Kortis

En kort blogg om en bra dag. Lugn morgon med min Liten (som har kommit i helt galna rutiner sedan vi ändrade klockan :S) Frukost, mys, lek och massor av sagor ägnade vi förmiddagen åt. Efter Alice lunch tog vi en promenad i det fantastiska vädret. Gick till affären och handlade fika. Väl hemma igen hade vi besök :) Carro, Linus, Nicke och finaste Leon var här. Fikatajm! Fick gosa lite med Leon också, men han sov mest hela tiden :) Alicen  tog också en lååång middagsvila. Kvällen har varit lite sisådär, men snart ska jag sätta mig i soffan och läsa en stund och det ska bli väldans skönt :)

K R A M





.

Ghaaa ikväll är jag trött och definitivt inte på mitt bästa humör. Jag hoppas på en bra dag imorgon. En dag då jag ska fokusera på att må bra tillsammans med Alicen. Vi har ingenting planerat och just nu känns det förträffligt bra att det är så. Hoppas på en lång promenad och fint väder, det skulle absolut pigga upp och fått mig att sortera lite bland alla tankar.

Funderar

Musikklass

Hade visst missat fredagens post och där fanns minsann ett mycket viktigt, glädjande och roligt brev som genast livade upp min söndag (och Linus kommande skolår) otroligt mycket. Posten visade sig nämligen innehålla ett positivt besked från Krstd musikklaser och Linus är alltså nu antagen där :) Jag är så otroligt GLAD, GLAD, GLAD, samtidigt som jag både är lättad och stolt!! Och glad det är min lilla Lilliz också.

Linus kommer därmed att få den lärare som Lucas nu har. Den lärare som Lucas tycker så otroligt mycket om och han är faktiskt den bästa lärare jag någonsin träffat. Det känns skönt att veta.

Känns faktiskt som att Linus grundskoletid nu är räddad.




***BÄÄÄÄÄST***



Söndagstankar

Söndagar är inte min grej. Det vill sig liksom sällan mellan mig och söndagar. Vet inte varför, men jag föredrar nog alla andra dagar i veckan framför just söndag. Skönt att vi ställde fram klockan just inatt då, det kortar ju ner den här dagen en hel timme.

Idag bär jag på en märklig känsla. Jag är lite ledsen, lite besviken och ganska tveksam till om jag verkligen uppfattar saker, människor och händelser så som de egentlilgen är...




TID

En riktig myslördag! Jisses vad det är skönt att ha TID tillsammans. Varit i stan en sväng idag och ikväll blir det hemmamys. Äta och dricka lite gott, sitta ner tillsammans, prata och bara vara.
Jag älskar min M ♥



Fredag och hemmamysdag

Idag har vi en riktig mysbralledag. Jag och Alicen tar det lugnt och myser hemma. Tog ett bad tillsammans imorse och efter det blev det favvofrulle med ägg :) Sen har vi  lekt, läst miljarder sagor och bara haft det skönt. Vi har hoppat över dammsugning, tvätt och alla andra måsten och bara varit tillsammans. Skönt! Till lunch fixade Alicen pannkaka. Jodå hon vispade och hällde så fint så :) Nu vilar min plutta och jag tror faktiskt att jag ska göra detsamma. Har ont i magen så ska se om en värktablett, sängen och en bra bok kan göra underverk.

Ikväll är det kalasdax hos världens bästa NICKE som fyller 20 år idag!! GRATTIS!!



Två bilder tagna med nya mobilen (som kanske mer är en kamera än en telefon?!) :) Håller på för fullt att lära mig alla finesser :)




***Tokmaja med sitt älskade halsband**'


***Nyklippt Lucas***

Me&I

Helt slut ikväll. Haft jätteont i magen pga den j-vla endometriosen. Ghaaa periodvis tar den kål på mig :( Nåja ska inte klaga, har ju trots allt varit en bra dag idag. Babysimmat och därefter stannade vi kvar på badhuset. Självklart var det jag och Alicen men sen började ju både U å A med sina tjejer i vår simgrupp idag, så vi badade och lunchade tillsammans efter själva babysimmet.  Kanon!!  Efter det var jag med Lucas på stan en runda. Han blev klippt och sen gick vi och käkade middag. Mys :) Ikväll var det då dax för Me&I-party. Blev en massa fint till Alicen. En klänning, en kjol och två t-shirts minsann. Och det bästa av allt var ju att det knappt kostade någonting,  jag hade så många trevliga gäster så jag fick hela 400:- i rabatt :) Den gröna t-shirten valde hon själv alldeles innan kläderna packades ihop och partyt var slut. Jag hade inte ens tittat på den, men hon fick syn på den och skulle ha APA! Tokiga unge :)


Tack för att ni kom!!





  
(3 av bilderna är lånade från me&i.se)

Fäääärjestad

..är i SM-final och det gillar vi skarpt :) *GLAD GLAD GLAD*

Stärka ärga värgar Karlstads mästarlag!!


Jihoooo

Hämtade in posten för en stund sedan och där låg minsann den efterlängtade avin på nya mobilen! :) :) :) NU ska jag, Lilliz och Alice ta en promenad till hammar för att hämta ut mitt paket. Å dröjer det innan jag hittar hit igen vet ni vad jag är upptagen med :)



Mitt i veckan

Redan onsdag, tiden springer! Har varit på ÖF med Alicen idag. Jisses vad hon älskar att vara där. Hon leker ju riktigt med de andra barnen, oftast drar hon sig till dockvrån :) Idag var det indianfest på öppnan och tja det hade nog Alice kunnat vara utan, hon ville inte vara med utan ville bara leka, leka, leka. Hon var så lite indian att jag preciiis hann ta ett foto :) Nu har vi nyss käkat lte lunch och jag har kastat min supertrötta tjej i säng. Hon börjar bli förkyld min lilltös, drygt! Hoppas det "bara" blir förkylning av det hela så hon slipper bli riktigt sjuk. Så fort hon vaknar ska vi ge oss ut på en promenad. Solen är framme och I lööööve it :) Ikväll hoppas jag på ett friskispass men jag har så förbaskat ont i benet, antar at det är benhinnorna som spökar :( Men med lite tigerbalsam och lite vilja så kanske det går ändå  :) Sen är det ju hockey och det kan man inte missa. Kanske kan älskade värgarna ta en finalplats redan ikväll. Det hoppas vi på!

Imorgon är det Me&I party här minsann.Sommarnyheterna anländer imorgon och är det någon mer som är sugen på att komma så hojta till.






Tisdag och snööö(ööörk!)

Blev INTE glad när jag vaknade imorse och upptäckte den fula vita snön lagt sig över våren. Varför liksom?! Ge mig mer vår, sol och värme NU! Antar att det blir en lugn dag idag. Alice vaknade strax efter sju och är därför redan trött igen. När hon sovit en stund få vi se vad vi hittar på. En vända utomhus får det bli iaf. Snö eller ej, ut måste vi :)


Musiktest!

Lyckades faktiskt hålla mig vaken hela filmen igår och jo jag tyckte den var hyfsad faktiskt :)

Fick lite sovmorgon idag då Linus inte skulle till skolan direkt imorse. Han skulle nämligen söka in till musikklass och det har vi varit och gjort nu. Nervöst tyckte Lilliz, dels för att han är full av allergi och genomförkyld och dels för att det är lite pinsamt att stå och sjunga alldeles ensam inför folk man inte känner, självklart känns det spänt! Tre sånger ska man sjunga, varav en är en som man själv valt, förutom det så är det rytmik och gehörtest. Allt gick bra iaf :) Å nu är det då bara att hålla tummarna, vänta och se. Brukar var en massa sökande och jag hoppas inte Lilliz besvikelse blir alltför stor om han nu inte kommer in. Om några veckor vet vi. (Linus är förresten övertygad om att ifall han inte kommer in så beror det på att lärarna känner till att han är Lucas lillebror :P )

Efter musiktestet begav vi oss till Mc´d för frukost. Ja nåt måste man väl få belönas med när man varit så duktig :) Mysigt! (Ända tills Alice hällde ut sin juice och mitt kaffe). Nu har vi lämnat Lilliz i skolan och snar ska min liten sova en stund. Senare ska vi träffa liten Leon med familj :) Der ser vi fram emot!


Ha en fin dag!





***MINA FININGAR***


Å så...

... känns allt lite lättare och eftermiddagen lyckades t.o.m bli ganska trevlig med badhusbesök och allt. Huset lyckades visst också bli rent mitt i ilskan. Kan dessvärre inte skylla dagens usla humör på en elak omgivning eller att jag blivit orättvist behandlad. Neeej, det var jag som var ilsk, tråkig, sur och vresig. Förkortas kort och gott P M S. *mohahaha*

NU ska jag göra ett tredje försök (på lika många kvällar) med att se Patrik 1.5.  Jag är verkligen världens sämsta på att se film. Jag somnar f-n varje gång. Spelar ingen roll om filmen är bra eller ej, jag somnar oavsett! I fredags lyckades jag nog se 10 minuter och igår kanske 20 till, så har hopp om att komma halvvägs idag då?! Stackars älsklingen min, det är liksom tredje gången han också får se filmen nu :)

Kärlek :)

Skitdag :'(

Ja idag är det en skitdag. En rikig jävla skitsöndag.


Utedag

Så var det lördag igen. Har varit ute i trädgården en hel del idag och påbörjat det oändliga arbete som finns att göra där. Nåja nu är det påbörjat iaf :) Alice älskar att vara ute och hon stortrivdes sälvklart med att roa storebrödrarna medans jag och M rensade rabatter och grejade. Till lunch grillade vi korv, hur gott som helst att äta ute ju. Ikväll blir det lördagsmys här hemma :) Nu har jag precis varit på friskis, ska rusa in i duschen och sen fortsätta följa hockeyn.
 
Heja Färjestad!




Infoträff

I förmiddags var det dax för infoträff på Vintergatan (den förskola vi vill ha till Alice). Trevligt att komma dit på besök och träffa personalen igen :)  Kändes bra att vara där  även om jag helst inte vill lämna lilla älsklingen alls ännu. Ändrade iaf  antalet timmar i hennes ansökan för oavsett hur det blir så kommer hon  att vara där max 15 h/v. Får väl se hur det blir, om hon får plats och om vi vill att hon ska ha plats... Nåja hur som helst så blir det iaf ingen annan förskola för Alice i höst, om det blir någon alls får vi ta ställning till när vi fått besked.

På vintergatan var även våra vänner A å M och C å W :) Hoppas alla våra tre sötnosar får plats, hade ju varit kul :) Efter besöket gick jag, Alice, A och M upp till stan. Lite shopping blev det allt. Alice köpte en ny pyjamas (Kitty, vad annars?) och ett halsband (suck!) som hon fick syn på och blev överförtjust i. Hon är verkligen tokig i halsband, pärlor, armband.. Jaja hon hade ju lite pengar själv att handla för :) Själv hittade jag jeanskjol och två toppar. Och nu så börjar det kännas som om innehållet i garderoben snart är anpassat för 2000-talet :)

Efter shoppingturen blev det sedvanlig fredags-barbacka-fika. Där mötte även U å A upp. Fika, lek och lika trevligt som vanligt!

Ikväll blir det lugnt, lugnt, lugnt. Ska fixa till en tacopaj nu och sen får det bli ett glas rött :)


*T*R*E*V*L*I*G*   *H*E*L*G*




***Älskar dig min tokmaja!***

Tjolahoppsansa

Torsdag och dax för babysim. Har precis lagt lillskruttan i sängen igen för lite vila innan det bär av mot badet. Att hamna i säng var inte populärt, men hon är verkligen urtrött redan. Populär har däremot Pippi blivit här på förmiddagen. Började vid frukostbordet med att jag, utan att tänka mig för, sjöng lite på Pippi-sången. Alice stannade upp, tittade stort på mig och sa DÄÄÄ DÄÄÄ när jag slutade sjunga. Jag fick sjunga om och om och om igen och så fort sången var slut sa Alicen DÄÄ DÄÄÄ bestämt :) Tog in henne till datorn och visade lite från filmen Pippi på de sju haven. I tjugo minuter satt hon blickstilla i mitt knä och bara tittade. Sen tyckte jag att det räckte, men det gjorde inte Alice. Hon blev jättearg när jag lyfte ner henne, fast här kompromissas minsann inte med filmtittande. Hon är liten och ska bara ha det i väldigt små mängder (om än alls). Jahapp ser i vilket fall ut som om Teletubbies fått en god konkurrent nu då. Inte mig emot, jag är verkligen less på tubbiekjäm, tubbiebjöd och alla de fåniga teletubbisarna.




Shoppat!

Älsklingen tog en ledig dag idag och vi tog en promenad till stan i det sköna (men blåsiga) vädret.  Åt mysig lunch på Ocean City (men tänker inte gå dit igen då de tyckte vi skulle betala 59 spänn för Alice, hallå hon är 14 månader och hon smakade två skedar ris och åt två köttbullar från min tallrik). Efter lunchen så tog vi en runda på stan och det blev minsann blivit lite nytt till min garderob. Äntligen! Den har nämligen passerat bäst-före-datum sedan evigheter! (Undrar vad jag kan dra fram därifrån egentligen om jag rotar tillräckligt långt in? Kanske kan hitta de första Conversen någonstans?! :P ) Blir inte ofta att man handlar till sig själv när man har kidsen som ständigt behöver. Idag blev det iaf jag som fick. Hittade jättesnygga jeans med mudd från Vero Moda, två koftor (samma) och så två linnen + strumpor från HM. Älskar Vero Modas baskoftor, förutom att de håller i tvätt efter tvätt, går att ha till det mesta så köps de dessutom in för ynka 99:- Fint det!

I stan var vi också inne och kollade ny mobil till mig. Vet exakt vilken jag vill ha, men vi hittade dessvärre inget bra erbjudande på den i stan. Det gjorde jag däremot hemma via nätet. Sååå snaaaaart är den här finingen min, min, MIN:
Jihoooooooo



*** C905 i ROSA, så najs***

Ljuvlig eftermiddag







Efter Alices middagsvila gick vi ut och vi stannade ute i evigheter. Hade Alice fått bestämma hade vi nog varit ute än :) Underbart var det iaf. Alice gick, gick och gick och upptäckte världen på sitt eget lilla vis... Och jag är så glad att jag får vara med och upptäcka den tillsammans med henne ♥

Åksjuk

Haft en härlig fm med mammor och bebbar på ÖF. Jag och Alicen var minsann först på plats av alla idag *skryta* Vi brukar ramla in bland de sista eftersom Alice brukar behöva sova en stund på morgonen, men idag sov hon till 8.10 och det var ju alldeles lagom det :) Efter ÖF kärde vi ner till Åhus, har beställt ett par byxor till Liten för ett tag sedan och nu hade de kommit. En liiiten bit hann vi åka innan Alice började gnälla. Hon avskyr att åka bil och jag förmodar att hon väldigt lätt blir åksjuk. Igår kräkte hon ner hela sig när vi var ute på vift. Magsjuka var det då rakt inte för hon satte i sig hur mycket mat och dryck som helst direkt efteråt och det utan reaktion. Har misstänkt ett tag att Alice blir åksjuk då det gnälls en hel del redan efter korta sträckor. Kanske finns något man kan göra åt saken? Ja förutom att låta bli bilen jämt då, den är ju liksom nödvändig ibland.



Uppdatering

Dax för lite uppdatering. Lördagskvällen tillbringades i Broby hos Carro, Linus och Leon. God mat och trevligt sällskap bjöds det på där :) Vi spelade även Wii och jag är helt kär i det spelet. Boxning är sjukt kul :) Tittade på melodifestivalen och ja jag vet inte vad jag ska säga.. Kan väl bli bra såhär kanske. Jag tycker deltävlingarna är det som är underhållande ändå och finalen spelar mindre roll. Men visst är Ernman duktig.

Igår fixade vi lite inför kommande veckan. Storhandlade och fick undan lite. På kvällen var Alicen hos farmor en stund och både jag och M passade på att träna (dock på varsitt håll - är väl tur det, för jag hade nog inte blivit så svettig på ett hockeypass, hade mest fått roa mig med att hålla balansen :P) Nåja det blev friskis för min del iaf :)

Idag har vi varit hos mamma på frukost och nu i em var det babysång. Riktigt trevligt där idag (som vanligt). Nu har förresten även A traggat sig till en plats i vår babysimgrupp, så nu har vi snart alla polare med på simmet :) Vi spenderar mycket tid tillsammans i veckorna, men vi trivs ju förträffligt med varandra. Är så glad att jag träffat mina mamma-vänner :)



Suck!

 Hade verkligen velat ha en bättre start på dagen än det här, men jaja det blir inte alltid somman önskar..  

Linus och Lucas var precis inom och hämtade lite grejer, de är ju hos sin pappa i helgen och det känns sådär just nu. Ego-jag önskar förtillfället att det var min helg.

Nu ska jag ta en dusch, sen ska jag ta Alice i vagnen och promenera till stan. Lite frisk luft och en rask promenad kanske kan få mig att skingra tankarna, eller åtminstone få mig att tänka lite klarare. Eftermiddag och kväll kommer bli bra iaf, vi ska hälsa på hos liten Leon med familj :) Ser verkligen fram emot trevligt sällskap och lite bebisgos idag.

Underbar dag

Idag har vi haft en fantastisk dag jag och Alicen. Vi tog en promenad till stan och på vägen mötte vi upp våra kära mamma-bebisvänner :) En runda på stan blev det och Alice fick nya skor. De andra bebbarna fick lite nya kläder och när vii var nöjda så gick vi till Barbacka för lunch och lek. Härligt! Passade även på att promenera hem då alice var lite trött och somnade en liiiten stund. Sova i vagnen har aldrig varit hennes melodi, självklart vaknade hon innan vi var halvvägs :)

Nu har jag å Liten precis badat, mys det :) Snart dax att äta lite, hälla upp ett glas vin och sen njuta kväll.

Trevlig helg :)





 



(Bild lånad från Vincent)

jag älskar dig


Si eller så eller vadå?!

Vet inte varför jag hamnade här öht. Antar att det är för mycket som snurrar i skallen just nu. När börja plugga, när börja dagis, hur göra med tjänstledigheten.... usch jag ogillar att inte veta. Jag vill kunna planera och det kan jag inte just nu. Det är många om och kanske. För det första vet vi inte om Alice kommer in på det tänkta dagiset. Om hon gör det - vågar vi tacka nej till platsen då? Jag vill ju egentligen inte lämna henne, men om hon inte kommer in - kan vi då lösa ett helt år till hemma? I januari hade det kanske varit läge att skola in henne, men jag vet att det inte går att få plats då. Suck, vet inte varför jag bryr mig om att grubbla så mycket. Innan vi fått något besked från dagis så är det ju liksom inget att fundera över. Hur som helst så vill jag ha min Skörpa Maja Tjofräsa (ett av Alices smeknamn - smidigt va?!) hemma länge till.

TJAT!

Varit på innebandy ikväll. Matchen slutade lika och Lucas var lite sur, han var inte på topp idag och det kan man förstås inte vara jämt. Han är bäst ändå.

Näää ge mig soffa, smoothie och min bok NU!

Nattinatti - imorgon är det fredag och färre gubblerier :)



***Alice å Bovvej sover gott***

Imorgon...

...är det fredag och jag längtar faktiskt efter lite helg :)

En underbar promenad till stan idag följdes av en rejäl badstund. Stannade till klockan var en bit efter halv tre, så det fick bli lunch på badhuset minsann. Inte så mycket de har att erbjuda, men Alice fick en burk spaghetti så hon var nöjd :) Nästa vecka är det sista gången på den här kursen, men jag har redan bestämt mig för att fortsätta fram till sommaren. Det är några som ska sluta  i vår gupp, blir ju så nu när barnen börjar bli äldre och fler och fler återgår till arbetslivet, men eftersom det är så så har U å A fått plats och ska simma tillsammans med oss på torsdagar :) Jätteskoj faktiskt, nu kommer vi träffas ännu mer - men vi trivs ju i varandras sällskap :)

Ikväll ska jag på innebandy och kolla in storkillen som spelar match hemma. Visserligen var jag inte gladast på honom imorse, men så är det ju ibland. En ursäkt senare och mamma smälter som smör i solen.. Ja de vet ju hur de ska hantera en - de små gangstrarna :P


090312

Så var Färjestad i semi och det ska erkännas att det inte alls känns fel att de vann med 4-0 i matcher i kvarten :)

Pyttebebis har visst sovit lite bättre inatt, med betoning på lite. Det här med sömn är ett märkligt fenomen. Räcker att Alice vaknar en gång på natten nu för att det ska kännas dagen efter. Vande mig väldigt lätt de nätter då hon sov tolvtimmarspass i ett svep. Jag vet att vi snart är där igen, men varje natt med lite vakentid känns liiite blä just nu. Nåja jag får ju gosa med Liten en stund mitt inatten också, man får ta det onda med det goda :) Tror iaf att det dåliga nätterna definitivt har ett samband med de dåliga mat-dagarna. Då Alice ätit kasst på dagen så sover hon mycket sämre. Får försöka peta i hene lite mer under dagen då. Svårt det där med mellanmål, en macka eller frukt för Alice är ju en hel måltid och när det sen är matdax på riktigt blir det bara kladd. Bäst funkar det om jag "svälter" henne mellan målen. Mat typ var fjärde timme, utan mellis - så äter hon bäst.

Nu ska jag snart klä min lilltös sen blir det en promenad till stan idag. Vi ska ju simma :) Tänkte att Alicen kan sova en stund i vagnen medan vi går och att vi sen har ork att stanna lite extra på badet idag.

Förresten, idag är jag aningens irriterad på son nummer ett. Inte lätt att vara förälder alla gånger, nä jäklar det är sannerligen inte någon enkel uppgift.

Nu - packa badkläder.



Sprungit :)

Bidde ingen jympa idag. Fullt på passet när jag väl kom dit :( Antar att friskis börjat sälja sina kort för halva priset nu då det är en väldans rusch till passen. Eftersom vi hade fixat med barnvakt och eftersom jag verkligen kände för lite motion så fick det bli en joggingrunda nere vid sjön ist. Härligt när våren närmar sig med stormsteg och det är ljusare om kvällarna. Hade precis sprungit hela rundan när Lucas dök upp och ville springa med mig. Kände inte jättemycket för att ta ännu ett varv men vad gör man, man är ju bara mamma :) Efter två rundor känns det nu rejält i benen och man kan ju bara undrar hur det känns imorgon :O Skönt att vara igång iaf!

Nu ska jag fixa till en smoothie, inta soffan och njuta kväll.





Bebisfasoner

Vilken natt :S Alice bjöd inte på århundradets skönaste sömn precis. Ghaaaa, inatt var hon yttepyttebebis igen och ville äta två gånger mitt i natten :S *bebisfasoner* Trött idag, yes. I fm körde jag, Alicen och systerstor och hälsade på liten Leon med familj. Ahhh vad  fin han är, jag är heltokig i den där lilla bebben :) Att åka bil är dock inte Alice favoritsysselsättning, hon har verkligen aldrig gillat det. Mysig fika och bebisgos blev det iaf, sen provade vi även på att spela Wii - KUL tusan :)  

Idag är älskling iväg med jobb och kommer inte hem förrän senare. Så ikväll kommer farmor för att passa Alice en liten stund. Själv ska jag ta mig till friskis och förhoppningsvis kan det pigga upp lite. Jag är verkligen trött just nu. Sen hoppas jag på att Liten sover ikväll och att jag kan få inta soffläge ganska tidigt. Älskling ska iväg och träna, själv tänker jag följa hockeyn och passa på att läsa lite :) Ibland är det skönt att bara få vara.



***Finaste FBK-killen laddar inför kvällens match :)***






Det finns hopp

Blev en mysig fm på öppnan. Bebbarna provade på att måla med fingerfärg idag, härligt kladdigt. Efter ÖF åkte jag och Alicen hem för lunch. Sen kom mina föräldrar hit och passade Alice en stund medan jag åkte till Komvux för att prata framtid. Jodå det finns hopp :) Kanske inte ens måste läsa de båda kurserna som jag trodde  då jag har omvårdnadsprogrammet i bagaget. Får se när det blir till att börja nu då. Det positiva var att allt sköts hemifrån via dator och internet, inga träffar alls på skolan och det känns som om det kommer passa mig perfekt. Så glad att jag tog tag i det här! Får väl se vart det leder :)

Nu dax att säga godnatt till storkillen :)





***UNDERBARA MÅLARKLUDD :)***


Morning!

Vaknade 7.20 - väcka barn. Sedan dess har jag hunnit med att tömma å fylla diskmaskinen, hängt upp tvätt, lagt i en ny maskin, torkat av på toaletten, duschat och ätit frukost. Ibland önskar jag att jag kunde gå förbi allt som ska göras och åtminstone börjat med frukosten, kanske t.o.m läst tidningen till den?! :S

Väntar just nu på att liten stjärna också ska vakna. När hon har ätit och vi är klara ska vi bege oss till öppnan för att träffa hela babysångsgänget :) Det blir en fin start på dagen.



och så lite till...

... men bara för vissa

(Lösenskyddat inlägg - vill du ha lösen så lämna en kommentar)

Ingen feber!

Ingen feber idag! Hoppas det bara var en febertopp då da :) Vaknade imorse av att Alicen gav mig en blöt puss på munnen, så borde minsann alla få vakna någongång :) Underbart mysigt. Nu har vi fixat lite med disk, bäddning, tvätt och läst några sagor, dessutom har Alicen hunnit med att kolla in Markoolio ett par gånger på datorn :) Får se om vi tar oss till babysången i em, just nu är iaf liten stjärna hur pigg som helst.

I em ska jag ta en lång vagnpromenad :) Linus börjar, på egen begäran, på fritids idag. Han har verkligen tyckt att det varit urtrist att bara vara är hemma om eftermiddagarna. Förstår det, alla kompisarna är ju kvar på fritids efter skolan och det händer en massa skoj. Idag skulle de visst till ishallen :)

Imorgon ska jag ta mig till Komvux för att kolla mina möjlighter inför framtiden. Just nu känns det absolut som om jag vill läsa till sjuksköterska, men om det blir får jag se efter sommaren när jag jobbat på barnkliniken. Ska känna mig för innan jag tar ett beslut. Men nu ska jag som sagt börja med att kolla mina möjligheter. Jag har ett par ämne som jag måste läsa innan jag kan komma in på ssk-utbildningen på högskolan och ska se om det går att fixa på distans. Spännande!


Känns faktiskt ganska skönt att det är måndag idag.






Sjuk liten stjärna

Jahapp det var den helgen det. Inte blev de mycket gjort inte. Igår var vi bara hemma och tog det ganska lugnt. Vi kollade på Färjestad-Brynäs och det var ju trevligt :) Iaf för oss som håller på FBK.  Sen blev det melodifestival och ja jag vet inte, inte något man behöver kommentera kanske, men det ju är tidsfördriv iaf :) Imorse vaknade då Alicen med feber igen *sucka högt*. Känns som om hon är sjuk väldigt ofta. Får väl se vad de här veckan har att erbjuda då. Antar att det blir mycket hemmatid och mycket bära Alicen. Hoppas hon kryar på sig fort liten stjärna! Så synd om henne när hon är sjuk och inte har någon ork. Markoolio orkar hon iaf :) Hon går fram till datorn flera gånger varje dag och pekar och säger DÄ DÄ DÄ! Då ska hon kolla in Markoolios bidrag i melodifestivalen :) Toka! 

 Idag blev det ett pass på friskis för min del, kände att jag var tvungen att få komma ut lite och jympa är sååå härligt :)

Förövrigt känner jag mig lite trist och tråkig, ja man kan väl inte vara på topp alltid... finns ju alltid saker att fundera på .





***Kärlekssång från Markoolio***

Trevlig helg :)

Ibland blir det inte riktigt som man planerat. Det blev en hemmadag med städ ist och det är ju skönt nu efteråt när det är gjort. Sen fick vi lite besök också, först kom mellansyster och papps på kaffe och därefter kom mina föräldrar. Lite fika med dem och sen tog vi en snabbrunda till stan. Handlade massor av frukt på torget, så ikväll får det bli fruktsallad. Mumsa!! Ett pass på friskis har jag också hunnit med, skönt det :) Näpp nu duschen, sen middag och därefter soffmys med hela stora famljen :)

Trevlig helg!

Hej!

Så var det härlig fredag igen :) Hade bestämt att vi skulle ta en promenad till stan och möta upp U o A på vägen, men vädret lockar inte precis. Får väl se om vi går, tar bilen eller bussen. Sen blir dte en runda på stan och därefter Barbacka-fik med bebbarna. Innan vi alls kommer iväg så måste ju min Liten vakna. Hon sover hur gott som helst och har gjort sedan igårkväll. Visst kan hon sova länge ibland, men det är alltid efter att hon fyllt på med välling tidig morgon. Men det har hon inte idag inte.

Helgen antas bli lugn. Lilliz har hockeymatch imorgon men det är också det enda tid jag vet att vi har och passa. Skönt när det inte hopar sig med en massa.

NU vaknade min Stjärna! dax för vällingmys nu då :)


Ny design

Blev visst en ny design iaf :) Ganska nöjd faktiskt :)

Natti



Målat om :)

Ahh håller på att pilla med en ny bloggdesign, men det tar ju sån jäkla tid och förresten vet jag inte alls hur jag vill ha den. Så jag gjorde en akut-åtgärd och målade om här :) Var bara tvungen att få bort bort bort den lila färgen :) Ibland så tröttnar man :P




090305

Torsdag och jag är aptrött :S Dels är det inte bra att sitta uppe halva natten och dels är det inte bra att laice håller sig vaken den andra halvan. Nåja jag ska väl inte klaga. Alicens sovvanor har förändrats till det positiva på kort tid (bortsett från inatt då). Idag har vi varit och simmat :) Innan dess var jag med Max på vårdcentralen, halsfluss har han stackaren :/ Gör ju så jäkla ont! Nu är det penicillin och förhoppningsvis kryar han på sig fort.

Jag och Alice stack till badet tidigt idag också. Vi plaskade runt i den lilla pölen i knappt en timme innan det var dax för varmvattenbassängen och simmet. Är ett par andra mammor som gör likadant som jag nu och kommer i god tid och badar i lilla bassängen. Kul för då kan våra knattar bada tillsammans :) Efter badet däckade Alice i bilen direkt, hon var helt slut. Jag kunde t.o.m bära in henne i sängen, ge henne en flaska välling (nöden har ingen lag - inte tal om att sätta henne vid bordet och ge lunch) och sen somnade hon om igen. Hon sover fortfarande! Över två tmmar nu. har nog aldrig hänt att hon sovit så länge mitt på dagen. Men som sagt natten och badet har väl bidragit till att hon behöver vila ut ordentligt.


Vår onsdag

Onsdag och vi har bara tagit det lugnt här hemma. Fixat lite med tvätt och det vanliga. Nu ska vi dock ta oss ut, får bli en runda till tivoliparken och så ska jag upp till torget för att handla frukt o grönt. Senare blir det ett pass på friskis. Så många fler mål för dagen har jag inte. Ikväll vill jag bara slappa soffan med en bok :) fint det.

Lyssnar, lyssnar och lyssnar på årets melodifestivalbidrag. Jisses vad många dåliga låtar det varit i år. Av finalisterna är npg Måns är min favorit nu när jag hört bidragen några gånger. Alice föredrar Markoolio. Hon dansar med händerna ovanför huvudet när den låten spelas :) Stjärna och jag har kollat in bidraget på datorn några gånger och så dansar ju gubben som har skridskor på under uppträdet :)



(Liten) Leon på besök och älskade klänningen

Vilket jobb det blev med alla foton :/ Har skickat efter över 200 bilder nu och fortsätter att sortera och ladda upp. Ska bli kul när bilderna kommer men längtar inte tills de ska in i album. Min ambition var att köpa helsvarta album och klistra in varenda bild, men innan jag är klar med det här så antar jag att jag inhandlat album med färdiga fotofickor. Brukar inte
vara särskilt snygga, men ack så smidiga. Nåja jag borde tagit tag i det här för längesen ju.

Idag fick vi mysbesök. Liten Leon med familj kom hit och hälsade på en stund. Nja liten och liten, han växer så det knakar finaste Bus :)  Alice härmar det mesta nuförtiden och om man frågar henne vad Leon säger så svarar hon UÄÄÄÄ :) Knasmaja är hon! Idag var hon helt förtvivlad när jag la in hennes klänning i tvättmaskinen. Hon älskar verkligen den nya regnbågsfärgade klänningen som jag köpte i fredags. Vill ha den heeeela tiden och som sagt idag  när jag stoppat den i  tvättmaskinen stod hon och slet i luckan medan tårarna sprutade! Hon var jätteledsen. Fick locka henne med saga för att få henne glad igen :) Söte! Ikväll när det nästan var dax för pyjamas fick hon syn på klänningen igen. Denna gången hängde den på tork och det var liksom inte läge att byta till den då... Så UÄÄÄÄÄ lät Alicen själv minsann :)







Fotokaos

Ahhh vad jag trivs med mitt liv som mammaledig :) Varit på ÖF idag och som vanligt var det toppen. Märks så tydligt att Alicen trivs där. Hon rusar in och kastar sig över dockor, vagnar och dockornas köksvrå. Tror hon skulle kunna leka där dagarna igenom :) Kul också att barnen från vårt mammagäng väljer att vara nära varandra även när det är många andra barn omkring dem. Märks att de träffas mycket, ofta blir det flera gånger i veckan ju :) Nu sover liten stjärna och jag skulle egentligen greja med tvätten. Ist satte jag mig här och började sortera bland en massa foto. Nackdelen med digitalkamera är att man tar miljarder bilder och sen ligger de bara på datorn. I den här datorn råder verkligen fotokaos :/ Tråkigt att ta tag i men nu ska jag försöka få tummarna loss och framkalla lite bilder och sen sätta i album, så mycket roligare att titta på foto då ju. 

Så nu ska jag fortsätta med mina bilder, sen får det snart bli lite lunch :)

Ha en fin tisdag!



 
 




FBK-BIF




Ja det blir ju en intressant serie det här. Inte minst med tanke på var hur vi står här hemma :) Kul tycker jag iaf och självklart ser jag väldigt gärna att vargarna går segrande ur striden.
Äntligen slutspel!
ÄLSKA FÄRJESTAD

Sötnos

Helt slut efter friskis. Fattar inte varför, men hade knappt någon ork alls idag :( Imorgon är det då en helt vanlig vardag igen. Längesen vi hade det här tycker jag. Först var det ju sportlov och sen åkte grabbsen till Sälen, men imorgon ska de till skolan som vanligt. Jag och Alicen ska till ÖF på förmiddagen. Har bestämt med mammorna att vi tar frukost där :) Får hoppas att Alice är på bättre humör än hon varit idag, för en riktig lite gnällmaja har hon varit nästan hela dagen. Nu ligger hon i sin säng och tycker lite synd om sig själv :P Nåja det är sovdax för liten stjärna. Själv ska jag hoppa i duschen och senare ska jag kolla in hockeykväll. Späääännande :)

Maaaaaaamma!!!! :) Får nog ta en liten runda inom sovrummet trots allt.






Dagens

Dagens +:
-mysmorgon och superfrulle med grabbarna och Alice  :)
- Alice nya molokläder kom med posten  * I LÖVE **
- babysång i em, alltid +
- friskis om en stund
- FBK ska som seriesegrare först av alla välja motståndare till kvartsfinalen :)

Dagens -:
- När man köpt och betalt (direkt dessutom) en vara på Tradera för längesen, men ännu inte fått den :@


Mammas pojkar :)

Äntligen är mina grabbar hemma. Välbehållna, glada och på ett härligt humör efter en underbar vecka i fjällen. Gladast i världen är JAG ikväll :)




***ÄLSKAR ER!!!***



 

RSS 2.0