Funderig

Hej och hå och ursäkta att jag verkligen inte orkat, hunnit eller velat uppdatera här. Jodå vi lever och har det bra dessutom. Helgen har gått rasande fort. Som de alltid gör när Mattias äntligen är ledig. Jag vet. Jag måste erkligen sluta fokusera på att han jobbar så mycket helg, men det är svårt. Nu väntar jobb för hans del två lördagar i rad. Jag ogillar det skarpt. FAST att jag avskyr det löser ingenting för oss. Sanningen är den att det känns som om vi inte hinner med någonting om helgerna. Det är på helgen man umgås med andra, det är på helgen man fyller på med må-bra-energi tillsammans, det är på helgen man måste hinna ge barnen (åtminstone skolbarnen) lite mer. Faktum är att vi hinner inte ett skit av det. Vi har bara två tillsammans-helger på sex veckor. Ska vi träffa folk får det planeras i veckor i förväg. Och hur kul är det? För samtidigt vill man ju var lite ledig och inte ha en massa måsten när man äntligen har en ledig helg.

Allt är bra iallafall. Jag har haft en liten svacka. Känt att det här familjeköret tar kål på mig en dag. Känt att jag måste få vara med Mattias om det här ska funka. Jag menar här finns inget självklart, vi är inte en familj som alla andra. För att det ens ska finnas en anledning att stanna i detta så måste vi ha det bra. Mattias och jag. Det har inte funnits tid och utrymme för oss på väldigt länge. Att vårda vår relation.  Så känner jag iallafall. Nej vi har inte det dåligt. Vi har bara inte haft tid att ha det riktigt bra heller. Svårt att förklara det här, men jag vet för jag känner och är i det. 

Drömde ett tag om att bara sticka iväg med Mattias och Alice. Hemska tanke så kan man ju bara inte göra! Så tänker jag direkt... Vi måste ha med pojkarna. Varför tänker jag alltid så?  Eller är det så jag bör/ska tänka? Men vad fan pojkarnas pappa kunde sticka i fem veckor till andra sidan jordklotet utan att känna uns av dåligt samvete. Men det är han. Och inte jag. Jag klandrar inte honom. Jag önskar nog bara att jag också kunde ta för mig lite mer. Vara lite mer Amanda och inte alltid mamma. Jag har alltid dåligt samvete! Förbannade jäkla skit! Kanske handlar det om Alice. För hon hade fått följa med. Men även om vi velat så hade vi ju inte kunnat välja göra på något annat sätt. För  Alice måste följa med. Hon har liksom mamma och pappa på samma plats.

NEJ någon resa skulle det naturligtvis aldrig bli tal om. Dels för att vi helt enkelt inte kan göra så mot barnen och dels för att vi såklart måste lägga våra semesterpengar på att göra något tillsammans med alla barnen i sommar. Men ibland kan man ju ändå få önska och drömma...

Om lite mer tid tillsammmans.

Och om att få ta en paus från det här familjeköret.


Ja det här är sådant som kan uppta tankarna en helt vanlig söndag.


Lite nytt i garderoben

I förmiddags åkte grabbsen till sin pappa som också tagit lite sportlovsledigt. Jag och Alicen passade på att göra stan. Det blev lite kläder och vi gjorde av med alla Alice traderapengar :) Men nu har vi äntligen lite i garderoben som passar! Ikväll har Alicen mannekängat för sin pappa. Hon är för söt när hon ska prova och visa vad hon köpt. Kommer bli kul det här när hon blir ännu äldre ;) Ääääntligen någon som vill följa med till stan! Faktiskt redan  riktigt kul att gå med henne och handla när hon själv får vara delaktig. Det första hon sa när vi kom in på PO.P var att hon skulle "söpa lammet-töjan". Jag fattade inte vad hon menade men hon envisades med den "göna lammet-töjan mamma". Då kom jag på att jag och Carro kollat på en topp senast vi var i stan. Jag hade bestämt mig för att köpa den men orkade helt enkelt inte för Alice bara gnällde så jag gick ut med henne från affären. Idag fick hon med den hem iallafall :) Blev lite till inne på PO.P och sen fick vi med det här hem från stan också:

 


Efter lite lunch körde vi ut till Köpinge och fikade med C, E och E. Blev en underbar eftermiddag med bus, lek och tjata  ♥

Ikväll ska jag bara vara tillsammans med min älskling. Han har jobbat intensivt ett tag nu, men nu väntar äntligen frivecka! Mysigt.



Den bästa födelsedagen...

... man kan ha, så summerade Linus sin dag idag. Inte undra på det, jag är också väldigt nöjd med den här dagen :) Började med obligatorisk skönsång, frukost och paket på sängen. Det var bara jag och Lucas förvisso som grattade på morgonen, men jag vet att för Linus är det tillräckligt så. Alice hade en tråkig natt och hon sov till klockan var över tio. Mattias väckte jag inte heller, han jobbar ju inatt och behövde nog sova. Lucas och jag var iaf uppe lagom tidigt (sportlov ju) och fixade Lilliz favoritfrulle, toast! Sen sjöng vi och grattade en massa.

Paket blev det en del det också. Skydd till streethockey, ett halsband, en mössa, FBK-keps och FBK-tröja. Linus blev jätteglad men konstaterade ganska snabbt (men försiktigt "det känns lite dumt" sa han) att han ville byta ett av skydden till något annat eftersom han redan hade ett likadant! Nä inte mammas fel, Lilliz själv hade skrivit fel på önskelistan :) Så efter frukost, allt annat morgongöra och en liten fika med mamma och Bojje körde jag och Lilliz in till stan. Där bytte Linus in sin paket och fick en fin innebandyklubba istället. Efter det handlade vi en massa gott med oss hem och sen körde vi hem för middag. Spaghetti och köttfärssås hade födelsedagsbarnet önskat och till efterrätt blev det chokladpudding.

Efter mat och fika begav vi oss till bowlingcenter! Med och bowlade var (förutom jag, Lucas och Linus) Linus mostrar och kusinerna C, N och R :) Supermys! Man borde verkligen göra sådana saker oftare, för det är sååå kul at träffas och vara tillsammans. Efter bowlingen hämtade vi Alicen som vi lämnat av hos farmor. Sen körde vi hem för en riktig myskväll. Alice somnade innan så det var bara jag och grabbsen som myste. L O V E L Y ♥ Film, popcorn, chips och dippa, allt enligt Lilliz önskemål. När vi sedan sa godnatt ikväll så sken Linus med hela ansiktet och konstarerade just att det varit "den bästa födelsedag man kan ha". ÄLSKADE FINA LINUS. 10 år ♥

På lördag blir det kalas och mera firande. Ska bli skoj!


 

 

 


LINUS 10 ÅR ♥

Min älskade Linus fyller tio år! Det känns overkligt, stort och underbart, I TIO år har jag fått vara mamma till min älskade lillkille. En fantastisk gåva. Och jag älskar det ♥

 

Tio fakta om Linus:
- Linus föddes den 24/2 kl 18.10. Han vägde 3480 gram och var 50 cm lång.
- Tanken var att Linus skulle fått namnet Hannes, men när han kom ut var han absolut ingen Hannes. Storebror Lucas (då 2,5 år) konstaterade redan på BB att lillebror "heter inte Hannes... heter ju Linus".
- Som bebis var Linus världens lugnaste. Jag fick ställa klockan för att väcka honom och amma om nätterna.
- När Linus var liten stängde han ute folk genom att blunda! Under inskolningen på dagis (som 1,5-åring) satt han i mitt knä och blundade under de två första dagarna.
- Kärt barn har många namn. Linus kallas även Lilliz och Tutan. (Tutan kommer från de höga ljud han kunde ge ifrån sig när han var arg som liten.)
- Linus har ett gosedjur (en katt) som han haft sedan han var under året. Egentligen var den Lucas, men Linus tog den :) Från början hette den Kaj (för han själv inte kunde säga katt) och sedan fick den namnet Mango.
- Linus har ofta svar på tal och har bjudit på många roliga kommentarer genom åren.
- Linus har alltid varit väldigt nyfiken och hans upptäckarglädje har ofta resulterat i klåfingerhet :)
- Linus tål inte mjölk, ägg, hassel, björk och hundar.
- Linus har alltid varit mammas pojke ♥

   

Tio egenskaper Linus har:
- Envis som synden :)
- Kärleksfull
- Sjunger jättebra och älskar att stå på scen
- Lättlärd
- Smart
- Lite lat
- Kramig 
- Morgontrött
- Rapp i tanke och snabb med att kommentera
- Funderare




Linus har gjort många tokigheter för att han helt enkelt inte kan låta bli att testa saker han får för sig!

Tio typiska Lilliz-händelser var när:
- han kastade fjärrkontrollen till den nya tv:n i toastolen.
- Linus ritade ner det nya parkettgolvet, badrumsdörren, toalettstolen och halltapeten med en märkpenna.
- Linus gick i flytspacklet på badrumsgolvet när vi la in golvvärme.
- han grävde ett stort hål i mitt i gräsmattan.
- vi gick på Maxi, Eko eller i någon annan affär och de ropade från kundtjänst att "Linus letar efter sin mamma Amanda". Spelar ingen roll hur mycket koll man hade (har) på Linus, han försvann (försvinner) ALLTID från en när man är i en affär. Att gå till kundtjänst lärde han sig som väldigt liten :)
- han varje dag drog ner alla barnens handdukar på dagis och tvättade dem i det låga handfatet.
- Linus hällde Ajax i Lucas badvatten
- han målade ner min mosters prydnadstomte med hennes läppstift
- han med sax klippte av alla bladen på krukväxterna
- Linus knäckte mormors julgransljus med nötknäckaren.

                                                                   


♥ ♥ ♥

JAG ÄLSKAR DIG min underbara, fina, ljuvliga, envisa, tokiga lillkille. Jag älskar älskar älskar dig! Och jag är så glad över att jag får vara din mamma. Önskar dig en underbar födelsedag.

 


Suck!

Som ni vid det här laget redan vet så är det inte alltid jag känner att livet i den här "familjen" är särskilt enkelt. Det finns en massa tankar som upptar min tid mer och mer kring just detta. För att lugna en del av er direkt så NEJ jag vill inte lämna det jag har. MEN det finns en ständig önskan om att allt skulle vara annorlunda. Jag trivs helt enkelt inte med allt. Dessutom känner jag mig väldigt låst då det inte är mycket jag kan påverka längre. Ibland känner jag verkligen att jag skulle behöva hjälp med hur jag ska förhålla mig till vår situation. För jag vet inte.

Det är så mycket jag funderar på, så många tankar och så mycket oro som tar plats. Ni kan inte ana. Vart f-n vänder man sig?

Exempelvis det här:

Imorgon fyller min Linus år. Stod i affären idag och höll i ett grattiskort till honom. Satte tillbaka det igen efter en liten stund då jag faktiskt inte visste vad jag skulle skrivit på kortet?!! Ja för vilka är det som grattar egentligen?!

En riktig skitsak kanske, men när man har det så här varje dag - dygnet runt... Då är det inte en petitess längre. Åtminstone inte för mig.

Jag är sjukt trött på det här.


Lugnt

Blev en bra dag igår. Lucas var såklart med kompisar men jag, Linus och Alice stack till Andy´s på eftermiddagen. Ville verkligen inte det, men Linus ville sååå gärna. Hör liksom till att man är där en vända på sportlovet också och nu är det gjort :) Idag har vi precis hunnit få undan frukosten, ahhh lång mysmorgon med mina fina är verkligen min grej. Barnen kollar just nu film och vi njuter av att vara lediga. Det är så himla skönt att bara kunna ta dagen som den kommer. På planeringen den här dagen står frisörbesök för båda grabbarna. Ska bli så skönt för jisses de ser verkligen inte kloka ut i sina frisyrer.

Älskling jobbar hela dagen idag också. Imorgon har han ett nattpass och sen har han frivecka. Ska bli skönt. Frivecka innebär ju också en ledig helg. Känns som om Mattias jobbar varje helg så det är uppskattat när det inte är så.

Nähä... dax för ännu ett besök i tvättstugan kanske?!



Heja tradera!

Lördagen var perfekt! Mellansis och Jocke var här och vi hade hur trevligt som helst. Åt gott, drack lite lagom och spelade en runda kort. Sen körde vi singstar och det livar verkligen upp. Jag och Jocke var dessutom riktigt bra när vi körde i team och vi vann det mesta :D Tack för en trevlig lördag ♥

Igår var det en lugn och skön söndag utan några som helst planer. Det händer verkligen inte ofta i det här huset, kändes nästan lite märkligt att inte ha en massa måsten över sig. Vi bestämde oss för att låta det bli Alice söndag och bara vara tillsammans. Alice älskar när vi bara är. Hon njuter för fullt. Vi tog en tur till badhuset med henne och det var såklart uppskattat. Känner att vi nog får hoppa på babysimmet igen när nästa kurs drar igång. Alice älskar simmet, igår frågade hon efter alla barnen och skulle sjunga med dem :)

Efter badet höll vi en lugn kväll. Självklart kikade vi på OS och soffmyste i samband med det. Alicen däckade tvärt. Att bada tar hårt på krafterna :)

Idag är det då sportlov! Underbart tyckte jag när jag fick ligga kvar i sängen imorse. Fast nu känner jag redan mig lite rastlös. Vill hitta på något, men vad?! Vad man än väljer att göra så gör typ tusen personer till samma sak när det är lov. Bada, Andy´s, Barbacka... överallt är det massa folk på loven. Får vl se vad vi kan hitta på. Tre maskiner tvätt är iallafall körda, dammsugarna har fått en rundtur och toaletten är skurad. Så nu vill jag göra något annat.

Förresten... Tradera is the shit! Förra våren köpte jag Alice vår/höstjacka inne på po.p´s rea och gav då 330 kr för den. Igår sålde jag samma jacka för 360! Tack för det. Alice tjänade alltså hela 30 kr på att bära sin rosa jacka hela förra våren och hösten :) Inte illa. Fick väldigt bra för samtliga kläder jag slängt ut. Ytterkläder från po.p ger en hel del. Konstaterar återigen att kläderna visserligen kostar en del men man får det mesta tillbaka. Så nu ska betalning inväntas, paket skickas och sen ska minsann pengarna gå oavkortat till nya kläder till Toss. Finns inte mycket i garderoben som passar henne just nu. (Någon mer som är shoppingsugen och vill följa med till stan någon dag?!) :)


Krokodiltårar

Knasiga Alice höll sin mamma vaken hela natten trots att hon inte var hemma. Eller rättare sagt för att hon inte var hemma. Helt galet. Vid fem kollade jag på klockan sista gången. Halv sju kom älskling hem och då vaknade jag såklart till igen. Sen sov jag till strax efter tio. För Alicens del hade det gått toppen att sova hos farmor. Hon hade varit go och glad hela tiden och inte frågat efter oss en enda gång. Hmm.. Tack för det stjärna :S Antar att jag ska vara glad och liksom bara inse att Alice är en trygg tjej som vågar utan mamma och pappa. Enda gången hon var ledsen, eller nej arg, var när jag hämtade henne idag.

Först blev hon jätteglad när jag kom. MAAAAAAMMMMMAAAA! och så världens största puss på det :) Lovely! Men sen när vi hade fikat och hon insåg att vi skulle åka hem tillsammans var det inte lika kul längre. SOOOOVA FARMOR SÄNG MEEEEER!! Tack Stjärna, jag har saknat dig också...

Under vilda protester körde vi sen till Maxi. Väl framme där ville Alice gärna ha en pixibok. Visst, ok. Lite längre fram ville hon ha en Byggare Bob film. Ok, men då får vi lägga tillbaka boken. NEEEEEEJ MIN PIXI!! Ja men ta pixi då så lägger vi tillbaks filmen. NEEEEEJ BOOOOOB! Det tog en kvart. Jag gav mig inte och inte hon heller. PIXI BOB PIIIIXI BOOOOB! Hon skulle absolut ha båda. Jag vägrade och tror sådana här konflikter är livsviktiga att ta tidigt. Men suck vad har vi att vänta här egentligen?!! Inte förrän jag la både pixi och film slutade krokodiltårarna tvärt. JA SÖPA BOB MAMMA, HAR PIXI HEMMA konstaterade hon snabbt. Visst du har många pixi hemma älskade Toss. Hatar att bråka med henne, men kommer hata mig själv om jag tillåter att hon blir en odräglig bortskämd och otacksam tonåring en dag. Sådant har jag sett för mycket av.

Hjälpa till, välja rätt och ta konsekvenser den grunden bör man nog lägga tidigt. Pixiboken kostar en tia och den hade jag kunnat undvara. Men att inte ta konflikter kostar oändligt mycket mer i framtiden. Och då menar jag inte i pengar räknat.

Nu - dax att förbereda det sista inför kvällen. Mellansis och Jocke kommer hit :) Ska bli sååå kuligt!




ÄLSKAR DIG ENVISA TOKUNGE!!


Kan inte sova - saknar :'(

Klockan ÄR verkligen mitt-i-natten men nej jag kan inte sova. Det går bara inte. Och eftersom jag inte fixar att ligga och vrida och vända mig längre så fick den bärbara sällskapa mig lite. Men när man har läst igenom favoritbloggarna, kikat på tradera och kollat in nyheterna så är den heller inget kuligt sällskap...

Dagen har varit bra. Träffade Carro å Leon i stan, fixade undan alla Linus födelsedagspresenter och sen blev det Barbackafika. Alice som förtillfället inte äter något fick med sig en hamburgare från Burger King i hopp om att hon skulle peta i sig nåt. Det gick hyfsat. Efter fika, bus och förträffligt sällskap åkte jag hem för att greja till kvällens mammaträff. Babysångsmammorna var här utan sina bebbar :) Nejdå min liten var inte heller hemma. Farmor erbjöd sig att passa Alice och när Tossen fick höra att hon t.om. kunde få sova hos farmor blev hon tokglad. Hon hämtade väskan direkt och skulle packa pyjamas och Bovvej. Detta var ett dygn förtidigt dock :) Innan hon åkte ikväll försäkrade jag henne om att hon kunde komma hem och sova om hon ville men nej nej nej "sova farmor säng!" svarade hon bestämt. Halv sju ikväll hade hon sagt till farmor att det var "läggdax" och att hon ville sova, spännande att sova bort ju :) Stora tösen!

Kvällen med tjejerna blev jättelyckad. Vi beställde supergod mat (thai), skrattade i massor och tjatade på som bara mammor kan :) När de åkt hem strax efter midnatt blev tystnaden väldigt påtaglig. Att sen krypa ner i sängen var inte alls behagligt :/ Min Tossen ska ju vara här. Jag vet, jag är tramsig. Alice sover förmodligen jättegott hemma hos farmor medan jag ligger här vaken, saknar och oroar mig över henne.

Suck... att vara mamma måste vara världens svåraste uppgift.

Om mindre än fyra timmar kommer älskling hem från jobbet. Då vet jag att jag kan sova gott en stund :) men bara en liten för sen ska jag hämta hem min älskade Toss. 

Natti 



Konsert

Har varit på världens bästa konsert ikväll. Det var musikklassernas mellanstadium som visade oss föräldrar den rekryteringskonsert de kört för kommunens andra klassare denna veckan. (Årets tema var Disney). TOPPEN, underbart, fantastiskt. Superlativen räcker inte till, de är verkligen duktiga. Och jag är så glad och stolt över att Linus får vara en del av det här. Han älskar det. Han njuter av varje sekund med musik i skolan. Allra mest njuter han av konserterna. Det värmer mammahjärtat att få ta del av det.

Men... det gör lite ont också. Jag var den enda som var med Linus ikväll nämligen. Tänker inte hänga ut någon, men jag kommer aldrig, tänker aldrig och vill aldrig förstå hur man kan välja bort ett av sina barn gång på gång på gång...

Det händer verkligen att jag känner mig som en urusel mamma. Jag har dagar då föräldralivet känns hopplöst och jag har ofta dåligt samvete för att jag inte räcker till.  Jag funderar på om jag verkligen ger mina barn det de behöver, att de inte får tillräckligt... Självklart pratar jag inte materiella ting. Utan tid, kärlek och uppmärksamhet.

Ibland händer det också att jag önskar att vi bara liiite oftare kunde vara två som ville ge liiite mer.

Nåja, det har varit en fantastisk kväll och som sagt jag är glad. Glad att jag delar glädjen med Linus.


JAG ÄLSKAR DIG MIN LILLIZ





En dag på stan

Fick en lång härlig sovmorgon av min älskling imorse. Han fixade barn både till skola och dagis. Egentligen var det inte alls rättvist att det var jag som fick ligga kvar i sängen. Underbara M ♥ När han kom hem efter att ha lämnat Alice på dagis åt vi en mysig frukost tillsammans. Sen sprang hela förmiddagen snabbt förbi utan att vi gjorde ett dugg mer än pratade, pratade och pratade. Har stort behov av att få tid med min älskling ibland och den här förmiddagen gjorde susen för oss.

Efter att vi hämtat Tossen på dagis tog vi en tur till stan. Alice somnade i vagnen och jag shoppade en ny fin klänning (i jeans) till mig. Nöjd!

Meningen var att vi skulle kolla lite presenter till Lilliz som fyller år nästa vecka. Var inne på Intersport och kollade på lite grejer jag vet att han vill ha. Väl ute från affären hade jag med mig ett kanonfint skidset till mig. Jacka och byxor på 70% rea! Inte illa! Eftersom vi redan bestämt att det blir skidresa nästa år så kändes det galet att inte slå till. Ahhh jag LÄNGTAR redan!

Paket till Lilliz blev det inga, men nu vet jag vad jag ska köpa. Och det fixar vi imorgon :)

Imorgon ja - då kommer babysångmammisarna hit. Tjejfest här hemma. Liiite problems har jag ställts inför bara. Mamma anmälde sig som frivillig barnvakt men nu ligger hon i magsjuka. BLÄÄ! Tänker absolut inte lämna Alicen där. Vi får väl se. Kanske Alice får vara med på sin första tjejfest då da :)



(En sådan här jacka blev det, fast i vitt och så svarta bralls till det. Suck.. längtar till Sälen 2011!)


Matte, mysfika och möte

Har haft en fin dag idag. Förutom att jag faktiskt inte träffat mina grabbs alls så har dagen varit jättebra. Började med mysmorgon tillsammans med Alicen imorse. Mattias väckte grabbsen och skickade dem till skolan så jag och Alice fick lite sovmorgon. Det gillar vi båda två :) Tog en riktig långfrukost med massa gott innan det var dax för dagis och skola. Matte idag och det gick skitdåligt. Eftersom det bara var en s.k frågestund där lärarna är tillgänglig som hjälp för alla elever så var det inte obligatoriskt. Knökfullt var det i salen iaf och någon hjälp var det inte tal om. Tjugo minuter innan det var slut begav jag mig hemåt. Ingen mening att sitta där och glo :S Stack hem och packade ihop lite saker till Tossen och sen hämtade jag henne på dagis igen. En tvåtimmarsdag där för henne, alldeles lagom :)

Vi körde till Carro å Leon på lite fika efter dagishämtningen. Mys som vanligt. Att träffa människor man tycker om ger massa energi. TACK för idag fina ni.

Sen var det bara hem och kasta i sig lite middag och ikväll har det varit möte med musikklassernas föräldraförening. Blev visst invald i styrelsen där nu och åtog mig att sitta med i två år. Ja det är väl inte något jättebetungande men det är kul och viktigt (för mig iaf) att  få vara delaktig i det som händer i barnens skola. Riktigt skönt var det att sitta på mötet också. Förutom god fika och trevliga männsikor att prata med så slapp jag ju undan disk och allt annat vanligt kvällsgöra här hemma ;)

Nu slappa



Bovvej-babis

Mycket som inte hanns med idag, men en hel del blev ju faktiskt gjort också. Jaja det är knas när älskling jobbar natt. Han måste ju liksom sova några timmar på dagen då och under den tiden är det knappast läge att dammsuga eller åka och storhandla precis. (Jag avskyr att storhandla, jag är värdelös på det och kan faktiskt inte det!) En lång promenad med Alice blev det iaf. Hon är ju för söt. Innan vi gick ut envisades hon med att Bovvej också skulle ha kläder! Han kunde inte följa med ut utan mössa "fyser han ju" hävdade Tossen bestämt. Så det blev till att leta upp en mössa och scarfes till Bovvej minsann! Alice är inte så road av att leka med dockor precis, men Bovvej är numera hennes "babis" och han har massa behov som hon ser till att sköta :) Han bäddas ner avigt och rätt i dockvagnen och han ska lindas in i filtar, ha täcke, dricka välling och t.om. ha blöja ibland. Underbara Alicen och hennes ständiga följeslagare Bovvej ♥

Meningen var att vi utöver promenaden skulle få till lite pulkaåkning också men Alice somnade nästan direkt när vi väl kommit ut. Försökte väcka henne efter en timmes vila och promenad, men det var lönlöst. Det gick bara inte. Klädde av henne ytterkläderna och hon kröp upp i M´s famn och somnade om igen. Sen satt hon och sov en stund i hans knä i köket innan jag bar in henne i soffan där hon somnade om och sov över en timme till. Ändå var det inga problems att lägga henne ikväll. Känns som att hon inte är riktigt sig lik... Håller tummarna för att det inte blir någon sjuka av det här...

Nu soffmyser jag :) Gött att göra det till Ferry´s OS-guld! Heja Sverige :D




Aldrig utan min Bovvej ♥


bockar av

Ikväll kan jag stryka
- storhandla
- städa
- tvätta och ta hand om tvättad tvätt
- trotsa förkylningen och träna på friskis
- ut och promenixa med Alice i vagnen
- hem en snabbrunda till svärmor
- laga och äta middag innan 16.30 för Mattias jobbar natt
- plugga psykologi
- hjälpa barnen med läxor
- hinna med soffmys innan sängdax

jag kan också stryka:
- snabbhandlat det absolut mest nödvändiga (och hoppas på att vi får ihop frukost imorgon)
- ätit middag utan älskling för vi inte hann bli klara i tid
- lekt massa med Alicen :)
- bloggat om massa oväsentligheter


Massa jäkla gören som inte blev gjorda med andra ord. Soffmyset ska jag iallafall ta mig tusan också stryka innan den här kvällen är slut. Men först ska det nattas barn.

po.poholic

Genialt Sandra! Självklart behöver Alice två klänningar. Du är ett mattesnille och jag är en po.poholic! Vi får se men jag tror nog att facit på gårdagens matteuppgift ser ut så här då:





(Säger som min mattelärare Bernt alltid säger: Är ni med på det?!)

Och hur den här ekvationen räknades ut har Mattias förstås ingen aning om. Konstigt han som kan varenda mattetal i boken?! (Och just det här talet fanns det ju en logisk lösning på ellerhur?!)


tisdag med massa måste

Idag ska jag(/vi):
- storhandla
- städa
- tvätta och ta hand om tvättad tvätt
- trotsa förkylningen och träna på friskis
- ut och promenixa med Alice i vagnen
- hem en snabbrunda till svärmor
- laga och äta middag innan 16.30 för Mattias jobbar natt
- plugga psykologi
- hjälpa barnen med läxor
- hinna med soffmys innan sängdax

Dygnet har bara 24 timmar och jag kommer inte hinnan mycket av mina mål idag. Varför kan man inte bara vara lite mer realist?  Grejen är den att jag vill inte stryka något på schemat idag. Men jag vet att det är den där sista punkten med soffan som ligger risigt till. För när tiden är inne för det så står jag med all säkerhet i tvättstugan och sorterar i femtielva högar.

Underbar tisdag? Nä... BLÄ!!


Matteproblems!

Kan ni också hjälpa mig med ett mattebekymmer förresten?! Anta att Alice behöver en klänning? Vilken behöver hon mest av dessa två då?? ;)






 (Bilder från  polarnopyret.se)


(Och nu tycker jag ta mig tusan att ni kan hjälpa till, med tanke å antalet besökare kontra kommentarer är ni ganska snåla på att kommentera! Det kan jag själv räkna ut) :P


Måndag v.7

Skola idag och det var helt ok. Måndagar är den enda dag jag går från morgon till eftermiddag så jag ska inte klaga. Psykologikursen är faktiskt ganska intressant och idag fick vi tillbaks första inlämningsuppgiften. MVG på den, så jag kan ju inte vara annat än nöjd :) Ikväll ska jag underhålla min älskade "mattelärare" med veckans matteuppgifter. Behöver verkligen Mattias hjälp med den. Matten lär jag aldrig någonsin få MVG på, men jag siktar på ett G och därmed behövs hjälp

Känner mig så trött och sliten idag. Förkylningen jag drog på mig i Sälen vill verkligen inte ge med sig. Börjar bli riktigt drygt nu och jag längtar så efter att vistas lite på friskis igen. Jag är försiktig med att träna då jag inte mår helt ok så jag har inte varit där på evigheter. Nu börjar dock orken på att vänta ut den här förkylningen tryta och jag överväger att åka dit på ett pass imorgon. 

Vi får se.

Ikvällen schema kanske vi (utöver matten) också hinner trycka in ännu en Falk-film. Soffmys... Mmmmm... I löve! :D




♥-dag

Söndag och älskling jobbar. Inte mycket till kärlek denna alla hjärtans. Men det kommer ju en kväll också. Den är planerad att innehålla räkor, ett glas rött och film.  Hoppas innerligt det blir så och att att M verkligen är hemma ikväll och inte ska köra en massa vilket han brukar göra. Har alltid en massa måsten. Lämna där, skjutsa dit och hämta här... Tråkigt. För även om det är "ska bara" så brukar det mesta av kvällen gå till just körande.

Idag väckte jag Alicen halv tolv! Jisses att hon bara kan sova så länge. Vi hade ju trevligt besök här igår och Tossen var vaken till tolv. Men ändå! Hon sover längre än sina storebrorsor :)

Frullebesök fick vi idag :) Carro, Linus och liten Bus kom hit med fralls. Lovely. Alice fick paket också! En fin Kittybok i ♥-paket! Fina bästa C o L! Tusen tack, ni är fantastiska!

Nyss hemkommen från innebandy. Lucas har spelat. Vi anlände fem minuter in i matchen och de låg då redan under med tre mål! Roligare blev det sedan :) På mindre än 1,5 minut hade de kvitterat. Matchen vann de med 9-6! Heja heja! Ett mål och tre assist blev det av min söt. Duktiga älsklingen. Tack Bojje för att du skjutsade oss till innebandyn idag. Vad hade man gjort utan mammi och Bojje?! En stor ♥-kram till dem för att de alltid finns för oss.

Nu lite mat, sen ska vi ge oss ut och nyttja snön lite till. Underbara vinter. Stanna ett tag till är du snäll :)



Min lirare ♥


Semesterdrömmar

Snart kommer J, C, E och E på besök. Mys, alltid kul att hålla lördag tillsammans med dem. Hmm...egentligen borde jag inte sitta här. Både ALice och jag behöver byta kläder och dessutom behöver köket röjas. Men låt se... det är typ tre minuter kvar tills det ska knacka på ytterdörren.

Sitter här och suktar efter semester. Förra året delade vi på barnen och gjorde tre grejer på hemmaplan (nästan). Lalanda, Liseberg och ALV. Dessa tre småutflykter kostade i slutändan nästan lika mycket som en lägenhet i Spanien två veckor i Juni samt bil och båtfärd dit. Där var vi 2007. Lovely. Jag älskar verkligen Spanien så det gör jag mer än gärna om. Fast å andra sidan vill jag absolut på skidsemester nästa år. Suck, hur man än vänder sig har man visst ändan bak...

Ja jag är verkligen ett hopplöst semesterfreak, men drömma kan man väl få?! :)

Trevlig kväll!


Baka baka liten kaka




Alice hjälper till att baka scones till dagens frukost.
Tur hon har kockmössan på :)
Älskar dig min Tokmaja!


Underbara ♥ storebror och lillasyster







Tagit med Lucas mobilkamera som typ är världens sämsta. Men hur ljuvliga är inte de här två underbara finingarna då?!
ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA
♥♥♥


Fredag =)

Fredag, favoritdag. Särskilt favvis när det är "min helg". Ja alltså när jag har pojkarna hos mig. Väldiga kontraster på mina fredagar och Anders. När pojkarna är här är det mysmiddag, ofta något i tacoväg och sen är det tillsammans som gäller. När pojkarna inte är här är det ofta bara jag, Alice och M som myser. Båda fredagsalternativen är härliga på sina sätt, men jag hoppas iaf att mina grabbs aldrig vill sluta vara med och fredagsmysa :) Just nu leker Linus med lillasyster, storebror sitter och sliter sitt hår med Rubiks kub, M kör runt på sina barn (ovanligt..)  själv ska jag hoppa i pyjamasbrallsen och sen är det bara mys som gäller. Lovely ♥

Dagen har varit perfekt. Som alltid tillsammans med Carro och Leon. De kom på frulle, sen fortsatte vi till Andy´s. Alice och Leon lekte så det stod härliga till :) Jisses vad de roar sig där (jodå de roar oss också).

Innan frulle och Andy´s  hann jag även med en lektion matte. Och japp, det gick bra! Inte super, men tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd.

Nähä nu kanske man ska öppna en flaska vin och avsluta denna fina dag med ett glas rött.

Perfect friday :)


torsdagsnytt

I tisdags hämtade jag Alicens nya vagn och jag måste säga att ännu sålänge är jag grymt nöjd. Alice sitter som en liten sessa, vagnen är hur rymlig som helst och hon igår sov hon gott i den när vi promenixade till stan. Känns som en bra affär :) Och dessutom är jag grymt nöjd med mig själv, sålde först den gamla - köpte sen en ny *klapp på axlen*.  Bilder på nya vagnen med Alice i utlovas.

När det gäller skolan är jag inte lika nöjd. Hade prov igår i företagsekonomi. Det gick sådär, men ärligt så kvittar det. Behöver liksom inte det betyget utan läser mest kursen av eget intresse och för att jag behöver poängen. Matten behöver jag däremot. Tyvärr går det knappt ens sådär...

Såg förresten på Blocket att det finns ett café till salu mitt i stan. VILL HA! (Bästa??!) ;)

Torsdag idag och snart helg igen. Vet att det blir lite mindre helg än den förra. Älskling jobbar hela söndagen :/ Trist, men vår verklighet.

Nä.. Nu ska vi till mammi på kaffe :)

Hej!


Alicemys

Knas som det kan bli. Under tiden som jag laddade upp bilderna på Alice vårkläder igår kikade jag in på Tradera och där fanns de! Två minuter kvar av auktionen och nu är de mina. Eller nej Alice är de såklart. Röda skalbrallor från po.p visserlgen använda av ett barn men till en tredjedel av priset :) Ganska skojig och nervig auktion för det var sex bud sista minuten! Men jag vann dem iaf hehe :)

Nu är jag hemkommen från dagens mattelektion och meningen var att jag skulle plugga inför provet imorgon i företagsekonomi. Meningen var också att liten Toss skulle varit på dagis idag men hennes natt har varit usel så vi skippade det. Älskling var uppe med henne imorse (stackarn han har ju jobbat hela natten) under mitt 1,5 timmes långa mattepass. Nu får det istället bli Alicemys idag och plugg ikväll.

Frulle hos de fina i Broby kanske?! :)



Vårens outfit

Skola idag och tänka sig en hel timmes lunchrast. Var tillbringar den bäst om inte i stan?! :) Fyndade vårjacka och mössa till Tossen (kärt barn har många namn och Alice kallas det också) :)  När det gäller ytterkläder och småkids chansar jag helst inte. Jag vill ha PO.P. Tyvärr är Alicen just nu i mittimellan-storlek. 92 passar utmärkt, men jackan ska helst vara en bit in på hösten ju. Det kommer inte denna att göra. Att köpa 98 av den anledningen vore dock ganska taskigt, den är verkligen alldeles för stor. Som tur var hade jag bestämt mig för marinblått på lilltös i vår. Den marinblå jackan fanns på rea så det fick bli en sådan i 92. När den är för liten ! kastar vi ut den på Tradera och inhandlar (förhoppningsvis en där) i 98. Tack gode (ja vem?) för Tradera. Ska lägga ut hennes rosa jacka och det hon hade till den i våras/höstas. Perfekt! Sälja och köpa nytt.

Skor blev det inne på Vincentrean. Perfekta att börja våren med ett par ofodrade kängor. Nu fattas bara ett par röda skalbyxor. Kanske dax att dammsuga Tradera ikväll :)

(Bilder från po.p och Vincent)


   


Leon 1 år ♥



GRATTIS finaste älskade Leon på ettårsdagen! Tack för att vi fick vara med och fira dig idag ♥ Kan inte riktigt förstå att det är ett helt år sedan du kom till världen. Tiden går så fort och det har hänt så mycket. Du kan så mycket och lär dig hela tiden nya saker. Underbara du! Vi är så glada att vi fått uppleva det här året tillsammans med dig. Fått fira valborg, jul, nyår, varit på skidsemester och fått träffat dig massor. Ser fram emot nya äventyr nu när du blivit stor kille och faktiskt firat din allra första födelsedag.

G R A T T I S

L O V E  Y O U


Ljuvlig lördag

Lördag. En ljuvlig sådan som spenderas med min älskling och vår dotter. Ibland gör M´s val mig så glad. Snart blir det en vända till stan för att kolla ny mobil till Mattias. Ikväll ska Liten hem till farmor och vi ska gå ut och äta med storsystrarna och deras makar :) Ska bli mys och kul. Skälvklart kommer Liten hem igen när vi kommer hem. Tramsigt kanske men vi har fortfarande inte lämnat Alicen en hel natt. Jo en gång sov hon hemma hos mammi, men då nattade vi henne själva och var tillbaks redan till frukosten. Så hon hann ju knappt märka att vi var borta :)

Nu längtar hon förfärligt efter att få åka till farmor iaf :) Tidigt tog hon på sig sina kläder. (Mönstrade brallor och en randig förliten klänning från PO.P - hon ser jättekul ut) :) Ytterkläderna har hon själv också hoppat i  flera gånger och tjatar oavbrutet om att "åka farmor". För farmors del spelade det alls ingen roll om hon kom hit eller Alice till henne, men Alice har betsämt att de absolut ska vara hos farmor! Äta "äläl", fika och leka med katten. En ljuvlig lördag även för finaste Alicen ♥


Trevlig helg!

Det kommer bli en bra helg. De kommer bli en väldigt bra helg. Och jag mår bra.

Ikväll är det bara jag och min älskling. Planerat sedan länge att den här fredagen ska vara helig för oss. Laga gott, dricka gott, vara tillsammans.

Imorgon blir det förmodligen restaurangbesök med fina syster och hennes man. Jag hoppas det går i lås med barnvakt för vi behöver verkligen det här.

På söndag är det kalas. Världens finaste Leon fyller ett år! Han är en riktig stjärna. Lyser upp tillvaron för oss alla  ♥



Matte B är verkligen B!

f(x)=3x+5  0<x<10
bestäm funktionens värdemängd och definitionsmängd. (Värdemängden för en funktion är de värden som den beroende variablen antar och definitionsmängden de värden som den oberoende variablen kan anta)


eller nästa:

vad betyder koefficienten framför x för grafens lutning och vad betyder konstanttermen i ekvationerna?

Kanske ska läsa någon mer svenskakurs först, för jag förstår inte ens innebörden i meningen ovan...

Varför kan jag bara inte få räkna hur många blogginlägg jag gjort idag? Eller hur mycket tanten i kassan på Maxi vill ha av mig efter att jag lämnat scannern?

Det här känns meningslöst.

Faktiskt - det enda jag lyckats räkna ut under den här kursen (som nu är inne på sin tredje vecka) är att jag efter morgondagens lektion kommer ligga ca 25 sidor efter i den planering vi fick vid kursstart. Det vill säga om jag imorgon lyckas med samma bedrift som jag gjorde på förra mattelektionen. Räkna ut ett helt tal. Eller ja, jag och facit gjorde det ihop.

Koefficienten fick iallafall mig att tänka på koffein. Kaffe. Tack för det nu mitt i natten. Jag ska se till så jag håller ordning på antal koppar och mått.

Natti


4.2.2010 kl 21.18

Jodå jag ska hålla er uppdaterade med mitt kaos. För ni klickar ju in här ganska ofta. Hög röd stapel i statistiken.

Känner mig lite bättre till mods ikväll. Tog en lång promenad i eftermiddags med Mattias och Alicen. Alice däckade tvärt i vagnen, men det gör inget. Hon har fått sällskapa mig ikväll, när nu hennes pappa är på jobbet. Jisses vilka känselspröt den tösen har förresten. Mamma lessen? Krama mamma? Mamma glad nu? Mamma älkar Alice... Underbar ♥

Ja nu känns iallafall det mesta lite lättare. En promenad och massa prat brukar göra susen. Synd att Mattias jobbar inatt bara. Hade behövt honom här nu.

Jag älskar min Mattias, min Alice och mina fina pojkar. Jag älskar dem ♥

Men jag älskar inte alltid den situation jag lever i. Det gör jag verkligen inte.



Tack Bästa. Du är fantastisk och du vet var jag finns när/om du behöver. Alltid.

 


Idag är det en ny dag

Oj vad bloggbesöken ökar när man inte bara skriver om livets glada dagar. Tack Sandra och Bästa för era kommentarer. Tro mig, de värmer ♥

Torsdag och huvudet fullt av tankar. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska få ordning på det här. På riktigt. Har i alla fall bestämt mig för att det ska bli en bra eftermiddag idag. Nu på morgonen skulle jag pluggat matte, men jag orkar inte bryr mig om det just nu. Snart ska jag hämta Liten på dagis och det ska bli så skönt. Lilla Alicen. Fylld av energi, kärlek och glädje. Det blir en bra eftermiddag.



Vet varken ut eller in...

Suck... kanske bäst att låsa för allt och alla här?! För nu vill jag verkligen kräka, men känner att jag inte riktigt kan. Det här är fan inte kul längre. Kanske kan det tyckas vara petitesser det jag upplever nu. Men det är mycket som ligger bakom och jag känner mig gång på gång sviken. Känner mig grymt vilsen. Vill bara ta en paus, åka härifrån. Pojkarna ska till sin pappa så jag funderar på att ta Alicen och sticka på fredagkväll. Andas över helgen, hitta lugn. Någon som vet var man kan åka med bara sin lilla tös? Med tanke på att vi precis varit i Sälen ska det inte vara till några fantasipriser. Jag vill som sagt bara andas. Tillsammans med Alicen ♥

Kanske låser jag det här möget helt en tid. Jag vet inte.


Family *not*

Ghaaa.. jag längtar bort. Ja jag vet - vi har precis kommit hem, men jag vill inte vara här. Inte nu. Vill åka iväg igen, ha mer tid, mer utrymme att andas. Nu blir det gnäll. Så läs inte vidare om du inte vill veta. Och nej det här är inget jag vill älta med allt och alla, så tjata inte på mig om det här sedan. Fan - det här är min blogg och jag väljer vad som ska skrivas i den. Om jag velat prata om det som skrivs hade jag gjort det istället. Tro mig, jag älskar min Mattias. Han är källan till glädje i mitt liv. Tillsammans med barnen är han livet. Han gör mig lycklig,  han ger mig kärlek och i hans famn är jag trygg. Men... vår familj är svår. Familj?! Ja jag vet inte ens om vi är en familj. Hur vet man det? Det finns inget självklart i flera av relationerna under det här taket. Jag vet inte ens hur jag vill ha det. Ibland önskar jag att vi hade det som alla andra. Att våra roller och relationer var självklara. Att vi kunde sätta upp en FAMILY-ram med foto på väggen. Så är det inte. Finns ingen family här. Eller finns det? Jo kanske två? Eller t.o.m tre? 

Så svårt att veta vad som är rätt och fel. Att känna är enklare. Känslorna finns ju liksom där oavsett om man vill eller ej.

Jag har levt i den här situationen länge nu. Jag tänker inte för något i världen lämna min älskade M. Men jag önskar att allt vore lite enklare. Jag önskar ibland att jag hade en helt vanlig family.




Bara lite tjat

Känner igen det här. Jag SKA plugga, men råkar visst klicka in på blogg.se istället. Jaja liten paus bara då... Har faktiskt jobbat undan lite skolarbete idag. Så det så. Matten går det tyvärr fruktansvärt trögt med och det är inte bra med tanke på att dte egentligen bara är matten som jag behöver betyg i. Sucka! Jag har verkligen inte fallenhet för det där med siffror, vinklar och ekvationer. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig igenom den här kursen. Ärligt talat - jag fattar inte ens vad som står i texten jag läser när jag läser talen :(

Alicen var tillbaks på dagis idag efter nästan två veckors ledigt. Hon skuttade in som ingenting och det gick kanon. Skönt! Idag var det faktiskt också första gången som jag var tvungen att lämna henne. M jobbar och jag hade lektion i skolan (vilket det sen visade sig att jag inte alls hade eftersom vår lärare var på annat håll) så det var bara att bita i det sura äpplet. Avskyr att lämna min lilltös. Tyvärr måste jag nog inse att jag får utöka hennes timmar på dagis lite. Det är inte lätt att få något pluggat då man mycket hellre leker, busar, läser och myser med Liten.

Fan jag hatar verkligen det här. Jag vill:
1, vara hemma med mina barn.
2, ha ett jobb jag älskar, som är meningsfullt  och ser fram emot att gå till.
3, vara lugn, trygg och ha koll på läget.

Den där nummer 3 är en nog en "efter-Sälen-reaktion" . Sälen var underbart, men det fanns en dag då vi tvingades åka hem också. Att komma hem var långt ifrån underbart. Vissa saker verkar visst bara inte funka i det här huset. Jag orkar inte klargöra en massa nu, vill förresten inte heller. Men jag har svårt att acceptera en del situationer, personer och händelser som faktiskt är mer eller mindre påtvingade mig. Olikheter försvårar. Man kan inte älska alla, men man ska respektera alla va? Även de som inte respekterar mig, mitt och mina? Jag vet att jag är kryptisk. Löjligt, men som sagt jag vill inte lämna ut mer nu. De som vet - de vet och det räcker så väl.

Plugga var det ja! Hej!


Sälen!

Sälen, Sälen, Sälen.. skulle ljuga ordentligt om jag påstått att jag inte längtar tillbaka eller sagt att jag var nöjd med vintermyset nu.

Bilen packades ordentligt på lördagen (helt fullpackad!) och framåt midnatt begav vi oss till Broby. Där väntade vårt resesällskap och vi påbörjade vår härliga resa. Vi valde att köra nattetid, med tanke på barnen och den ganska långa bilfärden. Alice sov hyfsat i bilen, vaknade och gnällde till några gånger men på det hela taget gick det över förväntan. På söndagmorgonen anlände vi till det underbara vinterlandskapet i Dalarna. Vackert som i en saga. Vi åt frukost och hyrde skidor en bit innan Lindvallen och det var hur smidigt som helst. Enda nackdelen var att det också tvunget skulle in i bilen. Det gick knappt :) När vi installerat oss i stugan ville alla grabbarna ut i backen direkt! Så det blev en tur ner till Gustavstorget och skidpremiär för grabbsen under kvällsåkningen där. Jag och Carro väntade nedanför med de små och nu i eftrhand förstår jag att det var bra att vi inte drog på oss pjäxorna redan där på kvällen.

Mina skidkunskaper var minst sagt bristfälliga. Jag har åkt en gång tidigare under ett par dagar i Idre som 14-15åring någonting. Medan grabbarna tillbringade de flesta timmar i backen delade vi vuxna på skidåkning och underhållning av Alice och Leon. I början åkte jag med Mattias och Carro med Linus, ja de skulle ju lära oss åka. (Eftersom nu varken Mattias eller Linus läser här inne kan jag avslöja att det faktiskt gick allra bäst när jag och Carro började åka tillsammans istället i mitten av veckan) :P Jag hade skidorna på varje dag och när det väl lossnat ordentligt var det helt ljuvligt att åka. Roligt, mysigt, härligt, kittlande... ja det var en superupplevelse! Alice provade också på att åka skidor och som ni ser i filmen i förra inlägget så gick det ju jättebra :)

Kvällarna tillbringade vi i stugan med bastu, varm choklad, yatzy... och massa tjata :) En skidsemester är ju en väldigt aktiv semester och på kvällen var det gött att bara vara. En kväll var vi på ett äventyrsbad (i Experium) och det var supermys. Alldeles nyöppnat och grymt fräscht. Mysigast var att simma ut och bada i det varma vattnet under bar himmel tyckte jag. Riktigt kallt i luften (så håret frös till is) men underbart skönt i vattnet.

Kändes riktigt trist att åka hem när det så var dax. Vi valde att ta även hemfärden nattetid och det kändes som det bästa alternativet.

Så om inget oförutsätt händer så väntar definitivt en ny vintersemester nästa år.

Snön, vintern och kylan är grymt underskattad. Jag älskar den här årstiden. Åtminstone när det ÄR vinter. Vinter på riktigt.





 
 



På hemmaplan

Kom hem igår efter en underbar vecka i Sälen. Ja jag borde (och ska såklart) delge er mer om den, men just ikväll orkar jag inte. Hur som helst så var det alldeles fantastiskt skönt och jag konstaterar glatt att vintersemester det är verkligen min grej. Vet inte riktigt hur det gick till men jag fullkomligt älskar snö och vinter och kan inte påstå att jag alls längtar efter sommaren just nu.

Som sagt - mer om Sälen (+ bilder) kommer! Tills dess får ni nöja er med det här: (och det är inte så lite det):)



RSS 2.0