Snart framme!

I bilen och nu har vi bara ca 10 mil kvar till Sälen. Resan har gått super, igår körde vi sisådär 50 mil och landade framåt kvällen i Munkfors. Där har vi övernattat i en gammal tågstation som de gjort om till hotell. Toppen att dela upp resan så. Nu kommer vi upp, pigga och utvilade till fjället :) Bästa semestern, love it! 





Måndag med fart

Måndag igen efter en helg som swishade förbi. I fredags kom iallafall lite snö äntligen till Skåne och det fick vi såklart nyttja i lördags. Pulkaåk och tretimmars utelek roade Alicen :) 
 
Intensiv dag idag. Från jobb till Ulrica för att fräscha upp frissan, sen snabbt till Team Sportia för att köpa nytt underställ till Toss, det gamla var väldigt förlitet upptäckte vi i helgen när vi grejade med skidkläderna. Efter Team Sportia snabbt hem och byta om och sen vidare till Friskis för ett Indoorwalking intervallpass. Tjohej ibland jäklar får man till det ;) 
 
Nu har jag landat i soffan med en hallon/lakrits-smoothie, och nej, allt på min att-göra-lista är inte klart för dagen. Om en halvtimme ska grabbarna hämtas hem från innebandyträningen. Love.






Barnkalasplaner!

Mitt schema är verkligen grädde. Att sluta kl 13.00 två dagar i veckan är värt hur mycket som helst. Och att jag två av fyra veckor slutar klockan 13.00 hela tre gånger i veckan är nästintill galet när man ändå jobbar 90%. Nöjd. I eftermiddag har Liten och jag njutit hemma. Alice har roat sig med att planera sitt barnkalas, hon är nog rätt lik mig när det gäller att planera och fixa ;) Astrid Lindgre kalas ska det visst bli. Nu får det förvisso bli efter Sälen eftersom vi åker redan nästa helg, men hon har skrivit listor och grejat iaf. Sötnöt.
 
Ikväll blir det ett pass i spinningsalen, intervall står på schemat och det är ett riktigt favoritpass! Sen ska vi försöka hinna med att inventera bland vinter- och skidgrejerna. Som sagt, snart dax ju! 
 
 
 

En bit in i januari

Mitt liv just nu. 
 
Jag trivs faktiskt himla bra på mitt jobb. Framförallt trivs jag med Pim och vi har så kul tillsammans. Bra kolleger är liksom avgörande i nästan alla yrke kan jag tänka. Jag har ett guldschema som jag skulle ha mycket svårt att välja bort, men tankarna på framtiden gnager ändå lite just när det gäller det jobbrelaterade. 
 
Här hemma rullar allt på som vanligt. Grabbarna bor växelvis och det är galet vilken skillnad det är på hemmaveckor och pappaveckor. Jag trivs allra bäst när de är här såklart. Även om de nu är så stora så det inte alltid är exakta veckor som gäller, de väljer rätt mycket själva var de ska vara. Sen Lucas träffade Emma så verkar han ha mer eller mindre tre boenden ;)
 
Just nu lägger jag mycket tid och fokus på träning. Jag mår förjäkla bra när jag är aktiv. Förra året hade jag som mål att genomföra 210 pass, vilket jag lyckades med,  och det här året får väl målet vara att slå det ;) Jag tränar ganska varierat, men skillnaden nu är att jag lägger in mycket mer styrketräning än jag gjort tidigare. Mitt jobb består av många lyft och mycket arbete upp och ner från golvet, jag vill hålla i mååånga år så bäst att vara rädd om sig.  
 
Lite annat...
I helgen var vi och kollade  på Linus när han spelade match. Lilliz är målvakt och jäklar vad nervös jag är varenda gång han spelar. Hjärtat i halsgropen och nerverna utanpå kroppen. Duktig är han iallafall den lille räkan och i helgen vann de med 4-1. Efter matchen följde mamma och Bojje med hit, vi planerade lite inför kommande Sälenresa. Sen köpte vi kinamat med oss och körde hem till dem. En runda kort hann vi med innan vi begav oss hem igen. Igår jobbade M och jag och Alice var på simskolestarten. Bojje (snällast i världen) körde oss dit. Alice är yngst i sin grupp men som det vattendjur hon är så tillhör hon dem som simmar bäst. Igår fixade hon 25 meter bröstsim utan stopp och så lite ryggsim på det. Efter simmet var vi på Andys med Ulrika, Anette, Kathe och deras tjejer. Det var väldigt lugnt att sitta där och snacka med mammorna medan tjejerna roade sig i timmar :)
 
Idag har vi varit hos Carro och Leon på kaffe :) Sen var jag å gymmet ikväll och körde lite kondition blandat med styrka. När M stuckit till nattens jobb hade jag och Alice lite tjejmys med hemma-spa i badrummet. Levande ljus och bubbelbad älskas av oss båda. Efter en runda spel och ett kapitel ur Ronja Rövardotter somnade liten gott. Själv ska jag inta soffan och njuta lite hemmafixad kesellaglass. 
 
 
 
 

Nyår och Alice kalas

Oj vad tiden springer. Och jag som skulle få ner några rader om nyår och om Alice födelsedag...
 
Nyår: Firades hos Björn och Ulrika. Vi hade en toppenkväll tillsammans med dem, Anette och Patrik, Kathe och Chrisse å så alla fyra småtjejerna såklart. Tänk att vi känt varandra i över fem år nu och att det är våra små 08-tjejer som fört oss samman. Underbart med fina vänner. Nyårsmenyn beställdes från Köttessen och vi hade en fantastisk kväll med god mat, musiklekar, tragg, skratt, gott i glasen, skumpa och såklart lite raketer. Tjejerna såg man knappt röken av, de lekte och lekte, men när tolvslaget skulle firas drog Alicen sig undan och höll sig inomhus. Men hörselkåpor på firade vi in det nya året vid köksfönstret ;) Närmare halv tre på natten traskade vi hem - trötta men glada!
 
Alice 6-årsdag: Toss hade en önskan till födelsedagen - en symaskin. Liten gör knappt annat än pysslar och skapar om dagarna så givetvis ska hon sy nu också :) Vi hittade en söt liten rosa maskin på Hemtex. På morgonen väcktes hon såklart av sång och paket. Perfekt att vara jullovslediga på födelsedagen. Alice älskar, som vi, sena kvällar och långa sovmorgnar så inte förrän vid tio gick vi in till henne. Hon blev såklart jätteglad! Redan innan middagstid kom sen Marie och farmor på fika och med fler paket. På kvällen firade vi med släkten och Liten blev rejält uppvaktad. Vi bjöd på grillad korv och pastasallad och såklart kladdkaka, givet val när min äldsta och yngsta kalasar. En toppenfödelsedagäven om det känns helt galet att vår lilla Snorpa nu är sex år!
 
 Vet i katten varför det blir fel när jag lägger in bilder i inlägget, nåja de här är klickbara  i viket fall..
 
 
    
 

2014

Efter en underbar julledighet är det imorgon dags att återgå till jobb. Det känns helt ok, även om jag älskar den kravlösa underbara ledigheten kring just jul. Jag gillar vanligtvis hösten och sen när advent kommer känns det bara fint. Men NU kommer de där grå och trista månaderna som ska överlevas. Tur vi har en skidresa och mer ledighet inom kort :) Uppdatering kring nyårsfirande och födelsedagskalas kommer.
 
Nu soffan och några minuters slappande innan sängen ska intas för att sova in vardagen.

RSS 2.0