Hej på ett tag!

Alice vaknade tidigt imorse. Knas, för hon somnade verkligen inte tidigt igår. Nåja lika bra att komma ur sängen, vi hade ju lite att pyssla med under dagen. Åkte en snabbrunda till stan och köpte ett par brallor och en tröja till Alicen. Jisses vad lång hon blivit på kort tid, alla hennes kläder är små! Svårt det där med kläder när de alltid envisas att tillverka dem i dubbelstorlekar. Varför liksom?! Alice har 92 nu, men att köpa 86/92 känns fel och ser ofta smått ut. 86 är ju till 1,5 åringar och det är ett tag sedan. Nästa steg 98/104.. jo tjena 104 på min lilltös. Kanske om man får simdyna till :S Smart också att 98/104 är avsett för barn mellan två och fyra år! Jag vet inte, men många av de fyraåringar som jag känner är betydligt större än Alice och därmed antar man ju att de inte heller har samma klädstorlek.  Nåja det blev 98/104 i tröjan idag. Gillar iaf att HM´s tröjor funkar att torktumla och har en förhoppning om att den krymper lite då.

Efter stan och stress blev det Andy´s lekland med barnen, några kompisar till dem och Carro å Leon :) Barnen lekte tusan och det fick vi också göra för både Alice och Leon gillade såklart den stora kanan :) Men ingen var att älskling skulle sova när vi var på Andy´s eftersom han ska köra hela natten. Blev nog lite sisådär med det men NU sover han iaf och det känns bra.

Själv ska jag plocka ihop lite leksaker till Alicen som ska med och sen ska jag kolla av listan och se om vi verkligen fått med allt som är tänkt.  Snart anländer också farmor ska bo i huset under tiden vi är iväg.  Bara några timmar kvar nu sen kör vi :D

Ärligt talat känns det sjukt lyxigt med semester såhär mitt i vintern. OM det nu är kul att åka skidor också så tror jag att jag gillar det här mer än sommarsemester. På sommaren finns det ju massor att hitta på ändå. Men vintern och den mörka tiden är så lång och det är gött att förgylla den med lite ledighet :)


Datorn lämnas hemma (skönt!!) så...

BYE på ett tag!



 

 


Att göra...

Tvätta, packa, städa bilen, handla... det står på vårt schema idag. Vanligtvis ganska tråkiga to-do, men idag känns de helt ok :) Ska bli gött att lämna detta för ett tag och bara vara. Tillsammans med mina fina och fantastiskt sällskap. 
I löve!

Nu laddar vi....



... ja vissa gör det på sitt eget sätt :)


Hej torsdag!

Morning torsdag! Alice är lämnad på dagis och här sitter jag. Jaja... jag har hunnit med både dammsugaren, bäddning och en maskin tvätt så jag har inte intagit latsidan precis. Funderar dessutom på om jag ska köra på mattekursen idag. Ingen lektion, men läraren finns tillgänglig idag mellan 10.10-11.40 och det är högst frivilligt att vara där. Hade egentligen tänkt göra undan lite här hemma, men känner att det hade varit bra med lite hjälp i matten! Konstaterar återigen att allt över mellanstadiematte är inte min grej. Idag ska det annars hinnas med lite mer tvätt och lite packning :) I eftermiddag kommer dessutom finaste Leon med sin mammi och fikar ♥

Två dagar kvar. Lovely! 

Ha en fin torsdag!


Alicen är nyklippt och här kommer lite bilder på resultatet:




 

 


 

 


Litens favvis heter Calle!



Japp Alice är tokig i Calle Kristiansson. Hon ska jämt höra Calle när vi åker bil. Hon ska jämt höra Calle vid läggdax och sitter man någongång vid datorn och hon kommer - ska Calle spelas på youtube. Inte undra på att hon "kan" sångerna (fast att alla är på engelska) :)

"CALLE BÄTT HELA JARDEN"
that´s it!


Leka läggdax!

Segt tusan idag och har inte fått någonting gjort :S På schemat stod det tvätta, friskis, städa och laga mat till Sälen men... Jaja jag har avskyvärd j-vla mensvärk och orkar därmed ingenting alls. Går omkring i pyjamasbrallsen här hemma och gör inte många knop. Orkade inte ens följa med älskling ut med Alicen på promenad idag. Får så dåligt samvete när jag inte har ork att vara en bra mamma. Alice tycker att mamma är aptråkig och föredrar mycket hellre pappa dagar som denna. Fast idag kom hon på en väldigt bra lek som jag faktisk fixade vara med på lääänge. "LÄGGDAX" hojtar hon över halva huset och då gäller det att vara med. Då blir man nerbäddad brevid docksängen och blir försedd med både välling, nappar, snusefilt och saga! Den leken lekte vi säkert 40 minuter idag. Passade mig perfekt att ligga på golvet och bli ompysslad av finaste Liten ♥

Imorgon är det skola mellan 8.30 - 14.30 och jag hoppas jag orkar ha tankarna på rätt håll. Blir så trött, okoncentrerad och orkeslös när eländesvärken inte vill ge med sig. På tisdag/onsdag vänder det säkert och energin är tillbaks :) Då blir det massa göra istället. Det är en hel del att packa och greja med när vår stora familj ska på äventyr, men det ska bli sååå skönt!

Pratade med Lucas och Linus för en liten stund sedan. De sitter på tåget på väg hem från Åre just nu. Jisses vad jag saknar dem! Och denna gången tycker de faktiskt det är helt ok att lämna skidbackarna för att åka hem. Inte undra på det - kläderna ska ju bara tvättas och sen packas ner igen :)




Kalaslördag: 09.00 - 00.45

Lördagen i tid:

9.00 klockan ringde. Vi var trötta efter en mysig och supernajs kväll i Broby hos C, L å L igår. (Tack!) Men vagnintresserad skulle komma på förmiddagen och titta på vagnen så det var bara att gå upp.
10.00 Vagnen var i toppskick. Frukost på gång.
11.00 Färdiga med frukosten. Grejade inför kalaset. Ingen vagnintresserad än.
12.00 Fortsatt fixande inför kalaset. Städade lite.
13.00 Hmm..ingen vagnintresserad än... Dukade och gjorde klart.
14.00 Vagnintresserad ringde! Jag körde Max till handbollsmatch.
14.30 Vagnen var såld när jag kom hem (begärt pris!) och jag körde direkt till Toddler för att beställa och betala den nya.
15.00 Färdigställde maten inför kalaset
16.00 Kalasdax! Paket, paket, paket... (Sparkcykel, ryggsäck, böcker, instrument, Kittylinne+trosor, klämmor, docka, hmm.. säkert mer, men minnet tryter just nu)
16.30 Mat serverades. (Hamburgare, bröd, tillbehör och pommes. Perfekt kalasmat - många barn ju)
17.00 Kalaskaos :O
18.00 Fikadax! Kladdkaka :)
19.00 Kalas. Trött.
20.00 Nu var det bara J, C, E och E kvar :) Vi letade upp vårt hus och Alice rum framförallt. Sen hade vi en mysig lördagskväll! Massa tjata och vi började (redan) planera sommarens visit till ALV. :)
23.30 J, C, E och E körde hem. Nattade Alice.  Ny Kittybok i present idag. Toppen!! Hon älskar den och vill höra den om å om å om igen :)
00.45 Borde sova, men njuter av lugnet och tystnaden.

♥ K Ä R L E K ♥


Ibland kommer det bara över mig. Slår omkull mig fullständigt... Kärleken till mina barn. Mina underrbara pojkar och min ljuvliga flicka. Jag älskar er. Ni ÄR livet. Och det finns ingenting i världen som är viktigare än så.
 
K Ä R L E K










Mina älskade. Alla tre. Ni finns i mitt liv och jag får vara er mamma.
Jag är så tacksam, jag är så glad,
jag är så lyckligt lottad.

ÄLSKAR ER


♥ ♥ ♥


mittiveckan

Snabbt inlägg innan sängen kallar. Älsk jobbar natt och Alice sussar gott i hans säng nu :) Vagntrubblet ser ut att lösas på bästa sätt. Toddler står för service kan jag upplysa om. Förutom att de lånar ut en vagn gratis till oss i Sälen så... Jisses som de har hållt på där inne för att reda ut det där med att en av modellerna inte skulle levereras till Sverige mer. Nu har de löst problemet iaf och vi kan välja vilken vagn vi vill. Det blir med största säkerhet vagn nr 2 i föregående inlägg. Tycker att båda är skitsnygga, även om ettans design tilltalar mig mer. Dock vill Alice åka vänd mot mig och det är långt mycket viktigare att hon gillar läget än att jag väljer den snyggaste vagnen. Jag vill ju såklart också ha henne vänd mot mig. Kul att gå på promenader/upptäcka världen och inte kunna prata med henne *not* Dessutom är vagn nr ett mycket klumpigare och osmidigare än den andra. Än har vi inte beställt, men det ska vi :) Tills den levereras får vi klara oss med vår lilla Maclaren. (Ja för håll nu tummarna att vår vagn verkligen hämtas på lördag som det är bestämt, annars blir det nog ingen ny minsann. Denna gången ska jag sälja först - köpa sen!)

Skolan idag var... ja jag vet inte vad jag ska tycka eller tänka. Vi får se.

Ikväll var jag och Alicen på badhuset med Ulrika och Alize! Mys det :) Tjejerna badade på som galningar. Och i omklädningsrummet efteråt var det fullt ståhej! De sprang ut och in i tomma skåp och gömde sig för varandra :) det är så härligt att se Alice i samspel tillsammans med kompisar. "Pom Alize hoppar vi" kallade hon när hon stod på bassängkanten. Alize kom såklart i full fart och de hoppade upp å ner tillsammans. Söta!

Grabbsen är i Åre och har det väldigt bra, men det börjar kännas riktigt tomt nu. SAKNA ♥

Åhhh nu ser jag fram emot vår skidsemester!!!!




Skola och vagn

Igår klarade jag av första skoldagen. Inte särskilt givande, men det kommer nog bli bra. Känns lite meningslöst det här bara. Att läsa sådant man inte behöver... Är egenligen bara matten jag behöver för att sedan söka in på högskolan igen. Resten av kurserna fyller jag enbart ut med för att komma upp i heltidsstudier. Jaja ingen kan ju ta kunskap ifrån en och någon nytta ska man säkert ha av det hela.

Imorgon är det skola igen. Fram till halv tolv, sen ledig eftermiddag.

Förövrigt håller jag på att leta vagn till Alicen som tusan nu. Tyckte hennes vagn började bli liten så jag slängde ut den på Blocket och sålde den till någon i Norrköping som ska hämta den på lördag :) Hade hittat den vagn jag istället ville ha, men vid närmare titt så gillade inte Mattias den precis. Sen hittade vi en som båda föll pladask för, men den kan de typiskt nog inte ta hem på Toddler :/ Konstigt för det var samma märke (Quinny), men hon försökte verkligen. Någon annanstans köper jag inte barnvagn i den här stan. Baby"proffsen" är rena skämtet och på Kids Corner har de försökt få oss att köpa en gammal vagn två gånger. Senast idag :S Toddler håller däremot måttet och hon lovade dessutom att jag skulle få låna en vagn (UJ) gratis i Lindvallen om jag beställer den på Toddler och inte hinner få den innan vi åker. Snacka service! 





Vagn ett: (Quinny speedi) Så najs tycker jag! Snygg tusan. Nackdelen är dock att barnet bara kan åka framåtvänd i den vagnen. Som i vanlig sulky alltså.

Vagn två: (Quinny freestyle 3xl) Snygg den åxå och Mattias favvis. Kan vändas framåt/bakåt och just nu lutar det åt att den beställs från tyskland. Och att vi isf får låna vagn av någon när vi är iväg.


 Vilken tycker ni?


Barnkalas ♥

Idag var det minsann kalasdax för Liten igen :) Det är vi i gamla babysångsgänget som håller kvar kontakten med varandra och som firar barnen då de fyller år. Idag var det Alice tur att bjuda på kalas! Vi hade det tillsammans med Hjalmar som fyllde två den 29:e december. Är så otroligt glad över den där babysångstiden och över vad den ledde till.

Kalaset gick kalas och Alice blev glad såklart för sina paketer. En babystol till dockorna fick hon av sina kompisar Alize, Märta och Loveli och en jättefin tunika fick hon av grabbarna Hjalmar och William!

Bilder säger mer än ord:




















(Barbapapatårtan är försök nummer ett, gör ett nytt försök till helgen då vi (hmm..suck) ska ha kalas igen :)


Hej igen!

Ikväll har jag varit med Lilliz och Alice hemma hos mammi och "pappi". Mat, fika och Let´s dance bjöds det på där. Mysekväll ♥ Skönt att slippa sitta hemma och glo en fredagkväll när älskling jobbar. Fast fy - det var inte kul att köra hem. Gillar inte vintervägar precis.

Blogga mitt inatten verkar vara min grej. Älskling jobbar som sagt och det är så trist att sova ensam :( Sitter istället och letar skidkläder på nätet. Måste verkligen ta tag i det nu. Föööör... snart stundar en hel vecka i fjällen. Jisses så jag längtar! Den 23:e kör vi (först mot Broby:)) och sen mot Sälen! Ska bli så skönt att komma iväg lite. Tror en aktiv skidsemester passar oss kanon. Men innan dess ska det hinnas med ett barnkalas (babysångskidsen), en dejt med J, C, Eoch E, en thaikväll (och Sälen-planerande) med C, L och L och ett kalas för Ludde och Alice! Dessutom ska jag hinna börja skolan :) Fullt upp med andra ord, men det hinns med. Bara vi får ordning på det där med skidkläder så löser sig nog det andra.

Grabbarna (mina pojkar) de åker till Åre imorgon med sin pappa. Sen blir det bara hem och vända för deras del, tvätta kläderna och packa ner dem igen :) Ja jag lääängtar!

Om jag kan åka skidor. Hmm... ja jag gjorde ju det en gång när jag var sisådär 15 år... Ahh jag tar Bästa under armen sen tar vi oss säkert ner från topparna. Klart vi kommer lära oss! Å förresten är jag en jävel på pulka :) 

Natti




Jag, du och de vi inte längre är

Jag är varken ledsen eller arg. Jag känner mig bara lugn och faktiskt ganska tillfreds. Nöjd med insikten att både människor och relationer förändras och att en del  aldrig blir på samma sätt som de en gång varit. Det är skönt när man kommer till insikt med att man förvisso trivdes DÅ men att det är NUET man ska fokusera på.  Ofta har vi sagt att vi vet var vi har varandra, men stämmer det verkligen? Kanske visste vi var vi hade varandra? Jag visste det definitivt. Men idag skulle vi förmodligen inte kontakta varandra om världen rasade samman... För vi behöver nog inte varandra längre. Och jag kan leva med det. Ja jag mår t.o.m bra.  Jag önskar allt gott och jag är glad för det som varit. Men jag kan inte gå och fundera på varför det inte längre är. Faktum är att vissa saker man funderar riktigt mycket över  ibland tycks bli den största av energitjuvar. Och sådana är jag definitivt klar med. Både du och jag förtjänar bättre än så.

Så jag gör ett bokslut. Bara för min egen del. Och därmed kan jag fortfarande glädjas åt det som var, leva med det som är och tillåta mig sakna det som förmodligen aldrig kommer bli.



...

Inte min bästa dag idag om man säger så... Jo dagen var iofs bra. Middag hos mammi är aldrig fel. Antar att det var sista julmaten för den här julen :) Kvällen har varit fan, skit och mög. Jaja nu är det natt och snart är det ny dag med nya möjlighter. Men ibland känns det fan så tungrott. Imorgon tänker jag sno åt mig lite tid åt mig själv. Friskis, promenad, fika hos någon vän.. ja vad som helst duger bra och kanske mer än en sak. Bara det är MIN stund. MIN tid. Och utan att någon försöker stjäla av den.

Låt mig andas.


Alice födelsedag!

Alice födelsedag började såklart med välling, skönsång och lite fika på sängen. Tacksamt var det att väcka vår nyblivna tvååring då hon klockan elva(!) fortfarande sov. Kvällen innan hade vi nämligen varit hos våra vänner A och P och Alice somnar ju som sagt sällan borta. Vid midnatt körde vi hem och då däckade hon såklart tvärt, inte undra på att hon var trött på självaste födelsedagsmorgonen :) Självklart sjöng vi "ja må hon leva" (fast att Alice kvällen innan envisats med att vi skulle sjunga tipp-tapp) men trots att vi sjöng ville hon inte riktigt vakna. En flaska välling senare var hon dock på hugget. Alice är som sin mamma och ääälskar paketer :) Av oss fick hon sjörövarskeppet hoppetossa, en kittyservis och nya glas till sitt kök. Ja ett helt kök fick hon också (som vi byggt själva och monterat upp på natten när hon sov) och lyckan var total när hon gick ut i sitt rum och fick se köket! Är verkligen supernöjd med resultatet och Alice fullkomligt älskar det! Efter lek och frukost gick Mattias och Alice med pojkarna ner till sjön där de  åkte skridskor. Jag passade på att fixa tårtorna till kalaset och sen var det dax att duka och greja till resten.

På eftermiddagen kom Alice gäster (min sida) och det blev massor av fler paket :) Hon fick många saker till sitt nya kök samt figurer till hoppetossa.

Vi fikade, åt tårta och hade det trevligt. Alice hade länge velat mellan Kittytårta och "hjärta-tårta" och det fck bli det sistnämnda.

När gästerna gått strax innan klochan nio somnade Alice tvärt. Underbart, men lite krävande att fylla år :) I helgen väntar barnkalas och nästa helg är det kalasdax igen. Då kommer farmor och resten av gänget på M´s sida och då firar vi Alice tillsammans med M´s äldsta grabb som också fyller nu i januari.

TACK alla igen som var här och firade Alice tvåårsdag tillsammans med henne. Hon älskar sina paket och leker dagarna i ända med sina nya saker :)














Alice två år ♥

GRATTIS älskade finaste du. Två år sedan jag fick dig i min famn för första gången. I två underbara år har jag fått uppleva världen tillsammans med dig.  Sett den på ditt sätt. Med lust, nyfikenhet och upptäckarglädje. Ingenting är större än så. Ingenting kan någonsin bli större än att få vara mamma till sina barn. Meningen med livet. Jag är stolt över att få vara din mamma. Jag är lycklig över att få uppleva livet med dig. Jag är tacksam över att sagan fick ett lyckligt slut.  Finns inga gränser för min tacksamhet. Finns inga gränser för min glädje. Finns inga gränser för min KÄRLEK.


JAG ÄLSKAR DIG




K Ä R L E K




(Självklart kommer det både bilder och text från födelsedagen så småningom)


Första dagen på nya året

Välkommen 2010. Ett nytt år att fylla med förhoppningsvis massa glädje och trevligheter, nya kunskaper, upplevelser och lärdomar. Spännande.

Nyårsdagen och seg tusan. Antar att det är precis så som det ska vara nyårsdagen. Gårdagen var iaf väldigt lyckad. Vi hade hur trevligt som helst. Åt, drack (nåja måttligt), spelade spel, roade oss med de små, firade tolvslaget och umgicks. Som vanligt var det väldigt lättsamt och kul. Allt är så väldigt enkelt tillsammans med C å L. Redan vid tiotiden åkte finkläderna av och mysbrallsen på :) Precis så som det brukar se ut när vi träffas :)) För det viktigaste är ju att man trivs ellerhur :) Nyårsmenyn var såklart en trerätters och väldigt god. Förrätten var aningen speciell men med tanke på att Carro är ett big fan of Mc´d så tyckte vi självklart att hon skulle avnjuta årets sista cheeseburgare här. Så förrätten fixades alltså på Mc´d :) Efter det åt vi buffé bestående av: fylld kycklingfilé, stingpinnar, klyftpotatis, olika sorters såser och goda tillbehör. Smarrigt! Till efterrätt åt vi gino och fy f-n vad gott det var! Aldrig ätit det innan men mmmmmmmm... kommer garanterat göra det snart igen!

Pojkarna firade efter många om och men nyår hos sin pappa. De valde som vanligt själva och nu i efterhand kan jag tycka det var väldigt synd att de valde så... Hade gärna sett att de varit här igår. Ibland funderar jag över om jag ger dem för stor frihet att välja? Svårt det där...

Innan tolvslaget hade Bus somnat, men Alicen höll sig vaken (japp dygnsrytmen är helt galen just nu) och hon var med ute och tittade på raketerna. Trodde hon skulle vara jätterädd, men icke. Hon tyckte det var kul med alla fina färger på himlen. Så när vi väl gick in berodde det på att det var så förbannat kallt och inget annat. Ja jisses vad iskallt det var!

Carro, Linus och finaste Leon sov över och "imorse" (hmm.. som sagt dygnsrytmen) blev det frulle och mer lek och bus :)

I eftermiddag har vi inte gjort så mycket. Mattias sov en stund, han jobbar inatt. Innan dess pysslade han med Alice födelsedagspresent som ska bli ett litet kök till hennes rum. Förra året fick hon en Brio-spis och den ska nu kompletteras med vask, kakel och lite annat. Hade tänkt köpa ett färdigt barnkök på Ikea men sen valde vi att bygga eget. Kommer bli kalasbra och bilder på det kommer såklart när födelsedagen är avklarad :) I övermorgon smäller det! Liten fyller två :O


Nyår:



Snart dax för middag!


Avnjuter förrätten :)


SÅ SÖTA! Alice leker frisör och Leon fick snällt finna sig i att bli klippt med en tång från hennes verktygslåda:)


RSS 2.0