YSB och kalajs

Härliga helg. Ja nästintill hela veckan har varit förjävla bra faktiskt. Eftersom jag var iväg på Lärandeindex i Helsingborg förra veckan lyckades jag skrapa ihop ganska många timmars komp, ledighet som jag tagit ut nu under sportlovet. 

Lärandeindex ja, det var en fantastisk utmaning. Så roligt och lärorikt. Mitt jobb flyter på och jag har nu fått lite större ansvarsområde och en del arbete som ligger utanför det vanliga i barngruppen. Om jag gillar det? Hell yeah! 

Men så gillar jag ledighet också. Och tid tillsammans. Som i onsdags när vi åkte till Ystad Saltsjöbad och bara var. Jag och Mattias hade ett fantastiskt dygn där tillsammans med Patrik och Anette. Alltså det stället... Jag älskar det. 

Igår var det sen kalas för vår lillkille. Linus fyller 15 på tisdag och det firades med galej igår. Smörgåstårta, marängswiss (i vanlig ordning) och fina gäster på det. Trevligt attans.

Ikväll är det bara jag och Alicen hemma. Mattias jobbar natt och jag och Tossen har mest gjort ingenting. Inte alls fel. 











 


Alla hjärtans igår

Och aldrig någonsin har jag blivit så varm i hjärtat av en present. Inte ens på självaste kärleksdagen. 

Alice denna underbara lilla tjej med det enorma hjärtat. Jag finner inga ord. 



Mamma och pappa
Ni är de besta 
Ni får mi att le 
Jag elskar er föralltid 
Ni er mit liv
Ni er best
Ni fins der för mi
Jag komer aldrig at glöma er
Kram Alice

Lördag

Lördagmorgon och lugn och ro. Mattias sover efter nattens jobb, jag och Alice har myst frukost och haft en frukoststund som aldrig ville ta slut. Det gör inget, vi laddar upp med lugn nu inför nästa veckas utmaning. Då ska jag och en kollega från förskolan Vildriket till Helsingborg under tre dagar och bedöma en annan förskola där. Spännande, men nervöst. Under tredje dagen blir det sen möte med verksamhetschef och pedagoger för att motivera och förklara hur vi tänk, vad vi sett och vad vi anser de behöver utveckla. Klart det är en utmaning. Men det gillar ju jag :) 

Idag blir det kalas för bästa Leon som fyller sex år. Grattis Bus på din dag! 





Lindvallen 2015

Ännu en vecka i härliga Sälen och vi har haft det hur underbart som helst. Det är någonting med vinter och snö som verkligen tilltalar mig. Det är glädje i allt det där vita och man känner hur det, efter månader av Skånevinter med regngrått och mörker, liksom bubblar i blodet igen. 

I år var vi återigen i Lindvallen. Vi kan det ställer utan och innan nu och det känns nästan lite som hemma där. Ett ställe där man fylls på med glädje och energi, ett riktigt smultronställe och som balsam för själen. 

Tidigt förra söndagen gav vi oss iväg. Jag, Mattias, Lucas, Linus, Alice, mamma, Bojje och Emma. Vi körde (i minibuss som vi hyrt) strax efter fyra på morgonen och stannade i Örebro och åt frukost. Bilresan gick bra, jag körde för ovanlighetens skull också ett par timmar och så när som på ett stopp i bilkö flöt det på bra. Efter skidhyra i Sälen så bar det uppför fjället, att köra upp där- ja den känslan är oslagbar. På kvällen blev det stugmys, bastu och god middag. Tidig måndagmorgon bar det sen av ut i backen. Dagarna har sen rullat på med massa skidåkning, Alice har haft skidskola och vi har brutit mitt på dagen för mammas goda luncher :) En av dagarna tog mamma och Bojje liften med upp på fjället för att bara få uppleva hur det ser ut från toppen. När vi ändå var där passade vi på att dricka  gott i toppstugan också. På kvällarna har vi bastat, spelat kort, spel och varit så där skönt trötta. En dag var vi på experium och badade, mysigt med ett litet avbrott mitt i veckan. Skidåkningen har varit toppen, för egen del kändes det riktigt bra i år. Sjätte året i rad vi är iväg nu så det är klart att man blir allt säkrare på att åka. Alice har åkt skidor sen hon var två och i år testade de lite lek i svart backe med skidskolan. Med oss åkte hon röda backar och tog sig lätt ner ensam från toppen. 

Idag hemfärd och tja det är klart att jag längtar tillbaka. Men utan vardag kan det ju aldrig bli fest och eftersom jag faktiskt har en vardag jag trivs toppen med så vilar inga ledsamheter här över att semestern är slut. Idag går vi in i februari och nu när skidresan är över så ser jag fram emot våren. Nya utmaningar väntar på jobbet, tid ska avsättas för familj och kärlek, guldkanter ska planeras in och jag som älskar att smida planer får väl så smått börja titta på nästa års skidresa. Vill man bo mitt i backen och kunna ha skidor på från ytterdörren så måste man vara ute i god tid. För en sak är säker, jag vill knäppa på pjäxorna nästa vinter åxå och det tror jag garanterat att jag inte är ensam om att vilja. 


















RSS 2.0