<3

Ikväll är jag fylld av kärlek. Älskar vårt adventsfina hem. Älskar att skratta och ha kul på jobb, älskar berömmet från dagens tandläkarbesök. Älskar att komma hem efter en regnig promenad från jobb och lyssna till Linus plinkande på gitarren. Älskar lugnet vid middagen, att äldsta sonen är kär, att Liten står på golvet i vardagsrummet och sjunger om dansande pepparkakor. Älskar min man som på pricken vet vilket choklad han ska köpa hem till fredagsmyset. Att kollegan på gårdagens afterwork uppriktigt menade det hon sa om hur hon ser på att arbeta tillsammans med mig. Frisk, välmående, tacksam. Förjävla fint liv. Lycklig fredag. 



Ny vecka igång

Jobbat och slutat tidigt. Efter att jag hämtat Alicen körde vi hem och käkade mellis. När Mattias som vilat inför nattens jobb vaknat körde vi en sväng till ÖB och Maxi, jag var tvungen att fixa lite ljus och annat inför advent. Jag längtar till vi har adventsfint men jag väntar lite till innan stjärnor och annat får komma upp. Mest av allt längtar jag efter den vita amaryllisen och den ljuvliga hyacintdoften, jag älskar verkligen de blommorna, Nu landade jag ganska nyss framför datorn efter en sen men välbehövlig löprunda. 
 
Dax att hoppa i duschen, imorgon blir det en tidigare morgon än vanligt. Det är nämligen dax för den årliga julupplevelsen på Vintergatan. Sista gången vi är med om den, känns lite vemodigt och väldigt galet. Tänk att Alicen går sitt allra sista år i förskolan. Jag kan inte för mitt liv fatta det. Nu verkar det också vara klart att det blir Hammarskola för Toss till hösten. Fram tills nu har Hammarslund tillhört Parkskolan, men i höst ser det ut att bli ändring på det. Aja - en sak i taget. Nu tar vi advent och jul först.
 
 
 
 

Helgen..

...har varit hur fin som helst. Igår hade vi besök av Anette och Patrik, Ulrika och Björn och såklart deras tjejer. Längesen jag skrattade så, jisses det blev riktigt partaj och vi hade så grymt roligt. Alice, Märta och Alize roade sig också. De lekte och lekte, så himla kul att tjejerna är i exakt samma ålder och att de har kul ihop. 
 
Idag var det simskola och det är faktiskt galet som Alicen är i vattnet. Nu simmar hon riktigt och idag dök hon från startpallen :) Efter simmet fikade vi på Lu Café, har aldrig varit där tidigare men kommer garanterat att gå dit igen. Trevligt ställe. Efter det mötte vi upp Carro och Leon utanför kosmorama. Vi gick på bio och såg filmen Turbo. Helt ok tyckte jag och kidsen verkade gilla den. Naturligtvis var de inte nöjda med att bara gå på bio tillsammans utan de skulle såklart leka också. Kaffe bjöds det på hemma hos Bästa och därmed fick två nöjda barn leka en stund med :)
 
Ikväll kom Lilliz hem efter en vecka hos Anders, Lucas kommer imorgon. Han är himla mycket med Emma nuförtiden, men nu vill vi minsann att han håller sig hemma lite i veckan här. Nu ikväll kikade mamma och Bojje inom en sväng och vi käkade lite kvällsmat tillsammans. Tjuvstartade lite med julmaten minsann :) Mums!
 
Nu sängen och ladda inför en ny jobbevecka. Inte bara jobb som står på schemat en sån här vecka, lite adventsfix och andra trevligheter ska också hinnas med. Advent ja- galet att vi är där redan. Jag undrar fortfarande var hösten tog vägen?! 
 








2013-11-22

Fredag och ännu en kort dag på jobb. Sen direkt till friskis för ett pass i gymet. Efter det blev det en eftermiddag och kväll tillsammans med Carro och Leon. Barnen har lekt järnet och jisses så Alice har längtat efter lillbus. Middagen intogs på Max, fast barnen envisades med att de skulle ha  Mc´d-mat så de fick ha med varsin Happy meal till Max :) Aja det funkade det också :) Ikväll kollade vi på Idol och det kunde jag varit utan. Drygt. Tur vi hade fint sällskap iaf <3
Ikväll är Mattias på julbord och Alicen har däckat i soffan. Själv ska jag snart krypa ner, imorgonförmiddag väntar cirkelgym/spin och sen vankas em lördagkväll med vänner.
 
 
 

En vanlig torsdag

Torsdagar är en av veckans bästa dagar. Nära till helgen och jag slutar kl ett. Inte för att jag inte trivs på mitt jobb, för det gör jag, men det är ändå skönt att komma hem med nära-helgen-känslan tidigt en torsdag.Idag hade jag tänkt städa när jag kom hem, men hoppade det. Orkade bara inte, efter en snabb dammsugning så ägnade jag mig åt Alicen istället. Nästa helg är det advent och det blir till att rengöra rejält då ändå. Man dör väl inte av att missa en veckostäd heller?!
 
I eftermiddags var Alice på gympa och jag passade på att sticka bort till Posten för att hämta ut hennes julklappar. Tyar inte ge mig in i julshoppingruschen i år. Klick-klick på datorn så var det fixat. Klart vi ska på julkskyltning och strosa i stan, men med klapparna fixade blir det mest för mysfaktorns skull :) Grabbsens klappar är också så gott som fixade. Jag har bokat en helg med hotell i Karlstad i början av Mars och äntligen ska killarna få se Färjestad på hemmaplan. Om det kommer bli succé, jag gissar på att det här klassar alla julklappar hittills ;)
 
Ikväll blev det spinning. Jäklar vad gött det är. Jag börjar tidigt på torsdagar och är ofta helt slut när jag kommer till spinningen klockan sju, men ändå hittar man den där energin nånstans. Nu är den dock slut - soffan hägrar en kort stund.
 
 

Hej det var längesen

Jag har tänkpå det ibland, Att jag borde hålla den här bloggen vid liv. Jag älskar att kunna backa tillbaka, läsa och se bilder från då. Minnas. Jag vet egentligen inte varför jag slutade skriva här. Kanske var det min havererade dator som fick mig logga ut för alltid. 
 
Jag har också tänkt på vad jag skulle skriva vid ett eventuellt inlogg här igen. Vi får se. Jag startar med en summering av månaderna som passerat. Just för att jag ska kunna gå tillbaka så känns det värdefullt. Jag börjar där jag avslutade, nånstans i mitten av juli.
 
Senare halvan av juli:
Husvagnsfärd mot östkusten. Vi åkte förbi Västervik och landade på en liten halvö som heter Tättö. Åh jisses, paradiset på jorden? Med havet som granne runt om husvagnen njöt vi av dessa underbara högsommardagar. Vi badade och spenderade tid vid stranden varje dag. Vi grillade (mycket färsk fisk som vi köpte i den lilla fiskvagnen vid affären) och åt ljuvligt varje kväll. Det blev några varma löprundor och en hel del goda drinkar. Vi hade det så jäkla härligt. Bästa minnet för Alice var nog när vi hyrde en liten båt och gav oss iväg en eftermiddag med fikakorg och badkläder. Vi stannade vid en liten öde ö och åt vår matsäck. Vi skrattar fortfarande gott åt minnet av att Alice blev bajsnödig just där, fick sätta sig i det fria och att vi efteråt döpte vår ö till bajs-ön. En helt underbar vecka i vårt vackra sverige. På hemvägen stannade vi till i Vimmerby och gick på ALV. Tyvärr drabbades Alice av hög feber och det besöket bev inte alls vad vi tänkt. Resten av juli spenderades mycket vid hav och pool. Vi hade en fantastiskt fin sommarmånad. Uterummet blev så gott som klart och det användes dagligen.
 
Augusti:
Fortfarande underbart sommarväder. Vi var en hel del vid havet och grabbarna uppskattade mest turerna till sandhålan vid Furuboda. Lucas fyllde 16 år den 10/8 och hans födelsedag firade vi här hemma med mormor och Bojje och kräftskiva. En mycket fin dag och trevlig kväll. Den 11:e hade vi sen kalas här hemma tillsammans med Rebecca som firade sin 19-årsdag. Det bjöds på smörgåstårta och fika. Dagen efter började jag jobba på min nya avdelning Kuben. Trots att vi hade många inskolningar från början så trivdes jag toppen direkt. Särskilt min kollega Pim och jag passade varandra perfekt. Kul att gå till jobbet, kul med nya utmaningar. Skolan startade och Lucas började gymnasiet. Barn o fritidsprogrammet på Wendes. Redan andra dagen gick mobilen varm och när vi var ute och gick en kvällsrunda pratades det mycket om en viss Emma. Någon vecka senare var de ett par och sedan dess har det varit himla mycket Emma :) Linus började i sjuan och han var riktigt glad i början av terminen att skolan äntligen kommit igång. Den 25/8 fyllde jag år och Mattias överraskade mig rejält med en ny dator (som jag suktat efter länge).  På min födelsedag var vi först på dop hos Svante och sen var jag och Mattias i Malmö och gick på Emporia. Alice var hos farmor och jag och Mattias njöt av god mat och en mysig dag. 
 
September:
Vi firade fyrårig bröllopsdag och hade faktiskt inte riktigt bestämt vad vi skulle göra. Vi kopplade på husvagnen och hamnade återigen i Vimmerby. Denna gången var Alicen frisk och vi hade två ljuvliga dagar på Astrid Lingrens värld. Bästa stället- måste dit igen. I september var Lucas på sin första praktik och han var på mitt jobb (grannavdelningen), det gick lysande. Linus väljer allt som oftast att åka till Fjälkinge där han har de flesta av sina vänner. Sommarvärmen höll i sig långt ut i september och vi var en dag i Lerjevallen och barnen badade faktiskt. En fin månad som avslutades med en sjudundrande tjejfest med mammorna hemma hos Anette och sen utgång i stan. Längesen jag hade så galet roligt!
 
Oktober:
Vi åkte på Pyssling-konferens i Stockholm med jobb. Jag var galet stolt efter att jag (med bara lite tårar, massa ångest och tröst av Pim) klarat flygresan dit. Efter en hel dag med bra föreläsningar och after work hamnade vi på kvällen på en större pub där vi käkade middag. Vi hade bestämt oss för att gå hem tidigt och det löftet höll de flesta men inte jag och Pim. Fy faen vad kul vi hade. Vi dansade och roade oss kungligt till tidig morgon. Sådär vid halv fem klev jag in i mitt hotellrum :) Tja jag som trodde man var för gammal för sånt här. Dagen efter var jag rätt schleden men efter hemkomst från storstan tyade jag iaf åka ut till systerstor för att fira Carros födelsedag.
Den 26/10 var det tio år sedan jag och Mattias träffades, vi firade med att boka en övernattning på Ystad saltsjöbad till veckan efter. Den 30/10 var det äntligen dax för att se Winnerbäck i arenan. Magiskt. Älskade Lasse vilken musik du gör. En av årets absoluta höjdpunkter. Jag och Mattias var där med Carro, Johan och Rebecca. Egentligen hade vi sittplats men vi tjejer hamnade såklart längst fram vid scenen. 
I oktober var jag med Lucas på hans första utvecklingssamtal på gymnasiet. Vilka ord jag fick höra om min son. Vilken resa han gjort. Stolt och lycklig. Inte för det han presterat, utan för den han är.
 
Första halvan av november:
Jag och Mattias firade våra tio år med att spenderade ett magiskt dygn på Ystad saltsjöbad. Vi njöt i deras SPA, åt en trerätters i restaurangen, gymmade, var tillsammans. Helt ljuvligt och vi är fast beslutna om att åka dit igen. Det var höstlov och jag tog några dagars ledigt för att vara tillsammans med barnen. Blev mest med Alice eftersom Linus var med kompisar, stack till Ullared och lanade. Lucas var hos Emma en del, men de var här en hel del också. Alice bjöd in sina tjejkompisar på en lyckad halloweenfest och det är hon fast besluten att göra om :) Vi hade skattjakt med läskigheter och bjöd på läskiga godsaker. 
I början av månaden hade vi också en landskapsresa med Pia och Peter och den här gången hamnade vi i Gästrikland. Vi eldade upp Gävlebocken, lagade Gästrikslands landskapsrätt och hade en fantastisk dag/kväll med massor av skratt i vanlig ordning. November har också inneburit en hel del innebandy och vi har mest hängt på Linus för att kolla på hans matcher, Galet nervöst att ha sin son i målet, förra helgen fick han faktiskt sitta på bänken i J18-laget och det är stort för en 13-åring minsann :) 
 
 Säkert ingen ordning och reda, men lite bilder iaf:
 
 

RSS 2.0