Ok, help me!

Mitt krav är att de inte ska vara så intetsägande, jag har redan ett par "korrekta" glasögon (som jag visseligen gillar skarpt). Men nu ska jag försöka välja ett par andra brills, ja nåt helt annat. Nr ett eller två? Inte så lätt då, så hjälp mig! Thanks!




 


Fredag it is!

Fredagskänsla är väl aldrig fel? Just nu är det lunch och på min rast passade jag på att smita över till optikern mitt över gatan för att få mitt recept på brillor. Beställt hem bågar från nätet och kanske ni får hjälpa mig att välja :) Vill ha ett par glasögon som sticker ut lite mer och för 500 spänn kan man väl unna sig ett par att byta med?! Nu ska jag hinna ett litet ärende till innan lunchen är slut, lite gott får man väl ha när det är fredag? ;)

Och så gårdagens Alice:
- snälla snälla pappa kan jag få lite jordnötter? (Alice lägger huvudet på sned och tittar bedjande på sin pappa)
- Ja det är klart du kan lilla Tossen svarar Mattias.
- JAAA DET FUNKADE!!! vrålade en överlycklig Toss som såklart redan bemästrar det där med kvinnlig list :)

Trevlig fredag!


En vanlig torsdag..

Började dagen med träning på Friskis. Var faktiskt där igårkväll också så jag trodde det skulle kännas riktigt segt imorse, men nej då :) Hade fint sällskap av storasyster och det är ju alltid toppen! Jobb stod sen på schemat och timmarna gick fort där. Ikväll har det mest varit soffhäng och snart är det sovdax. Imorgon är det jobb trots att det är fredag och jag vanligtvis är ledig då. Ärligt talat längtar jag mest efter fredagsmyset :)

Nighty!


Nä men se på tusan...

... ett inlägg från mobilen utan att varesig använda mms eller krångla till det med att ändra olika inställningar. Hade nästan gett upp hoppet om att blogg.se skulle fixa till en app för iphone, men nu så :) Dagen har bestått av jobb 10-18. Kvällens middag var klar när jag kom hem och den smakade ljuvligt kan jag upplysa om. Kvällens sena undran är när Alice egentligen ska somna?! Galet vad en liten, icke avsiktlig, powernap kan förstöra goda rutiner.




Meny

Ledig måndag och idag sammanföll ledigheten med Mattias. Fint det :) Barbackafika, badhus och C4-gymnasterna har vi klarat av idag. Nu ska det kockas. Mattias var och handlade igårkväll ch veckans meny ser minst sagt annorlunda ut. Spännande. Tycker fatiskt att ICA´s matplanerare verkar toppen, enda skillnaden mot typ Mat&Ro är ju att du handlar maten själv.  Perfekt för oss som har hungriga tonårsgrabbar och som även ibland vill utöka portionerna så det räcker till matlåda. Inköpslistan får man smidigt på ICA's hemsida. En annan fördel är också att man kan välja bland andra rätter om det är något från veckoplaneringen som man vill välja bort. Jag ser med spänning fram emot veckans menyer :)

Måndag:  Chicken tikka masala
Tisdag: Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost
Onsdag: Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip
Torsdag: Falukorv med stuvade grönsaksmakaroner
Fredag:
Stekt spätta med remouladyoghurt
Lördag: Hmm.. det får vi se :)
Söndag: Chilikyckling med tomattagliatelle


Helgmix

I fredags hade vi en finfin dag. Först god frulle i Broby hos Carro, Linus och Leon. Sen bar det iväg till Osby och Lekoseum och därefter avslutade vi dagen med lek och bus på en fin lekplats i Osby. En toppenhärlig dag! Igår var jag och gjorde ett par extratimmar på jobb, därefter var det fotbollsmatch med villaföreningen. Gamla mot nya området. Trevligt när det händer lite i lilla Hammarslund. Jag var inte med och spelade men jag och Alice hejade på och tittade! Kom igen pappa, du klarar det pappa hojtade Alicen för glatta livet! På kvällen var vi hos Björn och Ulrika, jisses vad trevligt vi hade. God mat, gott att dricka och massa tragga till sena kvällen. Anette, Björn och Kate var också där och så alla tjejerna förstås. De lekte och lekte till efter midnatt :)

Lucas har lanat med kompisar hela helgen. Linus hade kusin Calle här igår och de var själva hemma. De hade pizza, film- och datorkväll och tyckte såklart att det var toppen med ff :) Jag var galet nervös och ringde en gång i timmen... Björn och Ulrika bor dock inte så långt borta och det tar inte ens tio minuter att cykla hem från dem, men ja ändå. Jag tycker det är sjukt jobbigt att mina små börjar bli stora, svårt att hantera, svårt att släppa taget, svårt att veta hur mycket de klarar själva, svårt att inse att deras egna liv är betydligt större än våra gemensamma. Antar att man får följa sin magkänsla, men det är svårt när man inte riktigt vet vad den säger...

Idag ska kommande vecka förberedas. Veckohandling står på schemat bl.a. Jag avskyr att klura ut veckans middagar och därför har vi länge pratat om att testa Mat och ro. Igår släppte vi den tanken lite då vi diskuterade det med andra som testat och som inte var helt nöjda. Men så blev vi tipsade om ICA´s veckoplanerare och billiga veckan så nu ska vi se om det kan vara något för oss.


Tossarna :)


fred...torsdag!

Tröttare än tröttast. Redigt fredagstrött fatiskt. Trots att det bara är torsdag. Natten var sådär konstaterar vi och jag kan samtidigt meddela att även stora pojkar blir väldigt små i mardrömslandet. Inatt har jag haft en riktigt rädd och ledsen kille i min säng. Han var skräckslagen när han kom in och väckte mig och det tog tid innan vi somnade om båda två. Stackars liten

Imorse asade min snälla sis med mig till frisks. Jag var så sjukt trött att jag förmodligen hoppat träningen om inte hon sagt att jag skulle och kommit och hämtat mig. Tack för det. Efterår kändes det ju galet mycket bättre. Men ikväll ska jag minsann sjunka ner i soffan och inta ett glas rött. Det är lite fredagskänsla här idag, imorgon är både jag och Mattias lediga :)

Hittade en bild i kameran idag. Måste bara bjuda på den. Kan inte annat än undra varför liksom?





Nyklippt och slingad

Nu har det jobbats i dagarna två och imorgon väntar ännu en dag på jobb. I måndags var det som sagt premiär på C4-gymnasterna för Alice och det var toppen tyckte Liten. Måndagar passar oss perfekt så det kommer med all säkerhet bli en fortsättning där. Innan gympan var vi på badhuset. Myspys hela dagen minsann :)

Idag startade jag dagen med ett besök hos Ulrica. Jisses mitt hår behövde verkligen en uppfräschning så  idag klipptes det en rejäl bit på längden och det blev ganska uppklippt framtill, dessutom blev det ny bottenfärg och lite slingor på det. Skönt att bli ompysslad och bli lite höstfräsch. Ego-boostar bloggen och bjuder på en bild minsann :)



Blommor, bad och gymnastik

Härlig start på en ny vecka. Ja jag startar ju alla nya veckor med en ledig dag så :) Fast det är klart dagen kunde börjat aningen bättre. Alice vaknade nämligen tidigt och gallskrek som en tok. Jag hämtade henne från hennes säng men hon fortsatte skrika, sparka och vara tokarg. Inte lätt att trösta eller få kontakt med en ilsk tös som faktiskt sov. Till sist lugnade hon ner sig och vi sov vidare en stund. När hon vaknade riktigt sen var hon hur glad som helst. Jag frågade varför hon varit så ledsen/arg och jodå hon kom ihåg att hon haft en mardröm. Alla hennes bommor hade vissnat. Har jag nämnt att Alice mellannamn borde varit Flora? Jag vet ingen som är så betagen av blommor som hon är. I lördags fich Mattias rosor av mig och Alice blev uppriktigt ledsen för att hon inte fick någon egen blombukett. Aja.

Idag blir det en sväng till badhuset med mina fina. Lucas är hemma från skolan idag men nä vidare sjuk är han inte så han får följa med. I eftermiddag börjar Alice på C4-gymnasterna. Spännande :) När vi anmälde oss var gruppen fylld men nu har det visst varit avhopp så igår kom ett mail om att vi var välkomna. Ska bli kul, Alice älskade ju pyttedansen och jag hoppas att detta passar henne lika bra.


Kort helg

Helgen försvann visst lika fort som den kom. Inte undra på det jag jobbade ju igår. I fredags hade vi en fin em med mammavännerna och småtjejerna på Barbacka och i Tivoliparken. Vädret var minst sagt ljuvligt. Fredagnatten var dock inte lika trevlig. M jobbade och jag vaknade vid 01.30 av att någon (/några?) gick på vår altan. Trodde först att det var Luddes som kom hem och gick det hållet men det visade sig att han var i stan på partaj så näpp. Jag blev minst sagt livrädd! När jag tände lampan i sovrummet hörde jag steg igen och strax efter for en bil iväg. Även Max hörde bilen från sin stuga och sen blev det inte mycket sömn den natten. Min älskade man körde hem i ett jehu från jobb och kollade saken men vi såg såklart ingenting. Va fan ska det inte räcka med att man har larm i huset? Trött jag blir. Jodå jag kommer förmdligen sova gott nästa gång M jobbar natt... eller inte :S

Igår (lördag) var det som sagt jobb och där hade vi minsann ingen tid att vara trötta för jäklar vad det gick i ett! På kvällen var vi hemma hos mina fina föräldrar som under dagen passat Alicen. Vi passade på att fira Bojje som ju fyllde år innan i veckan! Lugn och mysig kväll och som vanligt underbar mat när mamma lagar :)

Idag trotsade vi regnet och körde ner till havet en sväng. Ja jäklar vad det regnade! Men i regnkläder och neoprenstövlar klarar man sig fint iaf. Det kvittar nog vad det är för väder (nja bortsett från åska då) jag älskar att spendera tid vid havet. Alice tyckte det var toppenkul med vatten från både himmel och hav. Tror faktiskt hon hade roligare i regnet än hon hade haft om vädret varit fint. Den medhavda fikan fick vi dock ta i bilen :)




:S

Ledig dag idag då. Det borde ju bli en fin sådan. Solen skiner, luften är klar och det är fredag. Ändå känner jag mig mest trött och tråkig. Alice är likadan, inte undra på det så lite som hon sovit. Att vila middag är dock inget för henne - hon somnar aldrig mitt på dagen. Jo möjligtvis om vi kör långt i bilen kan det hända att hon däckar.

Gnäll gnäll gnäll.

Nähä om man skulle rycka upp sig lite?


Matcha :)

Det blev en bra dag det här ju :) Lugnt i stan men mycket att packa upp och fixa med så det fanns att göra. Idag har finisen Rebecca varit på Vincent igen, hon gör sin praktik där - det gillas! Vanligtvis har vi ett ganska harmoniskt arbete men idag hände det minsann grejer! Ibland borde man ha ögon i nacken...

Ikväll är maken på hockey och jag tycker faktiskt det är ganska skönt med lite egentid när barnen ligger snällt i sina sängar :) Alicen var ju för söt när hon efter dusch och nattning i nya pyjamasen kom ut till mig i köket och sa: -Mamma kan vi hitta en lila nappe som matchar snyggt? Tokiga Toss har koll på läget minsann ;)




Usel start

Den här dagen kunde börjat bättre. Jag vet i fasen vad som gick fel men jag var på uselt humör redan när jag vaknade. Sover så jäkla kasst när M jobbar natt. Aja efter att ha lämnat Toss på Vintergatan stack jag direkt till friskis och körde igenom kroppen ordentligt. Efter träning, frulle och kaffe känns livet nu så mycket enklare. Snart är det dax för jobb och efter lite tjat med Caroline kommer nog allt kännas riktigt tipptopp igen :) Idag är det dessutom äntlligen tillräckligt med höst för att få inviga nya skorna! Köpte ju dem tidigt i somras när vi fick in dem på jobb och tur var väl det för de tog slut direkt! Jag har mina iaf :)

Ja jag vet. Skor, kläder och accessoarer det är yta det. Men nog fan kan det göra mig lite lycklig ibland ;)

Ha en fin dag!


Happy

Så var det tisdag och jobbdax igen. Det gillas! Tiden på jobb rusade iväg, inte undra på det vi hade massor av nyheter att jobba med :) Mattias jobbar inatt så mamma och Bojje var snälla och kom hit och passade Tossen en liten stund. Tack för det. Världens bästa Bojje fyller föresten år idag! GRATTIS ♥

Ikväll är jag trött, vet inte varför men energin är liksom slut. Ska krypa ner tidigt ikväll och tänker ta med mig datorn och Idol.

Förövrigt är jag mest glad. Glad för att jag har det bra, glad för att mina barn mår bra. Linus trivs så himla bra just nu och jag älskar att se honom såhär. Han som alltid varit en hemmasittare, som haft sina svackor och inte alltid haft den enkla vägen att följa mår just nu toppen. Han är med kompisar jämt, han bor mer eller mindre på Tullen (skate- och kickboardhall) och han är mycket gladare än han varit på länge. Och ja kär är han också. I världens finaste flicka såklart (och hon i honom) men schhh säg inte att jag berättat. :) Underbara älskade Linus. Det gör gott i mammahjärtat.






Fin start på ny vecka

Idag är det en bättre dag. Sol och underbart höstväder. Jag, Alice och en ledig dag. Idag ger vi blanka tusan i alla måsten, idag ska vi vara tillsammans. En liten stund vid Bolibomba, en snabbdusch samt frulle med smoothie och ägg är avklarat. Nu njuts morgonens java och sen sätter vi fart på den här dagen ordentligt. Idag känns livet så där fint igen. Tack för det. Jag behöver tanka energi med min dotter idag, varenda timme ska tas tillvara.

Ta hand om er.


Ghaaa

Det kan vara så att jag en dag stressar ihjäl mig. Idag är en sådan dag. Jag flyger fram som ja jag vet inte vad och gör tusenmiljonertvå saker samtidigt. Det är inte lätt. Det blir inte särskilt bra och det är definitivt inte bra för mitt humör. När det inte är bra för mitt humör blir det inte så bra för mina barns humör heller...

Nu ska jag andas. Åt helvete med alla måsten en stund.



Lerjevallen

Härliga helgen går mot sitt slut och idag återstår bara en massa måsten. Nja så farligt är det inte men huset är inte särskilt vackert, tvätthögen är enorm och kyl/frys behöver fyllas inför kommande vecka. Det finns nämligen bara en sak som är värre än att veckohandla och det är att inte ha veckohandlat.  Maken är på jobb så jag får med barnens hjälp ta tag i söndagsgörat ensam.

Helgen hart varit fin. I fredags hade vi en toppenkväll med tacomys och massa skratt tillsammans med Perssons. Igår sågs vi igen då vi spenderade hela eftermiddagen (ja närmare fyra timmar)  i Lerjevallen tillsammans. Vi grillade, gick en lång runda, hittade lite svamp och njöt av skog/sjö/natur. Barnen lekte i vanlig ordning och det fanns inte ett uns av gnäll i sällskapet :) Underbart var ordet.

Lucas var dock inte med, han var i Helsingborg på uppstart med konfirmationsgruppen. Kul hade de haft och idag ska de träffas igen. Igårkväll var jag helt slut. Vi bakade pizza, drack ett glas vin och sen blev det lördagsgodis till Idol på tv4play.

Tröttheten sitter i. Ja hur f-n kan man vara såhär trött? Ska se om det går att bota med en kopp java eller fem. Har ju trots allt lite att pyssla med idag då.



Feel good!

Strålande sol och blå himmel, en aning kyla i vinden vittnar dock om att hösten är här på riktigt nu. Det stör inte, inget verkar störa mitt välbefinnande nuförtiden. Jag mår bra! Att byta jobb har verkligen gjort gott, att ta tag i kost och motion likaså, men allra mest mår jag nog bra över att jag värderar annorlunda nu än tidigare. Jag har med saker i mitt bagage nu som jag inte hade för lite mer än ett år sedan. Jag vet att man ska ta vara på livet, att man kan välja hur man ser på saker, att man ska omge sig med människor som ger och inte bara tar, att en rensning bland energitjuvar faktiskt är en tjänst till sig själv. Idag har vi hämtat kusinerna Ebba och Esther på dagis/skola. Just nu befinner vi oss på lekplatsen där Lucas roar tjejerna genom att jaga och busa :) Ikväll gör vi som alla andra fredagsfirande svenskar och dukar upp tacobuffén. Tillsammans med familjen Persson såklart! Livet är fint!

En vanlig tisdag

Hej hopp så var det redan tisdag. Barnen är lämnade på respektive platser och nu är det bara jag en liten stund. Aja inte bara jag, tvätten, disken och småplocket gör mig sällskap.

Känns märkligt att lämna Alice på förskolan 8.40 när jag själv inte börjar förrän 12. Men jag förstår personalen, att lämna henne mellan 11.30 och 14 skulle ju vara ganska meningslöst och hon behöver ha sina 15 timmar för att vara en i gänget. Alice älskar att åka dit! Det går i 190 här på morgonen när hon ska till Vintergatan, så jag får väl leva med den här tomhetskänslan då da.

Igår jobbade jag hela dagen lång. Alíce kom in till mig en stund på slutet eftersom M skulle jobba natt. Med sig hem fick hon visst en ny tröja med "lille haj" på. Att den var grön gjorde absolut ingenting, Alice älskar ju lille haj :) För er som inte vet så bor lille haj i vårt avlopp och är Alice kompis! Efter jobb körde vi och hämtade grabbarna på deras träning. Kvällen bestod av läxgöra och mys. Älskar när det är "min" vecka och Lucas är här. Men jisses vad tiden går fort, på lördag ska han iväg på kick-off med sin konfirmationsgrupp. Konfirmation- jag som nyss planerade hans dop.

Nähä ett pass på friskis kanske då?

Önskar er en fin tisdag.


Hmm.. Lille haj är nog egentligen en späckhuggare, men eftersom inte tröjan var rosa fick han vara en haj :) 


Två år ♥

Det var en magisk dag. Som i en saga. I två år har jag fått vara fru Sjöberg och jag älskar att vara det. Vi pratar fortfarande väldigt ofta om vår bröllopsdag, minns, lever oss tillbaka och njuter av hur fantatsiskt allt var. Och viktigast av allt den magiska dagen påminner oss om vår eviga kärlek.

Jag älskar dig nu och föralltid


Allt vi har upplevt finns samlat i mig
Jag är din och jag finns här för dig



Bröllopshelg ♥

Helgen var underbar på alla sätt. Vi firar ju bröllopsdag idag och har utsett första helgen i september till vår bröllpshelg. Lite enklare att fira på helgen ju :) I fredags åkte vi till Kivik. Vi bodde på en mysig camping nära havet. När förtält och annat var på plats dukade vi upp räkfrossa med aioli, ost, kex, kräftstjärtar och annat gott. Mys på hög nivå. På lördagen hade vi toppenväder och det utnyttjade vi såklart. Vi promenerade ner i hamnen, var en lång stund vid stranden och sen gick vi till Bures och åt lunch. Sillmackan smakade extra gott med den kalla ölen till :)

Jag kan inte nog pängtera hur mycket jag älskar havet. Känner ett inre lugn så fort jag befinner mig där. Särskilt vackert är det framåt höstkanten tycker jag.

På lördagkvällen fick vi finfint sällskap av familjen Persson. Vi grillade gott och satt uppe alldeles förlänge och tjatade en massa. Alice blev såklart överlycklig när kusinerna kom! Igår var det riktig sommarvärme och det blev ännu en runda i Kivik. Vi åt lunch på ett supermysigt trädgårdscafé och vi besökte musteriet en sväng. En liten runda nere vid havet fick vi också till innan det var dax att bege sig hem på rikigt.

Vilken fantastisk helg det blev. Jag är lycklig. Inte bara för att helgen blev så bra utan mest för att jag fått vara gift med min älskade Mattias i hela två år nu. Vår bröllpsdag är en av livets absolut vackraste dagar och jag är glad att vi bevarar den ♥






Fredagsmyset är inlett :) Jag älskar mina ...

img_4337 (MMS)

Fredagsmyset är inlett :) Jag älskar mina lediga fredagar! Idag har jag och Alice haft en lugn morgon hemma och sen körde vi till mitt gamla jobb för att hälsa på. Härligt att träffa kolleger och alla goa barn men nej jag saknar inte jobbet. Alice tyckte såklart att det var toppen att leka på gården med barnen :) Nu lunchas det på Mc'd och snart bär det av till maxi. Dax att handla lite gott inför helgen som ska spenderas i husvagnen på Österlen. Första helgen i september, vår bröllopshelg ju. Ahhh jag mår oförskämt bra just nu! Trevlig helg :)


Rosar rosa

Rosa rum, rosa klänningar, rosa alla kläder, rosa stövlar, rosa klämmor, rosa leksaker, rosa bestick, rosa schampooflaska, rosa tandborse... ja ni fattar. Jag tror att om Alice fått välja helt fritt så hade hennes hår varit rosa och eventuellt även huden.

Det är min favveritfärg, jag älskar rosa mest av alla.

Jag börjar vänja mig. När Alice var bebis hade hon typ inget rosa, jag valde aldrig det till henne och det har hon tagit igen med råge kan jag lova. Hennes garderob är numera mycket rosa och hennes rum likaså. Även om jag försöker peta in andra färger ibland :)

Var jag vill komma? Jo det där med vinterkläder blev liksom klart idag. Den rosa vinteroverallen är inköpt sedan tidigare och nu hänger hennes ljuvliga jacka i hallen. Jag har varit väldigt velig i jackfrågan (bara vetat att den inte skulle vara rosa), men när Alice provade den här så var det klockrent.

Den är verkligen SÅ Alice ♥




RSS 2.0