Jordgubbar och skor - älskar!

Jobb idag och visst är det illa att man nästan försover sig när man inte börjar förrän klockan tio?! Ja jag hann iaf  med både dusch, frukost och med att sätta nyckeln i låset innan det var dax att slå upp porten för kunderna. Jag hade såklart ställt klockan, men stängt av den igen, galet att man kan vara så slut. Antar att det var alla timmarna i solen igår som knockade mig rejält.

Dagen på jobb har varit bra. Det har gått i ett och varit en hel del att göra men inte alls för stressigt. Lagom tempo, det gillas - timmarna rusar då. Jag fick också fint besök av Carro och Leon, söta dem kom med jordgubbar som jag givetvis krängde upp omgående :) Jag kan verkligen inte äta jordgubbar, jag frossar dem. Allihop på en gång, mängden spelar liksom ingen roll - jag äter tills de är slut!

Idag fick jag också beskåda första leveransen från skomärket Kavat på jobb. De übersnygga skorna står nu överst på önskelistan! Vill ha! Shit, jag är sko-oman, det är som med jordgubbar, jag får aldrig nog. Så småningom kommer vi också få in Kavat till barn och det ska bli kul att testa dem igen. När pojkarna var små var det nämligen i princip det enda märke jag köpte till dem. På senare tid har de väl enbart sålts på Sko-Dej och det är en affär jag vägrat besöka under många år. Men snart så har vi dem på Vincent :)

Ikväll jobbar älsklingen så det är bara jag och mina små hemma. Lucas är iväg med Jocke i lastbilen och han verkar trivas hur bra som helst. Hur kul nu det kan vara? Åka runt i en lastbil hela dagarna när solen skiner och man kan vara i plurret konstant! Aja huvudsaken är ju att Lucas är nöjd :)

Snart dax för sängen - jobb imorgon och jag ska inte försova mig :)

 


I´m in love!


Den här dagen tänker jag bära med mig i hj...

img_2343 (MMS)

Den här dagen tänker jag bära med mig i hjärtat under lång tid framöver. Sju timmar har spenderats i Torsebro tillsammans med finaste stjärnorna Carro å Leon. Linus hittade kompisar och det var inga långa stunder han hängde hos oss vid brassestolarna. Alice och Leon badade den mesta av tiden men varvade smått med fikapauser och lite lek på land. Alice summerade det på ett underbart sätt när vi strax efter kl 18 ikväll körde hemåt: Det var väldigt bra idag mamma och det funkar så fint för mig att leka med Leon. Ja det har hon sannerligen rätt i.


Ledig dag

Hej underbara lediga soliga dag. Jag har verkligen längtat efter solen och idag tänker jag tillåta mig att njuta av den och av tid tillsammans med mina små. Egentligen borde det stått en massa annat i kalendern, såsom handla, städa och få undan en massa andra måsten här hemma. MEN det skiter jag i just idag.  Idag ska jag samla energi för att orka med alla de måsten som resten av veckan består av. 

Nu frulle, sen packa badväskan och sen tid att NJUTA.


Vattenskada, midsommarhelg och många bilder

Dax för en uppdatering kanske? Börjar väl där jag slutade då.

Tattoo: Åh ja vill ha! Men nej jag tror aldrig att jag vågar. Jag är sjukligt rädd för sånt. Men OM jag någongång fattar tillräckligt med mod så vet jag exakt var den ska sitta och hur den ska se ut. Självklart har det anknytning till mina barn och min kärlek till dem. Aja vi får se ;)

Torsdag:
Linus åkte till sin pappa redan på torsdagen eftersom jag skulle jobba då och grabbarna ändå skulle vara hos A under midsommar. Jag trodde såklart att det skulle bli ännu en fin dag på jobb men det blev det inte. Anledningen? En stor vattenskada i källaren. Hela lagret var vattenskadat och massor av saker (mest kläder) till ett stort värde blev förstörda. Istället för att förbereda rea-starten som vi planerat att göra så fick vi roa oss med att plocka, städa, sortera och kasta. Samtidigt skulle butiken skötas och det var jag som höll mig mest i den. Som tur var kom båda Mattias och Jon och hjälpte oss med att få ordning på det värsta. Sjukt tråkigt och så onödigt. Tack till Marie som snabbt ryckte ut som barnvakt till Alicen och tack till mina föräldrar som avlöste henne framåt kvällen.

Fredag/midsommarafton:
Började konstigt eftersom vi inte hunnit med att förbereda det vi skulle gjort på torsdagen. Vi tog iaf en rejäl och välbehövlig sovmorgon och sen stack jag snabbt till stan, var tvungen att köpa leggings till min klänning (som Mattias tidigare i veckan valt åt mig) eftersom vädret inte verkade helt pålitligt. Senare kom familjen Persson och hämtade husvagnen här hemma. Tillsammans körde vi till Jonas och Linda för midsommarfirande. De hade bjudit både släkt och vänner till stort kalas! Vi hade en supertrevlig dag/kväll och den innehöll allt som traditionen kräver. Tillverkning av midsommarstång, dans kring denna, sill, nypotatis, jordgubbar och lekar. Alice märkte vi knappt av alls, hon roade sig ordentligt bland alla kusinerna. Allt som allt var vi närmare 30 personer och även om vi var många så var det väldigt väldigt lugnt och mysigt! Sov gjorde vi i husvagnen och det tillsammans med hela familjen Persson som hade sin egen vagn utlånad :)

Lördag/midsommardagen:
Pia och Peter hade erbjudit målarhjälp och sådant tackar man knappast nej till. Mamma och Bojje var också snälla och kom hit. Mattias, Peter och Bojje fick hela baksidan målad och det känns så himla skönt när det går framåt. Tusen tack för all hjälp. Conny och Nettan kikade hitom en runda och vi föreslog då att vi skulle fortsätta midsommarfirandet lite till. Så lite senare kom Conny och Nettan tillbaka och även Marie och Jocke kom hit. Det blev minsann lite partaj av det hela :) Spontant och trevligt. Singstar förgyllde den sena kvällen och mina grabbar som kommit hem igen från sin pappa var också med. Mys!

Idag har jag varit på Torsebro-badet en liten sväng med barnen. Efter det blev det en snabbvända till Maxi (avskyr!) och ikväll gjorde vid goda biffar med smarrig pastasallad och tzatziki till. M jobbar inatt så det var bara jag och mina söta som käkade middag. Efter det gick jag och Alicen på en mysig kvällspromenad. Fyra maskiner tvätt har vi hunnit med och de sista jordgubbar som var i kylen har precis slunkit ner. Snart ska jag krypa ner i sängen för det är jobb för min del imorgon em. Det är ju stor REA-start på Vincent imorgon med fina fynd att göra :) 

 











Och så midsommars (kanske) roligaste Alice:
- Har ni dansat kring midsommarstången också Alice?
- Nej det har vi inte, vi har bara gått runt den :)



Dagen och tattoo?!

Jobb idag, finfint det :) Det är kul att gå till jobbet och det är jag glad för! Långtifrån alla har det så. Mammi och Bojje har passat Alicen idag, tack för det. När M vaknat efter nattens jobb så målade han och Bojje vidare på huset. Längtar till det är klart!

Nu ska jag ta en dusch och sen är det dax för sängen. Alice har varit grymt orolig inatt och det känns ikväll. Imorgon ska det jobbas igen och sen gäller det att förbereda midsommarfirandet. Vi ska till M´s bror med familj och husvagnen ska med :)

Btw.. plötsligt slog det mig! Som en blixt bara så där! Jag har länge funderat över en tatuering och jag har verkligen lagt tid på att fundera över hur den skulle se ut isåfall. Har inte haft den blekaste aning faktiskt. Jag har i princip bara vetat vad jag ville ha med i den. Men nu vet jag exakt hur och vad jag vill ha. Men vågar jag?? Ajajaj! Åh vill vill vill!



En fin dag

Härliga underbara ljuvliga dag. Jag är trött som en lus, men känner mig ändå fylld med massor av positiv energi ♥ Dagen startade med snabb frulle, eller ja den där vanliga smoothien som jag sörplat i mig varje morgon i flera månader nu. Därefter kom systerstor och hämtade mig och vi körde till Friskis. Jag är så usel på att träna på morgonen, det är verkligen inte min grej. Jag hade mer än gärna varit en av dem som kan ge sig ut i löpspåret tidig morgon men det vill sig liksom inte här. Sjöberg är sjukt trögstartad. Därför var jag väldigt nöjd med förmiddagens fem kilometer och styrkepasset efter dem!

Resten av dagen har sedan spenderats med finaste Carro och Leon ♥ Vi var i stan (systerstor också en sväng) och efter att barnen stått ut i nästan alla stadens affärer så begav vi oss till Andy´s lekland. Hur mys som helst. Inte undra på att jag är fylld av positiv energi nu ikväll.

Har saknat hela dagar tillsammans med Carro och Leon. Njuter av vetskapen om att livet återigen är lite mer normalt och att det förhoppningsvis finns mer tid till att ses.

Imorgon är det jobb igen. Ska bli kul efter två härligt lediga dagar :)


Hemmadag

Idag har vi haft en redig hemmadag. Jag och Alicen har mest varit tillsammans. Renbäddade sängar har vi nu överallt och det är nog det mest effektiva vi gjort idag. Lekt, byggt tågbana, badat och gjort pärlhalsband är andra aktiviteter. Vädret har inte riktigt varit med oss men det har verkligen varit skönt med en dag utan krav och att bara få vara. Fast imorgon krävs det att vi hittar på lite mer, annars tar tristessen över och rastlösheten kommer krypande.

Ikväll blir det en tur till Friskis och sen ska det njutas jordgubbar och favoritchokladet. Mmm I like!



 
♥ ♥ ♥


Helgen i mest bilder

Fredagens jobbedag var bra, liksom fredagens personalfest. Jisses vad roligt vi hade. Efter jobb och innan festen var jag hos Jessica på ett par cider och lite styling :) Sen åkte vi tillbaka till jobb där det var party så det stod härliga till. 80-talsfesten var verkligen lyckad, vi fick åka raggarbilar och prova på zumba. Vi lyckades t.o.m hamna i tidningen. Haha galet, men galet kul!

  

Festen var bäst och vi hade så jäkla kul. Jag fick ändå ta det lite lugnt eftersom det sen i lördags stod jobb i kalendern.

I lördags var det då dax att ta tag i det här med måleriet. Medan jag jobbade på Vincent (som numera är mitt enda jobb) :) så målade Mattias, Peter, Bojje och Linus. Mamma och Pia var snälla och tog hand om Alicen och Leon eftersom både Carro och jag jobbade. på kvällen blev det målarfest med god mat, spel och sång :) En fin lördag.

 

Huset ser galet ut nu med massor av olika färger, men det blir fint när det är klart :) Tack till alla som var här och hjälpte oss i lördags, ni är bäst ♥

Igår var vi bara hemma. Medan Mattias målade så passade jag och Alicen på att göra rabarber/jordgubbs-saft. Mums! Familjen Persson kom hit på besök och det uppskattas alltid. Alice och Esther fick avsluta kvällen i badet eftersom de roat sig med geggamoja en lång stund. Jag och C tog en lång promenad och tjatade bort en massa tid. Vi passade också på att boka årets gemensamma semester som den här gången går till västkusten. Ska bli härligt med en vecka tillsammans.


Många jordgubbar hamnade aldrig i saftgrytan ;)

Idag är jag ledig. UNDERBART. Ett jobb är alldeles lagom ju :)
Önskar er en fin dag.


Party snarty

Stressa, jäkta, skynda. Alltså ärligt talat - jag är sjukt trött på det. Idag har det varit en sådan dag. Ghaaaa. Dagens höjdpunkt var (förutom att Alicen var med mig på jobb) fika hos fina vänner (U&A). Utöver det och massa annat har jag hunnit in en snabbrunda till stan och HM. Imorgon vankas det 80-talsfest på jobb! Galet vad enkelt det var att hitta kläder till den festen då, det är verkligen 80-tal i stan :) Leggings, linne och en kort top, skärp, samt benvärmare naturligtvis. Hoppas på våfflat hår och en rosa snoddis i håret och naturligtvis en massa armband av plast :) Låter najs va?! Tur vi inte ska ut på stan ;)

Nu sängen - imorgon är det min allra sista arbetsdag på jobb (föralltid?!) Känns sådär. Jag har många goa kolleger och vänner som finns just där ♥


Snajsigt :P



Bowling, löpning och lite annat

Gårdagen var toppen. Skolavslutning med Linus och sen lunch på det. På em var jag, Lilliz och Alice och bowlade. Alice tyckte det var toppen, Linus tyckte det var sådär - det kunde gått bättre för honom. Efter en snabbrunda på Maxi stack vi hem och lagade middag. Då kom jag på att det var Borett-loppet och att Alice ville vara med där. Skynda skynda, men vi hann. Vi träffade på fam Persson i tivoliparken och Alice fick till sin stora glädje springa med Esther. En mysig kväll som avslutades med att M anlände till tivoliparken efter jobb. Vi åkte tillsammans hem och käkade till kvällsmat upp de tre liter med jordgubbar vi köpt innan. Jag ljuger inte om jag påstår att jag åt hälften av alla gubbarna ensam. Jag är sjukt galen i jordgubbar, kan inte sluta äta och jag föredrar att äta dem med fil och müsli eller naturella. Föralldel mjölk och socker eller glass funkar också utmärkt. Alice är likadan som mig och igår när vi skivade jordgubbar i filen utbrast hon: Verkligen sjukt gott det här :) Söta Tossen ♥ 

                                                       
Idag har jag jobbat. Alice var med mig en stund på jobb och hon ska vara med imorgon också. Efter jobb blev det milen på löpbandet. Nöjd! Nu är det soffhäng med grabbsen och snart är det sooova! Imorgon är det sista dagen i barngruppen. Blandade känslor. Linus har varit på C4-lägret idag och tyckte det var toppen. Skönt att han har dagarna fyllda i två veckor nu.






 

 
 Finaste ni ♥



Förresten har vi hela hallen fylld med färgburkar. På lördag vankas det målarfest, nu ska huset bli svart med hjälp av massa fina familjemedlemmar :) Själv ska jag jobba en stund, men jag kan ju alltid vara med på festen :P


Avslutningsmorgon

Vilken morgon. Det är så tyst i huset. Alice sover och grabbsen har nystylade och i nya kläderna anlänt till sina skolavslutningar. Snart ska Alicen väckas och sen ska vi åka till Linus skola för att vara med i aulan och få ta del av skolavslutningen. Idag är jag ledig och jag bara njuter. Det var längesedan jag hade en riktigt ledig dag såhär. Efter avslutningen ska det handlas lite gott för visst hör det till med både jordgubbar och grillat när sommarlovet startar? Hade en förhoppning om att få mysa med alla barnen idag, men icke. Blivande fjortisen hade såklart en späckad dag med kompisar på schemat, precis så som det ska vara antar jag :)

Igår var det en sjuhelsikesjäkla stressig dag. Jag jobbade på Vincent, sen fixa kläder till Lucas, sen hämta upp Alicen där hemma, vidare till jobb och grillkväll med alla goa barnen och föräldrarna, snabbt vidare till Lucas fotbollsmatch (förlust) och därefter  skynda hem för att lämna alla barnen igen, köra fort till friskis med 50 min kvar till stängning, 5 km på bandet och ett styrkepasset efter det.  S L U T var jag när jag kom hem!

Men nu - skolavslutning!

 


Hej måndag!

Äntligen vecka 24. En vecka jag sett fram emot. Anledningen? Att jag väldigt snart bara har ett jobb som ska skötas. Denna veckan ska jag också köra dubbelt men på fredag är det sista passet på förskolan. Ska bli så skönt.

Nu är jag nyss hemkommen efter att ha skjutsat grabbsen till sina skolor. Sista dagen i skolan idag, imorgon är det äntligen skolavslutning. Mest härligt såklart, fast ändå lite blandade känslor. Grabbarna börjar bli stora och det händer en massa på just loven. Övernattningar hos kompisar, cykla iväg, sena kvällar... Att man sen själv måste jobba delar av lovet gör ju inte saken lättare, det är liksom enklare att ha koll när det är vardag. Men ändå är det såklart mest härligt med sommarlov :)

Helgen har varit fin. I lördags var vi ute och åt tillsammans med Marie och Jocke. Supertrevligt och galet gott. Efter det cyklade vi hit och fortsatte kvällen. Igår var vi hemma och röjde en del i trädgården och på altanen. Sjukt trött på alla äckliga katter som använder våra dynor som sovplats. Hatar det och förstår inte att det kan vara tillåtet? Mina barn sitter ju inte precis i grannarnas utemöbler med glass och annat kladd? Ilsk. Förutom utegörat igår var jag och Alice en runda hos Ulrika och Alize som hade barnkalas. Igår var faktiskt hela babysånggänget samlat, trevligt attans. Lite senare på kvällen kom mina föräldrar hit. Vi grillade korv och tjatade en stund.

Nu ska tvätten ut - sen frulle och sen jobb på bästaste Vincent!




Det blev ett dopp i poolen igår på kalaset :)


Student och jobb

Lördag och jobb idag. Kändes helt ok att stiga ur sängen imorse trots att det var studentfest för min brorson Ted igår :) Det var en supertrevlig fest med allt vad en sådan bör innehålla. Idag var det som sagt dax för lite lördagsjobb. Marie och Jocke var snälla och passade Alicen eftersom Mattias jobbat natt och behövde sova. Nu ska jag göra mig klar inför kvällen som även den ska spenderas tillsammans med Marie och Jocke. Kinamat står på menyn och en massa andra trevlighter såklart :)




Festfin Alice


Grymt coola brills om ni frågar mig :)


Jobbtankar

Idag var det en tung dag på jobb. Alltså det var inte jobbigt med barnen, men vetskapen om att jag ska sluta börja krypa i mig. Jag tycker ju om mitt jobb som förskollärare och det är tufft att lämna den här barnruppen. Det finna många skäl till det, ett av dem är naturligtvis att jag kommer sakna de underbara barnen enormt mycket. Jag kommer också sakna att vara med då vår nya läroplan implementeras och börjar gälla. Wow, vilken utmaning va?! Japp jag är stolt, jag tycker att vi som brinner för det här yrket gör ett sjuhelsikesjäkla hästjobb, som i status och lönekuvert borde vara värt mycket mer. (De som bara är där för att just få sitt lönekuvert vill jag helst inte nämna - men åt skogen med dem!)

Nej jag ångrar mig inte - jag har fått chansen att prova något annat och jag älskar jobbet på Vincent.

Förövrigt har det varit en fin dag med massor av Alicebus, Barbackafika med vänner och en ny klänning till morgondagens studentfest!


V.A.R.M.T

Jobbat idag... Ok, jag gillar mitt jobb, men just nu gillar jag ledighet och strandenlättja oerhört mycket mer. Det var sådär kul när klockan ringde imorse och vardagen kallade. Det var inte alls kul att vi hade 29 grader inne på avdelningen idag. Efter jobb var jag på samtal med Lucas lärare. Kändes ok. Efter det stack jag in till stan en runda. Behövde verkligen shorts! Hittade ett par jeansshorts som jag nu velar om jag ska behålla eller lämna tillbaka. Hade tänkt träna idag också, men tiden räckte liksom inte till. Jag får ta det imorgon, direkt efter jobb har jag nämligen en tid inbokat med instruktör i gymet. Lite nya utmaningar väntar efter det hoppas jag :)

Ikväll har jag och Linus rensat hans rum. Skönt nu när det är gjort. Halvtrist att göra med en ilsk Lilliz till hjälp ;) men nu efteråt är han såklart nöjd.

Nu ska jag i duschen, fy (nej inte fy- här gnälls inte på värmen!) vilken klibbig hetta vi har.


U N D E R B A R...

... är bara förnamnet på den här ljuvliga ledigheten vi haft.  Massor av sol och jag har verkligen njutit av lata dagar på stranden. Tre dagar i rad har spenderast på favoritstället. Ja jag älskar havet. Barnen har varit med och vi har haft annat fint sällskap där också. Ja inte bara där, vi har omgett oss med massa fina människor de här dagarna. I lördagskväll cyklade vi in till mellansis och Jocke, där bjöds det på vin, tjat och en runda kort :) Igårkväll var vi hemma hos Carro och Linus och grillade massa gott, samt traggade ihjäl ett par timmar. Tack för det. Idag följde familjen Persson med oss hem och vi planerade lite inför sommarens gemensamma semester. Husvagnssemester here we go! Tre semestrar blir det för oss i år. Liseberg med M's grabbs, Lalandia med mina och så lite husvagn för Mattias, mig och Alice.

Förresten måsta jag fått massor av vuxenpoäng nu. TRE dagar på stranden och inte röd nånstans! Det ni ;)

Enda nackdelen med den här ljuvliga ledigheten är väl att allt har ett slut. Så även dessa underbara dagar. Och en sak är säker, jag längtar sannerligen inte efter vardag nu...



Det blir en dag på stranden ♥

Ja det blev det. Hur underbart är inte det då? Love it! Fast att jag knappt ens kände på vattnet så fanns det ju de som badade. Mina tre älsklingar låg minsann i. Galet kallt. Själv dyrkade jag mest solen. Jisses hade nästan glömt hur underbart det är med strandliv. Snälle ge oss detta vädret i flera månader, det behövs. På stranden hade vi fint sällskap av hela storasis familj :) Tid med massa fina människor gjorde gott i själ och hjärta ♥

Nu är grabbsen skjutsade till sin pappa, de ska på kalas ikväll. Alice sover som en stock i vår säng, hon är helt slut av värmen. En liten stunds vila bjuder vi på idag, det är ju lördag. M är på Maxi och sen skulle han handla kvällens middag i stan. Bara vi tre hemma så det får bli lite köpemat ikväll.

Själv sitter jag mest och slösurfar, lyssnar på Winnerbäck och njuter av ensamheten. Ett glas rött och en dusch väntar på mig.




uppåner å lite mer

Vilket väder vi bjuds på va? U N D E R B A R T. Det ÄR sommar!

Idag har jag jobbat på Vincent :) Det är jag glad för, det gick i ett på jobb och det var precis vad jag behövde. Kände inte att jag ville ha tid för att fundera. För just nu är jag väldigt funderig...

Allt känns upp å ner. En löprunda (utomhus -x i taket!) gjorde mig på lite bättre humör förvisso. Nu ska det käkas tacos och sen blir det fotboll.

Nu har jag nyss pratat en stund med storebror som mår sådär. Han var med om en otäck olycka i tisdags och ligger kvar på sjukhus :'( Krya på ♥

Måste bara berätta att jag hade en grym kväll i onsdags :) Träffade några av mina gamla kolleger (och ett par som jag jobbar med ett litet tag till) i tivoliparken där vi åt och drack gott. Sen stack vi hem till Lotta en sväng och fortsatte partaja! Jäklar vilket ös det blev. Hälften av oss avslutade på Harry´s där vi hade sjukt roligt. Bästa kvällen på länge faktiskt. Särskilt glad över att en av mina finaste vänner (J) var med.

Nej nu som sagt - tacos!


RSS 2.0