Kikar bara in för att önska er ett..


Mamma ♥

Världens finaste mamma fyller år idag. GRATTIS älskade du. Min mamma. Min trygghet, min stöttepelare, min barndom, mitt liv. Som gett mig enorma mängder kärlek, som stöttat mig i allt jag gjort. Som burit mig genom stormar jag ej själv rett ut. Som gjort alla fina dagar i livet ännu lite finare. Som hela tiden finns utan att jag någonsin behöver tvivla på det. Det finns ingen i världens som någonsin kan ta din plats.
Jag älskar dig





Ledig dag tillsammans

Den här lediga dagen satt som en smäck. Evigheter sedan jag och M fick sitta tillsammans i lugn och ro vid frullebordet och veta att vi har hela dagen tillsammans. Nästa lediga dag är för oss alla är Alice födelsedag :) Nu väntar jobb för M´s del imorgon och på nyårsafton. Nyårsdagen sover han till stora delar bort eftersom han jobbat nyårsnatten. Själv har jag ytterligare tre dagars ledighet att se fram emot. Hela förmiddagen var vi hemma idag. I em körde vi en sväng till ishallen (till Linus stora glädje). Efter det var jag en snabbvända på HM eftersom jag och Alice såg en klänning på nätet imorse som Alice absolut ville ha på sitt kalas.129:- känns helt ok. Tyvärr fanns den ej inne i stan så vi får hoppas på posten.

Efter det körde vi ut en sväng på Team Sportia. Jag testade pjäxor och himmel vad sköna jag hittade. Mina muppfötter (typ lika breda som långa, hög vrist och jättehålfot) har inte mått så bra i de hyrda pjäxorna i Sälen. I fjol åkte vi till uthyraren och bytte pjäxor redan andra dagen men det hjälpte inte utan en hel del skidåkning blev faktiskt förstörd pga mina dumma fötter som gör galet ont. Idag hittade vi iaf ett par som är för just bredare fot så vi får väl se. Synd att det är så jäkla dyrt bara, men jag tänker ringa runt lite till olika uthyrare och se vad de har. Det är sjukt trist att ha fötter som inte funkar i vad för nåt som helst. Höga klackar är inte heller  att tänka på tyvärr :)

AHHHHH längtar till ledighet, Sälen, skidåkning och snö!  


Hej!

Dax att uppdatera.

Juldagen: Vi var en stund hos familjen Persson i Köpinge och firade lite mer av julen. Även familjen Emilsson-Sjöberg var på plats. Jullunch och annat gott åt vi, sen satt vi mest och tjatade en massa. Jag, Mattias, Lucas, Linus och Alice fick åka hem ganska tidigt eftersom M skulle jobba natten. Jag och barnen hade en ljuvlig kväll. Vi spelade massor av olika spel (som vi såg till att alla kunde vara med på) lagade tacos (smakade mumma efter all julmat) och körde lite Mario Kart. Helt fantastiskt skönt och mysigt att vara hemma med mina små. KÄRLEK.

Annandagen:  Brukar vara vigd åt mellandagsrea, så även i år. Enda skillnaden i år var att jag stod bakom disken och sålde istället för att spendera dagen i staden med systrarna. Jaja jag trivs på mitt jobb så det var kul. Galet med folk hade vi och galet mycket att göra. Efter jobb körde jag och Caroline till svärmor där våra familjer väntade. Vi skippade julmaten på annandagsfirandet och lyxade till det hela med kinamat. Fint det. Lite klappar delades ut innan vi åkte hem och gosade ner oss i soffan.

Gårdagen bjöd på ännu en jobbedag och massor av folk i stan. Jag var helt slut på kvällen när vi kröp ner i soffan för att se Sällskapsresan 2. Jag däckade ganska omgående och vaknade till emellanåt av Linus skrattande :)

Idag har jag också jobbat men på jobb idag kände jag bara att jag behöver en heldag med mina fina. Som sagt så jobbar jag när M är ledig och viceversa, vi har inte haft en enda ledig dag den här julen och inte heller nyår kommer bjuda på det. Tack å lov så lyckades jag få ledigt imorgon och nu sitter jag i soffan och njuter av den vetskapen. Jag och Linus har precis avslutat ett parti av Den försvunna diamanten och vi nväntar nu M som är på väg hem från sin hockeyträning.

Idag fixade vi klart Alice födelsedagspresenter. Lilla Liten fyller snart F Y R A år. Galet. På hennes önskelista står ett Nintendo DS (ROSA med Kitty-spel) och en kikare. Knas att hon ens vet vad ett DS är! (Och kikare var har hon fått det ifrån?!) Kusin Ebba har ju ett DS och Alice älskar att få spela på det så jag antar att det kommer därifrån. Först skrattade vi bara åt saken men sen när vi kollade lite närmare på det så såg vi att det faktiskt finns massor av pedagogiska spel som skulle kunna slå ihjäl en hel del tid i bilen etc. Vi gillar ju att åka iväg med husvagnen, åka på skidresa och på annat som inte ligger i grannbyn direkt och då gäller det att ha något att roa Liten med. (Tågresan till Mora tar ju också hyfsat många timmar.) Så vi hittade en sida på nätet som sålde den äldre (vanligaste) varianten av DS till bra pris. Får väl se om jag får ha min iPhone ifred nu? :P


Julafton 2011

Julafton 2011 är ett minne jag kommer bevara i hjärtat under resten av mitt liv. Ni vet när man pratar om sådana där väldigt speciella tillfällen och alla minns, jag tror att den 24 december 2011 blir en sådan dag för många i min familj. Äldsta storebrodern beskrev dagen som magisk och jag kan bara hålla med. 

Julen firades tillsammans med mina föräldrar och alla syskonen samt 11 av mina 15 syskonbarn (med respektive och barn i de fall det finns). 30 personer var vi och vi var i en fantastisk miljö ute vid godset i Ovesholm. De som ville startade julfirandet redan vid 10-tiden, andra kom senare när det bättre passade dem. Jag och mina barn var såklart med från start och när vi kom till julstugan så spelade vi paketspelet (som i vanlig ordning bjöd på massor av skratt och lite fight), drack kaffe och umgicks. Strax efteråt julpysslade vi (gjorde bordsdekorationer och julgransprydnader) och bakade pepparkakor. (Julgransprydnaderna bestod, förutom av glitter och julgrejs, även av ett foto på alla som var med och firade jul med oss.) Tiden gick ganska snabbt och timmarna flög iväg. Efter pepparkaksbaket begav sig några till skogen för att hugga gran, när de kom tillbaka var det lunchdax och vi åt korv med bröd. Efter det han vi med en sväng kring granen och klockan 15.00 bänkade sig en del sig hemma hos mammi för att se Kalle Anka. Efter det kom även Mattias som ju jobbat tidigare på dagen.

Julmiddagen var som vanligt underbar. Det jag smakade vill säga. På julbord är det alldeles för mycket att välja på och eftersom jag älskar sillbordet så brukar det vara det enda jag får i mig. Inga köttbullar, korvar eller skinkbitar här inte.

Efter middagen var det dax för tomtebesök. Spänningen var stor och Alice, den yngsta i skaran, var såklart den som hade mest pirr i kroppen. T O M T E N. Det är ju på riktigt när man är nästan fyra år och det är så ljuvligt att få uppleva den förväntan som man nästan kan röra vid. När det bankade på dörren tittade hon och gapade stort, men hon var ändå tillräckligt modig för att följa med fram och öppna. Första paketet var till henne, liksom många av de andra och alldeles på slutet vågade hon sitta i tomtens knä och nästan krama honom lite. Alice blev överlycklig när hon efter att tomten gått öppnade sitt staffli. Hela hon strålade av lycka, han kom ju ihåg vad hon önskade sig mest av allt! Men det ögonblick jag tror alla kommer minnas från julklappsöppningen var när Linus bara skrek rakt ut i ren glädje YES YES YEEEES! Och Lucas mest bara satt chockad och gapade innan han skrek MEN MAMMA! Liftkorten som låg fint inslagana i julklappshögen kom verkligen som en total överraskning för dem och de var helt lyriska igår. De kunde liksom inte fatta att det var på riktigt, att vi lyckats lura dem så, tagit dem lediga från skolan och att det faktiskt är alldeles snart vi ska åka. Hela kvällen pratades det sedan om den mest lyckade julklappen någonsin och idag har det varit Sälen för hela slanten. Jag är verkligen glad för att jag får bära med mig det ögonblicket när de fick sina julklappar det här året.

Själv fick jag också fina klappar. Dels fick vi pengar av mina föräldrar (som verkligen kom lägligt nu efter jul och inför resa och allt), av mina underbara pojkar fick jag en jättefin "världens-bästa-mamma-tavla" och av min älskling fick jag ett Thomas Sabo-halsband. Love it! Min man är världens finaste ♥

Kvällen avslutades med lite lekar och med mammas ris a la malta. Ahh så gott! Jag älskar verkligen det och ingen malta är godare än mammis :) Lekarna vi hade var dels en klassisk frågesport men också en bygglek (som vi ju alltid brukar ha när vi ses) :) I år fick tre lag vars tre rullar tejp samt ett 50-tal ballonger var och av det skulle de göra den högst stående snölyktan. Tokigt, men galet kul!

Vid 23-tiden tackade vi för oss och körde hemåt. Tre lyckliga barn i baksätet satt och sjöng Hej mitt vinterland (en låt Alice snöat in på) en liten stund innan Liten somnade tvärt. När vi kom hem lastade vi snabbt ur bilen och sen körde jag och Lucas till Nosaby kyrka där vi avrundade hela julaftonsfirandet med midnattsmässa. Det var faktiskt ett jättemysigt avslut på julafton. Vi var väldigt trötta båda två och satt lutade mot varandra och bara myste till alla ljus och körens fina sånger. Tröttheten bjöd även på en del fnitter och åh vad jag kände samhörighet och kärlek till min underbara Lucas när vi satt där och tittade på varandra och försökte hålla oss för skratt. 00.40 var vi hemma igen. Lycklig och fullkomligt slut var det inte alls svårt att somna när jag äntligen fick krypa ner bredvid min älskade make.

Underbara julafton Underbara minnen.

Jag vet att jag i all vardag och slentrian glömmer bort att påminna dem jag älskar om vad de verkligen betyder för mig. Jag  vet också att jag är lyckligt lottad som har så många fina människor i mitt liv. Och till min stora familj vill jag bara säga att jag älskar er och jag älskar att ni är en del av mitt liv. TACK ♥










Lillejul

Lillejul. Kanske bästa dagen av alla juldagar? Förväntan och mys på hög nivå. Alice har haft bästisen Lovisa här på besök i flera timmar. Själv har jag varit på friskis och jympat. Härligt, folk är så glada i juletid :) Nästan alla julklappar är nu inslagna och just nu julgodispysslar vi i köket. Snart ska skinkan griljeras och den första skinkbiten är alltid julens godaste. Snart kommer Lucas hem och sen är barnen på rätt plats. Det blir en fin kväll ikväll ♥

Och med årets julkort önskar jag er en riktigt GOD JUL. (Julkortet ja, här har Alice haft en hel del inflytande då det ju absolut skulle vara rosa.)



Hej jul!

J U L L E D I G. Smakar fint. Visserligen den kortaste julledigheten i min historia skulle jag tro eftersom jag jobbar redan på annandagen. Men det bortser vi ifrån nu och njuter jul. Att snön saknas massor här hemma bortser vi också ifrån. Istället fokuserar vi på de fina hyacinterna, julgodiset i kylen och de tända ljusen som finns överallt i huset.


Inleder julledigheten med ett glas rött och med Lundells magiska ord och röst. Jag älskar verkligen den här låten.



Glöm djävulskap och stingslighet
Glöm allt jag gjort av elakhet
jag älskar dej så innerligt


För mycket av det goda?

Tisdagkväll. Det är nära jul nu och det känns. Hemma har vi lite kvar att fixa, här måste städas en vända, några klappar till ska slås in och lite mer julgodis vill vi få gjort. Mattias var och handlade maten idag och jag är så himla glad att det alltid är han som fixar Maxi-besöken :) Ska bli mys med jul och med lite lite ledighet. Den här julen blir annorlunda för oss eftersom Mattias jobbar i stort sett hela julen (och nyår) och även jag jobbar en hel del under jullovet. Jag hade gärna sett att vi varit mer lediga tillsammans men vi har valt att inte ta så mycket ledigt i år eftersom vi sen ska åka på skidresa. Man får liksom välja ibland. Barnen blir inte särskilt drabbade iallafall eftersom våra schema inte krockar så väldigt mycket. Jag jobbar när M är ledig och viceversa. Hur som helst - det blir nog en fin jul ändå och med siktet inställt på Sälen känns det helt ok att det blir såhär i år.

Sälen ja, hur många gånger om dagen håller jag på att försäga mig till mina pojkar tro? Tur det snart är dax att ge dem julklappar :) Senast för en stund sedan när jag och Linus spelade spel och gapskrattade sa jag att "det här spelet får vi ta med...ehh kanske ta med på julafton".

Ikväll har vi bakat saffransskorpor. Fy vad mycket gott det finns att göra till jul och fy vad jag äter alldeles för mycket av det där goda. Saffransskorpor är galet gott. Galet galet gott. Jag är verkligen såld på  julens godsaker. Pepparkakor, saffransskorpor, glögg, knäck, julmust, skumtomtar, rocky road.. ahh love it! Brända mandlar. Åhh jisses. Ja jag förstår varför det alltid är galet med folk på Friskis efter jul.



Fjärde advent

Fjärde advent. Fin helg snart till ända. Vi har julgrejat lite, spelat spel och kört Mario Kart, tittat på två julfilmer, klätt granen, slagit in några paket och tagit det lugnt. Ischokladen står i kylen för att stelna, i år fick den smak av polkagrisar. Just nu är maken och tränar hockey. När han kommer hem ska jag sticka till systerstor och finslipa på julaftonsplanerna. Jag ser verkligen fram emot julafton. Det kommer bli mysigt, roligt, lite galet och hur bra som helst. Jag och syrran ska nog klara av att styra upp släkten vi brukar fixa det :)

Hoppas ni har en fin fjärde advent.


Mysig fredag och Alice gran

Vet inte riktigt vad som hände men den där appen fungerar inte helt felfritt att blogga från kan man ju säga. Texten på gårdagens inlägg kom visst helt bort :/

Hur som helst så var vi hos mina föräldrar och högg gran igår. Vi hittade såklart som vanligt världens finaste julgran :) Grejen är bara den att vi fick med två granar hem. Alice gav sig inte, hon skulle absolut ha en egen gran på rummet. Envisa unge. Nu har hon iaf en alldeles egen gran med rosa ljus och med både Kitty och annat som pynt.

Gårdagen var fin. Efter grannhugg var M på utvecklingssamtal med Max och jag och Alice fixade en liten klapp till till M. Sen hämtade vi grabbsen på deras skolor och på eftermiddagen var vi bara hemma och spelade spel, fikade, fixade Alice gran och myste. Lite senare satte vi igång med att göra julgodis och kvällen avslutades med julfilmen Polarexpressen. Finfin fredag.

Idag har vi inga stora planer förutom att det blir innebandy med Linus. Och även om det finns någon som stör just nu så ska jag inte låta det ta energi. Jag är galet trött på eländet bara. Funderar på om det verkligen är h-n som blivit så osmidig och korkad eller om det är nya partnern som ligger bakom med en massa idioti? Jaja jävlas på bara. Jag bryr mig inte och jag tänker inte sätta det finaste jag har i kläm. Men jag tänker fan inte vara särskilt smidig själv heller. 

Nu frulle med mina hjärtan.


  


TOKMAJA!


Granen står snart grön å grann..


Stackars Liten

Här håller vi tummarna för att vi ska undkomma magsjuka för fy fanken vad dålig Alice varit. Alltså det kändes nästan löjligt som hon spydde. Hon kunde liksom inte sluta alls och trots att magen var helt tom så bara fortsatte hon. Mellan klockan 21 och 00 kräkte hon ungefär var femte minut. Jag och Mattias fick in med henne i duschen ytterligare en omgång och hon var så fullständigt utmattad att hon kröp ihop i fosterställning och somnade i badkaret medan vi duschade henne. Galet sjuk var det ja. Klockan 2 kräkte hon sista gången och sedan dess har hon fått behålla allt hon fått i sig.

Jag har jobbat idag och efter skolan kom Lucas till mig på jobb. Sen var jag och han hos mammi och Bojje (som hade Alice i em) på middag. Linus tränade innebandy. Ikväll när vi alla var samlade spånade vi på årets nyårsmeny. I år ska jag fira nyår ensam med mina barn. Mattias jobbar nyårsnatten och jag och grabbarna har kommit fram till att vi faktiskt vill vara själva. Det ska bli hur mysigt som helst och vi längtar redan :) Linus ska laga förrätt, jag och Alice får stå för huvudrätten och Lucas fixar efterrätt.

Nähäpp nu ska jag plocka undan papper, snöre, sax och tejp efter julklappsinslagningen jag pysslat med ikväll. (Nu vill jag ha en julgran och lägga alla de fina och randiga paketerna under- i helgen kanske?) Sängen kallar och jag ska göra den sällskap, det blev ju inte för mycket sömn natten som gick precis.




F-N!

Åh neeeeej! Hej f*cking magsjuka, jag hatar dig.

Liten satt och hängde på sin pappa när jag kom hem från jobb. Middagen var klar så jag lyfte henne ur soffan och bar med henne till köket. Då började hon klökas. Ingen middag där inte. Efter en stund senare kom första kräket. Det har följts av många. Jäkligt många. Nu har hon absolut ingenting att få upp men vaknar konstant ändå och försöker. Ah det gör ju så ont i magen på både henne och mig. Hatar magsjuka. Hatar framförallt när mina barn drabbas.


Nödvändig rengöring.

Luciamorgon

Tidig morgon blev det idag. När alla pojkar kommit iväg så begav jag och Alice oss till kyrkan i stan för att kika på årets luciatåg med Kristianstads lucior. Trodde kanske att Alice skulle tycka det var lte trist att sitta i kyrkan men icke. Hon satt som ett ljus hela tiden och viskade bara tyst emellan vad vackert det är mamma. När firandet var slut konstaterade hon att hon ska vara lucia med riktiga ljus i kyrkan när hon blir stor :)

Nu är min fina och lussar med dagis på sjukhuset. Själv ska jag inta en andra frulle, invänta ett jobbigt telefonsamtal och sen är det väl dax att bege sig mot staden. Jobb idag. Igår hade vi personalträff hemma hos Caroline. Vi åt gott och fick göra julgodis som vi ska ha och gotta oss i under december på jobb :) Jag och Rebecca fixade Rocky road. Lovely! Måste handla hem till dem snarast. Eller inte? Det är bud på att inte ha dem hemma i år. Jag äter nästan samtliga själv nämligen..


L.W ♥

OMG in heaven underbart! Men kan vi inte bara hoppa över jul, vinter, vår och en bit av sommaren?! Ge mig den 9 augusti nu tack. Årets julklapp till mig själv kunde inte kommit lägligare än idag. Jag och Bästa har biljetter till världens bästa Lasse på Sofiero den 9 augusti. LYCKA ♥

Fi fanken vad jag behövde detta just nu.



Tredje advent

Men det var då själva fan vad svårt det ska vara att få lite inre lugn och ro. Förälder = konstant oro? Jo det vet jag ju att det är så, men konstant magkatarr-oro och vakna-mitt-i-natten-oro?!!

 
Idag har jag jobbat, jo vi har ju söndagsöppet hela december. Fyra timmars jobb blev det och det var himla skönt eftersom det tydligen är på jobb jag andas bäst förtillfället. Kvällen har ägnats åt städning. Inget jag alls ville göra egentligen men det är skönt när det är gjort. Ett rent hus kan ju få det att kännas lite bättre om inget annat.

Adventsfika blev det innan det var läggdags för barnen. Fyllda saffransbullar är ju bara galet gott. Nähä andas i soffan ett tag? Blä.


Recept: Fyllda saffransbullar

Lyssna

Fi fanken vad grym hon är. La Fondell måste vara den bästa Idolvinnaren genom tiderna. Ahh grymt och jag kan fan inte sluta lyssna. Skiva snabbt tack.




Från lusse

Världens finaste lussefirande igår då ja. Alice var ljuvlig som lucia och de små är så duktiga på alla sånger. På Vintergatan bjöds vi även på kvällsmat och det traditionella julspelet. EFter det var jag på musikklassernas lussefirande. Världens finaste stjärngosse var min. Bölade gjorde jag såklart, men det hör till.
Idag har det jobbats och nu ska det bakas saffransbullar. Love.




Lucia x 2

Har nyss varit på en underbar luciakväll på Vintergatan. Första gången nånsin jag fått klä och göra en liten lucia fin ju :) Nu väntar jag på en annan av julens absoluta höjdpunkter. Kristianstads musikklassers luciakonsert. Spänd förväntan här nu och jag antar att det blir ett par tårar. Blödig mamma var det ja ;) Bilder från luciafiranden utlovas. Ikväll blir det soffläge och idolfinal! Gillar både Robin och Amanda så nu ser vi fram emot finalen!


Samtal

Dagen började med utvecklingssamtal med Liten. Jisses tänk om livet alltid kunde va så där förskole-enkelt! Vår dotter lovordades och jag ska komma ihåg alla superlativ den dagen då hon är ett skoltrött högstadiemonster. Alice kan massor, vet hur mycket som helst och är en fantastisk kompis. Hon har funnit sin bästis och de är väldigt tighta, kul :) En fika med maken och en runda till frisören har också hunnits med idag. Eftermiddagen spenderas på jobb och ikväll får vi besök :) Fint det. Ledig dag står på schemat imorgon, det gillas också!

Ja dagen började bra men sen kom visst verkligheten ifatt. Fan.


Uppvisning

Har ett rosa fluff runt mammahjärtat. Liten har haft sin första uppvisning och jag dog nog litegrann av stolthet. Hur sött kan det bli egentligen? Där stod hon mitt i idrottshallen och dansade med de andra tjejerna. Och hon älskade det. Jag ska ALDRIG sluta på min gympa mamma sa hon bestämt ikväll. Nej dansa på du lilla Sweet Jag sitter gärna där på läktaren med tårar i ögonen och njuter av varje sekund.





Trytande ork

Tisdag. Utvecklingssamtal med Lucas. Det kunde varit bättre. Lucas är snäll, social, trevlig och en fin kompis men han är fan så lat i skolan. Han tar inte skolarbetet på allvar, bryr sig varken om läxor, prov eller betyg. Att han sen har svårigheter med läsning/skrivning underlättar ju inte för honom precis. Och eftersom han har just dessa svårigheter kan jag till viss del förstå att han inte riktigt orkar. Skolan kräver inte lite av sina elever och jag tycker det är sjukt jävla galet att alla ungar i Sverige ska stöpas i samma form. Teoretiker, praktiker, elitidrottare, de stillsamma, de livliga, musiktalangerna, de verbala, de tysta... Ja alla ska inhämta kunskap på samma sätt i den svenska skolan år 2011. Hur långt har vi kommit då egentligen? Barnen ska alltid anpassas efter skolan. Tänk om det bara kunde var lite mer tvärtom? Att skolan var lite mer barnanpassad istället? Att den rymde alla former av individer och inte bara de fyrkantiga passade in? Kanske cirklarna och trianglarna också kunde få en plats? Jaja det spelar ju föga roll vad jag tycker just nu. Så hur fan får man en skoltrött årskurs åtta elev att fatta? Jag har tjajat, mutat, hotat (jodå) och vädjat. Orken tryter och jag känner att jag också är på väg att ge upp. Att det väl får lösa sig på något sätt.

Ojdå inga glada inlägg här inte. Men livet är fan inte alltid muntert.


Måndag.

Den sista julklappen till barnen som var på listan var till Lucas och den kan nu strykas. Känns skönt att ha läget under kontroll. Fast borta är tiden då man kunde köpa många paket. Grejerna de stora killarna önskar sig kostar inte gratis precis... Och det är ju så himla viktigt att det är rätt märke på de tekniska prylarna. Aja. Tre julklappar får Lucas i år, lite trist men jag får väl fylla ut med choklad och deo eller nåt :)

Jag och Alice spenderade eftermiddagen på badhuset. Hur mysigt som helst. Sen var det gympadax för henne och ikväll har även jag och maken fått träna. Skönt.

Förövrigt funderar jag på allt och inget...

Har loggat ut från fb, kanske loggar in någongång i framtiden men just nu vill jag inte vara där. Kanske ska göra bloggen till bara min? Kanske, vet inte, tänk om. Funderar.

Nu ska vi iaf se Så mycket bättre från i lördags :)


Finaste söndagen

Det blev en fin dag igår. En alldeles utomordentligt fin dag. Barnen valde, jag hängde på. Vi började med skridskor i ishallen, sen var vi hos mammi och fick i oss lunch. På väg hem därifrån stack vi inom Maxi och Linus fick handla efter sin inköpslista till kvällens middag som han stod för. Hemkunskapens köttfärssoppa med vitlöksbröd hade han på menyn och han gjorde faktiskt det mesta alldeles på egen hand. Gott var det också och t.o.m Alice åt massor. Efter middagen blev det pepparkaksbak och den sista biten av degen gjorde jag och Alice pepparkakshus av. Vi hittade ritningen på nätet så ingen byggsats i år inte. Galet nöjd med resultatet :)

Sen var det dax för grabbsen att åka till sin pappa.Linus är ju inte där vanligtvis på vardagarna men nu måndag och tisdag ska han vara där lite extra. Ont i hjärtat var det ja. Det var tufft att släppa iväg dem igår. Kom hem.

LIten var galet trött efter allt ståhej igår och bäddade ner sig på golvet där hon somnade tvärt!

Idag är det bara jag och Alice hela dagen. Vi ska fixa en julklapp och Alice ska gympa, mycket mer har vi inte inplanerat. Skönt.



Älskade finingar



Tokiga pepparkaksbagare



Ja just det. Alice har jämt Luciautstyrsel på här hemma.



Pepparkakshus 2011



Tröttast.


Andra advent och Gustavsson i Malmö

Helgen har som sagt spenderats till stor del i Malmö. Vi tog tåget i fredagseftermiddag, spenderade en stund i stan, tog ett glas vin på hotellet innan vi på kvällen gick till Amiralen och såg på Gustavssons jubileumsshow. Många skratt blev det, han är snudd på galen den karln. Fint sällskap hade vi av Anette, ja meningen var såklart att Patrik och skulle varit med men en sjuk dotter satte stopp för det tyvärr. Maten vi fick till showen var det delade meningar om. Jag hade beställt lax och den var ljuvlig. Mattias valde kött - knappt ätbart. Igår blev det ännnu en runda i Malmö och vi fixade nån julklapp, fikada, strosade runt för att sen sätta oss på tåget igen och komma hem. Barnen hämtades (Alice var hos kusinerna i Köpinge) och sen hade vi en lugn lördagkväll.

December och julmånad. Ljus och advent. Barnen är i Linus rum och jag hör hur de skrattar gott åt Sunes jul. Alla tre. Det är mysigt och jag älskar den här tiden på året. Ändå känner jag ingen inre ro och frid alls just nu. Kanske är det den vidriga veckan jag lämnat bakom mig som tagit musten ur mig helt? Jag vet inte...

Idag är det bara jag och mina barn hemma. Skönt faktiskt. Jag ska ta vara på den här dagen.


I Malmö

Efter en liten tågtur har vi nu checkat in på o'learys i Malmö. Jag och maken tar en öl och en macka. Idag skiter vi i det som bekymrat i veckan. Ikväll äter vi god middag och ser på Robert Gustavssons jubileumsshow. Natten spenderas i Malmö men innan allt drar igång hinner vi ta en sväng i stan!

Trevlig helg


RSS 2.0