Ullaredo

Jobb idag och det märks där att våren kommit på riktigt. Alla ska ha vårskor, vårjackor och svalare kläder. Det gillas. Imorgon är jag ledig. Det är dax för den (v)årliga turen med tjejerna till stugan i Ullared. Med tanke på hur jag mått den senaste tiden så hade jag inte alls tänkt att följa med den här gången, men man är ju inte sämre än man kan ändra sig. Så imorgonbitti bär det iväg igen. Mot shoppingmeckat. Fast ärligt talat så är det definitivt inte besöket i varuhuset som är det grejen med den här utflykten :)

Nä nu ska jag mysa ner mig i soffan. Maken glor visst på nån tradig fotboll själv ska jag ta med datorn och titta på nåt helt annat. Kan möjligtvis börja på J och sluta på -ustin Chambers. Yummie!


Farmville?

Så sjukt trött. Var fan kommer den här bedövande tröttheten ifrån? Ghaaa! Jodå jag sover kasst och jag antar att mina tankar slukar upp den lilla energi jag har. Men jag vill ha ork NU. Jag vill ut och springa, börja leva och må bra. Idag var det iaf dax för samtal igen och det kändes himla skönt faktiskt.

Jobbats har det också gjorts idag. Fint det. Jag skingrar tankarna bättre på jobb. Ikväll jobbar min älskling och det gillas inte alls lika mycket. Enda fördelen med det är att man kan ha Grey´s-maraton utan dåligt samvete :)

Förövrigt då? De stunder då jag inte oroar ihjäl mig? Då njuter jag av det fantastiska vädret vi har just nu. Nästan lite galet varmt idag ju. Från vinterjacka till bara tröja liksom. Och så älskar jag att vara ute i trädgården. Jo ni läste rätt. Jag, som aldrig gillat greja i trädgården, har hittat något som faktiskt känns riktigt kul. Att plantera ätbart. Potatis och två sorters lök är redan i jorden och de första tomatfröna har minsann kommit upp. Förutom det så siktar vi på morötter, sallad, rädisor, gurka, gräslök, dill och lite annat smått å gott. Tillsammans med vinbärsbuskarna, rabarbern, smultronen, jordgubbarna, plommonen och äppel från tre olika träd så kanske vi kan ha en redig skördefest så småningom ;)

Appropå äppelträd. Vi köpte ett nytt i fjol och Alice valde då ett med gröna äpple för det var det enda hon åt påstod hon. Många tårar har sedan fällts över det jäkla trädet. Hon valde nämligen mellan det och ett äppelträd som heter just ALICE. Naturligtvis har hon ångrat sig galet. Så i lördags begav vi oss till Solhaga och köpte ett ALICE-träd. Det gamla ska hon nu gräva upp och ge till Bojje säger hon. Aja jag behåller nog gärna det också. Farmville it is!



Hjälper till :)


Havet

Jag blir galen. Oron äter upp mig. Missade ett samtal vid halv två tiden idag. "Dolt nummer". Fy fan vad jag hatar det här.

Förövrigt har helgen varit fin. Särskilt gårdagen som spenderades vid Haväng med Mattias, Alice och mina föräldrar. Underbara havet. En plats att finna frid på. Idag är jag ledig och har varit tillsammans med Alicen hela dagen. Vi har njutit vårväder, städat lekstuga, lunchat på altanen och satt lök. Vi siktar på en massa ätbart i trädgården den här sommaren och har riggat upp ett rejält gäng med pallkragar. Nu leker Alice med kompisen Märta och snart ska jag skjutsa tjejerna till gympan.

Hade det inte varit för den där jäkla oron så hade det här varit en underbar dag. Vår, sol, ledigt. Men det är ingen underbar dag. Jag mår illa, jag fixar inte det här.




Samtal

18/4. Då har jag fått telefontid med läkaren som opererade. Om det inte är något avvikande för då hör de av sig så fort som möjligt. Måtte hon inte höra av sig innan. Jag är rädd varenda gång telefonen ringer.

Idag var jag på samtal med en terapuet på kvinnokliniken. Att ta sig upp på den avdelningen (jo hon hade sitt rum där) gjorde mig illamående. Men det gick. Och det var välbehövligt. Ganska snabbt satte hon ord på det jag känner. Det som drabbade mig 2010 är en obearbetad nära-döden-upplevelse. Varenda gång fara hotar hamnar jag återigen i den ångesten och rädslan, jag målar upp värsta scenario. När Lucas hade problem med njurarna var jag skräckslagen och nu när jag själv drabbades av det här är jag det igen. Det var ett tungt och jobbigt samtal, efteråt var jag helt slut. På tisdag ska jag dit igen. Eftersom jag har fysiska symptom på min psykiska ohälsa så ville hon träffa mig redan efter helgen. Usch ja - jag mår åt helvete..

I eftermiddag stack jag, Alice och Lucas till Barbacka. Vi fikade med Carro, Leon, Anette, Märta, Ulrika och Alize. Skönt. Skönt att träffa människor jag tycker om och inte behöver hymla inför. Skönt att få komma ut och bara vara. Skönt att njuta vår.

Tivoliparken hann vi också med innan det var dax att åka hem. Inatt jobbar Mattias så jag och kidsen har fredagsmyst själva. Inte Linus dock, han valde att åka till sin pappa för han skulle träffa kompisar där. Här hemma har käkat salta pinnar och ostbollar så det stått härliga till. Kvällens filmval föll på Hitta Nemo.

Älskar att vara med mina barn  ♥


Vårfin Alice


Trasig

Operationen gick bra. Inga obehagliga överraskningar ännu iaf. Men jag är livrädd. Det tar några veckor innan analysen av det de opererade bort är klar. Veckor av ovisshet. Veckor med ångest och ont i magen. Ja livrädd. Nyss missade jag ett samtal på min mobil. "Dolt nummer" och rädslan gjorde mig skräckslagen igen. Sjukhuset?


Jag är glad att operationen är över. Jag är glad över att jag bara har lite ont, är lätt illamående och väldigt trött efter det här. Och eftersom jag är glad över allt det där så borde jag kanske må bra? Det gör jag inte. Jag mår inte bra. Jag är mest orolig, trött, tänker alldeles för mycket och känner mig matt, orkeslös och så jävla ledsen.

Jag går i sönder.


Under isen..

..där befinner jag mig just nu. Gråter konstant och för minsta lilla, sover dåligt, mår illa och har en jävla huvudvärk. Orkar inte med mig själv, orkar inte med min omgivning, orkar definitivt inte med mitt hem och orkar knappt med mina barn. Pang, rakt in i väggen.

Starka cellförändringar- rädsla, oro, ångest, cancer? Operation imorgon.

Kvinnokliniken- ångest, illamående, 2010, läkarmissar, operationer och till sist en nära döden upplevelse. Tid hos kurator på fredag. Det funkar inte att sopa under mattan. Så ni vet.

Tack för samtal, sms, blommor och stöd. Förlåt att jag inte orkar ge tillbaka ett skit just nu.

Jag är inte mig själv.


Vilken plats att vakna på

Morning världen! Den här utsikten skulle jag lätt kunna vänja mig vid att vakna till varje morgon. Lite annat än att sticka näsan i den fula tujahäck jag är van vid att se från vårt sovrumsfönster. Det är något alldeles särskilt med havet och västkusten.

Igår hade vi en galet fin kväll. Och vilken middag sen då, yummie. Liiite sent blev det så man är aningen sliten idag, men hotellfrukost och trevligt sällskap ska nog få fart på mig igen :)


Wow!

Sämre utbildning kan man minsann vara på. Efter en superb dag med massor av ny kunskap och besök i GORE-TEX labb sitter vi nu på en mysig ö i Göteborgs skärgård. Vi har nyss fått bada i havet (med GORE-TEX dräkt) och stämningen är på topp. Gott tilltugg, öl, vin och trevligt sällskap bjuds det på här. Snart är det dax för middag och det ser vi såklart fram emot :)


På väg

Sitter just nu i bilen och närmar oss Göteborg. Vädret är toppen och sällskapet fint. Nu hoppas vi på två trevliga dagar och en givande utbildning. Inatt har jag sovit som en kratta så önskvärt är att slippa en dryg föreläsare, kan vara himla svårt att hålla sig vaken då ;)


Droppen som fick bägaren att rinna över

I fredags innan jag skulle till jobb pratade jag och Mattias om hur gärna vi skulle vilja resa iväg i sommar. Rent ekonomiskt så är det en omöjlighet just nu och Mattias skojade om att vi väl fick hoppas på ett telefonsamtal från svenska spel i helgen av någon som ville gratulera till Lotto-vinsten. Jag fick ett helt annat samtal. En riktig jävla nitlott kan man säga...

När jag är nästan precis utanför jobb ringer telefonen. Dolt nummer. Hade egentligen dåligt med tid att svara men dolt nummer kan ju vara från grabbarnas skola så jag svarade. Det var en läkare från kvinnokliniken. Analysen av mitt cellprov (det andra jag gjort på kort tid eftersom det första inte var ok) visade på starka cellförändringar. Cellförändringar som måste opereras bort. Fy fan. Allt snurrade, jag höll på att kräkas. Tog mig in på jobb och rasade samman på kontoret. Starka cellförändringar. Cellförändringar av tredje graden.

Efter att jag pratat med Mattias och med Caroline fick jag ork att ringa upp läkaren igen. Efter allt jag gått igenom med operationer och annat så är kvinnokliniken inget ställe jag trivs på precis. Sanningen är att efter härvan 2010 mår jag illa bara jag närmar mig sjukhuset. Vid det senaste cellprovet hade jag gruvlig ångest och jag grät som ett litet barn. Nu blev jag iaf lovad en viss läkare och jag blev lovad att få sova under ingreppet.

Jag orkar inte mer.

Helgen har på många sätt varit fin. Även om mina tankar mest varit svarta och fyllda av oro. Jag är knäckt, bedrövad, ledsen.

Igår hade vi trots allt en fin lördag. Vi var hos mina föräldrar på frukost och Mattias hjälpte dem med deras nya sovrumsmöbler. På kvällen var det schlageryra hos familjen Persson och vi hade fantastiskt trevligt. Vi hade en egen internröstning och självklart vann Loreen även hos oss. Grymmaste låten jag hört på länge! Min näst högsta poäng gick till Torsten Flinck. Japp jag gillar låten skarpt :) Hos Perssons bjöds det på tacos och annat gott. Även Eva och Rikard med barn var på plats och som sagt vi hade en fantastisk lördag.

Idag har vi haft en underbar dag ute i trädgården. Mattias och Boris skulle ta ner byggställningen och sen gick det av bara farten. Vi har röjt massor, grävt upp buskar och kantsten till rabatter som ska bort, skogat, räfsat, rensat altanen och det börjar bli riktigt bra faktiskt. Många år sedan vi hade tid att spendera i trädgården men i år vill vi få lite ordning här. Alice älskar att plantera, hon älskar växter överhuvudtaget och när hon blir stor ska hon bli florist och ha växthus ;) I år ska vi testa oss på att odla lite ätbart i pallkragar i trädgården. Spännande. Till middag idag blev det grillad korv med tillbehör och även den intogs utomhus. Ja en underbar dag helt enkelt, Helgen hade verkigen varit perfekt om det inte varit för oron, tårarna och ångesten över det jag genomlider nu.

Va fan som om vi inte gått igenom tillräckligt? Som om vi inte redan har det tufft här hemma i den situation vi är. Jag orkar inte mer. Jag går sönder. Jag gör verkligen det.

Mamma och pappa Bojje -jag älskar er ♥


Bye!

Idag gjorde min älskling sin sista dag.En rejäl olycka tog ditt liv och det var inga småskador du undkom med heller. Jag har verkligen varit galet nöjd och även om jag känt att du blivit lite gammal och sliten och fast att jag faktiskt har funderat över ersättare ibland så har jag liksom aldrig tagit tag i saken. Har väl aldrig känt det där riktiga behovet utan varit himla nöjd med dig. Men nu så. Jag kan tyvärr inte leva med dina skavanker och redan ett par timmar efter olyckan var du ersatt. Tack för lång och trogen tjänst.




Bye honey!

Såklart en i samma familj!


Villervalla? Geggamoja!

Jaha?! Varför då? Massa snö?!! Ja jag vet alla har kommenterat det på fb men jag kan ändå inte låta bli. Jag drömde om våren ju. Inte ens Alice ville ha det här imorse. Idag sov vi alldeles förlänge. Fick skynda till Vintergatan ch hann inte riktigt i tid.

Just nu jobbar de med kroppen på Vintergatan och igår hade Alice fått rita av hela sig själv på ett stort papper. Sen fick hon måla ansikte, kläder etc. Kina (pedagog) hade berömt henne för färgvalet på tröjan. - Ja det är Villervalla svarade Alice. Ska du också ha Villervallabyxor frågade kompisen Lovisa. - Nej det ska bli Geggamojabyxor svarade Alicen. Hon har varit för mycket på mitt jobb helt enkelt ;)

Nu dags för duschen efter dagens träning. Ville verkligen springa en runda men nej inte i snö.
 


Mest jobb

Hektisk dag men attans vad vi fick fixat på jobb. Lagerarbete är visserligen inte den roligaste sysslan på mitt jobb men det måste ju göras det också. Idag hade jag massor av energi till att ta tag i källaren och dessutom hade jag hjälp av världens finaste Rebecca. Vi fick bort massor av det gamla och in med det nya! Vid säsongbyte byter vi ju ut i stort sett allt i butiken och därmed måste lagret också få sitt fixat :)

Just nu jobbar jag ganska mycket. Jag har jobbat en hel del extra och kommer göra så även på fredag och på måndag. På tisdag och onsdag ska sen både jag och Caroline vara på utbildning i Göteborg och det ska bli himla kul!

Ikväll jobbar min älsk. Alice var hos mig en stund på jobb innan jag slutade, Hon provade soom vanligt ut alla skor som hon "behöver" haha. Efter jobb rusade vi (fick skynda så vi hann med bussen ju) till Domus och handlade korv och bröd till fransk hotdog. Det tillsammans med potatismos fick efter Alice önskemål bli kvällen snabba middag.

Nu Grey´s.


Alice behöver många skor från mitt jobb. Jag tror att hon åtminstone just nu bara behöver de randiga. Mattias tror hon behöver Kavaten. Vi får väl se.


På bussen

Hur mycket hatar inte jag blogg.se-appen?! Hur många inlägg har jag inte skrivit men aldrig kunnat publicera? Hur svårt kan det vara att göra en app som funkar innan den lanseras? Och varför i h-vete sitter jag här och försöker igen?! Jadå många frågor såhär en tisdag på stadsbussen. Helsicke vad krångligt det är att åka buss förresten, det tar ju timmar att klura ut det där med betalningen. Nono inga kontanter. Jojokort eller sms-biljett ska det va. Jojokort har vi till förbannelse men inga när man ska ha dem. Undrar hur många grabbarna gjort av med tillsammans?! Det fick bli sms-biljett. Krångligare än vanligt, nu är man tvungen att ladda plånbok i mobilen för att få åka med. Suck, vad är det för fel på 20-lappen?

På väg till jobb och hoppas på en fin dag där. En låda ytterkläder skulle kunna få anlända idag. Jag är trött på vinterjackor och tjocka brallor. Jag vill ha vår. Och även om det ännu är för kallt för Alicen att börja med vårjackan så hade det piggat upp om den hängt i hallen :)

Långpromenad med älskling i förmiddags. Vi pratade grillat, husvagn, trädgårdsröj.. Visst längtar man!

Nu resecentrum- trevlig dag!


The Brand

En fin dag. Vår och sol om än lite kallt i vinden. Promenad till stan och lek i tivoliparken. Lucas kom dit efter skolan. Barbackafika med alla mina kärlekar. Gympa med Alicen. Snabb tacos till middag. Nu lämna Lucas på träning, sen sticka till Friskis och hinna med både gym och cirkelgym.

Ikväll hoppas jag på ett avsnitt Grey´s, mys i soffan med min älskling och ett jävligt bra besked. Håll tummarna.

Btw, jag älskar mössor och detta kan vara den snyggaste mössa Alice någonsin haft. Grym helt enkelt. 

 


Från the Brand. Nytt märke på jobbet.


Helgen ♥

What a day! Haha jag har varit helt slut idag, inte haft ork till mycket. Men det var det värt. Apselut. Kvällen igår var bäst och jag har verkligen världens finaste syskon. Shit vilket party det blev. Fantastisk mat, god dricka och så sällskapet. Yeeeh den här kvällen lever man länge på. Vi lekte, tjoade och dansade till långt in på natten.

Så idag har det varit en riktig slappesöndag. Inte ens det inplanerade träningspasset blev av. Jag hade lite panik i eftermiddags när jag insåg att jag verkligen inte gjort ett smack idag, men maken min lugnade mig och tyckte att jag absolut kunde ha en ligga-på-soffan-dag. Det har han aldrig sett mig ha nämligen, rastlös som jag är så brukar jag alltid se till att hitta på något. Mina föräldrar var här och lämnade Alice och det blev lite fika på en ljuvlig kladdkaka mormor och Alicen bakat. Ikväll bakade vi pizza till middag och så har vi roat oss med att pyssla, spela spel och bara vara. Själv har jag under dagen avverkat fem avsnitt Greys :-O Himmel jag är så fast.

Ahh försökte ladda upp bilder från gårdagen men det ville sig inte riktigt. Segt som tusan. Fick iaf med en bild av alla försök till syskonfoto :) Haha det är sannerligen inte lätt att vara fotograf inte :P



Tacksam för att jag har er alla. Älskar er och att ni finns i mitt liv ♥


Idag har det varit Underbar ungar mässa på...

img_9439 (MMS)

Idag har det varit Underbar ungar mässa på yllan hela dagen. Såhär fint har vi haft det i vår monter. Snyggt va ;)


Högt tempo

Hejåhå vad det kan gå i ett. Mässa imorgon, jobbat extra hela dagen idag och det har varit lite att pyssla med kan man säga. Igår jobbade jag också länge men lyckades iaf trycka in en löprunda när jag kommit hem. Rensa tankarna AB.

Inatt jobbar M och det är bara jag och Alicen hemma. Denna fredagen har hon väntat länge på. När vi är helt själva brukar vi göra vår hemlis och det spelar ingen roll hur mycket folk tjatar på Alice, hon avslöjar aldrig vad det är :)

Ikväll blev det massor av mys iaf. Mc´d mat, godis och Karlsson på taket - det är grejer det. Imorgon ska Alice sova hos mormor och Bojje för här hemma ska det bli syskonträff. Mina fina syskon som kommer. Det står trerätters på menyn, själv har jag bara koll på varmrätten eftersom vi delat upp rätterna mellan oss. Eller har jag koll på varmrätten? Nej men systerstor har. Ikväll har jag iaf dukat och förberett lite, för just det först var det ju mässa imorgon ja. Den är slut klockan 17 och klockan 18 börjar visst festen här. Jodåsåatt. Jag litar på systerstor. Och min man. Okej lite nervös då da.

Alice ser fram emot att få spendera dag och kväll med mormor och morfar Bojje. Hon har visst nåt experiment där hon ska slutföra. Hörde bara att det var något med saltvatten, apelsin, ägg, kakao och annat. Tokunge! I ett par dagar har hon förresten tjatat om sina luciakläder. Imorse fick jag leta fram dem. Tokunge var det ja. Aja sålänge jag slipper julstressa så :)



RSS 2.0