Linus 14 år

Min lilla Lilliz fyllde 14 år igår. Han den där lilla killen som varit min från allra första början. Innan han kom, eller innan han ens blev till så bar jag en sting av oro inom mig inför mitt andra barn. Jag undrade liksom hur jag skulle kunna älska ännu ett barn lika mycket som jag älskade mitt första. Den kärleken var så enormt stark så jag trodde liksom inte att det skulle kunna bli så mycket över till någon annan. Någonsin. Men redan när han låg där i magen så började jag förstå. Och från första stund lärde Linus mig något av det viktigaste här i livet. Kärleken är oändligt stor. Det finns inga gränser för hur mycket ett enda hjärta kan älska. Min fina Linus. 
 
Jag kan tänka på Linus som ett konstverk. Ett verkligt mästerverk. Han har så många färger min Linus. Han är en blandning av lugna, harmoniska grå-beige-vita nyanser och samtidigt en hel tavla fylld av de allra starkaste toner. Han har så mycket potential, så mycket inom sig men han visar långt ifrån allt. Han kan vara lite hemlighetsfull, hålla lite lägre profil men han kan också vara väldigt sprallig och ta för sig. Han har ett gott och ett stort hjärta och dem som verkligen lyckas komma honom kan vara innerligt lyckliga. Han är unik.
Min Linus.
  
 
Och igår fyllde han 14 år. Jag tror dock att jag fick den bästa presenten. Fick nämligen äntligen hem mina grabbs efter att de tillbringat en vecka i Sälen. Så efter jobb körde jag raka vägen till Fjälkinge och hämtade hem födelsedagsgrisen med storebror. Sen åkte vi hem för att fira. Av oss fick han en parfym, pengar och tröja i present. Av alla övriga önskades bara pengar inför den kommande Karlstad-resan. På kvällen hade vi kalas! Linus hade bestämt att han ville bjuda på tacopaj och till kaffet blev det i vanlig ordning glass, maränger, bananer och chokladsås. Traditionellt på ett Linuskalas :)
 
Tack alla som var här och firade Lilliz med oss. 
 
 



Alice barnkalas a´la Astrid LIndgren

 
Alice barnkalas i söndags blev succé. Astrid Lindgren temat visade sig vara toppen och vi fick ihop det hur bra som helst med olika lekar (bl.a. inte-stöta-marken-bana, dansstopp och hela havet stormar) där barnen skulle vinna guldpengar för att sen kunna köpa sig en skattkarta som såklart ledde dem till skatten (godispåse). Det bjöds på pannkakor och tårta från söderhavet ;) Toppenkalas, toppenminnen och toppenmycket ståhej. Nästa gång tar vi kalas på Andys sa Mattias lite trött till Alice efteråt. Aldrig i livet tyckte Toss. Nästa gång tar vi pyjamasparty med övernattning föreslog hon.
 
Jajamen vi och hon är nästan lite av experter på det där med kalasande ;)
 
  
 

 
 



Träningsskor

Fredag och M jobbar natt. När bara jag och Alice är hemma helgkvällar står tjejmys på schemat. Så även idag. Vi har bl.a. myst med mat från Konsums salladsbuffé, låter inget vidare men när Alice får välja så ;) Tidigare idag var vi i stan och klippte Alicen och vi lunchade med mammi och Bojje på Trendie.Sen skyndade vi hem till hockeyn. OS-semifinal kan man inte missa och det gick ju hur bra som helst det där. En sväng in till stan fick det bli även efter hockeyn då vi skulle handla till tjejmyset. Vi tog en snabbvända till Stadium också och jag köpte mig äntligen ett par nya träningsskor till gymet. Har suktat efter ett par NIKE länge nu då jag tycker de gör så snygga skor förtillfället. De gamla jag haft har verkligen varit mig trogna länge, jag fick dem av Mattias alldeles i början av vårt förhållande. Fatta hur många träningspass de överlevt! Och galet nog ser de ut att vara i kanonskick fortfarande! Asics levererar. Kruxet med de gamla skorna är att de känns så himla klumpiga i gymet och på cirkelgymet. De inhandlades en gång i tiden då jag jympade väldigt mycket vilket jag sällan eller aldrig gör numera. Sen har det ju hänt en del även hos skotillverkarna de senaste 10 åren och tja ett par skor som är SÅ gamla har man all rätt att byta ut utan ursäkter. De nya jag köpte kommer jag INTE ha i 10 år. Jag lär tröttna på färgen innan, men just nu älskar jag dem :) 
 
Imorgon blir det garanterat Friskis ;)
 
 
 
 

Olika bollar

Har fortfarande en krasslig Liten här hemma, så vi kör på vab imorgon också. Idag har hon nog inte haft någon feber men hon är så himla trött och tagen. Gnällig AB. Vi kom iaf ut en sväng idag då vi körde till Rusta och sportbutikerna ute på Härlöv. Jag var ute efter nya träningsskor att ha på gymet, hittade inget som föll i smak dock. En pilatesboll fick jag med mig hem från Rusta iaf, 49 spänn rena fyndet! Jag har kört lite med boll på gymet senaste tiden och det är ju galet så mycket träning man kan få ut av en sån. Perfekt att ha hemma. Nu är Liten hos mamma och jag väntar på att maken ska komma hem från jobb. När han kommer ska vi bege oss till ett spinn/intervall-pass.Love it!
 
En annan sak jag älskar är mina otroligt goda chokladbollar gjorda på mandel, casewnötter, dadlar, fiberhavregryn, vaniljpulver, kakao och kaffe. Ohh my! Kom över på fika vettja :)
 


 
 



Sportlov

Sportlov och grabbarna har det fantastiskt i Sälen. Jag är så glad över att de har vädret med sig, en klarblå himmel och strålande sol tillsammans med knastrande snö och skidor, ja det är svårslaget. 

Eftersom grabbsen är iväg tänkte jag inte va ledig nåt på lovet. Tyvärr blev det lite ofrivillig ledighet idag då Alice inte är riktigt kry. Halsont och lite feber gjorde att vi fick stanna hemma. Soffmys, spel och pyssel har hållt oss sysselsatta. Och så har vi planerat endel inför helgens barnkalas. Mys. 

Ikväll blev det ännu ett träningspass, cirkelgym med min kärlek. Älskar att träna tillsammans med honom, älskar att vara tillsammans ned honom. Min man. 



Gym, hjärtedan och pojkar till fjälls

Lördag och på M´s schema stod det jobb hela långa dagen. Själv åkte jag med systerstor och Peter till Friskis. Innan dess lämnade vi Liten hos Leon :) Idag körde vi cirkelgym/spinn och jag kan ju glatt meddela att timmarna i gymet gett effekt, jag kunde allt öka tyngden genom att trycka in nån pinne extra i maskinerna. Najs! 
 
Resten av dagen har vi bara varit hemma. Knappt gjort nånting alls. Lite tvätt, en sväng med dammsugaren och det där vanliga tjafset. Igår däremot firade vi hjärtedan med besked. Jag slutade tidigt och direkt efter jobb stack vi till badhuset med Carro och Leon. Senare på kvällen lagades det en trerätters hjärtemeny. Hehe jag skulle aldrig skrivit om det där med rosor förresten för jag fick en jättefin bukett. Min man han kan kärlek.
 
Ghaaa idag känns det dådär i mammahjärtat. Lucas och Linus åker till fjällen inatt med sin pappa. Jag vet att de älskar det och jag vet att de brukar vara ifrån mig varannan vecka i vanliga fall också. Men ändå. Vetskapen om att de är så många mil bort är aldrig kul. Dessutom är jag alltid orolig för väder och väglag när de åker och jag inte är med. Kontrollbehov AB. Hur som helst så hoppas jag såklart att de får en underbar vecka i backen. De ska förresten bo i Hundfjället alldeles precis bredvid där vi bodde.
 
Nu ska jag duka lite inför kvällens besök. Carro, Johan och Leon kommer. Köbemat och mello står på menyn :)
 
 



torsdag

Redan torsdag. Tiden. Går. För. Fort. Och fast att jag mår bra, på jobb, med träning, hemma ja i allt så är jag så galet trött. Ni anar inte. Somnar i soffan innan vi ens hunnit slå på tv:n, skulle kunna sova runt tror jag. Idag har jag iaf börjat med järntabletter igen, får se om de har någon effekt. 
 
Idag har vi varit och handlat, hann med både Netto och Maxi. Alice har bestämt att den där hjärtedagen imorgon ska firas så vi behöde allt handla lite. Jag är ju emot såna där dagar som är skapade i kommersiellt syfte, men kärlek funkar alltid :) Inte för att vi firar genom att köpa saker, men genom en god trerätters middag som lagas tillsammans, en mysig dukning och tillsammanstid. Bättre än alla hjärtenallar och rosor i världen. 
 
 

Underbara helg!

Vilken helg vi haft. I fredags slutade jag tidigt och efter en sväng på stan och en runda på gymet hade vi mest hemmamys. Med hem från stan gick jag förresten en ny mobil :) såklart blev det ännu en iPhone, denna gången en 5S. 

Igår lekte Alice med Märta hela dagen. Vi körde ner till Åhus och njöt en lång stund vid havet, underbart. På kvällen var vi hos Anette å Patrik och kollade på mello. Förutom sällskapet så förgyllde kinamat, vin och efterrätt  även kvällen :) 

Idag var Toss på simskolan, under tiden tog jag en 5 km tur bl.a nere vid sjön. Då härligt. Därefter var vi på innebandy och kollade på Linus och hans lag. Det blev en härlig vinst efter en onödigt spännande match. Sicken kille Linus är i målet :) Ikväll har vi varit på kalajs och firar världens bästa Leon. Mysigt kalas med god mat och fantastisk tårta! Jag som aldrig äter tårta skulle lätt kunnat ta tre bitar till ;) 

Nu tv-mys med min kärlek. 












 

Sälen

Åhhh Sälen! Längtar visserligen tillbaka men är också glad över att vi haft ännu en vecka i fjällen. Laddade med energi för att snart blicka fram emot våren. 
 
I år bodde vi i Hundfjället, alla andra år har vi varit i Lindvallen så det här var en ny upplevelse. En härlig sådan. Visserligen har Lindvallen lite mysigare miljö men backarna i Hundfjället var kanon. Alice gick i skidskola och blev ännu duktigare i backen. Vi hade magiska, härliga dagar och mysiga kvällar med bästa resesällskapet mamma och Bojje. En kväll tog i en skotertur upp till topprestaurangen och åt och drack gott. Hur mys som helst. Vi bodde i en superfin stuga nära backe och lift. Ja allt var kanon och Sälen levererade i vanlig ordning.
 
 
 
 
 


 

RSS 2.0