Usch å blä

Bläääää idag mår jag riktigt kasst. Orkar liksom ingenting. Halsen värker och huvudet likaså. Hoppas att det här snart går över för jag vill ju jula och adventsmysa massa nu. Fick en lång sovmorgon av min fina make idag så jag borde ju vara rejält utvilad, jag somnade nämligen tiiidigt på soffan igår. Men att sova tycks inte hjälpa. Det blir garanterat inget jobb för mig imorgon heller, sen får jag se hur det är på torsdag. Något av det mest ansvarslösa jag vet är när föräldrar lämnar sjuka barn på förskolan och nästan ännu värre är när personal går dit sjuka. För det händer. Galet, galet.

Idag kom iaf ett uppiggande paket på posten. Gjorde ett superfynd på Tradera häromdagen och kanske kan jag visa resultatet av det här redan ikväll :)

Hoppas ni har en fin dag i vintervädret!


Sjukstuga

Hemma från jobb idag. Både jag och Lucas är krassliga. Halsont och förkylda och självklart har Lucas krupphosta som alltid när han blir sjuk. Vi tar det väldigt lugnt. Riktigt mysigt att bara vara med sin storkille en stund. Vi tog en lång julinspirerad (köttbullar, rödbetssallad och ägg) frukost i allrummet och nyss vann jag över Lucas i Monopol :) Han älskar att spela spel (men hatar att förlora) och just Monopol är en favorit. Tyvärr är det sällan man har tid för just sådana spel eftersom de  ju varar en stund. Men idag har vi all tid i världen. Tvättkorgen är tom igen och nu ska Alice snart hem från dagis. Hon är där idag eftersom alla barn var inbjudna på lucia-upplevelse. 

Igår var vi en runda på julskyltningen jag och Alicen, Riktigt mysigt måste jag säga. Perfekt att julmarknaden var samma dag ju. Vi träffade många vi känner, men vi gick mest för oss själva jag och Toss. På BR höll jag på att få panik, f-n vilken usel leksaksaffär vi har i den här stan. Måste vara en affärsidé att göra något åt det. Jag lyckades iaf fixa Alice sista julklapp, det tar sig :) Linus är inte heller långtifrån slutförda och Lucas är påbörjade och i tanken klara. Jag är nöjd - december har ju inte ens börjat. Fast känner jag mig själv rätt så blir det säkert en och annan klapp att färda i sista minuten också!



Juligt och mysigt :)


Första advent

Första advent. Mmmm ljuvliga ord i mina öron. Jag älskar den här tiden och i år är julstämningen på topp redan. Antar att det är all snö utanför fönstret som bidragit till det. Hoppas innerligt på att den får stanna kvar. Vet inte varför, men jag tycks bli mer och mer glad för vintern för varje år som går. Jag som alltid älskat sommaren kan lugnt konstatera att jag föredrar pulkabacken framför stranden. Handlar inte om att jag ogillar sommaren, för det gör jag absolut inte, men vintern har ett skönare tempo och jag njuter betydligt mer av den tiden på året. Igår spenderade jag och Alicen två timmar utomhus, till största del i pulkabacken, men vi gjorde lite annat också. Underbart. Efter det julpysslade vi lite och gjorde ljuslyktor som vi såklart hade tända under lördagsmyset på kvällen. Alice har en ny mystradition under helgen, hon ska alltid somna mig i soffan. Gör mig inte ett dugg, tvärtom. I fredags somnade vi gott båda två :)

Just nu är Mattias och Alice i pulkabacken, själv ska jag göra mig klar för en runda på stan. Julskyltning är en viktig tradition. Idag blir det bara jag och Alice som åker in. Pojkarna kommer hem senare från sin pappa och M ska jobba inatt. Trist, men så är det.

Trevlig första advent på er.

 
Många snöänglar blev det :)

 
Julpyssel! En vanlig glasburk målas med klister (medium) och rullas sen i pärlsocker (vanligt socker funkar också)


Såhär fina blev våra lyktor :)


Lugnare tempo

Äntligen ett par dagar då vi fått tid att varva ner. I torsdags skippade vi simmet, Alice vill inte alls bada, hon ville åka pulka så det fick bli så. Klart man ska njuta av snön när den nu äntligen är här. Älskar! Carro och Leon kom och sällskapade oss pulkabacken, toppen! Gällande simmet så har vi nu bestämt oss för att sluta helt med det. Dte är två gånger kvar och de ska vi såklart vara med på men sen får det vara. Alice tycker inte alls det är lika kul längre och både jag och M upplever det stressande. Allt bök med grejer, ombyte och dusch för en halvtimmes sim, känns alldeles för lite nu när barnen är såhär stora. Så vi får åka till badhuset på egen hand och det brukar vi kunna vara duktiga på. Det älskar dessutom alla kidsen! Alice också, då kan vi ju bada hur länge vi vill :)

Igår hade vi en underbar dag. Vi körde till Osby och besökte lekoseum. Var bara jag, Mattias och Alicen. På kvällen var vi bara hemma och fredagsmyste. Åt lite plockmat i nya allrummet, massor av ljus tända och njöt av lugn och ro. Äntligen. Kändes galet, men ljuvligt at vi hade en hel dag tillsammans utan en massa måsten med renovering och annat. Underbart. Så ska vår jul se ut, ja hela december - nu är det tid att njuta av allt jobb vi lagt ner.

Idag jobbar M. Bara jag och Alicen hemma, mysigt. Vi har inga stora planer för dagen, får väl se vad som händer. Ut i snön ska vi en vända iaf. Men först ska vi äta lite frulle och sen får det bli en dusch innan vi planerar dagen. 

 

 

 
***Underbara vintermys***
 


Pepparkakshuset klart. Gjord av byggsats, men funderar skarpt på att försöka baka ett eget också i år. Ska leta upp en rolig mall bara :)


Stress, advent och snö

Stress, stress, stress - så har livet sett ut den senaste tiden. Jag mår inte bra av det och inte blir det bättre av att jag har svårt att varva ner, jag känner hela tiden att jag måste göra en massa. Har svårt att somna om kvällarna och sover dåligt om nätterna. Saken blir ju inte bättre av att Alice vrålar varannan timme. Alice ja - henne har jag spenderat alldels för lite tid med den senaste tiden. Igår fick jag ännu ett ryck. Jag städade och gjorde adventsfint i hela huset. Höll på till halv tolv inatt. Typiskt mig att inte kunna sluta och fortsätta en annan dag, vill jag något så ska det bli klart nu meddetsamma bums. Nu är det ju väldigt skönt att det är gjort iaf. Ledig i em och ledig imorgon. Ska spendera varenda timme med familjen. Det är verkligen dax att varva ner. I em är det bara Toss och jag, vi ska simma och efter det ska vi fixa till årets pepparkakshus. Älskar den här tiden på året och med all vacker snö som lyser upp just nu kan det ju inte bli bättre. Underbara adventstid ♥

Nu - hämta ALICEN ♥



Dålig bild, men såhär såg iaf det färdiga allrummet ut för någon dag sedan. (Numera är det adventsfint där) :) Vi är jättenöjda med detta "nya" utrymme. Ska bara hitta något fint att ha på väggarna också.


Är just nu på handboll i nya arenan. Lilli...

img_0984 (MMS)

Är just nu på handboll i nya arenan. Lilliz tycker det är toppen :) Själv föredrar jag nog hockey ;)


I måååål!

Helt slut, så känner jag mig just nu. Maken min känner nog exakt likadant. Men nu är vi i mål, jag vågar nog säga det faktiskt. Visst lite småplock återstår att fixa, men det är det lilla. Jag är extremt glad över att vi är färdiga med alla projekt här hemma. Fyra rum och kök har gjorts om helt och så stugan som är nybyggd på tomten såklart. Nu ska vi ha lugn och ro i det här huset. Det behöver vi. Fast såklart måste jag erkänna att jag är sjukt nöjd nu efteråt. Älskar vårt hem nu! Många förändringar har gjort det så mycket bättre och det finns utrymme för oss alla.

Imorgon blir det en lång dag. Massor av tider att passa, kanske hinner med att redogöra lite mer exakt för det senare. Just nu räcker inte min tid till, datorn är långt ner på prio-listan och jag hinner faktiskt inte med att kika in på blggar etc som jag brukar besöka. Menmen snart vänder det :) Nu när allt är klart måste vi ju bara få en massa tid över ;) (Fast ja just det, nu är det ju dax att börja fixa inför advent. Underbar tid på året.)

Tack till mina underbara föräldrar som hjälpt oss genom den här resan på många olika sätt. Ni är oumbärliga. Älskar er ♥

Förresten utvecklingssamtal med Linus idag. Han ÄR en stjärna! :)

Tänkte bjuda på en bild, men kameran är helt urladdad och iPhonen vill inte som jag vill, får väl se om jag mms:ar den senare då.


Livet bland målarfärg och penslar börjar k...

img_0978 (MMS)

Livet bland målarfärg och penslar börjar kännas aningen tröttande. Jag längtar tills det här är definitivt över för den här gången. Hade förhoppningar om att vi skulle få klart idag men det känns inte särskilt troligt. Nåja det är väl bara att fortsätta. Om en vecka är det första advent och då hoppas jag på ett rent och snyggt hem.


Partajdax

Hej härliga lördag! Alice bjöd på sovmorgon imorse och livet känns underbart. Idag ska M fixa till den sista delen av väggen i allrummet, imorgon ska det målas. Snart klart med andra ord. Nu väntar en sen men god frulle och lite senare blir det en sväng till stan. Vi ska på 30-årsfest ikväll och det hade suttit fint med något snyggt att ha på sig. Fest utan barn vet jag inte när jag och M var på senast så jag ser fram emot kvällen. Innan galajet drar igång ska vi dessutom hinna med en cider eller två på stan med J och C. Finns alla förutsättningar för en toppendag med dandra ord :)

Trevlig lördag!


Dilemma

Veckans längsta dag är avklarad och den var toppen. Jag trivs kanon på jobbet just nu. Fast ärligt talat har jag hamnat i ett dilemma. Kanske kan få lite råd här? Jag är ju utbildad specialpedagog men arbetar nu som förskollärare på en småbarnsavdelning. Jag har funderat lite på att söka spec.ped-tjänster men dels är de väldigt sällsynta och dels är jag osäker på om jag verkligen hade velat byta. Som spec.ped arbetar man mycket med handledning åt personal och även en del med föräldrar. Jag själv gillar ju att arbeta direkt med barnen och det är en väldigt liten del av det spec.pedagogiska arbetet i förskolan.

Finns egentligen bara en tjänst som jag skulle kunna tänka mig att byta ut mitt nuvarande jobb mot och det är till lekterapin på barnkliniken på sjukhuset. Där arbetar man direkt med de sjuka barnen, men också tillsammans med sjukvårdspersonal, kuratorer, föräldrar etc. Idag fick jag veta av en vän att just den tjänsten är ledig och att hon sökt den. Hon hoppas väldigt mycket på det här jobbet. Så hur gör man då? Jag tror ärligt talat att jag skulle ligga ganska bra till för den här tjänsten. Jag har ju jobbat på barnkliniken (förra sommaren senast) och känner personal, chef och ja jag kan ju det där med lekterapin osv. Förutom förskollärarutbildning och spec.ped-examen har jag ju dessutom gått treårigt omvårdnadsprogram med inriktning på barn och ungdomar, vilket naturligtvis är en jättemerit i just ett sådant här jobb. Jag vet att personalen på avdelningen gillade mig och de ringde ofta när de behövde timvikarier. I somras mailade de mig och frågade om jag ville ha jobb hos dem, så visst hade jag väl kunnat ha en chans på det här jobbet också... Men nu har alltså en nära vän sökt det. Hon vill jättegärna ha det och jag visste ju inte ens att tjänsten annoserades. Svårt det här. Söker man eller inte? Vi kanske inte har en chans på jobbet någon av oss, vad vet jag. Men det är ändå himla känsligt och jag blir inte riktigt överens med mig själv. Jag antar att jag får fundera vidare, ansökan ska inte var innne förrän i slutet av månaden. Hur hade ni gjort?



Everything will be ok...

Tisdag, sena kvällen redan. Skulle egentligen bara kika inom och viska att jag mår så mycket bättre. Det kommer bli bra. Jag vet det. Med M vid min sida kan inget gå fel, det får bara inte det.

Och om ni inte visste det redan så har jag världens finaste föräldrar. Tack för all hjälp. Det här med renovering och byggande tog nog musten ur mig fullständigt. Men nu kan jag faktiskt se ljuset och skymta slutet på det här. Början på något nytt. Det kommer bli en fin adventstid. Det kommer bli en underbar jul.

Jag längtar.

Nu ska jag krypa ner i sängen med min älskling. Vi ska se en film tillsammans och vi får väl se om jag kan hålla mig vaken. Spelar ingen roll, att somna på M´s arm är det bästa som finns. Love it


Måndag igen

Tack för era snälla kommentarer angående Alice rum! Hon älskar det, jag också och dessutom har hon nu sovit tre nätter i rad. Jag håller tummarna för att det inte är en tillfällighet. Tror snaaart jag vågar mig på att säga att det inte är det, jag vet ju hur lätt man stör Alice på natten. Hon brukar alltid märka av när vi går och lägger oss och sover kanske allra bäst ensam helt enkelt. Nattningarna är nemas problemas, hon ska ha saga i sin säng. Skönt, innan har vi alltid läst för henne i vår säng men nu ska hon vara på sitt rum. Känns bra att Alice själv vill och att det abslut inte blivit någon konflikt eller tårar kring var hon ska nattas/sova.

Idag var det en kort dag på jobb. Efter det körde jag och Alicen till mammi och fick lite lunch i magen. Mammas mat är ju aldrig fel och det smakade såklart fint idag med. Vad kvällen har att bjuda på vet jag inte ännu. Ska inte försöka försköna min vardag, den är verkligen inte vad den borde just nu och jag känner mig mest trött. Eller ja kanske helt slutkörd är en bättre beskrivning. Sanningen är den att man kan inte styra över allt som händer, men lite lite medgång hade suttit fint nu.

Nu ska jag mysa Toss lite :) Lucas är med kompisar och Linus är på väg till fotbolls+innebandyträning. Jag och Alice ska rita lite. Det är mycket rita, klippa och klistra just nu. Bjuder på en teckning från igår:




Alice har ritat sin familj


Alice rum!

Alice rum är klart och nu är vi i mål med anledningen till all renovering. Stugan byggdes, pojkarna bytte rum och den egentliga orsaken till allt var ju att Alice skulle få ett rum. Två nätter har Toss sovit i sin säng nu. Hon har inte vaknat en enda gång nattetid vilket är ovanligt för Alicen. Jag håller tummarna! På morgonen ligger hon kvar och kallar snällt på maaamma, paaappa. Alice älskar sitt rum och visar stolt upp det för besökare :) Jag är också himla nöjd. Ingen prinsessvarning här inte, men ändå väldigt tjejigt och lekfullt.

Under inflyttningen i det nya rummet passade jag på att rensa ut massor. Tycker det är viktigt med gott om golvutrymme att leka på. Den rosa färgen på väggarna gör sig inte riktigt rättvis på bilderna, men rosa är den. Till Tossens förtjusning :) Det ljuvliga påslakansetet är förresten från Villervalla. Tycker det är så fint!






   


Hänt sen sist

Bloggar inte flitigt just nu precis, men ska försöka uppdatera lite kort.
Torsdag: Slutade tidigt från jobb. Åkte med mina tre älsklingar till aq-va kul i Malmö. Tid tillsammans med mina tre är det bästa som finns och just nu behöver jag det ner än någonsin känns det som. Vi hade en supermysig em/kväll och jag var så himla glad över att Lucas ville följa med trots att det var pappas vecka och att han missade sin innebandy. Underbart att göra något tillsammans.

Fredag: Färdigställde Alice rum som nu var helt klart. Carro och Leon kom en stund, men här var verkligen kaos efter renoveringen så vi drog in till Barbacka och fikade där. Lite bus och lek hann vi också med. På kvällen var jag på jobbfest och det var riktigt trevligt. Kollegerna delades in i tre lag som i sin tur fixade förrätt, middag och efterrätt. Underbar mat, trevligt sällskap och massa skratt. En fin fredag. Alice sov gott i sitt nya rum när jag kom hem. Hon är överlycklig, men vänjer jag mig?

Lördag: Röjde i det blivande allrummet och Mattias började så smått riva tapeter därinne,. Jag och Alice stack till Anette och Märta för lite bus och lek. På kvällen var vi i Broby hos bästaste Carro, Linus och Leon. Thaimat, gott vin, underbart sällskap och Sälenplanerande gjorde definitivt min lördag!

Idag: Carro, Leon och Linus har varit på ett kort besök :) Mattias har spacklat i allrummet. Just nu är  han och Alice på Maxi och betar av inköpslistan så smått. Jag mår sådär.... och funderar just nu på hur jag ska spendera kvällen för att ta mig uppåt igen.

Bilder på Alice rum kommer iaf! Det är sååå fint!


Lille-hund

Blev en trevlig tur till stan. Jag glömde visserligen min plånbok hemma, men det var kanske lika bra det. Var nämligen inom Vincent och tjatade lite med världens bästa Caroline. Massa fint hon har fått in nu då! Vill ha!! Alice högg själv en klänning direkt när vi kom in "Sån har inte jag mamma, den är väldigt vacker". Jag bad C hänga undan den när vi skulle gå men då blev det stora tårar för Toss skulle köpa den NU. C var snäll och la den i en påse till henne och Alice blev överlycklig. Typiskt en sån klänning som Alicen älskar. Hon hade en liknande Molo-klänning för ett tag sedan och hon stod vid tvättmaskinen och grät när den låg där i en gång :)

På tal om tårar så har det fällts en hel del sådana över "Lille-hund". En av Alice favvis-gosedjur som hon lyckades bli av med när vi var på lekoseum i Osby. Jag trodde att sorgen över Lille-hund skulle försvinna, men hon pratar om den dagligen och förra veckan grät hon i bilen och saknade Lille-hund oerhört. Jag försökte förklara, men tårarna blev bara värre och snyftningarna likaså. Lille-hund kommer från Game Stop och jag vet att de inte finns kvar där inne. Efter den här sorgestunden fick jag för mig att ringa in och prata med dem iaf. Han i affären var jättetrevlig och sa som det var att de inte längre tillverkas men att han ju alltid kunde höra sig för. Igår såg jag att de ringt på min mobil och idag gick vi inom affären. Jodå han hade lagt ner sin själ i lille-hund och lyckats hitta någon som hade en sådan. Imorgon eller på fredag ska den anlända till butiken :) Vilken underbar människa! Han berättade att han hade en treåring hemma och  sa att "man hade ju gått genom eld om hennes älskade gosekanin försvunnit". Snacka om att tala samma språk. På fredag hoppas vi att Lille-hund återvänt och att Alice kan få ro. Får väl hitta på en story om något lagom spännade äventyr Lille-hund varit på :)

Ikväll har vi målat Alice rum och livet har känts lite bättre. Jag hoppas det vänder nu.




Vad vill jag?

Blogglusten kom av sig, precis som lusten till det mesta. Just nu är jag inte på topp. Men någonstans känns det ändå lite bättre, vi har startar en process iaf och vart den leder får vi se. F´låt om jag är kryptisk men jag orkar inte och vill inte vråla ut i cybervärlden hur vi har det. Det enda jag vet och vill är att jag måste få lugn och ro. Min ork är slut, min energi borta. Frågan är var viljan finns. Jag vet inte.

Vad vill jag?

Alice är fortsatt sjuk. Idag har hon haft lite feber igen. Trots det ska vi åka in en runda till stan nu, att komma ut lite i vagnen är ju ingen fara och både hon och jag håller på att bli knäppa av att gå här inne.



Vet varken ut eller in

Måndag igen, helgen över och just nu gör det ingenting. Jag jobbade inte ens alla mina tre timmar idag utan tog hem lite planeringsjobb och ska lägga en timme på det senare ikväll. M har kört till Malmö, Alice är kass och jag behövde hem så fort som möjligt idag. Livet här är inte kul just nu. Hade min blogg haft ett statusfält likt FB så hade min status just nu varit  Amanda Sjöberg: vet varken ut eller in!

Nåja... Alice mår inte så bra, genomförkyld och hostig. Trots det stack vi ut en liten runda idag. Vi var bortom biblioteket en stund och läste miljoner böcker. Ett besök där är mysigt men jag aktar mig för att låna hem eftersom jag är en av dem som alltid glömmer lämna tillbaka böckerna inom utsatt tid och sen får en massa tradiga avgifter tack vare det. Haha för min del är det så illa att det faktiskt är mer lönsamt att köpa böcker. Men men, mysigt är det att krypa upp i soffan där och välja och vraka iaf :)

Efter biblioteket stack vi bort till PO.P en snabb sväng. Kikade på deras hemsida igår och äntligen hade de fått in lite jag gillar. Tycker Polarns senaste varit riktigt tråkiga faktiskt och det var längesedan jag köpte något där öht. Men idag hittade jag det jag sökte och det kan ju alltid vara värt ett försök att shoppa sig lite lycklig :S När Alice får sitt rum ska jag passa på att göra en riktig garderobsrensning. Massor av det som ligger i garderoben är alldeles för litet och nej hon har faktiskt inte mycket som passar. Så en Tradera-vända och lite nytt skulle sitta fint inom kort.

När vi skulle köra hem från stan började Alice tjata om att vi skulle gå till  "nudel-affären" (Ko-san). Hon ville absolut ha kyckling och nudlar. Toss är tokig i sådan mat och jag köpte en portion. Mätta och glada har vi nu målat med fingerfärg. Toppen tycker Alice och visst är det kul! Ett bad efteråt är dock nödvändigt. Nu ligger Alice i sin "kattlåda" och vilar sig. Hon är trött igen och känns lite varm. Får se vad det blir av det hela.



Tacksam för att just du förgyller mina gråa dagar ♥
Älskade Alicen


Alice har målat Hello Kitty! (Men det syns väl tydligt) :)



Lite shopping-glädje


När orken tar slut

Det är inte utan att man ibland undrar hur vi orkar. Jag vet faktiskt inte. Men i det här huset tycks det bara aldrig bli lugn och ro. Jag gnäller inte, jag klagar inte, jag bara konstaterar. Och just nu känner jag mig bara helt tom. Det vi har gått igenom, om man tänker tillbaka, är liksom inte saker som drabbar varenda Svenssons. Nej herregud.

Natten har varit jävlig, av mer än en anledning. Idag känns livet inte särskilt upplyftande.

Jag vill bara skrika. Jag orkar fan inte.


Trött-Toss

Våra frullegäster har kört hem och jag kan bara konstatera att det blev ännu en trevlig stund tillsammans. Alice och Märta leker så himla bra. Det leker verkligen. Idag har det varit kalas, kattsjukhus och tågbanebygge på Alice "rum". Lilla Tossen blev helt förtvivlad när Märta var tvungen att åka hem. Hon var ledsen en lång stund och var till sist helt slut. Det fick bli en flaska välling och en stund i sängen. Tanken var att vi skulle på bio i em men vi skippade det med tanke på trött-Tossen. Undrar om hon är riktigt kry? Kändes lite varm faktiskt. Nu är grabbsen ute och spelar bandy, sjäv ska jag passa på att ta hand om tvätten och sen får vi se vad vi hittar på när Toss är vaken igen :)


Dagen

Äntligen fredag. Idag finns det inte en massa måsten, idag finns det bara en härlig, orörd dag tillsammans med mina barn. Jag behöver det, vi behöver det allihop. Tyvärr är maken på jobb hela dagen och har inte samma möjlighet som mig, men jag ska se till att njuta av den här dagen. Behöver verkligen fylla på mitt må-bra-konto och det gör man såklart bäst med sina små. Anette och Märta kommer på frulle om en stund. Lovely! I eftermiddag blir det bio och sen får vi se vad dagen har att erbjuda i övrigt.

Igår började M spackla i Alice blivande rum. Idag är dörren stängd, får se om vi öppnar den imorgon igen.


Det kommer bli en fin dag idag


Min lilla katt :)

Vilken dag. Jag har nog stressat på för mycket den senaste tiden, känns som om jag fick det bekräftat idag iaf. Imorse när jag kom till jobbet mötte jag nämligen en förälder vid grinden. Där är du ju, sa hon glatt, de saknar dig därinne! Galet, jag hade helt missat att jag börjar 7.30 på onsdagar. Det gör jag alltid, har gjort det vareviga onsdag hittills. Men idag fick jag tydligen fullständigt hjärnsläpp och kom lagom till frukost klockan åtta. Jaja dagen blev bra iaf och jag trivs fantastiskt på mitt jobb. Love it!

Ikväll har jag fixat Linus garderob, det återstod nämligen sedan rummet gjordes klart i helgen. En sopsäck kläder rensades ut och förhoppningsvis kan den komma någon annan till nytta. Efter garderobsfix blev det tid för lek med Alicen. Har nog glömt skriva det här men sedan i somras blir Alice en liten katt ibland. Hon älskar att leka katt. Äter från en skål på golvet, jamar, ska bli klappad och håller på :) Idag skadade den lilla katten sig i tassen och hon fick såklart komma till kattdoktorn. Just idag hade vi en perfekt "kattlåda" här hemma också (kartong som backarna till Linus garderob varit i) och den använde katten gärna :)



Lilla katten hos doktorn


Lilla katten ville aldrig sluta leka!


Lilla älskade Tossen :) Såhär ser det ut just nu i vårt tv-rum ♥


Linus rum!

Jodå, vi jobbade på bra i lördags och hann måla Linus rum två gånger. Tyvärr räckte det inte alls utan det blev till att upp och börja måla igen igår. Hela söndagen gick sen åt till att fixa klart. Mina snälla föräldrar kom hit och när de ändå var på plats så hjälpte de till med att greja lite. Resultatet blev toppen tycker jag (och Linus är helnöjd med sitt nya rum!) Det känns sååå mycket Lilliz :) Lite småfix återstår som att få in kläderna i garderoben, hänga upp en tavla, få igång internet på datorn... En riktig stol att ha vid datorbordet ska också köpas, funderar på om det ska bli en julklapp. Bäddsetet är från Ullared och det var mitt absolut bästa fynd där, gissa om min älskling jublade när han fick se sin säng :)

Bilder:






Senare

Idag har det varit en bra dag. En alldeles fantatsisk toppendag. Jag slutade tidigt, hämtade mina grabbs som sovit hos sin pappa inatt och vi åkte hem och fikade. Ett par timmar hemma blev det, sen stack jag och Alicen iväg. Pojkarna åkte återigen med sin pappa, de är i Helsingborg ikväll på innebandymatch. Jag och Alicen körde till underbara familjen Persson för att träffa Caroline, Ebba och Esther. Det var verkligen precis vad jag behövde idag. I ärlighetens namn är vi ganska trötta här hemma. Känns som att vi inte har tid med något annat än hemmafix. Jag vet att vi själva dragit igång hela processen och att den faktiskt är nödvändig med tanke på att Alice behöver ett eget rum, men nu är det tufft. Det är inte kul längre. Ork och energi är borta. Varken jag eller Mattias trivs med det här. Och jag vet att det är jag som jagat på mest, som hela tiden velat bli klar, som tjatat om att vi orkar lite till. Tänkte tillbaka lite snabbt innan idag och kom fram till att under det senaste året har vi: renoverat hallen, Luddes rum, vardagsrummet (visserligen bara en vägg men ändå), rivit ut och helrenoverat toaletten, byggt en gäststuga (från grund till tak och med allt som krävs inuti), renoverat köket, Lucas rum, Linus rum och nu återstår Alice rum och allrummet. Samtidigt har vi fem barn i huset som såklart kräver, behöver och ska få sitt. Jobb och de dagliga hushållssysslorna har inte heller tagits bort. Dessutom har vi försökt att träna litegrann då och då. Varken jag eller M mår bra när vi avstår från träning. Det vi kapat på är tid. Tid tillsammans, tid med varandra och tid tillsammans med barnen. Det här är inte kul längre. Idag stängde jag dörren till Alice blivande rum och kände att det får vara. Vi orkar inte fortsätta, det är inte värt det.

Stoppa tåget, annars hoppar jag i farten. Precis så kändes det.

Samtidigt så vill jag såklart få färdigt, inte ge upp nu - nu är vi ju så gott som vid målet. Alice behöver ett rum. Vi och hon behöver få sova ordentligt om nätterna. Dessutom behöver jag och M ett ställe som bara är vårt. För när både soffa och kök varit upptagna av barn och deras kompisar har vi flera gånger (främst helgkvällar) känt att vi inte haft någonstans att ta vägen. Om man vill sätta sig och prata, läsa en bok eller bara vara vart går man då i vårt hus? I vårt sovrum har Alice sovit. När allt är klart får vi vårt sovrum ifred. Vi får också ett allrum med matbord och därmed ännu ett sällskapsutrymme.

När allt är färdigt....

Ja allt blir bra senare.

Eller?

Stackars Caroline fick ta det mesta idag. Barnen lekte som små änglar medan jag vräkte ur mig. Hon förstår, hon har varit där. Hon vet hur det är att stressa på i väntan på att allt ska bli bra senare. Efter en stund kom även Carro och Leon till Köpinge. Underbart! Vi fikade, pratade, var tillsammans. Ja underbart! Carro och Leon följde även med hem en sväng. Så lääääängesen! Herregud vad har hänt? Jag träffar ju knappt ens Carro och Leon längre. Två av de finaste människorna i mitt liv. Jag vill inte ha det såhär! Eller ska allt vänta till senare?  När fan är senare??

Jag orkar inte med miljoner frågor så fy vad jag våndats över om jag skulle publicera det här inlägget eller ej. Till sist valde jag som synes att göra det. Jag vet att vi själva styr våra liv. Vi har valt att ha det såhär. Men det spelar ingen roll. Just nu trivs jag inte med vårt val. Ikväll känner jag mig trött och uppgiven. Imorgon hoppas jag att energi och lust infinner sig igen.


RSS 2.0