Pärlblommor och en flicka med stort hjärta

En dag innan jul, när vi var på väg till mitt jobb, sa Alice till mig att hon ville göra något för välgörande ändamål. Jag blev ganska paff över att hon ens hade de orden i som vokabulär, men hon visst exakt vad set betydde och vas hon tänkte göra. Hon skulle hjälpa Vörldens Barn. Sagt och gjort, Alice började göra små pärlblommor som hon tänkte sälja för 2 kr styck. Jag hjälpte henne med att lägga ut info på min Facebook och insta. Och vilken respons hon har fått! Idag handlade vi för varenda krona Alice har fått in. 1560 kr har hon hittills samlat ihop och hon valde att köpa mässlingsvaccin för alltihop. Alice vet att de varje dag dör 320 barn i mässlingen och var därför ganska tidigt beslutsam om hur hon skulle hjälpa. 
 
Jag är så galet stolt. Vilken tös vi har! Vilket hjärta, vilka tankar, vilken storhet. Älskade Alicen, en sann hjälte, en riktig stjärna. 
 
 
 
Från Alice egen insta.


OnSdaG

Jahapp paralellt med jobbandet så förbereds det litegrann inför kommande skidresa. Idag fick vi lite fixat iallafall. Skidvantar till Linus, skidglasögon till Toss och skidbralls till mig, bingo! Ikväll jobbar Mattias och jag har ägnat mig åt lite tvätt. Efter det blev det ett träningspass här hemma, tänk vad man kan åstadkomma på det vanliga parkettgolvet :) 
 
Igår var det innebandy med Linus lag och ja det är så galet kul! Och nervöst. Att Tutan är målvakt gör inte det hela mindre nervigt precis och av någon jäkla anlednng brukar deras matcher vara väldigt jämna. Jobbigt jämna. Igår lyckades de få med sig segern efter en toppräddning av Lilliz i slutsekunden, men hua man är ju helt utmattad efter en sån match ;)





 
 

150118

Fin helg i lugn och ro. Fredag- hemmamys. Igår träning, sen ringde Anette och Patrik och undrade om vi var sugna på att hitta på något. Det blev en eftermiddag vid havet. Underbara stranden, fika, lek, skratt och en stor dos med må-bra-känsla. Efter havet ville tjejerna fortsätta leka så även kvällen spenderades med familjen Jeppsson, hemma hos dem. Fina vännerna.

Idag har vi varit på innebandy med Linus. Märklig match där de först låg under stort och sen hämtade upp så slutresultatet blev  9-9(!) Tvättat har vi också gjort idag. Massor. Men det märks inte i tvättkorgen för det är jackor, vantar, overaller, fleecetröjor och annat skid-aktigt som fått snurra i maskinen idag. En veckas jobb nu sen är det äntligen dax för en efterlängtad tur till fjällen. 

Men som sagt, en veckas jobb först.






Hej helg!

Fredag. Och det är ju aldrig fel. Idag slutade jag tidigt så eftermiddagen har gått i ledighetens tecken.  Alicen hängde med en sväng till gymmet så nu är dagens träning gjord. Nöjd. Ikväll får det bli enkel mat i sällskap med de bästa, som sagt fredag är aldrig fel. Helgen är väldigt lite planerad och det ska bli så himla skönt. 

Veckan har varit topp, det går bra på jobb nu och jag trivs så jäkla bra. Positiv feedback från både chef och föräldrar förstärker såklart känslan. Jag är så innerligt glad att jag stannade kvar trots det fina erbjudandet jag fick om att byta jobb i höstas. Jag valde sannerligen rätt som stannade kvar, det vet jag nu. 

I veckan gjorde jag förresten ett kanonfynd. Har spanat på en ny Didriksons jacka ett tag och jag är verkligen i behov av en ny vinterjacka. Så fick jag ett mail med en rabattkod och halva priset på allt. Klick klick och nu ligger den på posten. Jihooo. 







LångTisdag

Tisdag. Veckans längsta dag på jobb ska klaras av. Känns som att det är helt okej med en stängning idag, resterande dagar den här veckan får jag gå hem kl ett. Sa jag att jag har världens bästa schema? 

Kvällen blir intensiv. Sluta sent, träningar för både mig och grabbs och så körning på olika håll. Gör inget, så ser vår vardag ut och just nu stör det mig mer att allt det där tar slut en dag. Jag älskar att ha mina kids hemma. 

Fast i ärlighetens namn borde nog jag och min kärlek ta någon kväll för oss själva snart. Det skulle sitta fint. 



mAsSA FiRaNDe

Som sagt, julen har passerat med en massa firande på olika håll och kanter! Inte bara julen har firats utan en hel del annat också...
 
Julafton firade vi hos Jon och Caroline. Vi inledde med Kalle&co här hemma faktiskt eftersom Mattias jobbat natten. När vi sen anlänt till Köpinge käkade vi och sen var det tomten och allt det där vanliga. Det blev en lugn och bra julafton trots att vi var ganska många då Jonas och gänget också var på plats.Juldagen firade vi här hemma med mina grabbs. Mamma, Bojje och Seppo kom också hit. 
 
Den 30/11 fyllde sen mamma 70 år. Hon hade redan tidigare fått en inbjudan av oss barn till sin egen 70-årsfest.Den hade vi nyårsafton och det blev ett härligt partaj minsann! Barn, barnbarn och vänner var på plats och firade. Jag hoppas mamsen är nöjd med sin dag :) Det är iallafall jag!
 
Den 3/1 firade vi Alicen som fyllde sju år. Med frukost på sängen, paket och sång väckte(?!) vi henne såklart på morgonen. På eftermiddagen blev det sen stort kalajs för både min och Mattias sida. Alice bjöd på sin kalassoppa (som hon kallar den och envisas med varje år) och till fika bjöd hon på "torra" kakor som mormor så snällt bakat. Alice gillar inte tårtor och annat kladd, men drömmar, chokladbröd och syltkakor kan hon äta i mängder :)  I present fick hon bl.a. inlines, flera sorters spel, ukulele, geomag, Astrid Lindgren bok och en massa annat.
 
Inlines är hon faktiskt riktigt grym på. Jag var lite osäker på om hon verkligen skulle åka, men tji fick jag hon har redan varit ute flera gånger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya utmaningar

Julen med dess ledighet kom och passerade, mer om det i ett annat inlägg. Nu är det iallafall återigen jobb som gäller. Och även om jag nyss varit ledig så längtar jag mig sjuk efter kommande skidsemester. I år blir det Lindvallen igen och i år ska alla mina kids med. Klart det känns gott. 
 
På jobb har det hänt lite på sistone. Innan jul fick jag frågan om jag vill bli arbetslagsledare för småbarnsavdelningarna. Jag funderade inte särskilt länge innan jag tackade ja.  Hua bara jag fixar det här. Att vara arbetslagsledare innebär att man arbetar närmare chefen, har mer ansvar både gentemot personal och föräldrar men också och administrativt. Klart det känns kul att min chef frågade just mig, det vore lögn att påstå annat och klart det känns inspirerande och utmanade med lite nya arbetsuppgifter. Idag får jag förhoppningsvis veta när från när tjänsten börjar gälla :) Spännande! 
 
Wish me luck! 
 
 



RSS 2.0