inte efter almanacka =(


Nu dags att bada min väldans trötta bebis. Hon har bara sovit en kort stund idag. Inte konstigt kanske när man sover till halv elva på förmiddagen ;)














Mysmorgon

Myyyysmorgon med Snorpan. Först lite bus och gos på skötbordet sen åt vi en lång frukost tillsammans. Gröt till Alice och den smakade tydligen utmärkt för idag tömde hon hela skålen =) Alice gillar verkligen sin matstol (som jag köpte på Ikea igår, en enkel men praktisk stol med avtagbara ben så den är smidig att ta med sig) och hon orkar sitta kvar länge vid bordet nu när hon sitter riktigt. Meningen var att vi skulle ha stolen på altanen och hennes triptrap i köket, men triptrapen ligger i delar i förrådet... den skulle ju bara målas först. Så vad händer idag? Inte mycket antar jag. Ska rensa ur det gamla från köksskåpen och fylla på med lite nytt porslin. Sen får jag se.. Hade önskat att det blev lite strandväder nu, känner faktiskt mig i stort behov av sol och värme.



MYSIG morgon med VÄRLDENS FINASTE FLICKA <3

Ikea

Zzzzzz.. trött ikväll. Hade först planer på att krypa ner i sängen men hamnade visst här ist. Pratade för en liten stund sedan med mina pojkar som ju är på Lalandia nu. Ingen av dem har direkt hemlängtan utan de trivs alldeles utmärkt med att bada och roa sig där. Jag var lite orolig innan de åkte men nu när jag pratat med dem ikväll känns det mycket bättre. De har jätteroligt =) Fast  Lucas är lite ledsen då hans nya mobil (köpte förra veckan) blev stulen igår =(


Ikea! Där har dagen spenderats tillsammans med Bästa Laline och systerstor. Trevligt sällskap och lite shopping kan man önska mer?! Vissa dagar tycks vara som gjorda för det. Köpte nytt porslin till köket, en matstol till Snorpan, kuddar, ljus och lite annat smått och gott. Mest handlade Laline och det var ju också meningen med tanke på att de får sitt nya hus om en vecka. Är verkligen glad för deras skull och tycker det är så kul att de hittat ett hus som passar dem perfekt, men ska inte heller förneka att jag (lite ego i denna sakfråga) trivs fantastiskt bra med att ha Bästa på femminutersavstånd =)  


Ikväll var det meningen att vi skulle åka till J och C, men efter dagens Ikea-besök och en ganska lång tisdagskväll (systerstor med familj var här och det var verkligen trevligt!) så hade jag inte ork att följa med. Dessutom har Alice periodvis varit lite gnällig och missnöjd här hemma under dagen så jag kände att kvällen var som gjord för lite egentid tillsammans med min älskade flicka. Vi åt lite kvällsmat tillsammans sen kröp vi ner i ett varmt bad. Mysfaktor på högsta nivå. En stund på filten hann vi också med innan Snorpan somnade med vällingflaskan i munnen och med sin kind emot min. Låg kvar och gosade en lång stund med henne när hon somnat...

....Imorgon tänker jag vara tillsammans med henne varenda sekund <3


Nattnatt





 



Midsommarhelgen

En härlig midsommarhelg är över. Alice första och givetvis hade hon blommor i håret (nåja hatten iaf), klänning och fina sandaler =) Midsommarafton hade vi jättetrevligt. Regnet lyckades komma lagom till midsommardansen så den fick vi hoppa över men annars firade vid sedvanligt med allt som hör högtiden till. Barnen somnade i lagom tid och trots att det var riktigt kyligt ute på kvällen/natten så satt vi kvar på altanen till klockan närmade sig 02.30 och tjatade och skrattade =)  Ingen ville gå in så vi tog ut filtar, tände värmeljus och värmde oss ytterligare med lite vin och öl =) J, C, E och E var kvar till igår em. Vi var ute och gick en runda, grillade lite (av det som vi egentligen skulle grillat i fredagskväll - men inte orkade) och hade fortsatt trevligt =) Igårkväll blev inte mycket gjort. M slötittade på fotboll (gäsp - hur tråkigt är inte EM nu egentligen?? Bara skitlag kvar om man bortser från Spanien..) och jag satt en stund vid datorn. Idag kommer mina gospojkar hem, men på tisdag åker de igen. De ska till Lalandia med mina föräldrar  vilket grabbarna givetvis ser fram emot massor.

NU dax att göra gröt till sötaste Snorpan.

Men först (på begäran) en bild på vääääärldeeeens finaste midsommartös:



ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR DIG min stjärna <3

Midsommar

Midsommar. Ska firas här hemma tillsammans med M´s mamma samt J, C, E och E. Trivs så himla bra i deras sällskap! De ska sova över, vilket är skönt så vi kan sitta upp och tjata lite när alla barnen somnat =) Om vi orkar... Alice har vaknat tre gånger inatt och dessutom velat äta =S Hon blev vaccinerad i tisdags och sedan des har hon varit lite gnällig och hängig. Känns iaf som om hon är på bättringsvägen och att det kan bli en bra midsommar. Antar att det blir ett litet lagom firande i år. Ingen skrålande fest utan en alldeles ordinär blandning av jordgubbar, (Snorpan får hallonpuré), sill, vin och trivsamhet. Alice första midsommar dessutom och självklart ska vi dansa runt midsommarstången! Pojkarna firar hos sin pappa i år vilket de är glada för eftersom de ska till sina jämngamla kusiner. Känns ju alltid lite sisådär när de inte är hemma under högtider... Men jag har hela tiden haft inställningen att det var jag och deras pappa som valde att separera från varandra, inte barnen och därmed ska de aldrig behöva känna att de väljer/väljer bort. Så därför är jag bestämt glad över att de i år får fira tillsammans med kusinerna.


Nähäpp, nu väntar dammsugaren, potatisen och så ska äggen skalas... Sen måste jag ju fixa till Snorpans fina klänning, självklart ska man ju få vara sockersöt på sin allra första midsommarfest. =)


Trevlig midsommar



Syskonkärlek <3

Egentid framför datorn, ja det är egentid det också. Lillasyster sover, bröderna brothers är kompisar (för tillfället) och umgås med varandra. Då får man passa på. Snart står man väl med en nacke i varje hand och meddelar högt att: jag bryr mig inte om vems felet är, bara ni slutar skriiiiika!!! =) Nåja så illa är det kanske inte, men det är allt lite speciellt det här med syskonkärlek. Lucas och Linus har ofta väldigt svårt att vara ifrån varandra, men trots det så kan de stundtals inte vara tillsammans alls =) Räcker att en av dem är hos en kompis så går den andra av och an och undrar. När kommer han hem, NÄÄÄÄR kommer han hem? =D

Så vad händer idag?? Ingen aning. Ska åtminstone se till att tvättkorgen blir aningen lättare och att jag med Snorpan i vagnen kommer ut på den där långa långpromenaden jag tänkt på, men som trots det inte blivit av på  flera dagar nu.

*UÄHHHÄÄÄÄÄ* nä inte pojkarna som bråkar, men lillasyster e vaken =) Och Lucas och Linus står redan vid sängen =)


<3 Syskonkärlek <3


<3 Mitt hjärta delat med tre <3

Snöpligt slut

Fotboll ikväll. C å L var här, trevligt som alltid. Fick snabbt i oss lite mat innan matchstart och sen var det givetvis gultoblått som gällde. FAN får man tycka såhär i efterhand, Sverige var ju så nääära en poäng. Känns snöpligt men tyvärr inget man kan påverka så nogtjatat om det! Vi slår Ryssland och tar oss till kvarten ändå =) Haft en lugn dag idag. Inte fått mycket gjort, men det måste man väl inte alltid få?! Ibland måste man få stilla andra behov än praktiska göromål. Tvättkorgen lär ju dessutom stå kvar imorgonbitti.

Nu lääängtar jag efter sängen, men först  inväntar jag storkillarna som är med sin pappa och hälsar på hos sina kusiner.

Nighty




:'(

Inget intressant att hämta här idag. Är enbart trött, tråk och ledsen. Ibland känner man sig så jäkla liten, ynklig och bedrövad. Hur vet man att rätt är rätt och fel är fel?!! Och vad gör man när man inte är säker på vilket?  Vilka märkligt tvära kast livet gör med en... Lucas sa en dag för längesen till mig: Mamma om du är ledsen så tänk på något roligt. Tänk på den där dagen då jag eller Linus föddes. Klok kille. För tänk om man hade förmågan att se livet ur det perspektivet jämt. Ständigt vara glad och tacksam för det man har och för det man fått uppleva. Vad enkelt det skulle vara. Fast, som någon klok sa, ibland måste man bestiga berget för att skymta dalen.

Fy fan vad trött jag är, skulle behöva sova hundra timmar i ett svep, men innan dess skulle jag behöva hundra timmar i din famn. Jag älskar dig. M.




Heja Sverige!

Härlig morgon. Snorpan sov läääng, men tji fick jag för inatt har hon visst spenderat den mesta av tiden i vår säng igen. Nåja inte Alice "fel" snarare hennes pappa som behöver avvänjas från det här med samsovning... Avslutning på babysim står det på schemat idag. Men först frukost! Ikväll är det givetvis fotboll som gäller =)

HEJA SVERIGE!!



Vi e svenska fans allihopa :P

Stor flicka!

Idag blev det en tur till Ivö. Jag, Linus och Alice var där tillsammans med C, E och E. Supermysigt! Våra stora barn badade och hade det skönt. Jag och C tjabbade och myste med de små =) Fika och glass blev det givetvis också. Ikväll var Laline här. Vi åt middag och hjälptes åt med att hålla Snorpan vaken =) Inte lätt när klockan drar sig mot halv sju och hon är supertrött. Försöker dra det till efter sju iaf så vet jag att hon sover gott hela natten. Numera (sedan i fredags) sover hon ju i sin egen säng också, duktiga Snorpan! Ger henne flaska i vår säng, myser lite och sen lägger jag över henne i sin egen säng. När hon sen vaknar till (helst fram mot morgonen) hämtar vi henne mer än gärna och bebisgosar lite.  Alice har ju sovit i vår säng om nätterna sedan hon föddes. Rätt, fel, galet eller självklart? Inte vet jag men för oss har det fungerat utmärkt med samsovning. Vi har uppskattat det lika mycket som Snorpan och då måste det ju varit rätt. Lika rätt känns det nu att flytta över henne. Hon sover ju jämt i sin säng när hon vilar dagtid och innan hon blir för medveten om skillnaden så är det nog smidigt att övergå dit även nattetid. Känns som om hon börja bli stor nu. Ammar fortfarande lite ibland, men maten består av mycket gröt och nu börjar även purén så smått att gå hem. Min lilla bebis- vad fort tiden går!! Men näpp - jag tänker inte drabbas av tidspanik (ännu iaf) utan jag har bestämt mig för att njuta av varje dag, varje stund och alla stadier som vi har förmånen att uppleva tillsammans med henne =)


Lite vila och värme efter ett dopp i sjön =)


Mumsfilibabba gröt smakar smaskens =)

Härliga sommar stanna kvar!

Underbara sommar! Jisses vad jag trivs med vädret som bjuds nu, för min del får det gärna hålla i sig heeela sommaren och lite längre =) Så skönt, barnen har sommarlov, M har en vecka kvar att jobba men det står man ju lätt ut med eftersom han ska vara ledig hela åtta veckor i sommar, åtta veckor =)  Inget planerat, inte trycka in en massa måsten i kalendern eller på att-göra-listan utan ta dagen som den kommer, vara tillsammans och njuta!  Igår var det en härlig dag och kväll. C å L var här, vi grillade och tjatade =) Innan dess tog vi premiärturen till stranden. Snorpan var såklart med. Lite jämmer blev det emellanåt men hon är ju gärna lite gnällig inför det som är nytt. Att känna på vattnet var mysigt iaf liksom att ligga under strandtältet och bara njuta. Idag får det bli ännu en tur till beachen - men först ska vi fixa lite här hemma.


Njut:





(+,-)

+ ...Har varit på studentfest en liten stund ikväll, trevligt så länge det varade =) Grattis Jeppe till studenten!! Till Fredde och Nicke vill jag bara säga: Ni är så jäkla bäst, underbara, fantastiska!! Freddes tal var klockrent - en upplevelse. Sången F o N bjöd på, ja den kan jag inte förklara -den ska man höra =)

+ ...Jag är glad att jag fick en dag tillsammans med Laline igår, det gjorde mig gott...

+ ...När jag går och lägger mig brukar jag fundera över positiva händelser som varit under dagen. Ikväll ska jag tänka på skolavslutningen i fm som jag följde med Lucas på...

- ...Imorgon hoppas jag det finns lite mer positivt att förgylla tankarna med, för idag ha det mest varit en h-vetes j-vla tråkdag...

- ...Mina tankar går fram och tillbaks och jag vet snart varken ut eller in, men jag vet att jag avskyr att fastna i grubbleriets evighetshjul...


Nattinatti



Mycket stan idag

Babymassage i fm, sen blev det en tur till stan. Först lite lunch med systrar och mams - sen in till Vincent och där blev det nya skor til Lilliz och Alice (allra första=) I em kom Bästa Laline hit, först lite fika sen ny runda till stan. Där träffade vi Lucas och så fick vi fixat nya skor till han också.  Efter det så letade både jag och Bästa nästan ihjäl oss efter kläder till studentfesten imorgon. Fast tro det eller - typ  fem i sex rusade vi (utan några som helst förhoppningar) in på Vero Moda och YES där satt den =) Hittade finfina kläder båda två. Ikväll har jag varit hos Bästa, tjatat en massa och hjälpt henne att packa lite. Känns lite vemodigt att flytten bär ifrån stan, men självklart är jag jätteglad för deras skull. Tur vi har Fordarna så vi kan köra och hälsa på varandra ;) Måste nog bli en hel del för jag känner mig lite halv när det gått många dagar utan Bästa, men förhoppningsvis ses vi mycket mycket även framöver.

Nä.. nu duschen!

Men först en bild på de allra första Snorpan-skorna =) So sweeeeet:




Har faktiskt...

...fixat lite somrig blogg alldeles själv =) Nöjd?! Njae, kanske inte med resultatet, men med att jag håller på att lära mig =) Svårt är det att slita sig iaf så klockan har blivit alldeles för mycket. Trots mitt usla humör tidigare idag så blev det en bra kväll. Grillat och myst. Imorgon nalkas det ny runda babymassage och sen hoppas jag att jag ska hitta Fredde nånstans i Skåne, tänker se om han kan slänga in en fika någongång under dagen =) Träffas ju inte så ofta eftersom han flytt våra trakter och numera pluggar i Norrköping. Senare imorgon ska jag till Bästa Laline och hjälpa henne packa (eller shoppa - vilket hon föredrar). Mig spelar det ingen roll, är bara så glad att jag ska få träffa henne <3


Natt natt

Blääädag

BLÄ känner mig sur, tvär, trött och trist idag! Vet inte varför, är väl bara en sån där BLÄDAG =/ Jag och Snorpan tog en lång promenad i fm. Valde mellan det och att städa och även om jag verkligen borde valt alternativ 2 så kändes det  skönt när vi väl kom ut. Promenader är bra på många sätt! Gick till Vintergatan, Lilliz gamla förskola, och hälsade på. Kärt återseende =) Fick även en lapp med mig därifrån. Ansökan om barnomsorg, till Snorpan givetvis. Känns avlägset innan det blir verklighet att hon ska lämnas men med tanke på att vi bara kan tänka oss att lämna henne där och med tanke på deras långa kö så är det lika bra att lämna in lappen så fort om möjligt. I em har vi varit och babysimmat. Hämtade Lilliz lite tidigare från skolan så han följde med =)

Nää.. får väl försöka ta och rycka upp mitt tråkiga humör lite... Inte lätt när tvätt, disk och dammsugning är det som står överst på att-göra-listan. Suck!
 


Älskling är iaf go å glad =)
AHHHH JAG KÄRLEKAR DIG!!!!

Uppdatering

Måndag! Kände mig ovanligt pigg när det var dax att kliva ur sängen idag. Babymassage i förmiddags och det gör susen för nu sover Snorpan gottgott och har gjort så sedan vi körde hem kl 11. Hon märkte inte ens när jag flyttade henne från bilstolen till sängen =) Så fort hon vaknar och har fått gröt ska vi gå ut och njuta av värmen *älskar* I em ska vi till jobb och hälsa på. Känns kul att hälsa på där, men har absolut ingen som helst längtan tillbaks dit just nu. Vill vara hemma och bebismysa så länge det bara går.

I lördags var det tjejträff hos Jessica. Var innan dess på fotboll med Lilliz och det var riktigt kul då han fick göra två mål och givetvis var märkbart stolt över det. Sen var jag hemma och vände, fixade till mig, bytte kläder och fick skjuts till stan av C och L =D In på systemet, mötte upp J och AL där och köpte lite cider. Sen bar det hem till J för en cider och massa tjat, var ju så längesen vi träffades! Därefter tog vi en shoppingrunda på stan. (En kort Sverige-bodysuit till Alice blev mitt fynd, hon måste ju givetvis också få vara äkta SWE-supporter nu när EM snart drar igång). Närmare kvällen gick vi till Banken, käkade och drack gott. Dit kom även S och det var supertrevligt! Vi traggade och skrattade galet mycket, det var verkligen lyckat! Efter några timmar på Banken vände vi hem till J igen och då skulle de andra inta lite mer vin och cider. Själv kände jag mig helnöjd med eftermiddagen/kvällen och dessutom hade jag en enorm längtan efter bebis där hemm, har aldrig varit utan henne så många sammanhängande timmar ju! Det gick visserligen bra för både mig och Alice men jag ska ju inte förneka att det stundtals var ganska jobbigt, åtminstone för mig. I vilket fall så är jag supernöjd med lördagen, det var en kanon tjejdag/kväll med allt vad en sådan bör innehålla =)



 

image142
TACK sweeeeet J för en fantastisk lördag =)

RSS 2.0