Förbereda

Men varför går jag inte till sängs? Trött. Ibland får jag gliringar om för mycket träning så idag skulle jag minsann hålla uppe. Jag lyckades ganska bra. Men till sist blev det fem km löpning ikväll, det kröp liksom för mycket i benen :) 
 
Idag har vi varit hos mina mamma och Bojje. Det bjöds på köttfärslimpa, den godaste i världen. Vi planerade lite inför lördagen då det är dax att bege sig norrut. Längtar efter skidåkning, stughäng och mys nu. I år blir vi nio stycken som åker och vi har hyrt en minibuss för enkelhetens skull. Skönt med en bil där alla kan åka. Även i år blir det till att köra nattetid. Stugan vi ska bo i har vi inte bott i tidigare men den ser väldigt fräscht ut på bilderna iaf. Lite inventering bland vinterutrustningen har vi också hunnit med idag, tvättat underställ, fleecar och skidjackor. Imorgon eller på torsdag blir det till att komplettera det som saknas.
 
Nu - natti!
 
 

Malmö högskola

Fredagen var bäst. Slutade inte förrän fyra och sen fast jag på nagelfix. Efter det kom Alice till stan och vi inledde vår tjejkväll på BR där hon shoppade för födelsedagspengarna och köpte sin efterlängtade Tingelingklänning. Sen blev det ett besök på HM och därefter intogs kvällsmaten på Trendie. Allt efter Litens önskemål. Kvällen avslutades med ett mysigt bad tillsammans och Tingeling på film. Underbar tjejkväll.

Idag begav jag mig mot Malmö högskola och påbörjade montessoriutbildningen. Spännande. Det känns helt ok efter den här första dagen i skolan. Det mesta av utbildningen sköts hemifrån via datorn och nu gäller det bara att hitta tid till att få uppgifterna gjorda...

Just nu befinner jag mig på tåget på väg hem och jag ser verkligen fram emot en kväll hemma. Jag och Alice är ensamma eftersom Mattias inatt jobbar in nästa lördag då vi är på väg till Sälen. Fast Alice och jag får fint sällskap ikväll fick jag nyss nys om att våra Finaste kommer på besök. Lovely!


Härliga tisdag

Snö igen. Härligt! Allt blir så mycket ljusare och man känner sig piggare. Dessutom förvandlas den smutsiga, leriga gården på jobb till rena paradiset för barnen. Japp jag gillar vintern. Jag gillar egentligen alla årstider, när de är på riktigt. 
 
Efter dagens jobb hämtade jag Carro och Leon. Vi stack hem till oss där M och A nästan stod redo att dra ut i backen. Pulkaåkning med barnen är som balsam för själen efter alla dessa gråa dagar. Just nu leker Alice och Leon och jag fick plötsligt lite tid över. Inte ofta det händer inte, men de där två hade nog kunnat leka till imorgonbitti om ingen stört :) Mattias är hos Ludde, Linus hänger framför datorn, Lucas ligger magsjuk hos sin pappa (där ska han få stanna) och Carro är på Friskis. Lite abstinens har jag nog allt. Tränade dock igår och ska dit imorgon igen, men en promenix i snön kan man ju alltid må bra av.
 
 

Ännu en ny vecka

Måndag. En hatdag för många men faktiskt känns den just nu helt ok för mig. Just nu råder harmoni i livet. Jag tycker att vi lyckas pussla ihop det mesta på ett hyfsat sätt. Jag har fått tid till träning, barnen har sitt, vi har en semestervecka framför oss, vi träffar människor vi vill umgås med och tycker om, ja det flyter liksom på. Jag antar att det är nu man ska passa på att njuta. Njuta av att det faktiskt är det här som är mitt liv.

Lite rädd är jag inför helgens skolstart. Jag börjar plugga i Malmö på halvfart/distans. Montessoripedagogiken ska läsas in under kommande år. Inte riktigt vad jag har tid med just nu, men nu är det som det är. Jag får försöka se det som en spännande utmaning och inte som ett tungt måste!


Sunday

Två sovmorgnar i rad var inte fy skam efter en vecka med väckarklockan. Det jag saknar mest från julledigheten är nog att slippa stiga upp på beställning. Så helgen är lika välkommen varje gång. Igår var jag galet nöjd med mig själv. M jobbade hela dagen och var inte hemma förrän vid halv sju, själv hade jag varit sjukt träningssugen under stora delar av dagen. Klockan åtta när de andra kröp in i soffan med godisskålen begav jag mig ut på en löprunda. Fem km landade jag på och jag är sannerligen nöjd med veckans träning. Ännu mera nöjd är jag med mitt välbefinnande.
 
Nu frulle, sen ska det kalasförberedas. Dagistjejerna kommer hit och vad står på schemat om inte prinsesskalas?
 
 
 

Tillbaka i rätt vanor

Veckan har gått fort och imorgon är det fredag igen. Fint det. Gott om träning har veckan erbjudit och det är så skönt att vara igång igen. Jag mår inte bra av att leva fel under en längre tid. Det är underbart att slippa tänka alltid och jag kommer aldrig bli någon uttalad anhängare av vare sig pulverdieter, viktväktare eller bokstavskombinerade galenskaper. Sunt förnuft stavas mitt välmående. Redig mat, gott om grönsaker, frukt och vatten. Givetvis godsaker i måttliga mängder och så motion på det. I julas var det inte måttliga mängder av det goda och motion var det ingenting av, så i slutet mådde jag kasst. Nu känns det så mycket bättre. Två pass i cirkelgymet och idag ett intervallpass spinning. Gött!

Bäst av allt var nog ändå den där långpromenaden i ösregnet igår. Med min finaste bästa Bästa. (Som förövrigt varit med under alla veckans andra pass åxå) :) Min stjärna- som hon lyser <3 Love it!



Vardag

Jullovet är slut. Och jäklar vilket jullov sen. Kan inte minnas när jag senast kände mig såhär ledig. Jag har inte tittat i en almanacka, inte läst ett mail. Jag har njutit varenda sekund av att bara vara ledig. Rastlös har jag däremot inte hunnit bli. Vi har haft lite av varje att pyssla med. Julen firades i två dagar, mamma kalasade vi för, sen var det nyår och därefter Alice kalas. Avslutade gjorde vi med stort släktgalej i lördags. Det är härligt med traditioner, kul att träffa föräldrar, syskon och syskonbarn i galna upptåg och lek :) 
 
Alice kalas gick bra. Vi firade hennes femårsdag med att kalasa med både min och Mattas sida. Sisådär 30 personer blev vi och jag vet att vår stjärna hade en toppendag. Alice bestämde själv menyn och hon valde att bjuda på soppa(?!). Jag kan erkänna att jag var skeptisk men det blev succé. Alla paketerna gjorde också succé såklart. Barbie, playmo, lego, bokmärke, böcker...ja hon kan sannerligen roa sig ett bra tag framöver.
 
Som sagt jullovet är slut. Jag är så jäkla nöjd med hur den här ledigheten blev och jag känner att det nu faktiskt ska bli ganska skönt att återgå till vardag. Vi har intagit alldeles för mycket godsaker, vi har kommit i säng alldeles för sent om kvällarna nätterna, vi har sovit galet länge och vi har inte rört på oss nämnvärt. Men vi har varit tillsammans, fyllt på med kärlek och energi. 
 
Om tre veckor väntar Sälen. Fint med en mjukstart såhär ;)
 
 

Alice 5 år

Underbara älskade Liten fyller fem år idag. Dagen har varit fylld av glädje, firande och skratt. Älskade Alice. Fem år har gått så otroligt fort. Det känns som om det var igår du kom. Och ändå känns det som om du alltid varit här hos oss. Som jag älskar dig.


Nytt år

Nyår var himla bra. Vi hade en fantastiskt trevlig kväll hemma hos Pia och Peter. Allt som allt var vi tio personer (Pia, Peter, Carro, Nicke, Carrå, Klas, Annika, jag, Mattias och Alice) och förutom att äta gott ägnade vi kvällen åt att leka och spela spel. Menyn var fantastisk. Till förrätt åt vi kavringsbit med parmesancremé och luftorkad skinka, till middag åt vi champangelax och potatisbakelse och till efterrätt åt vi något supergott med mascarpone och bär. Jihaaa hungriga från festen gick vi inte :) Som sagt en fantastisk nyårsafton och jag hoppas att jag får glädjen att fira fler högtider med det här sällskapet.
 
Gårdagen gick åt till att städa ut julen. Lite tidigt kan tyckas men jag älskar julen mest innan den varit. Dessutom har vi fullt hus imorgon då det är kalas för Liten och med 30 pers i huset känns granen överflödig. Idag har vi fixat inför morgondagens kalas. Alice har bestämt at hon vill bjuda på soppa så så får det bli. Kladdkaka ska det vara till fika och jag får väl vara glad för att jag slipper den där Kitty-tårtan då :) Tack snälla mamma och Bojje för all hjälp idag.
 
Besök fick vi också av Carro och Leon. Mitt hjärta skuttar när jag ser hur Carro strålar och när jag hör hennes smittande skratt. Jävlar vilken styrka hon besitter, hon har verkligen inte haft det lätt den här hösten och vintern. Min finaste bästaste bästa Love! Kommer alltid finnas för henne. No matter what. 
 
Skuttar gör hjärtat också när jag ser Leon och Alice tillsammans. Deras vänskap och glädje för varandra är unik. Underbara dem. 
 
Som sagt, nytt år. 2012 var ett ganska märkligt år och det bjöd både på trevligheter, tråkigheter, galenskap och ren idioti. Med facit i hand känns det ganska skönt att det är slut och att vi nu får börja om. Jag avger inget nyårslöfte men jag hoppas att det här året ska innebära massor av glädje och kärlek för mina nära och kära. En och annan löprunda vill jag få till och min önskan är att jag ska hitta tillbaka till glädjen i löpningen. Målet får bli något lopp i sommar. Självklart önskar jag att vi får vara friska och krya och att året blir ett år att minnas tillbaka på med glädje. 
 
 
 

RSS 2.0