En bra dag på dagis

Det hade gått finemang på dagis idag! Alice har varit glad hela tiden, inte gråtit efter hemma eller mamma alls :) Känns så skönt! Nu när jag hämtade henne kastade hon sig i min famn och jublade "MAMMA POMMER". Älskade ♥ Personalen hade diskuterat om hon skulle komma på fredag eller ej iallafall. Jag vill ju jättegärna ha henne hemma, men förstår samtidigt att de vill ha henne där. Vi får se. Vi bestämde att vi avvakta tills imorgon innanvi bestämmer. Går det super imorgon också så blir vi hellediga på fredag. Så sköt dig nu min lilla stjärna :)

Med lunch i magen och Alicen i sängen ska jag nu njuta en kopp kaffe. När Alice vaknar ska vi ta en promenad och sen hämta Linus (eller tvärtom beroende på ur länge hon sover).

Och så dagens utlovade foto: (tagen med världens sämsta mobilkamera, min mobil är ju i sönder :( Men idag hittade jag faktiskt garantin på den så snart ska vi väl få ordning på det här)



 

 


Tränat!

Vaknade för en gångs skull pigg och utvilad imorse. Skickade iväg Linus med bussen utan problem. Går nästan lite fööör smidigt just nu :) Aldrig är det något tjat. Väckte Alicen i god tid, vällingmys i sängen och sen frukost innan det var dagisdax. Pratade med Alice idag också om att hon inte skulle sova på dagis (hon gillar inte det!) utan att jag skulle hämta henne efter middagen. Missnöjd som tusan var hon när jag nämnde ordet dagis, men det gick ändå väldigt smidigt med morgontvätt och påklädning idag. Det enda hon protesterade mot var när jag satte klämma i hennes år. "Toooooosssssar" påpekade hon bestämt. Tar definitivt inga onödiga konflikter nu med henne innan dagis så självklart fick det bli tofsar fast att vi hade lite brådis :) Hon är SÅ SÖT idag, måste lägga upp en bild senare :)

Lämningen gick bra idag. Alice t.o.m log mot mig :) För en liten stund sedan ringde Karin (fröken) och berättade att allt varit bra. Alice var just då på promenad tillsammans med en annan flicka och en personal. Visserligen gillar Alice andra barn skarpt men just nu känns det som om allt blir för mycket för henne. Därför tänker de se till så hon får mycket vuxenkontakt och få barn omkring sig. Känns så j-vla bra att det jobbar utifrån de enskilda barnen! Att jag vet att de gör allt för att Alice ska må bra och trivas. Imorgon ska hon också dit men sen tyckte de att det var ok att vi hade henne hemma på fredag. Nästa vecka ska vi också köra mån-tors och sen efter det ska det förhoppningsvis räcka med tre dagar i veckan.

Nu har jag precis intagit en smoothie. Mmmmmmumsa! Innan dess var jag på friskis och sprang fem km på bandet. Heja heja duktig mig :P


Att trivas

Älskling är och tränar och här sitter jag igen. Haft en mysig (men kort) kväll med mina små. Tog ett bad med Alice, läste saga och nattade henne strax efter åtta. Alltid blir det i senaste laget. Jaja mys var det iallafall. Sen kollade jag lite på Idol med Linus innan det var dax att säga godnatt till honom också. Idol är hans absoluta favvoprogram och i pauserna ser han altid till att plocka undan på rummet, borsta tänderna osv, allt för att få se hela programmet :) Han har verkligen vuxit min lilla Lilliz. Numera går det mesta ganska smärtfritt med honom. Behöver aldrig tjata för att få upp honom ur sängen, få iväg honom till skolan etc, t.o.m läxorna sköter han ok. Så är det när man trivs. Det är A och O. Han trivdes verligen inte det på sin förra skola. Jag förstår honom. Nu är allt så annorlunda. Tänk vad bemötande och förhållnngssätt är avgörande för mycket...

Nu ska jag krypa ner under filten på soffan. Mys med höst. Mys med masor av ljus. Men inte mys att behöva lämna min stjärna imorgon. Jag vet, jag tjatar som fan om det. Men det får mig faktiskt att må dåligt. Sen får det mig att panika inför våren. Då är det jobb/plugg som gäller för min del och kanske/förmodligen/säkert fler timmar på dagis för Alicen. Jobb/plugg... Ja vad f-n ska man göra?!

Nytt jobb mottages tacksamt. Som sagt att trivas är A och O.


En underbar eftermiddag

Var visst en riktig skitdag på dagis idag för Alicen. Inga tårar vid lämning blev MÅNGA tårar under tiden hon var där. Hon grät och frågade efter  "hemma" och "mamma" stup i ett och ville inte alls vara kvar. Så nu vill de att hon ska komma lite extra imorgon, för att hon ska komma in i det hela bättre och så att hon blir trygg på avdelningen. Jag förstår deras resonemang, men jag hatar att lämna henne. Jag vill verkligen INTE det. Men om det nu är det som krävs för att Alice i slutändan ska må bra så har jag väl inget val. Fy fan. Det känns kan jag säga. Jag vill verkligen INTE.

När jag hämtat min stjärna på dagis kände jag bara att jag måste få vara med henne fullt ut och inte bli störd av en massa måste-göra. Vi körde inom affären, handlade lite fika och begav oss ner till Åhus. Två underbara timmar spenderades sedan vid havet. Helt ljuvligt väder och fantastiskt skönt att bara få vara.

Ja bilderna talar för sig själv:






 



 



 

Jag älskar dig min stjärna. Jag älskar dig så det ibland gör ont. Vill vara med dig varje sekund, varje minut, alltid alltid. Att lämna dig, att vara utan dig är något av det värsta jag vet.
Finaste underbara du ♥






Inga tårar

Idag var det då jag som skulle lämna Alicen på dagis. När hon vaknat och jag sa att vi skulle dit sa hon vädjande "stanna hemma". Redan då höll jag på att bryta ihop. Förklarade om och om igen att idag skulle hon bara vara på dagis fram till middagen och sen skulle jag komma och hämta henne. Inget sovande på dagis idag alltså. Tror det hade effekt för sedan var det faktiskt ganska smidigt att både få iväg henne och lämna henne. Hon vinkade hejdå i fönstret och även om hon inte var speciellt glad så var det inga tårar iallafall.  Suck.... S A K N A R henne redan! (Två timmar kvar..)

Nu är det dax för frukost. Sen kanske jag tar mig ut på en långpromenad. Lite motion är ju aldrig fel. Fast det ska erkännas att gårdagens pass känns rejält i benen idag. Jaja man får skylla sig själv när manl egat på latsidan!

I eftermiddag har vi inget planerat. Njuta Alicen står överst på min att-göra lista.




Tvätt

Tvätt tvätt tvätt.. var fan kommer allt ifrån?! De är ett måste-göra som verkligen inte kan stå tillbaka nu. Så just i eftermiddag är det sortera, tvätta, hänga... vika som står på schemat. Men jag har iaf varit och tränat. Jympade på friskis och det var underbart. Fick också en liten snabbdejt med Sara :) Najst. Ikväll ska jag se Idol. Vill inte missa Calle ikväll ju. Måtte han gå vidare! Heja heja :) Men innan dess ska jag fortsätta var lite effektiv. Snart dax att byta hög i maskinen. Sen borde jag verkligen rensa Alicens garderob. Suck och stön :/ Tack gode gud för Tradera :) Och ja man kan verkligen fynda där också. Se bara på Alice, hon köpte sig ett par nya bralls där idag. Fina Katvig-randiga bralls. Och häromdagen köpte hon en klänning. Också den från Katvig. Utmärkta plagg till dagisbus :) (och mer kläder att tvätta för mamma).

Dax att jobba vidare! (Tur L.W och hans underbara musik finns. Allt blir så mycket lättare med den på hög volym)


Så var det...

...måndag igen. Älskling lämnade Alicen på dagis imorse. Inte kul, hon hade varit ledsen och var inte alls pigg på att vara där :( HATAR när hon är ledsen! Så, nojig mamma ringde dit för en stund sedan och då var allt mycket bättre. De hade varit ute och plaskat i pölarna (Alice älskar!) så självklart var hon på bra humör igen. Natten har varit sisådär. Alice vaknade redan innan vi lagt oss och var ledsen en lång stund. Igår bajsade hon nämligen i badet och jag lyfte snabbt bort henne till andra toan och duschen för en ordentlig rengöring. I flykten högg jag, utan att tänka mig för, snabbt tag i min egen duschtvål och använde den till lilla Skörp =/ Idioti! Alice fick såklart svid i rumpan av den och inatt hade hon riktigt ont. Gissa om man känner sig usel??! Min enda tanke var att tvätta bort bajset fort. Jaja man lär av sina misstag och efter lite salva och ompyssling blev det bättre och Alice somnade så småningom.

Idag har grabbsen studiedag. Lucas stannade kvar hos A igår men Lilliiz är hemma. Vi har just intagit frukost och nu väntar jag på att älskling ska komma hem. Sen bär det av till friskis för lunchgympa. Nu jävlar måste jag komma igång med träningen. Mår så mycket bättre då!

Idag hoppas jag på att "vi" ska tapetsera klart fondväggen i vardagsrummett. Fattades nämligen en tapetvåd till det igår så vi måste köpa en rulle till. Retligt, men snart så.

Ha en fin måndag!




ÄLSKADE ALICEN
som numera alltid ska ha "tossar" i håret =)


Vårda kärleken

Lördagsnatten spenderas visst framför datorn :/ Älskling jobbar, pojkarna är hos sin pappa och Alicen sover sedan länge. Bara Max och hans kompis som är vakna och de spelar tv-spel på rummet. Ikväll har jag och Alice varit hos J och C. Att busa med kusinerna är alltid lika uppskattat :) Middag bjöds det på och så det obligatoriska lördagsgodiset :) Vi körde dock hem ganska tidigt eftersom jag inte ville att Alicen skulle bli så trött att hon somnade i bilen. Ville hinna mysa med saga och välling i sängen med henne ju.

Igår var min fina Sara här på frukost.  Massa tragg och skratt blev det. Sen kom Bästa Carro och Bus. Vi stack till stan, Alice fick lite nya kläder och sen var vi en lång stund i tivoliparken. Underbart. På kvällen var vi hos mina föräldar på middag. Ljuvligt. Jag och älskling sov över i "bröllopssviten" där vi tyvärr inte tillbringade så många timmar på bröllopsnatten. Mysigt att få göra om det!  Alice sov hos mormor och det gick kanon. Antar att vi borde vänja henne, eller rättare sagt oss själva, (för det är inte Alice som tycker på utan vi) lite mer vid att det är ok att lämna henne någon gång ibland och göra saker på egen hand. Måste ju finnas utrymme för att vårda kärleken. Det är så oerhört viktigt att verkligen få vara tillsammans med den man älskar och inte bara dela vardagssysslorna med varandra.

Saknar min älskade älskade älskade M inatt :'(


Körkort

Inte mycket kväll över när allt är fixat här hemma. Äta middag, röja kök, lite tvätt, natta barn.. trallala det går i ett. Älskling påbörjade projekt tapetsering av fondvägg innan idag. Inte mycket blev tapetserat dock, vi får vänta och se hur resultatet av det lilla som är uppsatt blir innan han vågar fortsätta. Men snart så ska vi förhoppningsvis slippa den fulblå tapeten. Usch ogillar!

Idag har jag varit inne och fixat foto till mitt körkort. Nytt efternamn = nytt körkort. Alltså fan vad taskigt att ett körkort varar i hela tio år. Fotot blev inget vidare och nu ska det visas upp avigt och rätt i tio år :) Ja och jag tänker ju inte byta namn fler gånger så nu får man snällt stå ut med att förlöjligas när man visar leg *mohahaha*

Nä nu ska jag sova.

Eller nej det kommer förmodligen dröja en stund till. Varför kommer jag aldrig i säng om kvällarna?! *suck*

Nighty


Simsim

Idag skulle jag gjort miljarder saker. Men typ inget har blivit gjort. Skitsamma. Efter Alice dagistid var det babysimdax. Idag var både jag och M med. Lyx! Haha lite kul att det fortfarande heter babysim ju :) Min lilla Snorpa-bebis :) I början var det så mysigt att bada med Alice. Hon låg där i famnen och bara njöt. Nu är det fortfarande lika mysigt men fullt ös! Hoppar från kanten och är hellre under vattnet än över. Lilla fisken :) Kollade bakåt i bloggen och hittade här att vi faktiskt började babysimma så tidigt som två dagar innan Alice  tremånadersdag! Vi har hållt på länge ju. Och jag vill aldrig sluta. Det är verkligen en härlig upplevelse att vara och bada med henne. Tid tillsammans, närhet, prat och massa skratt. ÄLSKA!




Jag älskar dig...

... du gör mig lycklig, du ger mitt liv en mening och jag är så otroligt glad att det är du och jag. Nu och föralltid.





Sur å vresig

Inte min bästa dag precis. Nej inte alls. Men alla dagar kan ju inte vara det. Jobbade inatt och sov till vid middagstid. Sen kom Alicen hem från dagis och så kom mammi hit. Vi körde en runda till Eko, fick med mig lite nödvändigheter hem. So far so good.

Men kvällen kunde varit bättre. Mycket bättre. Är på ett uruselt humör. Älskling är och tränar, själv hann jag ine med Friskis. Att missa ett tänkt pass kan få mig riktigt irriterad när hela jag liksom skriker efter att få träna. Inget är så avstressande som träning när man är sur och vres. Nåja, inget att göra, planerade istället in en soffkväll med Idol. MEN...  Alice ligger och gnäller/skriker/kommer upp ur sängen oavbrutet och vägrar att sova, dessutom har jag  haft världens läxkonflikt med Lucas så soffkvällar klockan åtta är definitivt inget för mig. Linus har varit en ängel däremot. Läxan är gjord, rummet är fixat och han gick självmant och borstade tänderna i tid :)

Nu väntar jag på att Alice ska somna, sen jävlar blir det soffan och det största vinglaset jag har i huset. GHAAAAAAAA!

Imorgon blir säkert en ljuvlig dag :)

Åhh HE-VETE... Nu kommer Alice upp igen!


Måndagssnurr

Kaffe i muggen, tyst i huset. Jisses det här är man inte van vid. Alice har dagistid idag och jag var smått orolig för hur det skulle gå. Onödigt. Redan när jag nämnt ordet Vintergatan stod tösen med solhatten i handen och med gummistövlar på. Fick lugna henne lite, av med pyjamasen  och på med kläder. Övertygade henne också om att gummistövlar inte var det bästa valet för dagen. Vi kompromissade oss fram till de rosa kängorna med hjärtan på. Nöjd Alice. Som vanligt hann hon knappt säga hejdå till mig när jag lämnade henne. Hon hoppar liksom in på avdelningen. Glömmer jämt att ta av skorna och får alltid vända för att göra det och för att ge sin mamma en hejdåpuss. Alice hade klarat sig bra på dagis utan den där pussen, men jag behöver den väldigt mycket. Känns konstigt att inte längre vara en del av hennes liv alla timmar på dygnet.

Känns också jäkligt jobbigt att jag aldrig kommer fram till vad jag ska göra med mitt jobb och mitt liv i framtiden. Att jag inte vill tillbaks är knappast någon hemlighet. Jo man ska vara glad att man har ett jobb, det är jag också men ska man vara 40 timmar i veckan på ett ställe måste man må bra också. Jag anser det iallafall. Funderade på att läsa till sjuksköterska och har inte slagit funderingarna ur hågen ännu MEN jobba helger/kvällar och kanske nätter... Visst jag kan tänka mig det, men Mattias jobbar ju redan skift. Hur löser man det då? Med barnen och dagisplats. Nattdagis?! Nej - jag rycke inte upp Alice från vintergatan. Aldrig. Och de andra barnen? Finns ingen frita som har nattöppet precis. Så... ja jag vet inte.

Känner att jag gärna skulle vilja jobba med händerna. Skapa, vara kreativ. Men alla dessa praktiska utbildningar är förlagda på privata skolor. Det kostar. Det kostar så in i helvete. Så de är nog inte tänkta för sådana som mig.

Funderar vidare...

Igår var vi förresten på Ikea. Igen. Jo vi skulle inte köpa ny soffa. Slet som f-n förra veckan med att tvätta den vi hade, men den ville inte ens bli ren. Sunkigt. Så nu blev det en ny soffa iallafall. Eller två. En trea och en tvåa. Och så blev det en svart fåtölj från Jysk. Helnöjd med vardagsrummet! Trivs äntligen där. Soffan är visserligen snygg men valdes till stor del utifrån funktionen. Ja jisses vad sjuka soffor det finns nuförtiden. Med så låga ryggstöd att man sitter bekvämare på en cykelsadel. Jo en hel del av dem var snygga, men vi vill kunna sitta bekvämt också. Sen var det ju oerhört viktigt att soffan går att tvätta. Barn, lördagsgodis och mys ska det nämligen finnas utrymme för. Inget finrum här inte (bevare mig väl) utan ett funktionellt vardagsrum med plats för alla. Så tyget är tvättbart och när det gjort sitt så  köper man ett nytt för en billig peng på Ikea igen. 1100:- tror jag det kostar. Och då får man ju en helt ny soffa igen. Bra! Kanske speciellt bra för en stooor familj som vår.

Och så tänkte jag att jag kanske skulle slänga upp ett par bilder på rummet nu när det så gott som är klart (bara fondväggen som ska bytas ut). men sen tänkte jag.. bilder nej, varför då? Känns som om alldeles för många följer vårt liv på avstånd, genom bloggen och bilder så nej jag avstår. Men jag är hemma ganska ofta. Så kom hit och ta en kopp kaffe vetja :)

Nu ska jag till frissan. Världens bästa Ulrica. Äntligen ska jag bli lite klippt. Och säkert en massa bröllopsprat :)

Önskar er en fin vecka!




Att förändra sin inställning...

... kan verkligen vara skillnaden mellan himmel och helvete. Vaknade imorse med känslan av att det här kommer bli en riktig skitdag! Fanns olika anledningar till att just den känslan infunnit sig under natten och jag kände bläääää inför allt. MEN insåg ganska tidigt att den enda som kunde förändra min inställning och därmed dagens förutsättningar var jag själv. Ryckte upp mig markant! Efter frukost, bäddning och annat som ska skötas undan på förmiddagen så gjorde jag en hel hög med pannkakor. Slängde tillsammans med dem ner tallrikar, bestick, sylt och dricka i en fikakorg. Sen begav jag och mina älskade barn oss till tivoliparken för pannkakslunch i det gröna :) Hur mysigt som helst. T.o.m mysigt när Alice satte sig i sin tallrik med pannkaka :) Det hanns med en hel del bus och lek i parken också. Därefter gick vi till badhuset och där spenderade vi nästan tre timmar. Underbar dag. Lucas och Linus är supernöjda, Alice lycklig och jag mår bra igen. NU ska vi ha en lika fin kväll.





Underbara freeeeeedag :)

Ingen vidare kulig natt. ALice höll oss vakna läääänge. Hon var ledsen och kom inte till ro. Men bortsett från det och från att Alice nu är väldigt trött så tror jag nu att febern är borta. Har inte fått alvedon sedan inatt och ännu så länge är tempen normal :) Attdet var så övergående tyder också på att det är tänderna som spökat. Håll tummarna! Idag tänker jag ha en toppendag med min fina vän C. Hon är på väg hit och vi ska njuta av sol, tid med barnen, tragg, promenad och fika. Lovely

Ikväll blir det tacokväll med hela hennes familj. Det är en perfekt fredag. Hoppas Alicen är pigg och orkar leka med kusinerna.



Sjukling

Aja Alicen är rejält kass. En bit över 39´C visar termometern så visst är hon dålig. Bära, bära, bära. Mamma, mamma, maaaamma. Så har hon varit varje gång hon varit sjuk sedan hon var pyttebebis. Men självklart är det ok. Förstår att hon vill vara nära och bli buren. Äta vill hon självklart inte, men hon är en fena på att dricka. Inget trugande där inte - hon ber själv om mjöken, jussen och atten :) Ikväll åt hon faktiskt en liten bit panka-panka :) Jodå pannkaka med sylt är ju svårt att säga nej till :)

Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Har ju ingen som helst aning om hur natten blir.

Nighty




Felaktigt beslut

Höll Alice hemma från dagis idag också. Ja natten var inget vidare, gråt och gnäll met hela tiden. Trött idag! Imorse var hon trött och fortfarande gnällig så vi hoppade dagis. Körde till systerstor och blev serverad frulle ist :) Carro å Leon var också där, tmysigt. Efter mycket tveksamhet och tempkontroll bestämde vi oss för att simma i eftermiddag. Mys med babysim och Alice var pigg och glad hela tiden. Tills vi skulle duscha. Hon fröööööös tusan och grät hejdlöst. Snabbaste duschen ever! In i bilen och hem fort. Innan vi kom hem hade hon somnat och när jag lyfte ur henne från stolen var hon varm, varm, varm. Feber har hon, hur mycket vet jag inte för vi snabbade oss in i sängen och nu sover hon gott. Så rätt beslut att hålla hemma från dagis, felaktigt beslut att åka och bada :/ Menmen.. Jag antar att det är tänderna som spökar på Alicen. Hon har två hörntänder på väg igenom och jag kan garantera att INTE en enda tand glidit igenom utan feber och tårar. Så det är väl ganska troligt att det är så även denna gången.


Söpa katt

Blev fint i vardagsrummet. Nöjd! Vi ska så småningom byta fondtapet (helst idag - hatar verkligen den som är där) och så är det en hylla som ska bytas ut nu. Vi ska ha den i vitt, men tyvärr var den slut på Ikea när vi var där i veckan. Jaja så brukar det ju vara.. aldrig får man med allt man tänkt. Men det är bara en billig vägghylla så det kanske går att buda med någon som ska dit. Eller tar vi en tur till, gillar ju Ikea :) Har kollat lite på soffor ikväll. Jo de skulle verkligen behövas bytas ut. Men vi får se.

Imorgon väntar frulle hos systerstor! Bästa Carro å Leon ska också dit :) Fint det! Alicen ska till dagis :( ja om jag nu inte håller henne hemma imorgon också. Hon är lite trött och inte riktigt sig lik. Fast idag var hon väldans kul-:) Jag satt tillsammans med henne i baksätet i bilen när hon plötsligt utbrister: ALICE HA! Vad ska Alice ha, undrade jag. SÖPA KATT! Hahaha :)) Pratade en lång stund om katten sen och hon hävdade bestämta att vi skulle söpa :) Knasunge! Antar att hon hörde igår när farmor pratade om att hon eventuellt skulle köpa sig en katt. Den enda katten som kommer in här är dock Hello Kitty :) Ingen annan. Ibland kan min allergi faktiskt vara till en fördel ;)



Trött tusan

Morning! JAG har minsann sovit som en stock inatt. Det har dock inte Alice upplyste hennes pappa mig om. Hon har visst vaknat till flera gånger. Fattar inte, jag brukar alltid höra minsta lilla från henne, men har varit så otroligt trött de senaste kvällarna. Måste ta mig till friskis och få lite ny energi. Det är som vanligt, jag blir vansinnigt trött när hösten är på intågande. Det enda som hjälper då är motion i mängd. Det gör mig pigg iaf. Idag ska jag ta tag i det där med att tvätta sofforna. Jäkla skitgöra, men ack så nödvändigt. Vill ha NY soffa men det vill visst inte plånboken :S Jag får påminna mig om att jag valt stanna hemma med Alice länge. Och det kan ingen soffa i världen kompensera. Inget annat heller för den delen.

Ha en fin onsdag!


Falskt alarm

Efter den här dagen finns det inte ork till så mycket mer. Har hållt på här hemma precis hela tiden. Ändå tycker jag inte att det märks särskilt väl. Antar att det bara är till att hålla ångan uppe under morgondagen. Kanske tar och fixar till vardagsrummet, tvättar soffan och sätter ihop nya möblerna. Egentligen ville jag vänta med det tills där är målat och färdigt därinne, men det kanske dröjer så jag får se. Fast imorgon ska jag minsann hinna ut en stund också. En tur till skogen eller havet hade inte varit fel. Alice har varit pigg här under eftermiddagen så jag hoppas den lite heta pannan imorse bara var falskt alarm.

Nu - dax att läsa saga, kolla läxor och sen blir det soffan med min älskling :) Kl 22 är det ju Hells kitchen :) Skojsigt!


Måste-göra

Idag har alla måste-göra tyngt mig :S Jaja ibland kan man inte stoppa huvudet i sanden längre. Grejen är bara det att när man börjar arbeta av sina måste-göra så tenderar de att öka istället för att minska. Förstår inte. Är kanske inte meningen heller. Garderoben är iaf rensad, en hel del fönster går det numera att se ut igenom och man kan faktiskt skymta tvättkorgarna också. Fem maskiner har gjort att den högen åtminstone blivit något mindre.

Nä, dax att fortsätta!




Godmorgon!

Alicen har minsann sovit gott hela natten. Hoppas nu det inte var en tillfällighet bara, utan att det verkligen beror på större utrymme och att hon kan snurra fritt som hon vill i nya sängen :) Trivs gör hon iaf, nu på morgonen ville hon inte ens dricka vällingen hos mig:/ Idag skulle det varit dagisdax för liten Stjärna, men efter tvätt, påklädning och massor av gnäll insåg vi att det inte var någon bra idé. Hon känns lite varm, men jag har inte kollat tempen ännu. Hur som helst så är hon väldigt hängig och därmed är det självklart bäst att stanna hemma. Ett besök på dagis får det bli under förmiddagen i vilket fall, för Bovve ska hem idag! I eftermiddag hade vi en mamma-dejt med U och A inplanerat. Får se om min stjärna piggat på sig tills dess.

Nu - kaffe!


Zzzzz...


Ny säng!

Idag blev det en tur till Ikea. Var ju tvungen att spendera bröllopspresenten :) Hade önskat oss presentkort där och det blev en hel del faktiskt. Snart ska det göras om lite i tv-rummet och därför blev det lite nytt till det. En ny säng till Alice var ändå det som stod överst på priolistan. Hon har verkligen sovit dåligt i spjälisen på sistone. Slått i huvud och ben omvartannat. Inte alls konstigt, hon är nämligen inte stilla långa stunder när hon sover :) Fint som tusan blev det med nya sängen iaf! Hela eftermiddagen har hon suttit i den och bara myst. T.o.m. när det var middagsdax vägrade hon att gå därifrån. SOVA, sa hon bestämt :) Hon älskar "toja tängen", stora sängen. Fast ikväll har det varit lite si å så med sovandet. Bovve glömdes på dagis idag och det ogillades skarpt :/






Kortis

Idag fyller fina "pappi" år, GRATTIS :)

Själv har jag varit på Blingoparty (barnkläder) hos min svägerska Linda. Najst. Köpte byxor+tröja till Alicen. I grått och grönt, ja hon kan inte BARA vara rosa, rosa, rosa...  även om HON vill det :) Efter det var vi hos J och C en stund. Käkade tillsammans och hade trevligt. På väg därifrån hämtade vi hem grabbsen <3 Skönt att ha dem hemma. Efter lite diskussion och så är det nu bestämt att Linus ska bo hos mig varje vacka igen. Ville faktiskt bara säga att jag är glad för det. Är Linus glad, så är jag glad :))))))))

Nu - soffan med äkta maken :)

Natti




Fina, älskade, underbara DU! ÄLSKAR DIG!!!






Bröllopsberättelse

Ja jag var verkligen ilsk i mitt förra inlägg. Nu är jag dock inte längre bråkig och strulig enligt innehavaren av bloggen (jag var bara det tills jag själv upptäckte det tydligen :S) Bloggvärlden kan minsann vara farlig den.. Nåja hur som helst, ingen mer energi på detta nu. Jisses världen är ju full av människor jag tycker om och därmed har jag en massa annat jag hellre ägnar mig åt.

Igår var vi å föräldramöte på Vintergatan. Kändes stort :) Det var ju allra första gemensamma föräldramötet för mig och M :) Dessutom gick vi dit som familjen Sjöberg, najst va?! :)

Efter bröllopet har min älsk varit ledig. Känns bra! I början på veckan var det ju en hel del som skulle fixas och grejas, köras undan och få bort efter festen.

Bröllopet ja, har ju lovat en liten text kring det...

Började på morgonen med att min älskade Carro kom hit. Vi skulle vara hos frissan kl 9! Vi hämtade upp Sara och sen hade vi tre timmars njutning på Klipp o Kryll hos Ulrica. (Världens bästa frisör!) Där blev jag sminkad, vi  blev alla snyggare i håret och så intog vi såklart lite gott att dricka. Vi hade en fantastisk förmiddag och världens finaste tärnor hade jag! Tusen TACK för att ni ställde upp och ville vara mina tärnor <3 Efter frissan var jag tvungen att gå upp på HM. Kändes sådär att knalla runt i stan i en ful tröja och med en superfin håruppsättning. Men vad gör man inte för ett gloss *mohahahah* :)

Älsk hämtade oss i stan och vi skjutsade hem Sara. Övriga åkte hem till oss för snabblunch och påklädning. Hemma hos oss hade min fina syster varit och lämnat våra blommor. Så nöjd med min brudbukett, den blev precis så som jag önskade. Hemma kastade vi barnen i duschen en efter en och hjälpte dem med att snygga till sig :) 14.40 kom vår taxi och då var jag gaaaanska stressad. Min klänning var INTE den enklaste att få på. Men iväg till kyrkan bar det. På vägen dit började det spöregna. Kul?! Ja mig gjorde det inget, bara det att jag gääärna velat ha ett paraply i bilen. Det fixade dock vår snälla toastmaster Peter så fort taxin stannat utanför kyrkan. Vigselceremonin var underbar! Tror jag, det kändes så iaf :) Vi hade utformat den helt själva, valt ingångs och utgångsmusik, psalmer, solosånger och skrivit egna löften. Kändes verkligen som om det var VÅRT när vi stod längst fram i kyrkan. Allt kändes perfekt och nervositeten var totalt borta där och då. Jag bara njöt av stunden. När Lotta (solisten) sjöng "där du andas" då kunde inte jag heller hålla tillbaka tårarna..

Efter kyrkan bar det av till Ovesholm. Strax över 80 personer var vi då. Innan middagen drog igång var det lite mingel och fördrink utanför festlokalen. Under tiden passade vi på att bli fotograferade (tack Linus). Tyvärr hann vi inte ta så många bilder som vi planerat, regnet gjorde nämligen sig påmint igen, menmen lite foto blev det allt. Middagen var underbar! Vår TM Peter invigde den genom att klippa slipsen av min pappa :) Sen började själva måltiden med mammas förrätt, därefter åt vi buffé (som vi utformat själva) och vi avslutade med skånsk äppelkaka. Mumma! Maten fixade Kippers (förutom förrätten) och den var himmelsk :) Under middagen hände det massor skoj. Vår TM skötte sig galant! Lekar, sång och tal varvades på ett alldeles lagom sätt. Ja Peter, vår TM han var en succé :) Roligaste leken var nog när Mattias skulle pussa tre tjejer som stod bakom ett skynke och sedan avgöra vem som var jag. Jag, kusin Petra och syster Pia klev bakom skynket. Tji fick jag - där stod redan tre karlar och plutade med munnarna :) Mattias pussade dem alla och gissade till sist på sin käre broder, gissa om han (och alla andra) blev förvånade när skynket föll :P

Vi dansade, sjöng (Bästa Carro och Rebecca sjöng för oss på festen. Så fint och att de vågade!!) och hade en fantastisk kväll. Dansen skulle ju brukligt starta med en brudvals, men precis som jag sagt hoppade vi över den. Vi tog istället en svängom till en lugn version av Bryan Adams Summer of ´69. Efterhand ökades tempot på den låten och fler och fler dansade med. Sen var partyt i full gång :) Festen fortsatte till in på småtimmarna :) Allt var underbart, så jäkla UNDERBART. Säger som min fina tärna Carro - jag vill göra om allt IGEN. Men ändå inte, för det kan bara inte bli lika bra en gång till.

Vet inte hur vi ska kunna TACKA alla som gjorde vår dag så fantastisk, men vill iaf avsluta med ett STORT TACK. Tack till alla som kom, till alla som under veckan hjälpte till med att förbereda, tack till alla som hjälpte till under festen och tack för era fina tal och era galna upptåg :) Och till mamma och "pappa" som har lagt ner hur mycket jobb som helst på vårt bröllop. NI är fantastiska! Finns inga ord i världen som är tillräckliga för att tacka er. Men vi är förevigt tacksamma och ni vet att JAG ÄLSKAR ER.






ILSK!!

Osmakligt! Ja det tycker jag ta mig fan att det här är. Exet i texten det är jag det. Och kommentaren är naturligtvis också ifrån mig. 


http://barnabas.bloggagratis.se/2009/09/05/1960549-regn-sol-regn-sol/



Tydligen envisas hon med att ta bort min kommentar på inlägget, men såhär svarade jag (om det nu är borta igen): 


Hej Ingrid!
Strulade och bråkade med Anders gjorde jag väl knappast?! Jag frågade honom redan i juni om han kunde hämta barnen (runt midnatt) på vårt bröllop som var i lördags. Detta gjorde jag för pojkarnas skull, eftersom det efter mat, efterrätt och annat inte fanns mycket att göra i lokalen (för pojkarna) där festen var. Anders sa då att det inte var några problem. Det fanns nämligen inga andra barn på festen, det fanns ingen möjlighet att gå och lägga sig någonstans och det fanns ingen tv/data eller annat att roa sig med. Utan det var bara en enda stor festlokal vi var i. Att Anders sen bestämde sig för att åka på kräftskiva är ju hans ensak men ändå helt ok tycker jag. Om man bara löser det. Det brukar vi kunna göra och det är jag glad för. Han valde att fråga dig och jag fick aldrig höra talas om att det skulle vara några problem. Däremot tycker jag att det känns ganska otrevligt att bli uthängd i din blogg. Vad jag vet så har jag och Anders inga problem med att prata med varandra eller lösa saker och ting mellan oss. Sen tror jag vi båda kan konstatera att jag har varit den som haft pojkarna absolut mest under de senaste sex åren. Och det är jag glad för - jag trivs nämligen bäst när jag är i deras sällskap. I lördagsnatt tyckte jag dock att DE skulle ha det bättre hemma hos sin pappa än i en stor festlokal. Det var därför jag från början frågade om Anders kunde hämta barnen framåt natten. MVH Amanda


Vårt bröllop

ALLT var perfekt, allt var underbart, fantastiskt, otroligt och nästan för bra för att vara sant. Jag lovar att uppdatera mer så småningom, med både bilder och ord. Men nu vill jag spendera en liten stund tillsammans med min älskade man, innan sängen kallar. Tusen och åter tusen tack till alla som gjorde vår dag så underbar som den blev. Jag är världens lyckligaste.

MÅNGA KRAMAR
fru Sjöberg :)



JAG ÄLSKAR DIG nu och föralltid


Vånda

Så sitter jag här igen, som om jag inte har annat att göra, tsss. Alicen är på inskolning och hennes pappa ville följa med, för sen blir det jag som får äran att ta morgondagen. Då ska älsklingen nämligen transportera en hisklig massa porslin till festlokalen. Hmm.."äran" förresten?! Alice ska lämnas ENSAM där då och jag måste vinka och säga hejdå till min lilla flicka. Ingen lätt match, jag vill inte :( Förmodligen kommer Alice glatt vinka tilbaks och säga "pommer nart", men känslan av att lämna henne är vidrig. Det gör ont i hjärtat. Jag och Alice, Alice och jag... så har det varit väldigt länge nu och jag vill inte alls förändra det än. Återigen ilsknar jag till över dumsamhällets sätt att styra in alla barn på dagis. Va fan, jag vill ta hand om mitt barn själv! Jo, hon har en bra förskola, hon är priviligerad att gå i en liten grupp med mycket personal och hon ska var där ytterst lite, men hon ska vara där och det vill inte jag. Vilken tur att åtminstone Alice verkar tycka det är helt ok iaf. Och vilken tur att Vintergatan är ett underbart ställe med fantastisk personal. Lilliz har också haft turen att få gå där, så vi vet vad vi får.

Nej nu ska jag muntar upp mig lite. Måste inse att jag inte kan styra över det här. Jag kan bara göra det jag KAN och det är att se till så mitt barn hamnar på en bra förskola och att hon är där så lite som möjligt. För denna gången KAN jag välja och styra lite. Med pojkarna kunde jag, under en tid,  inte det. Jag var ensamstående och det var absolut nödvändigt att jag jobbade heltid och helst lite till. Då handlade det om att få ihop till nödvändigheter som mat och hyra. Men jag har jobbat så många år själv i barnomsorgen och sett så många barn på dagis som tvingats vara i verksamheten fler timmar än jag själv behövt vara (trots att jag jobbat heltid!) för att deras föräldrar har valt att jobba häcken av sig. Inte för att få ihop till mat och hyra, utan för att kunna ha en nyputsad fasad, senaste tekniken och möjlighet att dra familjen till Mallis varje sommar. Men tro mig, det är inte på charterresor eller skidsemestrar man lär känna sina barn, det är inte då det ska finnas tid att vara mamma eller pappa. Så VI i vår familj hoppar väl över det  helt och hållet och ser istället till så att Alice har korta dagar på dagis och att här finns någon hemma när grabbarna kommer från skolan.  Med en tolvåring i huset (som självklart är mer intresserad av kompisar än mamma) är det lätt att konstatera: Ta hand om era små, använd tiden tillsammans med era barn väl, den är nämligen lånad och på väldigt begränsad tid.




Kort uppdatering

Hej hopp! Ja inte finns det mycket tid över för det här, men en kort uppdatering då. Funkar jättebra med alice på dagis. Imorgon ska vi stanna där och äta tillsammans med henne och på torsdag ska hon för första gången vara där en kort stund själv. Är så nöjd med personalen, inget forcerande - utan allt i lagom och lugn takt. Idag hade vi Karin (Alice inskolningsfröken) på besök här hemma :) Supertrevligt och väldigt nyttigt för Alice att få träffa henne i sin egen miljö :) Efter det var vi och handlade till bröllopet. Bästa Carro kom hit och passade Alicen så hon slapp följa med. TACK! I em och kväll har vi varit i festlokalen och grejat lite. Kommer bli B R A. Jag vet det.

Nu dax att sova


RSS 2.0