Cirkus

Helgen gick i en rasande fart. I lördags var vi hos mina föräldrar. Vi hade en himla trevlig kväll och vi valde att stanna över i husvagnen. God mat och dryck, massa prat, skratt och lite kortspel på det. Tack fina ni ♥ Igår var det sen kalas för Ebba.Det var lite cirkustema på kalasandet så det fick vi såklart fixa till. Himla tjusigt.

 

Idag känns det som att-göra-listan är jäkligt lång. Förra veckan struntade vi stort sett i allt när solen stekte, vi tog vara på varenda dag som bjöd på sol och bad. Idag skiner dock inte solen så idag måste vi få en massa gjort. Tvätt, städ, trädgårdsfix, handla, träna, måla, skruva ihop möbler och så ska det göras en massa matsäck inför morgondagen. Tur vi tog en rejäl sovmorgon så vi har gott om ork. Nu kör vi!

 

 

 


Njuter

Oj så vi semestrar. Veckan har bjudit på underbart väder och det tar vi såklart vara på. Egentligen har vi haft en hel del som borde göras men icke när solen steker. Har ju hört att det dåliga vädret är på väg tillbaks så bäst att passa på varenda sekund av sol som ges nu. Nya bilen har mest fått transportera oss till bad och det är jag himla nöjd med. Igår var mamma och Bojje här på grillat. Vi spelade lite kort och traggade. Idag blev det rester till middag och ikväll har jag faktiskt hunnit med ett par maskiner tvätt. Skönt med semester. Skönt att ta dagen som den kommer :) Nu slötittar vi på OS-invigningen och snart kallar sängen. Just det, bilder på omgjorda sovrummet ska jag fixa till. Och så borde jag lägga upp en video på Alice som är på väg att lära sig simma på riktigt. Ryggsimmet sitter som en smäck :)


Ronneby, bil å nåt litet som stör

What a day! Vi vaknade alldeles för sent.. men visst är det väl så man ska ha det när man har semester?! Frulle, matsäck och badkläders-packning jobbade vi undan i ett bahagligt tempo. Sen stack vi och hämtade barnens kusin Calle och därefter körde vi till Ronneby och Brunnsbadet. Underbart härligt. Vi fick träffa finaste Leon med familj och även mina tvillingkusiner med familjer var på plats. Solen sken från en klarblå himmel och vattnet i poolerna var behagligt. Lever länge på sådana här dagar. Fler mottages tacksamt.
 
Ikväll grillade vi (ja varför låta bli?). Visserligen bara burgare och till det åt vi hemgjord potatissallad. Mattias har roat sig med att tömma, städa och fixa bilen (pust, tar längre tid än man tror). Imorgon får vi en ny familjemedlem och det är dax att säga tack och adjö till den bästa vi haft (hittills). Vår nya bil står nämligen på Ford och väntar på att bli hämtad under morgondagen. Visserligen är jag väldigt icke-intresserad av bilar men såklart ska det bli himla kul med en sprillans ny bil (och att den är betydligt billigare i drift klagar vi inte på). Samidigt har jag verkligen älskat vår S-Max, så lite blandade känslor får jag nog säga. Aja Mondeon är riktigt snygg och jag tror jag kommer gilla den precis lika mycket som vår nuvarande :)
 
Förövrigt är livet fint. Det finns visst nåt litet som stör. Något jag trodde jag skulle slippa störas över. Men jag ska skaka av mig det. Jag ska göra som min älskade älskling säger och låta bli att lägga energi på de som ej förtjänar det. Vi är kapabla nog att fatta våra egna beslut och göra det som är bäst för oss. Om sen våra sk vänner har åsikter om det och tillåter att vår relation förändras för att vi inte låter deras vilja styra våra liv - så är det deras problem. Min man har så rätt. Jag vet det. Jag klarar mig utan folk som försöker sätta sig på mig, jag klarar mig utan kravfyllda och utan icke-ömsesidiga relationer. Punkt.
 
Nu dax att natta sig och sen spana in veckans Allsång. Mattias ska visst hjälpa Calle och Linus med att slå upp tältet i trädgården. Tokungar.
 
 
 
 

Möte å strand

Dagen startade på CSK och med vårdplanering för pappa. Jag och Pia var med på mötet och det gick hur bra som helst. Pappa kommer få mycket hjälp vilket ju är toppen. Viktigt i allt är att man inte tar ifrån honom det liv han vill ha och det han klarar på egen hand. Det gäller att hela tiden se människan bakom behoven och hjälpen. Inte köra på det man själv tror eller tycker blir bäst utan utgår från den det faktiskt gäller. Nu ligger vi på beachen! Ä N T L I G EN . Ikväll blir det grillat och ett glas bubbel. Så var det semester på riktigt då :)

 


Tokigt!

Jag är smått galen. Kan inte sluta när jag väl börjat. Klockan är 02.17 och vi har precis krupit ner i säng. I flera dagar har sovrumsprojektet pågått. Egentligen skulle vi inte men så bara regnade och regnade det och ja då kunde vi lika gärna sätta igång :) Idag har det hänt massor. Lite återstår men inatt sover jag gott ;)


Besök på sjukhuset

Idag har jag varit på sjukhuset och hälsat på min pappa. Av olyckliga skäl hamnade han där i onsdags och ja vad ska man säga? Han hittades av mina syskon liggandes på golvet där han förmodligen legat under två dygn. Det ska inte behöva hända någon.
 
Det kändes bra att hälsa på honom på sjukhuset idag. Jag vet att vi inte har någon far-dotter-relation. Jag vet det och det är absolut ingenting som stör mig. Kanske var det anledningen till att jag åkte och besökte honom idag. Jag vill inte att han ligger där på sjukhuset och tror att jag är arg, besviken, ledsen eller likgiltig inför honom. För det är jag inte. Jag är inte arg, jag är inte ledsen eller besviken på honom. Och jag är definitivt inte likgiltig inför att han legat där ensam på golvet med smärtor och förmodligen en jävla ångest. Jag är mer mänsklig än så.
 
Nej han har inte varit min pappa på det sätt som man önskar att en pappa ska vara. Men det gör ingenting. Jag mår bra, jag har en "pappa", mina barn har en morfar och jag har aldrig saknat honom som far för jag har aldrig haft honom på det viset. Ärligt talat så tycker jag mest synd om honom. Det finns en mängd goa barn och barnbarn som han hade kunnat ha betydligt närmare sig om omständigheterna varit annorlunda. Han har missat mycket och det är sorgligt tycker jag.
 
För egen del sörjer jag som sagt inte. För jag har inte missat. Och mina barn har världens bästa morfar - bättre än någon någonsin kan önska sig. Jag är lyckligt lottad.
 
Jag vet att man gör sina val här i livet och sen får man stå för dem. Jag har också val. Och jag behöver inte välja utifrån hur andra valt. Jag kan sätta mig över det och göra det som känns rätt för mig. Som att åka till sjukhuset och hälsa på. För att han inte ska ligga där och tro att jag är arg, ledsen eller likgiltig. För att det inte alls skulle kännas bra om det var den sista bilden han fick av mig.
 
Så känner jag. Så tänker jag.
 
 
 

Snacka om förberedd

Jag är förmodligen helt galen. Men. Grejen är den att häromdagen började jag och Mattias prata vinter och av någon anledning nämnde vi Alice vinterjacka som vi båda var galet nöjda med. Den bästa jacka hon någonsin haft var vi överens om. Efter allt rosa och blått är jag så himla sugen på något rött till Alice nu. Eftersom jag har sett MOLOs kommande kollektion så vet jag att de dessvärre inte har gjort någon röd jacka till den kommande vintern. Men så googlade jag. Och hittade fjolårets röda jacka till halva priset. Fanns kvar i en enda storlek och det var Alicens. Klick klick så har vi vintersäsongen räddad. Och snart åker den rosa fjolårs-jackan ut på Tradera :)
 
Hepp!
 
 

Hejsvejs!

Semestern rullar på. Inte utan att man trivs. Igår var vi hos Björn och Ulrika på en himla trevlig grillkväll. Patrik och Anette var såklart också där. Så himla enkelt. Ta med kött och dryck och kom och grilla. En inbjudan som passar oss perfekt. Ingen som ska handla, laga och fixa trerätters till femtielva personer. Vi startar grillen och ses i all enkelhet. Allt medan tjejerna leker och leker. Tack fina fina vänner.
 
Nu ska vi till bygghandeln. Byggplast ska införskaffas. Dax att renovera sovrummet :)

Torsdag

Massa regn var löftet idag så vi skippade husvagnslivet. Får se om vi åker imorgon istället.

 

Igår var jag med kollegerna på Lilla e och åt räkfrossa på La cusina. Mumsa.

 

Idag har Alice lekt med Lovisa hela eftermiddagen. Fyra timmar av lek, lek och lek. Lyckliga tjejer. Själv har jag målat den blivande sänggaveln och maken har roat sig med att klippa gräsmattan och att skaffa fönsterfärg. Mer målande väntar. Just nu befinner jag mig i bilen. När maken säger JA till det här utflyktsmålet är det bäst att kasta sig i bilen fort ;)

 


Nöjd

Nöjd med min första semesterdag. Himla nöjd med resultatet.


Hej ledighet

Semestern började på bästa sätt. Mysig morgon med mina kärlekar.
 
Frulle bjöds det på hos mammi och Bojje. Mattias är där och hjälper dem snygga till sovrummet. Jag och Alice har också varit där hela dagen lång. Hemma på en snabbvisit bara för att byta om till ett spinningpass. Jisses, spinning det har jag inte sysslat med de senaste 20 åren. Hujedamej hur ska detta gå? Jaja har man lovat så har man, jag hoppas Petronella kan guida mig i det här.
 
På mammas vind idag gjorde jag ett superfynd! En svart korgstol. Som snart är vit. Kommer passa så fint i vårt sovrum så småningom. Jihaa - nu Friskis, sen mammi och måla stolen igen :)
 
På torsdag kopplar vi vagnen och drar iväg några dagar. Just nu skiter jag i att vädret inte är riktigt med oss. Just nu bryr jag mig bara om lediga tillsammansdagar med mina hjärtan.
 
 
 
 
 
 

Last day

Att jag räknar ner. Inte längre dagar, knappt heller timmar. Mer minuter. Den här ledigheten är mer än välkommen. Efter en tuff vår med cellförändringar, operation, oro och ovisshet samt oro och konflikter kring över vem som skulle flytta från vårt hus, när och hur det skulle ske, så har jag känt mig ganska matt. Jag behöver den här semestern. Vi behöver tanka positiva dagar.

 

Blandade känslor är det dock. Det är ju trots allt sista dagen jag jobba på Butik lilla e. Jag har trivts bra här, men jag ser ändå fram emot höstens nya jobb. Visst känns det tufft men det ska bli spännande. Kan inte förneka att jag är taggad till tusen att återigen arbeta som pedagog. Det som skrämmer mig är montessoripedagogiken, ja inte pedagogiken i sig såklart men att jag inte har  kunskapen

 

Nej inte tänka på det nu. Semester. Och jag ska faktiskt ägna lite tid åt att läsa på om montessori. Den kunskap man inte har kan man ju i regel skaffa sig.

 

Ikväll blir det grillkväll hos familjen Persson. Planer på att planera en husvagnstur finnes också.

 


A n d a s

Oh jisses. Städa, fejja, fixa och ändå kommer jag ingenstans. Imorgon är sista jubbedagen och jag vill komma hem till ett rent hus. Älskling jobbar idag, hans sista pass - gissa om han räknar ner?!
 
Igår fyllde finingen år. Jag och Alice väckte honom med skönsång och frukost på sängen. Eller i sängen? Hela glaset med dricka spilldes ut så frullen fick intas som vanligt vid bordet. En ny grill fick han i paket, det behöves sannerligen. Satsade på en Weber den här gången och hoppas nu på fina grillkvällar framöver. Mamma och Bojje var här på kvällen och hjälpte oss inviga den nya grillen. Tack för en trevlig kväll fina ni.
 
Framöver ja. Jag känner mig jagad. Visst är det väl nu man ska varva ner? Men icke här tydligen. Veckan som kommer är späckad. Ja vi får se, blir det to much så hoppar vi nog fredagens poolparty och drar iväg med husvagnen kanske. Lugn. punkt.
 
 

Längtar

Känns som att man väntar, väntar och väntar och som om det ändå aldrig blir vår tur. Jag vill vara ledig med min familj nu. Ja jag vet jag har precis varit ledig och jag har precis varit iväg med barnen, men jag menar liksom ledigt med hela familjen. Jag och Mattias jobbar omvartannat nu och tisdag är vår första semesterdag. L ä n g t a.
 
Imorgon fyller älsk år, lite firande ska hinnas med innan det är dax för jobb. Älskar födelsedagar och kommer aldrig sluta fira. Punkt.
 
Idag skulle jag grejat mer med blivande sänggaveln. Bilden av sovrummet börjar ta form på riktigt i huvudet nu och jag tror banne mig att jag och Mattias börjar bli överens. Bra annars hade det ju bara blivit som jag velat ;) Tror i vilket fall att det kommer bli hur fint som helst. På sänggaveln ska jag skriva en text från vårt bröllop. Först tänkte vi ha en rad från en av låtarna som sjöngs i kyrkan men nu lutar det mer åt att vi ska ha de avslutande orden från våra vigsellöften (som vi ju skrev själva)
 
Nu soffhäng och lite allsång från i tisdags.
 
Och sen ännu en omgång flädersaft. Fjärde rundan var det ja.
 
 
 
 
 
 
 

At work!

Efter en hel veckas ledigt med konfirmationsståhej och mini-semme var det idag dax att göra comeback på jobb. Åtminstone i några dagar. MIn sista jobbedag är på måndag och sen jäklar ska det firas semester. Vädret inspirerar sådär men vi ska nog kunna fylla våra lediga dagar. Just nu letar jag inspiration till förnyelse av sovrummet. Jodåaåatt det funkar iallafall att måla när solen inte skiner.
 
Dagarna i Hällevik var bäst. Jisses vilka underbara ungar jag har.
 
Nähäpp dax för mera jubb. För en liten stund sedan passerade förresten Pär Andersson och Annika Anderssom här utanför. Alltså denna Pär måste vara sveriges roligaste människa förtillfället. Jag skrattade vid bara åsynen av honom :) Hans version av Mikael Wiehe i fjolårets Allsång är något av det sjukaste jag sett.
 
Nä jubb var det visst.
 
 
Blivande sänggavel?
 
 

Hällevik

Är i Hällevik med mammi och mina små. Vädret kunde (som vanligt?) fått vara bättre men det är skönt att bara vara iallafall. Kvällarna i förtältet är som vanligt mysigast vid husvagnssemester. Vi åkte hit i måndags och imorgon ska vi packa ihop för att åka hem. Tre dagar på jobb ska sen avverkas innan det äntligen är min tur att få riktig semester. Igår fick jag förresten mitt schema för hösten på nya jobbet. Jodåsåatt jag klagar sannerligen inte. Perfekt var ordet.


Lucas konfirmation ❤ 2012-07-08

Vilken fantastisk dag det blev. Tack alla som kom och gjorde Lucas konfirmation till en minnesvärd dag för honom och oss.
 
Det fick bli en tidig morgon här hemma. Lokalen skulle dukas och fixas, vi skulle göra oss i ordning och Lucas skulle vara på plats i slottsparken klockan tio. Självklart fick vi ihop det :) Mammi kom tidigt imorse och tillsammans med henne, Bojje och Anders fixade vi festfint i lokalen.
 
Klockan elva började konfan. Då var det strålande sol och riktigt riktigt varmt. Fantastiskt fint var det iaf och väldigt lättsamt att ha det utomhus. Lucas är nöjd med sin dag. Nöjd Lucas = nöjd mamma. Efter ceremonin var vi i klubbstugan i Fjälkinge och åt smörgåstårta. Självklart fikades det på kladdkaka också (Lucas har alltid kladdkaka när han bjuder till kalas). Ikväll när vi satt och pratade sa min älskade storkille att det var så skönt att alla kunde komma samtidigt och att folk pratade med varandra. Jag förstod precis vad han menade. Han blev glad av att se mig och Anders fixa tillsammans, av att se mig krama farmor, av att jag och hans pappas tjej småpratade och av att vi alla umgicks.
 
Jisses har aldrig förstått det där med separerade föräldrar som tvingar sina barn att välja bort halva sitt ursprung vid högtider. Skärp er för f-n och låt barnen vara barn.
 
Nu ska jag sova fort. Imorgon blir det Hällevik med mamma och kidsen. Love it.
 
 

Förbereda

Jodå det finns att göra minsann. Konfirmation för Lucas imorgon och jag vill att det blir både fint och högtidligt. För mig känns det viktigt att han får en speciell dag. Tack snälla mamma och Bojje för att ni hjälper till med det här. Idag har vi varit i stan och fixat det sista. Imorgon blir det tidig morgon då vi ska hinna duka i lokalen innan konfan börjar klockan 11. Måtte nu vädret vara med oss, konfirmationen är nämligen i Trolle Ljungby slottspark.
 
Nu dax att stryka kläder, göra flädersaft, laga middag, fixa naglar och ladda kameran!
 
 
 
 
 

Tomrum

Jaha vad gör vi här nu då? Vi som nyttjat varenda kvadratmillimeter av det här huset till fullo har nu plötsligt ett tomt rum. Känns märkligt. Vad ska det fyllas med?
 
I väntan på det svaret och i väntan på kvällens middag ska jag ta ett glas vin och njuta av min lilla semester. Förresten ringde de från nya jobbet idag och ville att jag skulle börja tidigare i augusti. Inte läge att säga nej eftersom jag ska vara ledig i september igen. Så vips kortade vi semmen med tre dagar.
 
Tomt:
 
 

Fin em

Lite sådär semesterkänsla då da. Ja jag vet, jag har tre dagar kvar att jobba innan den där riktiga semmen anländer. Men först en veckas ledigt nu och det njuter vi av. Dagen på jobb var seg. Varmt, kvalmigt och jag längtade mest efter att passet skulle ta slut. Det gjorde det ju också som tur var. Efter jobb blev det en runda på stan med bästaste Bästa Laline. Vi tog en vända i de flesta affärer och efter en hel del velande fick en klänning följa med mig hem. Fika blev det också, på Zekes som i gamla tider. Smakade ljuvligt med en Elvis idag :) Gott med fika, najs med en ny klänning i garderoben men bäst av allt var sällskapet ♥
 
Nu ska maken och jag ut på en pw. Barnen roar sig med Pippi på de sju haven så länge. De är lite så där brunbrända och soltrötta efter en dag med mormor och Bojje på Torsebro-badet. Lyckliga verkar de vara för det. Tack för hjälpen fina ni.
 
En bild på Lucas rum kanske? Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag verkligen är lycklig för att det rummet är hans nu. Lugn och ro. Trygg och harmonisk.
 
 
 
 

120705

Så där ja. Dagen började visst med irritation. Ska inte lägga energi på sånt egentligen men det är irriterande när man öppnar dörren på jobb för att bära ut gatupratare, blommor etc och man plötsligt inser att en kund tränger sig in. Jag smiter in och kikar lite. Nja alltså vi har inte öppnat ännu, jag har lite som ska göras innan dörrarna slås upp klockan tio. Jaja men jag ska bara kika lite. Jaha?! Jo jag skippar gärna att gå på toa, att sopa golvet, att sätta på kaffe och bära ner kartonger i källaren för att du ska kika lite. Pucko.
 
Slut på gnäll. Det blir en fin dag idag. Jag hoppas kunna sluta nån timme tidigare än beräknat och förhoppingsvis blir det fika med världens Bästa i em. Sen väntas en veckas ledigt innan de tre sista arbetsdagarna på Lilla e ska avklaras. Blandade känslor var det ja. Perfekt att ha lite semester innan semestern iallafall.
 
 
 

Hel i mammahjärtat

Ligger på en solstol vid brunnsbadet i Ronneby och steker. Sämre lediga dagar kan man ha :) Jisses som jag njutit de här dagarna, semesterkänslan är påkopplad även om det faktiskt är två veckor till min riktiga semester börjar. Aja två dagars jobb nu sen vankas ledighet igen. 
 
Nu har vi äntligen varit och hämtat Lucas från lägret i södra Hoka. Underbart att få se honom, ljuvligt att få krama honom- äntligen hel. 
 
Tror Lucas blir himla glad när vi kommer hem. Igår fixade vi till hans nya rum och jag är riktigt nöjd. Hade nu blogg.se-appen funkat skulle jag bjudit på bild. Gårdagen ja, fantastisk. Vi var visserligen bara hemma, barnen badade i poolen mest hela tiden, Alice körde elbil och mellan varven plockade hon vinbär, smultron och jordgubbar från trädgården, de första potatisen togs upp och njöts till middag tillsammans med sill och annat gott. Och på kvällen hjälpte mina söta föräldrar oss med att fixa klart Lucas rum. 
 
Ja jisses - semesterlängtan och suget efter tillsammanstid är stor. 
 
Dagens tips! Har ni någon dag över att slå ihjäl på semestern så prova brunnsbadet.

Bil

Liten har tömt spargrisen och är nu hur lycklig som helst. Häromdagen var hon hos kompisen Märta-lie och fick testa hennes lilla bil. Alice blev såld direkt. Sedan dess har det tjatats om kronor och spargris :) Efter en liten provtur står nu bilen på laddning, imorgon lär det bli en längre sväng.
 
Nu dusch och ladda för en kväll hemma hos systerstor. Tänka sig att imorgon har jag och Mattias faktiskt en ledig dag tillsammans.
 
 
 
 
  
 

Juli

Första juli. Överallt utom på himlen. Solen tycks mest lysa med sin frånvaro.
 
Aja igår hade vi en fin dag iaf, även on jag till största del spenderade den på jobb. Trots det fina vädret så hade vi en hel del kunder så dagen gick i ett. Tyvärr fick den ett tråkigt slut då vi återigen hade besök av en välkänd snattare. Sjukt. Välutbildad småbarnsförälder som snor kläder till barnen. Ja efter gårdagens händelse hoppas vi nu att h*n inte kommer tillbaka något mer. Hur mycket denna människa stulit för allt som allt vågar vi inte ens tänka på. Det tog nämligen lång tid innan vi fattade och innan vi sen såg det första gången. Blä.
 
Efter jobb kom mammi, Bojje, Carro, Linus och Leon på ett snabbt besök :) Mina tokiga ungar passade på att hoppa i poolen och ta ett väldigt svalkande dopp. Jisses, vi har precis fyllt den och vattnet som kommer ur slangen är allt annat än behagligt. På kvällen var vi bara hemma. Ingen av oss orkade ens tänka på att handla och laga mat så det fick bli lite thai på altanen. Och Linus fick äntligen sin efterlängtade sushi. Blä. 
 
Nu ska det röjas! Kaffemuggen är tom och kidsen är nyvakna(!)
 
Trevlig dag på er.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0