Söndag

Nyss hemkommen från en runda i löparskorna. Det går i sakta mak, men det går åtminstone framåt. 

Solen och våren låter vänta på sig. Ingenstans är det grönt eller blommar det. Som jag längtar efter det. I väntan på solen, våren och värmen gör jag så gott jag kan för att känna att det åtminstone är på väg. Letar strandklänningar och sommarskor på nätet och tittar på bilder från Kroatien.  Tre bikinisarna blev inköpta i helgen, två till mig och en till Alice. 

Nu ska lunch inhandlas och i em blir det badhus med Anette och Märta! 



Tutan kör

Imorgon fredag. Älskar fredagar (vem gör inte det?) men imorgonkväll ska den spenderas på jobb. Först personalmöte sen AW på utforskarna i Lund. Det blir nog trevligt.

I veckan har Tutan testat på det där med att övningsköra. Hittills har vi inte tagit oss ut på några trafikerade vägar, det har mest blivit körning på större parkeringar. Ja nånstans måste man ju börja :)

(null)


Soliga söndag

17 grader och sol! Gud vad jag behövde den här dagen. Och vilken energi man får då:
  • Altan röjd, skurad och sommarfin
  • Verandan skurad 
  • Nyplanterat i krukorna på trappen 
  • Undanplockat i trädgården 
  • Intervallöpning avklarat 
  • Skidkläderna är äntligen tvättade och redo att packas undan för sommarförvaring
  • Tvättstuga röjd
  • Två nystädade och nytvättade bilar 
  • Årets första grillning och middag på altanen. 
Lite kvällsmat och en hög med tvätt återstår och sen tror jag ta mig tusan jag somnar innan huvudet är på kudden :) 

(null)

(null)

(null)


Lördag, löpning och längtan efter sol

Veckan var kort och gick snabbt. Alice har haft påsklov och vi har pusslat så hon sluppit frita. I torsdags jobbade jag hemma, Leon var här hos Alice och det funkade hur bra som helst. Eftersom solen äntligen visade sig passade jag på att springa en runda. Jisses jag har en bra bit kvar innan jag är där jag var för några år sedan. Om nu det ens är målet...

Sol, att springa, promenixa och att förbättra kosten lite kan förhoppningsvis ge en del energi. Jag ska iaf testa. 4 km promenad i solsken idag. Kallt, lite blåsigt men jag fick åtminstone uppleva sol! 

Idag var det även kalas för Svante som fyllt fem. Det bjöds på soppa och tårta i Köpinge, trevligt. Sen lite kinamat och soft i soffan. 

(null)


Påsken 2017

Härlig ledighet. Och trots att vi hade semester i början av mars kändes den välbehövlig. Senaste tiden har jag haft lite att fundera på. Jobbet har tagit massor av energi. På olika sätt. En kväll sökte jag i ren frustration en förskolechefstjänst inom kommunen. Någon vecka senare blev jag kallad till intervju och därefter erbjuden tjänsten. Efter stor vånda, sömnlösa nätter och flera samtal med Pysslingens kvalitetschef valde jag till sist att tacka nej och därmed stanna kvar på min nuvarande tjänst. Jag hoppas det var rätt beslut. 

Skärtorsdag - Påskfirande här hemma. Jag, Mattias, Linus, Alice och så dök farfar upp och fick lite påskbuffé han också. Traditionsenligt påskäggsletande på Engelska vägen.

Långfredag - Lucas och hans tjej Emilie kom hem. Vi hade gjort en skaldjursplatå och pt den tillsammans med paj och andra tillbehör. Emilie är en fantastiskt trevlig tjej. Till vardags bor hon just nu i London där hon jobbar som aupair. Lucas och hon träffades ett par veckor innan hon åkte dit strax efter jul, trots avståndet bestämde de sig för att ge kärleken en ärlig chans. Jag hoppas de lyckas för som sagt, en fantastisk trevlig tjej.

Påskafton - En av årets lugnare dagar. Jag gick en sväng på stan, fixade naglar och tittade i affärer. Mattias och Alice var en sväng hos farmor. På kvällen var vi hemma sjölva. Vi gjorde helstekt lax, potatis och romsås. Lovely!

Påskdagen - handbollscup i Löddeköpinge. På kvällen var vi på Pinchos och käkade gott med Pia, Peter, Conny och Nettan. En kort sväng blev det till Pia och Peter efteråt.

Annandagpåsk - årets första Ottoglass i Åhus och sen en kopp kaffe hos Patrik och Anette. Lugn härlig dag. Och faktiskt påskens enda dag med sol. Det här märkliga vädret har istället bjudit på en hel del snö i påsk 😝

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0