Nyår!!

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!!

Har längtat efter just den här dagen, snart 2008 å bebis år ju =) Har varit lite nervös för att bebis skulle hitta på bus å komma lite tidigare, men nu ser det ju verkligen ut som om Liten stannar över årsskiftet! BRA!! Vad 2008 har att bjuda på? Får man önska så... (Hoppar över allt det där med god hälsa osv, det önskar man ju alltid =) MEN.. förhoppningsvis ett supermysigt mammaledighets år, en skön sommar och SM-guld till bästa Färjestad!!

image28


Zzzzz....zå trött!!!

Så var juldagarna över, men julen behöver ju inte ta slut för det. Julmusiken, julgodiset och en bit av skinkan finns kvar, så vi jular väl ett tag till =) Julafton firade vi här hemma mes storasyster, Jocke, Jeppe, Ville, storebror, Calle å så mams å Boris såklart. En liten, men väldigt söt tomte (otroligt lik Lucas) kom på besök och delade ut fina julklappar till alla snälla barn å vuxna. På juldagen var vi hos Mattias mamma å firade lite till. Annandagen är ju traditionsenligt vigd åt systrarna och mellandagsrean, i år blev den dock kort för min del. Var inne en stund, men helt ärligt att gå i timmar på stan är inte min grej just nu. Blir trött av den kortaste promenad å sammandragningarna känns rejält. En liiiten stund på stan blev det iaf å jag köpte faktiskt ett par nya stövlar, inte att tänka på å att ha nu - men jag ska ju inte vara gravid hela livet, dessutom blev det en pyjamas - kan ju va kul å ha nåt nytt när det är dags för BB och så blev det en dress till Liten.


Idag har Mattias och jag varit på sjukhuset. BM skulle köra en CTG för å kolla hur Liten har det där inne. Ingen lätt match vill jag lova, hur bm än bar sig åt så flyttade Liten på sig och det tog en väldans tid att få bebis sammarbetsvillig. De kunde ju åxå konstatera att Liten verkligen lever rundor i magen (jo tack- jag VET!), huvudet ligger i alla fall inte i bäckenet som det faktiskt borde göra vid det här laget. Vi får väl se...

Dagarna känns just nu oändligt långa, tråkiga och tröttheten har tydligen inga gränser. Skulle kunna sova hela dagarna känns det som, har verkligen ingen ork kvar.  På nätterna ska man visst inte sova ostört iaf, vaknar när man måste vända sig, vaknar av att man måste gå på toaletten, vaknar av konstiga drömmar och funderingar och så den här livliga parveln i magen.. Sparkas, boxas, vrider å vänder sig - ja vi vet vad vi har att vänta =) Men snaaaart är h*n här!! Ahhh vad jag lääängtar!!
 

image27

Lillejul

Lillejul och fjärde advent. Trodde att de sista veckorna av graviditeten skulle vara sega, men såhär i jultid håller man ju sig sysselsatt. Fast julstressen undgår jag mer än gärna och har lyckats göra så även i år. Jag vidhåller att det viktigaste inte är allt det man gör eller måste göra inför julen, utan hur man mår efter det att allt är gjort  =)


Förstår inte riktigt det där med alla måsten inför julen, (de skapar man väl själv - eller?) Jag är iaf fullt nöjd med det vi fått gjort. Klapparna ligger under den klädda granen (även en klapp till Liten *hihi*), pepparkakor har barnen bakat (och ätit upp), julgodiset ska sättas fram ikväll, huset är städat, en å annan tomte är utplacerad på lämpligt ställe och ikväll ska givetvis skinkan in i ugnen. MEN.. Det viktigaste med hela julen för mig är tiden. Tid att vara tillsammans, njuta, ta det lugnt.. Tid att slippa säga nej när barnen vill spela ett spel, när de vill läsa en bok eller göra något annat tillsammans med sin mamma. Så vill jag tillbringa min jul och så ser en riktig jul ut för mig!

Så.. Njut av ledigheten, stressa lite mindre,  det dröjer ju trots allt ett halvår till semestern ;)

image26

ÄNTLIGEN!!

AHHHHHHHHHHH NU HAR JAG ÄNTLIGEN SLUTAT JOBBA!!!!!!!!!! Fatta vilken underbar jäkla känsla som infinner sig i kroppen just NU!! När de andra önskade varandra God Jul för att ta ett par veckors julledighet så mös jag av bara tanken på att jag inte ens är tillbaks till nästa jul! Känns helt ofattbart nära nu, Liten kommer ju SNART och då blir jag en heltidsammande nerkräkt hemmamamma på riktigt!! Det här händer verkligen mig på RIKTIGT!!

Var hos barnmorskan igår. Allt var bara fint, jag har knaprat järn så det stått härliga till och har nu högre HB än nånsin =) Duktiga mig!! Liten envisas dock med att ligga typ i hela magen. H*n liger just nu med huvudet under revbenen (jo det känns!) och med rumpan snett neråt, så h*n har inte ens intagit sätesläge. Nåja vi ska till läkare den 27:e men Birgitta (bm) tror ju inte att Liten kommer inta rätt position nu, utan bebis verkar trivas med att ligga så som h*n gör (och har gjort de senaste sex veckorna).  Jaja ligg som du vill Liten, för NU ska jag bara ägna eftermiddagen åt att njuta av att du snart kommer å att jag fr.om nu är helt ledig!!! Å du bebis, du kan komma precis när du vill nu.. för jag har  inga öppningar, stängningar,  möten eller samtal inplanerade längre... utan fr.o.m nu väntar jag bara på dig!!

GLAD GLAD GLAD GLAD image24GLAD GLAD GLAD GLAD

Tomtefunderingar!

Linus är verkligen en kille med kommentarer.. Idag när vi satt vid middagsbordet pratade vi om att det bara är en vecka kvar till julafton.
 Kul, sa Linus, trots att det inte finns någon tomte.. Å det har jag verkligen bevis för!  Är du säker på det undrade jag,  tänk om tomten bara kommer till de som tror på honom?! Mamma, det är en omöjlighet att tomten finns på riktigt, hur ska EN enda knubbig gubbe hinna åka runt till ALLA barn på julafton???

Förresten säger du att han bara kommer till snälla barn och TROTS att Lucas bor här han har faktiskt varit hos oss vartenda år!!

image23

Gran(n) gran??

Mer julförberedelser här hemma i helgen =) Var först å kollade på musikklassernas luciakonsert i fredags, så oerhört duktiga de är! Det är verkligen en upplevelse att se dem. Lucas var tomte i år och givetvis finast av alla ;) Igår bakade vi fyllda saffransbullar (gillar inte lussekatter) och så blev det en runda på stan. Lucas å Lilliz klippte sig. Idag har jag varit med halva släkten och huggit gran. Min egen familj var emellertid upptagen på olika håll, så jag fick välja gran själv. Lucas var på innebandy, Lilliz skulle på hockey å övriga tillbringade eftermiddagen med handboll, så jag åkte dit med Laline å Linus. Gick 100000 mil (gillas nog inte av Liten, får massor av sammandragningar efter en sån promenad) men jag hittade, med hjälp av Laline, till sist en gran som får duga. Vet egentligen inte om jag gillar den, men den blir säkert ursnygg när barnen klätt den med allehanda pynt =) Egentligen är det en ganska galen grej med julen.. Hugga ner ett stort träd som man sen dekorerar med kulor, glitter och annat.. Det är ju faktiskt sjukare än att dansa runt en blomsterpryd stång till en sång om grodor utan svansar å öron på midsommar.. MEN granen hör julen till =)

Efter granhuggningen grillades det korv och det bjöds på glögg. Mysfaktorn grusades dock av att ingen av mina pojkar var med idag, brukar ju alltid hugga gran, grilla och mysa tillsammans med dem - men nu väljer de annat före, antar att det är ett tecken på att de faktiskt börjar bli ganska stora =/  I år vill de inte ens ha någon "riktig" tomte, Lucas har utsett sig själv som förste Nisse  med rätt till julklappsutdelning. Ok, det får gå för i år då, men kommande jular har vi återigen en Liten i huset och då kommer den riktiga tomten tebax =)

Julfin min blogg blivit va?? =) Givetvis Laline som fixat, tack Bästa!!

            

image20
   
image21

Allt fixar sig till slut..

Måndag igen och så har andra advent också passerat. Helgen var bra, men intensiv. I lördags hade jag å Mattias bestämt oss för att julklapparna skulle bli fixade. Vi lyckades nästan till 100%, har bara ett par stycken kvar att fixa men de är redan "färdiga i huvudet." Mellan alla affärer hann vi med lite fika tillsammans med storasyster å Jocke, som åxå gjorde stan i jakt på klappar. Trevligt! Efter flera timmar i stan, på Eko:-  etc. var jag helt slut, kanske borde inse vid det här laget att magen e ganska stor å att det faktiskt bara är en månad kvar till Liten förväntas komma, men envis som man är så vill man ju bli klar! På kvällen kom Laline å Linus hit en runda, alltid lika kul med deras besök =) Igår fixade vi lite julbak här hemma. Bullar, biskvier och chokladbröd ligger nu i frysen! Duktiga oss =)


Idag har jag återigen varit på läkarbesök på spec.mvc, Mattias var med å allt känns verkligen mycket bättre nu. Jag har goda förhoppningar om att allt faktiskt kommer lösa sig på bästa sätt. Längtar efter Liten och nu tänker jag försöka njuta av de här sista veckorna som gravid! Efter besöket på sjukhuset stack vi in till stan å käkade middag, sen blev det en runda till Kids Corner där vi köpte en madrass och en mobil till Litens säng. Ikväll var jag å Lucas hos tandläkaren. Konstigt att man får tid så på kvällen men praktisk att de erbjuder det med tanke på jobb, skola osv. Lucas hade fått tid för att dra ut en tand.. Givetvis var han lite orolig innan besöket, han gjorde ett tappert försök i att rymma till skogs när vi parkerade bilen utanför tandvårdshuset, men med lite övertalning fick jag in honom till tandläkaren och sen gick det faktiskt hur bra som helst.

7 dagar kvar att jobba... galet men underbart!!!



                  Everything will be ok in the end, if it´s not ok, it´s not the end..

image18

Tisdagstankar

Så har det redan varit första advent, inte mycket till julstämning med tanke på vädret men jag älskar ändå ljusen, värmen, myset och den här tiden. Första advent är liksom en alldeles särskild dag, som startskottet på hela julmånaden. Kommer tänka på mina tankar från förra julen, då barnen firade hos sin pappa. Stundtals mådde jag riktigt skit då, inte för att det var hans tur att fira tillsammans med pojkarna, jag är fullt medveten om att barnen inte ska behöva välja/avstå eller ta ställning.. (Även om jag givetvis önskar att barnen alltid ska vara med mig, mig..MIG!) Nää jag mådde skit för att vi då hade försökt att bli gravida i ett och ett halvt år och jag var mer och mer övertygad om att jag förmodligen aldrig skulle få uppleva en bebis tillsammans med min älskade. Trodde att jag alltid skulle få fira varannan jul utan att vara tillsammans med något av mina barn. Jag kan aldrig beskriva känslan av att lyckas när man nästan gett upp allt hopp, kan bara säga att jag är så tacksam över att vi till slut fick hjälp som lyckades. Nu är det ungefär en månad kvar av graviditeten. Jag får många kommentarer om att det brukar va tråkigt och jobbigt såhär på slutet, men med tanke på hur länge vi väntat på vår Liten så känns själva graviditeten väldigt kort. Tiden innan jag blev gravid var så otroligt lång och man visste ju aldrig om/hur/när och på vilket sätt den skulle ta slut, så nej - de här månaderna med Liten i magen har gått väldigt fort.


I gårkväll var vi och hämtade Litens vagn. Nu står den i sovrummet och jag är verkligen helnöjd, den är riktigt snygg. Tänk att vår bebis ska bäddas ner i den!


 

image15
Litens vagn


 

Igår morse fick jag mig en glad överraskning på jobbet. Plötsligt stod Jessica i dörren med en paket till mig =) Blev väldigt förvånad, men så oerhört glad då den innehöll en superfin mugg som det står Vänskap på. Inuti muggen står det:

Du är min strålande stjärna

Du inspirerar mig till vad som är rätt

Du är en konstant vän genom mitt liv

Jag kan inte önska mig mer


De orden kommer att glädja mig många gånger och jag är så tacksam över att jag har riktiga vänner i mitt liv. Tänk att det finns människor runt omkring en som vet att man har kraft, mod och ork kvar när man själv redan gett upp och att det är så självklart att man finns på samma sätt för dem den dagen de behöver.. Jag tycker det är fantastiskt!

image16



RSS 2.0