Var är min ork?

Onsdag... har varit hemma i veckan. Kräk och sjukdomar och idag semester. Pojkarna har ju lov från skolan. Imorgon blir det dock till att återgå till heltidsjobb, första 8-timmarspasset bland de 25 barnen på tre veckor. Vet i f-n hur jag ska orka. Känner bara att det inte kommer funka. Sover dåligt på nätterna, vaknar runt fyra, ligger och vrider och vänder mig i sängen, men kan inte somna om.  Ibland är soffan ett bättre alternativ, då kan ju iaf tv:n stå på å man kan slötitta lite, även om det är sjukt tråkiga program så tidigt på morgonen. Kom på mig själv i förrgår natt med att jag legat å glott på tv-shop i en halvtimme, snacka om meningslöst tidsfördriv. Varför vaken då? Drömmer, funderar och hittar ingen bekväm ställning att sova i. Sova på rygg går inte längre, bebis trycker på och jag blir yr och illamående. På sidan funkar det en stund, men får ont i fogar och i den höft vars sida jag ligger på - så det blir ju ett evigt vändande. Att sova på mage, ehhh nej =) det var längesen! Har vilat mycket på dagarna nu när jag varit hemma, välbehövligt och skönt. Känner mig helt ur form för tillfället och jag tänker inte låtsas som om jag kvittrande går till jobbet imorgon. Jag vet faktiskt inte var jag ska hitta orken. Nej jag vet - graviditet är ingen sjukdom, men inte fan behöver man låtsas om som om det är ett normaltillstånd som INTE påverkar kroppen, orken och den fysiska aktiviteten. Dessutom e det väl allas rätt att få må så bra som möjligt?? Gravid eller inte.


Samtalet med spec.bm igår gick bra, men var sjukt jobbigt. Antar dock att det var nödvändigt och att det inte var enda och sista gången jag var där. Tycker det känns jättejobbigt att behöva ta tag i saker som man för längesen gömt undan, men hoppas iaf på en positiv upplevelse denna gången och att jag kan gå vidare snart. Grubblerier och funderingar är som sagt en anledning till vakna nätter..


Ikväll tänker jag rota fram Litens kläder ur skåpet och kolla hur mycket h*n egentligen har i klädväg. Känns som om vi kommit en bra bit på väg nu i införskaffandet av bebbe-prylar =) Igår köpte vi bilstol, Kids corner hade 20% på allt så det var lika bra å passa på. Stolen hade vi valt för längesen så det var bara att slå till. Säng, vagn, bilstol... allt är valt å inköpt =) fattas fortfarande en del kläder, lite små saker och ett skötbord, men än finns det ju tid. Dessutom siktar vi på att åka till Ullared nästa helg och där ska finnas en bra babyhörna har jag hört. Bara man nu orkar med att gå där =/ Zzzzzz....


Nä nu e det dags för middag, sen blir det soffan en stund. Ska kolla på riskförlossningar på TV4 fakta. Smart va??!



Sjuk helg och mycket tankar

Vilken sjuk helg.. Kräk, kräk, kräk! Linus började i fredagsnatt. Hela natten gick åt till att duscha, torka, bädda rent, hämta papper, tömma spannen..å så mera kräk. Natten kan sammanfatts som äcklig, tråkig, sämnlös och stackars Lilliz. Idag var det då Lucas, efter hockeymatchen mot Rögle (som de förlorade med 9-8) kräktes han åxå och det har blivit många fler gånger sedan dess. Han är kvar hos sin pappa ikväll, jag pratade med han i telefon och han lät riktigt krasslig. Nu ikväll var det Max (o)tur å mera kräk. Så att man skulle slippa den här magsjukan kan väl räknas som utopi?!  Usch..jag vill INTE!


Helgen har varit sisådär, känner mig lite låg just nu. Inte beroende på sjuka barn, utan mest av andra skäl.. ja flera skäl faktiskt. Kanske är det jag som krånglar till det hela och kräver för mycket? Kanske borde jag inse att det bara är såhär?  Eller kanske är det just det jag inte borde.. Suck..Vad vet jag? Och hur ska jag kunna veta? Men det finns saker som verkligen kan göra mig glad åxå.. Glad att jag har mina underbara pojkar..å att jag har  Liten i magen. När livet känns trist lättar en spark från  h*n upp det hela betydligt och glädjen över att h*n faktiskt finns därinne tas ju aldrig ifrån mig! Idag har jag (och Laline) varit och köpt säng till Liten. Var på Toddler igår och såg den. Ahhh en helt ljuvligt fin, perfekt spjälsäng, den hade verkligen hög måste-ha faktor, så nu står den i förrådet  =) Imorgon ska jag träffa en spec.barnmorska. Anledningen? Prata om förlossningen, det är ju liksom oundvikligt att gå igenom en sådan när man befinner sig i det här stadiet som jag gör. Får väl se vad det samtalet kan ge. Hur som helst så längtar jag massor efter Liten..

.


Mer MER!!

Jisses hur trött kan man bli? Har sovit en stund i eftermiddag och det är så skönt! Blir helt nervös när jag ser andra gravida som verkar ha hur mycket energi som helst och som orkar köra på i värsta motorvägstempot.. Själv känns det som om jag ständigt sitter i en lååång bilkö *gäsp*  (herregud hur orkar de, har jag missat nåt kosttillskott för blivande mammor som gör en outtröttlig??) Bebsing är lite tråkig just nattetid, jag vaknar flera gånger och det är inte bekvämt att sova på något sätt. Längtar efter att kunna sova på mage igen =) Idag har chefen hjälpt mig med att fylla i ansökan om havandeskapspenning, inga förhoppningar alls om att få det beviljat, men jag har iaf följt min bm´s råd och åtminstone försökt. Glukosbelastningen igår gick jättebra, var inte allls så farligt som jag trodde det skulle bli. Sockerlösning till frukost är väl inte den optimala drömstarten precis, men som sagt det gick ner och jag behöll det =) Sen satt vi tre blivande mammor och bara väntade på att två timmar skulle passera och sköterskan skulle ta ett stick i fingret. De andra tjejerna var jättetrevliga, jag hade tagit med bok å tidning att fördriva tiden med, men med gravida magar omkring sig blir det mest bara bebbe-prat =).

På BM besöket visade det sig  (givetvis) att hb´t var för lågt och jag måste verkligen skärpa mig med järntabletterna, jag menar hur svårt kan det vara å komma ihåg ett par piller om dan?! (Å sen ha mage till att klaga på trötthet dessutom..) + 6 kg visade vågen nu och det är väl ok, men sen gick jag info om att man under den sista tiden går upp mellan 1-3 kg i månaden.. Hjälp, hur ska det här sluta??!!! 2,5 månad kvar vilket alltså kan innebära nästan 8 kg till!! Suck.. jag som känner mig som en elefant modell större redan. =/ (ja du Liten, när det här är över ska du minsann få hänga med på varenda promenad som ska ta bort det överflödiga som stannar kvar när du lämnat min kropp!) Ikväll är det personalmöte på jobbet, gör ingen hemlighet av att jag hellre suttit hemma och druckit päron Mer, men personalmöte får ju gå det åxå, förresten kan ju alltid ta med sig en Mer.

image10

Assist eller artist.. det är frågan!

Söndagkväll och ännu en helg har gått. Helgen rusar, sin vana trogen, alltid iväg. Hockey igår, hockey idag. Lilliz hade rätt, han var as-bra och idag blev det vinst med 8-3. Frågar man Lilliz om han gjorde mål så svara han glatt  "Nä, men jag gjorde en artist" :D  Ja.. Assist eller artist.. det jan ju faktiskt vara en hårfin skillnad =) Förutom hockey har det inte hänt så mycket i helgen, de är oftast ganska lugnt nuförtiden. Anledningen är väl att veckorna är så j-vla intensiva så åtminstone min ork till att hitta på något är slut långt innan fredag, dessutom har jag av olika anledningar bara tappat lust till att göra en hel del just nu =/ Fast till helgen som kommer, ska pojkarna till sin pappa och då ska jag ta mig i kragen å se till å hitta på nåt, försöka göra nåt kuligt, men samtidigt ta det lugnt och bara njuta. Man kan ju inte bara sitta här å vänta på bättre tider..

Jobbar halvtid i veckan som kommer åxå, skönt! Det är verkligen skillnad! Sammandragningarna är inte alls desamma när man kan varva ner och inte köra på i det sjuka tempo som jag snurrat på i den senaste tiden.  Imorgon ska jag till min BM, ska göra glukosbelastning, det är ÄCKLIGT! Näst efter förlossningen är det denna dag jag fruktat mest under graviditeten. BLÄ..hur kan man komma på idén att dricka flera deciliter sockerlösning på tid och på fastande mage? Visst är det viktigt och kolla (grav.diabetes) men det är ÄCKLIGT likförbannat =/ När jag väntade Lucas och gjorde den gick det rätt så hyfsat, men när jag väntade Lilliz fick vi avbryta, spydde som bara den och hela undersökningen blev missvisande och meningslös, menmen vi får väl se hur det blir imorron.

Nu väntar Zzzzzzz...ängen  =)

Klok kollega

Mitt i natten ju.. sitter här vid datorn och dricker päron Mer! Hur sjukt gott är inte det?? *Måste ha!!* Borde egentligen inte sitta här, ska upp alldeles för tidigt imorgon då Lilliz har hockeyträning. Hockey är skitkul, men helgmorgnar med sovmorgon är så skööönt! Nåja enligt egen utsago är Lilliz "as-bra" på hockey och det är väl tur eftersom det även på söndag står hockey tidigt i kalendern. Så oavsett vad man tycker om att ha sovmorgon så antar jag att det bara är att hoppa ur sängen och klä sig för ishallen i alla fall.


Jobbat halva dagen idag, (sjukskriven 50% denna och nästa vecka), känns faktiskt lite taskigt att lämna stället i halvtid, men lyckliga mig har iaf en fantastisk kollega. Citerar: "men skit i det här stället nu Amanda du har ju viktigare saker att tänka på. Kanske det är sista gången du upplever en graviditet och bebisen och du har rätt att njuta och må BRA! ! Det här huset kommer stå kvar i all evighet, det kommer en annan tid längre fram då du kan fokusera på ditt jobb... gå hit och gör de timmar du måste, men ta det inte så jäkla allvarligt, frossa i stället i graviditet och din bebis så mycket du bara kan!" Alltså kan man annat än tycka om en sån människa?! Hon har verkligen fattat vad det handlar om! Jag lyssnade och tänker ta till mig av det hon sa. Det är ingen hemlighet att jag räknar neråt nu, ca åtta veckor kvar att jobba. Ahhh jag längtar verkligen efter Liten! Förresten har Liten fått nytt påslakan =) Randigt PO.P påslakan, köpte det på Tradera, alldeles nytt =) Såå fint, nu kommer säkert bebis kunna sova gott! (Om h*n nu kommer sova i SIN säng alls :P).  Jag måste iaf försöka göra det NU.. sova i min säng alltså.


Fint  va =)

Så blev helgen..

Fredagen var hur bra som helst! Först var jag å systerstor på Nickes jobb och käkade frukost! Kul att träffa storasyster, blir inte så ofta nuförtiden, satt kvar en lång stund och bara pratade innan vi körde en liten runda. hittade en ny affär (små knyten och runda magar). Ljuvliga kläder till bebis!! Ahhh kunde dock hålla mig och det blev inga inköp, men kommer nog åka dit igen ;) På eftermiddagen hämtade jag Lucas på skolan, sen hade vi en mysig eftermiddag på stan. Frisör och fikabesök blev det. Mysigt att gå på stan med en glad Lucas. Ibland förundras jag över hur lite tid man egentligen har tilsammans med sina barn. Inte blir det mer heller.. Skola, träningar, kompisar..  och så ens egna massa måsten. Känns jobbigt när man tänker så, jag vill ju finnas där för mina barn. På kvällen var det kalas hos Laline, som förresten fyller år idag!! HURRA HURRA HURRA på dig Söt!! Vi åt smörgåstårta (Lals färmors) och cheesecake, en mysig kväll! Jag fick (näää Liten var det ju som fick) världens superfinaste bok av Laline! <3 Lillahjärtat boken <3 Blev så otroligt glad!!! Kort och gott, det var en perfekt fredag

Lördagen var av olika anledningar inte alls lika bra.. var först inne i stan en stund, köpte en mammatröja, mammagarderoben e ju ganska begränsad och jag liksom föreställde mig att jag nog skulle behöva en ny tröja till kvällen.. Nää.. det behövde jag inte.. Blev en riktig skitkväll! Orkar inte förklara, men jag bara hatar när det blir så! Tyvärr blir det ju sällan som man tänkt.. eller jo.. det blev kanske egentligen som jag trodde..  Nåja jag ägnade kvällen åt att slötitta lite på tv, fundera och till slut somna i soffan. Igår var jag inte heller på topp precis.. men när det känns skit inuti kan det vara skönt att putsa lite på fasaden. Ägnade exakt hela dagen åt städning! Då menar jag inte dammsuga lite och torka golv.. Nää rensade, slängde, skurade och slet. Inte så smart att köra på så när man har mycket sammandragningar,  jag tog inte det  så lugnt precis.. men efteråt nio timmar belönades jag med ett rent hus och en ond mage =/ Hade lite svårt att somna igår då jag återigen fastnade i grubblerier.. Vaknade iaf inatt av en jättespark från Liten! =) H*n ville nog bara påminna sin mamma om att livet är rätt ok =)  Skönt var det att stiga upp imorse iaf, renbäddat i sängen, alla fönster nyputsade, samtliga blommor nyduschade och inte ett papper som låg och skräpa någonstans..

Dax att hoppa i duschen och göra något åt dagen idag..

(Förresten drömfångaren.. TJIII fick jag! Hade verkligen ingen aning om att det verkligen FANNS! Tack vare Lilliz supergulliga kusin Rebecca hänger nu en sådan i Lilliz fönster. igår när Linus kröp ner i sängen var han helt utom sig av glädje, "YES! Nu kommer jag slippa mer mardrömmar" =) Imorse när jag väckte han berättade han glatt att drömfångaren fungerade utmärkt och att bara roliga drömmar kom igenom dess nät! Ja som man tänker - så blir det!))


GRATTIS IGEN LALIEE    PÅ FÖDELSEDAGEN !!ILY ILY ILY!!

Så himla fin =)

Var bara tvungen att snabbt lägga upp en bild för ÄÄÄÄÄNTLIIIIIGEEEEEN är den hemska hockeyfrillan borta och under den fanns en helt ljuvlig kille, kolla själv!!!

image7
LUCAS nyklippt

Ikväll är det kalas hos Bästa Laline =) Ska bli kuligt!!

Drömfångare

Hemma från jobbet och har verkligen satsat på VILA dessa dagar. Känns bra, men har jättemkt sammandragningar och det börjar bli lite jobbigt. VET ju att det beror på för högt tempo och för lite återhämtning. Visst kan man pausa när man är hemma å jag gör verkligen det, men hur sjutton ska det gå till under en åtta timmars arbetsdag i en barngrupp med över tjugo barn?! Vila när jag kommer hem..jodå.. efter middag, läxor och nattning av barn är det inte tal om vila - utan om att däcka =) Jag å Mattias tog en promenad igårkväll, brukar gå den rundan på ca en halvtimme i vanliga fall, nu tog den 1 timme och en kvart! Kanske bäst att inse att kroppen inte är i samma tillstånd nu som när man inte är gravid. Får definitivt bli kortare promenader i fortsättningen. Inatt har jag iaf fått sova heeela natten, längesen! Var kanske den långa promenaden som tog kål på mig =)

Natten innan var det Lilliz som var i farten, han väckte mig efter en mardröm. Ville inte berätta vad han drömt, men jag fick ju krypa ner till honom en stund (inte så smidigt att ta sig upp i hans höga loftsäng nuförtiden). Somnade givetvis där. Linus låg vaken en stund och pratade om en "drömfångare" som han abslout MÅSTE ha. Vad det är har jag ännu inte lyckats förstå, men Lilliz beskrivning är att drömfångaren hängs i taket, den fångar mardrömmar och den består av trä, fjädrar, trådar och hockeytejp.. Hmmm.. blev någon klokare av det?? (jo en sak till.. eventuellt kan man köpa dem på Eko!)

Idag var jag med mamma en liten runda i stan, fika och fyra bebis-bodies blev det. Liten börjar visst få lite kläder i garderoben nu =) Läser på gravid.se att bebis nu väger ca 1,2 kg! Ooops.. inte konstigt att man verkligen känner av h*n därinne. Ringde förresten FK idag, var hemma ett par dagar med Linus i våras då han var sjuk och jag fick nu ett brev om att ersättning inte kunde betalas ut de dagarna. Ehhh näha varför då?? Ringde upp och frågade. Nej min inkomstuppgift var inte ändrad sedan 2005, så de kunde inte betala ut pengarna eftersom de inte hade uppgifter om min nuvarande inkomst.. Ja jag vet inte, men om jag nu inte ändrat min inkomst sedan 2005, så är det väl mitt  eget fel? Sannolikheten för att den skulle vara mindre idag är ju inte så stor. Hon jag pratade med var iaf väldigt trevlig och tillmötesgående. Hade väl inte varit så farligt att missa ett par vab-dagar, men blev liiite orolig när brevet kom eftersom jag räknar med att FK ska stå för min inkomst undet ganska många månader framöver. Underbara mammaledighet..  jag LÄNGTAR!!


Hem från jobbet

Vilken dag! Fick gå hem tidigt från jobbet, jätteont i magen efter frukosten, fick likadana kramper igår. La mig en stund å vila på jobbet, men det hjälpte inget vidare. Självklart  trodde jag att kramperna i magen  berodde på penicillinet jag äter för uvi:n. Ringde min barnmorska mest för att höra att det var så och att det var normalt med den biverkningen. Näpp det var det inte, BM pratade med doktorn som sa att symptomen istället tyder på magkatarr. Jag blev ordinerad mer medicin =( och vila resten av veckan. Vilat har jag verkligen gjort! Tänkte bara att jag skulle lägga mig och läsa lite, men somnade så fort jag la huvudet på kudden och vaknade inte förrän Lilliz kom hem med skolbussen. Två timmars sömn blev det å det var så skönt! Ska verkligen ta det lugnt i veckan nu, har ju Liten också att tänka på! Känner att livet allt för ofta rusar på alldeles för fort! Suck..måste bli bättre på att varva ner =/

I eftermiddags var jag å Lucas på Maxi, roligare kan man ha det - men mat måste man ju ha hem.. Sen var det hockeyträning x 2 å nu sitter jag å Lucas här å följer elitserien på datorn. Ser ok ut ännu så länge, FBK leder ju =) Nä nu e det dax att förhöra lite läxa å natta storkillen!  


Söndagstankar..

Jag är gravid i vecka 27, sista veckan i andra trimestern. Jag vet inte riktigt hur det känns.. Alltså det känns givetvis underbart-härligt-fantastiskt, men samtidigt bara galet liksom. Iblad kommer jag på mig själv med att glädjas över att jag passerat v.12 och den största missfallsrisken. Hallå..det var 15 veckor sedan! Sedan dess har fostret blivit ett barn, hörseln har utvecklats, ögonen kan öppnas och slutas, bebis vikt har ökat x 50(!), h*n är ca 28 cm längre och enligt amerikanska forskare kan nu Bebis drömma! (Hur kan man undersöka det och vad tusan drömmer en bebis i magen om??!! Fostervatten, navelsträng och moderkaka?? Hmm..erfarenheten är ju minst sagt begränsad). Ja som sagt..det känns galet, allt känns galet, det finns verkligen en bebis i min mage och jag är fortfarande förundrad över att det blev så till slut. Lyckan vill liksom inte lägga sig och bli ett "normal-tillstånd." Det känns fortfarande så sjukt underbart och varje gång bebis sprattlar till därinne påminns jag dessutom om att det faktiskt är sant.

Jag har funderat över fördelar med IVF. En fördel är att det aldrig finns några tvivel om huruvida önskad bebis är. Dessutom lär man sig värdera saker å ting i livet annorlunda. Jag tar mig ofta tid till att tänka på bakåt på vår tid som "ofrivilligt barnlösa" (jo det heter så trots att vi har barn på olika håll sedan tidigare.) Man är totalt utlämnad i den situationen, det är inget du kan påverka själv. Det fanns stunder då jag kände att min egen kropp var till låns - ett verktyg som skulle användas enligt läkarnas ordinationer.. hela livet stod på vänt och ovissheten var nästintill outhärdig. Föreställ dig att du köper en resa till ospecificerad ort och då menar jag verkligen ospecificerad. Kanske kommer du till dina drömmars mål, kanske kommer du till en öde ö och i värsta fall behöver du inte ens packa.. Jag visste aldrig då om vi skulle få gå framåt eller bara kliva tillbaka.. Det sägs att ens riktiga vänner visar sig då man har det som jävligast, det stämmer,  det finns underbara människor i min omgivning som bara fanns där då, som frågade, som lyssnade och som talade om för mig att  jag om någon hade ork - när jag inte ens själv visste om det.

Då och då passerade en snabb, men olustig tanke förbi: "Inse för fan Amanda..GE UPP." Jag lyckades slå den ifrån mig, lät den passera snabbt - grät en stund och förbannade hur jävligt livet kunde vara. Sökte tröst och fick det hos min älskade Mattias (varför tvivlade aldrig han?!!) skickade ett "jag-tycker-synd-om-mig-själv-sms" till en nära vän och passade på att gråta lite till..

Kanske är det därför jag förundras och glädjs så otroligt över Liten i magen idag. För lika jävligt som livet var DÅ, lika underbart är livet NU och visst är det väl sant att vår historia påverkar både nuet och vår framtid..


 


Super hockey-kväll=)

Har varit hos bästa Laline ikväll! Superkväll med kinamat, hockey, godis, bebisprat å fantastiskt sällskap =) Var faktiskt lite nervös inför matchen. Alltid specielt att möta Brynäs (eller kanske mest deras fans!) FBK-värgarna skötte dock sitt jobb å vann med 4-2! Förvisso är det alltid gött att vinna men vissa segrar smakar bättre än andra! AHHH FÄRJESTAD!!!!

Ikväll försökte Lal  hjälpa mig med pojknamn åxå, alltså herregud hur svårt kan det vara?? Har 12(!) namn på min lista nu, men inget som känns givet. Flicknamn är så mycket enklare. Tokiga bebis som inte ville upp till bevis å avslöja vad h*n är, hade man ju åtminstone bara behövt fundera åt ena hållet.. Men näpp..bebis var orubblig på ultraljudet, knep ihop benen så mycket det bara gick., så namnfunderingarna får ingen paus! Mindre än 100 dagar kvar till beråäknad födsel. Känns hisnande, förut trodde jag aldrig ens att vi skulle lyckas bli gravida. Känns fortfarande overkligt, men jag brjar nog så smått inse att det är på riktigt, att det till slut blir en BEBIS trots allt. Vägen fram till vår bebis, med allt vad det innebar, är nog det jobbigaste, svåraste å tuffaste jag varit med om. Ändå är det en resa som lärt mig otroligt mycket! (Har skrivit om vår IVF-resa på min blogg på familjeliv, där jag heter mandis76). Tror det är svårt att föreställa sig för omvärlden vad det egentligen innebär att gå igenom en IVF och hur brokig vägen är innan man ens kommer dit.. Idag är jag glad att jag har upplevt det och att vi  tillsammans lyckades gå igenom det. När man liksom är på andra sidan så inser man att det verkligen var värt ALLT! Skulle gjort det om å om igen, bara för å komma hit där vi är idag.

Men nu ska jag SOVA!! Öppnar imorgon, börjar tidigt - vilket innebär att jag åxå slutar tidigt!  Inatt ska jag väl förhoppningsvis kunna sova riktigt gott, har ju med en 4-2 vinst mot Brynäs i ryggsäcken idag =)

Tack Laline för ikväll! ILY!! (å tack FBK för vinsten =)

Testing, testing.. 1, 2, 3!!

Skulle egentligen jobba lite framför datorn.. men va fan måste ju testa det här! Laliee har hjälpt mig med att skaffa en redig blogg! (TACK love!! Du ÄR bäst!!)  Antar att det var på tiden å flytta hit =) snygg e den åxå! (Förrutom bilden på blogginnehavaren.. BYT Lal!! Den ÄR HEMSK!!) Vaknade med ett ryck imorse, världens kräkigaste dröm.. om bebis givetvis! Ahh fattar inte varför h*n måste skrämmas innan h*n e född! Bus-bebbe! Är det inte nödvändiga toabesök nattetid så e det obehagliga drömmar som får en å att ligga å glo i taket. Antar att man ska vänja sig vid att inte få sova en hel natt ;)

Nu dax å rusa.. måste jobba! Min onsdags"tur" heter stängning å det är  en lååång dag. Innan jobb måste jag dock hinna bort till MVC, lämna prov, känns om om jag fått urinvägsinf :(  Ajaj FY F-N vad det kan göra ont!

Visst e jag duktig! Första inlägget i nya bloggen :) Åtminstone mitt första. Ja det e ju Laliee som har ju fixat allt hela vägen hit.

RSS 2.0