Påskfint och sjuka

Men ärligt, hur lång tid tar det innan penicillinet verkar? Två dygn med penicillin och Liten är fortfarande helt kass. Fan vad drygt detta är. Idag skulle vi påskhandla och fixa gott till barnens påskägg, men vi kan ju inte ta ut Alicen. Just nu sover hon igen och jag tycker så jäkla synd om henne. Lite påskpyssel och påskpynt orkade hon med men sen bäddade hon ner sig och däckade tvärt. Mat och dryck vill hn knappt tita på, alltså ibland är jag jävligt glad över att Alice fortfarande älskar sin välling.
 
Lite mat nu då sen får vi se vad vi tyar med.
 
 
 
 
 

Onsdag

Sjukt hemma, sjukt på jobb. Jävla influensatider. Mattias är hemma med Liten idag som förövrigt fick penicillin i måndags för sin långvariga åkomma. Ändå är hon fortfarande hängig och febrig. Imorgon måste det vara bra. Tröttheten kommer förmodligen hålla i sig ett tag, hon man haft sisådär 49 i temp under flera dygn så tar det tid att återhämta sig.

På jobb är båda mina kolleger sjuka och flera av barnen också. Vi tar det lugnt och påskmyser mest :) Hemma är det påskfint och ikväll ska vi fixa till det sista Liten och jag.

Fyra dagars ledigt ska bli finfint.


Sjuksjuksjuksjuk...

Alltså ärligt, hur sjuk kan man bli? Så som Liten varit inatt och idag är verkligen helt sjukt. Dubbeldos alvedon och tempen gick inte ner. Idag har vi köpt hem Ipren och nu får hon en dos av varje. Det tar åtminstone febern, men fy fan vad kass hon är. 
 
Skönt var det att få komma ut en stund idag iaf tyckte jag. Det blev ett cirkelgym/spinning-pass på Friskis i förmiddags och en liten vända till stan med mammi blev det också. Inatt när ALice var som sämst lovade vi henne en present om hon bara gick med på att ta medicinen (mutor är förjävla bra ibland) :) Idag fick jag stå för det löftet. Liten fick sin sparkcykel och blev himla glad. Nu längtar vi efter sol, vår och dagar utan sjuka så vi kan ut på äventyr. 
 
Inatt jobbar M. Mamma och Bojje har varit här och sällskapat. Skönt, känns allt annat än bra att vara ensam hemma med Alice när hon är så kass som hon varit. Lucas kom hem ikväll och det känns fint att han sover hemma. En Ipren snart, sen sovdax för oss alla. Hoppas på en natt med massa sömn, natten som gick bjöd liksom inte på det. 
 
 

Tjejdag och sjuka

Fredag. Vab-fredag. Alltså det är fan galet. 
 
Igår hade jag tagit en föräldradag för att få tid tillsammans med min Liten. Saknar våra lediga dagar något oerhört Igår var det iaf tjejdag. Jag och Alicen myste frukost, gjorde oss i ordning (medan Alice pratade och pratade hela tiden mysigt med tjejdag mamma, bara du och jag idag, å härligt vi ska ha..) och tog sen bussen till stan. Vi börjdae med ett besök på Stadium - Alice vill så gärna ha en sparkcykel och där fanns en rosa. Perfekt till mig tyckte Liten som genast uppdaterade sin önskelista. Ja perfekt, men nu när marken återigen är täckt av snö börjar man fan tappa hoppet om vår. 
 
Sen tog vi en sväng till Lindex. De hade just nu erbjudande om tag 3 betala för 2 på hela baravdelningen. Alice shoppade sina tre plagg helt själv. Jag hade kanske valt annorlunda, men det är underbart att bara gå där ch lyssna på henne ch hennes resonemang. "Åh den här är snygg, åh jag som älskar blommor, precis sån som jag vill ha.."  Efter lite billig shopping gick vi och käkade lunch. Alice valde faktiskt bort pastasallad och det blev kinamat istället. Ahh vad underbart att bara sitta där med sin dotter i lugn och ro och prata, umgås, skratta, vara tillsammans. Mätta och nöjda gick vi sen till badhuset. Vi badade och hade hur mysigt som helst till vi kom upp i omklädningsrummet igen. Då började Liten frysa, hon frös in i märgen och ville inte lämna bastun. Snabb dusch, på med kläder och ner i bilen där M väntade. Väl hemma visade termometern 38,8 och LIten däckade i soffan. Fem dagar hann hon vara frisk sen senaste feberrundan som varade i en vecka. 
 
Idag är det vab igen. Jag borde och skulle kunna göra en massa här, men min lilla är riktigt kass så jag tänker mysa ner mig med henne i soffan i första hand. Älskade unge.
 
 
 


Mars 18 2013

Amanda Sjöberg skulle landat i sängen för längesen. Men icke.
 
Mattias jobbar natt och jag har ägnat kvällen åt plugg. Pust. Innan dess var jag såklart med barnen, nattade Alice och grejade undan allt som ska skötas här hemma. Tidigare ikväll hann jag även med ett medelpass på Friskis och det var inget vidare. Jag har tränat en hel del kondition på sistone så trots att jag var på mitt forna favoritpass så kändes det ikväll ganska meningslöst. Veckans bästa pass är numera intervallspinningen på torsdagar, jäklar vad jag kan köra slut på mig där. Skönt är iaf att få ett kvitto på att kondisen artar sig.
 
Den 6/1 startade jag en utmaning för mig själv. Målet är att hinna med 210 träningspass under 2013. För att få räknas måste passet vara minst 30 min långt och endast ett träningstillfälle per dag räknas. Powerwalks är självklart ok, men de får inte utgöra merparten av de sammanlagda passen. Hittills har jag tränat 51 pass i år. Heja mig :)
 
Förövrigt då? Jo jag fick en fråga idag som jag grubblar som fan på. 
 
Nu sängen.
 
 

Söndagsångest

Som rubriken lyder. JA.
 
Mattias är nyss hemkommen efter en hel dag på jobb. Jag ska plugga. Har en uppgift att göra som ska vara inlämnad innan midnatt och som ska vara på sisådär fem sidor. Jag har dessvärre noll inspiration just nu. Vet i fan hur jag ska få ihop det. Eller få ork till det. Det här är inte roligt längre. 
 
Helgen har varit ok. I fredags slutade jag tidigt och vi tog en sväng till havet jag, Mattias och Alice. Sen blev det en löprunda på fem km och efter det fredagsmys. Bästa fredagsmyset är när pojkarna är hemma och det var de i fredags. Love t! Igår var vi på Friskis och testade cirkelgymSpin för första gången, riktigt kul pass måste jag säga. Efter det var vi på innebandy och kollade in Linus och hans lag. 3-3 slutade matchen och Linus gjorde en grym insats i mål. Alice lekte en stund med Märta och kvällen spenderades hemma med mina finaste. Vi lagade gott, såg på film och gosade ner oss i soffan. 
 
Idag har M som sagt jobbat. Lucas har varit i Trelleborg på innebandy, Linus har varit med sin komis Max här hemma och jag och Alice har pysslat med lite av varje. Mamma och Bojje var här och hämtade oss och vi åkte med dem och handlade lite.
 
Ikväll är det tungt. Jag vill inte söndag. 
 
 
 
DU & JAG
 
Älskar dig.

Sjukstuga

Trött tröttare Amanda. Jisses skulle kunna göra vad som för att gå sova lite längre imorse. Liten är sjuk och natten har varit bedrövlig. Feber, halsont och väldigt orolig. Idag är hon hemma med Mattias och det lär dröja innan det blir dagis igen.

Helgen har varit fin. Alice kommentar till Anton Ewald i lördagens mello-final är oförglömlig. "Han är snygg och han har stil". Jag dog lite av skratt. Hon är fem år och har koll på läget :) Japp en fin helg har vi haft. Förutom att vädret är förjäkla drygt. Jag vill ha vår nu. Eller sommar. Semester. Och varmare breddgrader. Punkt.




Hey saturday!

Lördagmorgon. Härlig känsla att vakna och inse det när man nyss drömt att det var söndagkväll. Två lediga dagar tillsammans. Alice har kurat upp sig i soffan och jag sväljer morgonkaffet. Snart dax att ta tag i dagen. Vi tänkte börja med att fylla på kaffedepåerna ytterligare hemma hos mammi 
 
I em ska vi kolla in när Mattias spelar hockey. Deras "gubbalag" har anordnat riktig match minsann. Kvällen bjuder på besök av världens bästa föräldrar och självklart ska vi spana in mellofinalen. Alice hejar på Sean banan. Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker, jag har inte följt spektaklet alls i år. 
 
 
 

Annorlunda

Veckan har sannerligen varit annorlunda. Både bra och dåligt. I tisdagsnatt hade jag en jävelnatt så i onsdags var jag och Alice hemma. Våren besökte oss på allvar och vi tog en sväng till havet. Underbart är bara förnamnet. Vilken dag vi hade. Jävlar vad jag saknar våra lediga dagar. Till hösten kanske jag kan få en i veckan tillbaka. Jag ska se vad min chef säger om att jag jobbar 80% fördelat på fyra dagar. Går inte det så kommer jag iaf till nästa vår ta en föräldradag i veckan. sen börjar Alice i skolan och då är det försent för tid tillsammans i veckorna. 
 
Veckan har bjudit på mycket träning. Varje dag faktiskt. Och det känns. Det känns riktigt bra. Nyss hemkommen från Friskis och nu ska Alice och jag ladda för en tjejkväll Vi ska grilla kycklingklubbor, dela grönsaker, frukt ch mysa ihop oss i soffan till en Disneyfilm. Men först ett bad tillsammans.
 
Bilderna är från i onsdags med Alice klädd i nya vårkläderna :) Finaste hjärtat. 
 
'
 

Mars!

Första mars, fredag och klarblå himmel. Livet kan vara sämre.

Igår hade jag en fin dag. Fikade med min bästa Jessica. Hon kan få mig på bra humör minsann. Därefter var det veckans bästa pass på Friskis. Intervallspinning, fint det.

Nähä middagsrasten är slut.

Trevlig helg!


RSS 2.0