Torsdagstankar

Blev en tur till stranden idag också. Skönt! Var riktigt varmt i vattnet och t.om jag låg i en stund. Pojkarna låg i långa stunder och kände sig inte ens riktigt färdigbadade när vi körde hem strax efter klockan fem. Färdiga var dock vi och återvände hem till kaoset. Jo så känns det när dagarna är fyllda av sol och bad. Det här hemma får litegrann läggas åt sidan och det är inte helt optimalt när man är så många som vi. Tvättmaskinen måste snurra varje dag, dammsugaren behöver också få en tur dagligen och det är allt annat än praktiskt när kylen mest bara fylls av ljuset från lampan i dess högra hörn. MEN hursomhelst så är sommaren jäkligt kort och därmed måste man ju få ta tillvara på den lilla tid som erbjuds.

Ikväll har jag däremot en massa måsten. För allt kan ju liksom inte stå tillbaka bara för att solen visar sig. Men visst blir det lätt så. SOL - fixa frukost, bädda, röja det värsta, packa, in i bilen - nu jävlar ska det njutas sommar, alla ska sola, bada, umgås och hej vad glada vi är för nu jäklar är det semester!!! Känner jag mig detta till trots mest trött, lite låg och nere ikväll. Har väl ingen som helst anledning till att känna så egentligen men hjärta och hjärna samspelar inte alltid...

Nu en sak som jag funderat över och som jag funderar ännu mer över sen jag läst Bästa Carros blogg. Hon ifrågasätter i ett inlägg sitt eget bloggande och hur pass villig hon egentligen är till att lägga ut sitt liv på internet. Själv tycker jag det är kul att blogga, skriva av mig (reflektera), dela med mig och dessutom är det kul att kunna gå tillbaka och läsa om det som varit MEN jag vet faktiskt inte heller om jag är villig att dela detta med allt och alla på nätet?! Frågan är då om ett lösenord skulle kunna vara en lösning eller om det förstör själva tanken med bloggandet? Kan tycka det är synd på ett sätt, men samtidigt medför ett lösenord att man kan fortsätta blogga om precis det man vill men också att man själv kan kontrollera vilka som besöker ens sida. Rätt eller fel?

Appropå Bästa Carro... Mig sakna henne idag :'(




Badat =)

Underbara sommarvärme =) Har blivit en del strandbesök senaste dagarna. Igår skippade vi det dock, pojkarna var inte sugna på beachen utan de ville till badhuset (!!) Först blev det en liten promenad på stan, hittade fina shorts till grabbsen. Sen köpte vi fika och tog med oss ner till Tivoliparken. Efter fikapaus och en liten stund på lekplatsen, där Snorpan fick prova på att gunga för första gången vilket var jätteskoj, blev det bad på Tivolibadet. Både grabbsen och Alice uppskattade inomhusbadet massor. Kan förstå det, ibland kan det vara skönt med en innedag även när solen gassar. För min egen del hade jag självklart önskat stranden och där var vi till min stora glädje tillbaks igen idag och jupp t.om jag har badat =) Vi körde neråt Furuboda vilket hela familjen egentligen uppskattar betydligt mer än att trängas som sardiner i Åhus. Massor av härlig strand till förfogande och gott om plats att leka på, antar att vi kör dit även imorgon.  



Gunga är skoj!!


Bada åxå!!


Bus med storebror =)



Men oj så trött man blir av att bada och busa =)

Snabb-bloggat!


Dagen i ca-tider:

09.00 Vaknade, mys med Snorpan =)
10.00 Frukost

11.00 Grejade vid datorn, strul med min mp3 =( Men älskling fixade det såklart <3

12.00 Cyklade till Åhus, stranden =)

16.00 Liftade hem från stranden med snälla ma o pa, som tog cykeln i kofferten på bilen. Ville ju stanna så länge som möjligt, men hade brååååttom hem vid den här tiden!

16.15 Snabbdusch!

16.30 kalas här hemma för Max som fyller år på lördag =), men som inte är hemma då. (firade även kusinen Ebba här idag)

17.30 Kom mina älskade grabbs ääääntligen hem *långa kramar, mycket berättande,  glad mamma*

18.00 Alice var trött och gnällig. Vällingmys i mammas och pappas säng gjorde henne glad igen =)

20.00 Röjde undan det sista från kalaset. Alice somnade i farmors famn.

21.30 Tvätt in från torkvindan.

22.00 Snorpan vaknade, maaaaaat!

22.35 Snabb-bloggar

22.50 - Gonattgosa med Lucas å Lilliz
23.nångång stupa i soffan. Ett glas vin?
??.??Gonatt!



SAKNAR :'(

Åhhh vad jag saknar mina pojkar ikväll!! Håller på att längta ihjäl mig efter dem =( Känns som om det är en hel evighet sedan de var hemma. Idag är de på Kolmården och jag vet att de har det toppen MEN jag saknar dem så det gör ont just nu :'( Lilliz kommer hem imorgon, medan Lucas ska stanna någon dag till hos grabbsens pappa.

Idag blev det lite fixat här hemma. En hel del tvätt att ta hand om när man varit iväg ju. Sen blev det stranden, mysigt!! Systerstor med make och Carolinus var där =) Nu snart dax för middag och sen ska jag bara ta det lugnt. Känner mig lite trött ikväll.


 

JAG ÄLSKAR, SAKNAR, ÄLSKAR, SAKNAR, ÄLSKAR ER!!!!



Borta bra men hemma bäst?

Så var man då tillbaks igen efter några dagar hemifrån. Borta bra men hemma bäst sägs det och ja jag antar att det oftast stämmer, fast jag tycker det är förbaskat skönt att komma iväg ibland och bara koppla av. Vi körde i måndags mot Kalmar och landade på en camping (Kolbodabaden) ett par mil därifrån. Efter lite knök och bök hade vi både husvagn och förtält på plats. Tisdagen tillbringade vi i Kalmar, besökte slottet och strosade runt i den supermysiga staden. Jag har faktiskt bara passerat igenom den tidigare och hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig eller hur den såg ut, men det var väl värt ett besök. Även i onsdags var vi en runda i Kalmar. Köpte lite fika, tog med en filt och njöt av solen i slottsparken. Alice tyckte det var hur mysigt som helst att bara ligga där, plocka gräs och ha mamma och pappa alldeles intill. Kvällarna tillbringade vi i förtältet, Snorpan sov gott i husvagnen och vi gjorde mest inget, drack lite vin, pratade, spelade spel... Lugn och ro.

Alice förresten, ja hon är hur duktig som helst och toalettbesöken har vi fixat på campingtoaletten. I tisdagskväll kom ett riktigt skyfall, men vad gör man när ens bebis behöver gå på toa?! Blev till att ta bilen (!) mellan husvagn och toalett, Snorpan gjorde vad hon skulle och trots att vi körde till toan var vi dyngsura när vi kom därifrån. Just det - ett riktigt skyfall. (Gissa förresten om folk tittar konstigt när man går in med en bebis på campingtoan!)

Igår förmiddags packade vi ihop och körde vidare mot Kosta. Vi mellanlandade i Boda där vi besökte glasbruket, tittade på glasblåsning och besökte en glasutställning (Kjell Engman). Även om jag inte är en människa som brukar hänföras av konstverk så måste jag erkänna att utställningen var fantastisk. Väl framme i Kosta gick vi på Kosta Outlet =) Jiiiiihoooo!!! Massor av märkeskläder till superpriser. Blev ett par inköp till grabbarna som med säkerhet kommer uppskattas. Dessutom fanns massor av po.p kläder =) Alice vinterekipering är därmed redan fixad och detta till ett kraftigt reducerat pris om man jämför med ordinarie po.p-pris =). Så ser ni världens sötaste flicka i vinter med blå jacka och med röda skidbyxor så vet ni vem det är =) Natten till idag tillbringades på Kosta camping. Innan dagens hemfärd besökte vi även fabriksförsäljningen i Kosta och så blev det en liiiten runda till på Outleten och jodå några fler fynd. Summerat så har det faktiskt varit en supermysig liten tripp, mycket avkoppling och ja, jag erkänner, jag har verkligen behov av att slippa vardag, träningar, körningar, tvätt och städning ibland.


Mys i slottsparken =)

Lite fler bilder:

          

Duktiga Alice

Måste bara uppdatera lite kring historien om  Alice toalettbesök =) Galet, men hon bajsar inte alls i blöjan längre. Hon visar tydligt när det är dax med ljud och minspel. Så därför hamnar bajset numera i toastolen varje gång! Och Snorpan är aldrig ledsen längre när det är dax, vilket hon ju jämt var när hon bajsade i blöjan.  Alltså de känns lite tokigt, halvårsbebis som går på toa =P men det sägs ju att det bara är här i västvärlden som bebisar använder blöja på det sätt som vi är vana vid. Duktig tycker jag att hon är iaf, min lilla Snorpa =)

Så nu var festen undanstädad. Skönt att ha det gjort så man kan njuta lite söndag också. Men det var riktigt trevligt igår faktiskt. Känns som om det var lyckat med allt från mat till lekar och god stämning. Ikväll kommer Boris med husvagnen, sen ska det packas ut lite i den. Ska köra en tur imorgon, vet inte riktigt vart vi hamnar men förmodligen kör vi mot Småland. Bara jag, M och A. Mina pojkar är hos sin pappa denna veckan och farmor ska bo här hemma hos de andra grabbsen. Ska bli skönt att komma iväg några dagar. Bara vara. Känns åtminstone som om jag behöver det.



Duktiga mej va?!!





Fest!

TACK alla som hjälpt till med att ordna festen ikväll. Ett super-mega-tack till Mellizz och färmor för att de verkligen hjälpt till att ordna festen ikväll. Tack Bästa Laline för att du asat på Snorpan =)  Allt gick hur bra som helst.. ja förutom vädret då om man nu får lov att vara lite kräsen och det får man.. Var ju liksom inte det lilla regnet som kom heller =( men förövrigt var det jättetrevligt! Kul med partaj och jag tror att även min älskade födelsedagsnöffe känner sig nöjd. Nu ska jag krypa ner till vår flicka. Jag är jävligt trött. På en hel del, men mest fysiskt slutkörd. Imorgon väntar städ och undanplock och jag tänker ta det i min egen lilla takt. En sak att tänka på: Bättre att snacka om det man vågar stå för än att enbart försöka samla poäng. Menlösa poäng hamnar oftast på minuslistan till slut.

Tack ALLA som gjorde den här kvällen kanon!!





Fixat

Fått lite fixat idag. Lite mer städ här hemma i fm och sen var jag i stan en runda med mellansyster. Köpte frukt och grönt på torget till M´s fest på lördag. Träffade Bästa och Linus i stan så det blev självklart  fika med dem =) Ikväll har jag och M varit och handlat maten till festen, Snorpans farmor var här och passade henne så lyckliga bebis slapp affären. Efter en snabb runda till Maxi (men med allt inhandlat hoppas och tror jag) bar det hem igen och vi satte upp partytältet. Imorgon ska det bäras stolar, bord och fixas lite annat sen är förhoppningsvis det mesta klart =) Imorgon ska jag även packa lite till pojkarna som ska tillbringa hela nästa vecka hos sin pappa. Linus är ju där redan så det dröjer ett tag innan jag får träffa honom :'( Saknar honom nu! Men pratade iaf med han i telefon idag och han har hur kul som helst med sin kusin så självklart trivs han som fisken i vattnet. Lucas kom hem idag från sin kompis och deras sommarstuga. Han längtade hem.. ja mest efter lillasyster antar jag, som han ju är galet glad för =)

Allice förresten, hon bajsade på toaletten idag! Jupps sant! Hon är alltid ledsen och gnällig när det är dax att bajsa - jämt jättehård i magen. Så idag när hon satt i gåstolen och bröt ut i ett illvrål och jag direkt såg, hörde och fattade varför hon var ledsen så tog jag av henne blöjan och höll henne på toalettstolen. Duktiga bebis fixade det galant. Lite galet, men jo det är faktiskt alldeles sant =)





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

En busekompis!

Imorse vaknade Snorpan i ite mer lagom tid. Vid åtta var vi uppe och innan dess hade vi både hunnit med välling och mys en låååång stund =) Efter att jag snabbt konstaterat att det inte var strandläge idag heller så började jag städa. Trist, men nu är här faktiskt helt ok med rena lakan, torkade golv och en hel del undantvättat. Mellansyster ringde och ville ha kaffe. Trevligt =) Sen kom Carro å Linus på besök, de hade med frallor så det blev göttefika! Mamma ringde också och sen kom även de på kaffe. Alltid trevligt med sällskap. I em körde jag å syster till ÖB, handlade lite engångartiklar och annat inför lördagens fest.

Förresten så har min Bästa Carro en bääääbis i magen =) Åhhh så glad för deras skull!! (Och för att jag kanske kan låna h*n ibland å få bebisgosa lite=) En liten busekompis till Snorpan ska anlända strax efter Alice ettårsdag i januari!! *GLAD GLAD GLAD*


Känner lite på min gudmor!
Förresten lova att jag får leka med busebäsi sen Bästa!!!!
.

BVC-besök

Jisses vad tomt det är här hemma. Max är hos sin mormor, Lucas med en kompis i Yngsjö och Lilliz hos sin pappa. Tyst och tomt, inte vad man är van vid precis ;) Läkarbesöket på BVC idag gick bra. Var en rutinmässig halvårskontroll. Som vanligt var Snorpan lite avvaktande och reserverad. Hon ville inte alls prata med doktorn utan gömde sig hos mig, men efter en stund lättade det något och Alice blev stämplad med OK på alla punkter =) Snorps är nu 68cm lång och väger 7890g, hon väger alltså mer än dubbelt så mycket än när hon föddes! Inte konstigt hon ökar bra i vikt, just nu är hon inne i en period då hon äter massor. Eller ja.. massor för att vara Snorpan iaf =) Idag har hon ätit middag a´la mammaåpappa för första gången. (Innan har vi låtit Semper stå för menyn :O) Spagetthi och bebisvänlig köttfärssås bjöds det på idag. Mumsfillibabba tyckte Snorpan och åt en stor portion =)

En runda till systerstor blev det efter BVC-besöket. Kaffe och lite tjata, alltid trevligt. Nu har jag precis nattat min supertrötta bebis och väntar på att hennes pappa ska komma hem. Han är och hämtar partytältet som ska sättas upp här i veckan inför lördagens fest =) När han kommer får det bli ett glas vin, soffläge och film. Morgan Pålsson ska vi se och jag antar att den är helt ok. HippHipp-gänget brukar gå hem hos mig.



Världens tröttaste bebis väntar på att vällingen ska bli klar =)

Tisdag fm.

Hallå...solen var e du??? Jag vill verkligen ha strandväder NU!! Blir inte mycket gjort här idag, M jobbar denna veckan och grabbarna roar sig på olika håll. Lucas sitter just nu och väntar på en kompis, han ska följa med dem till deras sommarstuga. Alice sov länge (och då gjorde ju jag också det) idag. Sen blev det frukost och efter det en välbehövlig Alice-dusch. Jisses som hon kan se ut efter en måltid =) Nu väntar jag mest på att Snorpan sa vakna efter sin lilla vila. Sen ska vi till BVC på läkarbesök. Efter det blir det kanske en tur till stan, finns ju liksom inte så mycket annat att hitta på. Känner mig liiite uttråkad och rastlös faktiskt =/



Jodå.. det blev en dusch efter frukosten =P

IDAG!!

♥  IDAG fyller min Mattias år ♥  Jag är så otroligt glad över att jag får älska honom, att jag får dela mitt liv med honom, allt han gör för mig, att vi får njuta av Alice tillsammans, att han är MIN och att det är VI VI VI!! Trodde aldrig man kunde känna så stark kärlek, trodde inte det fanns.... Jag är evigt tacksam över att just jag får uppleva det.

♥♥♥


Mysig dag i Åhus

Japp det blev en härlig heldag i Åhus...




Matdax! Vi åt pizza men Alice fick bara majskrokar och vatten =)



Koncentration!!! Jag och Linus spelade minigolf =)



Syskonmys <3


Cykeltur

Söndag och lite seg. Fest i fredags ju och igår blev det en lång runda på cykel. Jag och M delade ut våra barn till nära och kära och tog en kväll för oss själva. Packade ost, kex och vin och begav oss på en cykeltur. Först ut mot Fjälkinge, sen vidare till Österslöv och där blev det en liten paus med dricka vid sjön. Hemfärden gick sen via Balsby. Mysigt  var det och underbart är det att bara vara VI ibland. ÄLSKAR MIN M!!  Var verkligen härligt att få cykla en runda, hade nästan glömt hur skönt det är. Blir ju liksom inte några längre cykleturer när man har en liten bebis.  Längtar till den dag då Snorpan kan sitta i cykelsadel och vi kan ge oss ut på turer tillsammans med henne =)

Nu dax att åka till Åhus en stund!

 


stan-dag+partaj-kväll

En dag på stan blev det idag. Nya solbrillor till mig (fjärde paret den här sommaren, liiite trött på att inga vill hålla) och en kasse med små nödvändigheter till Snorpan. Mysig att gå i stan. Alice gillar också det, toppen att sitta i vagnen och spana på folk ju =) Träffade C o L och vi fikade lite tillsammans. Langos till mig o C, wokad ÄLG till övriga (FY F-N  vad äckligt!!)
 
Näpp.. Nu ska jag ta en titt i  garderoben (och det brukar inte vara så livat precis) vi ska nämligen på partaj ikväll. Storebror har fyllt 40 och det ska givetvis firas =)

Längesen jag bjöd på en gobild nu, men självklart ska jag dela med mig. Titta och njuuuut:




AHHH VAD MIG KÄRLEKAR DIG!!! UNDERBARA GULLUNGE!!!

TrÖtT...Zzzzz...

Här har det visst varit stiltje ett tag... Fast nog händer det lite i vardagen i alla fall. Igårkväll var jag hemma hos Helle och det blev lite partaj faktiskt. Första gången man var ute på krogen då sen lilla Snorpan kom. Har inte träffat H på evigheter, än mindre partajat ihop och vi hade riktigt skitkul faktiskt. Efter en minut hemma hos Hany kändes det precis som tiderna =) Kläd-ambivalent, cider, skratt, gloss, tjat ahhh.. preciiis som det alltid varit. (Fast f-n vi glömde bort Anna =P) På stan råder det ju dessutom fullt spektakel nu när C4-dagarna är igång men helt ärligt så var det inget vidare att hänga på torgen. Vi gick en runda på stan, drack liiite cider till och hamnade till sist på Harry´s. KUL och snart göra om =)


Rubriken ja. Jo jag är rätt så trött just idag. Mina grabbs har bråkat mest hela tiden och det är allt annat än roligt. Känner mig som en urtråkig, vrålsur gnällmamma. BLÄÄÄ! Ibland längtar jag bara bort. Bort bort, bort. Långtifrån bråkiga barn, tvätt, städ och måsten. Bara få vara lite, hämta andan och rå sig själv. Ett litet litet tag bara - för hur det än är så längtar man ju hem ganska snabbt igen. Hem till de, som man oavsett bråk och tjafs, älskar gränslöst och mest i heeela världen.





 

 

stranden!

Äntligen en dag med riktigt strandväder. Efter en förmiddag här hemma bestämde vi oss för att nyttja vädret och åkte ner till havet. Underbara ställe, älskar att vara där! Idag var där verkligen ljuvligt och t.om jag badade. Alice låg mest i sitt strandtält och njöt. Fast hon fick faktiskt bada lite också, var egentligen bara meningen att hon skulle plaska med fötterna men det gick lite vågor och jag är ju inte världens längsta precis, så det blev ett litet dopp för Snorpan också =)

Igår hjälpte vi C och L med den stora flytten. De flesta möblerna flyttades och vi fixade en hel del. Så numera bor de alltså i Broby! (Grattis till huset Bästa Ni och hoppas ni kommer trivas riktigt bra!!)

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch. M är och fixar middagen a´la hämtmat och en flaska vin ligger kylning. En lugn lördagkväll väntas här. Underbart skönt att bara få vara tillsammans. Tid tillsammans, oavett var och på vilket sätt,  är för min del det som gör att man står ut med den i vanliga fall fullspäckade kalendern.

Liiiten 6-månaders bebis!

Tosselilla blev dagens utflyktsmål. Blev en bra dag, en lagom dag med både bad (nää INTE jag, men t.om. Alice badade faktiskt) och andra aktiviteter. Mysigt att bara vara. Finns ju en del att hitta på där och barnen roar sig från minut ett. "Bara" att packa lite fika, badkläder och Alice-tillbehör och åka. Sen är hela dagen räddad åtminstone om det är soligt och det var det ju idag =)

Idag är lilla Snorpa ett halvår! Galet ju, en 6-månadersbebis!! Ett halvt ÅR sedan jag fick pussa den där blöta klibbiga sötungen för första gången. Suck.. tiden rusar, men jag tänker njuta bebis lääänge till. Snorpor växer nog inte så fort, kommer säkert va mammas (ja ok OCH pappas) lilltös lääänge =)

Nä nu dax att se till så barnen kommer i säng ikväll, jisses de vänder ju på dygnet. Sen mysagosa min M. ÄLSKAR han!




Liiiten bebis för 6 månader sedan


Liiiten bebis badar Tosselilla =)

Mig <3 solen

SOLEN är här, jihoooo - stanna nu kompis, heeela sommaren =)

Imorgon får det bli lite bad. Mysigt, man vet ju liksom inte om solen lyssnar på mig eller om den sticker igen om ett par dagar. Lika bra att passa på. Idag och igår hjälpte jag Bästa Carro lite i deras nya hus. Jodå vi jobbar på och det går framåt. Den riktiga flytten blir först till helgen men innan dess är det ju skönt om så mycket som möjligt är fixat. Huset är jättefint och det kommer bli hur bra som helst. Får jag vara kräsen så finns det dock ett liiitet fel.. det ligger inte här granne med mig =) men fååården går fort.

Iaf när det är jag som kör =) 

Nu duschen, sen soffan, sen sängen.

Nattnatt

Nighty måndag

Inte blev det mycket gjort idag inte. Nu börjar jag bli rastlös, vill verkligen ha sol och strandväder och därmed ett självklart alternativ att välja på to-do-listan. Att bara gå hemma gör att man knapp får något gjort. Visst finns det en miljard saker man skulle kunna påbörja, fixa och ordna men jag känner mig oinspirerad och omotiverad att ta tag i saker här hemma just nu. Jag vill njuta ledig, inte städa! Imorgon ska vi iaf hjälpa Bästa Laline att påbörja flytten. Det ska bli kul. Skönt när man kan vara till hjälp.


Nighty


Ge mig!!!!

RSS 2.0