Måste måste måste göra ingenting!

Vilken kväll! Lugnaste kvällen på ja jag vet inte hur länge. Visserligen har jag massor som jag borde gjort, men efter ett härligt friskispass hoppade jag över alla måsten och tog en riktig soffkväll ist. NU har jag dock lite dåligt samvete, är ju en hel del jag kunde gjort ist och sånt känns liiite stressande. Skulle ägnat en stund åt tvätten, kunde rensat i byrån som står i klädkammaren, borde röjt på Linus rum.. Men va fan, en sån här kväll får man inte för ofta. Kan ju säga att de kvällar jag sitter i soffan innan klockan slagit 22 är lätträknade nuförtiden. Det händer sällan eller aldrig.

M är och tränar och grabbsen har varit på hockey med sin pappa så jag passade på ikväll. Kröp ner med en smoothie och senaste numret av Mama när Alicen lagt sig strax innan klockan åtta. Ahhhh det är inte mycket som krävs för att man ska finna njutning i vardagen. Men fy vad jag är dålig på det. Jag gör först alla måsten och sen får det lilla som blir över gå till det jag egentligen vill lägga tid på :S Önskar jag hade förmåga att prioritera annorlunda. Om en vecka kommer jag troligtvis ha glömt alla de där måsten som jag gjort idag, men den här kvällen kommer jag garanterat komma ihåg.

Varför är det så svårt att ägna lite mer tid åt det som kanske egentligen är de viktigaste måsten av alla?!





Kusinbesök

Imorse fick Alicen och jag fikabesök. Kusin Wilma med mamma M kom hit och vi hade en trevllig fm tillsammans. Kul att vi kan ses och framförallt att kusinerna kan ses trots att m och min bror inte är tillsammans. Frukost blev det och en massa prat :) Kuligt! Efter det blev det en snabb röjning här hemma sen kände jag att jag var tvungen att komma UT. Jag och Alice tog en långpromenad i vagnen, med förhoppning om att hon skulle somna, men icke. Nu ligger hon vaken i sängen och pratar med Bovvej :) Ikväll hoppas jag på att få lite gjort i klädkammaren och så får det bli ett pass på friskis också.

Kanske ska passa på att förtydliga lite kring mitt inlägg igår angående dagis. Jag tycker definitivt inte att man är en dålig förälder om/när man lämnar sitt barn på dagis (mina egna pojkar har gått på dagis under större delen av förskoleåldern och Alice kommer också att göra det), jag tror inte heller att dagisbarn utvecklas till hemska egoistiska individer pga att de vistats på en förskola. Absolut inte. Däremot tror jag att många barn idag får alldeles för mycket stimulans, intryck och aktivering.  På en förskola händer det i stort sett saker hela tiden och många barn tillbringar större delen av sin vakna tid där -  jag tror att många barn skulle må mycket bättre utav mer lugn och ro. Vad jag egentligen ville ha sagt var att det finns ingen valfrihet.  Jag vill att Alice ska börja på dagis först när hon är i treårsåldern.  Men det finns inga alternativ. Dagmamma finns inte att tillgå, hemma kan jag inte vara med henne (fr.o.m barnets ettårsdag måste man dessutom att ta ut fem föräldradagar i veckan) och därmed tvingas Alice (och många barn med henne) in i förskolevärlden som 1,5-åring oavsett vad jag och hennes pappa vill.
 
Nähäpp nu ska jag fixa mellis till Lilliz. Sen är det dax att köra honom till hockeyträningen :)



Lek med kusin Wilma :)


En känga till det svenska samhället

Blev en runda till öppna förskolan idag. Bestämde med mammorna att vi skulle ses där idag och det är ju alltid trevligt :) Vi hade en livlig diskussion kring förskola/dagmamma/hemmabarn. (Alice ska börja på dagis i september. I dagsläget finns det bara en förskola jag kan tänka mig och det finns absolut inga garantier för att hon kommer in där, men ni kan väl hålla tummarna!) Ingen av oss är särskilt sugna på att lämna våra barn på dagis. Till viss del beror det på att två av oss jobbar i det, en tredje har jobbat i det och vi har nog svårt för att vara objektiva. För mycket barn, för lite personal, för mycket utanförliggande arbete och personal som sedan länge borde gjort något annat är den verklighet vi har erfarenhet av. Jag vill inte lämna Alice alls på dagis, definitivt inte innan hon fyllt tre år iaf. Jag vill inte att hon ska fostras i en grupp med 15-20 andra barn och tvingas roffa åt sig, slåss för sin rätt att bli sedd, bekräftad, lyssnad till och leva i det uppjagade tempot som råder i förskolan idag.  Jag, som personal, orkar inte vara i en barngrupp en hel dag utan paus, rast och tid för återhämtning MEN mitt barn ska tvingas att klara av det?! Jag vill inte att den stressen ska vara hennes vardag om ett tag. 

Det finns barn som på olika sätt ser till att de får uppmärksamhet (barn är inte av naturen elaka men de kan vara väldigt påhittiga och smarta), det finns också dem som inte kräver något därför att de är vana vid att andra tar allt. Jag vill inte Alice ska bli någon av dem. Jag vill ta hand om mitt barn själv. Jag vet att hon behöver träffa andra barn för att utveckla sin sociala kompetens, sin lekförmåga, sitt språk, bla bla bla. Med tanke på att jag både är utbildad förskollärare och specialpedagog så är den kunskapen också min sanning, men jag är ändå övertygad om att jag kan ge henne det själv. Jag kan se till så hon träffar andra barn, öppna förskolan är ett kanonbra alternativ och det finns så mycket mer man kan göra om man har ork, lust och engagemag. Det har jag, men någonstans har ju samhället redan bestämt hur mitt barn ska ha det och vad som är bäst för henne. Alla ska stöpas i samma form och några alternativ finns inte. Jo en dagmamma finns visst i vårt område och det är av den enkla anledningen att det ska finnas valmöjlighet, egentligen är det bara patetiskt. EN dagmamma, så kan politikerna i kommunen slå sig för bröstet och säga att de lever upp till valfriheten. Den finns fan ingen valfrihet. Oavsett vad föräldrarna vill så är sanningen den att flera barn tvingas in på dagis. I bästa fall har de då hunnit bli 1,5 år.

Med detta vill jag absolut inte kränka personalen på våra förskolor. Tvärtom en eloge till dem som orkar, som kämpar på och som verkligen lägger ner hela sin själ i sitt arbete, trots de förutsättningarna som råder. 

Jag har också all respekt för dem som anser att barn under tre år behöver förskolan för att utvecklas. Själv anser jag det inte. Jag tror att det barn under tre år i första hand behöver är lugn och ro, input i lagom tempo, tid att få prova på, utvecklas och växa i sin egen takt. Jag tror också de behöver trygga, närvarande vuxna omkring sig. Och självklart KÄRLEK, massor av KÄRLEK.





Hej måndag!

Morning måndag! Haft en skön, men något intensiv helg. I fredags var vi på badhuset med barnen och sen blev det Mc´d-middag. Var helt slut efter det och däckade tidigt på soffan :) I lördags gick det i ett hela dagen. Först var det hockey med Linus och sen var jag och han i stan. Nya skor till honom var ett måste. På kvällen kom systerstor och Peter hit. Trevligt sällskap, god mat och lite kortspel - det var najst :) Söndag igår och det blev inte så mycket gjort som jag hoppats på. Skulle ju fixa med klädkammaren och vidare med Alicens rum, men det blev ingenting med det. Visserligen är det inget som springer ifrån oss och särskilt akut är det inte heller, ibland orkar man bara inte. Myste mest hemma med älskling hela dagen igår och det var välbehövligt, inte ofta vi har tid för det numera. Ofta är det ju alltid nåt. Lite synd för dagar att bara vara tillsammans behövs, jag behöver verkligen det för att må bra. Ett jympapass tryckte jag in igårkväll iaf, ett riktigt kanonpass, det får bli mitt söndagsnöje framöver :)  Nu sover min lillskrutta och jag har pysslat lite vid datorn. Systerstor ska ha dest i helgen och ville ha hjälp med ett sånghäfte, så nu är det klart :) I em blir det babysång, får väl se om vi är ensamma där idag då :S Sist vi var där var nämligen för två veckor sedan och det var den dagen då Alice vattkoppor bröt ut på kvällen. Kanske alla kompisar är prickiga nu?!!

Ha en fin måndag!



VILL HA!

Myyysfika med på Barbacka med mammor å bebbar, men oj vad folk där var idag. Nästan för bra för vår del faktiskt. Ljudnivån var hög och det kändes stundtals som om man var tillbaks på jobbet :/ Jobbet ja, det är något jag grubblar mycket på förtillfället. Blir nog svårt att få in Alice på den förskola vi vill, hmm den enda vi kan tänka oss faktiskt. Ringde dit häromdagen och det var många barn i kö. Så jag vet i f-n. Jag vill Inte lämna henne nån annanstans, jag vill inte lämna henne alls :S Definitivt besked får vi inte förrän i april och till dess är det bara att vänta.

Efter Barbacka begav jag mig upp i stan för att köpa träningskläder. Hittade på Stadium :) De är verkligen toppen därinne tycker jag.

Nu har jag spanat in lite Molo-nyheter på nätet. Älskar deras kläder och vårens kollektion är sååå fin! VILL HA VILL HA VILL HA VILL HA:





Händelserik fredag

Fredag IGEN! Jisses var tar veckorna vägen?! Härligt med helg iaf :) Jag och Liten tog ett bad imorse. Det var inte alls meningen egentligen utan tanken var att JAG skulle duscha, men tja sen är det ju inte så svårt att räkna ut resten. ENVISA unge försökte på egen hand klättra i badkaret med pyjamas och hela köret. :) Badet gjorde att vi fick en skön start på dagen iaf då jag var sjukt trött imorse. Alice sovvanor har inte förbättrats något nämnvärt :/ Inatt eller rättare sagt väldigt tiiidigt imorse vaknade hon tokarg. Hon gallskrek verkligen och jag var helt säker på att hon hade jätteont nånstans. Men så började hon skrika "dä" och peka mot hyllan i sovrummet där vi ibland sätter vällingflaskan när vi nattar henne... Välling var det hon ville ha och för det höll hon på att väcka hela kvarteret :S Det finns humör i fröken envis vill jag lova.

Efter bad och en rejäl grötfrukost somnade Alicen tvärt för en liten stund sedan. När hon vaknar bär det av mot stan. Känns som om vi har ganska späckat schema idag. Först lek och fika med mammorna och bebbarna på Barbacka, sen skulle jag behöva upp till stan en runda. Mina träningskläder är allt annat än snygga :( men de är ju välanvända iaf :) I vilket fall är det INTE kul att träna i sunkiga kläder, så lite uppfräschning där tack! Ikväll blir det badhuset med älsklingen och alla barnen, sen får det bli hämtmat och soffmys efter det.






En simtur med lilla fisken :)

Idag blev det fika hos mamsen! Eller fika och fika..hon asade fram ett halvt julbord :) Men gott var det som vanligt iaf. Efter besöket där begav vi oss till badhuset. Babysim idag. För oss var det premiär för den här terminen, förra veckan hade ju Alicen vattkoppor och vi missade badet. Alice blev superglad när vi kom in på badet och hon fick syn på den lilla bassängen. Att bada med henne är såååå mys, även o man får vara på helspänn - lilla fisken  är hellre under ytan än ovanför :) Trodde kanske hon skulle va lite mer försiktig idag med tanke på att det är evigheter sedan vi badade sist, men näpp hon öste på som vanligt :) Tyvärr var det inte många från vår "vanliga" grupp som var där idag. Två av barnen var sjuka, dessutom är det ju så att efterhand som barnen blir äldre är det fler och fler som slutar. Lite trist.

Nä nu ska jag göra lite nytta. Tvätthögen är minst sagt hög.





Lovely Lilliz | nyklippt stjärna

Blev en mysig tur till stan idag. Jag och Alice var först hos Ulrica och Alice blev klippt. Första gången hos frisören, det måste antecknas :) Syns visserligen knappt att hon är klippt och det var inget hon uppskattade att göra heller precis, hon vände och vred på huvudet och sa betämt NEJ! Nåja trots allt så gick det hyfsat bra (antar att Ulrica är van) och de värsta tofsarna vid öronen är nu tillsnyggade :) Sen blev det en runda till PO.P. Kalasrea där nu ju och jackan jag redan bestämt att Alice ska ha till våren var nedsatt med hela 30%, najst :) Förutom jackan blev det en tröja till Alice. Efter PO.P fick vi trevligt sällskap av Bästa Carro och Linus i stan. Vi lunchade på Trendie och tog sen kaffe här hemma. Alice gav förresten på egen hand bort en tröja till lille Bus idag. Klura på hur det gick till om ni vill :) Bus som ju är Bästa Carros (och Linus) bebis kan komma vilken dag som helst nu. Sååå spännande!! Enligt BM´s beräkning ska han komma imorgon och enligt UL den 2 februari. Jag tycker han kan komma NU :) 

 Ikväll har jag inte orkat göra så mycket. Sjukt trött efter Alice alla nattliga bravader.  Jag och Linus har legat i hans säng och plöjt igenom en massa kapitel ur  "Lotta på bråkmakargatan". Det är mys det :) Själv är jag tokig i flera av AL´s böcker och Lotta är definitivt en av favoriterna, den bjuder på en massa skratt. Lilliz bjuder förresten på en hel del skratt han också. Idag läste vi om när Lotta och hennes syskon hittade små fågelägg i skogen. Jag passade på att fråga Linus varför man inte ska röra fågelägg eller fågelungar om man hittar dem i naturen. Lilliz tänkte efter och sa sen självklart:
- Man kanske kan få fågelinfluensan :)

Ja han har bjudit på många skratt min lillkille. I söndags frågade han om inte färgen var uppfunnen förr i tiden, typ på 70-talet. Han hade nämligen varit hos sin farfar och tittat på gamla kort och de var alla svartvita :)

Hugs







***Fina jackan***






Trööööött!!

Jaaa jag vill sova! Men det vill inte Alice. Inget vidare nattetid iaf. Har varit en längre tid nu då hon sovit oroligt om nätterna och nu börjar det kännas rejält. Självklart tar vi henne till oss och även om det är gosigt att mysa Alice även nattetid så sover man inget vidare. Lägg därtill till att hon vaknar med jämna mellanrum heeela natten och piper och gnäller. Ibland blir hon jätteledsen eller tokarg och skriker i högan sky. Antar att hon drömmer en hel del. Välling lugnar för stunden men knappast hela natten. Varje natt är det samma sak så högst på min önskelista står förtillfället EN hel natt utan avbruten sömn. Jag är trött!

Nu sover dock Stjärna! Själv ska jag hoppa i duschen, kasta i mig lite kaffe och ladda Alice skötväska. När Stjärna sen vaknar ska vi vara på g in till stan. Hon ska ju klippa sig idag, stora tjejen.



Eftermiddag/kväll

Det blev till sist en mysig em och kväll :) Var ute och gick en lång runda med Alice i vagnen. Vi gick bl.a till Hammar för att gunga. Alicen som tidigare älskat att gunga tyckte nu det var jättekul i ca 30 sekunder, sen ville hon av! Vrålilsk blev hon när jag inte tog ner henne från gungan direkt då hon pep. Å då fattade jag ju vinken: INTE KUL det här mamma! Ner i vagnen och ännu mera promenad istället. Bovvej åker med på varenda vagntur nuförtiden, Alice påminner oss :) Så fort vi sätter henne i vagnen säger hon BOVVEJ, sötmaja!

Efter promenaden blev det hem och laga tacopaj. När vi ätit middag fixade vi lite till i klädkammaren och senare ikväll var jag och Lucas på innebandy :) Mammabandyn är en verklig höjdpunkt. Lucas fick vara med och spela idag också och vi var i samma lag :) Underbart att få mysa egentid med honom. Min älskde storkille. Han gjorde definitivt min kväll ikväll ♥









***ALDRIG utan min Bovvej***

Det står still

Har varit hos pappa och hälsat på idag. Egentligen skulle vi köra till mammi men hon är så förkyld att jag inte ville ta dit Alice. Får vara nog med sjukdomar nu! Så vi hängde med mellansyster till pappa ist. Trevligt :) Alice vattkoppor är helt torkade nu och imorgon hoppas jag på att vi ska kunna ta en tur till stan. Alice ska klippa sig. Måste putsa lite på de där tofsarna hon har vid öronen :)

Nähä om man skulle göra lite nytta :( Har en massa jag skulle behöva fixa men får ingenting gjort - så känns mitt liv just nu. Allt står stilla.  Borde ringa det dagis vi har tänkt till Alice, borde kolla föräldradagar, borde ta hand om tvätten, borde ut och promenera, borde städa toaletten, dammsuga, greja i tvättstugan.... Min to-do-lista är låååång, men jag har ingen lust till nånting!

Trååååkiga mig :/

Snart får liten ett eget kypin

Äntligen jympat! Jisses vad jag har behov av det nuförtiden. Mest för att rensa skallen tror jag och för att hämta energi. För det är det jag gör när jag är på friskis  - fyller på med ny energi. Idag har vi så smått påbörjat projekt Alice-rum. Efter mycket funderande har vi nu bestämt oss för att vårt allrum (där vi har tv och dator idag) får bli rum till lilltös. Men innan det kan påbörjas ska först klädkammaren rensas ut och fräschas upp. Dörren ska bort, det ska målas därinne och där ska sedan  bli en tillfällig datorhörna. Kan nog bli bra. Vi funderade också på att ganska omgående göra Alice rum färdigt med väggar, dörr, tapeter och allt som ska till, men vid närmare eftertanke så har vi nog bestämt oss för att vänta lite till med det. Både jag och M tror att Alice kommer använda rummet mer för lek om det är öppet så som det är nu. Enda nackdelen med det är ju att hon  inte kan sova därinne, men å andra sidan så är hon så liten att jag nog vill ha henne inne hos oss ett tag till :)

Så idag har vi börjat rensa, kasta och sortera i klädkammaren. Jäklar vad skit man samlar på sig!

Dessa träbokstäver ska jag beställa från panduro. Sen ska de målas i antingen rosa eller svart och därefter få pryda Alicens vägg :)













Ingen rubrik

Söndagkväll och helgen gick som vanligt alldeles för fort. Idag har vi bara varit hemma och fixat lite. Jag var förvisso på friskis en stund, men sur blev jag när passet var fullt och jag inte kom in :( Trots att jag var där i god tid (tjugo minuter innan), sånt suger!! Allra helst idag när jag verkligen hade behövt jympa :/ Ikväll var vi och storhandlade, ett nödvändigt ont - sånt måste verkligen göras och kan sällan skjutas upp när man har en stor familj. Ja öht krävs en hel del planering.

Förtillfället är jag inte på topphumör. Känns som om allt står still och det inte händer nåt... Jag har svårt för det. Jag har väldigt svårt för det.

Mycket tankar som snurrar. Nu dax att pyjamasmya en stund innan sängen hojtar.

Bjuder först på ett par bilder från gårdagen. Alice fick gummistövlar i present av J o C. Titta söta stjärna som kämpar galet med att få på dem själv :)









Mer kalas

Nu har vi kalasat igen :) Alice har ännu en gång firat sin ettårsdag med tårta, mat (pastagratäng), paket och ballonger :) Hon har fått riktig kläm på det här med att öppna paket. Inte konstigt det har ju hållt på hur länge som helst med jul- och födelsedagsfirande :) Nu är jag tröööött och lite rastlös :/

Natten som gick var  betydligt bättre än natten innan. Tavegylen gjorde nog susen mot kliandet och Alicen sov, om inte felfritt, så åtminstone betydligt bättre. Kopporna börjar redan se torra ut och det verkar inte som om några nya är på väg. Hoppas på det. Isf kan vi konstatera att det trots lite kli och gnäll varit en ganska lindrig omgång av vattkoppor.




Det kliiiiiiiiiiiar!!!

Fredag och här är vi ganska trötta. Har precis lagt en ilsken men så trött Alice i sin säng. Natten var inget vidare. Ganska kli-ig om man nu kan säga så :) Alice har sovit oroligt och vaknat flera gånger. Nu har jag iaf ringt vårdcentralen och fått Tavegyl utskrivet mot klådan. Stackars Liten har ju ingen aning om vad det är som händer och varför det kliar hela tiden :/ Hade föredragit att  hon fått vattkoppor när hon var lite äldre, liksom ganska svårt att förklara det här med barnsjukdomar för en ettåring :)

Hade önskat att det fanns tid för lite lugn och mys i helgen men antar att den ist blir ganska intensiv. Kalas här imorgon och även om det är kul att träffas så medför det en massa som måste förberedas. Vi har inte ens bestämt ordentligt vad vi ska bjuda på ännu :/ Denna gången är det kalas för M´s sida och det är både Alicen och hennes storebror som ska firas. Nu när Alice sover ska jag baka tårtbottnar, tänkte iaf göra den fina Kittytårtan till imorgon också :)


Trevlig helg







Tack för hjälpen :)

Tack för hjälpen med uppdateringen av bloglovin :) Få se om det funkar nu då, det kunde tydligen ta en stund. Friskispasset idag var inte vad jag förväntat mig. Riktigt tråkigt faktiskt :/ Får glädjas över promenaden jag och Alicen tog innan ist. Vi var ute och gick i över en timme och när vi kom hem (utanför huset) började Alice gnälla. Hon ville minsann inte gå in! Förstår det, vi har ju haft tråååk idag. MEN imorgon får vi fikagäster :) Bästa Carro å Linus kommer hit. Ser vi fram emot. Alicen är så söt när hon kallar på KA :) 

Nattinatti

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Bloglovin fråga!

Någon som vet hur man "uppdaterar" sin blogg på bloglovin? Om man söker på min blogg där så  visar den designen som jag typ hade från allra första början på bloggen. Kunde ju va kul om den var lite mer aktuell :)


Gnäll, gnäll å gnäll

En riktig tråååkdag :( Alice har varit gnällig och mest velat bli buren. Meeer koppor nu och jag antar att de kliar en hel del :/ Stackars stjärna! Mellan gnäll och tårar har vi har läst saga ungefär miljoner gånger, lagat mat till ALLA vi känner på hennes spis, varit på vagnpromenad med dockan och även tagit en dusch tillsammans. Mellan varven har jag också pillat lite på en ny bloggdesign.  Fin va? :) Gillade aldrig den andra, men det tar ju tid att fixa ny. Nu ska jag ta min Liten i vagnen och gå en lång promenad. Det behöver vi båda två.


Ensamkväll

Bidde ingen friskis. Jag orkade faktiskt inte stressa iväg. Får bli imorgon ist då. Imorgon lär jag behöva det dessutom. Känner redan rastlösheten komma krypandes. Inte lätt att hitta på något utanför hemmet med en bebis full av vattkoppor ju. Egentligen är det simstart imorgon, men det är ju liksom inte läge att babysimma heller precis.

Ikväll ska jag njuta ensamhet. Nja barnen är förstås hemma, men de är på väg i säng en efter en :) M är och tränar och ibland är det förbaskat skönt att bara vara ensam. Själv ska jag ägna en hel timme åt en av storfavoriterna. Winnerbäck och hans musik är absolut något utöver det vanliga. Tänker definitivt INTE missa filmen på SVT om en liten stund!

Ikväll har jag beställt böcker till Alicen. Innan var vi med i Go´boken, men det var faktiskt ganska dåliga böcker och till hutlösa priser tyker jag. Föredrar Adlibris ist :) Som jag nämnde för någon dag sedan så älskar hon boken Knacka på (och även Hitta på) av Anna-Clara Tidholm. Jag börjar dock  tröttna liiite smått på dem (har läst Knacka på sju gånger idag!) I serien finns det två böcker till som nu är beställda. Ska bli kul med lite variation :)

Ha en fin kväll!





***Bäääääst enligt mig***

  
***Bääääst enligt Alicen :) ***

Alice avskyr bilen = SANT

Varit hos pappa, trevligt minsann. Passade på att äta lunch med älsklingen också, som ju jobbar i närheten, och det är man inte bortskämd med :) Nu har vi precis skjutsat Lilliz till träningen och snart ska jag till friskis. Tur vi slipper hämta Lilliz idag, det gör hans pappa. Alice är riiikitgt trött på att åka bil nu, blev arg bara hon såg den när vi skulle köra hem igen från ishallen :S Förstår henne, hur kul kan det vara att sitta stilla i bileländet när man kan krypa/gå/leka?! Även om det går bättre nu så har hon faktiskt aldrig gillat att åka bil precis. Ilska och vrede har en hel del bilfärder bjudit på. Stressande!

Vattenkopporna har ännu inte påverkat Alicen något nämnvärt. Förutom det här med maten då. Nu vill hon inte äta igen lilla trollet :S Ghaaaa vi som ska på extra viktkontroll snart :/

Nähäpp dax att fixa tvätten :/


Koppor och innebandy

Jodå visst är det vattkoppor lillskruttan har drabbats av. Jag hade verkligen önskat det väntat ett tag med tanke på att hon varit mycket sjuk på sistone, men nu är det som det är och när det är över tja då har vi ju det avklarat. Ännu sålänge verkar hon inte lida av det nämnvärt, inte så många utslag och inget kliande som verkar besvära. Får verkligen hoppas det blir så här lindrigt nu då.

Igårkväll var jag och spelade innebandy! Galet men såååå kul :) Det är willands som anordnar mammabandy och de har frågat flera gånger om jag inte ska hänga på, så igår gjorde jag då det. Trodde aldrig jag skulle orka men när man väl är igång är det bara att köra. Efteråt var jag självklart helt slut :) Lucas hängde med och tyckte det var toppen! Vi var nämligen inte så många spelare utan han fick hoppa in och vara med :) Vi var inte i samma lag utan det blev såklart lite fight mellan mig och honom :) Han hade  verkligen jätteroligt och det hade jag också. Redan innan träningen var slut så tjatade han om ifall vi kunde dit nästa vecka också. Sen skrattade han och sa att det är nog inte många av hans kompisar som mött sin mamma i innebandy :) Antar att det får bli en ny match nästa vecka :) Dels är innebandy något av det roligaste jag vet, dels är det riktigt skönt att få röra på sig och även om jag är en hel del på frisks så får man ju mer av det sociala när man kör en lagsport. Dessutom var det riktigt skönt attf å tid tillsammans med  bara Lucas. Det är hur mysigt som helst när man har möjlighet att umgås med  bara ett av sina barn.

Idag ska vi köra till min pappa på besök. Han har det ganska jobbigt just nu.





***SÖTMAJA***



***Vattkoppor***


***Älskar dig finaste***



Vattkoppor??!

Ja jag undrar om det är det eller vad? Alice har små prickar och en del ser lite vätskefyllda ut, men de är som sagt små. (Ska se om jag kan få till någon bild på det senare) När grabbsen hade vattkoppor så hade de allt annat än småprickar. Jisses, Lilliz som bara var några månader när han fick det blev ett rent utställningsobjekt och grannarna runtomkring gick in för att titta på honom. Har aldrig sett något så prickigt i hela mitt liv! Han har dessvärre ganska många ärr från den rundan. Men man kan ju drabbas väldigt olika har jag hört, vissa har ju inte mer än ett par koppor så vem vet?! Antar att det bara är till att vänta och se. Skulle väl vara typiskt om Alicen åkte på en rejäl omgång nu då, vi är ju aldrig sjuka i det här huset :S Jaja hursomhelst så vågade jag  inte åka på mammabarn-jympan idag för OM det är vattkoppor så är det ett dåligt alternativ att åka dit.

Idag har vi ist haft en riktig hemmamysdag. Efter frukost blev det ett bad av Alice (mjukost är ett pålägg som verkligen har en förmåga att lämna läbbiga spår) och sen var det  dax för sagoläsning :) Alice älskar böcker! Efter det fixade jag undan lite här hemma. Fick faktiskt både dammsuga, torka några golv och greja med tvätten innan min stjärna tröttnade och hojtade efter sällskap igen :) Efter lite lek och lunch störtsomnade hon sen  för en liten stund sedan.

I em får det bli en promenad och ikväll eventuellt ett pass på friskis. Ja jäklar var där var folk igår förresten. Jag bytte nämligen om på plats och hade även räknat med att det skulle vara en hel del folk så jag såg till att vara  i ganska god tid. Trots det så höll jag på att missa jympan. När jag stämplade in var där bara sex (av 110) platser kvar, så det var nog ganska många som fick avstå.

Jippieee nu kom posten :) För ett tag sedan köpte jag elefanttyget från Mairo till Alice. Hade bestämt mig för att jag skulle ha det och kom på att jag ju kunde söka efter det på Tradera. Till min stora glädje fanns där fem meter paneltyg, direkt från butikshylla och i rätt färg :) Glad blev jag när jag vann auktionen för (i sammanhanget ynka) 260:- Känns väääldigt billigt om man jämför med priset hos exempelvis frapp. Där är meterpriset något helt annat.


 
Frukost :)


BADGLAD :)
(Om man tittar noga kan man nog se en liten prick vid ögat och en på kinden)


 
Ajabaja!! Suck Alice älskar att klättra :/


Koncentration!




Vecka tre

Måndag och jo jag överlevde helgen :) Lördagen var dessutom riktigt trevlig. Vi var hos Carro å Linus på besök. Beställde god thaimat (jag älskar) och spelade spel. Hur trevligt som helst.  Alicen var så snäll att hon faktiskt somnade i deras säng så vi kunde stanna länge. Brukar vara dömt att misslyckas att lägga henne när vi inte är hemma, men hon trivs väl lite extra bra hos KA (Carro) som hon kallar henne :)  Söta unge!

Bebis (jag vet hon är ETT år) och jag har haft en mysig morgon. Jäklar vad Alicen äter nu då! En portion gröt, en macka och en halv banan blev det  till frukost. Förstår mig inte riktigt på henne, vissa dagar lever hon på absolut ingenting och andra dagar äter hon mer än hon under sina dåliga perioder kan göra på en hel vecka :S De senaste kvällarna har hon blivit arg när vällingen i flaskan tagit slut och jag tror hon har satt i sig mer i helgen än hon gjorde under hela december ;)  Så nu jäklar kan vi inta BVC för extra viktkontroll!

Äntligen vecka tre och vardagen startar på riktigt. Idag är det babysång och på torsdag börjar simmet. Ska bli kul att träffa alla igen. Idag börjar dessutom friskis äntligen med jympapass. Gissa vem som ska dit?! Undrar om senaste tidens taskiga humör haft något med bristen på jympa att göra? Jag mår verkligen kasst av inaktivitet. Så idag intar vi stora salen och hänger med på ett medelpass :) Ganska spännande att komma till friskis så här i början av året. Det är alltid en massa folk på passen, antar att det är mååånga nyårslöften som ska uppfyllas :) Själv har jag bara ett:  leta jobb!





Mammafikat

Underbar dag! Det blev en mysig mamma-bebisfika på Barbacka. Känns som om det var evigheter sedan vi sågs. Jisses hur ska det bli när man börjar jobba igen :S Men inte tänka på det nu, massor av mammaledighet kvar ju :) Alicen gick ganska mycket på Barbacka. Hon var så ivrig att ta sig fram mellan sakerna så hon tänkte väl inte sig för helt enkelt. Hon KAN ju gå, grejen är bara den att hon är lite feg :)

Nu sover stjärna och jag har sökt jobb!! Jupp, nu minsann ska jag ta tag i det här :) Visserligen bara ett sommajobb, men vadå - nånstans måste man ju börja. Så håll tummarna! Ska erkännas att det suger ganska mycket när man inser att man valt FEL högskoleutbildning.

Fredag em och jag vill faktiskt inte alls ha helg. Fel på mig eller vad?!



 


Mysfredag

Alice är tillbaks, frisk och kry och hon har dessutom soooovit inatt. Känner mig som en ny människa. Underbara unge I love you!!! :) Och vilken härlig morgon vi har haft då. När pojkarna ätit frukost, fått ner gympakläder, borstat tänderna.... och gått till bussen var det bara jag och Alicen hemma. Mysig frukost (jo hon åt faktiskt!), sagoläsning (Alice älskar boken: "Knacka på" av Anna-Clara Tidholm, ett hett tips om du har barn i ettårsåldern), lek, bus och mys tillsammans. Just idag äääälskar jag vardagar och för första gången någonsin hade jag hellre föredragit att det var måndag idag och inte fredag :)

Just nu sover min stjärna och jag ska fixa klart här. Sen blir det en tur till Barbacka och äntligen mamma-bebisfika :)

Trevlig helg




BLÄ

GHAAA stelkrampsprutan tog kål på både oss och Alicen. En j-vlig natt rent ut sagt. Alice vaknade och var ledsen, välling tillagades och hon åt upp alltihop men inte somnade hon efter det inte. Hon GALLSKREK hur länge som helst. Nä inte flera minuter - utan typ hela natten. Att klockan öht ringde imorse har jag ingen aning om. Tur M vaknade och fick iväg grabbsen till skolan. Pojkarna var visst också dödströtta imorse. Fråga Lucas, han tog grillkrydda ist för kanel på filen :S Suck, just nu avskyr jag lov! De snurrar till varenda vardagsrutin och innan man är inne i rätt vanor igen efter det här så är det dax för sportlov. Här hemma är det nu feber och gnäll igen som gäller.. Tja en alldeles vanlig dag i the house of kaos :/

Nä, nu göra paj - sen upp till pappa på sjukhuset och hälsa på. Sen ska jag tamejf-n sova!!!




***Minstingen i house of kaos***


Spruta, viktnedgång och jobb idag

Japp som delar av rubriken lyder, idag har jag jobbat. Ett bra valt tillfälle, Alicen fick nämligen stelkrampspruta idag. Och det där med spruta överlämnar jag mer än gärna till hennes pappa. Jag klarar det helt enkelt inte. Jag har aldrig varit med och tagit spruta på pojkarna heller. Fy f-n det gör ju ont. På mitt barn, hemska tanke!  Sist de stack Alice satt jag med händerna för öronen i väntrummet och nästan bölade. Det hade gått bra idag iaf. Hoppas nu bara hon slipper ha ont, få feber och/eller andra biverkningar. Vad som inte gick lika bra var vägningen. Alice hade gått ner i vikt sedan kontrollen för en månad sedan. Inte bara dippat på viktkurvan, utan tappat i vikt. Inte konstigt, hon äter oerhört dåligt och det har oroat mig ett tag. Har tyckt att hon blivit så smal. Men vad gör man?! Hon petar misstänksamt i all mat. Hon kniper med munnen och totalvägrar äta när hon inte vill. Nu får det absolut på bli extra viktkontroller. Suck, kan man leva på korv och makaroner?!

Jobbet då? Jo, det var kul att jobba. Kul att träffa barnen, kul att träffa kollegerna och faktist ganska skönt att komma hemifrån några timmar och för en stund slippa fokusera på det dagliga görat här.  Missförstå mig dock inte för jag är definitivt inte klar med min mammaledighet. Frågan är om jag ens kommer vara redo när det verkligen är dax? Kommer jag någonsin att känna mig redo att återgå till mitt gamla jobb? Jag tror inte det. Handlar definitivt inte om kolleger eller arbetsplats,  det handlar uteslutande om att jag känner mig väldigt väldigt färdig med arbetsuppgifterna. Jag vill göra något annat. Punkt. Under föräldraledigheten har jag haft en svag förhoppning om att längtan och suget efter att komma tillbaks till jobbet skulle infinna sig igen. Det har den inte gjort. Och det kommer den förmodligen inte heller att göra. Kanske jag i framtiden åter kommer vilja jobba med det jag gör idag, men inte nu. Jag arbetar med barn, de viktigaste individerna i världen. Då duger man inte om man går till jobbet enbart för att hämta ut lönen. Då behöver man mer än bara jobba, man behöver göra ett bra jobb. Det gör man inte om man i tanken är någon helt annanstans. Problemet är det att man idag inte byter  jobb hursomhelst. Finns liksom inte jobb i överflöd förtillfället. En sak är dock säker, jag måste börja anstränga mig för att komma vidare. Jag måste mer än bara titta på jobbannonser.

Annars kommer jag panika om ett tag och det tänker jag f-n inte tillåta mig. Jag ska njuta av min mammaledighet, det återstår ju faktiskt åtta hela månader :) även om jag drömmer om att få vara hemma med Alicen tills hon fyllt minst  två :)

Usch, jag är en egomamma. En riktigt självisk egomamma. Jag vill ha alla föräldradagar för mig själv :P Avskyr debatten om att dela lika (jo jag tror att det är BRA för barnet) men jag vill INTE. Jag kan inte se mig själv vinka hejdå till Alice för att åka till jobbet och sen inte komma hem förrän framåt kvällen, varje dag. Det handlar definitivt INTE om tvivel på Mattias förmåga att ta hand om Alice, hon skulle ha det alldeles förträffligt tillsammans med sin pappa hela dagarna. Kanske t.o.m för bra :) De avgudar varandra, de är bundisar och Alice väljer ofta pappa före mig. Men jag vill ändå vara hemma med henne. Jag är som en tjurig treåring som vill sno åt mig allt godiset för mig själv. Jag fullkomligt älskar att spendera dagarna tillsammans med Alicen. Jag trivs dessutom ypperligt med att träffa mina föräldralediga vänner och deras bebisar, att babysimma, babysånga, vagnpromenera och njuta av vår alldeles egen underbara Stjärna varje varje dag. I Lööööve it!!





Ge dygnet 45 timmar och ge mig 3000 föräldradagar :P

En härlig utflykt

Idag har vi varit på en härlig utflykt tillsammans med M´s bror och hans familj. Mysigt som tusan. Vi var vid deras "stuga" och hade en skön utedag tillsammans. Bäst av allt var såklart att dammen som ligger där var frusen och att grabbarna kunde åka skridsko på den. Gissa om det kördes och spelades hockey :)  De hade hur kul som helst och även Alicen njöt av att vara ute. Vi grillade korv och pojkarna fikade med skridskorna på :)  Ja nu när jag tänker efter så hade de faktiskt på dem från det att vi kom dit tills vi körde hem :)


I kväll var jag med mellansyster och hälsade på pappa som ligger på sjukhuset. Har varit där de tre senaste dagarna och han uppskattar verkligen våra besök. Det märks. Det känns bra att köra dit och hälsa på, även om det ska erkännas att det är lite jobbigt att det blivit som det blivit. Men det är en lång historia. NU är NU och tänk hur vi än styr våra val så är det faktiskt bara nuet och framtiden vi kan påverka.


Nu ska jag krypa ner, nöjd och glad över just dagen som varit idag.

Nighty

De finaste jag vet:



 









 



Födelsedagen i ord och bilder

 
första födelsedag var fin:) Om man bortser från att Stjärna vaknade med lite feber och fortfarande var lite hängig så blev det en jättebra dag iaf. Just med tanke på att hon var sjuk så väckte vi inte Alicen (hon blir grymt sur!) utan lät henne sova tills hon vaknade av sig själv (halv tio!) och då blev det välling på sängen och paket minsann. Trots att hon är liten så älskar hon paket (hmm..undrar vem hon har det efter ;) Hon sliter och drar i pappret med spänd förväntan :) Av oss fick hon stolar+bord, en brio-spis, lite  "köksgrejer", kritor, en telefon med mååånga knappar (uppskattades!) och klännig+leggings. Efter en mysig morgon med Alicen ägnade vi sedan det mesta av dagen till att duka, laga mat och fixa inför kalaset. På em kom gästerna och det blev mer paket, sång och uppvaktning :) Alice åt favoriträtten makaroner och wienerkorv medan vi andra åt kycklingpaj och sallad. Sen blev det självklart  tårta. Jag är definitivt ingen tårtfantast men den här var faktiskt god och dessutom är jag helnöjd med designen :) Det var Alice också även om hon givetvis kallade den för bovvej ;)

TACK alla som på olika sätt uppvaktat Alice på hennes första födelsedag :)

Om ett par veckor ska det kalasas igen :) Då ska vi fira med M´s släkt och då tillsammans med Alice storebror som också fyller år nu i januari. 

 
  
*** JA MÅ HON LEVA ***


Mycket papper och paketer


Att pussa Bovvej var plötsligt nödvändigt mitt i paketöppnandet ;)

 
Laga mat. Äta mat


Fina Kittytårtan


Ett ljus, hipp hurra på min födelseda!

 
Hur äter man tårta egentligen?!


Såhär är nog bäst 

 
Fast såhär får man ju i sig mest :)


Alice sov en stund, men vaknade igen och underhöll sina gäster


Återigen ett stort tack till alla som gjorde Alice födelsedag till en fin dag för henne och för oss!
Nu har vi minsann en ettåring i huset :)

Allra första födelsedagen




Vår underbara Alicen fyller ett år idag! Känner jag mig så otroligt lycklig, glad och tacksam över att vi fått uppleva det här året tillsammans med vår flicka. Att just hon kom till oss, att vi efter lång, envis kamp och till sist med underbar hjälp lyckades med det största av allt. Det var ingen självklarhet att det skulle bli en bebis för vår del. (Om det kan du läsa här i min gamla blogg på familjeliv) MEN det blev det. Vår älskade Alicen såg dagens ljus kl 08.59 den 3/1-2008.




*** JAG ÄLSKAR DIG ***



Nu ska jag sova några timmar, sen ska vi sjunga och gratta älsklingen. Därefter blir det till att förbereda, för självklart blir det kalas, tårta och paketer på födelsedagen :)


Nyårsbilder

Nu har jag julstädat bloggen lite :) Alice har varit kass idag och sovit väldigt mycket och då kan man ju passa på att sitta vid datorn. Kändes lite tråkigt med juldesign här nu så den byttes ut. Här hemma har vi dock jul liiite till :) Får väl se hur länge jag trivs med den här färgglada bloggdesignen, kanske det blir svart eller vitt här ganska snart igen :)

Nu hoppas jag innerligt att min lilltös mår bra imorgon, vi har ju kalas att förbereda. För inte ska man väl behöva vara sjuk på sin ettårsdag?!

Å så lite nyårbilder :)

   
Nyårsmiddag! Alicen åt bara majs:)


SKÅÅÅÅL!
 
Gillar INTE raketer. INTE INTE!!!          Pyjamasmys med pappa!

   
Linus dokumenterar! Klockan är 00.00...

   
GOTT NYTT ÅR!!


Firar tolvslaget på sitt eget lilla vis :) GOTT NYTT ÅR Stjärna!

2008 - 2009

2008 mitt bästa år ever, känns nästan lite vemodigt att det tog slut. Tänk bara vilken start vi fick på det nya året. Den 3/1 föddes vår Alice. Efter en lång kamp, många tårar och mycket besvikelse blev vår saga sann och vi fick till slut vår älskade stjärna. Det är för stort att försöka pränta ner i ord hur det kändes, hur det känns, men tacksamheten berör mig fortfarande varje dag. Hela året har jag varit mammaledig, njutit av dagar tillsammans med Alicen, fått många nya mamma-vänner genom babysången, njutit av eftermiddagar tillsammans med grabbarna när de kommit från skolan, haft förmånen att vara ledig alla lov, alla studiedagar och fått TID med mina barn. Inte undra på att 2008 är året med stort Å.

Igår hade vi ett mysigt nyårsfirande med Carro å Linus. Ett alldeles lagom firande med god mat, lite dricka, spel och tolvslag tillsammans med de bästa.  Alicen gillad inte raketerna. Max tände ett par tidigare på kvällen och de uppskattades not! Hon sov sig dock igenom det mesta av tolvslaget så det fixade sig. Tyvärr var Alicen lite kass igår och inte på topp, men det kan man ju inte va jämt ellerhur?! Pojkarna var med sin pappa och firade. Meningen var egentligen att de skulle vara hemma, men så blev deras pappa bjuden på en större fest med många barn som Lucas å Linus trivs tillsammans med. Kunde ju självklart inte hindra dem från att åka bara för att det "var min nyår". Barnen har inte valt det här, de ska inte behöva stå emellan utan i möjligaste mån få välja själva tycker jag. Kul hade de haft iaf, pratade precis med Lucas å han var glad :)

Nä nu ska jag mysa Stjärna som precis vaknat. Bilder från nyår kommer kanske inom kort.






RSS 2.0