Snott inlägg, men med egna svar

Slösurfade bland bloggar och hittade den här som jag fyller med egna svar. Sno den om du vill och fyll på med lite eget tänk.  Trevlig valborg.

EN KLOK SAK NÅGON ANNAN SAGT:

Everything will be ok in the end, if it´s not ok, it´s not the end


TVÅ NAMN DU GÅR UNDER

Amanda

Mandis

TRE SAKER SOM SKRÄMMER DIG
Att något hemskt händer någon jag älskar

Samhällets utveckling vad gäller den minskade respekten för medmänsklighet, bristen på empati och den ohyggliga självcentreringen(som väl snart måste ha nått kulmen?) som råder nu.

Att tiden går så ofantligt fort.


FYRA SAKER DU HAR PÅ DIG

Strumpor från PO.P
Jeans från HM

Linne från HM

Kofta från HM

(oj tråkig jag är..)


FEM SANNINGAR
Jag mår bra när jag spenderar min tid tillsammans med människor jag tycker om

Jag tror på ett evigt lärande och på att man har en skyldighet att aldrig sluta utvecklas som människa

Som man tänker - så blir det

Det man kräver av andra måste man kräva av sig själv

Kärlek och respekt, svårare än så är det inte.


SEX SAKER JAG VERKLIGEN VILL HA
Ett jobb som gör att det är kul att kliva ur sängen varenda morgon

Massor av tid till mig själv

Massor av tid ensam med M

Massor av tid till min familj

Massor av tid tillsammans med andra jag tycker om

En garderob som rensar och fyller sig själv =) (materiell tillfredsställelse, men va f-n man måste väl inte va så jävla präktig jämt :)


Söndag!

Varit på konfirmation hos bästa Becca idag, finast var hon som vanligt =)  Har på det hela taget varit en bra dag idag... Förutom en dust med Lilliz ikväll som inte alls kändes ok. Tack och lov är det utrett nu och jag tror det kommer bli bra. Han ska vara ledig tillsammans med mig den här veckan, egentligen är det ju skola må-ons, men Lilliz var hos doktorn i fredags och han ska medicinera i en månad nu för sin krångliga mage, så vi pratade och gosade lääänge ikväll och vi kom fram till att det nog är bra om han slipper skolan de första dagarna med medicinen.  

Ikväll blev det lite fixat här hemma. M målade på altanen, Laline hjälpte oss med Snorpan (tack Bästa!) så jag var ute och tvättade alla utemöblerna med målartvätt och så hann jag faktiskt måla en bänk också. Tänk vad lite som krävs för att man ska kunna känna sig flitig ;) Tror faktiskt det kan bli riktigt bra med svarta möbler, nytt och fräscht piggar upp. Vann dessutom en ursnygg brun/vit Katvigsuit till Snorpan på Tradera, en likadan som hon hade som nyfödd. Har letat efter den på varenda hemsida som säljer Katvig sedan hon växte ur den pyttelilla hon hade då, men den har tyvärr varit slutsåld överallt. Hittade en helt ny på Tradera för två veckor sedan och auktionen gick ut ikväll, gissa vem som vaktat datorn =) Fick den dessutom billigt, vilket jag inte vågat hoppas på. Nä nu väntar snart sängen, Snorpans mage har också krånglat så vi har sovit ganska dåligt inatt.


image122
<3 dig!!

image121
Så här ser fina Katvgsuiten ut =) (Liten Snorpa i strl 56)

Första tanden!

Jupps den trängde igenom helt igår, den envisa elaka lilla bissen som plågat Snorpan i omgångar.  Lite gulligt, lite skrämmande... ahhh min pyttelilla bebis ju!! Lördag idag och jag har inte gjort många knop. Tagit lite tvätt, dammsugat en sväng och myst med Snorpan en hel del. Har egentligen en massa borden, ska göra och måste få gjort, men har faktiskt ingen som helst lust idag till alla måsten. M är och handlar brädor till altanen, det mesta av det gamla är borta nu och snart är det dax att börja bygga upp igen. Roligare så - att riva är ju bara ett nödvändigt ont. Ett måste göra innan det roliga tar fart. Jaha å vad ska jag själv göra idag då? Hade först planer på att ta mig in till stan en runda, får se det är ju inte försent ännu, långlördag som det är. Om lusten och orken infinner sig så borde jag kanske istället gå ut och påbörja uppfräschningen av trädgårdsmöblerna. Skulle t.om. vara lite kul att göra det, men antar att Snorpan vaknar innan jag ens hinner plocka fram de nödvändiga prylarna. En nackdel med att Snorpan vägrar sova på rygg är att hon inte sover längre stunder i vagnen. Vågar inte ha henne på magen däri och därför sover hon bara under tiden som vagnen rör sig. Inte särskilt lätt att måla och köra vagn samtidigt.



image120
Ge mig en tandborste mamma!!

Trött

Zzzzz...trött ikväll, satt uppe alldeles för länge igår, men ibland kan det vara mysigt att bara få umgås utan barn. Snorpan är riktigt duktig nu, hon somnar någongång mellan 22 och 23 och sen sover hon hela natten. Försöker backa tiden lite varje kväll och ikväll somnade hon redan 21.30 =) Duktig tösen, men ahhh stor hon börjar bli. Har rensat lite i garderoben och det ska erkännas att det är med blandade känslor det görs. Vissa saker är riktigt jobbigt att lägga ut på Tradera.. Vissa plagg har jag fortfarande inte kunnat lägga ut. Kan inte fatta att Snorpan redan vuxit ur underbara Katvigsuiten eller fina ugglesuiten från Småfolk :'( Men det är ju SÅ kul med bebiskläder, ska inte förneka att jag gärna fyller på garderoben med lite nytt emellanåt =)

GRATTIS

Delar ut ett par GRATTISKRAMAR idag:
-Fredde fyller 22! Megagrattis till dig!

-Carolinus har köpt hus =) Supergrattis till er!


Sol, vår och äntligen börjar det hända lite på altanen. Börjar faktiskt hoppas på att vi ska kunna vistas där i sommar. Mams å paps var här ikväll och vi fick lite hjälp med att fixa, tack för det! Behövs verkligen. Önskar att jag kunde gjort lite mer själv så det blir klart, men med en Alice som mest är arg och ledsen är det inte lätt. Ont i munnen idag också och allmänt gnällig. Mest bära och mysa som hjälper när hon är såhär. Mellansyster var här i förmiddags och vi fikade lite. Sen tog jag och Snorpan en lång promenad. Numera gillar hon att åka vagn... jag har nämligen tagit bort botten i mjukliften så det går att höja upp sitsen. Snorpan är helnöjd nu när hon kan ligga och titta, måste ju se vad som händer runtomkring, vill inte bara ligga ner och glo rakt upp i suffletten *bebisfasoner*  =) Själv älskar jag att vara ute och gå med henne, särskilt nu när vädret är såhär. Ahhh ge mig mer sol, vår och värme!




image119
LÖÖÖÖVE YOOOO!!!

Ett gott skratt =)

Vilken dag =) Så vårigt väder! M har börjat riva på altanen och jag lääängtar tills den är klar så man kan njuta av att använda den sådana här dagar. Själv har jag suttit inomhus en hel del idag.  Lilliz har nämligen haft kalas på Andy´s lekland. Hmmm... vet det är läääängesen han fyllde år men det har varit så svårt att hitta en helg som passat bra, han är ju hos A varannan helg sen har det varit hockey, påsk, dop... ja en massa. Nu passade det iaf utmärkt och vi slog ihop kalaset tillsammans med våra kompisars grabb (som dessutom är klasskompis till Linus) så de firade ihop nu =) Nöjda som tusan var de båda grabbarna efteråt. Lek, mat, glass, kompisar och paket gjorde det hela till en riktig fest. Linus, filuren och funderaren, lyckades få till en härlig kommentar idag också som jag ju bara inte kan undvika att berätta. När barnen ätit klart hade Linus gått fram till en av värdarna på Andy´s och oroligt talat om att hans kompis J var jätteallergisk mot nötter! Ja men vi har ju inte ätit något med nötter svarade tjejen, så det är ingen fara. JO, sa Linus - Han åt åt ju pizza!! Fast det är ju inte nötter i det svarade tjejen.. Jamen det är ju NÖTKÖTT sa Linus allvarligt! Gissa om vi fick oss ett gott skratt när tjejen på Andy´s berättade för oss vad Lilliz sagt =)



image118


Älskar mina pojkar!

Glad att jag har mina pojkar. Var så BLÄÄÄ igår, men det blev ändå en toppenkväll tackvare mina älskade grabbs! De var så himla gosiga.  Hjälptes åt med att fixa en myskväll och det blev hur bra som helst. Massor av prat, kul och skratt tillsammans. Alice var ju mest ledsen hela tiden, men hade faktiskt en stund som var hyfsad och då passade Lucas henne på filten medan jag och Lilliz fixade käk. Sen blev det mys framför Pippi på de sju haven =) Llliz tyckte så synd om Snorpan eftersom hon hade ont i munnen. Jobbigt det där med tänder sa han, när jag tappade min första var jag ju jätteledsen. Varför, undrade givetvis jag.. Jo jag trodde ju aldrig det skulle kunna växa ut någon ny tand där svarade Lilliz =) Idag har jag och Lucas varit en stund på stan. Fika med systerstor, Peter å Carolinus. Sen fixade vi lite paketer till Jeppas som har 20årsfest ikväll. NU - dax att fixa till sig  inför festen ;)


image117
Sitter fint i min nya Bumbo =)

Skriiiiiiik!!!

Om Alice var gnällig i förrgår är det ingenting emot hur hon har varit idag... Skriiiik!!!! Var hos C och E i förmiddags, fika och promenad. Snorpan var vaken nästan hela promenaden och gnällde under hela tiden. När vi kom hem från promenaden igen så ville hon absolut ingenting. Fick efter trugande i henne lite mat iaf. Sen var hon ledsen konstant =( Bar på henne, vaggade, försökte somna, amma......  ingenting ville hon! På vägen hem somnade hon i bilen men vaknade så fort jag parkerade på uppfarten. Tårar igen! Upptäckte att det blödde i underkäken, som också är väldigt svullen på henne och jag antar att det faktiskt är en tand på gång. Kan ju ta tid innan den spricker igenom, men det är ju säkert anledningen till att hon är så ledsen iaf. Stackars min lilltös, gör ont i mig när hon har ont :'( Efter lite alvedon så sover hon nu äntligen gott.

Själv är jag inte heller på humör idag, känns riktigt BLÄÄÄÄ faktiskt. Ja det mesta känns TRIST! Å jag tänker inte be om ursäkt för att jag faktiskt delar med mig av min tristess =( 



image116

Glad bebis igen =)

Lugn torsdag. Sovmorgon imorse, M var hemma och skickade pojkarna till skolan. Alice vaknade och ville ha mat vid sjutiden, men både jag och hon sover ju när hon äter =) Så jag sov lääänge idag, men inte lika länge som Snorpan, hon sov till 12! Behövde nog sova ut ordentligt efter sin gnälliga dag igår - idag har hon varit på topphumör igen =)Körde  in till stan en runda när Alice vaknat. Var meningen att vi skulle tagit en promenad dit men klockan blev ju hur mycket som helst innan Alice ätit och vi var klara med allt. Fick 500:- på HM i bonus häromdan =) Blev en ny vårjacka, och hipster till mig och så blev det fleecejacka och kalsonger till Lilliz. Sen behövde Alice också en jacka, vissa dagar är ju riktigt varma nu och overallen känns för mycket. Så vi letade vidare och hittade superfin jacka (den som vågar kan ju gissa var!?!) och ny mössa till henne. Ett par röda fleecebyxor blev det också. SÅÅÅÅ fin blev hon! Ta del av resultatet nedan ;) Nu ska vi äta lite och sen blir det badhuset =)

image115
Snygging =)

Gnääääll...

BVC imorse och Snorpan följer kurvan både vad det gäller längd och vikt. Jag ammar ju nästan varje mål ännu, men senaste dagarna har hon varit jättebökig med maten, hon har inte alls varit pigg på att ammas och jag har fått ge flaska flera gånger. Idag har hon varit riktigt gnällig och knappt velat äta alls. Att ammas har det inte varit tal om utan jag har fått ge henne flaska flera gånger för att öht få i henne mat. I förmiddags var i på Barbacka, träffade Malin å Albin. Lite fika, lek och prat blev det - tillsammans med en tjurig och gnällig Alice. I eftermiddags när vi kom hem var hon jättearg och ledsen och ville absolut ingenting. Fick för mig att hon hade ont någonstans, så jag gav henne lite alvedon och efter en stund så somnade hon. Nu ikväll när alvedonen slutat verka har hon varit gnällig igen. Hon är väldigt svullen i underkäken, men inte kan det väl vara tänder på gång redan?! Nåja nu sover hon iaf, får väl se hur det blir när hon vaknar. Kanske är en släng av detsamma som jag har i kroppen. Känner inte mig helt ok idag heller. Trött, ont i huvudet och allmänt hängig. Sen e jag sur också! Vet att det är en världslig sak, men Snorpans MOLO-bodysuit med stjärnor som jag bara äääälskar skulle tvättas ikväll och gissa om jag blev ilsk när jag upptäckte att den var full av rosa små fläckar! Har ingen aning om vad det är, men ghaaaa vad less jag blir om det inte går bort =( Håll tummarna, den snurrar för fullt i maskinen just nu.



image113

Borta bra - hemma bäst!

Badtajm idag =) Det är verkligen mysigt att bebissimma med en gosig och glad Snorpan. Idag var hon på superhumör och sken som en sol hela tiden. Ser för skojigt ut när hon ligger på magen och liksom går i vattnet =) Idag var Lilliz hemma från skolan så han var med på babysimmet, tyvärr kunde han ju inte bada där men jag har lovat att vi ska åka till badhuset en kväll i veckan. Tycker det är mysigt när man kan vara ensam med bara ett av sina barn ibland. Tillsammans med Alice har jag ju massor av tid och jag är verkligen privilegierad som får spendera så många timmar av dygnet tillsammans med min älskade flicka.


Förmiddagen tillbringades hos mamma som bjöd på lunch innan vi skulle köra och bada. Mysigt, men Alice är lite tråkig med att sova när vi är på bortaplan. När vi är hemma är det aldrig något strul. Jag bara lägger henne med napp, filt och mysig speldosamusik på cd:n, sen sover hon i timmar i sin egen säng. Borta vill hon bara bli buren och helst inte sova på annan plats än i famnen. Hon är väldigt lätt att ha med sig Snorpan, men hon föredrar absolut att vara hemma =) Var förresten inom KidsCorner i förmiddags och köpte ett par Bobux till henne. Måste ju få vara varm om fötterna =) Har haft så svårt att bestämma vilka jag ville ha, men nu blev det ett par röda med grodor! Kvällen bjuder förhoppningsvis på KiBox. Vi får se jag känner mig lite hängig idag, trött och ont i huvudet men efter lite vila kanske man är på topp igen =)


image111
badglad bebis =)
 

image112
Fina Bobux till Lilla Grodan


Vad är det för värld vi lever i?

En sinnessjuk människa, en tidigare dömd sexbrottsling som förgripit sig på unga flickor har i år efter år fått gått lös i vårt samhälle. Vad är det för värld vi lever i och vems är egentligen ansvaret nu? Hans rättigheter som medborgare var större än dessa flickors rätt till trygghet och en normal uppväxt. Jag förstår att han måste ha varit sjuk, jävligt sjuk - men det spelar ingen som helst roll. Människor som han har nyttjat sin rätt att leva i ett normalt samhälle. Jag skiter i om han suttit på ett sinnesjukhus, i ett fängelse eller levt med en övervakare hack i häl. Vad fan som helst hade varit tillräckligt bra, vad som helst utom ett liv här bland oss. Ett liv bland våra barn, bland mina ungar. Hur många "sådana" gör fortfarande oskyddat sina inköp i Svenssons mataffär, beställer en Calzone på bygdens pizzeria eller ser en film på någon av stans biografer? Något är jävligt sjukt. Vi lever i en värld där man kör ungarna till dagis trots att föräldrarna är hemma för att man på allvar tror att samhället är bättre på att fostra kidsen, på att utveckla dem, ta hand om dem. Skitsnack! Det här samhället kan inte ens skydda dem från redan dömda förgripare.  Nu är han fast igen, men priset var jävligt högt. Två oskyldiga människors liv. En av dem en tioårig flicka... Det finns inga ord.  



image119

Grattis Rögle =)

Besök av C och E i förmiddags, mysig vagnpromenad nere vid sjön och sen lite fika på det. Alltid kul att träffa dem, tragga bebisar, vagnar, kläder... ja en massa tragg blir det =) M e sjuk och har varit hemma hela dagen, stackare en rejäl förkylning det där. I eftermiddags var vi på Team Sportia. Köpte lite nya träningskläder, var på tiden - de jag hade kändes rätt tradiga och inte så kul att träna i. Ingen box ikväll dock, gick ju inte att missa kvalserien i hockey. Laline å Linus kom hit en runda. Kaffe, glass och en massa hockey blev det. Ja shit vilken underhållning det bjöds på, vilken upplösning på hela kvalserien. Även om jag gärna sett Malmö och Rögle till elitserien är jag ganska nöjd med resultatet. Galet kul att åtminstone Rögle gick upp. Kommer definitivt att bli besök i Ängelholm den kommande säsongen, vill inte för något i världen missa när Färjestad spelar där =) Brynäs hade gärna fått spela i allsvenskan för min del... Fast det är klart, det är rätt kul när Färjestad tvålar till dem ordentligt, för FBK har ju överlag ganska lätt för Brynäs och brukar vinna oavsett om de spelar i Gävle eller hemma i Karlstad =) Denna säsongen blev det ju hela 4-1 i matcher och 24-10 i målskillnad *Älska Färjestad*  

Fredag imorgon. Gött!!


Det finns bara en äkta latte!

Efter att jag fixat tvätt, disk, bäddning och plockat lite här hemma imorse blev det en lång promenad med Snorpan till stan. Vädret var ju underbart, dessutom mår jag bra av långa promenader och lilltösen mår bra av att sova ute i vagnen. Hade inga ärenden dit direkt, men köpte iaf lite frukt å grönt på torget. Sen blev det fika med latte och macka. Dock inte på Zekes (är rädd att folk snart tror jag tillhör inventarierna där...) Insåg dessvärre snabbt att jag inte borde valt bort mitt favoritfikaställe. Mackan var ingen större smakupplevelse, latten var för kall och servicen var inget vidare =( Så jag håller fast vid mitt påstående i rubriken: det finns bara en äkta latte. Efter vår lilla runda på stan tog vi bussen hem. Hade först tänkt promenera, men Alice var vaken och verkade inte alls trött. När hon är så pigg tröttnar hon ofta på att ligga i vagnen efter en stund och jag såg framför mig hur jag halvvägs hem skulle kunna ha en vrålarg liten tös däri. Så det fick bli en bussfärd hem, vilket var tur eftersom det började hagla(!) precis när vi hoppade av bussen. Busschauffören var iaf väldig trevlig och skojade både med mig å Alice, som satt i mitt knä och "pratade" hela vägen hem. Får nog erkänna att jag har en liiiten fördom om att just busschaufförer kan vara en aning buttra och surmulna, men det är skönt när motsatsen blir bevisad =)


image110


sovdax

Vilket KiBox pass jag å Laline varit på ikväll! Det blev verkligen åka av! Jag är totalt slut och det känns som om varenda muskel i hela kroppen fått sig en genomkörare, men så gött det var! Imorgon får det max bli en promenad och på torsdag boxas vi igen =) Har förövrigt inga planer inför morgondagen, säkerligen bjuder den på något. Om vädret tillåter så kanske det blir en promenad in till stan.  Skönt när man kan ta dagen som den kommer. Älskar att tillbringa dagarna tillsammans med Alice och älskar att ha tid med pojkarna då de kommer hem på eftermiddagarna. =) Livet ÄR härligt! Nu väntar sängen.


Glad babysimmare

Promenad och fika i stan igår. Hittade inga kortärmade bodies, men det blev ett linne till Snorpan och ett par solglasögon till mig. Köpte också en Marimekkoburk till Snorps som hon kan ha vällingpulver i när det blir dags. Babysim idag! Supermysigt, denna gången var Snorpan verkligen med på noterna hela tiden. Hon "pratade" förtjust i vattnet, sprattlade, skrattade och var hur lycklig som helst. Även duschen efteråt var toppen och det var en trött men glad Snorpan som sov gott i bilen hela vägen hem. Tar visst på krafterna att simma, för nu sover hon igen =) Innan badet var vi hos mams å hälsade på. Att fika på kaffe och mams nybakade bröd är ju aldrig fel =)


Ikväll blir det KiBox med Laline, ska bli kul, men man trött som f-n efteråt. Kroppen får sig verkligen en ordentlig genomkörare, vilket iofs är välbehövligt. Sen får man väl se till att hålla lite koll på kvalserien ikväll, det ser ju just nu bra ut för Malmö och Rögle. Gött, hoppas som sagt på dem och ett av skälen är att jag vill kunna se flera FBK-matcher nästa säsong ;)


image109
Redo för plurret =)

Tååååålamoooood

Måndag igen. Letar på nätet efter att-göra-efter-mammaledigheten. Vet att jag inte ska rusa sådär och ärligt talat så tror jag det fixar sig, men jag och mitt tålamod.. När jag vill något, då vill jag det NU, direkt, bums. Typiskt mig! Egentligen vill jag ju ha en lång ledighet med Alice nu, men det jag också vill är att veta hur det blir efteråt. Avskyr ovisshet! Dessutom har vi ju knäckt vad vi vill göra, Laliiiine!!!!!! Ja vi får väl se till och kolla vidare. Idag ska jag med mellansyster till stan. Så underbart vårväder ju. Snorpan behöver ett par kortärmade bodies, får väl se om jag kan hitta det, i vilket fall så blir det ju fika och promenad. Å bara det är ju fint =)


Grubblerigrubblera

Helgen slut och dax att sova. Känner mig lite down ikväll. Vet inte varför egentligen, men antar att det beror på att jag ibland har en förmåga att fastna i grubblerier. Det där med att springa iförväg och oroa sig är ju verkligen typiskt mig =( Låter kanske dramatiskt, men det är inte så farligt. Det jag funderar på just nu är framtiden och vad jag ska göra med den efter mammaledigheten. (JA jag vet Alice är tre månader och jag joggar ju inte i förväg precis - jag rusar!) Skulle så gärna vilja göra något annat och tänka sig, jag vet faktiskt vad! Så många saker som måste klaffa bara. Min positiva sida säger att man ska leva sina drömmar och våga tro på att det kommer gå vägen, medan den negativa delen såklart bara ser hinder. Men jag vet ju att man själv skapar sin egen verklighet. Hmm.. Borde sett till så jag hann iväg på jympa idag, när jag tränar får jag ur mig en massa negativ energi och fyller ist på med positiva tankar och välbefinnande. Dessutom får jag fart på huvudet och kan då lättare hitta lösningar på de grubblerier som för stunden inkräktar på tillfredsställelsen. KiBox på tisdag =)

Natti

image108


Hej söndag!

Söndag idag, just denna veckodag har i många år, av mig, betraktats som sjudagarsperiodens tråkigaste dag. Varför egentligen? För att det är måndag imorgon?!! JA imorgon ja, men IDAG är det ju söndag. Snacka om att springa iförväg och tjura över nåt man inte kan påverka :S (Hmm.. vaddå Carpe diem) Var på Eko:- igår, utemöblerna var på G där men ännu så länge fanns där inget som tilltalade precis. Nåja vi är ju bara i planerarstadiet på altanen ännu och det lär dröja innan vi behöver möblerna, så det finns gott om tid att titta runt och fundera. Har en jätteful blå grupp i trä där ute nu, som det egentligen inte ä något fel på alls... ja förutom den fasansfulla färgen då. Förresten hur man nu kan välja en sådan färg?? Nej, det är inte jag som valt den. (Vi fick nämligen möblemanget när vi flyttade hit och det var då så gott som nytt, det enda de f.d. ägarna av möblerna hunnit med var att förstöra dem genom att kladda en äcklig fulblå färg på dem) Såg iaf ett såå snyggt bord (med fula stolar) på Eko i svart och knäckte själv den geniala idén att vi kan måla våra möbler likadant. Blev plötsligt väldans sugen på att inreda i rött och svart. Så målning av det gamla får det bli men oavsett så ska vi ha ytterligare en möbelgrupp, den vi har räcker liksom inte till.

Idag står tvätt, handla och ett besök hos M´s mamma på schemat. Hoppas också på att det finns tid över för att pass på Friskis, måste röra på mig - mår så mycket bättre när jag gör det.


Turn around

Lugna dagen idag. Sovmorgon imorse och en sen lååång frukost. Trots att vårvädret inte varit så påtagligt idag så märks det åtminstone här hemma att det är vår. Pojkarna är ute från morgon till kväll med inlines, bandyklubbor, fotbollar etc. Idag har jag knappt sett dem här inne. Grillade lite till lunch, vilket passade dem perfekt eftersom de bara behövde hem och hämta med sig maten =) Själv har jag grejat lite smått här hemma och nu väntar vi bara på att Alice ska vakna sen får det bli en liten runda till Eko:-  Ska bl.a. kolla på utemöbler till altanen som inom kort ska få sig en rejäl, välbehövlig uppfräschning. Nytt golv, tak och lite färg kan nog göra underverk. Dagens största händelse står dock vår fenomenala lilla Snorpan för! Tillkännager högt och stolt att: Idag har vår älskling minsann alldeles på egen hand vänt sig från mage till rygg! Hon låg på mage i sin säng och sov, men när hon hojtade till och ville upp låg hon på rygg. Duktiga henne då =)



image106 image107

Från mage - till rygg =)

Morning!

Freeeedag =) Gött, gött! Snart dax för lite mammabebis-fika och som vanligt blir det trevligt antar jag. Snorpan sover gott ännu, vilket hon inte gjort inatt. Den där sprutan lämnade visst spår och gnälligt som tusan har det varit inatt, hon försökte verkligen somna men det gick inte. Vaknade hela tiden och gnällde, antar att det gjorde lite ont i benet där de satte sprutan så till slut fick hon lite alvedon och då kunde hon äntligen komma till ro. Vid det laget var klockan redan halv två, så man är ju inte piggast idag. Men som sagt det är ju fredag och eftersom Snorpan gärna sover läge på mornarna kan vi ta en lååång sovmorgon imorgon =)


image101
Zzzzzz...sover gott i pappas säng

image102
Älskar att få uppleva varje dag tillsammans med dig min stjärna!!!!

Vårsol, grilla, glass =) och spruta =(

Solen, våren, värmen, ahhhh mig älskar!! Imorse var jag å M med Snorpan på BVC. STELKRAMPSSPRUTA! Fy f-n vad jag tyckte synd om henne, jag hatar sprutor - men hade kunnat ta tio om bara Snorpan sluppit undan. Hur som helst så klarade jag inte av att vara kvar i rummet när det väl var dags för henne att bli stucken, jag överlät det fegt till hennes pappa och satte mig dystert i väntrummet. En sköterska som gick förbi tittade konstigt på mig där jag satt med händerna hårt för båda öronen. Försökte tänka bort bort bort att de andra sidan dörren just stack min älskade lilla flicka. Att tänka bort det lyckades sådär kan jag säga men efter bara en liten stund kom tant-BVC ut och sa att Alice var klar. Hon hade blivit lite ledsen men var redan glad igen när jag kom in i rummet. GRRRROOOO sa Alice glatt när hon fick syn på mig och min puls kunde så smått återgå till det normala. Efter BVC-besöket gick vi in till stan, fikapaus på Zekes för både oss och Alice och sen blev det en liten promenad i stan innan vi gick hemåt. Så härligt med långa vagnpromenader i vårsolen. Ikväll var det grillpremiär. Japp är det vår så är det! Efter det så fikade vi på glass som bästa Laline tagit med sig. Glass, grilla, promenad med mina älsklingar i vårsolen, Zekelatte, besök av Laline... ja sånär som på Snorpans spruta har det varit en perfekt dag =)


image100

KiBox

Snygg min blogg är va?! Tack Laline för att du fixat den, så vårig och vrålsnygg =) *Like Marimekko* Måste vara ett under att jag kan sitta här idag. Var på Friskis igår. Har visserligen varit på mammabarn-jympan några gånger, men igår kastade jag å Laline oss in i ett KiBox-pass. Kanske inte det bästa kom-igång-alternativet, men ska man anta en utmaning ska den väl va rejäl eller hur? Skönt att komma igång i alla fall och hur som helst så känns det helt ok idag, men det kanske blir värre imorgon?! Brukar ju vara värst andra dagen efter träning... Idag tog vi en välbehövlig sovmorgon =) Ja Snorpan sover ännu, galet då klockan är över ett! Hon var vaken en runda vid tiotiden, men trött som hon var somnade hon direkt igen. Behöver väl vila rejält efter pärsen på babysimmet igår ;)  Får bli en väldigt lugn dag idag. Möjligtvis blir det en runda till Maxi, tråkig shopping.. men hopplöst tomt i skafferi och kylskåp =/


Babysim

Nu har vi bebissimmat!. Alice tyckte det var supermysigt till en början. Hon skrattade, sprattlade och njöt. Allt som Therese (ledaren) visade och sa gick Alice med på. Alla grepp var ok att prova... Magläge, ryggläge, vaggan... allt var bara toppen! En kanon bebissimmare och livet var underbart =) Ända till Snorpan tyckte att nu har vi badat klart. Å det tyckte hon med besked! Tror ingen som var på simmet idag missade att vi var där. Mitt under den avslutande blinka-lilla-stjärna sången, då bebisarna skulle ligga på rygg med huvudet nära varandra i en ring, blev Alice tokarg! Stackars bebben som låg bredvid blev rädd av hennes illtjut. Hon hade badat klart och vi skulle upp. Fort nog gick det inte heller. Under ilska och illvrål blev det en snabb dusch, fort på med kläderna och packa ner alla sakerna. Snabbt ner i bilstolen och så schhhhhhhhhh... äntligen tyst. Alice tittade argt på mig! Önskade just då att jag kunnat förklara för henne att det är en del moment mellan bassängen och hemfärd. Men men... vi badar vidare nästa tisdag =)



 

image93

Mysigt att bada, men bara så länge jag vill!!!

I Löööve Bruno

Redan tisdag... Helgen var bra men kort, vilket den iofs alltid brukar vara, men denna gången har man belägg för att påstå det då vi ju faktiskt blev av med en hel timme. Ja inte mig emot att ändra till sommartid, är det nåt jag verkligen längtar efter nu så är det sol och värme. Hade en kanondag i lördags. Vi var i Malmö. Jag, Mattias å Alice tog tåget tillsammans med Laline Å Linus på morgonen sen tillbringade vi hela dan i storstan =) Gick hur bra som helst att ha Alice med sig, hon sov ganska mycket på förmiddagen, sen ville hon vara uppe å ha lite koll på vad som hände, så Mattias bar och jag körde tom vagn. Kan ju inte åka till Malmö utan att få se sig omkring ;) Blev lite shopping - klänning, leggings, halsband, strumpor och trosor till mig och en bodysuit (Molo) med stjärnor till Snorpan. Har kollat på den mååånga gånger på nätet, men tyckt att den varit onödigt dyr i de pyttestorlekarna Alice haft hittills. Nu slog jag till i strl 68, som man ju oftast har lite mer användning för och när den inhandlades på plats undkom man ju även frakten =) Snorpan hade den på sig redan samma kväll då vi var på 25-årsfest. Sååå fin var hon i den! Jag och Alice stannade dock inte särskilt länge på festen, dels hade vi ju varit iväg hela dagen och dels så var ljudnivån inte särskilt bebisvänlig. Kände att Alice behövde lite lugn och ro så vi körde hem efter mat, kaffe och fika. Hemma hade vi en urmysig stund i soffan. Snorpan "pratade", skrattade och hade ett stort behov av att sällskapa. Jag tittade bort från henne och slökollade lite på tv emellanåt, men Snorpan hojtade direkt - hon ville umgås! Så vi la oss på sängen istället och Alice trivdes utmärkt. Synd man inte fångade den stunden på film, hon var så ivrig, pratglad och så där mysigt bebislycklig.


Igår blev det en tur till stan. Var tvungen att fixa badkläder till Snorpan. Vi ska ju börja på babysim idag! Hoppas det går bra och att Alice gillar det - annars lär vi säkert bli varse om det, hon är ganska tydlig med att signalera och visa vad hon vill/inte vill. Hittade badkläder till henne på PO.P, där jag även hittade lite annat. Två klänningar till Snorps, varav den ena på rean. =) Ett par basbyxor blev det också och faktiskt en tröja till mig själv. Senare ringde de från Toddler, Alice Bruno-filt och bäddset hade kommit. *I like* Brunonallen fick hon redan på dopet och egentligen är filt och bäddset också doppresent, men eftersom de inte hann få in det i tid så fick vi vänta lite på det. Jag å Laline hämtade det igår och det är så snyggt i Snorpans säng nu. Älskar Bruno, sådär lagom retro och jäkligt snyggt. Har inte undgått att Mannerstål även designar nappar för Mam och hade därför hoppats på att Bruno skulle dyka upp på även dessa, men tyvärr verkar det inte så ännu iaf.  

Och.. the season är över för Färjestad! De föll mot Linköping igår. Det var inget praktfiasko, en semifinalplats kan knappast räknas som det men som sann FBK-supporter var det ändå vemodigt att vakna imorse och inse att det är game over. Jag förväntade mig visserligen aldrig att de skulle besegra Linköping i semin, däremot hade jag hoppats på att de skulle falla lite snyggare. Ska ju erkänna att den kommande finalen nu känns ganska meningslös och förmodligen inget jag kommer att följa. HV, Timrå och Linköping... hur kul kan det bli??! Däremot följs kvalserien med större intresse. Hoppas så på de två skånelagen där. Inte för att jag bryr mig ett dugg om deras hockey, men både Malmö och Ängelholm ligger på hanterligt avstånd och om de spelar i elitserien skulle det innebära att jag kan se mitt älskade Färjestad flera gånger nästa säsong. Mot SM-guld 2009 =)

image87  image89   image88


RSS 2.0