2010 i ord och bilder

2010 har gått i en rasande fart och det är nu dax att summera ännu ett år...

Januari- det nya året firade vi in med Carro, Linus och Leon. Tolvslaget var grymt kallt och champangen frös i glasen innan vi ens hunnit skåla! Alice var vaken och följde med ut och tittade på "pangstjärnorna". Den 3/1 firade Alice sin andra födelsedag. Hon fick ett kök och massor av saker till det. Hela januari bestod av en massa kalasande. Hela tre ggr firade vi henne här hemma (min sida, M:s sida och kompiskalas). I januari började jag plugga lite kurser på Komvux. Natten mellan den 23-24/1 körde vi mot Sälen där vi spenderade en helt underbar vecka i Lindvallen tillsammans med C, L och L.

Februari- Det var rejält med snö i Skåne och det nyttjade vi såklart. Jag försökte fatta mattekursen jag hoppat på men insåg nog redan här att det inte skulle gå något vidare. Vi var på kalas hos Leon som fyllde ett år. Linus firade sin 10-årsdag och på själva födelsedagen var vi och bowlade tillsammans med hans mostrar och några av kusinerna :)

Mars- Lucas bytte skola och började i Fjälkinge. Ett tufft beslut som vi inte ångrat en sekund, allt löste sig på bästa sätt. Här hemma började vi förbereda projekt: renovering av badrum. Många beslut att ta och jag ville mest att det bara skulle bli gjort. Jag började också längta tillbaka till jobbet och vi kalkylerade på hur det skulle funka om jag jobbade halvtid. Chefen godkände mitt önskemål och det kändes hur bra som helst. Tillsammans med mina föräldrar bokade vi sommarens semester till ljuvliga Spanien.

April- Påskafton firade vi hos systerstor och på påskdagen var vi hemma hos mina föräldrar. Vi badrumsrenoverade i flera veckor, men i slutet av månaden kunde vi äntligen se resultatet och vi var väldigt nöjda. Valborg firade vi hemma tillsammans med Carro, Linus, Leon, Caroline, Ebba och Esther.

Maj- Jon och Caroline gifte sig på Rhodos. De hade hållt det hemligt för omgivningen, bara jag och M som visste. Lite senare denna månad var vi på ett annat bröllop. Ett jippobröllop. Jag joggade flitigt efter schemat i mamas joggingskola och för första gången på väldigt många år tyckte jag det var väldigt kul att jogga!

Juni-
Vi ordnade "fruhippa" för nygifta Caroline och det blev en väldigt lyckad kväll :) Vi flög till Spanien och hade en helt underbar semester tillsammans med mina föräldrar. Två veckor spenderade vi i härliga L Éstartit och ja det är nog min bästa sommarsemester någonsin. Midsommar firade vi i Spanien. Lucas var på innebandyläger i Åhus.

Juli- Började bra med flera besök på stranden bl.a. Tyvärr slutade månaden med mssor av sjukhusbesök, operation, läkarmissar och elände. En månad jag gärna haft ljusare minnen ifrån. Det här var iaf månaden då vi bestämde oss för en omfattande renvering här hemma. Målet var att Alice skulle få ett eget rum. En gäststuga skulle byggas på tomten och pojkarna skulle skifta rum med varandra. Den 14/7 fyllde älskling år.

Augusti- Tog vid där juli slutade. Med massa elände. Här blev det riktigt krisigt ett tag och efter en väldigt akut operation slås jag än idag av hur oerhört tacksam jag är att jag överlevde. Det kunde gått jäkligt illa. Jag låg på sjukhus i en vecka och var riktigt riktigt illa däran. Är tacksam för alla som fanns vid min sida då ♥ Lucas födelsedag firade vi under en kväll då jag fick permission från sjukhuset. Ganska omgående efter att jag blivit utskriven från sjukhuset åkte vi till ALV tillsammans med J, C, E och E. M byggde stuga med hjälp ab min "pappa" och mellan varven renoverade han även köket. Jag fyllde också år under den här månaden och firade litegrann här hemma.

September- Alic evar väldigt mammig och rädd för att jag skulle bli sjuk igen. Det byggdes och grejades för fullt här hemma. Alice började på pyttedans tillsammans med tjejkompisarna från babysången. Jag och Mattias firade vår första bröllopsdag och vi åkte till Helsingborg och hade två helt underbara dagar tillsammans. Mina föräldrar firade silverbröllop. Jag fick äntligen börja jobba efter min sjukskrivning.

Oktober- Vi höll på att kräka på allt renoverande men här blev Lucas nya rum klart och han blev så nöjd! Stugan blev också äntligen färdig och Max flyttade ut i den. Jag och M firade sju år tillsammans. I oktober åkte vi (en hel tjejliga) till Ullared och hade det verkligen trevligt! Flera julklappar inhandlades och stugövernattningen var toppen :) Redan den 21/10 föll den första snön i Skåne!

November- Linus rum blev klart, Alice rum blev klart, allrummet blev klart. Utan att blinka flyttade Alice in i sitt nya rum och skulle sova där på direkten! Vi förberedde inför advent och njöt av att äntligen kunna ställa undan färgburkar och målarpenslar. Vi fick rikligt med snö och det gjorde såklart första adventsmyset ännu bättre.

December- Vi julpysslar, hugger gran, bakar och ägnar nästan all ledig tid åt julförberedelser. Men så älskar vi ju det också! Alice är med i sitt första lussetåg och deltar som pepparkaksflicka. Linus och musikklassernas luciakonsert är det bästa jag sett på väldigt länge. Julafton firade  vi här hemma med Jon, Caroline, Ebba och Esther och farmor. Mina pojkar var hos sin pappa och vi firade på juldagen med dem och mina föräldrar. Det nya året ska avslutas här hemma tillsammans med J, C, E och E.



Dag 2, Min första kärlek

Min första kärlek. Jaha ska man redan gå bet? Vad räknas som första kärlek? Hmm.. vi hoppar över fråga-chansen-kärlekarna  på låg och mellanstadiet och når då högstadiet istället. För där hittar jag nog min första kärlek. Det var på våren i åttonde klass och jag minns att jag blev sjukt kär. Han hade sett mig och kontaktade mig genom en gemensam kompis. Jag visste inte riktigt vem han var men min bästa vän Sara och jag cyklade bort till deras fotbollsträning bara för att spana. OMG!  Efter träningen kom han fram och började snacka och han charmade såklart mig totalt. Jag föll pladask. Han var några år äldre än mig och vi träffades en hel del den våren och sommaren. Han var såklart snyggast i världen och hans namn stod överallt i mina skolböcker, i min hand, i min elevkalender och i mitt hjärta. Japp jag var så där tonårskär så att det varken gick att äta eller sova och jag var övertygad om att han var den enda jag någonsin skulle kunna älska. Ett tag senare flyttade han långt, långt härifrån och mitt hjärta föll i bitar.  Men tänka sig – bara någon månad senare stod det ett annat namn i mina böcker. Så jag överlevde och har fortfarande hälsan i behåll :) Men visst är det härligt med tonårskärlek? :)




Dag 1, Om mig.

Jag. Amanda Elisabeth Sjöberg. 34 år. Utbildad undersköterska, förskollärare och specialpedagog, arbetar som förskollärare och trivs väldigt bra på mitt jobb. Uppvuxen i Kristianstad och bosatt i Hammarslund.

Är fylld av kärlek till mina tre barn. Lucas, Linus och Alice. Lucas föddes den 10/8-1997 och 15 dagar efter det fyllde jag 21 år. Lucas var inte helt planerad men när han kom ändrades allt totalt och jag fann meningen med livet. Kärleken till honom slog omkull mig fullständigt och jag hade aldrig varit i närhetan av att uppleva en liknande känsla.  Den 24/2-2000 kom lillebror Linus till världen, planerad och älskad. Var under graviditeten rädd att jag aldrig skulle kunna älska ett barn till lika mycket, men rädslan var totalt obefogad och jag gav bort hela mitt hjärta. Igen. Bodde i Fjälkinge några år med pojkarna och deras pappa, trivdes aldrig på riktigt och på Linus treårsdag bestämde jag mig för att det var dags att gå vidare.

Levde under en tid ensam med mina barn (varannan helg var de hos sin pappa) och älskade det livet även om det var väldigt tufft att vara ensamstående.  Träffade min stora kärlek i oktober 2003 och ett år senare flyttade vi till det huset där vi fortfarande bor. Hans pojkar och mina grabbar, alla har hela tiden bott hos oss. (Sedan ett halvår bor dock Lucas växelvis.) Efter år av sjukhusbesök, behandlingar och prövningar kom så Alice till oss den 3/1-2008. Kärlek, lycka, tacksamhet. Finns inga ord som räcker till. Den 5/9-2009 gifte jag och Mattias oss. En underbar höstdag I Nosaby kyrka. Mattias är min kärlek, min trygghet, mitt liv, med honom är jag hel. Jag älskar honom av hela mitt hjärta.

Jag älskar att vara mamma, njuter av varje stund då jag får vara tillsammans med dem jag älskar och värdesätter kärleken till mina högst av allt i livet. Är medveten om att jag inte lever i den perfekta kärnfamiljen och tycker det är påfrestande ibland, men har förlikat mig med det och gör så gott jag kan utifrån våra förutsättningar. Jag är grymt envis och ger sällan upp. Kan ha tålamod till tusen när jag gett mig fan på något men kan också vara oerhört rastlös och vill helst att det ska hända lite (eller mycket) hela tiden. Velar en hel del, även om jag faktiskt blivit bättre på den fronten. Tycker om när vardagen bryts och förgylls av något extra. Älskar att resa bort, komma ifrån och njuta av tid tillsammans. Värdesätter också ensamhet högt och tycker det är oerhört rofyllt att bara få vara alldeles för sig själv ibland. Blir irriterad på folk som snackar men inte gör. Tycker om att inreda vårt hem, gillar framförallt vitt men även svart, tycker inte om djur, lyssnar gärna på Lars Winnerbäck, tränar på Friskis, trivs väldigt bra i pyjamas, har vita tulpaner som absoluta favoritblomman och tycker att fisk är det godaste som finns. Älskar julen och uppskattar vintern väldigt mycket. Njuter också av sommaren och har en stor kärlek till havet.





Blogglista

Japp jag hoppar på trenden och gör som så många andra som bloggar, följer en blogglista under 30 dagar. Ämnen man ska skriva om är förutbestämda och listan presenteras här nedan. Antar att vissa saker går av bara farten att få ner, medan andra blir lite mer kluriga. Vi får se. Dag ett idag då alltså.

Listan:

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Mammas födelsedag, sjuk Alice

Idag fyller finaste mammi år! GRATTIS älskade du! Jag hoppas vi kan ses ikväll.

Mamma och Bojje ska nämligen gå ut och äta och jag och Mattias var sugna på att följa med, men nu ligger Toss här nerbäddad i soffan och har varit riktigt kass. Inatt visade tempen på 40+! Jag gillar inte. Alice är hostig och genomförkyld men febern har bara varit på 38 nu på förmiddagen. Jag håller tummarna för att hon kryar på sig fort. Igår var Linus och Calle på bio och jag, Mattias och Alice fixade ett par ärenden i stan under tiden. När vi kom hem var Toss jättevarm och hon hostade så hon kräktes en massa slem på tvättstugegolvet. Sen låg hon pall i soffan. M körde till jobbet och snälla Bojje hjälpte mig att fixa en ordentlig febertermometer till Tossen. Den vi har haft har varit rena skämtet, igår visade den 37,2 när hon i själva verket hade närmare 40 grader. Nåja vi blev 500:- spänn fattigare men en fungerande termometer är ju ett måste.

Idag sover älsk, han har jobbat inatt. När han vaknar finns det en del saker vi måste ta tag i. Handla bl.a. Imorgon är det nyår och vi har latat till det genom att beställa nyårsmenyn från Köttessen, men lite efterrätt och bubbel måste vi ju ha hem :)



Alice tar febern i örat på Bovve som hade hela 30 grader! :)


Sista tisdagen 2010

Duktiga mig var minsann på Friskis igår. Hade inga ursäkter ju, utan pallade mig dit.  Blev några kilometer på bandet och även ett par på crosstrainern. Himla duktigt. Men. Pucko-jag glömde stretcha vaderna. INTE smart Amanda. Absolut inte. Tvärtom väldigt osmart. Jag har redan lite knas med just vaderna ibland och att inte stretcha dem funkar inte alls bra. Så jag tror det blir lugnt med nyårsdansandet för min del. Jag går mest bara och väntar på den grymma träningsvärken...

Idag ringde klockan för första gången på länge. Jag skulle till frissan imorse och mamma och Bojje kom hit och hjälpte mig med barnen. Underbart skönt att få bli ompysslad i håret :) Nya slingor blev det och så en snabb snudd med saxen. Var inte alls sugen på att klippa mycket. När jag kom hem hade Linus fått besök av kusin Calle. Han ska sova över här och Linus är så glad. De två var som ler och långhalm när jag bodde ensam med grabbarna och vi var nästan grannar. De gick t.o.m på samma avdelning på dagis då. Nu ses de mest på loven, men bandet mellan dem finns kvar.

I em har mamma, jag och Alice varit på Eko:- Mamma skulle handla födelsedagspresenter till Alicen och det var ju smidigt att vara med och tipsa lite då :) Fast ärligt talat är det inte så kul med just födelsedag efter allt julfirande. Jag är helt tom på idéer. Ikväll kommer Carro, Leon och Linus hit. Mys! Alice vilar just nu en väldigt sen middag, men så är hon väldigt trött idag också. Igårkväll somnade hon tidigt i soffan och märkte inte när Mattias bar in henne i sängen och ändå sov hon till 9.15 imorse. Nu ville hon vila lite igen. Ja vadå det är ju lov och förhoppningsvis har hon lite ork till bus med Leon ikväll :)

Trevlig kväll



Hemmamys

Idag har vi haft en härligt ledig dag. Jag, Alice och Linus har myst här hemma. M jobbar ju. Lucas är hos sin pappa och eftersom hans kompisar bor i samma by så tror jag att han stannar där större delen av lovet. Här hemma har vi pyjamasmyst mest hela dagen. Vi åt en sen frukost och sen röjde vi det där vanliga görat. Efter det spelade vi spel, Alice älskar det och sen klädde vi på oss ordentligt och begav oss ut i snön. Härliga vinter! Vi stannade i pulkabacken en lång stund och gick inte hem förrän kinderna var kalla och magarna kurrade igen. Lunchdax. Alice önskade pannkakor och jag och Linus åt rester från gårdagens spaghetti. I em har vi spelat wii, lekt på Alice rum och kollat lite på Disney. Tvätten snurrar nu i maskinerna och även dammsugaren har fått ett varv idag. Annars har det varit väldigt soft.

Nu ser jag fram emot att maken slutar jobba och kommer hem för att mysa kväll med oss. Själv letar jag ursäkter för att slippa köra till Friskis, men jag hittar inga bra alls så jag antar att det bara är att bege sig dit lite senare...

Skönt med julledigt ju!



Syskonbus i snön :)


Julen 2010

Julen är magisk. Åtminstone tycker jag det. Jag älskar verkligen den här tiden på året. Den 22/12 var min sista arbetsdag det här året. Jag slutade kl 16 och två timmar senare befann jag och maken oss på Hälsa och helhet där vi inledde vår julledighet tillsammans. Vi myste på spa-avdelningen och sen unnade jag mig en massage. Underbart. Alice lekte hos kusinerna Ebba och Esther under tiden och hade nog en lika fin kväll som oss.

Lillejul var vi bara hemma. Vi försöker hålla på den traditionen och tar det bara lugnt den dagen. Jag fuskade förvisso lite eftersom jag var tvungen att inhandla hel kanel till årets kok av risgrynsgröt. Jag och grabbarna var därför  en snabbrunda på Eko:- och fixade både det och lite annat :) Förövrigt så höll vi oss hemma och gjorde bl.a lite julgodis. På kvällen åt vi skinksmörgås och njöt julmust. Mmmm... I löve!

Julafton - dagarnas dag! Vi åt frukost, spelade julmusik, dukade fint i allrummet och gjorde oss julfina :) Jon, Caroline, Ebba, Esther och farmor kom vid halv två tiden. Vi åt julbord innan Kalle och till Kalle åt vi massa julgott. (Fattar inte hur allt går ner.) Vid halv fem kom TOMTEN på besök. Alice var lite blyg i början, ("han är lite gammal") men efter första klappen gick det av bara farten. Efter tre klappar var hon nöjd och ville inte ha fler, då ville hon leka (och då hade hon ju fått sin efterlängtade Pluto). Jag fick tjata så vi öppnade några till men hon var faktiskt så nöjd att vi tog undan någon klapp och gömmer den till födelsedagen! Jag var också väldigt nöjd med mina klappar. Fick kakfat (vitt Koziol, Babell) av maken, fick också skidglasögon och ett par favvo pyjamasbyxor från Polarn av honom. M fick en klocka av mig och det var faktiskt på Alice initiativ. Jag frågade henne en dag vad vi skulle ge pappa i paket och då svarade hon "en klocka". Klok tös.

På kvällen lekte barnen (och vi!), vi åt gröt och när barnen lagt sig spelade vi andra spel. Dock var vi ganska trötta efter firandet och tre av oss somnade så småningon i soffan:) Familjen Persson sov över här och vi fick en mysig start på juldagen tillsammans.

Igår (juldagen) fick jag äntligen fira med mina grabbs ♥ Mina föräldrar var här, vi åt julmat och hade julklappsutdelning med pojkarna. Tomten kom såklart inte på juldagen till mina stora grabbar, istället hade vi rimmat på alla klappar och de fick gissa.  Lucas blev väldigt, väldigt, väääldigt överraskad när jag läste rimmet på hans sista paket (Denna borde du inte få, du är ju inte rädd om den ändå!") och han till slut fattade att det var en mobil. Det hade han absolut inte förväntat sig och visst är det roligt när man överraskar på riktigt. Linus sa som han brukar "det var den bästa julen någonsin"  och även han var väldigt lycklig för sina paket. Gladast blev han nog för sin skinnjacka och fast att jag försökte få honom på andra tankar så hade han den på sig när vi var ute idag. Hyyy, kallt! När sen grabbarna fått sina paket och vi ätit ett nytt lass med gröt så spelade vi lite kort på kvällen. En lugn, mysig och jättefin juldag.

Idag har jag, mamma och Nettan varit på REA. Vi hittade visserligen inte mycket till REA (jo på Po.p) men jag gjorde iaf några fynd till barnen. Innan rundan till stan laddade vi upp med fika i Vinnö hos Nettan och storebror. Myyys!

Nu är det hög tid att krypa ner. M sover redan, han börjar jobba kl 6 imorgonbitti. Tre arbetspass för honom nu och sen ser vi fram emot en ledig nyårshelg tillsammans. Underbara, älskade familjen min ♥

(Tänkte ladda upp en hög bilder också med det funkar som vanligt inget vidare :/ aningen tröttsamt det här! En julfin Toss lyckades jag iaf få med så håll till godo!)



Årets julkort verkar äntligen anlänt i låd...

img_2033 (MMS)

Årets julkort verkar äntligen anlänt i lådorna. Med det önskar jag en god jul till er alla! Här julstökas det lite smått i köket. Knäcken är på spisen, gröten är precis klar och snart ska skinkan griljeras. Hoppas ni också har en mysig lillejul. Glöm inte stanna upp, titta på den härliga snön och njut av dofter, smaker och framförallt av gemenskapen med nära och kära. För egentligen är det ju det allt handlar om. Tillsammans. God Jul


Julfint

Åtta timmars jobb kvar, sen julledigt. Till en bra bit in i januari, det gillas skarpt! Idag har jag bara jobbat halva dagen, vi hade få barn så jag kompade lite i förmiddags. De ursprungliga planerna för förmiddagen ändrades dock så jag ägnade tiden åt att städa istället. Nu är det julfint på Engelska vägen minsann :) Fast så mycket pynt har det inte blivit, jag inte så mycket för julpynt a´la porslinstomtar, men lite hyacinter, massor av ljus och en och annan juldekoration hittar man ändå här. Maken hjälpte till med städandet och jisses vad smidigt det är när man är två som fejar! Borde vi alltid varit... Nåja han gör väldigt mycket min man så jag klagar inte. Vi brukar hjälpas åt med det mesta. Efter städandet här hemma gjorde han Maxi på egen hand (som vanligt) och nu ligger julmaten tryggt i kylen.

Ikväll har jag lagt mycket tid på att leka med Alicen och nya favoritleken är prinsessa. Det är väldigt kul eftersom Alice alltid vägrat att klä ut sig i annat än sina vanliga kläder (som fleece och mössa när hon lekt att hon ska på promenad etc). Efter lek, bad och nattning blev det några varv Mario Kart och mys med Lilliz. Sen efter det passade jag på att slå in några klappar :)

Nu ska jag sova fort! Som sagt, åtta timmars jobb återstår (och de inkluderar även ett medarbetar samtal med chefen. Han vill ha alla avklarade innan jul och visst är han ute i god tid..?)  sen är det leeeedigt :) Jag och Mattias startar julledigheten på Hälsa och helhet imorgonkväll. Mssage och SPA måste ju bara vara ett perfekt sätt att inleda julen på.

(Förresten, vår kamera är fortfarande borta och jag är smått förtvivlad... Börjar tro att jag/vi tappat den under vår skogsutflykt till Balsberget härförleden, för jag har verkligen letat här hemma. Nåja, några bilder tagna med iPhonen kan jag iaf bjuda på.)

Natti

 

 

 
Jul, ljus och hyacinter (vita såklart) :) de söta fåglarna hittade jag på Diamoda och de är så himla fina tycker jag. Passar perfekt på vårt vita sideboard.


Prinsessan ♥


"Mamma... Du är min kärlek!" Jag skriver j...

img_2020 (MMS)

"Mamma... Du är min kärlek!" Jag skriver julkort, Alice sitter och målar när hon plötsligt säger så till mig. Mammahjärtat fylls om möjligt ännu mer av lycka. Underbara Toss, var får du allt ifrån?! Jag älskar dig.


Helg, gran och sågare

Fjärde advent :) Nu är det minsann nära! Känns som att helgen varit hur lång som helst trots att Mattias jobbar idag och trots att den faktiskt inte är riktigt slut än. I fredags var vi på muséet och Elsa Beskow utställningen där. Carro och Leon var också med. Mys! På kvällen var Jon, Caroline, Ebba och Esther här. Vi planerade lite inför jul och nyårsfirandet och hade lika trevligt som vanligt.

Igår var det så dax för den traditionella granhuggningen hos mina föräldrar. Jisses med snö det var i skogen igår då. Inte lätt att ta sig fram mellan granarna kan jag försäkra, men alla fann till sist sin Bjällerklang-gran och det blir jul i våra stugor det här året också. Det är verkligen en härlig tradition vi har varje år, vi letar granar, dricker glögg och grillar korv tillsammans. Flera timmar utomhus gör att man är härligt trött på kvällen :) Alice var eld och lågor inför granhuggandet och letade upp sin lilla såg i plast. "Man kan inte hugga gran utan sågare" hojtade hon och höll den över huvudet :) Söte!

Idag ska vi till Fjälkinge och kolla på när Lucas spelar match. Sen ska jag in till stan och fixa Mattias julklapp. Ikväll ska granen in! Lovely!

 


Alice hjälper Bojje att "såga"


Hungriga släktingar vid grillen :)


Mitt i veckan

Åhh nej. Känslan av att inte hinna med har infunnit sig. Jag gillar INTE. Och den måste bort. Bort, bort. Imorgon är det julfest på jobb och jag får stanna lite längre än vanligt. Därefter ska jag hem och hålla helg. Njuta jultid. M ska göra köttbullar imorgon har han lovat (eftersom vi ska ha julen hemma i år) och sen ska det bakas peppisar. Jag älskar pepparkaksbak :)

Ikväll skulle jag börjat slå in julklappar och pysslat lite, men kvällarna är så himla korta jämt :/ och jag orkade faktiskt inte.

Alice är fortfarande hängig och fast att hon haft lite feber idag också har hon ändå varit betydligt piggare än igår. Skönt.

Ikväll har jag kikat runt lite efter en sista julklapp till Lilliz. Tror jag kommer lyckas få tag i en Kiss-mössa och det kommer isf göra honom väldigt glad :) Inväntar bara ett sista svar på mailen angående det. Efter grejandet med mösan så hamnade jag på skistar och insåg att jag längtar massor till Lindvallen!

 


Liten är sjuk :/ Feber och hängig. Vi gick...

img_1055 (MMS)

Liten är sjuk :/ Feber och hängig. Vi gick upp som vanligt imorse, åt frukost, hann måla lite i pysselboken och begav oss sen till dagis. I bilen säger Toss att hon inte mår bra. När jag kramar henne på dagis känner jag att hon var varm. Vi fick låna en termometer och kunde konstatera att det bara var att årervända hem igen. Idag har vi myst i soffan hela dagen. Pippi, Musse och händige Manny har gjort oss sällskap. I em var jag på utvecklingssamtal med Lucas. Nöjd och glad var jag efter det :) Imorgon blir det jobb och M och A är hemma och vabbar vidare. Fem dagar på jobb återstår, sen är det jullov till en bit in i januari. Lovely!


Dans i dansskor :)

Skulle egentligen sova ju, men måste bara dela med mig av ett videoklipp på underbara Alicen. Hon har fått fina skor som hon ska ha till allt firande som står på schemat under december och januari. Alice älskar skorna och vill ha dem hela tiden. I lördags hade jag satt in dem i hennes garderob och efter en stund ser jag dem på hennes fötter igen. Hon hade alltså letat fram dem :) Oj, förlåt mamma, jag tog dem bara lite igen sa hon när jag upptäckte dem på hennes fötter. Självklart får hon ha dem så mycket hon vill! De glittrar ju, är jättefina och helt oemotståndliga för en liten tjej på snart tre år :) Fast gränsen gick när hon försökte övertyga mig om att hon skulle sova i soffan med "dansskorna" på sig. Dansskor är vad hon kallar dem och hon längtar väldigt efter att få använda dem på en riktig fest när hon ska dansa.

Nåja här är ett klipp från i lördagskväll när hon övade på just dansen. Snurrigt värre :)



Original Video - More videos at TinyPic


De söta skorna heter Emilia och kommer från Vincent


Lucia

Tänkte just att jag skulle testa igen att ladda upp bilder från luciafirandet i fredags, men nu är det ännu värre - för nu hittar jag inte kameran :O Ghaaa, ni ska nog inte få se mina söta lussefirare - så är det bara. Idag har det också firats, vi hade lucia utomhus på jobbet i eftermiddags. Supermys! Jag slutade ju tidigt idag och hann hem en vända (då vi passade på att städa här hemma, välbehövligt) och körde sen tillbaka till jobb igen för att vara med och lussefira  :) Det är något speciellt med lucia, jag tycker det är lika mys varje gång. Idag är en sådan dag då det är ännu lite extra kul att ha det yrke som jag har. Vem skulle inte njuta av att höra små två-treåringar sjunga om sockerbagaren, pepparkakorna och tomtenissarna :) Det är så härligt, särskilt som man har varit med och övat in sångerna från början och sett vägen fram till själva firandet. Just nu känns det verkligen som att jag har världens bästa jobb och jag är så GLAD att den känslan återigen infunnit sig.

Ikväll jobbar M. Det har gått i ett ska jag försäkra. Mat, disk, läggningar, läxor och så lite kvalitetstid på det. Det är inte lätt att få ihop allt. Alice är dessutom en kratta på att somna om kvällarna nu, hon var supermegatrött idag men kom ändå inte till ro ikväll. Hoppas på att det bara är (ännu) en period hon ska igenom.



 


Slut på helgen

Helgen blev inte alls vad jag hoppats på.. M's enda lediga helg i december och vi hade planer på att ha det riktigt mysigt. Av någon anledning kom det nog lite av sig. Dels för att jag kanske inte är helt på topp och dels för att jag brydde mig alldeles för mycket om ett jäkligt onödigt tjafs igår. Inte mellan mig och M, utan med en människa jag faktiskt skiter fullständigt i egentligen. Bara det inte drabbar dem jag älskar mest i livet och det gjorde det nu. Jag försökte avsluta samtalet flera gånger men till ingen nytta. När sedan påståendet kom om att jag är en värdelös mamma och att jag skiter fullständigt i mina barn, då la jag på luren. Jag är inte fulländad som förälder, långt ifrån, men jag har sett föräldrar som skiter i sina barn och jag är fan inte en av dem. Tänk om mr. perfect själv kunde svara på vad sonens bästa kompis heter, eller vilket som är favoritämnet i skolan... Eller svara på varför ena sonen får en cykel för 5000:- i julklapp när den andra får nöja sig med ett par leksaker från Eko:- till en tiondel av priset. Nåja jag ska försöka att inte lägga energi på detta mer nu. Han är inte värd det. Idag åkte jag, M och A ut i skogen en runda. Underbart! Vi lekte kurragömma bland träden och hade hur mysigt som helst :) Älskar er mina fina underbara <3 Idag fixade jag också klart Lucas klappar. Knasungen har lyckats förbruka ännu en mobil. Han kan vara glad att tomten är snäll i år, den senaste fick han nämligen i våras! Nåja, han önskade egentligen sig pengar innan men ändrade sig nu när skärmen på mobilen gick sönder. Vi hittade en på nätet som inte var så dyr och som jag inte kommer gråta över ifall den är körd innan födelsedagen i augusti. Det är en walkman-lur och förutom till att sms:a är det till musik Lucas telefoner används mest, så det blir nog bra. En klapp till Linus och en klapp till maken återstår, får fundera på vad bara, och sen är jag klaaaar :) Najs!

Julhandlat

Idag jar vi julklappshandlat. Meningen var att vi skulle fixa undan en massa, men sen kom jag visst på att det redan var gjort :) Iaf det jag ska fixa! Några klappar fick vi köpt idag. Några återstår, men av olika anledningar gick de inte att fixa idag. Ett par ska fixas tillsammans med andra och M´s julklapp vill jag gärna köpa när han inte är med :)

Igår var vi på världens bästa luciakonserter. Först på Vintergatan och sen i konserthuset. Alice var duktig och var med i lussetåget (som enda pepparkaksflicka) och Linus var med i musikklassernas konsert på konserthuset. Det är så fint och jag blir lika imponerad varje gång. Fast årets konsert slog det mesta jag sett med musikklasserna faktiskt. De är bara så fantastiskt duktiga.

Nu ska vi hålla lördagkväll och mysa. Bara jag, M och A hemma ikväll. Lite Mario Kart kanske? ;)

Bilder på konserterna skulle såklart finnas här, men blogg.se suger som vanligt :(


Bakat och tjatat

Slutade elva idag och maken hämtade mig på jobb. Efter att vi hämtat Toss åkte vi till Maxi (jag avskyr det) och handlade till middagen och till dagens bullbak. I em har vi bakat, bakat, bakat.. och ändå kastade jag 1/4 av degen. Galet vad bullar det blev. För självklart gjorde jag dubbel sats när jag ändå var igång. Nåja, goda blev de iaf och vi har fikat mer än en gång ikväll ;)

Ikväll kom Caroline, Ebba och Esther hit och sällskapade. M jobbar inatt och J är iväg så förutom Linus och Max så blev det väldigt tjejigt här hemma :) Vi åt tacos, fikade och medan barnen lekte, lekte och lekte så tjatade jag och Caroline bort flera timmar. Alice var helt slut, men så lycklig, när hon kröp ner i sängen sent ikväll.

Nu ska jag göra detsamma, imorgon blir det ingen sovmorgon för Alice ska klippa sig kl nio. Det lät som en toppenidé när jag ringde och bokade tiden tyckte jag... Nu vet jag inte riktigt hur jag tänkte :S Men men vi ska nog få till en fin dag. Efter frisörbesöket ska jag uträtta ett par ärende i stan, fika med Toss och sen på em är det luciafest på Vintergatan. Alice ska minsann vara pepparkaka! Jag som trodde att jag äntligen fått en Luciakandidat i huset, men icke. Hon vill inte ens ha pepparkaksklänning utan krävde en pepparkaksdräkt! Jag påstod dock att alla pepparkaksdräkter i affärerna var slut men att det fanns en klänning ;) Så en pepparkaksflicka ska vi förhoppningsvis få se i morgondagens luciatåg (hoppas jag, men man vet aldrig med Alice, vill hon inte vara med så är hon inte med).  På kvällen är det sen världens finaste luciakonsert med Krstd musikklasser i konserthuset. Det är en upplevelse utöver det vanliga. Imorgon ska Lilliz vara tomtenisse minsann och det ser jag fram emot :)

Nu - sova fort!


2010-12-08

Aj,aj,aj, vet i fasen vad jag gjort men min rygg värker nåt grymt just nu. Tråkigt tusan, men inget att klaga över. Det finns alltid de som har det värre. Jag önskar bara att jag skulle kunna få till ett besök på Friskis snart :S Idag har jag haft ännu en bra dag på jobb, det är verkligen roligt nu. Att vara omgiven av ett, två och treåringar är förvisso krävande men oj så givande. Just nu trivs jag som fisken och det är en ren fröjd att gå till jobbet.

Att jobba halvtid passar både mig och familjen bra just nu. Jag har massa ork på mitt jobb, men det finns också en hel del över till dem här hemma. Idag lämnade jag in ansökan om halv tjänstledighet för hela 2011 också. Jag vet att många är förundrade över hur vi väljer och att det finns de som tycker att Alice borde vara på dagis mer. Jag tänker inte lägga tid på att försvara mig, min åsikt är att alla ska gör de val som är rätt för just deras familj och att det här är det rätta för oss.

Nu håller jag tummarna för att chefen beviljar min ansökan..

Imorgon slutar jag kl 11 och det ska bli så skönt. Lite julbak står på att-göra-listan imorgon. Blev inspirerad av Sandra som skrev i sin blogg att hon bakat Lussebullar-med-vit-choklad. Låter bara hur gott som helst! Jag älskar saffransbullar men ogillar lussekatter, däremot är jag tokig i vit choklad :) Jag och Alice har redan bakat en omgång fyllda saffransbullar i år (med kardemumma, kanel och mandel) men av dem finns det bara ett par stycken kvar i en ensam liten påse i frysen, så visst behöver här julbakas lite till.

Nä nu ska jag klippa och klistra. Snart jul ju ;)


Tisdag

OMG, helt slut. Har verkligen haft en toppendag på jobb, men nu har jag brännande huvudvärk och är så trött. Vi tog bussen in till stan med de äldsta barnen på min avdelning idag. Där tittade vi på julskyltningen och så fikade vi såklart :) Najs! En runda på BR hann vi också med och självklart lyckades jag få med en julklapp hem. Ursäktar mig med att det är den enda julklapp Alice verkligen önskar. "En mjukis Pluto". Från början önskade hon en anka, som sen blev en Pluto (dragleksak), som senare blev en Pluto i mjukdjur. Det fanns bara en kvar på BR och nu ligger den alltså tryggt i garderoben här hemma. Nu är det också dax att flytta över något från julklappshögen till födelsedagshögen. Fortsätter det såhär så är jag snart klar med Alicens födelsedagspresenter också ju ;) Doktorsväska, postlåda och micro är andra saker jag ska spana in till födelsedagen (eller för all del tipsa andra om!) Linus julklappar blev helt klara igår när jag klickade hem ett par hörlurar till honom. Jisses, jag är duktig i år :)

Nu har jag hämtat hem Toss från farmor. Farmor hämtade på dagis idag eftersom både jag och M jobbat lite längre i em. Skönt med mor- och farföräldrar som kan stötta. På hemvägen körde jag och Alice inom Vintergatan och hämtade Bovve. Alice hade glömt honom där och som tur var kom hon på det. En läggning utan Bovve hade jag inte velat ge mig in på, hemska tanke! Snart är det dax att börja med kvällsmaten och sen ska jag nog köra till C på lite kvällsfika.

Just nu lääängtar jag till torsdag.



Alice är verkligen tokig i mjukisdjur


Underbar 2:a advent!

Åhhhh vilken underbar dag vi haft. Väckte älskling vid 12 (ja det var tidigt, han jobbade ju inatt) och då hade jag fikan packad och barnen redo. Vi körde till Degeberga tillsammans med världens bästa Perssons och njöt av en underbar dag i pulkabacken. Barnen tjöt av skratt och det gjorde vi också. Helt ljuvligt var det. Vi värmde oss med chokladmjölk och fikade på mackor, jag förstår inte hur vanliga ostsmörgåsar kan smaka så gott utomhus. Härliga, härliga vinter – detta kommer jag leva länge på. Så glad att J, C, E och E förgyller våra liv ♥

När vi kom hem lagade vi lax och värmde oss vid brasan. Lite lussefika har vi också hunnit med ikväll, det är ju andra advent och det ska firas! Nu är barnen nattade och jag ska njuta resten av kvällen tillsammans med min älskling. Kanske ska ge honom en match i Wii? Eller får det bli TV4-play och sista avsnittet av Så mycket bättre, som vi missade såg igår. Glöggen är värmd i alla fall och den ska också njutas innan sängdax :)

Lite bilder var det tänkt här ja, men blogg.se är inte på min sida som vanligt :S


En mammas samvete

Skriver, raderar, skriver, raderar... vet inte vad jag vill få ner här egentligen. Försöker nog mest bara hitta ro att andas lite.

Dagen har varit bra men ganska intensiv. Jag och Alice var på barnkalas hos William och Adam (från gamla babysångsgänget) och efter det skyndade vi in till stan en runda. Jag var tvungen att investera i ett par nya kängor. Hittade ett par Timberland till bra pris och nu vet jag att jag har bra skor både på jobb och i pulkabacken :)

Ikväll jobbar M och det har bara varit jag och barnen. Mysigt. Jag har lekt med Alice, spelat Wii med grabbarna, vi har krängt lördagsgodis, kollat (och asgarvat åt) Sunes jul, ritat och varit tillsammans. Jag älskar det! Men.. (för nu kommer det ett men..) När klockan passerat sent då känner jag det där behovet av att bara få vara. Egentid, eller iaf lugnare tempo. Och ibland verkar det störtomöjligt att få till det utan att det ska täras på mammasamvetet. Mina barn är såklart underbara på alla sätt, men de är också mästare på att ge mig dåligt samvete. Båda grabbarna blev skitsura för att det bara blev puss, kram och godnatt ikväll. De vill alltid att man stannar och pratar länge och just ikväll fanns inte orken. Så nu sitter jag här med mitt dåliga samvete och känner att jag fan aldrig räcker till. Suck!

Saknar min M ikväll, längtar efter tillsammanstid med honom.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen bredvid min älskade Alice. Om några timmar väntar pulkabacken på oss. Det kommer bli en fin söndag.



Älskar mina tokisar ♥


Mysmorgon

Fredag :) Har nyligen bäddat, röjt undan och startat maskinen i tvättstugan. Innan dess hade vi en mysig frulle med nybakade scones och smoothie. Fin start på helgen. Linus är hemma från skolan idag, han var så himla trött imorse och ja jag vet att man inte får vara hemma av en sådan anledning men ibland kan man väl få göra ett undantag?

I em får vi besök av A och U och deras tjejer. Toppen! Alice längtar redan efter kompisarna :) Funderar just nu på om lussebullarna ska bakas eller om vi ska ge oss ut i backen. Kanske kan hinna med alltihop om vi sätter lite fart.



Gårdagens fynd från Vincents medlemskväll :) Tänker lägga den i Alice paketkalender som faktiskt saknar ett par paket fortfarande.


Torsdagsplaner

Snön yr utanför fönstret och jag njuter. Kollar väderprognosen avigt och rätt i rädsla för att det här underbara vädret ska vara borta till jul. Hemska tanke! Idag känner jag mig nästintill helt kry. Bara nästäppan som påminner om den här envisa förkylningen, men alvedon klarar jag mig utan iaf. Skönt. Snart dax att hämta Alicen på Vintergatan och sen ska vi ut till mammi en vända.

Senare ikväll ska jag tilll systerstor och planera för vår traditionella släktträff som infaller på annandagen. Lite lekar och galna upptåg ska vi såklart skämma bort våra nära och kära med även i år :) Men innan besöket hos syster ska jag in på Vincent och kanske julfynda lite. Är ju medlemskväll där idag och det innebär fin rabatt för dem som vill. Igår klickade jag hem två böcker till Alice på Bokus.com och därmed är hennes klappar definitivt klara nu (hittar jag något mer får det läggas i födelsedagshögen.) Alice vill bara höra sina Hello Kitty-sagor, varje kväll samma sak och både jag och M är sjukt trötta på dem. Tack Bokus som hade ytterligare två att kompletera samlingen med, lite variation behövs allt :)


 


Uppdaterar med bilder

Äntligen verkar blogg.se funka igen. Uppdaterar med bilder på det utlovade Traderafyndet. Budade hem ett gigantiskt väggord med underbart budskap. Älskar vårt "allrum" som dessutom används väldigt flitigt nu.


Helnöjd!


Lovely 


Å så Linus smarta, men inte så snygga, alternativa chokladkalender :)


December

Äntligen julmånad. Bästa månaden på hela året ♥ Särskilt när den ser ut såhär.

Tog mig faktiskt ur sängen ganska enkelt imorse och kan konstatera att det känns betydligt bättre idag. Förkyld som tusan, men halsen river inte lika elakt längre. Skönt, känns som att jag inte riktigt har tid med det här, men när har man det egentligen? Aja ska inte klaga det finns de som har det betydligt värre. Lucas som också varit sjuk är i skolan idag. Själv ska jag ge mig på en tur med dammsugaren innan det snart är dax att hämta Alicen igen. Ska också fixa de sista paketen till hennes paketkalender idag. Grabbarna har inte paketkalender längre, men Lucas kommer nog aldrig sluta med sin obligatoriska chokladkalender det är en überviktig tradition för honom. Linus kan ju inte äta choklad och vi har haft lite olika lösningar på det. I år gjorde jag en egen kalender med tuggummi. Inte så snygg men eftersom jag ville ha sockerfria tuggummi så fick det bli som det blev :) Linus ja - han var överlycklig imorse, dagens gympalektion var utbytt mot pulkaåkning. Visst är det härligt när skolan gör det där lilla extra för barnen.

Traderafyndet (jag nämnde igår) är på plats. Tyvärr vill inte blogg.se alls funka vad det gäller bilder idag. Försöker igen senare. Suck!


RSS 2.0