Underbar fredag!

Vilken dag! Hur härlig som helst :) Jag och Alicen tog en promenad till stan. Vi gick längs med sjön och den vägen är helt underbar och detta vädret gör ju en inte på dåligt humör precis :). Halvvägs ungefär mötte U med A upp och vi gick tillsammans upp till stan för lite shopping till tjejerna. Jag hittade litegrann och U hittad en hel del hon också . "Tyvärr" har Toddler-play fått in Molokläder och jag tror att jag utvecklat ett oerhört starkt beroende för just dessa kläder, så starkt att jag ïnte rår på det själv :) Så en klänning blev det visst till Alicen. Vi gick inom PO.P också och fick även med ett par plagg därifrån. Sen blev det en Kittytröja på HM, som Alice hmm... starkt påvisade att hon absolut VILLE ha. (Hon blev tokarg när vi gick ifrån väggen med Kittykläder :O)

Efter vår shoppingtur gick vi till Barbacka och lunchade. Tjejerna fick leka en god stund innan vi avslutade med en stund i Tivoliparken. Efter det var Alice rejält trött och vi promenerade hem. Blev visst en heldag av det här, en underbar dag med myckert rörelse, härligt väder,  fina kläder och framförallt fantastiskt sällskap :)

Lovely friday





***Kompisar :) ***




***Fin fin FIIIIIIIINA klänningen''''

Simdax

Underbara sovmorgon :) Efter frukost och lite mys sover nu Alice igen. Hon ville inte alls lägga sig först, men när jag berättade att vi ska åka och bada sen när hon vilat så gick det bra. Förståndiga tös :) Så när lilla grodan vaknat bär det iväg till badhuset. Tänkte vi skulle vara i riktigt god tid idag så vi hinner bada en längre stund i den lilla bassängen innan babysimmet. En halvtimmes bad är ju knappt lönt att byta om för :/ Förövrigt händer nog inte så här mycket idag. Skulle behöva in till stan och hitta lite nytt till Alicen, hon måste gjort ett jätteskutt på längden för hon har nästan ingenting som passar henne nu. Fast jag tror vi tar stan imorgon istället, U var nämligen också sugen på att shoppa lite kläder till sin A så barnvagnspatrullen planerar att inta stan imorgon efter Barbacka-fikan :) En runda till Maxi får det väl bli idag iaf antar jag, det är tomt och urtrist i både kyl, frys och skafferi.

Nu packa badkläder!

Förresten så kan Alice härma fisken "BLU BLU BLU" säger den ;)



Me&I och Jag&Alice

Har varit på Me&I party ikväll och jodå den här gången blev det faktiskt ett par plagg. Jag som nyligen varit på både Gangstar och Rabdido-party utan att handla trodde knappt jag skulle bli bjuden på ännu ett partaj :) Klänning och tights blev det iaf ikväll till Lilla Grodan :) Bokade faktiskt in ett party själv också så hojta till om ni är sugna! Blir i slutet av mars då de fått in lite nytt igen. Alice behöver verkligen kläder! Hon har haft en hel del i strl 74, men det är för litet nu så det är dax att fylla på med lite nytt. Det tycker ju hennes mamma är ganska kul :)

Eftermiddagen har varit lugn, jag och Alicen var bara hemma! Vi vilade lite, läste ca 25 000 sagor (tror att Alice skulle kunna sitta i den där fåtöljen och lyssna på saga från morgon till kväll) och kollade på Teletubbies en stund (jag hade nästan glömt hur väldans tjatiga de är!)  Nu är jag precis hemkommen och älskling har kört för att träna. Själv ska jag 1: Ringa pojkarna, 2: Hoppa i mjukbrallorna (ett måste när man är hemma), 3: Skaka av mig en energitjuv och därefter ska jag slänga mig i soffan och njuta kväll med en smoothie :)





 

***Passar fint på min lilla groda :)***

Vårt liv - våra val

Idag fick vi sova länge! Alice väckte mig strax innan klockan nio. Mysigt det :) Sen satte vi lite fart och när vi var klara åkte vill öppna förskolan. Trevligt som vanligt :) Alice älskar att vara där. Hon grejar med sakerna, "leker" med jämnåriga och hom sitter alldeles stilla och njuter av sångsamlingen. Jag vet att Alice uppskattar besöken där hur mycket som helst. Det händer att jag får höra att jag och Alice är iväg på så himla mycket  :S Kanske borde jag inte ta till mig, men jag ska förtydliga.
 
Vi har ett härligt liv jag och Alice. På förmiddagarna är det oftast bara vi och på eftermiddagarna har vi det härligt tillsammans med grabbsen då de kommer från skolan. Vi har ett liv jag är glad över, mammaledigheten med Alice är absolut en av de bästa perioder i hela mitt liv. Förutom att jag får vara med min underbara dotter varje dag, njuta av att se henne upptäcka livet och omvärlden, så hittar vi också på en hel del tillsammans. Vi går på öppna förskolan, är på babysång, simmar och träffar andra mammor och barn i vårt mammagäng. Vi brukar se till att komma iväg ett par timmar de flesta dagar i veckan och vi trivs med det. Tro mig,  Alice trivs också med det. Jag vet, för jag är med henne i allt hon gör. Hon älskar att leka på Barbacka, hon älskar att träffa kompisarna från mammagänget, hon älskar att  vara på babysången och hon njuter varje sekund av babysimmet. Skulle jag bara sitta här hemma, ta en barnvagnspromenad då och då och ägna resten av dagen åt tvätt, städ och annat hushållsarbete så skulle jag inte vara någon glad mamma. Och Alice skulle inte heller må bra av det. Det vet jag. Och som sagt, oftast är vi iväg ett par timmar per dag, det blir mycket hemmatid ändå (och många promenader också för den delen). Alice är snart 14 månader, det kunde ju lika gärna varit så att hon var på dagis större delen av dagen nu. Det är hon inte, hon är med mig varenda minut och jag är glad över att jag tar vara på min mammaledighet genom att vara med min flicka. Inte bara hålla koll på henne här hemma medan jag själv sköter hemmet.

Så även när vi är hemma är vi mycket tillsammans. Vi leker, badar, sjunger, läser... Jag är ju hemma för att vara med Alice och jag tar vara på den tiden.

Jag är glad över att det är jag, Mattias och Alice själv som styr över vår flickas uppväxt ser ut. Vi känner henne bäst av alla och jag tror faktiskt vi fixar det här ganska hyfsat. Vi har en underbar, härlig, nyfiken, positiv och trygg liten tjej som får massor med kärlek, från morgon till kväll, av mamma, pappa och alla storebrödrar. Bortskämd?! Ja med massor av kärlek, men jag tror faktiskt inte man kan få för mycket av det.




***Varje stund med dig Stjärna***

Tack!

Idag vill jag tacka Bästa Laline, Leon och Linus för en härlig em hemma hos dem. God fika, en härlig promenad och trevligt sällskap gjorde att jag fixade Lilliz födelsedag trots att jag inte fått vara tillsammans med honom. Kan iaf meddela att Lilliz haft en toppendag idag, för självklart har jag pratat med honom!

Om jag hittat kameran nu så skulle här kommit lite bilder från Linus kalas i lördags, men var den är har jag ingen aning om, så..

Natti

Linus födelsedag ♥




För nio år sedan föddes min älskade Lilliz. Kan inte förstå att det  är nio år sedan jag fick hålla detta underbara knytet i famnen för första gången. Minns så tydligt hur jag funderade då jag precis fått veta att jag väntade honom. Jag var otroligt glad över att han fanns därinne, men samtidigt undrade jag om det verkligen var möjligt att älska ännu ett barn lika starkt, intensivt och på samma sätt som jag älskade mitt första barn. Det var det. Ännu en gång drabbades jag av den villkorslösa, intensiva, underbara kärleken som jag tror att man bara kan känna till just sina barn.

Jag älskar dig min Lilliz

Skulle kunna göra vad som helst för att få fira med dig idag, men vet samtidigt att du har den bästa födelsedagen någonsin. Hoppas du får en underbar dag i skidbacken och att pappa, storebror, kusiner och faster firar dig riktigt ordentligt senare idag.


♥♥♥


                 

♥ ♥ ♥

Provsvar

Grabbarna åker skidor och snowboard som bara den och självklart tycker jag att det är underbart att de får komma iväg till fjällen. Själv mår jag lite bättre idag, att fokusera på Alice och njuta av henne istället för att städa, tvätta..bla bla.. får mig verkligen på bättre humör. Dessutom har jag fått några timmar med älskling och det behöver jag. Jag älskar att få vara med min M, att få vara nära honom, skratta med honom och njuta av det vi har tillsammans - det är välgörande för hjärta och själ. Men det är inte alltid så lätt att få till allt här hemma. Tid med alla, tid för hemmet, tid med enskilda barn, ensamtid med M, egentid för sig själv... och dygnet har bara 24 timmar. Ekvationen är inte alltid så lätt att få ihop.

Idag har vi varit hos "doktor Per" med Alicen. Provsvaren visar att hon inte har gluten och troligtvis inte heller laktos, men en liten liten överkänslighet mot mjölkprotein går att påvisa. Om hon inte hade haft några symptom så skulle vi inte förändrat någonting i hennes kost, men nu är det ju det här med magen. Så nu får det bli minimalt med mjölkprodukter för hennes del ett tag och så får vi se vad som händer.

Nu ska jag fixa klart här innan Alice vaknar, sen ska vi på babysång!

Ikväll är det Rögle-Färjestad!!



Söndagkväll

Tack för era fina kommentarer ♥

Idag har vi varit på kalas hos A´s kusiner. Helt ärligt så var jag inte särskilt upplagd för det hela, men att sitta här och fundera gör ju inte saken bättre. Trevligt var det iaf.  Nu ikväll har jag fyllt varenda minut med Alice, hon kan verkligen få mig att må bra mitt i alla tankar och all tristess. Vi har läst massor av sagor, lekt en lång stund, sjungt en massa med hjälp av hennes sångpåse och till sist avslutade vi med ett härligt bad tillsammans. Alice har varit på topphumör, självklart, hon älskar ju när man har massor av tid tillsammans och bara är. Det gör jag också.

Nu har jag precis nattat lilla Stjärna och hon sover gott. Ska snart ringa mina grabbar och se hur deras dag har varit.


Kraaaaam




Saknar

Nu är pojkarna i Sälen, de åkte klockan två inatt och det var trötta grabbar jag följde ut till bilen då deras pappa var och hämtade dem. Pratade med dem för en stund sedan och då hade de bara en liten bit kvar till stugan. Unnar dem detta av hela mitt mammahjärta, vet hur mycket de älskar att åka skidor, vet att de får en underbar vecka med pappa, faster och kusiner och vet hur glada de är över att äntligen vara iväg. Jag är glad glad glad för deras skull... men ändå känner jag mig så jäkla tom och ledsen. Jag vet inte varför.

Jo kanske. Ledsen över att jag inte är där med dem. Ledsen över att alla mina dagar med pojkarna består av vardag, tvätt, städ, läxor, skola, mammatjat och rutiner.

Just nu behöver jag bara få vara. Vet varken ut eller in.

Saknar mina grabbs!

Lilliz dag!

Lördag och här är det då rakt inte tid för paus eller vila! Tre av grabbsen är på cuper idag (tre olika givetvis) och förutom Lucas som spelar innebandy i Skurup så har vi förhoppningar om att kunna se lite av de andra grabbarnas prestationer. Men ikväll är det kalas och ja sånt tar ju sin lilla tid att förbereda. Eftersom det kommer bli en intensiv dag så latade vi till det genom att slippa laga mat och köpa färdigt istället. Nåja tårta vill ju Lilliz ha iaf och den ska bakas.

Imorse var det till att upp och gratta tidigt. Idag "fyller" Lilliz år ju :) Nja nästan iaf. Han fyller egentligen på tisdag men eftersom han inte är hemma då så kör vi hela rubbet idag. Självklart ska man få sång, frukost och paket på sängen när man firar födelsedag. En glad Lilliz fick förutom lite nyttogrejer en helt egen ny mobil. Gissa om han blev glad, Shiiiiiit, löd kommentaren :) Hade köpt den tillsammans med hans pappa och därför kunde det bli en alldeles ny. Är ju inte kul att alltid vara lillebror och få det gamla som blir över :)

Bilder från Lilliz dag kommer så småningom. Nu ska jag roa Alicen :) Hon springer omkring med sitt fotoalbum och vill kolla i det heeela tiden.

Trevlig helg!





Älskade FBK ♥

Ett litet stressinlägg såhär på förmiddagen :) Är på väg till Barbacka för mamma-bebisträff. Ska bara hämta Lucas först, som sovit hos sin pappa inatt. Senare får det bli en runda på stan. Imorgon är det kalas för Lilliz och jag har lite till att fixa inför det. Imorgon åker mina grabbs till Sälen med sin pappa, buuuuhääää Lilliz är inte hemma på sin födelsedag, hur överlever man sånt??!!

Igår bokade vi biljetter till till Rögle-FBK som spelas på måndag. Jag är såååååå glad över att jag ska få se mitt älskade Färjestad igen :) Längesen sist! Fanns visserligen bara ståplatsbiljetter kvar, men jag skulle kunna stå i 25 timmar bara jag får se älskade värgarna :)

Ha en trevlig fredag!





Hej torsdag :s

Min morgon kunde gärna fått börjat bättre. Vaknade först med världens huvudvärk. Inte kul. Dessutom blev jag irriterad över ett sms jag fått tidigt på morgonen. Jag begär inte att alla ska tycka som jag, men jag kan väl få vara glad över att jag tagit tag i mitt liv, sökt sommarjobb och ser framåt istället för att gå tillbaks till ett jobb där jag inte vill vara. SUCK! Kan det vara så enkel som avundsjuka kanske?!

Kaffe, frukost och mysigt sällskap har har nu gjort sitt och allt känns betydligt bättre. Alice väckte mig vid åtta och skulle direkt upp och tända sin älskade lampa så något mysa-kvar-i-sängen blev det inte. Lucas kom som vanligt upp och åt frukost med oss medan Lilliz gott sover vidare. Idag blir det att packa till grabbarna. De ska åka till Sälen med sin pappa på lördag så nu är det hög tid att ta tag i det. Egentligen borde jag städa också, men jag har ingen lust alls :S Får väl ta det värsta iaf.

Ha en fin torsdag!





Gris

Jisses vad glad jag blev för det där med jobbet. Kanske inget man borde jubla över, att man ska jobba när andra glassar på stranden, (ska jag inte heller - jag ska ju jobba natt)  men jag känner verkligen att jag tagit ett steg i rätt riktning. Många av mina tankar har en längre tid kretsat kring jobb, vad jag ska göra åt situationen och hur vi ska lösa det på bästa sätt för Alice och även för grabbarna. Det är så skönt att man är hemma när de kommer från skolan. Nu känns det BRA. Jag behöver inte panika om Alice inte får den förskoleplats vi önskat till hösten. Hon kan lugnt vara hemma med mig :) Så fort sportlovet är över så ska jag boka tid med en studievägledare. Visserligen tror jag att jag har planen klar för mig, men det kan vara skönt att bolla med någon som har kunskap om det hela.

Blev ett pass på friskis ikväll. Alltså Kicky, denna fantastiska jympaledare, var får hon sin energi ifrån?! Det är ett rent nöje att jympa när hon håller i passet och man längtar liksom redan till nästa gång.

Nu är älsklingen och tränar, Alice sover och mina grabbar har brödrakväll (som de kallar det). Det innebär popcorn, film och drink (gukvatten!) på Lucas rum. Ibland så kan de minsann hålla sams en stund :)

Förresten Alice kan säga gris. Eller rättare sagt GRRRRRRRRS. Låter så kul :) Underbara finaste lilltös.

Nä nu vill jag ha smoothie :)



***Nattinatti***


***Brödrarkväll ;)***

JAAAAA :) :) :)

YES YES YEEEES!! Gissa vem som fick jobb diekt på plats?!! Intervjun gick strålande och jag kunde t.om välja hur jag ville jobba! Så nu blir det nattjobb för mig i sommar.  Sju pass på tre veckor och en hel massa ledigt ändå.  Till hösten blir det förmodligen Komvux och distansplugg på halvfart där i två terminer. Det kommer jag klara av på kvällar och med lite hjälp från omvärlden :) Allt detta innebär att Alice inte måste börja på dagis förrän nästa höst. Då är lilltös 2,5 år och det känns såååå bra. Hösten 2010 är mina planer att börja på högskolan igen och läsa det jag faktiskt tänkt från början. Gör om gör rätt :)

Ja just det.. barnkliniken på CSK - det är där jag ska jobba :)

*Happy*




OM

Duktiga Alicen, är riktigt bortskämd nu med hur bra hon sover om nätterna :) Och vilken skillnad det är att sova hela natten i ett svep, känner ju sig riktigt pigg om dagarna. Hade varit kul om man kunde få vakna ur mammadvalan nu när det närmar sig vår och allt :) Efter mysig frukost med Stjärna så har hon nu lagt sig igen. Hon brukar inte orka så långa stunder på morgonen och då är det bäst att hon sover tidigt så hon hinner med en liten sömnrunda senare idag också. Lilliz har inte kommit upp ännu och Lucas sover inte ens hemma, han är hos sin gudmor som han så snyggt kallar henne :)

Idag är det dax för intervju. Börjar kännas lite jobbigt nu... Miljoner frågor som man ska ha "rätt" svar på. Ahh va f-n, det får bära eller brista man kan ju inte vara mer än sig själv. Och jag intalar mig hela tiden att det inte är någon katastrof om jag inte skulle få jobba i sommar, jag har ju föräldraledigt och njuter mer än gärna av sol, strand och bad :) MEN om jag nu skulle få jobbet så tar jag sannolikt tjänstledigt från mitt vanliga jobb i höst också.  Fast om vi nu har tur och får in Alice på rätt dagis så vågar vi nog inte tacka nej. Isf behöver hon bara vara där ett par korta dagar i veckan och vi får massor av tid tillsammans ändå.

Det är mycket OM nu...


Äntligen!

Hemma efter ett pass på friskis :) Äntligen! Har varit förkyld i över en vecka nu och därmed fått avstå träning. Men nu så kör vi igen! Kändes bra dessutom så det är väl ett gott tecken på att man är helt kry igen :) Idag har vi även haft besök av finaste Liten Leon (ja hans föräldar också såklart;)) Åhhh söte, jag smälter när jag ser honom. Alltså den där bebisdoften borde någon försöka sig på att kapsla in i en burk. Jisses folk hade betalt hur mycket som helst för det.  Alice tycker också att han är ganska intressant, fast när han skulle låna skötbordet så blev hon inte så glad :)

Nähä nu dax att äta middag!

Lampan

Visst är det kul när man uppskattar det man får. Alice gjorde verkligen det igår. Hon fick upp en ny lampa (Ikea,blomma) på sitt rum och var helt överlycklig för den. Så glad att hon inte kunde lägga sig på kvällen. LAMPA vrålade hon om och om igen och tårarna sprutade när vi försökte få henne i säng.. Hon skulle titta på sin lampa heeela tiden och att sova var det inte tal om.  Nåja närmare tio igårkväll somande hon till sist, stackarn var väl rent utmattad :) Imorse när hon vaknade var LAMPA det första hon sa. Blev till att hoppa upp ur sängen för att visa henne att lampan var kvar. Ett bubblande överförtjust skratt bjöd hon på då :) Älskade toka!

Nu är frukosten avklarad tillsammans med lite vardagsbestyr. Massor av böcker har jag och Alice plöjt igenom och sen har vi sjungt flera sånger med hjälp av henens sångpåse som jag gjort. En enkel påse jag fyllt med lite smådjur och annat man kan sjunga om. Ni ser, inte behöver min lilltös gå på dagis inte. Hon underhålls med all tänkbar pedagogik här hemma :) OM jag nu får det där sommarjobbet jag sökt, så kanske jag och Alicen stannar hemma hela hösten också. Vi får se.

Förresten, det ser snyggt ut i toppen på elitserietabellen :)


***Kan vara mycket känslor i en simpel Ikea-lampa :)***

Härliga vinter :)

Japps vintern är underbar, åtminstone när det verkligen ÄR vinter:)









  



Morning!

Måndag och sportlov. Antar att det blir en intensiv vecka. Brukar ju bara vara Alice och jag här på förmiddagarna, men nu är huset fullt :) Skönt med lov och sovmorgon. Skönt för Alice med lite annat sällskap än mitt. Just nu leker hon med Lucas i sitt rum. Faktiskt hjälper de ju till en hel del med att roa henne och man kan pyssla med lite annat också. Idag är det mammaträff hemma hos en i mammagänget. Ska träffas och åka pulka med de små. Jag har inte riktigt bestämt mig för om vi ska dit eller inte. Kanske tar jag och pojkarna Alice och går till backen här hemma istället. Vi får se.

Ha en trevlig måndag :)




***Kanske ska jobba på the phonehouse när jag blir stor :)***


Helgen

Så nådde ännu en helg sitt slut. Söndagkväll och snart är det ny vecka. Sportlov.

Igår tog jag, M och Alice en promenad in till stan. Underbart vinterväder var det och det gäller ju att passa på. Väl framme åt vi lunch, handlade lite inför middagen och sen tog vi bussen hem. På em var jag och tittade på Lucas när de spelade innebandy. Det blev nästan lite onödigt spännande på slutet, men nöjda och glada tog de till sist hem matchen som slutade 6-5. Senare körde vi hem till Carro och Linus och där fick vi självklart träffa finaste liten Leon :) Åhhh gosig han är, pyttelilla bebis :) Så fiiiin!! Tyvärr fick jag ta det lite lugnt med gosandet eftersom jag är förkyld :( Längtar redan efter att få träffa honom igen. Alice tyckte nog situationen med Leon var lite konstig. Hon visste inte riktigt hur hon skulle uppträda utan gjorde lite knasigheter. När Carro gav Leon nappen tog hon den ifrån honom direkt och stoppade utan minsta tveksamhet in den i sin egen mun. Tokfia! Vi hade en jättetrevlig kväll hos bästa sällskapet. Åt tillsammans, tittade på Leon och sen kollade vi självklart också in melodifestivalen. Detta spektakel som bara blir sämre och sämre :S

Idag har det varit alldagligt fixande här hemma. Efter det blev det pulkabacken med Alice och hon älskade det! Trodde hon skulle vara lite feg men hon ville åka om och om igen :) Ikväll var vi och storhandlade, bäst att ladda upp ordentligt inför den kommande veckan. Ja det är verkligen kontraster. I helgen har det i stort sett bara varit jag, M och Alice och nu är vi alla här hemma. Musik, datorer, tv-spel - ljud överallt.

Nä nu ska jag dyka ner i en bok jag köpte idag. Skönt att få stänga av omvärlden en stund.

Natti


Intervju

För en liten stund sedan öppnade jag min jobbmail. Använder inte den så flitigt nu då jag är mammaledig och kollar den långtifrån varje dag. Idag fick jag dock en positiv överraskning. Jag ska på anställningsintervju. Jodå ni läste rätt. Anställningsintervju. Visserligen bara till ett sommarjobb och jag är medveten om att en intervju inte behöver innebära att jag får jobb. Men ändå - ett steg i rätt riktning.

Det gjorde min dag.






Önskar alla en mysig, härlig, underbar allahjärtansdag!

Lördagmorgon och frukosen är avklarad. Kaffet var dock slut, överlever inte långa stunder på morgonen utan kaffe så det blir till att bege sig till affären inom en väldigt snar framtid. Alicen ha sovit gott inatt också :) Duktiga henne! Idag står det inte mycket på schemat. En lång promenad vill jag ta i det härliga vintervädret och sen får vi se. Här är väldigt tomt hemma när pojkarna är iväg på olika håll. Två av dem ä hos sin pappa och övriga hos kompisar. Så idag är det bara jag, älskling och Alice här. Snacka om kontraster. Det är stor skillnad på att vara sju och på att vara tre.
Får väl försöka njuta av lugnet idag då.




Fotoalbum

Kul mammaträff på Barbacka idag. Fyra var vi som dök upp och det blev lek, lite fika och en massa prat som vanligt. Tre av barnen hade äldre syskon med sig så det fanns gott om tid att sitta och tragga då storasyskonen tog hand om de små :) Lilliz var med mig och han roade Alicen en lång stund. Efter Barbacka-besöket begav vi oss upp i stan en stund. Jag ramlade över ett litet fotoalbum till Alice som jag bara var tvungen att ha. Det var rosa och självklart med elefant på så det passar henne och hennes rum perfekt :) Ska fylla det med kort på nära och kära. Vet av erfarenhet att det brukar uppskattas, jag har gjort egna album det till båda pojkarna när de var små och kommer ihåg hur de älskade att själva få sitta och bläddra bland bilderna. Absoluta favoritboken :) Lucas har förresten fortfarande kvar sitt.

Nähä nu ska jag nog gå och tagga ner mina kids. De har disco alla tre :) Lilliz spelar gamla melodifestivallåtar och t.o.m Alice är med och dansar. Ser för roligt ut när hon står och gungar i takt till musiken. Tokungar!




Så var det...

...fredag igen. Inatt har vi återigen fått sova ordentligt, duktiga stjärna :) Idag blir det Barbacka-fika med mammor och bebbar. Antar att några syskon också hänger på, många är ju lediga idag. Igår var jag och Linus och kollad på konsert med musikklasserna. Ahhh duktiga de är! Blir galet stolt när man ser deras konserter och vet att ens egen älskling är en del av det hela :) 

Hann även med ett besök på simförskolan Sally igår. Säkert en jättebra idé och en bra förskola men eftersom jag inte känner för att lämna Alice öht så tilltalade det inte mig något vidare. Antar att det inte spelar någon som helst roll var jag tittar. Förutom att jag själv jobbar i svängen och vet en hel del bakom det som syns så är jag dessutom bortskämd med att jag haft barn på Vintergatan och det är inte lätt att matcha det. Ghaaa jag avskyr verkligen det här funderandet, jag vill vara hemma med Alice mycket längre än till hösten.

Mycket att fundera på nu.

Helgen hoppas jag blir lugn. Förhoppningsvis kommer jag iväg till friskis i em, en härlig start på helgen. Pojkarna ska till sin pappa men imorgon ska ändå köra och kolla på Lucas när de spelar innebandy. Sen har jag en liten förhoppning om att vi ska få se lilla Leon igen :)






***Fantastiska mu-klass elever :)***



Man ska inte ropa hej..

Borde aldrig skrivit det där om att Alice sovit flera hela nätter i rad. Nu är vi tillbaks i ytte-pytte-bebis-träsket :S Jaja man får glädjas åt det lilla och var nöjd över att man faktiskt fått prova på att sova hela nätter. Dessutom är det ganska skönt att hon numera gärna tar sovmorgon. Sista skoldagen idag ju, sen väntar sportlov för grabbarna och då behöver vi minsann inte komma up så tidigt om mornarna :)

Nu väntar vi på älskling, sen ska vi åka och babysimma tillsammas. I em ska jag och A spana in simförskolan Sally. Kanske hade varit något för lilla fisken?! :P

Ha en bra dag!

Inget nytt

Rabdidopartyt innebar inget förnyande av Alice garderob. Duktiga mig som avstod. Jag kan ärligt säga att jag tycker det är lite jobbigt att gå på party och inte köpa något, särskilt när det är barnkläder. Men man kan ju inte sympati-handla kläder som man ändå inte tror sig ska komma till användning, det finns alldeles för mycket som jag verkligen vill ha istället :) Trevligt var det att träffa mammorna iaf. Nu har jag precis nattat Lilliz och snart blir det en stund framför tv:n med Lucas, popcorn och smoothie.  Ska kolla in när Persbrandts rallyäventyr från Krstd-Karlstad. Jag och Lucke fastnade framför det förra veckan så nu får vi allt se resten också ;)




***Mammas ponke, utan tvivel :)***
ÄLSKAR DIG!!


Underbara älskade finaste Du:


Njuter av varje dag tillsammans med dig ♥





 

 
 



Sovmorgon

Ooops här blev det visst en sovmorgon som heter duga. Jag och Alicen vaknade inte förrän efter kl 10! Appropå Alice och sömn så har hon faktiskt sovit varenda natt sedan i lördags. Fyra nätter i rad räknar vi till nu då. Jag lovar, fyra hela nätter har hon inte sovit under hela sitt (korta) liv tidigare. Nu har vi precis tagit ett bad tillsammans och så blev det sen frukost :) Alice är i sitt rum och leker, leker och leker med allt :) Sakerna är ju hennes gamla vanliga, men det blev väl lite nykommet nu när det bytt plats och så :)

Ikväll ska jag på barnklädesparty hos en mamma i gänget. Rabdido heter det visst och är inget jag tidigare har hört talas om direkt. Men det verkar ju vara färstarka kläder med en hel del retromönster. Får väl se om det blir några fynd. På tal om kläder är det inte helt lätt med Alice. Jag har ju låtit henne vara med och välja :) Borde inte ha gjort det, för nu är det bara klänning som gäller och om man tar fram något annat skakar hon på huvudet och pekar på garderoben där klänningarna hänger. Däääää säger hon envisa tokmaja!

Lite lek och bus i snön får vi allt hinna med idag




Klart!

Vilken dag, är helt slut! Bidde ingen ÖF för oss. utan var hemma och körde på med Alicens "rum" ist som nu äntligen är färdigt! Nöjd är jag och såhär i efterhand känns det bra att vi inte satte upp väggen nu. Jag är nog inte redo att ge min lilla skrutt ett eget sovrum än ;) Nåja nu har hon en egen plats iaf där hon kan ha sina saker samlade. Ska upp en lampa, nya krukor/växter och lite så med men det är i stort sett klart iaf. Vilken tid det tagit! Är ju så när det ena drar med sig det andra och man får fixa på olika håll. Så nu sitter jag då i klädkammaren och bloggar :)

Lucas har varit sur på mig idag :S Jag trodde faktiskt han skulle stanna hemma från skolan, han har världens hosta och jag tyckte gott han kunde hålla sig hemma. Men inte då. Efter skolan följde han med en kompis hem och ringde då mig och tjatade om träningen ikväll. Han vägrar inse att man inte får träna när man inte är helt ok. Envisa unge. Det går inte att hålla honom stilla. Han avskyr när han inte får röra på sig.

Idag har vi fått äran att träffa Leon igen (ja hans föräldrar ocks såklart) De körde inom på väg hem från BB och jag fick gosa bebis  :) Alice tyckte det var ganska intressant med den lille sötingen, men hon kallade honom för "kocka" (docka!!) :) Snäll var hon iaf och hon ville låna ut både nappen och Bovvej till honom. Det är minsann inte många som får titta närmare på Bovvej så jag antar att Leon fick högsta betyg. Alicen lämnade själv ifrån sig Bovvej frivilligt och hon visade Ka (Carro) att det var Leon som skulle kela med honom :)

Och nu skulle jag då visat en fin bild på Leon och Alice tillsammans, men det vill sig inte riktigt med dator, sladdar, skit och mög :( Jag avskyr när sånt inte bara funkar.  

Nattinatti


  

(Fåtölj och ljussnurran vill jag egentligen ta bort, men Alice ska alltid sitta i just i den fåtöljen när vi läser saga och ljusen älskar hon när vi tänder! Jag har inte hjärta att ta bort hennes yss :)

Vår måndag och liten Leon :)

Blev en tur till stan idag. Var inom po.p och köpte jeans till Lilliz. Nästan pinsamt billigt med tanke på att det var 70% rea :) Så det blev två nya par (varför heter det "par" när det bara är ett plagg?! ;)) Sen var det babysångdax och lika trevligt som vanligt. Vi mammor bestämde oss för att det får bli ÖF imorgon. Är så himla glad att vi träffat varandra och att vi funkar så bra tillsammans, det förgyller verkligen min mammaledighet.

Ikväll har farmor varit här. Hon passade Liten när jag var på jympa och M var på utvecklingssamtal. Dessutom fixade hon till Alicens gardiner, så nu hänger de i hennes fönster. Fint blev det! Är så nöjd med tyget. Imorgon hoppas jag på att möblerna kan komma på plats och tja sen är det ju klart :) I sommar eller till hösten får det förmodligen bli en vägg och ett riktigt sovrum. Då ska det tapetseras och målas också, men nu får det duga såhär ett tag. Är säker på att det gör det också. Jag tror inte Alice hade gått in på sitt rum och lekt ändå, hon vill ju vara där vi är :)


Har ni kollat in fodda.nu?! Där (och här) kan man nu se finaste lilla Leon :)


***Älskade söta du***


Och här kan ni även se finaste lilla Alice :)






Åhh finaste :)

Jag har sett underbara finaste älskade lilla LEON. Han är heeeelt ljuvlig. Jag är så himla glad över at jag fick komma med och titta på honom :) Lyckliga mig fick t.o.m hålla honom och lukta på honom! Var bara tvungen att berätta det. Åhh fina fina underbara bäbis. Längtar redan efter att få träffa dig igen :)




Projekt Alice-rum tog fart ikväll. Lite mer än vad vi tänkt egentligen, men det är ju bra - då kanske det finns hopp om att få det klart då :) Just nu målar M klädkammaren. Soffa, tv och bord är borta från "rummet" som ska bli Alicens. Därmed fick vi också en massa jobb på Lucas rum, som ville ha in soffan till sig. Och i Max som fick en större tv. Ja så är det ju alltid, börjar man väl greja så sprider det sig genom huset :) Nu har vi liiite kaos här och det är jobbigt tycker jag. Jag vill ju alltid ha allt klart på direkten och allra helst igår :) men antar att det bara är till att härda ut. Imorgon står det babysång på schemat och innan dess ska jag och Alice hinna in en runda till stan och träffa systerstor och pappa. Ja pappa han har vi ju hjälpt att flytta i helgen förresten. Det glömde jag nästan bort i all glädjeyra a´la Leon :) Numera är pappa stolt KRSTD-bo igen. Bra det, för ärligt talat - vem orkar med Bromölla?! :S

Igår målade jag förresten bokstäverna jag köpt på Panduro :) Snaaaart pryder de Litens vägg :)




Nattinatti


Söndag

Jaaa så var det då idag vi skulle fixat till Litens rum. I vanlig ordning blev det inte mycket gjort. Vi begav oss till Kjugekull istället och tog en liten promenad i det vi trodde skulle vara skönt väder. Det var det inte, hyy kallt. Nåja skitsamma vi kom ut iaf och Alicen tyckte det var mysigt. Ikväll ska dock klädkammaren målas och i veckan ska datorn få flytta in där. Sen är det bara att montera ihop bord, stolar och hylla till Alice så är det ju nästan klart! Så visst går det framåt. Om än i sniiigelfart :S 

Idag är jag hur som helst jätteglad!! Jag ska nämligen få titta på världens finaste lilla Leon. Det ni :) Är så glad att han är här




På Kjugekull...

  
...finns massor att upptäcka :)

G*R*A*T*T*I*S

Ikväll är jag bara så otroligt glad och lycklig. Jag ger er en länk till det här inlägget på min systers blogg, så kommer ni att förstå varför :)





Ett stort GRATTIS till älskade Bästa Carro och hennes Linus. Det mest underbara man någonsin kan uppleva har ni nu fått vara med om. Jag är så otroligt glad och lycklig för att just ni fått uppleva det och för den härliga resa ni nu har framför er. Älskade Bus har fått den absolut bästa mamma och pappa man någonsin kan önska sig ♥  Var rädda om varandra.

Seeegt

Segaste dagen på länge :/ Har i princip inte gjort någonting mer än burit på Alice. Finns massor jag skulle vilja och behöver göra gentligen, men med en tiokilos-sjukling på armen är man smått begränsad. Nu kämpar jag med att försöka få det lilla trollet att sova igen. ingen lätt match inte ;) Nåja jag håller på med jättetvätt iaf. Alla sängkläder från vårt sovrum, täcken, lakan och annat har fått underhålla tvättmaskin och torktumlare idag. Skönt att krypa ner ikväll när allt är helt nytvättat :) Ska bara ta och städa sovrummet grundligt också, men det får bli senare när älskling kommer från jobbet och Alicen kan hänga på honom ett tag.

Nu ska jag göra mig en smoothie. Perfekt att sörpla i sig till mellis :)





Om att få sova

Freeeedag och jag önskar att den där underbara helgkänslan infunnit sig, men med en fortsatt sjuk Alice så bjuder nog inte helgen heller på så mycket omväxling. Ska visserligen till pappa och hjälpa honom med flytten en stund imorgon och förutom det så blir det nog mycket hemmatid. På södag har vi iaf bestämt oss för att försöka få lite gjort med Alicens rum :) Hur långt vi sen kommer återstår att se. Vi har ju bestämt oss för att inte göra rummet fullt ut med vägg och dörr ännu, men inatt var jag riktigt sugen på att smälla upp den där väggen redan nu på förmiddagen :/ Suck, jag tror inte Alice sovit två hela nätter sedan hon föddes. Lyckliga mig fick iaf sovmorgon imorse då älskling fixade iväg grabbsen till skolan, men att få sova en stund extra på morgonen är inte samma sak som att få sova alla timmar i ett svep. Alicen är världens gosigaste, finaste, mest underbara lilla flicka och jag älskar hennes gränslöst MEN det hade inte gjort något om hon velat sova nätterna igenom nu. Visserligen är hon sjuk och det är förståeligt att hon inte sover så bra förtillfället, men alla andra nätter är liksom likadana. Märkligt nu när hon är sjuk är att hon knappt sover på dagtid heller. Jag förstår inte, när man själv är kass är ju sängen ens bästa vän. Inte för Liten, hon ska var i famnen och mamma ska bära, bära, bära..

Nu har hon vilat en pytteliiiten stund och gissa vad..

MAAAAAMMAAAA
!!! :)





Ja och nej

39,1 visade termometern för en liten stund sedan. Febern verkar inte vilja ge med sig idag heller :/ Naturligtvis blev det inget babysim idag och det börjar kännas ganska surt att lägga så mycket pengar på det när man ändå missar en massa tillfällen. Ännu sålänge har vi bara varit hälften av gångerna den här omgången, men vi hoppas på att förbättra statistiken innan kursen är slut. Nu har precis varit ute på en lång promenad iaf. Både jag och Stjärna hade nog blivit galna om vi inte kommit ut idag heller och klär man bara på sig ordentligt så är det ju ingen fara att vara ute med feber. Jag frågade Alice om vi skulle ut och gå med vagnen och hon nickade och svarade tydligt "Aa". Det är så härligt nu när hon kan tala om vad hon vill. När vi kom hem frågade jag om hon ville ha mat, men hon skakade på huvudet och sa "Ää". Och åt nej det gjorde hon inte heller, vilket hon ju iofs redan talat om att hon inte ville :) Alice senast ord är förresten snus!! Galet men sant. Carro å Linus var ju här igår och Linus snusar, så nu vet hon minsann vad "nus" är för något :)

Nu har jag lagt älsklingen i sin säng, hon varit helt färdig igen. Kanske ska passa på att få lite gjort nu då. När Alice är vaken vill hon bara bli buren och vara i famnen. Inte konstigt jag hade inte heller orkat vara på benen om jag haft över 39 i temp.




Utmaning

Min goa, underbara, fina barndomsvän Sara har en utmaning på sin blogg som jag hänger på :)

Reglerna är följande:
Gå in i mappen mina bilder
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att de är utmanade
 


Here we go:




  ♥♥ ♥  Underbara älsklingar♥ ♥ ♥

Min sjätte mapp innehåller bilder tagna med min mobil. Mappen heter "lillasyster" och den sjätte bilden är från den allra första dagen i hennes liv. En stolt storebror är på bb och hälsar på sin lillasyster som på bilden bara är några timmar gammal. Självklart är det en av de vackraste bilderna jag har ♥


Jag utmanar:

Carro

Sandra

Systerstor

Systermellan

Fredde

Nicke

och alla andra som är sugna på att vara med :)

...

...Inget glättigt "vad-jag-gjort-idag-inlägg"  (det vet ni ju redan - burit Alice) Nej ikväll funderar jag...

Önskar att livet vore sådär underbart, enkelt och härligt som det är ibland - men just ikväll är det inte det och då har jag så himla lätt för att börja grubbla och fundera. På allt. Precis ALLT. Ibland känns det dock som att man fastnar i sina egna tankar, som om man mest irrar omkring och inte riktigt får grepp på hur man ska komma vidare.. Fast kanske är det bra att man åtminstone funderar, för vem f-n ska annars åstadkomma en förändring?!

Jag vet att jag har miljoner saker att glädjas över och att vara tacksam för. Det är jag också. Jag är glad och tacksam över mycket i mitt liv och jag tänker på det dagligen. Men allt är inte lika kul, allt är inte lika bra alltid och allt är inte som jag skulle vilja att det vore.

Det finns saker jag avskyr. Jag avskyr när jag blir jagad, när andra ålägger mig krav som jag faktiskt aldrig bett om. Jag tycker inte om att när mina val ifrågasätts och när andra påpekar hur jag borde gjort eller valt istället. Jag har ett stort behov av att, utifrån mina förutsättningar,  styra mitt liv själv. 

Det finns saker jag uppskattar. Ibland uppskattar jag ensamhet oerhört. Jag uppskattar människor som finns för mig i stunder då jag behöver. Jag uppskattar när jag får finnas för dem som behöver mig. Ömsesidig vänskap betyder otroligt mycket för mig. Och den mäts inte av samtalstiden på mobilen eller i antal skickade sms.

Det finns saker som gör mig glad. Jag blir oerhört glad då jag får vara tillsammans med människor som jag tycker om. När jag lyckas eller när någon jag tycker om gör det. När jag känner mig älskad och behövd för den jag är och inte för det jag gör... När livet känns sådär underbart, enkelt och härligt som det är ibland.


Nighty



Stackars Stjärna

SUCK! Jag är trött på gnäll, pip och feber. Alicen är verkligen inte alls kul idag. Att sitta här hemma och glo är inte heller särskilt upplyftande. Synd om min bebbe som är sjuk :/ Igår em, kväll och inatt har hon varit riktigt kass. Feber på uppemot 40 grader. När Alicen blir så sjuk är hon väldigt slö och hängig, men hon sover inget vidare. Jobbigt för både henne och oss. Det är bara bära, bära, bära som gäller och ändå är hon inte riktigt nöjd. Stackars älsklingen. Just nu ligger hon i sin säng och kallar MAAAMMAAA. Försöker verkligen få henne att sova, men det lyckas visst inget vidare :( Idag har iaf Bästa Carro å Linus varit här. Tack för trevligt sällskap och god fika. Skönt att jag fick hjälp med att slå ihjäl några timmar :)

Finaste sjuklingen:









 


Sjuk igen :(

Så var det dax igen :( Feber, rinnande näsa och allmänt hängig. Tycker faktiskt Alice är sjuk väldigt ofta. Antar att det är precis som det ska vara då immunförsvaret ska byggas upp, men suck vad trist det är. Natten har varit sisådär. Blir ju lätt så när Liten inte är frisk.

Idag skulle jag varit på  begravning (min farbrors), men inte läge att lämna Alicen nu när hon är sjuk. M kommer hem lite tidigare iaf så jag kör ut till syster och fikar med dem efteråt. Ikväll ska systerstor och jag till pappa och packa. Flyttbilen går på lördag! Nu ska han flytta in till stan minsann. Känns ju bra för min del då det kommer bli betydligt enklare att hälsa på honom, så hoppas han kommer trivas bra! 

Nu dax att ta hand om tvätten.









 

Grattis till min storasyster

GRATTIS älskade, underbara, fina, snälla, söta, ljuvliga systerstor på din födelsedag. Hoppas du får en fantastisk dag och tack för att vi fick vara med och fira dig i lördags.

Love you



Vardag igen! Och idag är det beräknat bf för Bästa Carros å Linus Bus. Lääängtar efter att få träffa den lille krabaten nu ♥ Jag och Alicen fick sovmorgon imorse. Lilliz sov hos sin pappa inatt också och de stora grabbarna väcktes av älsklingen så jag och Alice kunde skönt sova vidare. Härligt! Efter en frukost som var ganska gnällfylld så läste vi mååånga böcker innan Alicen till slut hamnade i säng igen och nu sover hon gott. Idag står det babysång på schemat. Najst! Förövrigt har vi inte planerat så mycket för dagen. Får bli en lång promenad med Alice i vagnen om vi hinner innan sången. Ikväll ska det jympas och storhandlas. Det sistnämnda hoppar jag gärrna över :S men ack vad det underlättar vardagen, så det måste göras. Kanske vi hinner greja lite här hemma också - känns som om jag vill ha Alice rum fixat NU! Vissa saker som ska göras behöver ju jag och M fixa tillsammans och det är inte helt lätt att få det gjort när man ha Liten springandes runt benen på oss :) Hon vill ju också hjälpa till :)


Längesen!

Lääängesen el bloggo fick sig en uppdatering. Livet har dock inte stått lika still som bloggen...

I torsdags var jag och M med Alice hos "doktor-Per" ( Zetterlund i Åhus). Alice har alltid haft strul med sin mage. Hon är verkligen jättehård i magen och det enda de säger på BVC är att vi ska ge lactulos. Nu har vi gjort det i snart ett år och det känns som om det kan vara bra med en grundligare utredning. Känns liksom inte normalt. Hon har så fruktansvärt ont varenda gång hon ska bajsa och de klumpar som kommer är inte nådiga, dessutom är det alltid blod i rumpan/toalettstolen (jo hon bajsar ju där :) när hon är klar. Så nu är vi ordinerade laktosfri kost för att utesluta laktosintolerans. Inte så svårt att ställa om och ge Alicen laktosfritt,  Lilliz har jag haft det så nästan hela livet så vi har vanan inne. Förutom att vi testar med laktosfritt så togs det prover på gluten och mjölkallergi. Får väl se vad det visar när vi ska på återbesök om ett par veckor.

I fredags hade Alicen barnkalas :) Alla babysång-kompisarna var här och vi hade hur trevligt som helst. Vi träffades ganska tidigt så det bjöds på frukost och sen självklart tårta :) (Tredje gången vi gjorde Kitty-tårta!) Massor av fina paket fick hon. Bl.a. tre superfina tavlor gjorda av Mairos tyg med fem myror. Jag är helt käääär i dem :)  Kommer passa perfekt på Stjärnas rum! Alice var jättesnäll mot kompisarna och lånade glatt ut alla sina saker. Nja förutom sängen då... Minstingen i gänget var jättetrött och jag lät henne låna Alice säng. Det var inte alls populärt. När Alice fattade att kompisen faktisk skulle sova i hennes säng så pekade hon mot sovrummet och skakade på huvudet "naj naj naj.... Booooovvej".  På em kom Bästa Carro å Linus en stund. Trevligt! Så fick vi ju hjälp med att äta upp resterna av tårtan också :) Egentligen bjöd Alice lilla Bus på sitt barnkals också, men han har ju inte bahagat att komma ut ännu :) På kvällen hade vi världsmys. Jag, älsklingen och Alicen lagade gott och tog det bara sååå lugnt. Alicen var hur gosig som helst när vi soffmyste :)

Igår var det partaj! Storasyster och hennes kompis firade sina födelsedagar tillsammans. Hade en riktigt trevlig kväll (TACK för det!) och festade till en del :) Alicen var här hemma tillsammans med storebrödrar och farmor och det hade gått hur bra som helst. Det var faktiskt riktigt skönt att lämna både barnen och mammarollen hemma ett tag. Jag behöver tid med min M. Man uppskattar verkligen de få stunder av ensamhet som vi kan sno åt oss ibland. Just nu behöver jag honom hur mycket som helst känns det som.

Nähä nu dax att natta Liten..

..men först lite bilder:




*** Tredje kalaset :)***


***Älskade Bovvej  får självklart också smaka tårta***


****Underbara tavlor!! I LÖÖÖÖVE!!!***


FREDAGSMYS:


***Slappekväll :)***

 
***Hur mysigt som helst ju***

RSS 2.0