För vissa...

... men inte för alla.

http://fbkmandis.blogg.se/insidan/?tmp=30231118

House of kaos

JAPP, house of kaos imorse! Alice vägrade ligga på skötbordet när hon skulle tvättas och bytas på. ARG! Lugnade sig så fort hon fått kläder men då försvann hon givetvis bort till kökslådorna och tömde deras innehåll på två sekunder. Ghaaa, jag tog henne därifrån och hon blev tok-ARG igen! Vet inte hur många gånger vi höll på så - hon till lådorna och jag efter. (Imorgon får älskade ta ledigt för nu jäklar ska vi till Ikea!) Linus vaknade på topphumör han dansade och sjöng som en tysk spelman runt i hela huset. Visst är det härligt att vara glad men ett tag lät det lät liiite väl mycket, i synnerhet som det var i kombination med Sprallis ilska. Lucas som (efter två lektioner hemkunskap) ansåg sig vara nyutnämnd mästarkock skulle förse oss med nystekt ägg på morgonen. Ja jäklar va det rök! Ett tag förväntade jag mig både stegbil och rökdykare här men en rejäl vädring senare så såg jag åtminstone att det  var i mitt eget kök jag befann mig. Diska, torka upp, börja om och göra rätt - jodå det blev ägg till slut, men vid frukostborde var jag ganska trött... 

Så när Linus började sjunga på sin egenkomponrade kanske-sång bad jag honom faktiskt att sluta. Varpå det lilla trollet utbrister spontant : - Mamma du har verkligen ingen humor! DET  lät ju jag galet kul och jag började gapskratta. Då tittar han på mig igen och säger: -Ja okej du har humor kanske, men den är i alla fall väldigt konstig!

Behöver jag säga att JAG ÄLSKAR MINA tokiga knasungar?!!





Inga brillor

Besöket hos optikern gick bra. Blir inga brillor för Lilliz del, han har perfekt syn. Gött det! Ikväll ska jag unna mig en riktig slappekväll. Barnen är lediga från skolan imorgon så inga läxor eller annat tjat. När Alice somnat kastar jag mig på soffan och läser Mama =) Förresten Alice stooora jacka är såld. Slängde ju ut den på Tradera när jag insett att hon förmodligen skulle behöva ha tältpinnar till den för att överhuvudtaget ha användning för den kommande vinter. Nåja nu får den glädja någon annan och jag är nöjd, fick faktiskt mer för jackan än jag gav för den =)




Inga brillor för min del =)

Gulle mig =)

Måndag igen och jag är tröttast i världen... Blir så när man inte sover med någon reda. Fick iallafall lite sovmorgon imorse då Lilliz och Max är lediga från skolan idag. M väcker ju Lucas så jag fick sova vidare tills Sprallisen ville upp strax efter åtta  =) Ungefär samtidigt som hon vaknade ringde Lucas och var förtvivlad. Skolfotografering idag vilket han såklart hade glömt. Inte kul att plåtas i gamla joggingbrallor och en hoodjacka som sett sina bästa dagar. Han skulle skämmas ihjäääääl och aldrig kunna gå till skolan mer om han var tvungen att se ut så på skolfotot! Väääääärldsbästa mamman (jodå det är jag - ni skulle hört stora grabben i telefonen) letade fram snyggo-suiten, kastade Alicen i bilen och begav sig till skolan för undsättning. "Gulle gulle gulle dig bästa mamma!!!!"

Nu väntar jag på att lillasyster ska vakna, sen ska jag och Linus ta en tur till stan. Lilliz har fått tid hos optikern, han klagar över att han ser suddigt ibland, så det ska bli skönt att få det kollat. I eftermiddag är det babysång, får se om jag fixar det eller om vi hoppar den här gången. *Jävla mensvärk*






Grabben som har väääärldens bäääästa maaaaaamma!
(shit vad söt han är förresten!)

En skön helg

Blev inget Ikea idag. Orkade helt enkelt inte. Älskade M städade bilen istället och jag vilade, f-n vad jag är trött på att ha ont =( Alice nya bilstol blev också monterade idag (vad skulle jag gjort utan min kärlek?! ♥) så nu har Sprallisen gott om utrymme. Vi tog en liten runda till Maxi, snabbhandlade och fick förmodligen inte med oss mer hem än att vi klarar morgondagen, men mumsig glass råkade visst hamna i vagnen =) Ikväll har jag pillat lite med bloggen, ganska nöjd faktiskt. Nä, nu ska jag ta en dusch, sen ligga på soffan och njuta glass med min älskling =) Har varit en lugn, skön helg med tid för TID - det behövde jag.



I min nya bilstol =)

Söndagstråk!

Japp som rubriken lyder, söndagstråk! Är ju egentligen härligt väder ute som man borde försökt njuta av men jag har spenderat större delen av dagen inomhus. Ska snart köra till EKO:- och hämta älskling som är där och grillar för fotbollslaget =/ Tycker visst att man ska ställa  upp på att dra in pengar till föreningen, frågan är bara när pengarna gagnar barnen? För de får f-n inte ett skit utan ska bara betala mer, mer och åter mer! Eventuellt blir det en runda till Ikea när jag hämtat M, skulle verkligen behöva barnsäkra köket. Bebishuligan är överallt! Får se om jag orkar Ikea, har sån äcklig mensvärk idag att jag helst vill lägga mig under en stor filt och inte vakna förrän eländet är över. Mensvärk borde f-n vara förbjudet! Säger som jag brukar - hade det varit män som varit drabbade så hade det för längesedan funnits läkemedel som fungerat. Finns inte en enda karl som hade funnit sig i att ha det såhär. BLÄ för att ha ont!

Ha en fin söndag!





Barnsäkra köket? Varför då?




Myslördag

Blev en härlig tur på stan. Älskar när det finns tid för mig och M att bara vara tillsammans. Ofta är ju både vardagar och helger fullspäckade, inte minst med idrott. Köpte jeans till Lilliz och ett par haklappar till Alicen (men det vara bara för att jag glömt ta med) sen gick vi och åt kinabuffé och därefter blev det tivoliparken. Härligt väder att gå och strosa i. Köpte några korvbröd av pölsemannen som vi skulle mata ankorna med, men Sprallisen gillar ju macka så hon åt upp en hel del själv =) Nu hade vi egentligen planerat in ett kanelbulle-bak men jag vet inte om vi orkar.  Ikväll blir det iallafall hemmamys med räkmacka, vin och hockey. FBK möter Frölunda och matchen visas på canalplus *happy me* 





Korvbröd - för gott för ankor!

Ett möte med starka känslor

Underbara lördag! Max spelar fotboll och M tog med Alice på cykel dit. Här sitter jag utan en kotte i huset, känns tomt MEN skönt! Egentid hemma är man inte bortskämd med precis. Ska hämta familjen efter fotbollen och sen blir det en runda till stan. Långlördag och allt ju. Får väl se om det kan bli en promenad till tivoliparken också. Vi var där en stund igår, jag, Alice, Lucas och Linus. Alice var tokig i ankorna =)Tjöt av glädje när vi stod och tittade på dem. Toka! Lunchen igår med mina vänner från högskoletiden var toppen! Vi satt och tjatade i två timmar - kändes som om tiden stått still och som om samtalet tog vid där det slutade sist (för över ett år sedan!) Det är härligt - när allt är precis som vanligt trots att man inte träffats på ett tag. Inget konstgjort eller tillrättalagt, bara vi tre så som det var innan =) Alice var med hela tiden. Hon satt vid bordet och njöt av uppmärksamheten. Rån och ett par leksaker höll tålamodet på topp.

Blev ett annat möte också igår, ett möte med starka känslor. För vid bordet bredvid oss satte sig Mats! Han och frun (?) var ute och lunchade och hamnade bredvid oss. Underbara Mats! Han var "vår" läkare under tiden på fertilitetsteamet och under hela resans gång  innan vi  till sist fick fick vår älskade Alice. Han tog hand om mig/oss från allra första början (på uppvak när jag opererats för utomkvedshavandeskap) och sista gången vi träffade honom var dagen då Alice föddes, då han gjorde ett ultraljud strax innan snittet. Jag vågar påstå att utan Mats - ingen Alice. En underbar empatisk och medmänsklig läkare. Vi kan aldrig tacka han och hans kolleger tillräckligt. (På familjeliv  kan man läsa om vår bebiskamp och där heter jag mandis76). Underbart var det iallafall att se honom igår och att han fick se Alicen - resultatet av allt vårt slit. Han hälsade glatt på mig och log och vinkade åt Alice som artigt nog vinkade tillbaka =) Jag var rörd till tårar.




 
Finaste finaste flickan



PIIIIP!!!! :@

PIP PIP PIIIIIIIP!!! Varför piper varende jäkla vitvara i huset? Varför? Om jag lägger i en maskin tvätt så hinner jag inte glömma det på 54 minuter. Eller finns det någon annan anledning? Tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare... Irriterande PIIIIP - jag avskyr det!! Innan jag ens hunnit ut i tvättstugan har maskinjävlen pipit fem gånger, ge mig en chans för h-vete! Ghaaa blir tvärsur  varenda gång och tänker i min ilska att jag aldrig mer ska använda fanskapet...  fast inser ju ganska snabbt.. sju personer.. nä det är ingen lösning att tvätta i hammarsjön precis. MEN nästa gång nån vitvara kraschar kommer jag skita i specialprogram, utseende, aqvasensor och extrafunktioner  - ge mig en pipfri maskin så blir jag garanterat nöjd.

Förutom tvättandet då så har jag och Sprallisen haft en härlig morgon. Efter mysfrukost (gjorde gröt - dumt!) och lite lek somnade Alice igen. När hon vaknar ska vi köra till stan. Ska luncha med två kompisar från pluggtiden på högskolan. Trevligt!  Alldeles för längesen vi träffades, de har inte ens fått se  Alice *skäms*

Sen blir det nog en runda till tivoliparken. Får försöka ta vara på det fina vädret som vi tycks bli bjudna på idag =)




 
Gröt?? Ehh nej tack.. ge mig MACKA!!

Torsdagsblogg

Städmorgon =( HATAR städmornar, aldrig kul att städa men nångång måste man ju få det gjort =/ Sen kom systerstor och fikade och så var livet betydligt trevligare igen =) Efter det var det dax för babysim. Bästa Laline var med och filmade idag. ***Tack för idag Bästa***  Ska bli kul att få se filmen även om inte Alicen var riktigt lika badgalen som hon brukar. Lite trött antar jag att hon var. Hon har sovit hos mig inatt igen och vi sover verkligen uselt båda två då *gäspa*  Mat är inte heller kul längre. Gröt försöker jag inte ens med och när det serveras middag så skakar hon bara på huvudet, inte ens efterrätten passar. Rån, macka och välling är den enda meny som återigen duger.


Efter badhuset hämtade vi Lilliz i skolan, sen körde vi tillbaks till stan och det blev Zekefika =) Bort till Vincent och vela vela med storleken i vinterkängorna. För hur ska man kunna NU veta vilken storlek Alice har om typ tre månader??! Inte kan man vänta med att köpa heller då det redan nu var sista paret ut. Konstigt tycker jag, vinterkläder och skor börjar ta slut i stan (åtminstone till barn) och vi är inte inne i oktober ännu =S Nåja till sist blev det både kängor och höstskor iallafall. Überfina, verkligen mer än bara nöjd!!


Ikväll blir det tupperwareparty (hos en babysång-mamma). Jisses har inte varit på ett sånt party på jag vet inte hur länge... trodde inte ens det fanns längre. Känner inte direkt att jag har måste-ha-begär efter produkterna men helt ärligt så ska det bli skönt att komma hemifrån lite.




 



Tokar mig med Bästa gudmor på Zekes =)


Fika i stan är mysigt!!

Vilket pass!

En eloge till Kicky på friskis, vilket pass. WOW! Var inte ett dugg sugen på att träna idag utan gick av ren envishet, men redan under uppvärmningen var jag glad för att jag masat mig dit. Kände mig som värsta gympomanen och rycktes med som tusan av hennes härliga peppande, glädje och sköna tempo. Kändes så gött när passet var genomfört =) Tog en tur till stan i eftermiddags med Alice och Linus. Köpte mössa, vantar och två pyjamaser till lilltös + boxershorts till Lilliz. Var väldigt skeptisk till pyjamaserna när jag väl köpt dem  och våndades över om jag skulle välja en annan modell i vitt och grönt istället, men är man flicka så är man och sååå bra blev det  =) Däremot blev det inga skor inköpta idag, C jobbade inte så det får bli Vincent imorgon innan babysimmet istället. Så bild på vinterutstyrseln får vänta =) Lite fika hann vi också med, Mc´d med Bästa Carro å Lajnus.Trevligt sällskap, tack för det.

Bjuder på en bild i nya pyjamasen. Visst är det väl underbart med sovande bebbar?! =)

Nu väntar duschen, sen Oskyldigt dömd på fyran.



 


aj, boo, adda, si???

Trött idag, Alice vaknade inatt och hon fick sova hos oss. Inte bra för varken oss eller bebis. Hon jagar mig i sängen, ligger helst på mig och på det viset sover man ju inget vidare. Upp tidigt blev det också. Lilliz ska fotograferas i skolan idag så han fick väckas tidigare än vanligt. Självklart vill man ju vara nyduschad och snygg på fotot ;)  Stryka skjorta och styla frissa skulle vi också hinna fixa med på morgonen  =) Sen blev en tur till öppna förskolan. Inte den vi brukar vara på utan en annan med babysångs-kompisarna. Trevligt var det även om jag definitivt föredrar vår "vanliga" ÖF, omedgörlig som man är =) Absolut bättre lokaler och betydligt trevligare inrett där. Men men, man måste ju se sig om i världen ;)

Idag kom ett efterlängtat paket på posten =) Alice jacka! The red one i storlek "passar lagom".  Jihoooo, i eftermiddag blir det ett besök till stan och inköp av skor+vintermössa. Kommer kanske en bild på hela outfiten lite senare.

Helt ärligt, tror ni en blivande niomånaders-tös kan prata?  Alice härmar en massa ljud hon hör och när någon säger HEJ till henne svarar hon ofta glatt AAAAJ! Kan det vara en slump varje gång eller pratar min sessa på riktig??! Förutom mamma, pappa och lampa så tror jag hon säger boll (boo), hej (aj), bada (adda) och se (si). Eller... kanske bara är jag som är utomordentligt duktig på att tolka?! =) Nåja, katter, hundar och bilar härmar hon i alla fall - så visst är hon väl oerhört begåvad och duktig :P




 
ADDA???


Fika=)

Blev fika hos systerstor idag. Stackare, hon är ju alldeles förstörd i ryggen. Hoppas lite sällskap och lite tragga piggade upp. Trevligt hade vi iaf. Tack för det och krya på dig söt sister. Nu ska jag påbörja middagen, tacorullar = mumsa. Sen kanske det blir en runda till Friskis, beror på om Bästa Laline hinner hit och ta hand om Finaste bebisen. 

Nu har jag uppdaterat mina hemlisar lite ;) Hojta om du vill ha lösen =)







En liten Krya-På-Dig-Daisy till systerstor ;)


Password please:

http://fbkmandis.blogg.se/insidan/

Morning tisdag!

Ljuvliga bebismornar =) Idag sov Alice till klockan 8!! Japp, min minibebis som vaknat var fjärde timme senaste tiden somnade vid 19.30  igår, vaknade till vid 22 och var vrååålhungrig, (så går det när man somnar från vällingen!) åt i sömnen och sov gott vidare i tio(!) timmar till. Kändes lite konstigt när man vaknade av klockan imorse *hallå vad hände?!* Så här har hon ju sovit tidigare, men som sagt senaste tiden har hon varit pyttebebbe och ätit nattetid =) Skulle egentligen befunnit mig på mamma-barnjympa nu men Alice sover igen. Orkade inte ens försöka greja med sovandet utan hon får styra själv. Ibland blir det ju lite styrt av olika aktiviteter men jympan känns inte livsviktig precis. Får väl ta en promenad senare istället i det uuunderbara höstvädret =( Suck, redan trött på fulgrå himmel!

Förövrigt letar jag jobb just nu. Jag VET, inte få psykbryt - nästan ett år kvar av mammaledigheten (ringde FK idag och ska de även i fortsättningen glömma betala ut dagar till mig så kommer  ju min föräldraledighet vara i evigheter...) men jag måste ju kolla runt lite. Kan inte hjälpa det, jag panikar lite trots att det är lååång ledighet kvar för vad f-n ska man göra sen? 

Färjestad vann igår, hemmapremiär och allt. Gött det =)

Nä nu dax för duschen!






Dagens outfit: Rosa =)

Flickan!

Jag har aldrig köpt eller använt sockersöta gullrosa kläder till Alice. Hon har antingen varit ganska unisexklädd eller  flickigt klädd men då ofta med rött, brunt, grönt, blått eller svart som bas. Händer ibland att folk frågar om den "lille gossen" och det beror ju med all säkerhet på hur hon varit klädd just den dagen. Självklart har hon haft massor av klänningar, älskar att klä henne i det men som sagt i mer neutrala färger. Tills NU! Fullkomligt tokar i flickigt och rosa får det mer än gärna va! Provade små söta Kitty-klämmor i hennes hår idag, åhhh fina!!! Blir smått trött på mig själv när jag står och letar rosa i hennes garderob *hoho* har ju knappt köpt något i sådant =S Vill ha mer, mer, meeeer - hon är superfin i rosa, lila, flickflickigt!  Har redan planerat hennes kläder inför morgondagen :P och det är väl tur att vinterutstyrseln går i rött nu vill helst bli av med den blå jackan fortast möjligt ;)


Kan det verkligen ta 8 ½ månad å fatta att det faktiskt blev en tös den här gången? ;)





♥  MY LITTLE GIRL ♥

Tvätt|sång|listor

Myyysig dag. Förmiddagen ägnades förvisso mest åt den enorma tvätthög som ockuperat tvättstugan men lite bebisgos hann vi också med. Ahhhh go Alicen är då. Kryper runt här hemma och är på topphumör mest hela tiden. Hon fick följa med in i badrummet när det var dax för mig att duscha, men det funkar verkligen INTE! Alice glada skratt byts ut till ett illtjut när hon ser vattnet och förstår att det inte är ämnat åt henne. Ingen kan undgå förstå vad hon menar så Alice fick vinna och det blev ett mysigt bad tillsammans =) I em har vi varit på babysång! SÅ trevliga mammor (och bebisar) i den gruppen. Alice är mer road av kompisarna än av sången, hon kasar runt från bebis till bebis på golvet och vill inte alls vara hos mig och sjunga =) men trevligt har vi iaf! På onsdag är vi tre från sånggruppen som ska testa en annan öppen förskola tillsammans. Kul eftersom våra bebbar är i samma ålder.

Ikväll hade jag tänkt ta ett pass på Friskis, men jag vet inte... Kanske bara ska vara hemma och ta vara på timmarna tillsammans med min älskade M ist ♥

I veckan hoppas jag på post =) Sprallisens vinterjacka bör komma, sen ska jag in på Vincent och fixa finaste vinterskorna åxå =) Dessutom måste jag leta lite kläder till Lilliz. Jeans och strumpor står överst på hans behöver-lista.

På min vill-ha-lista står en skötväska, men det är en helt annan historia ;)




Testar...

... att lösenordsskydda enstaka inlägg. Får se om det kan fungera =)


http://fbkmandis.blogg.se/insidan/?tmp=22094334

(Vill du ha lösen? Skriv en kommentar eller släng iväg ett mail [email protected] så fixar vi det.)

Att prioritera och välja

Kändes som om det skulle bli en riktig tråksöndag idag. En dag som började med att jag mest kände mig bara grubblig och trött och visst livet kan ju inte alltid vara på topp. Funderar fram och tillbaka.. Ibland ter sig livet märkligt och ibland finns det saker man skulle vilja förändra. Mängder av val jag gör varje dag påverkar och blir mitt liv. Varenda stund innebär ofta att man kan välja på ett eller annat sätt och hur fan ska man kunna veta att det blir rätt? Kanske borde man fråga sig lite oftare vad man måste göra, för vems skull och varför? En del saker påverkar man dock lite själv. Vissa saker bara är eller blir av yttre omständigheter. Stundtals önskar jag att både jag och andra hade förmågan att ibland prioritera annorlunda, eller kanske prioritera alls..?  Ja jag funderar, men det finns saker jag inte vill dela med allt och alla så hjälp mig någon, hur f-n lösenordsskyddar man enstaka inlägg i bloggen?? Har (nog?) bestämt mig för att jag inte vill låsa den helt (än?) men enstaka inlägg skulle jag uppskatta om jag kunde bomma igen.

Insåg att det verkligen skulle bli en skitdag om inte jag själv gjorde något åt det. Tog med mina älskade minstingar på en härlig cykeltur. Bara jag, Alice och Linus. Alice satt i cykelsitsen och sjöng hela vägen, Linus pratade, pratade, pratade... =) Redan när vi började trampa mådde jag mycket bättre. Mina älskade kids har ofta en enorm glädje-effekt på sin mamma. Dessutom är det ren LYX att få ägna tid åt enskilda barn i en syskonskara. Eftersom Alice mest hängde med (hon älskar att åka cykel) så fanns det mycket utrymme för mig och Linus.  Vi cyklade till Vintergatan (Lilliz gamla dagis) och där hade vi hela den härliga utegården för oss själva. Gunga, rutschkana och för Linus återupplevdes gamla minnen. Hade verkligen supermysigt. Sen bar det hem för lite lunch till oss alla samt en middagsvila för lilltös. Ikväll åkte vi in till badhuset en runda. Uppskattat som attan! Alice älskar att bada och hennes storebrödrar delar hennes kärlek till vatten. Max och Linus var med (Lucas har varit på innebandycup hela dagen), även M prioriterade om och följde med oss. Det behövde VI, allihop.

Så summerat blev det allt annat än en tråksöndag. Det blev en dag som jag ägnat helt åt mina barn. Fast att tvättkorgen i och med det just nu väller över så har man f-n rätt att få vara bara mamma ibland. Prioritera.




 

*** STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN ***
JAG ÄLSKAR ER!!


En lördagskortis!

Lördag - Lilliz på fotboll och en massa vardagligt bestyr. Gick bra i en match, sämre i den andra. Lucas spelade hockey (som jag inte hann närvara vid) och de vann. Vinst är gött och vinst betyder: glad Lucas!!  Ikväll  var det besök av Mellizz med familj + ma å pa. Tack för det, trevligt som vanligt =) Älskade Färjestad förlorade mot Rögle, känns FAN, men det är smällar vi tar. Tror ändå stenhårt på Jögge... så vi får väl se om lillebror kan ha en chans när när det verkligen gäller?!! Nu ska jag sova!! 



Tack för ikväll, hade supernajst!!! .

Den är här!!

NU kan ni lugna er. Den har kommit. Alla som undrat, frågat och tyckt att det varit oerhört märkligt... Har t.om fått besked på att jag absolut borde fråga tant-BVC om det kanske var något fel?!! Nu kan ni andas ut och va fullkomligt lugna: Alice har fått tand nummer två! Kände idag att den trängt igenom. Nästan fem månader efter första tanden så dök den upp. Nästan lite synd tycker jag. Att bara ha en liten tand ÄR ju liksom Alice =) Coolt och lite knasigt. Vet att många håller med mig i det, får dagligen kommentarer om hur galet sött det är med den ensamma lilla tanden. Men som sagt det har orsakat en hel del oro och huvudbry också och nu är det slut med det =)




Snart är där TVÅ!

Lovely friday <3

JA äntligen fredag. En trött sådan. Inatt fick nämligen  Alice för sig att hon var yttepyttebebis igen och skulle plötsligt äta var fjärde timme. Knappast något man är van vid längre, hon kan ju lätt sova tio timmar i ett svep. Först åt hon vid tolv inatt och sen vaknade hon igen vid fyra. Gääääsp vad trött man var då. Tror det beror på att hon fortfarande är förkyld, inte lätt att sova med täppt näsa ju.

Tror visst vi alla sovit lite halvdåligt inatt. Sent igårkväll hörde jag ett ihärdigt snyftande från Lilliz rum. Gick in och kollade såklart. Han var jätteledsen, men halvsov samtidigt så jag fick väcka honom ordentligt innan jag kunde prata med honom. Berättade till sist att han hade en hemsk mardröm med Alice i huvudrollen. Kramade honom, tröstade honom och pratade med honom länge men till sist var han ändå tvungen att försäkra sig om att allt var bra med lillasyster. Vi smög in till hennes säng och stod och tittade en stund på vår sovande älskling. Linus sken upp i ett big smile och när han kröp tillbaks till sin säng sa han: -Mamma jag tror att jag blev så där lessen för att jag älskar Alice så mycket. *Fina fina Lilliz*

Imorse stod det visst städning på schemat. Egentligen hade jag tänkt att unna mig en stunds vila med min tös efter det att pojkarna åkt till skolan men så började jag städa istället. Och när man börjar vill man ju bli klar. Skönt nu känns här rent och fräscht, har bytt sängkläder och hunnit med lite tvätt också. Jäklar vilket tempo man kan hålla när man är i farten! Alice hängde med och "hjälpte till"  från rum till rum i sin gåstol, var faktiskt hur duktig som helst och jag hann med det mesta innan hon somnade. När hon vaknar ska jag bara mysa med henne, nu har vi gjort tillräckligt med annat för idag =)

Jackan - yeeeh, värsta förhandlaren jag ju. Hon antog budet och det blir en  Alice klädd i rött i vinter. *Helnöjd*

Ikväll.. kommer förhoppningsvis J, C, E och E. Känns som om det är evigheter sedan vi träffades.  Om de inte kommer ja då somnar jag nog i soffan innan jag ens satt mig i den =)



 
Hjälper mamma att städa!!

 
TOKÄLSKAR DIG GOA GOA STJÄRNA!!





      

Nå´n sorts torsdag

En poäng mot Bif blev det ikväll. Ok, jag är inte helt nöjd med resultatet men det kunde ju varit värre. Det sämsta var ändå canal + superidé med web-tv! Ja det är ju najs för oss som inte kan vara på plats. Man betalar bara 99:- (rea och allt) för nåt man inte kan utnyttja.. En bra bit in i första perioden fick vi igång eländet, men då hackade det konstant. Så det var mest irriterande att ha skiten igång. *ÄRG*

Har (bortsett från detta) haft en riktigt mysig dag. Babysim med hela lillfamiljen, härligt.  Alice var självklart på strålande humör som vanligt. En runda inom PO.P blev det också,men det blev jag inte mycket klokare på... Tycker inte årets jackor är så snygga. Funderar på en svart, men det känns inte helrätt. Har hittat en ny röd på Blocket som säljaren vill ha alldeles för mycket för. Får se om hon antar mitt bud *hehe*. Fortsättning följer. OM hon antar det så blir det helrött skidset med svarta skor, svart-randig mössa och likadana vantar. Kan det bli bra? Blir hon tillräckligt med flicka då? =P

Nä nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch. Innan matchen var jag på Friskis (medelpuls; svettigt värre) och än har jag inte hunnit in i duschen.







Denna här??

ÄNTLIGEN

Ikväll startar det. Äntligen drar det igång. Lika bra att börja med den känslomässigt jävligaste matchen av alla (tillsammans med HV då), den match man absolut inte vill förlora. Inte om man är FBK supporter och bor i det här huset iaf. Ikväll är det Brynäs - FÄRJESTAD.  Jag hatälskar de matcherna, men med Perra tillbaks i båset hoppas jag på en rktigt trevlig kväll =)

NU KÖR VI!!! 

Älska älska älska FÄRJESTAD!!!!

***MOT SM-GULD 2009!!!***



Syns kanske dåligt på bilden, men den svarta tröjan är märkt med # 21 =)

Jack-tjatar!

Borde egentligen inte alls sitta här, men jag letar ju jacka! Haha har drömt om ytterkläder inatt. Nu på morgonen gjorde vi ett riktigt fynd faktiskt. I tvättstugan fanns nämligen Lucas f.d jacka, jättesnygg Didrikson, i nyskick (jo hans ytterkläder tillbringar mest tid i skolväskan!) och jabadabadooo så var Linus klädproblem uträttat =) Förutom att jag själv måste köpa ny vinterjacka så återstår ju trubblet med Alice. Men det får nog bli en ny röd från po.p  till henne, så kan hon ju få behålla sina skidbyxor. Och rött är kanske bättre än blått.. så slipper jag höra "vad söt han är den lille gossen" =)

Skor har jag hittat på Vincent såklart. Får se om det blir röda eller svarta.

Snart stan! Och ja en runda inom... just det ;)


Surar fortfarande!

Egentligen borde jag väl ha fullt upp med att plåta kläder och slänga ut på Tradera, men jag sitter här och surar istället. Suck, vad det här med jackan stör mig =( Snygg som tusan är den ju... och nu är frågan om jag ska leta ny jacka att kombinera med de redan inköpta skidbyxorna (röda), eller om jag ska lägga ut allt på Tradera och börja om helt? (Jag vet.. dagens i-landsproblem, men det skiter jag i och surar lite till!) Har man mååånga kids som ska ha kläder så får man allt börja i tid. Trodde ju jag bara hade Lilliz jack-problem kvar, men näpp. Förresten Lilliz... Fick besked på idag att han och Lucas ska på skidresa med sin pappa till vintern. Kul, jättekul, men Lilliz kommer vara iväg på sin födelsedag. :'( Jajaja, jag fattar att de självklart ska åka! Han kan ju inte stanna hemma för att han fyller år, men JAG vill ha han hemma på självaste födelsedagen iaf. Så känner ett ego-mamma-hjärta!

Imorgon är min kärlek (och Alice pappa) ledig ♥  Ska ha en heldag med mig och Sprallisen. Ska bli skönt faktiskt, det är väldigt sällan det blir någon tid över för oss.




ÄLSKAR DIG MIIIIN GODIS!!!

GHAAAA!!

Jag som trodde Alice vinterkläder var fixade. Köpte nytt po.p set till henne redan i somras bestående av röda skidbyxor och blå 3 i 1 jacka. Superfint, matchat med blå po.p-mössa med stort rött hjärta på. MEN.. Jackan kan jag glömma, visserligen har hon ökat fem kg i vikt sedan hon föddes men ska hon kunna ha den här jackan så får hon nog öka femton till =S Tog den i strl 80 då det är från 9 månader ju. Provade jackan idag och Alice försvann... *hoho bebis var är du??* Hon kommer absolut inte kunna ha den. Blää, nu blir det till att Tradera-annonsera och dessutom måste jag ju tänka om. Vad ska hon nu ha i vinter min lilla Snorp?!!


Så  NY jättefin mörkblå vinterjacka från PO.P sääääljes!!!



Har vi byggt koja mamma??

Plus fem kilo!

Idag är jag bara så himla glad över att jag får vara hemma och njuta av min lilltös. Dagarna med henne är helt underbara! Blev ett besök på ÖF i förmiddags och nu väntar vi på Bästa Carro som ska komma hit och fika med oss.  Så lääängesen sist. En runda till BVC har vi också hunnit med idag. Alice har under en tid (helt frivilligt) endast levt på välling och rån så vi tyckte det kunde vara bra att extra kolla en vikt. Numera äter hon det mesta igen och plus 400g visade vågen, så det var helt ok. Hon väger nu 8810! Exakt fem kilo mer än hon gjorde när hon föddes.




Mat är gott och jag kan äta själv =P

Full fart!

Alltså egentligen skulle jag inte alls sitta här utan jag borde packa och byta om till jympan som startar om en stund. Friskisbesök idag, mig gillar! Igår var det babysång och det är verkligen kul. Känns som om man känt mammorna där i en evighet. Massa tjat och skratt blir det, ja lite sång också förstås =) Hann inte med nåt jympapass igår kväll så istället tog jag och Alice en långpromenad nere vid sjön. Jisses vad kallt det var då. Fick ta på Snorpan overallen och riktig mössa. Fast skönt med lite kyla nu så man kan gå nere vid sjön. Eftersom det finns snokar där nere så bojkottar jag den rundan alla varma dagar på året. Så vidrigt äckligt med ormar och jag är hysteriskt rädd, URK!! Vissa gillar djur - andra inte. Själv tillhör jag nog den llla skara människor som inte är vidare förtjust i några djur alls. (Akvariefiskar möjligtvis, om jag slipper rengöra och sköta dem..)

Alice är verkligen i en härlig ålder nu men ooops vad ativ hon är. Dörrarna till grabbarnas rum måste vara stängde hela tiden, annars kommer ålen i full fart! Hon har börjat krypa lite smått men efter ett par steg framåt slänger hon sig ner på golvet igen - det går mycket fortare att åla =) En liten klåfingrig tös som är på allt och som stoppar allt i munnen (numera även mat!) Papper är särskilt gott, hon skulle lätt kunna ta jobb som dokumentförstörare. Förra veckan åt hon en oliv som råkat hamna på golvet under middagen. Inget vidare gott - det spottades och frästes under bordet =) Idag fick M sänka sängen till lägsta läget, igår när jag trodde hon sov så stod hon nämligen upp i spjälsängen och halva bebis var på väg mot golvet. Utforska omvärlden står garanterat överst på hennes att-göra-lista och det råder högt tempo här hemma. Liiite bortskämd tror jag visst också att hon börjar bli =P Ensamhet är inget kul, hon ska vara med heeela tiden.

Förresten lösenord, jag velar fram och tillbaka. Har inte bestämt mig ännu hur jag ska göra. Kanske man kan lösenskydda vissa inlägg om man vill det? Vi får se.



Mysig promenad nere vid sjön


Alice var på ett härligt humör och njöt av promenaden


Tidningar smakar fantastiskt


Ålen =)

TACK ♥

Helgen kom och gick och lördagen blev förträffligt bra =) Hängde nämligen, efter många om, men och kanske med på tjejfest. Inget jag ångrar, det var min bästa kväll på väääldigt länge. Hade en toppenkul förfest hos mellansyster. Åtta glada vindrickande tjejer - mycket skratt och f-n vad vi mådde =) Sen var det utgång och partaj på stan.  Livet lekte. Allt var perfekt och kvällen var kanon ;) TACK mina älskade systrar för det och tack för att ni finns i mitt liv.



♥  Systerstor, systermellan och systerliten ♥

...

Längtar till måndag! Japps det är precis vad jag gör =( Kommer bli en evighetslång tråkhelg. Ibland känns livet BLÄ! Men på måndag är det vardag, babysång och jag får vara ensam med min bebis en stund igen. Märkligt.. när andra njuter av helgkänslan suktar jag efter vardagen. Behöver nog inte förtydliga att jag känner mig nere idag...

...men snart är det måndag.

Kram på er


Morning!

Freeeedag! En dag som denna borde man ju njuta.. men det känns som om hela helgen är fullspäckad så jag vet inte, vardagarna kanske passar mig bättre nuförtiden?! Idag blir det frulle hos systerstor sen blir det eventuellt en tur till stan. För kaaaanske det blir tjejträff imorgon och i så fall måste jag ha något att klä på mig. Känns som om min garderob passerat bäst-före-datum för längesen =( Egentligen är det ju jättekul att komma ut lite men jag lider nog fortfarande av Alice-syndrom och saknar därmed behovet av att lämna henne för att partaja. Ett jympapass då och då verkar just nu fylla mitt behov av egentid. Friskis är verkligen en källa till energi och glädje! Jympade igår och nu är vi fler mammor från mammagruppen som hänger där, kul att kunna kombinera träning med mammatjat =)

Nähäpp dax för duschen innan min Söt vaknar.

Förresten måste bjuda på en bild på henne. Älskar kläderna hon har på sig =) Ett Tradera-"fynd" med ursprung från PO.P´s första landskapskollektion. Den första och absolut snyggaste =) *me löööve*




Underbaraste DU

ARG!! (värgaärg)

Idag är jag ARG! Biljetterna till mtchen Rögle-FBK släpptes igår och det kom jag på sent igårkväll. Slutsålt på 28 minuter!! Ja jag får väl skylla mig själv, en sådan dag skulle jag givetvis haft koll på MEN det som gör mig mest förbannad är att det nu finns biljetter ute på Blocket. Helt sjukt att folk bara sitter och väntar på att biljetterna ska släppas, lyckas få tag i några stycken och sen slänger ut dem på Blocket direkt. Hockeyn skiter man i, det enda intresse man har är att mjölka pengar ur en hockeyintresserad Svensson. Kanske inget att hetsa upp sig över tycker du.. men sånt gör mig ARG!!

Älskar mitt FBK!

MOT SM-GULD 2009




ÖF

Vaknade av ett glädjetjut idag. Äntligen sover Alice hela nätterna igen (har varit lite sisådär med det sen hon blev sjuk) och när är  ordentligt utsövd är hon också världens lyckligaste bebis när hon vaknar. Öppna förskolan var planerat idag tillsammans med S och V. Tyvärr var S sjuk men jag och Alice åkte dit iaf. Tvekade lite först men vet att jag hade tyckt det varit såååå långtråkigt om vi inte gjort något så jag valde definitivt rätt. ÖF är bra! Både jag och Alice tycker om att vara där (se bild!) vi kan umgås massor med varandra samtidigt som man träffar andra mammor och barn =)

Eftermiddagen kädes betydligt seeegare. Alice var helt slut efter ÖF och sov i två timmar. (Händer typ aldrig att hon gör det.) Timmar då jag borde gjort en massa men valde att "bara" ta en maskin tvätt, torka av toaletten, data en stund och sen läsa lite. När Alice vaknat var det fikadax med Linus som kom fån skolan. Blev en cykeltur också lite senare. Cyklade till lekplatsen med Alice (som ju älskar att gunga!) och passade samtidigt på att möta M vid bussen. Ikväll blir det fotboll och förhoppningsvis en låååång stund i min älskades famn. Jag älskar min M. 




 
ÄLSKAR

Ännu en underbar dag med dig...

Hade en toppen förmiddag. Massor av mys med min Liten, sen sov hon en stund och därefter var det matdax. När Alice ätit liiiite gröt klädde vi oss och sen cyklade vi till Friskis. Mammabarn-jympa idag. Super för mig som fick jympa och super för Alice som fick åka cykel =) Dessutom tycker hon det är helt ok på Friskis bland de andra bebisarna. Är ju fler från föräldragruppen där och vi ser till att hamna bredvid varandra, så Alice delar både leksaker, filt och rån med de som vill =) På hemvägen somnade Alice i cykelsadeln hon var verkligen helt slut. Otroligt nog kunde jag bära över henne i sängen när vi kom hem. Brukar aldrig funka, men hon var galet trött. När hon vaknade igen var jag precis på väg in i duschen. Tog med henne och några leksaker in i badrummet... men jisses vilket liv det blev! Kunde jag ju räknat ut att det inte skulle funka! Skulle mamma duscha men inte jag???!!! Never! Hon var tokarg och jag kunde ju inte annat än att ge med mig. Blev istllet ett mysigt bad tillsammans vilket resulterade i en helnöjd Alice och en helnöjd mamma.

Ibland känner man att man har en miljon saker som borde göras men just nu känns alla måsten mindre viktiga. Att kunna krypa ner i ett bad med min dotter klockan ett på eftermiddagen är långt mycket viktigare än alla tvätthögar i världen.

Det är en fantastisk förmån att få tillbringa så mycket tid tillsammans med min flicka... Jag njuter av varje dag, varje stund tillsammans med henne.




 

Nyfixat, bilstol, babysång och friskiskort!

Nyfixat på bloggen igen! Trivdes inget vidare med den där höstinspirerade designen så det fick bli lite pysslande i PS och marimekko känns som ett säkert kort =) Helgen gick som vanligt fort. Fredagen tillbringades hemma med sjuk bebis och på kvällen lagade vi gott, delade en flaska vin och kollade på film - lite lagom fredagsmys. I lördags var Alice fortfarande hängig så vi var bara hemma, körde en liten sväng till Babyproffsen och kollade in ny bilstol till henne. Blir en Britax Secura. Tyckte hon satt bäst i den och dessutom var den ganska djup och kändes rejäl. Att den enkelt går att luta i viloläge under färd är också ett superplus! Hade egentligen tänkt vänta ett tag till med att köpa ny bilstol eftersom Alice fortfarande sitter bra i sitt babyskydd, men eftersom de var så snälla och talade om för oss att de fr.o.m onsdag ska ha kampanj på just den stolen vi ville ha så har vi lagt undan den. Ska hämta den i slutet av veckan, de ska göra plats för nya färger så 600:- billigare, sånt gillar vi =)

Igår var vi och veckohandlade sen blev det ett pass på Friskis. Köpte årskort där förra veckan så nu jäklar ska det jympas =) Testade på Core igår. Träning med fokus på bål, mage, rygg och det känns idag kan jag lova.. men kul var det! Idag har jag och Alice varit på babysång. Öppna förskolan i Nosaby som anordnar det och det var verkligen en härlig eftermiddag. Alice stormtrivdes tillsammans med de andra bebbarna =)  Sången kunde vi för hennes del hoppat över för hon tyckte det var mycket roligare att bara kasa runt på golvet och "prata" med de andra småknattarna.

Nu dax att läsa med Linus.


 
På babysång. Alice roar sig med att leka och äta på sångpärmen =)

Sjuk älskling =(

Är en liten hängig och gnällig flicka jag har här hemma nu som stånkar "uffff uffff" mest hela tiden.  Hon hade lite feber redan igårkväll, men inatt när hon vaknade (i sin nerkräkta säng) så kändes det som om det var betydligt mer är "lite". Och visst var det så, närmare 39°c visade termometern på, vilket ledde till en flytt till mammas och pappas säng, mitt-i-natten-välling och alvedon men tyvärr inte så mycket sömn. Tror vi slumrade framåt fyra tiden och sen väckte klockan oss innan sju i vanlig ordning. Trött - yes, men vad gör man? Imorse var tempen på 39,3°c, inte konstigt att hon är gnällig, trött och allmänt hängig. Stackars min Liten. faktiskt första gången Alice är sjuk någonsin, inte ens en liten snorande näsa har hon behövt stå ut med någon gång under sina första månader. Nu rinner den däremot. Tjockt, gult och äckligt =( När M kommer från jobb får det nog bli en runda till Kids Corner och inhandlande av sovpuckar (som man sätter under benen på spjälsängen) så Alice får sova  i ett högre läge. Hon är väldigt trött mest hela tiden men har svårt för att somna. Fick bli snabbfrukost på stående fot vid diskbänken idag för Alice vill bara bli buren. 

Nu hörs det  visst "uffff" inifrån sovrummet igen =)




 

Bjuder på ett leende trots att jag inte alls mår bra!



Sovpuckar!

Vattendjur

Babysim-start idag. Härligt! Vi har bytt från Furuboda till Tivolibadet och även om jag verkligen trivdes i Furuboda så är det så mycket mer behändigt att vara i stan. Det blev en plats ledig i en grupp med barn som är tre-fyra månader äldre än Alice men vi hoppade på där ändå. Jessica - kursledaren trodde inte det skulle vara några problem alls med tanke på hur badglad Alice var förra terminen. Och nej, problem blev det inte (inte förrän vi skulle gå upp ur bassängen då blev Snorpan tvärilsk!)  Alice var överlyckig när vi närmade oss bassängen och hon insåg vad som var på gång. Hon är verkligen ett blötdjur, fullkomligt tokig i att bada =) Två dyk idag och trots att hon inte varit under vatten på hela sommaren så skrattade hon bara glatt.

Innan badet blev det en runda på stan. Mysig fika med Lucas och en liten promenad. Lucas hängde med till badhuset och är fortfarande kvar där tillsammans med en kompis. Vi var inom på PO.P en runda och köpte byxor + zipjacka till Alice. Var ju tvungen att utnyttja rabattkupong och bonuscheck ;) ...men vet inte om jag ska behålla kläderna. Tog det i svart och turkost, kanske blir för grabbigt?? Tyck gärna till! Finns i rött med blå muddar också, men känns som om Alice alltid har rött på sig... Samtidigt så känns det som om hon aldrig är riktigt flickigt klädd. Visst.. lite rosa ibland och en hel del klänningar men väldigt ofta unisex-kläder. Småblommigt rysch-pysch med volanger är ju liksom inte min grej =) Får väl vela lite till och se vad det blir av det hela =)

Nu mellanmål med Lilliz!



 
NÅ, Vad tycks???



Åtta underbara månader!!

Jag har en bebis som är åtta månader! Ahhh min lilla flicka "fyller" åtta månader idag. Tiden rusar och innan vi vet ordet av det så springer hon väl omkring här hemma. Imorse när jag skulle skicka Lucas till skolan hade vi lite tid över. Vi låg tillsammans på hans säng och pratade. Jag tittade på honom och fylldes av kärlek samtidigt som det hela kändes en smula vemodigt. Elva år sedan jag fick honom. Elva år är ju lång tid, men när jag ser på min stora kille känns det fortfarande som om det var igår han för första gången låg i min famn. Tiden går så ofantligt fort och som i ett trollslag ligger vi nu här på hans säng och pratar, om skolan, tjejer, skateboards... Det är verkligen ingen klyscha att man ska ta vara på tiden då barnen växer upp. Det är en gåva man ska vårda ömt. Jag försöker ta tillvara på dagarna med Alice. Väl medveten om att den här tiden inte kommer tillbaks.


Idag har vi varit på öppna förskolan! Premiär =) valde att gå i Nosaby och det var supertrevligt! Var där tillsammans med S och V som går i samma mammagrupp som oss på BVC. V är tre veckor yngre än Alice och det är så kul att se när de "pratar" och konverserar med varandra. Igår var det mammabarnjympa på Friskis *me lööööve*. Denna terminen krockar det inte med babysimmet (vi har bytt tid och plats) så nu ska vi nog kunna få lite jympat också. Skönt!  Har faktiskt känt lite tristess ett tag och dagar då jag inte har något planerat kryper det lite i mig - vill gärna hitta på något. Så nu står babysång, öppna förskolan, mamma-bebis-fika, jympa och babysim på veckoschemat =) Bra för jag älskar att vara hemma med Alice och vill absolut ha ro att fortsätta vara det och känna så i ett år till.

Imorgon blir det en tur till stan. Lucas har studiedag så vi ska ha lite mys. Förutom Tivoliparken, fika och babysim så får det nog bli en liten runda inom po.p också, fick en trevlig bonuscheck därifrån idag och dessutom 15% rabatt på höstens kollektion =) Kläder behövs ju alltid =P

Miian: Fattar inte det där med lösenordet, hittar inte det =(



 
Åtta ljuvliga månader tillsammans med dig Älskade <3


 


Måndag igen!

Helgen kom och gick... alldeles för fort som vanligt. I fredags köpte vi cykelhjälm till Alice och tog en premiärtur på cykel!  Uppskattat! På kvällen var vi hos J, C, E och E, supertrevligt som alltid. Pojkarna har varit hos sin pappa i helgen men i lördags var det hockeymatcher x 2 och det var man ju tvungen att se. Vinst x 2 blev det också och naturligtvis glada grabbar. Sen blev det en snabb runda till stan och efter det  var vi på grillfest hos M´s bror. Igår var jag och Carro på Nova, en mysig eftermiddag och blev lite inköpt till våra bebisar =)

Har varit i stan idag, klippt mig och fått lite färg i håret, kan ju vara skönt att piggas upp lite nu när det är höst. (Tack Bästa för att du passade Alice <3 ) Annars har det varit en ganska lugn dag idag och förmiddagen bestod mest av bebismysa =) Förvrigt är jag väldigt funderig förtillfället. Av många olika anledningar. En anledning är mitt jobb.  Jag VET att det är ETT ÅR till jag ska börja jobba, men kan inte låta bli och våndas över att den dagen kommer. Så typiskt mig! Fruktar morgondagen istället för att njuta av nuet =(  Jodå det kommer säkert bli kul att börja jobba när det väl är dax, om man bara har ett jobb som man vill gå till. Själv vill jag göra något helt annat och vill absolut inte tillbaks.

Miian: Tack för den fina kommentaren! Alice är född den 3 januari, så hon är 8 månader på onsdag. Du får jättegärna maila mig ditt lösen till din blogg om det är oki att jag följer er vardag =) [email protected]




 
Det här var ju coolt!


Matchen vanns med 7-5 och här ser ni min egen tremålsskytt =)



Kill i magen = ) Älskar att gunga!! Här är vi på grillfest.

RSS 2.0