Söndag igen

Ja jäklar vad veckorna rusar!

Igår lånade jag och Alice Linus en stund från hans pappa som ändå inte var hemma. Vi körde till Eko:- och fixade till halloweenfesten som Linus ska på till helgen. Därefter körde vi Lilliz till idrottshallen och medan vi väntade på att hans innebandymatch skulle börja var jag och Alice på mitt gamla jobb och lekte på lekplatsen en stund. Där och då kände jag exakt vad jag bör besluta inför framtiden.

Linus innebandy var en katastrof. Ledaren i det andra laget bar sig bedrövligt åt. Han skrek, svor och slog i väggen. Vi pratar om 10-11 åringar som idrottar här. Skamligt.

Lucas hängde med oss hem trots att det var pappahelg. Glad blev jag för det som ju fick en extra lördagkväll med min fining. På kvällen kom familjen Persson och vi bakade pizza tillsammans. Barnen älskar att få göra sina egna bitar, välja och vraka bland påläggen. Jag var glad att vi fick en timme extra idag, det blev en sen natt :)

Idag blev det en tur till Balsberget. Vi grillade korv till lunch och gick en sväng i skogen. Alice är lite hängig så hon orkade inte så mycket men en stund blev det iallafall. I eftermiddag var jag och storasis och tränade på Friskis. Cirkelgym är galet kul, men jag är så slut efteråt att jag känner mig smått illamående :)

Får bli soffan med älsk ikväll när han kommer från sin träning. Inväntar också grabbsen som ska komma snart och de är ju lyckliga eftersom en veckas skollov står i kalendern!




Ge-kås-haha

Galet trött men lycklig. Dagarna i Ullared har som vanligt bjudit på massor av skratt, galna upptåg, shopping, vin, för mycket god mat och trötta fötter. Det är så jäkla kul att åka på de här små turerna två gånger om året. Inte för att besöka själva varuhuset utan för allt annat det innebär. 2012 är redan räddat då vi under vistelsen nu bokade in både vårens och höstens resa :) Lite av varje har vi ändå lyckats fynda och jag är såklart mest nöjd med alla pengar jag sparat på leksaksavdelningen. För är det något som verkligen är billigt i Ullared så är det leksaker och de har ett enormt utbud. Alice klappar är därmed klara skulle jag tro. Ja några småsaker till grabbsen återstår att inhandla annars är jag faktiskt i stort sett klar med alla barnens julklappar :)

Alltså fast att jag sitter här ensam framför datorn smågarvar jag hela tiden. Galet kul var det ja :) Så stort tack till alla som var med!

Ikväll har jag bara myst med Liten. M jobbar och vi har varit hemma själva. Vi lagade mat tillsammans och sen blev det dol. Alice gillar inte det precis så hon fick se nya Hello Kitty filmen ist. Med hörlurar på henne kunde vi ändå dela soffa :) Fredagsmyset var välbehövligt, jag har abstinens efter mina små. Imorgon sticker jag nog till Fjälkinge för att träffa pojkarna trots att det är pappa-helg. Saknar dem massor.

Nu ska jag krypa ner bredvid min flicka. Natten som gick blev det inte många timmars sömn precis ;) Imorgon hoppas vi på sovmorgon.




Åtta år

Har haft en toppendag på jobb idag! Och sådana här dagar känns valet väldigt enkelt. F-n jag vill ju göra det här. Aja vi maler vidare..

Ikväll har jag och maken firat lite. Det är hela åtta år sedan vi träffades. Kan inte fatta att tiden springer så, kan inte greppa allt vi upplevt och gått igenom tillsammans. Är bara så innerligt tacksam över min Mattias, över vår kärlek. Älskar honom av hela mitt hjärta.

Nu soffan - imorgon Ullared och galna tjejer i en övernattningsstuga! Hej hopp!




Nu och föralltid


Vägskäl

Inledde dagen med en fika tillsammans med Jessica på Duvanders. Mysigt ställe, god fika och fantastiskt sällskap. Vad mer kan man begära en helt vanlig tisdag? Toppen start på dagen helt enkelt! Att träffa fina vänner är något av det bästa jag vet ♥ Vi satt och tjatade en lång stund och hade det inte varit för att vi båda hade tider att passa så hade vi nog suttit kvar än :)

Dagen på jobb var finfin, ja precis som de brukar vara. Jag trivs ju galet bra och tycker allt är så mycket roligare nu när man har ett jobb som verkligen får en att må bra! Tyvärr står jag nu inför det faktum att jag måste välja. Jobba kvar på Vincent och isåfall säga upp mig från min tjänst i förskolan, eller gå tillbaka dit. Förskolläraryrket är tryggt och med en tjänst i kommunen vet jag att jag har jobb till pensionen om jag vill. Men är det målet med livet? Att knega i trygghet? Eller ska man välja lite med hjärtat och ta en och annan chansning också?

10 november ska beslutet vara taget.




Gå sin egen väg?


Cirkelgym!

Fin ledig dag idag. Måndagar brukar jag och Alice åka till badhuset men vi var där tillsammans med fina vänner igår så vi hoppade det idag. Alice fick själv välja dagens aktiviteter och hon ville bara vara hemma och leka. Det blev kalas med pannkakstårta till Bovve som visst fyllde år :) I em var det dax för C4-gymnasterna och det är ingen överdrift om jag säger att Alice älskar sin gympa!

Tränat har jag minsann också gjort ikväll. Jag och systerstor testade på cirkelgym. Jisses så slut jag är i mina armar (och hela kroppen!) Efteråt hade jag så sjuk mjölksyra i armarna att jag inte ens orkade lyfta dem över huvudet under strechingen. Min fi fanken vad kul det var, ett av de roligaste passen jag någonsin varit på! Testa! Jag och storasis ska absolut dit igen :)

Nähä dax att sova! Imorgon ska jag starta dagen med att träffa en av de finaste bland vänner.

Älskar mitt liv just nu :)


Linus, tjejer, stövlar och jul

Helgen har varit precis så fin som man kan önska. I fredags var som sagt Linus på disco. Han hade haft det bäst och var så lycklig. Det är underbart att prata med honom och få vara delaktig i hans liv. Lilliz pratar inte öppet med allt och alla men när jag och han är ensamma så berättar han massor. Linus är verkligen MIN. Just nu går livet ut på tjejer, tjejer och tjejer :) Hans mobil piper ideligen och han verkar hur nöjd som helst med det. I fredags efter discot berättade han att han "fått massa tips och råd av en kille i åttan som är asbra på tjejer och deras känslor och känslor och sånt" :) Det är ju så underbart att höra sådant från sin egen son. Min älskade kluriga kille, ahh han är bara för go ♥

Igår var jag och Linus en runda i stan på egen hand. Han köpte lite nya kläder och vi hade en fin em. Häromdagen gjorde jag samma sak med Lucas, det är härligt att få egentid med grabbsen. Stövlar hittade jag till mig själv. Letat länge ska ni veta. Konstaterade igår att jag nog fått en yrkesskada, det är verkligen nåt sjukt mellan mig och skor ;) Samtidigt är jag väldigt glad över mitt nya jobb! Eftersom jag säljer just skor samt står och går hela dagarna så måste jag absolut ha både bra och snyggt på fötterna. Kikade först på ett par stövlar inne på Scorett men där inne är de ju inte särskit serviceminded och jag gick faktiskt därifrån av den anledningen. Wallenbergs måste däremot vara stans bästa skobutik! (och ja nu bortser vi naturligtvis från Vincent som ju är jättebäst) ;)

Lite senare körde vi till mina föräldrar och besökte tillsammans med dem julmarknaden i Ovesholm. Ahhh som jag längtar efter julen då. Jag älskar jul och allt som hör det till och i år kom visst den där längtan väldigt tidigt :) Middag bjöds det på hos mamsen och kvällen var toppen på alla sätt!

Idag jobbar Mattias. Jag har en del att göra och när alla måsten är klarar ska vi hinna med både badhusbesök och innebandy med storkillen. Bäst att köra igång.




Tidlösa och stilrena. Dessutom grymt sköna.


Fin känsla

Hej fredag. Hej ledig helg. Inte alls fel att vakna och veta att idag är vi lediga tillsammans. Nja pojkarna är i skolan men M och jag är lediga från jobb. Egentligen har vi massor av borde och måsten, men de kan man välja att inte se tror jag :) Har en fin känsla i kroppen idag, vädret ser ljuvligt ut och det blir definitivt en stund utomhus. Ikväll är det såklart fredagsmys med Idol. Lilliz ska på disco, något han ser fram emot. Lucas ska jag försöka behålla hemma, det är verkligen inte lätt att få en fredagkväll tillsammans med honom nuförtiden.
K o m p i s a r.

Ha en fin fredag.


Lättad

Hej och hå vad bråttom man kan få. Var inte alls meningen att jag skulle hamna här. Det är ju dax att bege sig till jobb. Men lite ny design hann vi med här :)

Igår var jag med Lucas på ultraljud av njurarna. Lyckligast i världen är jag för att allt såg fint ut. Fast det är klart att man undrar vad som är fel då? Något är det ju, men vi kan iaf konstatera att det inte tycks vara något allvarligt. Utredningen ska fortsätta och jag är glad att vi kom till en läkare som faktiskt lyssnade på oss. Ja lättad och glad är jag.

Nä men jäklar - jobb var det ju!


11-10-18

Vilket höstväder vi fått. Men jag gillar ju hösten och nu känns det faktiskt lite mysigt med regn och blåst.

Hade tänkt skriva ett långt inlägg om saker som just nu känns väldigt bra, men jag får inte till det riktigt. Skriver, raderar och konstaterar åtminstone att  jag är lyckligt lottad. Jag är nöjd med beslut jag tagit, jag är glad över saker jag och M kommit fram till, jag har slutat be om ursäkt och jag ser fram emot en massa saker. Livet är fint

Endast en liten oro gnager i magen. Imorgon ska Lucas på röntgen/ultraljud av sina njurar.

Seg morgon idag. Jag har varit och lämnat Alice på Vintergatan, efter många dagar hemma var det välkommet. Idag är det jobb som gäller och det är ju inte fel. Lite frukost först bara sen ska vi nog få fart på den här dagen också.

Förresten har ju glömt att uppdatera om glasögonen. Jag valde par nummer ett och trivs utmärkt i dem.


Båge: Sørenson 6008 - Färg: Gold


Hej det var ett tag sedan.

Oj, det har visst gått några dagar sedan sist och vi har hunnit med lite av varje. I fredags var det sedvanligt fredagsmys med hämtmat och Idol på TV. Jag har redan min favorit, har ni? Heja Amanda Fondell! lördags jobbade jag och efter det var vi hos Carro som fyllde år. Trevligt kalasande bjöds det på i Broby med både god mat och glatt sällskap, tack för det. Igår körde vi en snabbröj här hemma och efter det var vi i Köpinge hos Jon och Caroline. Fika, kusinbus och middag blev en perfekt söndagsunderhållning. 

Måndag och ny vecka. Idag har det varit en fin dag. Jag skjutsade Lucas till skolan imorse och kikade inom hos systerstor som bjöd på frulle. Efter det blev det Friskis tillsammans med sis och jisses vad seg i benen jag var. Skärpning Amanda! En tur på stan tillsammans med storasyster hann jag också med och nu är jag rustad för en kylig vinter :) Efter mycket velande blev det till slut en jacka från Didriksons på Team sportia. Egentligen hade jag valt en helt annan jacka (en übersnygg från MQ) men kvalité och funktion får väga tungt när man köper just vinterjacka så det fick bli den här. Personligen är jag ganska trött på stora utanpåliggande fickor så därför föll den här mig lite extra i smaken. Fin tycker jag och nu vet jag ju dessutom att jag slipper frysa i vinter.

Ikväll jobbar min man och båda mina pojkar är hos sin pappa. Linus är kass igen i feber och imorgon hade hans pappa möjlighet att vabba. På mitt schama står det jobb.


Älvan

Känns ensamt ikväll, jag saknar min älsk.. Han jobbar ju inatt också. Igår och idag har vi hållt Alicen hemma från Vintergatan, hon har varit början till förkyld och jag vet av erfarenhet att man ofta kan slippa bli riktigt sjuk om man får stanna hemma de där första dagarna då immunförsvaret är lite nedsatt. Ikväll är hon inte alls lika snorig så jag hoppas vi motade Olle i grind. Linus har också varit hemma men imorgon får det bli skola för honom igen. En lunch på Naturum har vi hunnit med idag. Jag och mina små, mina systrar, Nicke, Bojje och Carro (som jobbar där) fikade tillsammans. Trevligt, trevligt :)

Nu ska jag krypa upp i soffan och wordfeuda en stund ;)

Och ja just det. Alice heter numera Tingeling och är en älva. Idag när vi skulle till Naturum var hon tvärilsk för att hon inte fick ha sina vingar på. Dessutom måste hon ha vackra kläder (?) I ärlighetens namn föredrar jag nog att hon är en älva istället för katt, hon har ju varit Tusse väldigt länge nu. Hade iofs varit trevligt om hon nöjt sig med att vara Alice någongång. Jisses var får hon allt ifrån?


Pälsa-jacka

Jobb igår och jobb idag, inte mig emot jag har det bra på Vincent :) Igår var jag en liten sväng på stan för att leta vinterjacka - nejdå det blev inget napp. (Men oj jag hittade visst en pälsa-jacka till Alicen...)

Ikväll har jag haft finfint besök av systrar och mammi. Alltid kul att träffas. M jobbar extra inatt så det blir visst två nätter  i rad utan honom. Jag sover sådär utan min älsk kan vi konstatera.

Hur som helst så är livet väldigt fint. Jag tror minsann att vi klarat av en stor post av de kommande julklapparna! Inte illa va? Jag menar vi är ju inte halvvägs i oktober än :)



Pälsa-jacka :) Själv är jag lycklig över att pälsa-jacka inte är någon riktig päls utan en jacka med lurvig luva :)


Happy :)

Morning vardag! Efter fyra dagar med ledighet sparkar vi nu igång en ny jubbevecka med bl.a. helgjobb. Kul! Idag känns allt så himla enkelt och bra. Jag är glad och jag har all anledning att vara det :)

Lilliz är förvisso lite hostig och förkyld så han får stanna hemma från skolan idag. Nu ska vi äta frulle tillsammans och sen hade jag tänkt hinna med en snabbvända på stan innan jobb. Det är kallt nu och snart är det dax för varmare ytterkläder. Min vinterjacka har definitivt gjort sitt. Efter flera år av trogen tjänst är det nu dax att kika efter en ny. Alltid lika jäkla svårt.

Alicen har verkligen också snöat in på att hon ska ha en till ny jacka. Hon tjatar om den där HM jackan med lurvig luva och vill absolut ha en "pälsa-jacka" :)

Ha en finfin tisdag!


Slut på helgen

Söndagkväll och ännu en helg har passerat. Fast ikväll tar jag och maken igen den förlorade lördagskvällen, han jobbade ju inatt. Jag och Alice hade en helmysig kväll igår. Vi hade picknick på vardagsrumsgolvet och tittade på Pippi till vi höll på att däcka båda två i soffan :) Tidigare på dagen blev det en liten tur till stan. Vi träffade Carro, Leon och Nicke på Barbacka där det blev fika och lek. Innan dess hade vi bl.a. varit på BR och köpt en födelsedagspresent till Alice kompis Cecilia som idag haft prinsesskalas :) Jisses tänk att vår flicka är så stor nu att hon går på barnkalas. Mattias fick dock följa med henne idag på kalaset, hon vägrade att bli lämnad. Kul hade hon haft iaf tillsammans med övriga tjejer från dagis.

En vända till HM blev det också igår. Jag lämnade tillbaka en grej som jag köpt till mig själv för ett tag sen men som jag insåg att jag aldrig skulle använda. För det fick Alice en tröja och en mössa. Hon hittade massor på HM som hon ville ha och jag kan bara hålla med där fanns ovanligt mycket som föll mig i smaken också. Perfekt med fina kläder och låga priser, en kombo vi gillar :) Mest av allt ville hon ha en jacka med lurvig luva och det har hon tjatat om innan också - jisses hon har bestämda åsikter om allt (särskilt kläder) och man kan bara undra hur det kommer bli när hon blir tonåring?

Idag var det innebandypremiär för Linus och gänget och det blev vinst med 3-1 till grabbarna, fint det. 



Galet fin klännig från HM. VILL HA. Och 179:- kan man knappast pruta på, men tyvärr fanns den inte i Alice storlek.


Fredag, kärlek

Vilken dag! Sådana här dagar borde man ha lite oftare. Efter att grabbarna kommit iväg till sina skolor har jag och Alice bara varit och vi har varit hemma. Vi har ätit  långfrulle, lekt, pärlat, badat tillsammans och lunchat. Och så har vi gjort något som jag verkligen hoppas på nu. Ja snälla låt det bli så!

Nä nu behöver vi nog höja tempot lite, vi kan ju inte riskera att rastlösheten kryper sig på. Dax för fika och lek hos underbara vännerna.

Förresten såg ni Drömmen om ett barn på 3:an igår? Själv reste jag några år tillbaka i tiden och lät tårarna flöda.

Trevlig helg


U N D E R B A R A  U N D E R B A R N


Nya tag

Imorse blev det Friskis, hade bokat tid med instruktör.  Eftersom jag har många år som motionär bakom mig på Friskis så vet han ju vem jag är och nu tyckte han det fick vara nog med finlirandet :) Här skulle det minsann kännas ordentligt, ja jisses han tog i med hårdhanskarna :) Men skönt var det ooch jag ser fram emot nästa pass i gymet. Jag är glad att jag tog mig tid att få hjälp med att lägga upp ett nytt styrkeprogram idag, det behövs variation och jag är ju en vanemänniska som lätt kör på med det där invanda och bekväma. Fem km löpning hann jag också med och det är himla skönt att klara av träningen innan jobb.

Apropå jobb är det nu dax att ta ett beslut. Min chef ringde nämligen mig igår. Fan jag behövde inte mer att fundera på nu.

Ikväll är jag helt slut. Beror nog inte på träningen utan på min f*cking mage som värker och snart tar kål på mig...

Soffan och godis ikväll? Oh yes!



2011-10-04

Tisdag och jobb. Med oro i magen över vad det är som egentligen händer med Lucas. Vad fan var det där häromnatten? Jag vill veta. Eller inte? Det är sannerligen inte lätt att vara förälder.

Igår var jag med fina vännerna Anette och Ulrika och hälsade på Anna som nyligen fått bebis. Mys att få bebisgosa lite (även om jag ganska snabbt kunde konstatera att jag är väldigt klar med just egna bebisar men däremot gärna lånar andras ibland) Mys också att få sitta ner och tragga en massa just när man egentligen borde vara fullt upptagen med nattningar, läxor och undanplock. 

Idag har det iaf jobbats. När jag kom hem lagade vi rårakor. Ja ni hör hur det låter, vi testar en massa nya recept hela tiden nu och so far är vi nöjda med matplaneraren på ICA. Nu ska soffan få sig ett besök, hoppas inte det är nåt kul på tv:n för jag har fullt upp med Wordfeud :)

Förövrigt är huvudet fyllt av en massa tankar och funderingar.



Höst ♥



Sjukbesök med Lucas

Lucas kom hem från sin pappa igår och han var rejält hostig. Jag bestämde mig för att hålla honom hemma som idag för att kolla upp det eftersom det hållt i sig i en hel vecka. Sjukbesök fick vi dock göra tidigare än jag trott. Lucas var jättesjuk inatt. Vi fick åka akut in. Han fick så jävla ont i sidan av mage/rygg, kunde inte vara stilla, bara skrek och kved. Var helt genomsvettig och till slut spydde han av smärta. När Lucas höll på att tuppa av var jag galet rädd, har aldrig sett någon med sådan smärta. Min lilla älskling. Efter en timme på akuten fick vi prata med en sköterska, då hade det onda lagt sig lite och han mådde betydligt bättre. Vi fick inte ens träffa läkare! Imorse var vi på vårdcentralen och läkaren där tog äntligen oss på allvar. Han tyckte det var märkligt att vi blev hemskickade igår utan att ens sett en doktor! Lucas mår bättre men han ska utredas igen, grundligt den här gången, det är nåt galet med njuren/njurarna. Han har haft problem av och till sedan han var liten, men aldrig haft såhär ont. Senaste gången var i januari/februari. De kollad litegrann då men sen rann det ut i sanden.

Tack till mamma å Bojje som gjorde en brandkårsutryckning inatt. Mattias jobbade ju inatt så Bojje var hos de andra barnen och mamma följde med mig och Lucas till akuten.

Trött å orolig mamma idag då :/


Oro!

Ja vet ni vad, jag är uppriktigt oroad över den svenska sjukvården. Självklart vill man alltid slippa undan den, men ibland har man inget val. Jag hoppas verkligen på att vi får vara konstant friska och krya här hemma eller åtminstone undkommer med en släng av feber och förkylning då och då. Akuten är inget ställe jag känner något som helst förtroende för, inte övrig vård heller för den delen. Och ja min oro bygger på erfarenhet, tro mig den är befogad.

Nä nu är det dax att krypa ner för andra gången och nu hoppas vi på ett par timmars sömn då. Lucas ligger nerbäddad i sin säng och sover gott. Det är han jag varit på akuten med. Fy fan vad kass han varit, har aldrig sett någon av mina älsklingar i ett liknande tillstånd och det skar som den vassaste kniv mammahjärtat. Men mer om det imorgon.

Natti


RSS 2.0