Studsmatta

Ända sedan i höstas när Liten tömt sin spargris för att köpa en Askungenklänning har målet varit klart. Nästa sak att spara till var en studsmatta. Och hon har sannerligen sparat varenda krona hon fått. Ibland när hon velat ha någon dyrare sak på BR eller så har vi sagt att då får du ta dina egna pengar. Varenda gång har hon svarat att NÄ det går INTE, jag sparar ju till studsmatta. Vid ett par tillfällen har vi räknat pengarna och när hon insett att de inte räckt så har hon lagt ner dem i spargrisarna igen och konstaterat att hon får spara lite till. Pengarna hon sparat har varit någon tia/tjuga hit eller dit som hon fått. I påskas erbjöd hon sig att vara servitris hemma hos mormor och fick ihop en hel hundralapp :) I lördags räknade vi pengarna igen och efter försäljning av några pärlplattor och två tavlor fanns det precis till en studsmatta. Gissa om glädjen var total! De räknade pengarna lades i två plastpåsar och vi skulle precis köra till EKO:- när jag fick snilleblixten att kolla Blocket. Man vet ju inte, folk skiljer ju sig avigt å rätt och säljer hus på löpande band. Och jajamen tio minuter innan jag kollade hade det kommit ut en annons. Studsmatta i nyskick till salu i Hammar, någon hade haft den en kort tid till sina barnbarn men nu hade de sålt huset. Vi rinde direkt och en kvart senare var den Litens. 400:- kostade kalaset och med sig hem fick hon både studsmatta och massor av sparade pengar. Hoppat har hon gjort massor varje dag och hon är så jäka stolt över att det är hennes egen, att hon sparat till den själv :) På eftermiddagen lade hon ner resterande pengar i spargrisarna igen och jag frågade henne vad hon nu skulle ha alla dem till? Svaret kom blixtsnabbt: Nu du mamma nu ska jag spara till en cykel!

Underbara unge. 


Dagens Alice: Pappa vet du vad 2+3+3+3+3+3+3 är? Nej vet du? Ja det blir 20! Mattias och jag tänkte efter. Japp 6x3 är 18 och så 2 till.  Ibland undrar jag hur fort det går i hennes huvud faktiskt :)

 

 

 

 


Vår

Älskade våren. Äntligen kom du.
 
Dagen har varit lite uppåner. Förra veckan bestämde jag mig för att tacka ja till en förändring på jobb nästa termin och det känns på många sätt väldigt bra, men visst är det alltid saker som tynger lite vid större förändringar. Nåja jag fortsätter i mina egobanor och har bestämt mig för att det är min tur att må riktigt bra nu. Jag har kommit så långt i livet att halvdant inte längre räcker till, utan nu kör vi fullt ut.Förändringen på jobb kommer innebära galet bra kollega iaf :)
 
Helgen som gick var underbart skön. I fredags hämtade vi mammi och Bojje vid flyget Vi passade på att köra i god tid så Linus och hans kompis Max hann med en sväng till stapelbäddsparken där de roade sig kungligt på sina scooters. I lördags tränade jag och M medan Alice var på barnkalas. Sen kom Märta och lekte med Liten, jag och M passade då på att få lite gjort. Efter att vi städat hela huset begav vi oss på kalas hos Jonas och Linda. I söndags njöt vi av ännu en utflykt till lerjevallen. Kvällen avslutades sen med ett gympass på Friskis. 
 
Igår fick Lucas sitt antagningsbesked till gymnasiet Jihaaaa - han km in på det önskade programet. Känns gott i mammahjärtat <3 
 
 
 
 

Träna

Torsdag redan. Veckan har varit lite uppåner, kanske mest upp för egen del. Idag är jag dock galet trött, tog tio minuters vila innan maken serverade middagen när jag kom hem från jobb. Lovely. Nu är Liten på gympa och sen ska M och jag till friskis. Fasen vad jag är nöjd med min träning. Mest nöjd med att den ger resultat :) Extrakilona från i julas (och några till) är borta, jag mår så jäkla mycket bättre när jag rör på mig mycket. För när det kommer till just träning betraktas jag sällan som en lagom-människa. Åtminstone inte i perioder, men sanningen är den att jag mår bäst av att träna mycket. De dagar jag inte springer, är på spinning, gymmar eller cirkelgymmar skriker kroppen efter åtminstone en promenad. 
 
I flera år har livet handlat om att köra barnen till deras aktiviteter. I flera år har man själv kommit i sista hand. Nu, med stora barn finns det andra möjligheter,
 
Let´s workout!

2013.04.08

Dagarna rusar. Ännu en helg har passerat. I fredags var det en galet lugn dag på jobb p.g.a påsklov och många lediga barn. Alice fick därför följa med mig dit och trots att M var ledig så valde hon att stanna hela dagen. Mys. I lördags gjorde maken högskoleprovet, det finns planer och tankar på att göra något annat så det var en bra början. När han kom hem igen stack jag ut på en löprunda och älsklingen tände årets första grill på altanen. Underbart gott. Trötta som fasen har vi dock varit i helgen och det blev sängen ganska tidigt även i lördags. Söndagen bjöd på mögväder mest, vi hade planerat skogsutflykt men ändrade oss snabbt till ett badhusbesök. Inte illa det heller. Sen köpte vi med thai-mat och körde vi ut till mamma och Bojje för att kika till hus och katt. De är på Gran canaria och semestrar men kissekatten blev glad över sällskapet och njöt av Alice uppmärksamhet och av att få ligga och njuta i fåtöljen en stund. Kvällen avslutades på Friskis, Alice hängde med mig och M dit en stund. Perfekt med iPaden vid sådana tillfällen tänkte vi, men Liten ville träna och eftersom det var väldigt lite folk i gymmet så testade hon lite av varje :) Roligast av allt var löpbanan utanför gymmet. 
 
Idag har jag tagit ett beslut som känns finemang. Punkt.

Påsk 2013

Påsken kom och den passerade alldeles för fort. Fyra underbara dagar fick vi tillsammans iallafall. På långfredagen åt vi påskmat här hemma, letade påskägg och hade det riktigt mys. (Kändes lite sjukt bara att det snöade som tusan och vi anande julkänsla där ett tag när vi intog påskmusten) Alice älskar ägg-jakten. Påskharen hade traditionsenligt lagt ett brev i brevlådan och sen var det bara att följa ledtrådarna. Lite inne, lite ute och slutligen var ägget hittat :) Jakten på påskägget är årets höjdpunt enligt Liten, innehållet i påskägget bryr hon sig däremot mindre om. Godisråtta är hon inte. Även grabbarna fick leta ägg såklart även om de nog fokuserar mer på innehållet än själva letandet ;) 
 
Påskafton inleddes med träning på Friskis för min del. Sen var vi en snabbvända i stan och på kvällen firade vi hos mina föräldrar. Påskdagen var lite segare, vi var i trädgården en stund sen var vi och tittade på tvillingarna som var på besök hos mellansyster. Senare på kvällen åt vi påskrester med mamma och Bojje här hemma. Annandagen grejade vi lite till i trädgården, jag och Alice planterade bl.a. årets tomat- och gurkfrö, sen körde vi till Lerjevallen tillsammans med Anette, Patrik, Björn och Ulrika. En underbar eftermiddag tillsammans med fina vänner var ett ljuvligt avslut på ledigheten. Vädret var fantastiskt, vi grillade, barnen lekte och vi bara njöt. 
 
Äntligen kom våren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0