Babymassage, promenad och torsdagsmys

Igår var jag och Snorpan på babymassage, supermysigt var det! Alice älskar när man masserar hennes fötter och tur hade hon för kursen startade just med genomgång av fot/ben-massage. Idag var det reportage i Kristianstadsbladet om massagen, så nu är Snorpan riktig kändis =)

Underbart härlig dag idag! Härligt väder och massor av utomhustid, gött!  Haft en supermysig förmiddag. Promenad till tivoliparken, som till en början var jätteskön men som blev SKIT pga av ett pucko som körde fram och tillbaka efter mig och Snorpan när vi gick. Han saktade ner varenda gång han mötte oss och spände blicken i mig. Gissa om jag blev hysteriskt rädd!  Tänker ALDRIG mer ta ensam promenad nere vid sjön. Blir så jäkla ARG på sånt, för det är verkligen underbart att gå där - men möter man fel person så har man ju inte en suck... Nåja framme i stan (med hjärtat i halsgropen) och mammaträff i Tivoliparken. Jättemys med alla bebisar =) Var där en god stund och sen fortsatte tre av oss upp till stan. Blev fika på Duvanders. Härligt att sitta ute, fika och tjata bebis (och lite annat) i det fina vädret. Sen gick jag och S med våra bebisar i vagnarna till Kids Corner. Köpte ett par shorts till Snorpan och en paket till kusinen som firar ettårskalas i helgen. Blev ett solskydd till vagnen också. Därefter blev det promenad tillbaks till stan och sen tog jag bussen hem. Surt, för jag hade tänkt gå hem också men som sagt någon ensam vagnpromenad blir det inte =/

Ikväll blir det grilla och mera utemys. Härligt!!

image141
Bild från tidningen =)
ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR DIG UNDERBARA UNGE!!!!

Lilliz sjuk =(

Efter en underbart lugn måndag, en helmysig dag då Snorpans humör var på topp och vi höll väldigt lågt tempo, myste som tusan och ägnade mest tiden åt varandra, blev det en tisdagsförmiddag med mera ståhej. Linus är sjuk igen, hans mage fungerar inte alls som den ska och imorse var det dags igen =/ Tvätt, dusch, mera tvätt och lite ompyssling. Stackars Lilliz! Jobbigt att behöva ha det så, dessutom gör det så jäkla ont i hans mage. Så fort han blir frisk ska vi iaf till provtagningen och testa ifall han utvecklat allergi för något ytterligare. Hoppas inte, tycker det är fullt tillräckligt med mjölk, ägg och nötallergi. Alice passade iaf på att sova imorse när det var som värst och det var väl tur det, så jag kunde pyssla om lillkillen ordentligt.  När hon sen vaknade var det grötdax och det funkar faktiskt riktigt bra med gröt nu. Värre är det med puré! Bläää tycker Snorpan och spottar vilt, men vi kämpar vidare =)  I eftermiddag får det bli en långpromenad i det fina vädret. Behöver ut och gå, sortera bland tankarna och njuta av den underbara tid som bjuds därute nu.

image140

Mammasdag

Morsdag, visserligen förtjänar en mamma uppvaktning kontinuerligt men själva dagen är ett kommersiellt jippo om du frågar mig. Mamma var iaf här och blev då uppvaktad med ett foto på familjens senaste nyförvärv, ett väldigt fint foto på en väldigt fin bebis. Skulle egentligen kört hem till mams och fikat men när skötväskan var packad, Snorpan satt i bilstolen och jag skulle låsa dörren slog det mig att nycklarna var inlåsta i bilen. M är på fotboll så hans nycklar blev vi inte heller hjälpta av.


Är lite söndagsseg idag. Var en lugn kväll igår, det blev schlager (om man nu kan kalla det så), hämtmat framför tv:n och ett par glas vin till det. Det är förbaskat skönt att stundtals göra inget och istället endast vara. Åtminstone njuter jag av att få krypa upp i soffan ensam med M ibland och bara känna hur jäkla underbart livet tillsammans med den jag älskar är. Jag inser att jag är lyckligt lottad som får dela mitt liv med honom.


Idag ska jag iaf försöka få lite gjort. Tvätten kallar, kylskåpet gapar tomt och toaletten skulle behöva en dusch av Ajax. Men först ska jag ta upp min flicka som vaknade precis nu och i och med det så känns det som om allt det andra kan vänta en stund till.

image139

I ram blev den här bilden en perfekt morsdagspresent.






Lugn lördag

Lördag igen och det känns väldigt lugnt. Mina grabbs är hos sin pappa och M´s pågar är på semester med sin mormor. Märkbart tomt här. Bara M, jag och Snorpan hemma, varav två av de precis nämnda ligger och vilar just nu. Med tanke på att jag sitter här så är det enkel matematik. Åkte en runda till Åhus innan. Blev en liten promenad och en god sallad till lunch. Blev också en ny bodysuit till Snorpan. Var en runda på EKO:- innan vi körde hem igen. Vad kvällen bjuder på har jag ingen aning om. Kanske tar vi en promenad till stan och käkar nåt. Kanske blir det schlager, fast helt ärligt så är jag inte särskilt sugen på det. Känns uttjatat för längesen.

Nästa lördag blir det iaf fäääst! Ska på tjejfest hos Jessica. Whaaa känns som om det är hundramiljardertusen år sedan jag var på tjejfest!  Tänk om jag glömt hur man gör, känner mig som ett ufo och sitter som en tråktyst trebarnsmamma i soffan och knaprar salta pinnar hela kvällen?! Fast.. Nää.. det är nog ingen risk - min trut brukar glappa rätt bra när det är tjejpartaj och vi brukar ha väldans kul.  Inte utan att man längtar lite :)

Och YES nu har min favvo-Fredde börjat blogga. Äntligen.

image138

Bara för att hon är den finaste flickan i världen <3


UppNerFramÅTebax

Ännu en helg är slut. Har varit en ganska lugn och skön sådan. Mest varit hemma och smågrejat. Det är skönt, avkopplande och välbehövligt.  l fredags var vi ute och käkade, igårkväll var M´s bror, sambo och barn här. Vi grillade och hade trevligt. Ikväll var vi hos systerstor en runda och fikade, också det trevligt.

Allt har varit bra, allt är bra, förutom att jag just nu är i grubblarstadiet. Ja jag hamnar ju där emellanåt... Vrider och vänder på saker, tänker och funderar. Går upp, ner, upp, ner... men jag behöver det ibland. Försöker iaf så smått trassla mig ur denna härva av tankar. Funderar just nu mycket på relationer. Har ibland dåligt samvete för att jag inte har förmågan att vara en idealisk mamma, vän, sambo, dotter... Hör inte av mig tillräckligt ofta, är inte tillräckligt positiv och glad, tar mig inte tillräckligt med tid - men ibland finns inte orken. Ibland har jag behov av att bara få vara. Jag vill inte behöva försvara hur jag prioriterar, mina val, eller vilka jag föredrar att träffa. Glad att jag har Laline - behöver inte säga mer än så. Också oerhört glad att jag har min vän Jessica, fantastisk kravlös vänskap - kräver aldrig att jag måste höra av mig si eller så många gånger under en viss tid, ger mig aldrig gliringar om att det var längesedan vi sågs, tycker aldrig att jag borde vara lite mer si eller så... Tror jag skickat 100 sms till henne i helgen. Och fått 100 svar. Inte för att hon någonsin känner att hon måste svara - utan för att hon vill det. Sådana människor/relationer uppskattar jag.



Till sist: måste bara bjuda på två underbara bilder:

image136

Vilken fantastisk underbar kompis jag fått som sällskap här på filten =)

image137

Lillebror ramlade ner från studsmattan och slog i benet. Gjorde så ont att han inte kunde gå. Kreativ storebror avhjälpte genast problemet. En skateboard och en brassestol  blev en hemfixad rullstol=)

Saknad dagbok

Jag skrev under en tid i mitt liv dagbok under många år. Har sparat de flesta och just idag skulle jag vilja leta fram och kunna läsa en alldeles speciell.. men det är ingen idé att leta.. den finns inte.  Just den speciella är för längesedan förstörd, kastad. Hur kan man vara så dum?! Jag vet vad där stod, men jag vill läsa orden som då var min verklighet. FAN!!!!!!


Mammatankar

Aaaaaaahhhhhh vad jag älskar mina underbara kids. Ville faktiskt bara säga det, att få vara deras mamma är det bästa som hänt mig någonsin.

Ljuvlig promenad med Snorpan och Lilliz idag. Linus pratade på som bara den, han hade massor att berätta. Han har så härliga funderingar Lilliz och idag hade han ett långt utlägg om att det var synd om alla som röker - för de kommer inte leva lika länge som alla andra. Dessutom tyckte han att det var taskigt att hans kusins mamma är rökare, eftersom han nog trodde att kusinen helst ville ha en levande mamma... Många funderingar som ska klargöras där =) Kortspel med Lucas ikväll. Lucas är den absolut sämsta förloraren i hela världen, alla kategorier  (John McEnroe kan slänga sig i väggen) han avskyr att förlora - men älskar att tävla. Ikväll vann han och lika arg som han blir vid förlust, lika glad blir han vid vinst. Så fantastisk go är min storkille. Nu är han kär också. Igen. Kul känns det att han delar det med mig för det är ingen självklarhet att man få vara med i en tioårig grabbs kärleksliv, men det får jag. Världens sötaste är hon - och de delar hjärta. Det är stort. Snorpan.. ja hon e ju bara för härlig. Imorse tyckte hon att vi sovit klart vid femtiden. Låg och tjatade lite, gaaaa, goooo, gaaaa och när jag inte svarade så vände hon sig om och försökte väcka sin pappa =)

Jag är verkligen glad och tacksam över mina älsklingar. Det finns stunder när man inte hinner med, inte orkar, inte har möjlighet att vara en supermamma och jag tror faktiskt att det är bra. Perfekta föräldrar skulle förmodligen skapa en jäkla ångest, kanske tur att de inte finns. Ska försöka sopa undan det dåliga samvetet nästa gång det dyker upp för att jag brustit i mammagrejen. Ska istället njuta av att jag förmodligen är en alldeles lagom bra mams som förhoppningsvis kidsen återvänder till även efter föräldraberoende-perioden. JAG ÄLSKAR ER <3

image131

image135


image130

image134

image132

image133

Måndagspromenad

Promenad till stan i förmiddags =) Tyvärr var ju inte vädret lika härligt som de senaste dagarna, men det var mysigt ändå. Kände mig iaf väldigt utvilad imorse. Alice har sovit gott hela natten, vilket hon inte gjort de senaste nätterna. och jag antar att det berott på värmen i sovrummet. Hon har vaknat flera gånger och varit törstig, märks tydligt då hon bara velat äta lite lite och somnat om nöjd och belåten efter att hon ammat en pyttekort stund. Tyvärr gillar hon inte vatten något vidare utan det får bli att amma. Inatt har hon iaf sovit hela natten, skönt! För även om jag också somnar om direkt tillsammans med Snorpan så känner man av när sömnen blir rubbad flera gånger per natt.

Blev lite shoppat i stan idag. Köpte shorts, jeans och t-shirts till pojkarna. Blev ett par leggings, en pyjamas och.. hrmpff... ähum.. två klänningar till Snorpan också. Jaja nog tjatat om det ;) Tog även en promenad hem från stan, skönt att få röra på sig lite. Ikväll var Laline och jag en snabb runda på Kids Corner. Snorpan var verkligen i stort behov av en rejäl haklapp då hon (och köket) ser ut som en smärre katastrof efter ett par skedar smakportions-gröt =) Förstår inte hur en sån liten bebis kan kladda så mycket ;) Efter Kids körde vi hem och fikade. Mumsa! En mysig dag i lagom tempo. Känner verkligen att jag behöver sådana här dagar nu och tänker unna mig fler av dem framöver.


image129

Söndagslugn

Jag älskar det här vädet! Och nu när altanen äntligen är (i stort sett) färdig är det ju bara så underbart.  Konfirmationsfest där igår, mysig frukost där ute imorse och ikväll blir det grilla. Äntligen känns det som om livet börjar komma ifatt. Alice har varit mycket gladare de två senaste dagarna då vi haft massor av tid till  henne. Hon är egentligen en väldigt enkel bebis om hon bara slipper för mycket ståhej. Imorgon får det bli en promenad in till stan, sommarvärmen kastade omkull en ordentligt och det är dax att inventera bland pojkarnas kläder.  Alice garderob är ganska välfylld, men den behöver faktiskt förnyas ytterligare med lite t-shirts, korta leggings, korta pyjamaser och nej tyvärr behövs inte alls någon klänning =( 

Ååå vad jag önskar att denna sommaren kommer bli riktigt fin. M ska vara ledig mycket i sommar, vilket också innebär mycket tid tillsammans. I sällskap med dem jag älskar njuter jag verkligen av livet.


image127

image128

Vill inte

Har egentligen inte alls tid att sitta här..  men vad f-n har man tid till egentligen?! Ännu en dag som  gått i alldeles för högt tempo. Ännu en dag som rusat på och nu vill jag snart inte mer - Jag vill hoppa av. Jag vill varva ner, njuta av att jag faktiskt har förmånen att vara hemma med Alice, njuta av sommarvärmen som redan slagit till, gå på långpromenader,  sitta ner och dricka kaffe, cykla till någon vän, prata, ta det lugnt, hitta ro. Inte imorgon heller. Då blir det ännu värre, men nästa vecka - sen jävlar skiter jag i det här tempot. Jag får bli en värdelös mams ett tag, missa fotbollsträningar, hoppa över grillkvällar på skolan - för nu vill jag tillbaks till den jag egentligen är och just ikväll känns det som om det är minst hundra mil dit...

...och avståndet till oss är ännu längre. Jag saknar det.

Peter å systerstor var här ikväll. M fick hjälp av P med altanen (TUSEN TACK!) och syster passade Alice medan jag å Laline (om du bara visste hur mycket jag tycker om dig!) var på musikklassernas vårkonsert. Så duktiga är de. Konsert efter konsert imponerar de med sina färdigheter, sin samarbetsförmåga och sina storslagna shower. Intresset för att sång och musik förenar 180 elever och jag är glad och stolt över att Lucas få vara en del av den samhörighet och den glädje som utmärks just där.

Nu väntar duschen.

Sen sängen.

Och snart förhoppningsvis lite bättre tider.



image126

Klänningval?!

Varit på BVC idag, Snorpan växer så det knakar. 6440g nu och 63 (!) cm, min lilla bebis blir ju stor =/ Snart dax för babysim. Lucas ska följa med idag, han är så otroligt glad för Alice och har i flera veckor frågat om han inte kan få följa med när hon babysimmar. Igår hade han förklarat för sin lärare, som gav han ledigt för att få följa med lillasyster =) Efter simturen ska det planteras lite här hemma. Tomater, jordgubbar och smultron till pojkarnas stora glädje, sen köpte jag lite annat gott åxå som förhoppningsvis ska förgylla en och annan sallad till grillmaten i sommar =) Jisses vad man blir på bra humör av det här härliga vädret. har egentligen bara ett dilemma.. Hängt undan två klänningar på Po.p och en av dem ska hämtas i em. men vilken??? Gillar båda ju, men med tanke på Alice garderob ser ut så kan jag inte hitta någon som helst anledning att välja båda =/


image124image125
Den turkosrandiga? Eller en singoallaklänning med samma tryck som på linnet här ovan?

Söndagsdelgivande

Söndagskväll igen! Varför går alltid helgen alldeles för fort? Fredagen var härlig, ledig fredag tillsammans med mina barn. Var i stan på marknad (får den kallas så?) och sen var det mys framför tv:n. Tid tillsammans är bra tid, ensamtid är också bra tid - fast på ett helt annat sätt. I torsdags var jag ifrån Alice i flera timmar för första gången. Jag å Carro fick ett ryck och stack till Nova. Blev lite shoppat för oss båda två och jag kunde faktiskt slappna av och njuta av att i stunden bara få tänka lite på mig själv. Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagslatte utan att behöva ta hänsyn till någon, kändes fantastiskt lyxigt men också välbehövligt. Jag förnekar inte att jag ibland behöver space, utrymme då jag inte bara är mamma. Visst, jag tjatade nog en hel del om hur Alice hade det där hemma men Laline övertygade mig om att hon givetvis hade det hur bra som helst. Naturligtvis hade hon det också, hon var ju tillsammans med sin pappa.


Igår var jag med Lilliz på fotboll. Cup på hemmaplan. Riktigt trevligt faktiskt trots att jag inte fick se en enda match =/ Jag och de flesta andra föräldrar i laget var fullt upptagna med att grilla, sköta kiosken o.s.v. men Llliz berättade gärna att de vann tre matcher och spelade en oavgjord =) På kvällen var Carro å Linus här. L hjälpte M med altanen och sen grillade vi gott och hade som vanligt jättetrevligt =) Altanen ja.. jodå det går framåt! Har hänt en hel del där ute i helgen. Idag var Laline här och passade Snorpan så jag fick lite mer målat på trädgårdsmöblerna. (Tack Bästa! Du är verkligen en ängel.)


Alice har förresten fått provsmaka mat =) Majspuré två gånger och gröt tre gånger gånger, Gröten smakar visst bättre än purén och än har hon inte gjort några högljudda protester över provsmakandet, men så är hon ju också en rätt nyfiken tjej. Kan inte fatta att hon är fyra månader nu och idag är det på dagen ett helt år sedan vi fick ett positivt grav.test. Testade egentligen dagen innan avsatt testdatum (man får en sådan av IVF-kliniken), jag å M hade nämligen bestämt oss för att dela en flaska vin på kvällen, men jag ville ju vara helt säker på innan att det inte var någon bebbe i magen - motsatsen vågade jag överhuvudtaget inte hoppas på. MEN i magen fanns vår Liten och jag glömmer aldrig den känslan då M läst av testet och berättade resultatet för mig. Jag är så otroligt glad, tacksam och ödmjuk över den hjälp vi fick och att resultatet av det är vår älskade Alice.

image123
Gröt smakar ganska ok

RSS 2.0