Redo

Lämna, hämta, lämna, hämta... Irnoiskt nog spelar Rix alltid Annas "this is my life" när jag sitter i bilen. Ja det känns verkligen mitt liv 2010. Fast ärligt talat känns det helt ok. Åtminstone när körandet slutar med "hämta" och det gör det den här veckan, Lucas är hemma och livet känns komplett.

Jag är verkligen glad för att Lucas trivs så bra i Fjälkinge, i skolan, hos pappa, med kompisarna... Men fy vad det är jobbigt ibland att inte ha han här jämt. Jag vänjer mig nog aldrig. Visseligen handlar det inte bara om att han bor växelvis, det handlar numera väldigt mycket om kompisar också. För när han är här är han ju sällan här. Som blivande trettonåring (Lucas är tonåring om drygt två månader!) hänger man hellre med kompisarna än med mamma. Jag VET det, ändå har jag svårt att vänja mig vid det. Han är liksom min lilla Lucas fortfarande. Och ändå inte. Jag saknar den där tiden ibland, när han var liten, när vi byggde Brio-tågbanan, busade järnet, badade tillsammans, när han tyckte att popcorn var fest och när  han somnade i mitt knä på fredagskvällarna. Jag saknar det. Tiden går fort, alldeles för fort.

Det skrämmer mig. För den senaste tiden känner jag att jag inte hunnit med. Känns som att jag aldrig träffar Lucas. Som att jag får sno åt mig tid för att han alltid har en massa annat. Förra helgen lockade jag med en mamma-Lucas kväll med kinamat och igår lurade jag med honom till badhuset. På lördagkväll blir det mamma-Lucas-Linus-mys (ja Alice med men hon somnar ju) igen med mat, film och godis. Har redan bokat det med honom (annars kommer snart frågan om sova hos kompis eller ha övernattningskompis här) :) Ni ser, nu är det jag som får sno åt mig kvalitetstid med honom. Innebandy, skateboarden, kompisarna, fritidsgården, tjejerna... Jo jag är glad för att han har allt det där. Jag är verkligen det. Och jag inser att det är sunt. Tro mig, livet för en blivande trettonåring kunde sett betydligt annorlunda ut. Det är en tuff värld våra barn växer upp i.

Jag tänker aldrig släppa taget om mina barn. De är livets mening, anledningen till att jag lever, andas och är lycklig. Men för att ge dem utrymme att växa måste man måste såklart släppa greppet sakta och lite i taget. Det är svårt. Som sagt - min lilla Lucas.

F-n jag är nog inte redo för en tonåring än.

Hur blir man det?



Mammasdag

Idag är det alla mammors dag. Det firas inte alls i det här huset. Redan på min första morsdag som Alice mamma tog jag och M ett gemensamt beslut om att vi inte skulle fira varken far eller mor här hemma. Kan låta löjligt, men ingen av oss vill liksom riskera att vi pekar finger åt pojkarna och framhäver mig, Alice och Mattias som den hela familjen. Det var ett bra beslut tycker jag, särskilt med tanke på att det faktiskt finns pojkar i det här huset som inte har sin mamma i livet. Det kommer kanske en dag när barnen själva vill fira och då är det en helt annan sak tycker jag. Deras val.

Ikväll jobbar M och ikväll njuter jag faktiskt av ensamheten. Barnen sover, på tv visas en av mina absoluta favoritfilmer och alldeles stax tänker jag gå ut i köket och servera mig själv ett glas rött. Jag vet - tvätten borde vikas och läggas in, köksgolvet är sunkigt och diskmaskinen är klar. Men va f-n lite morsdag kan man väl få fira. För mig är det här det allra bästa sättet.

Världens bästa mammi fick iallafall en välförtjänt blomma idag. Egentligen borde alla dagar vara hennes, hon finns alltid där för oss - sina barn. Det inspirerar mig. Jag hoppas att jag också kommer att ha tålamod och ork att ställa upp för de mina i vått och torrt även när de är vuxna och har egna familjer.

Så GRATTIS UNDERBARA FINA MAMMA på morsdag. Tack för att du gett mig livet, tack för att du frågar hur vi mår, tack för att du bryr dig på riktigt - bryr dig med hjärtat. Tack för att du alltid stått stadigt när mitt liv svajat och tack för att du alltid trott på mig. Tack för att du finns i medvind och i motgång. Och tack för att just jag är din dotter. Jag älskar dig.



Segt

Segaste lördagen ever! F-n vad drygt det varit. Inte för att M jobbar, men det hade varit toppen att ha tillgång till bilen idag. Dessutom hade jag glömt min plånbok i bilen så det blev inte tal om att ta bussen för att hitta på något heller. Som tur var hade jag lite pengar hemma så vi kunde iallafall promenixa till Hammar för att inhandla dagens middag. Härligt var att grabbsen kom hem idag, deras pappa skulle iväg ikväll så jag fick låna hem dem på hans lördag :) Lucas vädjade direkt om tacos (som vanligt) och chokladpudding. Inte mig emot, ikväll ska det lördagsmysas :)



Lucas ville ha bild på våra skor när vi gick till affären :)
Familjen Converse?!

 


Sovmorgon!

Ensamlördag är ofta tråklördag :/ Älskling jobbar as always och det är inte riktigt kul med helg då, särskilt inte eftersom vi inte har någon bil och liksom kan komma någonstans. Nåja, en lördag kvar (med jobb för M natutligtvis) och sen åker vi. Lovely. Jag ser verkligen fram emot semestern nu. Hoppas naturligtvis på att få lite sol när vi är iväg, men skulle det vara skräpväder kan jag ta det också, det är nog mest miljöombytet som lockar nu faktiskt. Två veckor kvar... counting down.

Alice vaknade tidigt idag. Halv sju ÄR tidigt. Efter kissa och lite välling ville hon vila vidare och ja jag var inte sen att hänga på. Tio i ELVA vaknade jag. Då sov Toss fortfarande. Visserligen blev det lite senare igår, hon somnade hos mig i soffan vid nio tiden, men ändå. Antar att den friska sjöluften tog slut på henne igårkväll :) Var så himla fint väder och varken jag eller M ville gå in när vi kom hem efter att vi handlat, så vi körde till Ivö. Att åka färjan var en höjdare. SPÄÄÄÄNNANDE åka BÅÅÅTEN konstaterade Toss. Väl i land gick vi bort till badplatsen. Helt ljuvlligt väder. Hade vi vetat det så hade kvällsmaten fått följa med dit, men att det var så skönt som det var hade vi aldrig trott. Massa plaska och leka blev det för en överlycklig Toss. Tänk vad lite kan göra mycket.


Älskade Stjärnan min








Underbar kvällsutflykt till Ivö. Alice bl...

img_6807 (MMS)

Underbar kvällsutflykt till Ivö. Alice blev liiite sur när hon inte  fick åka kana :) Nu dax att ta av blöta överdragsbyxor å tömma gummistövlarna, sen ska vi hem å fredagsmysa! Älskar mina fina <3


Vi tog lejdigt :)

Idag tog vi ledigt jag och Alicen och det gjorde vi minsann alldeles rätt i. Jag har tankat K Ä R L E K från min dotter hela dagen, så underbart att bara få vara med henne, finns inga finare stunder i livet. Imorse när vi vaknade frågade jag Alicen om vi skulle cykla till Vintergatan. Nej jag lejdig idag, tyckte hon. Ja så fick det bli. Vi läste saga (Majas alfabet, nya favoritboken! A som Alice, B som Bojje, C som Carro) tillsammans med vällingmyset i sängen och gosade en lång stund. Sen frågade jag Alicen om vi skulle åka till moster Pia på frulle. JAPP det skulle vi. Snabbt i dusch och i kläder sen på cykeln och trampa racer ner till Hammar. Vi hann! Fast vi hade inte hunnit kolla med sis men det var ok att vi kom :) Alice var jätteglad och satt och sjöng hela bussresan :) Att busschaufförer är en man med glatt humör är visst en myt, för den här surkärringen var allt annat än glad. Menar inte att man måste jubla över min tvåårings skönsång, men man behöver ju inte glo surt i backspegeln iaf. Kärring! Nåja Alice vinkade glatt och sa hejdå till henne när vi klev av bussen. Undrar om det gjorde ont i henne när hon var tvungen att vinka tillbaka?

Frullen var mys. Carro, Leon, Nicke och Caroline kom också dit. Efter tjata och äta fick vi bege oss till bussen igen. Vi åkte till stan där vi träffade Marie och Ville. Blev en runda på HM och nya solbrills till Alice. Hon älskar dem :) Sen åt vi lunch och därefter gick jag och Alice till badhuset.  Terminsavslutning på babysimmet idag. Blev massa badmys och en lång härlig dusch med bastu (Alice älskar) efter det innan det var dax att ta bussen hem. Då var Alicen riktigt vråltrött. Inte undra på det, idag har vagnen varit hemma och hon har gått, gått och gått... Älskade stjärnan min ♥  När vi kom hem frågade hon efter Bovve och nappe och kröp sen upp i vår säng. Alldeles för sen middagsvila blev det, men vi är lediga imorgon så jag skiter faktiskt i vilket.

Nu vänta vi på älsklingen som köpt middagen med sig hem. Hoppas på en lika fin kväll som dag. För den har verkligen varit helt ljuvlig ♥ Den bästa på länge.

MIN ÄLSKADE STJÄRNA



Alice och Bovve på väg till moster Pia :)


Lunch i stan med brills (och Bovve) på såklart :)


Efter badet


Dax att åka hem efter en uuunderbar dag ♥


Finast ♥

Resultatet av klänningvalet :)



***Sötast***


Flyga

Jaha... köra bil var det ja. Till Spanien. så ändrade vi plötsligt vår plan och det får därför bli just det. Ett plan alltså. Jag har gruvat mig lite för bilresan, inte resan dit - den har jag vetat att vi klarar, även om det skulle bli sjukt jobbigt så hade vi kommit fram. MEN om det skulle bli just sjukt jobbigt så vet jag att jag hade funderat på hemresan under hela semestern. Och det hade ju inte varit så trevligt. Så idag bokade vi flygbiljetter. Jag avskyr att flyga. Jag hittar ingen som helst tjusning med det utan föredrar absolut bilsemester. Ändå blir det nog ändå bättre såhär denna gången. Vi flyger från Köpenhamn kl 07.00 den 12/6, shit det är väldigt snart. Ska bli så härligt att komma iväg.

ÄLSKAR semester


Det mesta av dagen har gått åt till att just ändra semesterplanerna. Kolla med mina föräldrar, boka en bra flight, kolla hyrbil osv. Ikväll kommer mammi å pappi hit för att tjata lite. Som sagt ändrade planer ju. Nu ska jag bara bearbeta mig själv. Jag kan flyga, jag är inte rädd...

En liiiten runda in på Polarn har jag faktiskt hunnit med idag också. Blev en ny klänning till Tossen. Kikade på den igår och för att kunna fundera lite så hängde jag undan den. Idag var jag där inne för att hämta den och valde den faktiskt då i en annan modell som är mer Alice. Hon är så fin i lite smalare flick-flickiga klänningar :) Valde jag rätt?! (Har faktiskt möjlighet att ändra mig till imorgon) :)



Valde denna :)

Hade hängt undan denna först


100525

Började morgonen med min löprunda. Segt som tusan kändes det idag, men skam den som ger sig. Jag vägrar att göra det. Fast det var verkligen kräkjobbigt den andra och tredje löpningen. Antar att motvinden gjorde en hel del och att jag egentligen var för trött för att springa. Tänker dock fortsätta hålla mig till målsättningen som är minst tre gånger i veckan. Nästa runda är det egentligen dax att öka på med fler minuters löpning, men jag avvaktar med det. Vill inte få tillbaks känslan av att jogga mest är pest och pina utan vill att det ska kännas som det gjort hittills. Härligt, skönt och uppiggande. Så istället för att tappa motivationen helt så fortsätter jag som jag gjort ett tag till och ökar på när jag känner mig redo för det.

Lite senare fick vi besök av mina föräldrar och sen kom även Carro och Leon. Lääängesen vi träffade dem, men idag så :) Efter fika och tjata tog Carro och jag en tur till stan. Jag handlade lite kläder till Linus, som behövde lite nytt i sommargarderoben. Tycker det är ganska knivigt att handla just till honom sedan J-store lades ner. Idag blev det iallafall en massa HM-fynd! Han behövde verkligen shorts, linnen och t-shirts till vår kommande Spanienresa. Ja för här hemma funkar det ju alldeles utmärkt med jeans och långärmat :S

Nu ska jag och min Marabou polka mysa tillsammans med maken i soffan:) Han har jobbat extra idag och det kräver ju lite extra mys ikväll :)



Effektiva

Var det segt igår så har det vara raka motsatsen idag. Effektivt tusan. Altanen är rensad och städad från all skit. Älskling har oljat in det mesta av golvet där, dynorna är framme och nu kan vi äntligen använda den på riktigt. Årets tomater är planterade, likaså lite blommor. Rabatterna med jordgubbar och smultron är rensade... och ja en himla massa annat har vi hunnit med. Alice älskar att vara ute i trädgården och bara vara, hon har verkligen njutit varje minut. Najs dag! Nu väntar soffan och lite mys med min älskling. Hans kärlek som gör mig till den lyckligaste i världen ♥



Segesöndag

Trött trött trött...

Bröllopet igår var trevligt. När bandet slutade spela klockan ett blev det riktigt trevligt och maken min gick in i andra andningen. JÄKLAR vilket drag det blev på dansgolvet! Vi flippade ut totalt och rockade loss i sisådär 1,5 timme. Galet, men så kul! Hemma var vi vid fyra imorse och då fick det bli både dusch och frukost innan sängdax! Var helt genomsvettiga och fullständigt utmattade efter galenskaperna på dansgolvet. Haha, så det kan bli :) Alice var hos mina föräldrar och det verkar gått hur bra som helst. Igår skulle hon absolut bara vara med mamma och pappa och när vi stannade till på Maxi för att köpa blöjor på vägen hem till mormor så insåg nog Alice att hon hade världens förhandlingsläge... Ett pussel och nya såpbubblor rikare blev hon.

Idag blev det en tur till Åhus. Vi unnade oss lite käk där nere och efter det lyxade vi till det med årets första glassen på glassbåten. Lovely!
Älskar glass ♥

Glömde ta med kameran igår så den enda bilden jag har är en suddig sak på mig och Caroline, tagen med iPhonen. J och C om ju hit en stund innan och laddade upp med oss :)



Härliga fredag!

Oj var visst väldans arg i mitt förra inlägg. Ja jag blev grymt irriterad igår. Klart att man ska gratta och fira men jag förstår faktiskt inte folk som tycker att vi ska lägga mer till omgivningen än vi gör till våra egna barn. Galet tycker jag iaf. Nu vet jag att jag inte var ensam om att reagera och säga ifrån. Skönt det, då känner man sig genast mer normal igen :)

Idag har det varit en bra dag med massa älskling-mys! Toppen, det behövde jag! Idag har jag också fixat de där Conversen till bröllopet. Velade länge ska ni veta. Mellan de vita light-varianten och de vanliga röda. Till slut blev det de röda. När jag var inne på Scorett så kom nämligen en tjej in med exakt samma skor som jag höll i (de vita) och jag insåg då att de  inte var särskilt snygga när de använts några gånger. Så nu blir det rött till den blå klänningen. Köpte ett rött band att ha i håret också. Tror det blir najs!

NU ska jag ge mig ut i löpspåret! Regnet öser ner, men ingenting ska stoppa mig från min runda :)

TREVLIG HELG!


Vill ha alla! Finns liksom inga Converse i fel färg :)


Ilsk

Solen skiner och jag borde vara på strålande humör. MEN jag är sjukt irriterad. Dels för att jag är hungrig (=monster-Amanda) och dels för att folk bara kräver en j-vla massa utan att tänka. Vi har valt att jag ska vara hemma med barnen så mycket jag bara kan. Naturligtvis styr ekonomin det och vi har verkligen inga jättemarginaler att spela med. Kan inte folk FATTA det? Vi har utöver oss själva dessutom fem barn som ska ha sitt. Det kostar att ha ett barn. Det kostar så in i helvete att ha fem barn. Nej jag gnälller inte, vi har själva valt den här situationen och vi har anpassat oss efter den. Det kanske vår omgivning också borde göra?!! 

Hade jag jobbat heltid hade vi kunnat ha det riktigt bra ställt. Hade jag jobbat heltid hade vårt hem raserat och våra barn varit olyckliga. FATTA!!!!


Converse?

Varvar ner med en ljuvlig smoothie efter kvällens joggingtur. F-N vad gött det är att springa! Känns riktigt bra och idag klättrade jag upp en nivå på joggingskole-stegen. Tycker jag är duktig tusan! Idag har jag, Mattias och Alice haft lite ledigt tillsammans. Meningen var att vi skulle fått altanen röjd, men jag vet inte vad som hände, plötsligt var klockan hur mycket som helst och vi hade myst bort nästan hela dagen. Längesedan vi hade ledig tid ensamma ihop så jag antar att det var välbehövligt. Skitsamma, altanen är kvar och möget också och det kommer ju faktiskt fler dagar.

Idag fick vi iallafall fixat M´s kläder till på lördag. Vi ska ju på jippobröllop. 50-tals kläder/Rockabilly är det som gäller. Min klänning (och skinnjacka) är klart sedan ett tag och idag köpte M byxor, skjorta och hängslor! Jag hade tänkt mer rockabillystil, men nu blev M så mycket mer 50-tal i sina kläder och jag vill ju gärna matcha med honom. Så nu gäller det att tänka om vad gäller frisyr och skor. Converse står överst på önskelistan och det funkar ju :) Frågan är bara vilka? Först hade jag absolut tänkt vanliga vita. Sen snöade jag in på att det skulle vara kul att bryta av det helt med ett par röda. Och nu funderar jag på den vita slimmade varianten... eller blå låga...  Eller.... ska jag välja helt andra skor???

Help please!




  


Lilla pärlan

Middagen avklarad, barnen i säng och nu ska vi ut och promenixa en runda innan det är dax att slänga sig i soffan. Jag är sjukt trött, har början till huvudvärk och hoppas på att det släpper med en liten promenad. Efter middagen och under köksröjet ikväll kollade jag och älskling ett par minuter på hockeyn. Det borde vi inte gjort.

Inte samtidigt iallafall:



***Att trä pärlor är kul. Särskilt när inte mamma och pappa ser***


Småbarn

Underbara solen! Äntligen :) Efter skolan imorse körde jag ut till jobbet och hälsade på. Kändes bra. Ska bara klargöra att jag fått jobb på småbarnsavdelning, en nyöppnad avdelning som jag alltså får vara med att starta upp. Dock i de gamla lokalerna då dessa lämpade sig bäst till småbarn. Spelar ingen som helst roll i vilka lokaler vi ska vara, önskan var ju att få jobba med de yngsta.  Jihoooo :) (Var faktiskt min chef och inte jag som strulade till det när jag trodde att jag skulle vara på en syskonavdelning i de nya lokalerna.) Jag är nöjd tusan iaf!

I eftermiddag har vi varit ute, ute, ute! Underbart. Äntligen kunde vi fika, leka och mysa utomhus! Som jag längtat! Nu ska vi bara ta tag i röjnngen ute på altanen också så man verkligen vill vara där. Hoppas solen stannar ett tag :)



**Mellis smakar alltid godast utomhus***


Alarm off

Idag har det varit en seg dag. Visserligen räknas min iPhone just nu till en av mina bästa vänner ;) fast annat var det imorse. Har laddat ner en app med alarmfunktion till den och den har funkat kanon. Tills imorse då jag kunde konstatera att den inte ringer om man har telefonen på ljudlös! Jisses vilket mög. Det blir till att använda den vanliga alarmfunktionen kommande dagar. Imorse kom vi nämligen inte upp förrän halv åtta, när jag vaknade utan alarm. Inte bra, tre barn som skulle på olika håll och så jag med... Sena var vi när vi satte oss i bilen. Lucas kom försent till skolan... och jag och Linus kom inte dit alls. På väg till Fjälkinge får han nämligen allergianfall-allan så det var bara att köra hem och ge medicin. Sen stannade vi hemma. Linus blir sjukt trött av sin allergi.

Jag passade på att städa här hemma i förmiddags, skulle gjort det till helgen men hade varken ork eller lust. Nu r det gjort iaf! Resten av dagen har vi varit väldigt seeega. Alice har sovit som en kratta inatt och ja hennes föräldrar också :/ Nu väntar duschen, löprundan avklarad och nästa gång jag ger mig ut är det dax att klättra på stegen i Mamas joggingskola :) (som numera blivit min bibel) :P Skönt är det när man känner att man orkar iaf!

Natti


Räkna med bråk

Vad har du gjort på dagis idag Alice?
Bråkat!
Va har du bråkat?!! Med vem?
Kajin (fröken)
Jag vill inte gå ut säger jag!
Vad sa Karin då då?
Ja skulle! Nej sa Alice, dä ska INTE jag. Jag blir arg! Sen va jag busig då. Jag skrikte!
Men Alice man får väl inte bråka på dagis?
Men Kajin bråkade! Inte jag.
Vad gjorde du då?
Jag bara skrekte och va arg!
Och bölade lite
(gapskratt)


Jodå hon kan den lille Tossen. 

Trots att jag t.ex. sagt åt henne miljoner gånger att man äter sina flingor med sked så ser det allt som oftast ut såhär ändå:






Jisses hur ska detta sluta?! Kommer nog kunna bli endel bråk framöver med fröken bestämma-själv :)


Slut på långhelgen

Så var det söndag igen och den långa härliga helgen går mot sitt slut. Hade en mysig kväll med alla tjejerna här igår och allt gick finemang. Barnen lekte som bara den och det är verkligen underbart att se hur kul de har tillsammans. Efter mat, efterrätt, bad, lördagsmys i soffan med godis och sugrörsdricka (ett måste!) blev det Karlsson på taket i Lucas rum (så vi kunde kolla lite annat på tv:n i vardagsrummet) och sen blev det saga för alla tre innan de somnade i vår säng tillsammans. Själv somnade jag sent tusan. M var chaufför till J och C så han fick ju hålla sig vaken och jag med :) Skönt var att barnen inte vaknade förrän 9.30 idag (Alice vid 10) så vi fick ju en rejäl sovmorgon imorse :) Idag åt vi middag här tillsammans med hela familjen Persson och det var hur mys som helst att äntligen få ses och prata riktigt om deras bröllop och semester! På fredag kommer de hit igen (eller vi till dem) och då ska vi såklart ha fixat en present till brudparet. (Tips mottages tacksamt!) Sen ska vi på bröllop på lördag och för första gången någonsin ser jag fram emot det litegrann. Ska åtminstone bli kul att partaja med J, C och alla andra trevliga människor som faktiskt kommer dit.

Nu ska jag ta mig in i duschen. Dagens löprunda är avklarad och idag kändes det riktigt bra med pigga ben och härligt flås :) Det tar sig.


(Förövrigt funderar jag på att låsa bloggen och ha den alldeles för mig själv. Jag bloggar ju trots allt för min egen skull, enbart för att jag vill kunna skriva av mig samt gå tillbaka och läsa om det som varit. Helt underbart att kunna backa i bloggen och läsa om Alice som pyttebebis, resor vi gjort, vårt bröllop, jular, födelsedagar osv. Men samtidigt är jag kluven till om det inte räcker att jag har tillgång till vår historia själv.. Jag vet inte. Har funderat förr på det här och jag tycks visst inte bli klokare.... Känns bara så j-kla mycket med Facebook, blogg och allt nätande öht)




***Chokladpudding ska det va när kusinerna ses***


***Badmys..hmm..badbus! Esther och Alice kan hitta på mycket tillsammans***


***Alice och Ebba sover gott tillsammans ♥ ***


Kusinbesök

Lördag, Mattias sover och det har minsann vi också gjort. 10.15 väckte jag Alice. Galet vad vi varit trötta de senaste dagarna. Vi softar fortfarande, men alldeles strax ska vi ta tag i allt det vardagliga som ska göras. I eftermiddag kommer kusinerna Ebba och Esther hit. J och C ska på bröllop så tjejerna ska sova hos oss. Mysigt, Alice älskar ju sina kusiner och de har så kul tillsammans. Taco´s, lördgsgodis, lek och bus  står på schemat. Lite finare väder hade man ju önskat så vi kunde vara ute en stund, men solen lyser endast med sin frånvaro. Inget man kan göra åt saken, men jag tycker verkligen det är trist med det här eviga regnandet och blåsten. Här hemma har vi inte ens gjort vårfint på altanen och ännu mindre använt den i år :/

Nåja idag är det faktiskt bara fyra veckor tills vi anländer till Spanien. Känns underbart, härligt, ljuvligt men samtidigt liiite konstigt eftersom vi inte fått uppleva våren det minsta här hemma.

Nähä... en kopp kaffe kanske både kan pigga upp och värma i det här höstrusket.


 


Fredagsmys

Har haft världens lugnaste dag idag. Älskling är så ofattbart snäll och idag var det min andra sovmorgon i rad. Halv elva vaknade jag till dukat frukostbord! Galet, men jag har varit väldigt trött senaste tiden så det var nog välbehövligt. Sprungit en runda på 4 km är nog det mest effektiva jag fått gjort idag. Skönt som tusan var det, men jag tog det väldigt lugnt med tanke på hur min rygg mått senaste tiden.

Ikväll jobbar M. Jag och Alice har precis börjat fredagsmyset med ett bad och nu pusslar hon (såklart). Om en liten stund ska vi hämte Lucas i Fjälkinge. han har varit i Ullared(!) med fritidsgården och ikväll ville han komma hem och fredagsmysa. Egentligen är det ju hans pappas helg, men jag vill såklart jättegärna att han kommer hem. Visserligen tycker jag inte altid som mitt ex, men det är förbaskat skönt att vi faktiskt kan prata och fullständigt strunta i vems helg, dag eller vecka det är utan istället lyssna på barnen. 

Så ikväll blir det fredagsmys för mig, Alice och Lucas. Ska fixa lite gott att äta och sen blir det ostbollar och choklad. Mumsa!


K Ä R L E K



I tio minuter satt jag rakt upp och ner och bara tittade
på min älskade, sovande flicka
 Hur stark kan kärlek bli egentligen?
Hur mycket kan man älska? 
Jag är fylld av kärlek
Jag har gett bort hela mitt hjärta



When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more




Torsdagstrött

Sitter framför skärmen med mitt kaffe. Bredvid mig sitter världens finaste Alice ooch pusslar för fullt. Som vanligt. Det är favoritsysslan numera ju. Känner mig lite trött idag och det kan nog bero på en väldigt trevlig kväll hos mellansis igår :) Det är så himla roligt att träffas. God mat, gott att dricka, kortspel och massa skratt bjöd kvällen på. Lovely! Tusen tack ♥ Inte ensam om att vara trött, Alice gnäller konstant idag. Suck, men det blev sent för henne igår också ju. Idag står babysim på schemat trots att det är röd dag. Sen hoppas jag att på hinna få träffa min nygifta vän. Får se hur det blir med det, de har lite att stå i idag om man säger så.

Sjukt. Kan bara inte förstå hur två människors kärlek och glädje kan bli till andras olycka.

Men jag är så glad för deras skull och för deras bröllop. Fantastiskt att två så fina människor får varandra.

Ikväll ska vi planera vår Spanienresa med mammi och pappi. Underbart att längta, planera och se framåt! Och underbart att få åka på semester med världens finaste föräldrar igen. Det var längesedan sist.


Önskar er en fin dag


Tänkvärt: Bästa sättet att reta en ovän är att vara lycklig.





Lappad och lagad Lucas

Fick ett sen sms inatt. Lucas och hans pappa satt då på akuten och väntade på en läkare. Lucas hade tidigare på kvällen åkt på sin skateboard (som nästintill bor på hans fötter) och på något sätt hade han hoppat eller ramlat så skateboarden slog till honom i huvudet. Ett rejält jack minsann som nu är lagat med elva stygn. Stackars liten. Galet var också att det inte fanns en enda läkare på sjukhuset som kunde sy honom! De fick ringa in  jouren för att få det gjort. NU är han iallafall omplåstrad och mår bra. Han hade såklart blivit jätterädd när det hände för det blöder ju inte så lite när man slår sig i ansiktet ska ni veta. Kändes inget vidare att jag inte kunde köra in till honom heller, Linus och Alice låg ju här och sov och Mattias jobbade inatt. Men det gick jättebra. Jag pratade med Lucas efter att de sytt honom och han tyckte inte alls att det varit jobbigt. Idag på förmiddagen körde jag hem till honom (han är ju hos Anders denna veckan) och tittade till honom lite. Jag ville naturligtvis ta med honom hem, men ingenting kunde stoppa honom från att följa med polarna på klassresan som går av stapeln idag :)

Egentligen borde jag vara förvånad över att inte det här händer var och varannan vecka. Lucas är en kille i farten och aldrig stilla. Dessutom sitter som sagt den där brädan som limmad vid hans fötter just nu.

Min älskade storkille ♥



Femal Balans

Har tänkt ett tag att jag ska bidra med ett litet tips här på la blogga. Jag har, som så många andra, problem med hormoner och allt annat som hör till vid en viss period i månaden. Eftersom jag läser en del av era bloggar så vet jag att jag delar det problemet ned minst tre av er som läser här ;) För ett tag sedan köpte jag hem Femal Balans, som sägs ska ha väldigt bra effekt på bl.a PMS-besvär och lindra dem med upp till hela 80%. Jag har ätit dem i snart en månad nu. För några dagar sedan var det återigen dax för PMS-of-hell att anlända meeen det uteblev faktiskt helt. Eftersom jag  inte visste ifall tabletterna skulle funka eller ej (lätt att få placeboeffekt av förväntningarna) så käkade jag dem utan att upplysa älskade maken. Smart va?! HAN om någon märker nämligen av min PMS, jag lovar ;) Idag frågade jag honom och hans reaktion var minst sagt förvånad när han konstaterade att  ilska, vredesutbrott och tårar uteblivit totalt! Då visade jag honom miraklet och jag lovade att fortsätta äta dem alltid... Så nu vet jag att vi garanterat kommer leva lyckliga i alla våra dagar :)

219 spänn på apoteket för 120 tabletter och man ska äta några stycken om dagen i början. Visst de kostar litegrann, men priset för rejäl PMS kan ju bli betydligt högre och mer smärtsamt.



Ilska, funderingar och pass

Ibland är det svårt att hålla sig lugn. Helt lugn och bara låta idioti rinna av en. Men jag ska försöka. Jag ska glädjas åt det jag är glad för istället för att låta ilska ta över och bli arg över saker jag inte råder över. Jag ska inte lägga tid och tankar på människor jag faktiskt inte ens tycker om. Svårt svårt svårt, förbannade jävla energitjuvar.

Förresten skadeglädje är väl glädje det också? ;)

Idag har det förövrigt varit en bra dag. El bosso ringde och berättade vilket arbetslag jag ska vara i till hösten. Det känns bra. Tror jag. Jag ska dela min tjänst med en tjej som pluggar på halvfart. Ska hon bara plugga eftermiddag känns det naturligtvis inte alls bra. Ska jag jobba halvtid vill jag såklart också ha lediga eftermiddagar. Annars kan det vara. Ingenting är dock sagt om schemat så jag vet inte ännu. Troligtvis ska den här tjejen ha hellediga dagar och det är ju bra, för det innebär att hon måste jobba hela dagar också, vilket gör att jag blir ledig. Min andra blivande kollega är en toppenduktig förskollärare i min egen ålder. Pigg och glad, så det ser jag fram emot. Kan nog bli hur bra som helst det här. Vem den tredje kollegan på min avdelning blir är ännu inte riktigt klart. Förutom detta fick jag veta att jag ska jobba på en helt nybyggd avdelning, ännu ej invigd ens, med de äldre barnen. Min önskan var ju småbarn, men det spelar ingen roll. Kommer bli kanon det här.

Förutom då att... Jag ju sökte ett annat jobb härförleden. Jag sökte det i sista minuten och redan dagen efter fick jag ett mail om att tjänsten så gott som var tillsatt. MEN de skrev åxå att de nu skulle öppna en helt ny förskola och att de gärna ville ha in min ansökan till den tjänsten så de kunde kalla mig till intervju. Jag har velat fram och tillbaka kring hur jag ska göra. Idag bestämde jag mig för att åtminstone söka tjänsten. Kruxet är att det är heltid. Finessen är att det är en privat förskola. Som alltid har man som personal bättre förutsättningar där. Söka kan jag ju göra iallafall. Skulle det sedan leda till något mer så får jag ta ställning till det då.

Idag har jag, älskling och Alice varit ute en runda. Vi körde till en lekplats en bit härifrån, köpte glass på Mc´D och så hämtade vi våra pass. Mitt besparar jag er, men det här är ju underbart:



När två blir ett

Jaaaa självklart var det på Rhodos jag i tanken tillbringade min dag igår. Då min finaste vän C fick sin J (M´s bror, min svåger) och tillsammans blev familjen Persson. Att just de gifter sig med varandra gör mig alldeles varm och glad i hjärtat. De, om några vet att kärlek kan övervinna allt. Är så himla lycklig för deras skull. Och är så himla glad för att just jag har en vän som C. Har njutit varje minut som jag fått ta del av det här bröllopet. Jo jag har vetat... såklart :) Fick ju t.o.m äran att följa med till Lund och välja klänning åt den blivande bruden. Nu längtar jag tills de kommer hem och vi får gratulera dem på riktigt.

Jag är övertygad om att de fick sitt bröllop precis så som de ville ha det. Utan en massa ståhej, utan en massa  måsten och jippo. De valde sitt sätt. Bara de två, barnen och kärleken. Tillsammans i Grekland.



Är här men ändå inte

Just nu, i den här stunden, är jag så oerhört glad och varm i hjärtat. För trots att jag egentligen befinner mig vid mitt alldeles vanliga köksbord, med min alldeles vanliga dator framför mig så är jag mig i tanken någon helt annanstans.



Vill/Vill inte/Dagens

Jag vill:
- att mina barn alltid ska må såhär bra och få vara lyckliga så som de är nu
- ha mer tid med min fina familj
- att solen ska komma och stanna länge
- att vi får en underbar resa till Spanien
- att jag och min älskade M ska få en dag/kväll(/natt?) tillsammans alldeles för oss själva snart

Jag vill inte:
- vara utan min M så mycket som jag varit senaste dagarna
- delta på ett spektakel som jag tyvärr måste närvara vid inom kort
- vara på fel jobb i höst (hur f-n vet man vad som är rätt?!)
- läsa en rad till om kungliga bröllop eller om kriser i familjen B. *kräka*
- läsa/höra/försöka övertalas om vilket parti jag ska rösta på i höstens val. (Ansågs faktiskt vara vuxen redan vid arton och fick då egen rösträtt)

Dagens finaste:
-När Alice hämtade sin verktygslåda för att laga min onda rygg

Dagens fulaste:
- Mina leggings. Så fula, men så sköna

Dagens roligaste:
- Super Mario-stunden med Lilliz i soffan

Dagens tråkigaste:
- Att "min" vecka är slut och Lucas åker hem till sin pappa

Dagens doft:
- Kitty-badskummet jag och Alice överdoserade när vi badade tillsammans i förmiddags

Dagens inköp:
- En enda grej faktiskt. En flaska hårbalsam på Netto

Dagens borde-inte:
- Sno åt mig en hel timmes soffvila imorse när Alice och Linus kollade på Playhouse Disney

Dagens konstaterande:
- Iphone var ett väldigt bra beslut

Dagens trevligaste:
- Besök hos mammi och "pappi"

Dagens borde-blivit-gjort:
- Tvättj-vlen borde legat i respektive garderober

Dagens stolta:
- När envis-Alice lägger Bamsepusslet med 20 bitar

Dagens kärlek:
- Älskar dig mamma. Du är världens bästa. (Älskar dig också Linus, DU är världens bästa)

Dagens fundering:
Ett+ett är det alltid två?





Lugnt

AJ, ryggen värker rejält idag. Skittråkigt är det, men vad tusan - det kunde ju alltid varit värre. Idag har vi en riktig söndag. Jag grejar med lite tvätt, Alice går fortfarande i pyjamas, grabbarna roar sig stillsamt och det händer inte särskilt mycket här. Sådana dagar behövs också. Ibland. I vanliga fall brukar jag bli rastlös av att ha det såhär, men idag passar det mig perfekt. Hade först en tanke på att åka till badhuset idag, men Alice är lite varm och verkar inte vara helt i form så vi avstår det och fortsätter vårt söndagschill.

Förövrigt så saknar jag min älskling idag. Vi har inte setts ett dugg den här helgen och så blir det ju ibland, men det är inget vi trivs med.

En annan sak som också står på min saknar-lista är solen. Ja jag vet det hjälper föga att gnälla på vädret, men det här är fan inte roligt längre.

Nä nu dax att ta tag i lite mer tvätt och sen får vi väl se till så Alice kommer ur den där pyjamasen :)

Ha en fin dag!



Lördag och jogging

Ensamlördag med barnen och det är faktiskt hur skönt som helst. M är på svensexa och även om han inte var så pigg på det (ska jobba tidigt imorgon) och vädret är hopplöst tråkigt så hoppas jag att han kan ha lite kul iaf. Själv har jag varit på fotboll med Linus. Förlust idag och det var lite synd för de spelade väldigt bra och jämt. Om en stund ska vi köra ut till mamma. Jag, Linus och Alicen. Lucas är i Malmö med en kompis och åker bräda i en skatepark där. De hade tur för kompisens mamma skulle på shoppingrunda till Malmö idag och såklart att grabbsen passade på att hänga med.

Förövrigt har jag väldans ont i ryggen idag. Har varit flitig med att ut och springa nu ett tag och det är hur skönt som helst. Jag har aldrig varit en sån där som älskar att jogga men nu tycker jag faktiskt att det är en ren njutning. (Förutom att jag lyckats få ont i ryggslutet då da). Jag antar att mitt problem tidigare med att ut och springa är precis som så många andras... Man knyter på skorna och tänker nu jävlar, springer tills man håller på att spy och vill sen aldrig ge sig ut igen. På sin höjd upprepar man detta tre gånger och när det sen är dax igen hittar man miljarder ursäkter :) Trots detta har jag faktiskt gett mig ut (eller upp på löpbandet på friskis) nu i vår, men jag har inte gillat det alls... Inte förrän nu. I senaste numret av favorittidningen Mama hittade jag nämligen "snabba joggingskolan" som beskriver hur man steg för steg blir en joggare. Ett tips om nu någon skulle vara sugen. Själv hoppade jag in lite i mitten av programet och det är faktiskt mycket mycket roligare att ge sig ut nu. Imorgon ska jag ut igen, ska du med?! ;)


Bovves födelsedag! HURRA!

Underbara fredag. När pojkarna kommit iväg till skolan tog jag tag i veckans städning. Körde på som tusan och var klar innan klockan tio, då vi skulle vara på Vintergatan för utvecklingssamtal med Alice. Ännu ett samtal som gjorde mig glad. Allt fungerar kanon för Liten och att hon är väldigt duktig, kunnig och envis det visste vi ju redan ;) Hon trivs jättebra på sitt dagis och med alla kompisarna på avdelningen. Självklart har hon vissa favoriter som leker lite mer tillsammans med.

I bilen på väg hem från dagis började Alice sjunga "ja må hon leva" och jag frågade såklart om det var någon som fyller år. BOVVE svarade Alice glatt. Tänk att Bovve hade födelsedag just idag! En väldigt passande dag för Bovve att fylla år på eftersom vi hade all tid i världen att fira honom när vi kom hem. Så självklart fixade vi kalas för världens bästa Bovve! Alice bestämde att Bovve ville ha pannkakor på sitt kalas och så fick det bli. Vi dukade, blåste ballonger, plockade blommor, slog in paket, sjöng, hurrade och kalasade tusan tillsammans med Bovve och Alice andra favoritdjur :) Älskade Tossen min. Jag älskar att vara tillsammans med dig. Jag älskar att hitta på tokigheter med dig. Jag älskar att se glädjen i dina ögon och jag älskar att vara din mamma. ÄLSKADE ALICE ♥



 
Göra pannkakor och fixa paket


Duka till kalas och bjuda fler :)

 
Sjunga, ge paket och hjälpa till att öppna. En Alfonsbok!

 

Servera gäster och äta själv!


Grattis Bovve hoppas du hade ett fint kalas :)


 


Varm i själ och hjärta. Linus ♥

Idag är jag så himla, jäkla, fantastiskt, skitglad och STOLT. Det har varit en intensiv dag men det orkar jag inte trycka ner på tangentbordet nu, förutom att jag har varit på en fin vårkonsert med musikklasserna och Calaisa så är det bara utvecklingssamtal jag varit på med min älskade Linus idag som känns viktigt att få ner. Finns inga ord för den glädje jag känner just nu. Linus har gjort en resa som inte är av denna värld. Ni kan inte ana och det behöver ni inte heller, men jag vet. Och Linus vet. Jag är glad för att Linus klarar skolan och för att han satte de nationella proven med bravur. 17 rätt av 18, 12/15, 14/16 - så såg det ut genomgående och det glädjer mig. Jag är så stolt över det han presterar MEN ännu mer glad är jag över den han ÄR. Min fina Linus. Han har haft en tuff resa. Han har verkligen inte alltid haft det så lätt i olika relationer och det har påverkat honom på många sätt, så även i skolan. Men nu är det äntligen BRA, nästan för BRA för att vara sant.

Ni som känner oss väl vet att Linus alltid har varit MIN. Min, min min! Och idag är jag faktiskt också stolt över att jag backat upp honom, stått kvar där tryggt och inte lämnat honom ensam när det blåst osäkra vindar. Jag vet att Linus, i jobbiga situationer, tänker MAMMA och han vet att jag finns där. Alltid. När Linus inte är hemma har jag telefonen tillgänglig 24-7. Och jag kommer aldrig att svika honom.

Jag är också så oändligt glad över Linus lärare Jocke. Hur mycket han har betytt vågar jag inte försöka värdera eller ens spekulera i, men jag vet att Linus avgudar honom. Och jag vet att han alltid har sett Linus för den han är. Han är fantastisk. En sådan pedagog varje förälder drömmer om att just deras barn ska möta.

Jag vet också... man ska inte känna skadeglädje. Men det är inte utan att det känns liiiite "skyll dig själv för allt du missar" och "där ser du"...

För vi har världens finaste kille. En underbart begåvad grabb med massa fina egenskaper och med massa kärlek inut. Kärlek  som han ger om han bara ges möjlighet. Jag vet. För jag får ta del av den.

JAG  ÄLSKAR  DIG  LINUS ♥





5/5-2010

Plock med tvätt, disk och annat röj och så lite familjetid på det. Idag är Alicen hemma från dagis. Ledig helt enkelt. Det är liksom denna dagen vi har tillsammans på ett tag nu känns det som. Imorgon har jag fullspäckat schema med skola, två möten och så vårkonsert på det. Sen jobbar Mattias hela fredagen och söndagen och på lördag ska han på svensexa hela dagen. Så det gäller av att njuta tid när man har den :) Just nu befinner sig mina älsklingar på tippen, jisses vad skit man har när allt kommer omkring. Allt emballage från badrumsgrejerna och så en massa annat såklart. Blä! Själv ska jag gå ut och måla listerna till dörren i badrummet och sen får det bli lite mat när mina fina kommer hem igen.

Idag ringde jag förresten el bosso. Tycker faktiskt att jag har rätt att få veta hur det blir till hösten med min tjänst. Som det ser ut kommer han att  bevilja min halvtidsönskan. Jihooooo! Det väntar en stor omorganisation på jobb och alla papper ligger nu hos facket för godkännande, men Peter har iaf räknat med mig på "bara" halvtid till hösten. Och jag kan ju inte i min vildaste fantasi föreställa mig att facket skulle motsätta sig det :) *Hoppar högt av glädje* :D

Halvtid kommer innebära massa hemmatid med barnen, ork och energi på jobb, lagom med dagistid för Alice och lite större möjlighet att få ihop allt pusslande här hemma.



Tisdagsbabbel

Skola en liten imorse och verkligen skittråkigt med matte. Tur min Iphone livade upp lektionen lite :) Efter skolan stack jag hem, Mattias sov och barnen var iväg på olika håll. Snacka om lugn. Kikade lite på platsbanken.se och hittade en tjänst jag gärna skulle vilja ha, så jag slängde in en ansökan. Har inga som helst förhoppningar om att ens komma på intervju, men man får ju inget jobb om man inte ens försöker. Det var en förskollärartjänst i skolan och dessa tjänster är oerhört sällsynta och eftertraktade. Själv skulle jag också gärna jobbat där! Som sagt inga förhoppningar, men man kan ju åtminstone söka.

Vid middagstid hämtade jag Toss och sen bar det av till stan med Carro å Leon. Leon fick sina glasögon (igen!) :) och själv köpte jag lite strumpor till Alice. Hade gärna sett att våren ville komma på allvar nu, för det här är ju så dryyygt. Tur man uppskattade vintern ordentligt när man vet att alternativet hade varit typ såhär fast förmodligen kallare. Lunch hann vi också med i stan och sen körde vi och hämtade Lucas innan vi tog kaffet här hemma. En mysig dag som vanligt när man träffar fina C å L.

Nu inväntar jag maken som ska komma hem från Maxi med en rejäl handling. Middagsmaten bl.a. Ikväll har vi (hör å häpna) inte en massa körningar med grabbsen till och från idrottsplatser så ikväll ska vi förhoppningsvis kunna sitta ner i soffan en stund tillsammans. När kidsen har somnat snor vi tv-spelet och spelar det här :



Är så sjukt kul att spela alla de de där gamla Nintendospelen man hade som liten :)


Pass och semesterlängtan

I förmiddags tog vi oss äntligen tid till att köra in till polisstationen för att fixa pass till Alice. Mattias kom på det häromdagen och ja innan dess har det faktiskt inte alls funnits i våra tankar. Dessutom skulle jag ju såklart också förnya mitt pass. Jag har ju varit en Sjöberg ett bra tag nu och då funkar det minsann inte med Eriksson-passet. Så nu har vi fått det fixat. Alice ville ha sitt "passt" meddetsamma, men en vecka får vi vänta ungefär.

Snart bara en månad kvar tills vi ger oss av. Ska bli så underbart. Jag, Mattias, Linus, Alice och mina föräldrar blir det. En liten skara från vår annars rejäla familj. Lucas vill inte följa med och jag kan ju inte tvinga honom, men jag kan inte heller tvingas att stanna hemma för det. han ska var hos sin pappa och han har bestämt sig för ett innebandyläger som han inte för något i världen tänker missa. Mattias pojkar har också valt att inte följa med. Max ska till Frankrike med en kompis och hans familj, de har varit bestämt sedan länge och han valde det även efter att vi beställt vår resa.

Till  L´Estartit bär det av igen. Vi var där med alla barnen (Alice i magen) 2007. Underbart ställe. Inte massa röj utan en familjevänlig by det där händer lite lagom. Härliga stränder och fin natur med både berg och hav. Jag längtar! Och jag fullkomligt älskar Spanien. Det är i Spanien jag tillbringat de allra flesta av mina semestrar och det känns hemma på ett naturligt sätt. Spanien är absolut mitt andra land och jag föredrar definitivt fastlandet framför semesteröärna. Ska bli så skönt att bara få vara, njuta av att vara tillsammans, uppleva, komma ifrån. Ska bli spännande att se hur det går med resandet också. Vi har valt att bila, det gjorde vi sist också. Varken jag eller Mattias tycker om att flyga så vi får väl se. Jag tror det kommer att gå galant. Många, långa stopp, intensiv körning när Alice sover, sen får vi såklart ha med DVD, böcker, leksaker och annat pyssel som kan roa. Och eftersom vi alla ska åka i vår rymliga bil så har hon flera vuxna runtomkring sig. Som sagt jag tror det går bra. Alice är inte så krävande utan anpassar sig ganska lätt och är lättroad med det lilla. Hur som helst så får det helt enkelt bli på hennes villkor. Funkar det inte alls en dag så får vi väl planera om och köra nattetid. Tur vi är flera med körkort i bilen :)

Hotellet vi ska bo på är ett lägenhetshotell (ett absolut måste tycker jag) och ligger nere på stranden. Och även om jag är övertygad om att både Alice och Lilliz kommer föredra poolen, så längtar jag till medelhavet. Älskar ♥


 

 
 

  


Blommor från Alice

Tvätt, städ, trädgårdsröj, storhandling... skulle vi kunnat ägna dagen åt MEN istället valde vi att (efter Max fotbollsmatch) åka till Skånes djurpark, ta det lugnt och vara tillsammans. Underbart väder och en underbar dag. Alice älskar att vara där. Idag brydde hon sig dock inte så mycket om djuren, hon var mest intresserad och fascinerad av alla vitsippor som var överallt. Älskade Toss älskar blommor och plockar dem mest hela tiden ♥ Ganska ofta plockar hon blommor för att ge bort. Och det spelar absolut ingen roll vilken sorts blommor hon plockar. Alla blommor från henne är vackrast i världen.
Ä L S K A R   D I G   S T J Ä R N A

Känns som en perfekt söndag och det behövde vi.

Nu sover alla barnen gott. Fast älskling är som barn på nytt :) Han sitter och spelar Wii och har ikväll laddat hem det gamla (första, bästa, roligaste) Super Mario till det. Snaaart är det min tur att spela ;)




Blommor...




... till mamma ♥



K Ä R L E K


Valborg och 1 maj

Känns som värsta söndagen idag. Trist för det är ju lööördag, helledig sådan för min älskade make dessutom. Vi skulle hitta-på idag, men det är ju typ stängt överallt. Pratat om en massa saker man skulle kunna göra, men som faller på att det just är stängt. Skogen, havet och naturen lockar inte heller precis. Vädret är inte helt på vår sida. Men det är en fin dag iallafall. Vi är tillsammans. Får väl se vad som händer, än finns det lite planer :)

Igår var det valborg. En lugn och mysig sådan. Carro, Linus, Leon, Caroline, Ebba och Esther var här (inte Jon han är iväg på jobb) och som traditionen bjuder så blev det såklart grillat. Fast som vanligt valde vi att sitta inomhus och äta. Lax, korv och goda tillbehör :) Sen gick vi bort till valbrorgsfirandet här i vår lilla by :) Efterrätt åt vi när vi kom hem igen. Glass, ananas och homemade chokladkolasås. Lovely! Tackar Sandra igen för receptet! Och tack för igår fina NI som var här.

Förresten har jag fått igång iPhonen. Japp jag är såld.




RSS 2.0