Äntligen en underbar, ledig lördag. Tillsa...

img_6807 (MMS)

Äntligen en underbar, ledig lördag. Tillsammans. Imorse tog vi sovmorgon allihop, sen blev det mysfrulle och efter det körde vi igång med att tömma Max rum ordentligt. Ikväll har vi målat i Linus färgval. Som synes på bilden har även Liten hjälpt till :) En strykning återstår (sen hoppas vi att det räcker) och imorgon vill jag gärna inreda och fixa färdigt. Hoppas hoppas vår tidsplan håller :)


På väg hem från Gekås!

Trött i huvud och trötta fötter, men wow vilken najsig tur vi haft till Ullared. Fast att vi varit överens om att där faktiskt inte finns mycket vi vill ha så är bilen just nu überfull :) Mitt bästa fynd är nog ett påslakanset till Linus. Åhhh han kommer bli så glad när rummet är klart och han får se det. Lite julklappar till Alice och faktiskt en födelsedagspresent till henne blev det också, ett stort Kitty-hus i Duplo. Kläder till barnen hittar jag aldrig i Ullared men faktiskt en jeansklänning till mig själv som jag ska är perfekt att ha på jobb. Kvällen igår var toppenkul, med god mat, gott vin och härliga tjejer (som dessutom fått shoppa!) kan det inte bli något annat :) Idag har vi fyndat lite till och hela shoppingturen avslutades med en underbar thai-buffé. Nu ser jag fram emot att få komma hem till min familj. Ikväll blir det fredagsmys för hela slanten och imorgon ska det fortsättas där hemma. Lilliz rum som står på tur nu när Max har flyttat ut i stugan. Trevlig helg :)

Alice-citat och uttryck

Åhh har länge tänkt att jag skulle skriva ner en massa saker som Alice har sagt. Hon har sådana uttryck att man inte kan annat än le åt henne och jag vill ha det nerplitat innan jag glömmer, för min egen skull. Hon är så lillgammal och förståndig :) Lucas brukar säga att "nu pratar Alice som en liten tant igen" och visst ligger det något i det :) :

- Åh neeej jag tror Leon är i knipa!
(sagt när vi besökte en lekplats tillsammans med Carro och Leon)

- En riktig rackare är han min Båtsman
(om sitt älskade gosedjur)

- Den här kakan smakar fantastiskt!
(Bakat chokladbollar)

-Mamma, jag är stolt över dig!
(Kom en dag vid frukostbordet bara sådär) :)

- Nej det var inget troll, det var ju bara en klenfis!
(När Mattias kom in i sovrummet och Alice låg i sängen)

-Det här är verkligen min favorit-skog
(på Kjugekull)

- Vilken byracka Bovve är!
(Nästa gosedjur) :)

Och det senaste, när jag frågade Alice häromkvällen om vi skulle gå ut och ta en promenad:
- Det var en bra idé mamma, men jag tror nog inte det.

Alltså hennes små kommentarer är helt underbara. Finaste Alicen♥ Finns massor fler som inte kommit med här, för som sagt man glömmer ju så lätt. 


Lång dag!

Åh fy tusan vad jag är trött.. Så varför sitter jag här?! Måste varva ner antar jag. Har jobbat 8-20 idag och det är lång tid. Även om de tre sista timmarna var barnfria så känns det i huvudet efter en så lång dag. Men jag är himla glad över alla goa kolleger jag har, trivs just nu som fisken i vattnet på jobb. Att vår barngrupp dessutom är helt ljuvlig är pricen över i :)

Mattias och Alice kom ut en sväng till mitt jobb idag. Alice skulle fotograferas på vintergatan och ja jag trodde nog inte M skulle fixa frisyr och klädsel felfritt så det var lika bra att han kom ut med henne till mig lite ;)

Ikväll när jag kom hem kändes det mesta stressigt och körigt. Snodde åt mig lite Alice-tid och lite Lilliz-tid iaf. Hinner ju inte träffa dem imorgon heller. Jag jobbar till 9.30 imorgon (knappt lönt jag vet men det behövs folk på morgonen) och sen drar vi till Ullared för lite shopping och övernattning. Ska bli sååå najs! Men helt ärligt.... så saknar jag redan mina små. Jag är hopplöst usel på att vara utan dem. Ja jag är verkligen sämst på det.



Sju år ♥

Tiden rusar och man har väl inget annat val än att följa med just nu. Igår slutade jag iaf tidigt och efter jobbet stack jag och Alicen direkt in till stan för att klippa henne. Denna gången tog vi en rejäl bit, så fin blev hon :) Vi var även inom Bosses Färg och köpte Alicens råååsa väggfärg. Anatar att det bara är till att vänja sig. Igår skulle elen fixas till i stugan, men det blev inte så, imorgon är det nya budet. Håll tummarna! Idag började jag inte jobba förrän halv tio, ett bad och lite mys hann jag och Toss med innan det var dagisdax. Farmor hämtade henne idag så det blev en lagom lång dag trots att jag jobabde till fyra. Mamma och Bojje var snälla och hämtade Lilliz som slutade extra tidigt idag. Ikväll ska jag försöka hitta ork och motivation till gymet tänkte jag. Fast å andra sidan hade soffhäng inte varit helt fel. Det är nämligen sju år sedan jag träffade mitt livs kärlek, min älskade, den bästa jag vet och livet tog en helt ny vändning. Kärlek ♥ (Självklart ska vi fira, med ett besök på Hälsa och helhet och middag, men just idag är ingen bra dag för det så det blir lite längre fram)




Nyklippt Toss som inte vill vara med på bild :)


Vilodag?

Att söndagar skulle vara vilodagar är en myt, åtminstone i det här huset. Jag panikar om inte den kommande veckan är ordentligt förberedd och planerad och det är mitt söndagsgöre! Veckomatsedel, storhandling, tvätt, träningstider, dagistider... allt måste checkas av. Den kommande veckan är det mycket. På tisdag jobbar M heldag och nåt möte är också inplanerat, på onsdag jobbar jag 8-20 och på torsdag fm åker vi till Ullared! Vi är ett härligt gäng som ska dit, tjejer givetvis, blir övernattning i stuga och förhoppningsvis lite trevlig shopping :) Idag fixade jag veckans matsedel och sen skickade jag Mattias och Alice till affären :) Själv stack jag till Friskis och tog mig igenom 7,5 km på löpbandet. Lovely! Måste verkligen hylla iPhone, i med lurarna i öronen och sen laddade jag femman-play med arga snickaren och sprang till det. Glömde helt av att kolla hur långt jag sprungit och innan jag fick för mig att kolla hade jag rivit av 2,5 km. Så fortsatte det sen, inte långtråkigt alls att springa om man har underhållning ju :) Nu är laxen i ugnen och ikväll blir det soffmys med min älskade. Lääängtar redan till helgen då vi äntligen har tid tillsammans igen! Life is good

Myslördag

Blev lördagsmys med Liten stjärna och med båda grabbarna minsann. Lucas ringde och ville också komma hem så självklart hämtade jag honom. Efter en stund kom Lilliz också, han hade varit på innebandy i Åstorp tillsammans med sin pappa. Först tänkte jag köra dit men dels så var M tvungen att ha bilen till jobb och dels så hade jag fått ta med Alice. Lång bilresa + två matcher i en idrottshall kändes inte som det ultimata nöjet för henne precis. Så när A sa att han skulle dit så hoppade jag över. Det blev vinst för grabbarna idag iaf och det var en glad Linus som kom hem.  Taco´s, chokladpudding och julmust blev sedan lördagsmenyn :) Gott! Men det känns som om ett pass på friskis imorgon är på sin plats efter det här :) Det har verkligen varit en riktigt skön och mysig lördagskväll i lugnt tempo. Nu har alla kidsen somnat och det är så tyst här.  Alice somnade på mig i soffan ikväll igen, börjar visst bli en lördagsvana det där men mysigt är det. Antar att jag också borde krypa ner, det är bara så förbannat skönt att ha några minuter för sig själv ibland...


Sovmorgon och mer trött

Idag skulle vi gå upp tidigt och få lite gjort. Det gjorde vi nästan också, åtminstone Alice och Mattias. De smög ut ur sovrummet vid åtta och gav mig sen en lång sovmorgon. Tio vaknade jag. Skönt att få sova ut, men ändå känner jag mig fortfarande grymt trött. Fattar inte varför jag är så himla trött nuförtiden, men det är väl inte så ovanligt på hösten antar jag? Har fixat de allra sista grejerna till stugan idag iallafall. Vi var ute på Eko:- och köpte grejer till elen. Så nu ska det snart bli både ljust och varmt därinne :) En snabbrunda till stan hann vi också med där vi köpte lampor som Max ska ha i stugan. Nu sover älskling, han ska jobba inatt. Sååå tråååkigt!! Här hemma blir det mys med Alice och Linus. Lucas ska visst vara med sin tjej och det är klart att det lockar mer än att hänga med mamma en lördag. Stora killen.

Nu ska vi en snabbvända till affären för att handla lördagsgott. Trist att laga mat till bara oss, men något måste vi ju ha.

Hoppas iaf på att hitta julmust i affären idag :) Mmm me love!




Fredagstur till stan

Det blev en tur till stan idag. Skulle inhandla Alicens vinterskor. Hade tänkt köra å exakt samma som förra året, ja och året dessförinnan. Men icke. Alice fötter var för stora för de übersnygga Tobias-kängorna. Så istället för dem fick det bli ett par liknande i modellen större. Tanken var också att skorna skulle vara svarta, men vi kom hem med ett par röda. Nåja nu kommer fröken envis att ha varma fötter även den här vintern iaf. Blev visst en tröja på Vincent också när vi ändå var i farten. Gillar all over print särskilt i landskapstema :) Efter vårt Vincent-besök var Alicen hungrig och ville ha kyckling. Vi slog till med en kinabuffé, najs! Och faktiskt väldigt mysigt att sitta där med bara Toss.

Ikväll funderar vi på att ta ännu en tur till badhuset, men vi får se. Både Linus och Alice är ganska förkylda. Just nu vilar Alice i soffan och jag ska ta tag i en del här hemma. M är och handlar el-grejer till stugan. På måndag hoppas vi få elen inkopplad och sen är det är klart :) Då återstår bara tre rum här inne att måla, tapetsera och flytta om i!

Trevlig helg :)




Kläder

Garderobsrensning AB här idag. Min garderob är knökfull och ändå har jag inga kläder :/ Dessutom slängde jag en hel sopsäck.. var fick de kläderna plats innan?!  Älsklingen fick simma med Alice idag, själv skulle jag till världens bästa Ulrica och fixa till håret. Ingen synbar förändring precis, det var mest utväxten på slingorna som skulle rättas till. Men det var en najs ego-stund iaf :) Alice och simmet funkar sådär just nu och det hade inte gått mycket bättre idag. Alice ska köra sitt eget race och vill inte alls vara med på det Jessica säger. Skittråkigt! Hon har en vilja av stål också så varenda konflikt man tar med henne blir både högludd, intensiv och utdragen :/ Suck, jag hoppas innerligt att detta är värsta trotset vi går igenom nu, annars vet i katten...

Nya fina vinterkläder blev det till grabbsen idag iaf. Jag var i stan och letade jacka till Lucas, men det är slut överallt! Finns inga i hans storlek i någon av sportaffärerna. Jag vill gärna ha Didrikson (grabbarna har haft flera och de är så bra!) eller möjligtvis 8848. 8848 hade inga modeller som Lucas gillade så det blev till att nätshoppa rakt över. Skidsetet till Lilliz och en parka till Lucas som ju har lite koll på vad han vill ha. Så där ja nu är man genast ett par tusen fattigare men förhoppningsvis ska barnen vara varma hela vintern. Hmm..även Lucas helst. (Som fick slänga upp 500 spänn själv till nya jackan)

Ikväll ska jag till mellansis. Jisses vad gött att bara få sitta ner och andas ett tag.


Hej snö!

Ojdå så kom vintern plötsligt. Åtminstone på besök. Lovely! Vet inte vad det är med mig, men jag älskar den kyliga årstiden mer och mer. När andra suktar efter sommar igen så njuter jag av det som ska komma. Vinter. Självklart hoppas jag på en riktig vinter igen, även om jag vet att chanserna är små. Oavsett snö eller ej så kommer iallafall behovet av varmare kläder nu. Måste in till stan och fixa jacka med Lucas. Det känns surt kan jag lova. Lucas fick en ny, fin och ganska dyr jacka förra året som han absolut skulle kunnat ha i år också. Om han vetat var den är vill säga. Tredje jackan Lucas slarvar bort och jag är allt annat än glad på honom. I år får han faktiskt betala en del av sin nya jacka själv. Vet inte om det har någon som helst effekt, men det känns inte rätt att bara förbise alla kläder som försvinner ur hans garderob.

Alice vinterkläder är så gott som klara. Kör dubbelt till henne med overall från PO.P och jacka+byxor från Villervalla. Ett par svarta vinterskor (Tobias) från Vincent ska också inhandlas sen kan vi invänta vintern utan att behöva frysa :)

Linus släpar jag helst inte med mig till stan. Vi är ovänner innan jag parkerat bilen. Lilliz hatar att handla kläder, han tar första bästa bara för att få det överstökat och sedan händer det att han aldrig använder det vi köpt. Jag gillar att handla kläder, spana länge och kolla på flera ställen. Tillsammmans med Linus ovilja blir det ingen bra kombination. Numera näthandlar vi en hel del till honom. Hittade det här på Stadium och funderar på om jag ska klicka hem den. Han behöver både skidjacka och byxor och min erfarenhet av Didrikson är toppen.



Vad tycks?


Lucas rum

Massor av lådor med leksaker och dylikt har äntligen fått flytta upp på vinden, så nu kan vi ta oss fram på golvet i allrummet iaf. Najs! Alla Lucas saker är numera på hans rum (tack kära mammi för hjälpen med garderoberna) och det lilla Linus skulle behålla från sitt har tillfälligt fått flytta med honom in Lucas gamla rum. Ja jisses vad Linus har rensat. Alla leksaker är så gott som bortstädade. Känns lite konstigt att även han är så pass stor nu så att inte en enda bil eller kaplastav ska följa med in i det nya rummet. Min lilla Lilliz ♥ Det är skönt när man känner att man faktiskt kommer någonstans i allt grejandet.  Ikväll har M målat klart i stugan och imorgon ska han lägga golv och spika lister. Sen är det bara elen kvar innan det är dax för Max att flytta in.

Om Lucas rum är klart vet jag inte riktigt. Han får bo in sig lite så får vi se. Jag vet att han vill ha en ram med plats för flera foto på väggen och det ska vi väl kunna hitta. Tror det är den där collageramen från Ikea (som ser ut som typ en filmrulle) han menar, så om någon ska dit så vill jag gärna skicka bud :) Annars får jag leta i Ullared nästa vecka.

Och så var det lite utlovade bilder från storebrors rum: 

 

 
Ganska litet rum, men fullt tillräckligt när barnen inte längre leker på golvet


Lucas älskar Simpsons och är helnöjd med sin Bart :) (Ja och sitt namn som är målat på plats)


Den randiga tapeten och påslakanet har han själv valt. Expedit-hyllan från Ikea är suverän tycker jag! Tv-spel, dvd-filmer och allt annat får en självklar plats.


Finast av allt ♥


Stööök!

Halsen river och det värker i kroppen. Är hemma från jobb och skulle/borde vila ordentligt. Men fy vad vi har mycket att stå i. Har egentligen inte alls tid att sitta här. Lucas rum är till stor del klart, lite småfix kvar men han kan iaf sova på sitt nya rum nu. Han blev helnöjd med sitt tapetval och jag tycker också det är helt ok. Just nu håller jag på att måla hans namn på väggen, men pausar i väntan på maken som ska komma hem med en ny pensel som funkar bättre än den jag köpt :) Sen ska han ha upp en sänglampa, något mer på väggarna (vet inte vad bara?) och ny gardin. Linus har tillfälligt fått flytta in i Lucas gamla rum och inväntar nu att stugan ska bli klart så han sen kan få sitt nya rum han också. Linus grejer står nu mest i allrummet och här är en jäkla röra överallt känns det som. Jag vet att det kommer bli bra, men det är jobbigt att bo i skiten sålänge.

Hoppas på att kunne leverera lite bilder under kvällen på Lucas rum då da!


Lunch hos mammi

Ny vecka, nya möjligheter. Men i ärlighetens namn var det tungt att stiga ur sängen imorse. Jag vet inte varför, antar att det beror på att sömnen inte ville infinna sig så snabbt igårkväll. Nåja det var en kort och bra dag på jobb för min del. Slutade redan klockan 11 idag och jag är så himla glad för det. Massa Alice-tid även idag ju :)  Idag körde jag och Toss till mammi och hälsade på. Hade ju inte sett deras nya kök. Jättefint! Där bjöds det på lunch och kaffe också minsann och sen tog jag, mamma och Alice en tur till Rusta, Jysk och Biltema. Blev bl.a. takfärg och en lampskärm till Lucas nya rum. Ikväll ska målningen påbörjas därinne och förhoppningsvis kan han flytta in redan imorgonkväll. Perfekt! Så älskling ska alltså måla ikväll och jag ska skruva ihop hans nya bokhylla. Ja mellan varven är det körningar till diverse träningar också såklart. Massa göre hela tiden ;)


Slut på helgen

Ja helgen är slut. Igen. Söndag och ensamtid i soffan. Vi har haft en fin dag. Grejade lite här hemma i förmiddags och sen gick vi ut i det härliga vädret. Ja jisses vilket underbart väder. Solen skiner det är sommare, hojtade Alice och ville ha foppatofflor på fötterna. Nja, inte riktigt kanske :) Men det blev en riktigt härlig runda nere vid sjön. Kan bara konstatera att vi verkligen bor fint, med underbar natur i omgivningen. I eftermiddag cyklade jag och Alicen till Ulrika och Alize för lite lek och bus. Märta och Anette var också där och tjejerna fick leka en stund. Ikväll kom mina snälla föräldrar med en hel hög Ikea-grejer. Jag skulle egentligen kört till Ikea på fredag men så var mammi och pappi där idag och köpte hem allt vi behöver. Det blev bl.a. två datorbord (till Linus och Max) och en hylla till Lucas. Nu är snart rummen färdigställda i huvudet :) Mycket svart och vitt blir det. Japp det blev vita Malm-sängar till grabbarna, jag tycker de är finast och med tanke på att de andra möblerna kommer gå i svart så blir det snyggast så tror jag.

Ikväll har jag också myst Lucas lite extra. Det är underbart när han kommer hem efter en vecka hos sin pappa. Vi har spelat spel och tjatat en massa. Ikväll kunde han inte somna och han bad mig göra som när han var liten, ligga ner bredvid honom och berätta en hitte-på saga. Vem kan neka en tonåringen en sådan sak? :) Blev en lång saga om lilla katten Milton :) Älskade barnen mina ♥ Jag känner mig hel när alla är här. Lovely!

Nu ska jag krypa ner hos Alicen som snott sin pappas säng eftersom han jobbar inatt. Nighty.








Lörda´

Ledig lördag, utan måsten och krav. Åtminstone för mig och Alice. M har jobbat precis hela dagen och är på väg hem nu. Vet att han kommer vara helt slut ikväll. 12 timmar är ett tufft pass, särskilt som det börjar kl 06.00. Jag och Alicen tog iaf en välbehövlig sovmorgon. Äntligen fick vi sova ut! Somnade tidigt på soffan tillsammans igår (Alice somnade mig som när hon var liten bebis) och jag vaknade till vid halv ett och bar in henne i sängen. Somnade själv direkt igen och sen sov vi till nio imorse. Underbart :) Idag har vi mest bara njutit. Att ha ensamtid med ett av sina barn är fantastiskt tycker jag. Jag älskar det. Vi tog en lång mysig frukost tillsammans och efter det vanliga röjet här hemma körde vi till stan en sväng. Jag skulle egentligen hämtat min Geggamoja-mössa på Vincent och jag var i affären, men glömde mössan :S Nåja, den finns kvar.

I em har vi varit hos bästa Carro och firat henne lite. Mys ♥

Nu står bakpotatisen i ugnen, lördagsgodiset är inhandlat, jag och Alice ska krypa ner i ett bad och sen blir det hemmamys resten av kvällen. Ett perfekt avslut på en fin lördag.

Bjuder på lite bilder från skogsturen igår:






Test!

Nu måste jag ju bara testa det här. Att blogga från iPhonen utan att mms:a inlägget. Verkar funka fint ju :) Då kanske man kan bli en ännu flitigare bloggare nu då! Nu har vi nyss kommit hem från en underbar tur till skogen. Vi tog en runda till Kjugekull idag. Är det fredag så är det :) Då njuter jag Alice-tid och vi Hittar-På. Idag hade vi tur att få ha älskling hemma också och han var också med i skogen. Nu grejar han i stugan, Alice tittar på playhouse och jag ska packa badkläder. Vi kör en favorit i repris och drar till badhuset den här fredagkvällen också. Trevlig helg!

En speciell dag ♥

Underbara fredag! Idag är det dock inte vilken fredag som helst. Det är min finaste bästaste Carros födelsedag ♥ Grattis finaste du! Carro är min systerdotter, men för mig är hon så mycket mer än så. Hon är min finaste vän, min stöttepelare, min rådgivare, min stjärna! Hon förstår, lyssnar, delar glädje och förgyller mitt liv. Hon är såklart också Alice gudmor och min brudtärna. Jag är så glad för alla minnen vi delar och för alla vi kommer skapa framöver. Med Carro blir det aldrig några konstiga krav på att man ska höra av sig si eller så ofta, att man ska vara på ett visst sätt eller att man ska anpassa sig en massa för att passa in. Jag vet att hon alltid finns där och med Carro är allt så kravlöst. Jag kan vara precis den jag är i alla situationer. 

Och jag älskar henne för det.

Av hela mitt hjärta.

Jag önskar dig en underbar födelsedag Finaste ♥



Underbara dig. Tacksam att du finns i mitt liv.
Tack för att du är just DU.


Badat och pyttedansat

Andas, hämtar energi. Bad och pyttedans är avklarat och det är verkligen hur mysigt som helst. Fast Alice totalvägrade det mesta på simmet idag, hon skulle bara köra sitt eget race. Trött som tusan har hon såklart också varit, inte undra på det med tanke på hur nätterna ser ut. Nåja dansen gick iaf hur bra som helst. Jag hade faktiskt tänkt skippa det eftersom Alice var så himla trött, men hon envisades och det gick bra. Linus kom också till Barbacka och mötte upp. Vi fikade tillsammans och sen roade han sig på egen hand när vi pyttedansade. Barbacka är bra, där finns lite för alla. Nu ska jag påbörja dagens middag (tacopaj), sen ska tvätten tas om hand och efter det blir det nog inte mycket mer gjort på Engelska vägen. Lugn, ro och lite torsdagsmys är det enda jag orkar med ikväll känner jag. Jo förresten jag ska ju inreda också, grabbarnas nya rum ska planeras. Men bara i huvudet ännu sålänge :)

(B.T.W... Valet föll på den vita sängen, men mer om det en annan gång)


 
KÄRLEKAR ER av hela mitt hjärta!!


Hej Torsdag!

Ääääntligen är det helg igen. Denna veckan har inte varit för rolig, utan det har snarare varit lite körigt. Alice nattvanor gör det inte ett dugg bättre. Hon sover tusan så oroligt och de två senaste nätterna har hon spenderat hela natten i vår säng. M försökte lyfta över henne igårkväll. Jisses vilket illvrål den fröken kan ge till. Trodde det var kört för flera timmar, men peppar peppar, hon somnade om. Inatt vaknade hon igen och väckte sin pappa mitt i natten med en puss. Älskar dig pappa sa hon och somnade om. Söt! Vet inte varför hon är så orolig, hon känns bara lite otrygg förtillfället. Snart är det dessutom dax att byta till eget rum. Vi har pratat mycket om det jag och M och bestämt att vi inte tänker forcera något. Alice är en känslig tös så det får bli i lugnt tempo om det behövs.

Nu ska vi dra till badet. Dax att simmelisimma :) Efter det är det pyttedans och ikväll får vi tjuvstarta fredagsmyset tror jag bestämt :)




Sammanfattning

Jisses, livet rusar. Jag skulle gärna stannat upp ett tag för nu känns det som att jag inte hänger med riktigt. Igen. Har inte tid till någonting. Nu ska jag iaf försöka mig på en lite bättre uppdatering här.

I fredags var vi som sagt på badhuset. Alltså det är verkligen en kanonstart på helgen. Alla mina barn älskar det och det blir en gemensam positiv start på ledigheten. Vi åkte dit ganska sent, åt middag innan och var där tills de stängde. Vi var i varmvattenbassängen sista timmen (19-20) och det var hur ljuvligt som helst. Inga andra var där så vi hade hela bassängen för oss själva. På hemvägen körde vi inom Hemmakväll. Grabbarna fick hyra film och lite fredagsmysgott följde också med hem :)

Lördag: Upp tidigt och skjutsade Lucas till frissan klockan nio. Klockan 10 skulle vi sen vara i Önneköp med Linus för säsongens sista fotbollsmatch. Matchen började inte förrän 11 så det blev till att roa Alicen ganska länge eftersom vi inte kom därifrån förrän 12.30. Men det var skönt att vara tillsammans och att vara ute en stund och njuta av höstsolen. Matchen slutade 12-0 till våra grabbar och bättre avslut kunde de ju knappast få. På eftermiddagen var Mattias ute och jobbade i stugan en stund. Jag snodde åt mig en liten tripp till stan och köpte en ny klänning till mig själv faktiskt. På kvällen var vi sen hos systerstor med familj och åt middag. Trevligt som tusan. Carro, Linus och Leon var också där :) Alice blev såklart toppenglad eftersom hon ofta tjatar om Leon och att hon "saknar ju han". (Häromdagen frågade hon efter Leon igen och sa: "men jag saknar ju han. Han kan komma hit en annan dag klockan fem.) :) Söte!

I söndags var det dax att få lite mera gjort. Mattias grejade en del i stugan, jag körde marktjänst här hemma. Igår var det ju jobb och sen kom mina föräldrar. Bojje hjälpte Mattias lite och j-klar vad jag längtar till det här projektet är över.

Idag har det varit årets värsta dag på jobbet. Fotografering. Jag avskyr verkligen den dagen. Stimmigt och bökigt. Barn som ska kläs i den klänningen, ha luggen på det hållet, ha tofsarna si och skjortan så. Ledsna barn som ska vara glada och personal som helst av allt vill slippa detta ståhej. Fattar inte varför vi håller på år ut och år in. Jag kan inte se någonstans att det skulle ligga i vårt pedagogiska uppdrag att annordna med en fotograf, utan jag tycker helt och hållet att det är en föräldrasak att fotografera sina barn. Visst gruppfoto, fine, det köper jag men inte resten. Nu är det snart dax att köra in till stan och klippa Linus och Alice. Älskling är och spelar tennis. Ikväll ska vi minsann bara slappa på soffan och såklart kolla på fotboll! Heja Sverige!

Förresten så är Alicen lite hängig idag och har varit hemma från Vintergatan. Får se hur det blir imorgon.



Glada grabbar efter storvinsten :)


TRÖTT

Det här är inte roligt nånstans. Ja nu gnäller jag. Som fan. Men nu är jag trött så det står mig upp i halsen. Trött på att ha mensvärk likt helvetet varje månad. Trött på att M varenda lediga stund är i stugan och grejar. Trött på allt som måste skötas här inne oavsett om vi är två eller om jag måste göra det ensam. Idag är här äckligt skitigt. Jag måste städa, men har absolut varken ork eller lust. Igår hann jag inte. Tvätten, storhandlingen och matlagningen lade beslag på hela min dag känns det som. 2,5 timme tog handlingen. Testa själva att veckohandla till en storfamilj så ska ni få se. Ta med en halvtrött 2,5 åring också så kanske det blir ännu lite muntrare. Får man dessutom avstämning på självscanningen och har handlat för 1600:- så tar det tid. Fyra plastpåsar och två paperskassar fick packas upp och packas ner igen. Så nej, jag hann inte så mycket mer igår. Men idag måste jag. Jag VILL gå ut, njuta sol med Alicen och jag hoppas jag hinner en runda innan jag stupar i soffan ikväll.

Fast egentligen, egentligen på riktigt, så vill jag bara krypa ner i sängen och dra täcket över mig. Fy f-n jag HATAR att ha ont!


Söndag, torsdag och så söndag igen. Ja ...

Söndag, torsdag och så söndag igen. Ja det känns så, som att man alltid står inför antingen en ny vecka eller en ny helg. Dagarna rusar och jag hinner inte riktigt med, det gillas inte helt faktiskt. Idag har jag iaf förberett inför kommande vecka, storhandling och matlista är avklarat. Alice och Linus hjälpte mig med jätteinköpet. Jag avskyr att veckohandla, det brukar maken sköta så bra så :) Men idag fick han jobba vidare i stugan på tomten och jag fick göra stormarknaden. Imorgon hoppas vi på att han får ordning på de sista gipsbitarna och att han hinner spackla en första gång. Lääängtar till vi ser ett slut på det här projektet. Natti!


Underbara fredag! Blev lång, god frulle m...

Underbara fredag! Blev lång, god frulle med nybakade frallor imorse. Älskling har varit ledig hela dagen och det gör ju såklart fredagen ännu bättre :) Ett par ärenden har vi hunnit med idag och M har snickrat lite i stugan. Till middag blev det tacos precis som vanligt när Lucas fredagsmyser hemma. Ikväll har vi varit på badhuset. En härlig start på helgen för hela familjen. Ett glas rött och lite soffmys nu sen somnar man nog gott ikväll :) Trevlig helg!


Hej helgen!

Åhhh det är helg igen :) Snacka om underbart, jag bara njuter av vetskapen om att vi nu är leeediga och har massa tillsammanstid framför oss. Härligt! Fast jag ska erkänna att på jobbet känns det ganska stressande att bara jobba halvtid. Jag hinner likosm inte färdigt. Idag stannade jag kvar nästan en timme för att färdigställa en del saker som behöver göras. I samma sekund som jag skulle skriva ut det jobb jag gjort på datorn så försvann strömmen. Snacka om irritation. Men jag orkade inte bli irriterad, får väl göra om en annan dag - för nu är leeedig! Mattias vilar nu efter nattensjobb sen har han frivecka. Gött! Målet är att stugan ska bli klar under den kommande veckan, jag håller tummarna. Sen ska det snart börjas här inne också. Linus rum står först på tur och där har vi lite problems. Lilliz har nästan inga möbler att flytta med in i nya rummet. En säng står överst på måste-ha-listan. Jag har fastnat för MALM på Ikea och först var jag helt inne på den svarta, men nu vet jag inte... Den vita är ju också himla fin, ja finare faktiskt, men är det tillräckligt grabbigt för min coola Lilliz? Linus vill helst ha träfärgat, men jag jobbar på att slippa det :)

Sitter just nu pch slösurfar lite medans min Toss vilar inför bad och pyttedans som ju är eftermiddagens aktiviteter. Hittade en fin hängare som jag skulle kunna tänka mig att ha i hennes rum. Vad tycks? Funderar på att klicka hem den, 79:- (jotex) är ju överkomligt :)

Ikväll ska jag minsann på bio tillsammans med mellansyster. Ser fram emot det, det ska bli toppenkul. Som sagt, man ska ta vara på livet ♥



Hmmm svart eller vit??


Onsdagkväll

Räknar ner... tre timmar jobb sen HELG :) Jag älskar mitt jobb och jag älskar att sluta redan klockan elva på torsdagar för att sedan vara ledig hela fredagen. Lovely! Har varit en ganska intensiv vecka. I måndagskväll var vi på föreläsning med jobb och likaså i tisdags förmiddag. Två riktigt bra och intressanta föreläsningar. Den första handlade om matte och den andra om bemötande. Det är tråkigt att konstatera det men det finns många som borde jobba rejält på det sistnämnda. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, trivs man inte på sitt arbete när man jobbar med barn så har man f-n skyldighet att sluta.

Idag har jag jobbat heldag. Farmor hämtade Alice på dagis idag och sen hämtade jag henne hos farmor. Tänkte att nu blir det kämpigt att få med henne hem, men icke. Alice kastade sig i min famn och överöste mig med kärlek. "Åhhh jag har saknat dig heeeela dagen mamma". Jacka och stövlar åkte på direkt. Sedan dess har hon i princip varit på mig. Hon är fortfarande mammigare än mammigast, men det gör mig ingenting.

Ikväll jobbar M och alla grabbsen är på träningar. Jag och Alice har gjort spenatsoppa (alla barnen i huset här är tokiga i det) och sen bakade vi chokladbollar. Snart kommer grabbarna och vi ska fika innan det är sängdax igen för liten stjärna. När grabbarnas läxor är fixade och alla ligger snällt i sina sängar så ska soffan bli min bästa vän. Jag är verkligen sugen på en ensam tv-stund framför dumburken :) Det finns kvällar då jag uppskattar ensamhet enormt, ikväll är en sådan kväll.


   


Baka baka liten kaka :)


Nobelpris

Läser med glädje att årets nobelpris i medicin går till Robert Edwards. Finns ingen i hela världen jag hellre skulle vilja se som pristagare. För min del kan han kan gärna få varenda nobelpris som ska delas ut i den kategorin framöver.

      På måndagen tillkännagav Nobelförsamling vid Karolinska institutet att den brittiske läkaren och forskaren Robert Edwards får Nobelpriset i medicin. Priset tilldelas honom för den framgångsrika utvecklingen av mänsklig befruktning utanför kvinnans livmoder, så kallad in vitro-fertilisering, IVF.

Hans åstadkommanden har gjort det möjligt att behandla infertilitet, ett medicinskt tillstånd som drabbar en stor andel av mänskligheten, tio procent av alla par i världen, sade Nobelförsamlingens sekreterare Göran Hansson när han läste upp motiveringen.

(
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/nobelpriset-i-medicin-2010-till-robert-edwards-ivf-provrorsbefruktning-1.1182089)

Tack gode Gud för IVF. Eller nej förresten, tack gode mr Edwards.


♥ Livet

När jag låg på sjukhuset och mådde som sämst så bestämde jag mig för att så fort jag blir frisk ska jag börja leva. Leva på riktigt. Ta vara på det som är viktigt.  Jag tycker verkligen att jag försöker göra det nu. Det jag älskar mest i hela världen är att vara tillsammans med dem jag älskar. Jag tycker väldigt mycket om att spendera tid tillsammans med människor som verkligen betyder något för mig. Idag blev det en tur till tivoliparken med finaste Alicen och med C, E och E. Underbart. Jag blir glad och varm i hela kroppen när jag knuffar fart på gungan högt högt och Alice kiknar av skratt. Då lever jag. Tänk vad lite som kan göra mycket - när man bara ser.




Alice och Esther ♥


Äntligen hemma

Söndagkväll. Har sagt godnatt och pussat på alla mina finaste ikväll. Det är verkligen underbart när alla  är hemma. Jag kommer nog aldrig vänja mig helt vid varannanvecka-boendet. I hjärtat är jag ego och önskar att Lucas bott här jämt, precis som förr. Men som tur är så har jag fått lite förnuft också och därmed är det självklart att det är som det är.

Nu väntar en härlig, men intensiv vecka. För det är skillnad, ja det är stor skillnad när alla är hemma. Dels så är det en hel del bråk och tjafs mellan grabbsen, dels så är det betydligt mer körningar och mer planerande. Lucas ska till och från skolan varje dag, ofta vill han vara med kompisar också och sen har han sina träningar. Middagarna ska passas in mellan grabbarnas aktiviteter och sen ska läxorna helst bli gjorda. Så det krävs lite mer planerande.

Men jag är glad i själ och hjärta ♥

Jag och Alice har haft en toppenfin dag hos våra vänner i Köpinge. Jag har verkligen haft tur som träffat Mattias. Dels för att han såklart är mitt livs kärlek och dels för att jag genom honom träffat en av mina allra finaste vänner, Caroline. Idag har vi mest tjatat och tjatat (som vanligt när vi ses) och barnen har lekt hur fint som helst. Alice älskar att vara hos sina "kasiner" och jag förstår henne, jag trivs också väldigt bra i familjen Perssons sällskap ♥ Nu har jag fyllt på må-bra-kontot ordentligt inför kommande vecka och snart återstår det bara att krypa ner och invänta en ny måndagmorgon.

Först bara måste jag dela med mig av den här bilden som alltid får mig att le:






Så var det söndag igen!

Igår hade vi en trevlig kväll med mellansis och Jocke. Mat, dryck och så lite singstar på det ;) Najs! idag blir det lite vanligt söndagsgöra. Veckohandlingen ska checkas av, jag fixar inte ett liv utan veckomatsedel och fyllt kylskåp inför kommande vecka. Imorgon är det måndag igen, jisses vad helgerna går fort nu sen man började jobba. Fast idag ska jag inte köra på och göra klart allt inför veckan. Jag borde egentligen, för jag tycker verkligen det är skönt att ha städning och tvätt avklarat men idag vill jag hinna med lite annat också. Jag och Alicen ska åka till Caroline, Ebba och Esther. Mattias ska jobba inatt igen och Jon är på hockey så det blir en riktig tjejeftermiddag :) Ikväll kommer mina grabbs äntligen hem. Tycker det är så skönt när de anländer på söndagskvällen och man vet att Lucas kommer vara hemma en hel vecka ♥ 


Liten pärla

Att pärla var visst toppen. Alice ville inte sluta utan satt hur länge som helst. Till sist hade hon lagt alla tre pärlplattorna :) Hon älskar verkligen att sitta vid köksbordet och pyssla. Älskade Tossen min ♥ Snart åker målarboken fram, vädret inbjuder till innelek idag.

 


Morning lördag!

Lördagmorgon och mys med Alice. M sover efter nattens jobb. Känns som att det är precis så här de allra flesta helger ser ut för oss. Jag och Alice varannan helg, jag och alla barnen varannan helg. Kan inte hjälpa det, men jag tycker det är förjäkla drygt med alla M´s helgpass. Fast å andra sidan är det kanske inte bara jobbet som gör att det ser ut såhär. Ja jag vet inte, men på något sätt har det blivit så att jag är väldigt ensam med barnen.

Idag har Alicen och jag iaf vällingmyst lääänge i sängen, sen kikade vi lite på Playhouse innan det var dax för frukost. Alice testade också att pärla med de nya pärlorna. Liten pysselmaja har vi fått minsann ;) Nu ska första maskinen med tvätt hängas upp och sen ska vi krypa ner i ett bad tillsammans. Vad som händer sen har jag ingen aning om, men något ska vi nog kunna hitta på.



Lekoseum, lekplats och fredagsmys ♥

Ja det blev en helt underbar dag. Precis som jag trodde ju. Jag och Alicen tog bussen till stan och där skulle vi möta upp M som varit hos mina föräldrar. Meningen var att vi skulle äta lunch, men stackars Caroline hade problem av värsta sorten med datorn i affären, så M fick rycka ut och agera IT-service. Innan han hunnit åtgärda problemet var jag och Alice tvungna att komma iväg så lunchen fick vi ta i bilen. Det fick bli MC´d, helt ok om man frågar Toss. Vi var iaf inom Caroline och träffade M där lite snabbt. Fick visst med en klänning från Geggamoja också därifrån :) Passade också på att lämna en liten paket till min fina vän.

Sen körde Alice och jag till Broby. Leon sov när vi kom dit så vi fick i oss lite kaffe innan vi fortsatte till Osby och Lekoseum. Jag har inte varit där på väldigt många år, men dagens besök var uppskattat. Jag tycker det är kul med mixen av gamla leksaker att titta på och bli lite nostalgisk av samt möjligheten att leka för barnen. Tomtevärlden nere i källaren var himla mysig, den vill vi nog snart besöka igen :) Fikan var väldigt billig och det gillas såklar också skarpt :) Lekoseum är absolut värt ett besök och vi kommer säkert att åka dit igen någon dag. När vi kände oss klara på Lekoseum gick vi bort till BRIO-butiken som låg en bit längre ner på gatan. Även den var värt ett besök och där fanns mycket av det materialet vi beställer på jobbet till den skapande verksamheten. Jag köpte stora nabbipärlor till Alice och tre pärlplattor som passar till dem. Skulle kunna besöka den butiken igen bara för att köpa färg, tuschpennor, lim osv. Men det får bli lite längre fram. Just bra tuschpennor är svårt att få tag i tycker jag. Vi provar BR´s egna just nu och de har varit helt ok, men inget slår ju de riktiga ”dagispennorna” Berol. Självklart ångrar jag att jag inte köpte dem med mig hem idag :S

Ett besök på en fin lekplats hanns minsann också med. Det var en stor lekplats med massor att göra. Flera klätterställningar, många gungor, tre rutschkanor mm! Toppen tyckte både Alice och Leon och vi stannade tills det började skymma. Då tändes det en färgad lampa på lekplatsen och ingen av barnen ville gå därifrån. Supermys :) Till sist lyckades vi slita oss därifrån iaf och vi följde med Carro och Leon hem en runda. Där bjöds det på hemlagad pizza, mumsa! Vi kollade på Idol och åt såklart de obligatoriska fredagsmys-ostbollarna också ;) När Alice höll på att somna i mitt knä samlade jag ihop våra saker och så körde vi hemåt. Alice somnade direkt i bilen och sover nu gott vidare i vår säng. (Förhoppningsvis heeela natten!) En underbar, toppen, fin, mysig, ljuvlig fredag tillsammans med det bästa sällskapet. Löve it! Förresten är det himla kul att Alice och Leon funkar så bra i varandras sällskap. Det märks tydligt att de tycker om varandra och gillar att vara tillsammans. Underbara, finaste Tossarna ♥

 





En underbar dag ♥



 


Hitta-På

En HEL natts sömn och nu är det fredag, fredag, freeeeedag :) Älskar! Mysig frukost med smoothie och annat gott, måste ju lyxa från början denna underbara dag. Nu håller jag på med tvätt och det vanliga röjet. Mattias har kört ut till mamma och Bojje. När jag fixat klart det mest nödvändiga här hemma ska vi in till stan en runda. Kanske blir lunch där :) I eftermiddag ska jag och Alicen köra till Osby tillsammans med finaste Carro och Leon. Ett besök på lekoseum blir det. Kanske blir det tid och väder för lite utelek också. Älskar att Hitta-På på fredagar. Är ju min och Alice lediga dag! Jag och Mattias har valt att jag skulle gå ner i tjänst för att ha tid med barnen. Inte för att städa, handla och göra massa hemgrejs. Då kunde jag lika gärna jobbat heltid och Alicen varit på dagis. Så fredagar är vigda åt oss och till att Hitta-På. Lovely! AHHH idag sprudlar jag av kärlek och glädje! Livet är underbart :)

Ikväll stannar vi i Broby en stund och fredagsmyser med familjen Röstén-Olofsson. Blir bara jag och Alicen då grabbsen är hos sin pappa och älskling ska tillbringa natten på jobb.  



ÄLSKA!


RSS 2.0