Dagen idag.

Idag har det varit en bättre dag. Den startade visserligen med en stressig morgon. Skjuts till skolan för Lucas del, till Vintergatan med Alice och sedan till ett möte. Ett långt och jobbigt möte. Med korten försiktigt på bordet för att inte skrämma livet ur mitt hjärta.

Efter det där mötet var jag helt slut. Det var en liten stund kvar innan jag skulle jobba så jag körde direkt till stan, handlade en fika och gick en promenad. Ut med negativ energi och in med friska vindar. Jag slank inom här och där, använde ett par av alla värdecheckar och kuponger som kommer så här års, fixade nån julklapp och köpte mig lite energi. På jobbet gick det sedan i ett. Skönt. Jag behövde gå upp i glädjen i mitt jobb och gladast är jag när det är intensivt och vi har mycket att göra. Klockan sex låste jag dörren och gick till Tullen där Linus var och körde scooter. Idag hade jag inte bråttom. Inte bråttom alls faktiskt så jag stannade en stund och tittade på när han körde. Han är riktigt duktig. Älskade unge.

Middagen stod på bordet när jag kom hem. Tack. Efter det blev det lerbakande i köket med Alice och Linus. Vi bakade och lekte visst lite för länge så Alice däckade nästan under andra sagan ikväll. Finaste Liten. Efter två sidor matteläxa kröp även Linus ner och jag fick en stund för mig själv. Med tankar.

Det finns ingenting jag inte skulle göra för dig.
Jo jag är trött, jag är arg, jag är ledsen och besviken. Ikväll överskuggas ändå, märkligt  nog, de känslorna  av glädje. Jag är glad att du litar på mig. Jag är glad att du berättar och att du visar att jag faktiskt förstår. Jag vet att jag kommer stå pall här, så du kan vara trygg. Jag lämnar dig aldrig, sviker dig inte, älskar dig gränslöst och jag ska tömma din ryggsäck från tegelstenar. På nåt jäkla sätt vet jag att jag lyckas.




F Ö R S V I N N

Ligger i soffan med tv:n på men har ingen aning om vad som visas eller vad det handlar om. Mina tankar far runt i huvudet och jag känner mig både galet arg, ledsen, orolig, nervös, trött... Hur fan vet man hur man ska agera och hantera saker och ting? Jag har ingen aning. Jag vill bara trycka på en fet DELETE-knapp.

Tyvärr existerar det ingen sådan.

 


Vrede

Känns ju lagom moget att gå omkring och avsky när man är 35 år. Och nej det handlar inte om att ogilla bruna bönor, krig eller blodkorv. Det handlar om idioti. Ren jävla idioti och jag hatar en del av de val jag gjort här i livet. Jag vet, det hjälper inte att vara efterklok men även dumhet är en erfarenhet. Tyvärr är det inte jag som betalar det högsta priset för min dumhet. Det är inte jag alls och det gör så jäkla ont att se på.

JÄVLA IDIOT.
 


Första advent

Berit-jävel eller vad nu stormen hette. Hon har sabbat mina nyputsade fönster. Och första advent stämningen var inte alls så där vintrig och mysig som man önskat. Nä storm och blåst och ingen julkänsla alls där ute. Staden var ganska tom på självaste skyltsöndagen och få var besökarna på jobb. Så istället för att önska god jul, slå in fina paket och sälja julklappar så rensade och städade jag lite på jobbet. Senare här hemma fixade vi lite advenstmysig kvällsmat med ägg, sill, köttbullar och annat juligt. Massor av ljus och fina julporslinet bidrog ytterligare till stämningen. Så nog blev det första advent iallafall.

Julefrid... Ja idag känner jag ingen frid alls faktiskt. Det stormar nog lite inuti också.



Skridskor

Klart Liten kunde åka skridskor. Lätt som en plätt. Eller ja lite vingligt, lite snubbligt och med några fall ibland. Men med massor av envishet (var jisses kommer denna envisa ifrån) så gick det hur bra som helst. Alice är en sån där unge som bara reser och  reser sig igen och igen. Har hon bestämt sig så har hon.

Helgen har förövrigt varit ok. Igår jobbade jag och efter det stack vi en snabbis till IKEA. Linus har haft kompisar här hela helgen lång och det har varit vakna nätter med lan framför datorn. Idag kopmmer äntligen Lucas hem. Vissa pappa-veckor är helt ok, andra är jävliga redan på tisdagen. Den här veckan har varit fylld av saknad.

Nu ska jag bege mig till jobb. Skyltsöndag idag ju. En blåsig sådan.




Lätt som en plätt

Fredag. Ledig morgon. Bara jag och Alice. Vi startade dagen med en liten stund framför Playhouse. Ägg- och smothie-frulle smakade fint efter det. Just nu sörplar jag morgonkaffe och under tiden tjatar någon om att vi ska leka med dockhuset. Klart vi ska, men först kaffe. Jag föreslog badhusbesök idag men Alice avböjde. Hon vill åka skridskor. Jaha? Klart vi kan testa det. På frågan om hon kan åka skridskor svarade hon sjävklart JA lätt som en plätt. Jag kan ju nästan allt. Ja är det något du inte kan egentligen? Ja jag kan faktiskt inte köra bil på stor väg. Skönt när man inser sina begränsningar :) I eftermiddag får vi göra ett besök till ishallen. Känns bra att Mattias är vaken då, det är ju liksom hans grej det där med is och skrillor. Själv åker jag inte lätt som en plätt.


Deg, bilder och prinsessa

Alltså hur mysigt kan det bli egentligen? Åh vad jag är glad för allt det juliga här hemma. Går mest bara och myser bland ljus, stjärnor och doften av nejlika och kanel. Ikväll gjorde jag och Alice pepparkaksdeg och imorgon ska vi baka. Kan förresten tipsa om de finfina pepparkaksformarna från Formina som vi har på Vincent. Finns massor av roliga formar och givetvis är prinsesskronan, slottet och prinsessan favoriterna här hemma.




Idag kom vi äntligen till skott och skaffade en ny matta till vardagsrummet också. Så himla bra blev det, jag har länge varit sjukt trött på den vi haft.


 
Nähä om man skulle stänga ner P4 Bjällerklang (julmusik dygnet runt) och krypa ner i sängen kanske. Jag har ju en ledig dag framför mig imorgon. Känns himla skönt faktiskt särskilt med tanke på att jag ska jobba både lördag och söndag.

Men först en dialog som utspelade sig häromdagen:

Linus: Vad ska du vara i luciatåget Alice?
Alice: Ja ska va PRINSESSA!
Linus: Men det kan man ju inte vara i ett luciatåg. Då ska man vara något juligt.
Alice: Men då SKA jag va JULPRINSESSA!

(Och enligt Alice så har en julprinsessa har prinsessklänning, tomteskor och tomteluva. Jo då så att) :)


Julstök

Idag skulle jag jobbat men jag har unnat mig en ledig dag och just nu tar jag en paus i julstökandet. För det är just vad vi gör här hemma just nu. Julfint. Jag älskar verkligen när stjärnorna är på plats, när allt känns så där fräscht, fint och adventigt. Efter att i många år med bara stjärnor i fönstren blir det i år istället hel del adventsljusstakar. Skenet från dem är så mysigt och jag fattar inte att jag bojkottat dem i så många år :) Nu är fyra nya inköpta iallafall och snart lyser de fint i våra fönster. Några tomtar får hänga med upp redan idag liksom julbocken jag äntligen har i samlingen bland julpynt. Tycker den är så fin och skulle gärna haft något mer från Cult designs polkajul. Två hyacinter är också på plats och ja nu är julstämningen påtaglig lite överallt. Även hos mig faktiskt. Behöver jag säga att jag älskar den här tiden på året?

Lite snö hade suttit fint nu.


Effektiv måndag.

Julstäd (fi fanken vad det behövdes, äckligt - ja), frisörbesök (avstod dock mitt och lät Alice ta all tid jag ska dit nästa vecka ist), utvecklingssamtal med Linus, gympa med Alice och så Friskis på det. Lugn ledig dag? Nope. Men effektiv. Julgardinerna är upphängda och jag längtar efter att stjärnorna ska få sällskapa dem :) Imorgon kanske? Eller torsdag. Måste först checka av vad vi fattas och vad vi behöver komplettera med. Kanske julstämningen kan komma med stjärnorna? Just nu är den inte så påtaglig. Fast det är klart, julstämning brukar vi jobba fram här under december månad så vi har ju ett tag på oss. Längtar efter pepparkaksbak och pepparkakshus.

Linus utvecklingssamtal gick bra. Inte mycket att orda om. Lite mer effektivitet i slöjden skulle sitta fint likaså att gympakläderna kommer med varje vecka. Vi påminner honom, men vet ni hur många gånger den packade gympapåsen ligger kvar i hallen när han rusat till bussen? Aja vi jobbar på det. Förövrigt var det mesta hur bra som helst. Härligt.

Nu soffan med min älsk. Imorgon ska vi upp galet tidigt. Det är julupplevelse på Vintergatan kl 07.15 och därefter bjuds det på frukost. Mysigt ja men tidigt för Alice och mig som sällan är uppe innan åtta ;)


Ett sånt här kanske? Supersött ju :)


Tjejpartaj!

Igår jobbade M natt. Brukar kännas dötrist när han har just lördagnatten men igår var det helt ok. Jag var ju ändå bortbjuden på tjej-galej. Efter jobb, Friskis (äntligen har det blivit ett par pass på löpbandet) och lite uppfräschning hämtade Anna mig och vi körde till Anette. Resten av tjejerna anslöt inom kort och jäklar vilken kväll det blev. Bröllop, barn, bebisar, män, tonåringar, semestrar, träning, sex, inredning, julklappar... och så allt annat vi bara måste hinna riva av när vi ses! Ljudnivån var hög, skratten ekade och vin, mat och godsaker slank ner. Precis som det ska vara alltså. Vi pratade om att ta en sväng till stan men nä när allt kommer omkring så har man ju i regel trevligast hemma. När tröttheten slog till kom Bojje och hämtade mig och jag åkte med hem till mammi där Alice redan sov. Tack för hjälpen med Liten! Idag stannade vi kvar hos mina föräldrar, Mattias kom också dit och vi åt middag tillsammans. Kvällen har spenderats med mina små, Lucas kom hem trots att det egentligen är A's vecka. Vi har mest tramsat och flamsat, skrattat och hållt låda. Ja så där som man bara måste få hålla på ibland. Nu blir det soffhäng med älskling och lite godis. Så mycket bättre på play och sen ska vi boka en viktig tågbiljett. Jag, Alice och en av grabbarna (båda grabbarna men varsin färdriktning) tågar till Sälen i januari. Schh..de vet ju inget. Juleklapp klapp.

Och så frissan Alice tycker att Ulrica ska fixa till på mig imorgon :)


Uppsägning

Känns bra. Känns rätt. Det finns saker jag kommer att sakna. Det finns delar jag är glad att jag nu slipper. Och framförallt känns det som att det efter 13 år absolut var dax att gå vidare.

Lycka till fru Sjöberg. Friskt vågat, hälften vunnet.



Freeedag

Wow vilken morgon. Grått och kallt och riktigt höstigt. Men det är ju fredag och jag är ledig! Lovely. Dagen ska spenderas med Alice och Lucas (som stannar hemma från skolan idag också) och snart ska här röjas lite. Men innan dess blir det såklart god frulle med mina fina. En tur till jobbet (snart endast gamla jobbet) ska vi också hinna med. Och i eftermiddag kommer fina vänner för lek och fika. Det gillas skarpt. Love my life.

Trevlig helg.


Jacka

Har varit lite ilsk på Linus i ett par dagar. Vinterjackan är borta och han har knappt hunnit börja använda den. Det är ju inte första jackan Linus gör av med heller :/ Fast att jag varit rejält förbannad och svurit över Linus slarv så är jag ju ändå en mamma som kan hantera mina känslor hyfsat väl och efter att ha letat överallt så insåg jag att det bara var att köpa en ny. Tack Team Sportia som idag hade halva priset på alla juniorytterkläder! Linus kommer att synas i backen i år, det blev en multirandig skidjacka och jag hoppas han kan hålla reda på den. På tal om backen ja, mina grabbs är lite knäckta över att det inte blir någon resa till Sälen i vinter. Tror de ja. I tomtesäcken ligger liftkorten och det blir Lindvallen vecka tre :) Längta.

Idag har Lucas varit med mig på jobb en stund, mys det. Han hjälpte mig lite sen lunchade vi på subway. Ikväll blev det Friskis och jag kämpade på löpbandet. Fan vad det blivit trist att springa då. Jag har bara tappat lusten till det och undvikit det helt senaste tiden men jag vet ju att löpning är världens bästa motionsform så idag bet jag ihop. Fem km senare kändes det galet bra, sen blev det lite styrka och så 20 minuter crosstrainer på det. Nu ligger jag i soffan med gott samvete :)




Kyligt

Halvvägs i november idag då. Alltså jag vet inte varför jag inte hänger med men i mitt huvud har det knappt blivit höst ännu. Galet eftersom det nu är mindre än två veckor till advent. Idag kom iallafall kylan och det gillas skarpt särskilt eftersom jag med den fick en hel del att göra på jobb. Har man inte fixat varma skor/ytterkläder så är det väl hög tid antar jag :) Själv längtar jag efter den riktiga vintern!

Efter en rolig dag på jobb kom jag hem till en underbar middag. Min man är världens bästa ♥

På tal om jobb. Jag har sedan ett tag tillbaka bestämt mig definitivt. Jag är glad och lättad över mitt beslut och på fredag ska jag köra ut till jobbet jag är tjänstledig ifrån för att prata med min chef där.


Sjuk Lucas

Men jäkla förkylningstider då. Lucas har tydligen trillat dit ordentligt, inatt hade han en temp på en bra bit över 39 och han mår verkligen inte bra. När Lucas får väldigt hög feber yrar han om nätterna och inatt skrek han en massa osammanhängande och högt. Usch obehagligt. Idag har vi hållt oss hemma hela dagen, aningen rastlös nu ikväll så ett pass på friskis får det bli. Jag vet det är knas, min hals är sådär och jag är förkyld. Ignorera.

Förresten så beställde jag min personliga almanacka idag :) Nu längtar jag till den kommer. Visst är det jobbigt när almanackan börjar ta slut och man inte kan fylla på framåt?!  I-landsproblem :)



En trevlig helg!

Trött Amanda idag. Vansinnigt trött Amanda. Kan nog inte enbart skyllas på ett halvtaskigt järnvärde heller även om det förmodligen är den stora boven. Ja senaste dygnen skulle jag nog kunnat sova runt. Idag har jag iaf tagit mig i kragen och införskaffat nya järntabletter. Starka sådana. Fast en del av tröttheten kommer förmodligen av en väldans trevlig kväll igår. Vi var på besök hos storebror och det var så där himla trevligt som man knappt kan föreställa sig att det ska bli. Ja det var toppen. Vi firade hans fru som fyllt 35 och det bjöds på god mat och dryck. Gitarrspel och sjönsång fick vi också till. Glad idag är jag och det tror jag storebror också är :) Tidigare på dagen hade både jag och M jobbat så Alice fick vara hos snälla systerstor hela dagen lång. Tack till Pia och Peter för att ni passade vår stjärna.

Nu ska jag snart krypa ner. Pojkarna är hemma och vi har frossat räkor. Lucas är dock krasslig igen med både halsont och feber...

Farsdag? Javisst ja. Nej vi firar ju inte det här. Men jag är oerhört glad över min fantastiska "pappa", världens bästa Bojje som faktiskt valt att vara min pappa trots att blod och papper visst inte säger så. Spelar ingen som helst roll, hjärtat har alltid rätt.

 Och Alice pappa, ja han älskar jag ju av hela mitt hjärta ♥




111111

Började dagen med ett besök på vårdcentralen, kändes välbehövligt då Alice nu varit krasslig från och till i fyra veckor. Penicillin fick det bli därför, första kuren för Liten då. Efter det begav vi oss till leksaksaffären, (den nya på Långebro - positiv överraskning) mutor är ju liksom enda alternativet ibland. Alice valde en (ful) rosa hund med blinkande koppel. Fluffy.

Ett pass på Friskis har jag också hunnit med, f-n vad duktig jag är. Fjärde besöket den här veckan och idag valde jag ett jympapass. Skitkul ju, det var längesen jag befann mig i den salen.

Nu är huset nystädat ooch ajaxdoften gör mig glad. Snart ska vi ta en sväng till stan, en snabbrunda bara fredagsmyset kallar.

Trevlig helg.


Fula Fluffy


Schleden onsdag!

Men var tusan kommer den här sjuka tröttheten ifrån? Min make hade svarat att han vet och ja han har förmodligen rätt. Blodbrist AB. I kombination med förkylningen är det kanske inte konstigt att jag gäspar? Järntabletter, nässpray och nåt uppiggande? Hade kanske varit läge att ta hållet om Apoteket på hemvägen. Slut gnällt. Envisades med att starta dagen på Friskis idag. Underbart. Det blev ännu ett pass tillsammans med storasyster. Duktiga är vi minsann. Jag vet man ska inte träna när man är förkyld, men det är så jäkla mycket man inte ska. Röker icke, knarkar inget och slåss aldrig, så nån liten last kan man väl få ha? Alice fick skippa Vintergatan ännu en dag. Imorse hostade hon så hon kräktes, inget dagisläge alltså. Börjar bli pinsamt att ringa till förskolan nu och säga att hon inte kommer. Tack älsklingen min för att du sköter den biten.

Ikväll tänker jag inte göra många knop. Vårt hem borde städas men nej inte ikväll. Soffa, filt och mys med älskling lockar betydligt mer än Ajax och dammsugare en trött kväll som denna.


Ge mig.

Dagen började med ett möte på Linus skola. Inga konstigheter - allt ok. Skönt. Förövrigt är jag lite orolig över Linus just nu (läs: idag) för ja det skiftar verkligen från dag till dag eller nästan från timme till timme nuförtiden. En känslig kille har han alltid varit och den här förpuberteten är inte helt enkel. Min fining

Jobbat har jag också gjort idag. Alice fick dock skippa Vintergatan ännu en dag (det här börjar bli en löjlig följetång) hon var galet trött efter en mycket vaken kväll/natt och det gick helt enkelt inte att väcka henne imorse. Dessutom har hon förmodligen dragit på sig en ögoninflammation också. Som om inte det här jäkla hostandet och snorandet i veckor nu vore tillräckligt. Ge mig en fungerande vardag tack.

Eller nej, idag hämtade jag ju mina julgardiner som kom med posten. Så nöjd. Alltså jag har en förmåga att längta efter jul året om. Gardinerna gjorde inte längtan mindre precis  och imorgon blir det Blossa riktig-glögg. Ge mig jul tack.

Fast så råkade jag ju surfa bland resebolagens sommarutbud och genast sköljde längtan efter sol, värme och en riktig sommar över mig. Så snälla ge mig Spanien tack.

Btw. Man ska följa sitt hjärta, gör man det så känns det bra. Jag gjorde det.


En fin start på veckan

Älskar lediga dagar som den här :) Alice vaknade (nej det gjorde hon inte, jag väckte henne!)  kl 10 i morse! Då hade hon sovit sedan 19.15 igårkväll. Vi snackar trött här ja. Efter en väldigt sen frulle bagav vi oss till badhuset. Mattias har också varit ledig idag så vi fick tid tillsammans :) Lovely! Efter bad och lunch var det dax för Alice gympa, behöver jag nämna att hon varit på solskenshumör hela dagen? Inte undra på det, utsövd till max. Ikväll har jag och Mattias varit och tränat tillsammans. Pia och Peter gjorde oss sällskap och vi fick karlarna att testa på cirkelgym. Kan garantera att Mattias numera vet varför jag brukar vara helt slut i soffan efter ett sådant pass. Han gillade träningsformen skarpt iaf, kul jag älskar ju att göra saker tillsammans med honom. Får se vad han säger imorgon när armarna värker ;)

Imorgon är det jobb igen. På torsdag ska det stora beslutet vara tagit.


Julgardiner

Jag älskar ju julen och ja jag längtar verkligen efter att få sätta igång. Inte med julstress utan julmys då såklart. Igår beställde jag nya julgardiner till köket. Ellos hade ett bra erbjudande där man fick 40% på valfri vara och sen 30% på resten av beställningen. Det ska bli en vit jul på Engelska vägen i år så valet var enkelt. I´m in love:


Update

Dax att uppdatera lite här kanske?

Torsdag: Jag jobbade hela dagen lång. På kvällen hade vi kundkväll på Vincent och det blev succé minst sagt. Det var verkligen fullt av folk i butiken. Kul attans.

Fredag: Vi tog bilen och stack till Karlshamn. Mattias, Lucas, Linus, Alice och jag. Ett besök på Kreativum var efterfrågat av grabbarna och fredagen passade bra till detta. Både jag och M blev positivt överraskade av Kreativum som var väl värt ett besök. Alla barnen roade sig kunglgt dagen lång. Anette, Märta, Ulrika och Alize var också på Kreativum så vi hade trevligt sällskap också :) På kvällen var Linus på halloweenfest medan vi andra softade framför Idol.

Lördag: Efter lite röjning på förmiddagen stack vi och handlade. På kvällen snackade jag med storasis och de hade inget för sig så de kikade hitom en sväng. Trevligt.

Å så var det söndag igen. Alice är just nu hos sin dagiskompis Lovisa och leker. Känns ju galet att vår flicka är så stor att hon leker med kompisar på egen hand. Här hemma är det lugna gatan, lite tvätt och annat ska hanteras men förövrigt tillåter vi oss att ha en redig slappesöndag. Carro och Leon var sugna på lek och fika så snart får vi besök och det gillas :)


 


Glass

Rivstartade dagen med ett cirkelgympass på Friskis. Jag som knappt fixar att träna på förmiddagar tyckte den här träningsformen funkade utmärkt. Toppen :) Jobb stod på schemat idag och efter det hämtade jag Alice hos hennes farmor. Ikväll har det bara varit jag och hon hemma så Alice fick välja kvällens middag. Mc´d stod visst överst på önskelistan. Inte mig emot, för hur kul är det att laga middag till oss två? Alice hävdade dock att hon inte alls behövde mat utan att alla hennes hål i magen behövde fyllas med glass :) Söte ♥




Klart Liten ska ha glass!

Nähäpp snart blir det sängen för min del. Har en lång dag på jobb framför mig. Imorgon är det ju kundkväll på Vincent och jag lovar er massor av fina erbjudande! Missa inte.


November

Hej november. Hej vardag. Eller nej kanske inte riktigt - barnen har ju skollov. Men jag ska iaf jobba. Två dagars träning på Friskis känns i benen idag. Härligt. Får se om orken räcker till åt ännu ett pass ikväll. Känner mig ibland stressad över att få till det här med träningen, jag vet att möjligheterna försvinner både onsdag och torsdag den här veckan. Aja jag ligger ju inte på latsidan precis och det år jag bra av. Friskis gör mig glad :)

Nu är det dax att förbereda sig inför jobb. Jag och M överlappar varandra idag, Alice är fortfarande småkrasslig. Grön i näsan och hostig attans, särskilt på förmiddagarna då hon ju legat ner hela natten. Ingen förskola för henne idag alltså.

Önskar er en fin dag




RSS 2.0