Valborg

Valborg och det ska firas med grill och brasa, som alltid. Älskling håller på att förbereda maten och själv skulle jag egentligen gjort annat än suttit här :) Vi har precis kommit hem från babysim och lite ärenden i stan. Bl.a. anlände första Conversen (till Alicen) idag och de fick vi såklart hämta. Älskar! Valde (efter många om och men) vita till  henne, eftersom jag tycker det är vrååålsnyggt. Nu ska jag snart klicka hem ett par vita till mig också. Har i andra färger, men nu villl jag ha vitt :) Kvällen ska firas här hemma med liten Leon och hans familj. Jag trodde vi skulle bli många, men våra grabbar ska visst på olika håll så det ser ut som om vi bara blir fyra vuxna och två bebbar (ja aice är bebbe). Lite mys det också :)

Önskar er alla en skön och mysig valborg.

Solig onsdag

Jaha så var det då Alicens tur att ha en dålig natt. Pip, gnäll och välling mitt i natten. Det är vi inte vana vid längre och det känns idag. Tog iaf en tur till ÖF i förmiddags. Lek, bus, sång, fika och dålig nattsömn  tog slut på Alice väldigt fort och vi fick ge upp långt innan det var slut för dagen. Det var bara att köra hem och kasta lilla trollet i säng. Nu sover hon gott och jag ska fixa lite här hemma. Finns alltid massor att göra. Eftermiddagen ska vi spendera utomhus i den härliga solen :) Linus kommer hem med skolbussen idag (efter en vecka hos sin pappa) ska bli så skööönt att få träffa honom :) Lucas mår betydligt bättre, men han är hemma idag också. Lika bra att få återhämta sig ordentligt.

Ha en skön dag!


Och här är lite till (som är skyddat med lösenord).


Falsk krupp

Haft en finfin dag idag :) Natten till idag var däremot inget vidare. Lucas blev kass som tusan (falsk krupp) och har både hostat och haft svårt med andningen. Var många år sedan han senast var så kass, men som liten hade han ofta falsk krupp (trodde det var över nu, men tydligen kan man få det även som vuxen!) och mååånga nätter har vi knallat ut för det skulle lätta. Så gjorde vi även inatt. Vi satt på altanen han och jag och efter en stund kändes det bättre. Sen blev det till att sova halvsittandes med öppet fönster för hans del. Imorse körde vi till VC och fick lite medicin utskrivet, så inatt ska han nog få sova gott :) Efter läkarbesöket tog vi oss till stan. Blev ett par jeans till Lucas och en zipjacka (wct, adidas-som jag själv skulle vilja sno av honom:)) Sen köpte vi fika med oss till Tivoliparken och spenderade eftermiddagen där med mina kära mammavänner :) Så härligt!

Nu har vi precis kommit hem efter en cykeltur (till Alice stora glädje) och Alicen ska ta ett välbehövligt bad. Kvällen ska sen spenderas i soffan med allra bäst sällskapet, min älskade M ♥

27 april

Måndag igen och ännu en helg är över. Känns som om tiden går fort och jag börjar så smått fundera framåt på jobb och annast som komma skall. Ser verkligen fram emot att jobba i sommar. Komma hemifrån lite, träffa nya människor och kanske kanske hitta det jag vill syssla med i framtiden. Vi får se.

Helgen har varit ett bergodalbaneåk i högsta fart. Nog om det. Mycket tid har spenderats utomhus iaf. I den härliga vårsolen. Älskar! I fredags hade vi en jättetrevlig kväll med J å C. Vi käkade tillsammans och som vanligtvar det lugnt, avslappnat och bara riktigt trevligt. Alice skiner upp och tycker det är så kul att träffa kusinerna. Även jag trivs fantastiskt bra med den familjen som sällskap.  I lördags var det konfirmation för storebrors yngsta grabb. Det var också trevligt. Igår var jag och tittade på mina älskade grabbs när de spelade innebandyturnering i Lund. Mina föräldrar hängde med och ahhh vad det var skönt att få träffa Linus (som bor hos sin pappa varannan vecka nu). Längtar till onsdag när han kommer hem.

Nu snart dax för babysång och innan dess ska en maskin med tvätt hängas upp.




En stund på stan

Jag och Alice latade oss lite genom att ta bussen till stan istället för att gå till stan, sen var tanken att vi skulle promenixat hem men inte heller det blev av. Istället var vi inne på Vincent och på något sätt slutade det med att jag tog C´s bil hem och att de kommer till oss senare ikväll :) Kul!  Inne på Vincent blev det nya fina skor til Alicen :) Hon hade dem i babymodell i fjol (hennes första skor) och jag tycker de är sååå fina! Solhatt blev det dock ingen tyvärr :(  Vill ha en enfärgad och PO.P har inte fått in sina ännu, lite dåligt faktiskt. På HM hade de med tryck och rosa volanger och det är inte min smak precis så det blev ingen alls. Men glass blev det :) Mmmmm ljuvligt och nästintill nödvändigt med mjukglass i detta vädret. Alice fick smaka men var inte så sugen. Hon vill verkligen inte äta någonting nuförtiden! Jag menar äter man inte ens glass kan man ju inte känna sig helt ok ellerhur?! Nu sover hon faktiskt igen. Lite sent, men jag vet att hon kommer vara trött ikväll iaf, dessutom får hon ju kusinbesök och då är det roligare om man har lite ork.



(Bild lånad från Vincent)

Trevlig helg

Fredag och Alice är fortfarande trött och hängig. Nu sover hon igen, inte likt henne att vilja vila och sova såhär. Idag petade hon i sig lite frukost iaf. Gröt och macka och en himla massa kladd blir det när man äter själv :) Men huvudsaken är ju att hon äter. Vi har inga större planer för dagen idag. När Alicen vaknat tror jag vi tar en promenad till stan, ska byta ett par brallor till Max och sen skulle jag vilja hitta en solhatt till Alice.  Vädret gör jag att man bara vill UT!!

Förövrigt hoppas jag på en underbar helg tillsammans med min älskade.






Lite bajskaos

Nej Alicen är då rakt inte som hon brukar. Nu sover hon igen och detta trots att hon sovit 12 timmar i natt och två timmar i förmiddags. Badat har vi gjort iaf och det satte spår med råge minsann. Alice lyckades idag med konststycket att bajsa i vattnet. Badbyxorna, som är gjorda för att klara av bajs höll definitivt inte tätt och vattnet blev rejält äckligt. Så återigen har lilla stjärnan ställt till med bajskaos :) Det har hänt några gånger sedan hon föddes. Ingen fara trodde J som håller i simmet, det är fixat på en liten stund med Tivolibadets hypermoderna reningsanläggning... Näää inte riktigt. Chock-klorering av bassängen och åtta timmars avstängning för rengöring löd domen. Alltså fick hela eftermiddagens verksamhet ställas in, både babysim och annat (bra jobbat Alicen :S) och  ska ni bada på tivolibadet ikväll så är varmvattenbassängen stängd, så ni vet.  Det har Alice sett till.

Nåja de speciella badbyxorna var inköpta av J och det känns ju faktiskt ganska bra nu i efterhand.




Inte sig lik

Nä Alicen är inte sig lik. Jisses vad hon gnäller ocgh piper, börjar ana att det är något som inte stämmer. Har kollat tempen, men nej ingen feber. Tryckt på örronen, men ingen reaktion. Däremot har hon ju ständigt krångel med magen. Idag vaknade hon halv åtta och började gnälla direkt. Inte likt henne alls, hon brukar vara på topphumör när hon sovit tolv timmar i ett svep. Redan kl nio ville hon sen sova igen. Hon frågade efter Bovvej och vi hämtade honom i sängen. Alice pekade ner i sängen och sa "dää". Uppenbart att hon ville vila. Nu sover hon gott och om hon är piggare när hon vaknar så är det babysim idag. Annars får det bli det en lugn dag hemma.

Grattis till världens bästa Fredde som fyller år idag :)





Inte för alla

Lösenskyddat

Maaaaammmmma

Idag har vi varit och hälsat på Leon med familj :) Alltid trevligt! Lilliz ville inte åka hem, han ville såklart stanna kvar och spela Wii. God fika och lite bebisgos blev det iaf. Alice var på  gnällhumör. Hon har faktiskt varit det sedan vi lämnade henne och åkte till hbg i fredags. Det har varit mycket maaaaaamma och en hel del gnäll sedan dess. Hon vill gärna vara nära och bli buren. Kanske inte alls beror på att vi åkte ifrån henne i fredags, men själv kopplar jag ihop det med det eftersom gnället kom som ett brev på posten i lördags.

Nu ska jag vila lite. Ont i magen och riktigt trött.

K R A M

Bläää-dag

Mår inget vidare idag. Ont som f-n i magen. Så är det utvecklingssamtal med Lucas i em och jag får ha Alicen med mig. Inte sååå smidigt :/ men men det löser sig väl. Ikväll tänker jag inte göra ett skit. Ligga på soffan och tycka synd om mig själv kanske?!

Bläääää!!

Effektiv

Ja jäklar idag har det gått i hundranittio! vet inte var jag fick energi ifrån men innan frukost hade jag och Alice hunnit med att städa större delen av huset, duschat blommor och tvättat tre maskiner tvätt! Femte maskinen snurrar nu och ska snart hängas ut :) Efter det unnade vi oss en smaskig frukost med fil och varma jordgubbar (favoritfrulle för tillfället). Alice hade såklart druckit välling innan och var inte så hungrig, men lite ägg slinker altid ner :)

Efter vår ruschiga morgon gick vi ut i trädgåden en stund. Alice gungade och sen roade hon sig en lång stund med en flaska såpbubblor :) Spana in det här! (lösenskyddat).

Nu sover stjärna och jag ska göra mig klar för avfärd till babysång. Får bli lite sena dit idag, då jag vill att Alicen ska få sova ut ordentligt. Väcker man henne så får man minsann igen det senare i em ;)

Söndag

Inte bara bloggtorka utan även bergodalbana AB råder i livet förtillfället. Ena sekunden är allt på topp och nästa sekund går tankarna till annat. Kan iaf (återigen) konstatera att den mest underbara men samtidigt det absolut svåraste uppgift man kan åta sig här i livet är att vara förälder.

Fredagen var underbar. Jag och älsklingn hade en fin dag i Helsingborg. Blev en hel del kläder till barnen, men också en massa mys för bara oss. Älskar min M av hela mitt hjärta. Oändligt tacksam över att det är VI.

Igår var kvällen egentligen vigd åt tjejfest. Bestämde mig dock ganska sent för att inte åka dit. Jag var allt annat än upplagd för fest och partaj och kände till slut att jag faktiskt inte alls ville vara med. Kände mig ganska taskig när jag gjort mitt val, men jisses vad det är skönt att man faktiskt har rätt att välja/välja bort. Gårdagen fick en bedrövlig start och den händelsen gjorde min dag till vad den blev.
 
Idag har jag varit och tittat på fotboll. Linus har tillbringat natten på träningsläger och idag avslutades det hela med match :) Matchen vanns ganska stort och även Lilliz fick göra mål :)





Fint besök och lite film :)

Idag fick vi besök av finaste Leon med familj. Alldeles för längsedan vi träffades, hur kul som helst ju. Leon växer och växer och jag har nog aldrig upplevt en bebis som förändras så oerhört från gång till gång när man ser honom :) Även om det är ett tag sedan jag träffade honom senast så ser jag ju honom nästan varje eller åtminstone varannan vecka iaf. Jisses vad stor han blivit, men åhh så gosig!! Längtar redan efter att få träffa honom igen :) Alicen tyckte det var sådär kul när jag myste Leon. Liiite avis minsann min sötmaja :) Till middag slog vi alla till med Mc´d idag - ja det var väääldigt längesen och är faktiskt ganska sällsynt i det här huset. Vi brukar hålla oss till vår veckomatsedel. 

Imorgon blir det en hel dag utan barn. Lite ångest för det nu, men det kommer nog gå bra. Jag och älsklingen ska till Helsingborg (och ev Helsingör) för lite egentid tillsammans och för lite shopping på Väla bl.a. Farmor och mormor ska dela ansvaret för Alicen. Intalar mig själv att det kommer att gå hur bra som helst. Tror (eller vet) att det är jag som har mest problem med att lämna henne hemma, för hennes del blir det nog hur smärtfritt som helst. På eftermiddagen kommer ju dessutom storebrödrarna hem och det är ju hur tryggt som helst :)

Nä nu ska jag snart krypa ner, blir en lång dag imorgon. Men först lite film (för er som har lösen, eller vill ha - kommentera!) på Alicen som fullkomligt älskar att spexa med sina storebrödrar! TOKMAJA!!

Tack Carro å Lius för hjälpen med att fixa till filmen!






Simmat

Torsdag och simdax, men innan dess var jag och älsklingen och kollade efter diskmaskin. En djungel det där och dessutom är det tråkigt att köpa, men ack så nödvändigt. Inget bra babysim för Alice idag som var alldeles för trött redan när vi kom dit. Efter simmet fikade vi med U å A och sen skulle vi badat en stund till i lilla bassängen. Vi gav dock upp väldigt fort. Alicen fick ont i magen och gallskrek en lång stund. In i duschen, spolade av min tös lite snabbt, på med kläder och ut från badet. Väl ute så kunde vi inte ta oss hem direkt eftersom älsklingen var på tippen med en massa skräp. Bar Alice upp till busshållsplatsen och tänka sig för en gångs skull hade vi lite tur, bussen kom efter ett par minuter och tog oss hem :) Alice tycker om att åka buss, hon tittar ut geonom fönstret och pekar och pratar en massa. Vi såg en liten "Bovvej", flera "gycka" (cyklar) och en massa "mmmmm" (bilar) :)

När vi kom hem igen fullkomligt däckade Alice i sin säng. Hon tog sin egen Bovvej och somnade stört med honom över ansiktet :)





En dag hemifrån

Idag stod det nästan jobb på mitt schema. Hjälpt mamsen å Borre med en städning och även om inte städa är det roligaste som finns så hade vi en trevlig dag :) Alice har fått umgås med pappa hela dagen, vilket hon förmodligen valt att göra oftare om inte jag snott åt mig alla föräldradagarna :P Nä så illa är det inte, men det ligger kanske liiite i det :) Nu har vi precis ätit middag och Alice har tagit ett välbehövligt bad. Jisses vad tråkig hon är med mat. Äter nästan ingenting av det som serveras. Potatis, kött, fisk - ja det mesta ratas. Pasta, ägg, korv och pannkaka är ungefär det som slinker ner :/ idag fick vi byta ut middagen till gårdagens lunch (pannkaka) som fanns kvar i kylen. Hon måsteju äta nåt! Eller vad göra?!  Undra hur det ska bli när hon börjar på dagis?!

Nu ska jag hjälpa Lilliz med läxan. Lucas och Alice tittar på Pippi :)





Vardag

Hej och hå så var det vardag och tyst i huset igen. Bara jag och Alicen hemma idag och vi unnade oss en lugn skön morgon. Tog ett bad tillsammans innan frukost och efter frulle blev det till att gå ut direkt. Alice ville åka cykel redan när hon vaknade, men just idag fanns det annat att prioritera :) Vi har hållt oss i trädgården, tvättat en hel del (fjärde maskinen som snurrar nu), gungat och blåst såpbubblor. Nu sover min stjärna och jag väntar på systerstor som är kaffesugen. Ska bli trevligt med lite sällskap :)





Inte för alla

Lösenord


Påskhelgen

Haft en fin påskhelg med härlig ledighet tillsammans med älsklingen. Påskafton spenderade vi hos mellansyster med familj. God mat och trevligt sällskap, precis som det ska vara :) Vi traggade, spelade spel och hade det hur bra som helst. Tack för det! Igår var vi bara leeediga. Visst hade vi kunnat hitta en massa måsten (utan att leta) men ibland vill man bara vara. Vi körde hem till J, C, E och E och hälsade på. Blev en mysig eftermiddag med fika, promenad och senare på kvällen grillade vi. Alicen trivdes hur bra som helst tillsammans med kusinerna.


Idag tog vi cyklarna och trampade till farmor :) Blev en snabbfika där innan vi var tvungna att bege oss hem igen. Vi skulle ju till mina föräldrar på middag i em. Mamsen hade som vanligt lagat jättegott. Förrätt och middag :) Mumsa! Mammas mat är aldrig fel :) På vägen hem hämtade vi Lucas och Linus. Känns som om det var en evighet sedan de var hemma. Imorgon är det då skola och vardag igen. Härligt med lov - men samtidigt är det faktiskt skönt när man är tillbaks i det vanliga igen.





Påskafton

Påskafton och en lugn ledig dag. Tog cyklarna och trampade oss till stan vid middagstid. Blev en snabbrunda bara (inte lätt att gå i stan när man inte har vagnen med) och sen tog vi oss ner till tivoliparken. F-n som där såg ut rent ut sagt, så nedskräpat och äckligt att man knappast vill vistas där :( Nåja Alice var nöjd med att få gunga och gräva en stund innan vi cyklade hem igen. Självklart orkade inte lillskrutta hålla sig vaken hela vägen hem utan sov några minuter på cyklen :( Så var det med den middagsvilan. Det går aldrig att lyfta över henne till sängen om hon somnar typ i bilen, vagnen eller så - hon vaknar direkt och vägrar somna om. Så vi får väl se hur rolig hon är ikväll nu då.

Ikväll ska det firas påsk hemma hos mellansyster med familj :) Ska bli trevligt! De har även besök från Norrköping och det är ju inte ofta man träffar F å E nuförtiden, men ikväll så :)

Snart dax att svita om!




Lugn kväll

Idag skjutsades grabbarna till sin pappa och tempot drogs ner en hel del. Missförstå mig inte, jag älskar mina kids, men en veckas ledighet ökar på tempot rejält här hemma. Visst är det skönt att vara lediga tillsammans, samtidigt blir det många måsten som ska fixas med mat, disk och annat :) Ikväll ska vi därför bara ta det lugnt. Idag har vi däremot fått lite gjort. Varit hos mina föräldrar en snabb runda, där var även moster och kusinen minsann :) När vi kom hem igen blev det några maskiner tvätt, städning och tvätt av bilen och lite allmän röjning. Nu har Alicen precis tagit ett välbehövligt bad efter ännu en utedag och  jag ska gå och hänga upp den sista maskinen tvätt :)

Sen är det fredagsmys!

Trevlig helg



Skattjakt

Blev en riktig skattjakt av påskäggsletandet här hemma. Grabbarna fick leta ledtrådar som ledde dem runt omkring, in i skogen, ner mot sjön och till slut var de tillbaks i trädgården där äggen var gömda :) Uppskattat! Känns faktiskt helt ok att de ska fira med sin pappa i helgen, de har ju haft en hel veckas påsklov nu och vi har varit tillsammans mycket. Själv tycker jag att det ska bli mysigt med en lång helg och att älskling är hemma lite extra mycket.
 
Idag ringde de från barnkliniken och jag fick lite tider för introduktion och annat i sommar. Hon kunde även säga när jag går på mitt schema och eftersom jag kan nattschemat så kunde jag ju sedan själv räkna ut hur sommaren ser ut. Blir kanon tror jag :) Man är ledig väldigt mycket när man jobbar nätter. Jag är dessutom ledig midsommarhelgen och det är faktiskt ganska skönt med tanke på att det är min tur att fira med grabbsen. Nåja nu är det påsk och vi kan ju ta en sak i taget :)


Nu ska jag återigen uppleva gårdagens underbara SM-guld genom det här klippet på älskade Färjestads hemsida :)






 


Glad Påsk

Lite påskfirande får det bli idag hemma hos oss eftersom mina grabbs åker till sin pappa imorgon. Nu har vi precis ätit påskmat (eller julmat, vad är skillnaden?!). Påskäggen är fixade och nu ska jag, älsklingen och Alicen snart ge oss ut och gömma dem :) Ska bli skönt med en promenad, har faktiskt inte hunnit vara ute idag - sömntutan ställde liksom till det med sitt sovande ;)




Sömntutan!

Vilken morgon! Alice vakande sju, fick välling men verkade inte vilja gå upp. Hon var fortfarande trött så vi låg kvar och myste. Efter en stund somnade hon minsann om igen och vaknade inte förrän nu 10.40!! Igår var hon gnällig och tjurig mest hela dagen så antagligen var hon rejält trött. Hoppas det blir en bra dag nu då, snacka om att sova ut :)

Nu ska vi fixa frukost ;)

SM-GUUUUUUULD!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!SM-GULD SM-GULD SM-GULD SM-GULD SM-GULD!!!!!!!!

Helt ärligt, jag såg inte en sekund av slutminuterna, låste in mig på toaletten med huvudet i kudden. Höll på att dö av nervositet, men FY FAN DET GICK VÄGEN!! Å nu är guldet där det hör hemma :) Älska Färjestad!! Älska Jögge, Wallin (vilken gest av honom att lämna över mottagandet av bucklan till Jögge), Gustavsson, Norda, Perra. Älska hela jäkla laget! 12-1 i matcher genom slutspelet, det finns INGA som är så värdiga guldet som Färjestad!!  Å det finns ingen som är så värdig att avsluta hela sin fantastiska karriär med ett guld, som Jörgen Jönsson. Vår älskade Jögge!!

Färjestad svenska mästare 2009!

Inatt sover jag riktigt gott :)







Det finns bara en Jörgen Jönsson!
Blir tomt nu när han lägger av efter en fantastisk karriär.
#21 kung JÖNSSON




Andra perioden..

..och HV har reducerat till 2-1. Fy f-n vad nervöst det här är. I mitt nästa liv ska mitt stora intresse vara att odla pelargonior. Det är väl ungefär den spänning jag klarar av att hantera.

Men va f-n det är ju bara en match...

... det kommer ju flera om det inte går vägen ikväll!

ÄLSKA FÄRJESTAD!

Första perioden..

...och 2-0 till Färjestad. Det ser onekligen bra ut. Men ingenting är klart och jag är dönervös!! Hoppas, hoppas, hoppas!!

HEJA FÄRJESTAD

Inte bytt tema..

..bara bytt färg och uppdaterat lite bilder. Rosa - najst :) men Conversisarna håller jag fast vid ett tag till :)




Åska :/

Fy vilket åskväder imorse. Mig gillar INTE! Nåja vi somnade om iaf både jag och Alicen och det blev minsann sovmorgon till klockan var närmare halv nio. Idag har vi haft en lugn och skön morgon. Tänkte ta på Alice en mysdress imorse men det tänkte inte hon, hon skulle absolut ha sin nya Me&I-klänning. Envisa unge skulle till garderoben och byta ut kläderna jag tagit fram! Ja hon är duktig på att göra sig förstådd åtminstone. Just nu springer hon omkring med borste och sprayflaska (med vatten) och friserar sig förfullt. Knasa!

Idag blir det nog en runda till badhuset med mammor, bebbar och syskon. Sen får det bli ett pass på friskis ikväll och efter det garanterat hockey. Åhhh vad jag hoppas att Färjestad avgör ikväll. Självklart ska guldet hem till Karlstad. Och självklart ska Jönsson få avsluta sin fantastiska karriär med ett SM-guld. Gärna ikväll i LLA.



Fy fan vad bra!!

Ja alltså man ska inte svära, men hur ska man kunna låta bli?! VILKEN MATCH!! Jag vet, jag är galet Färjestad-tokig och kvällens match var något av det mest nervösa jag varit med om. Älskade Färjestad låg under med 0-2 (trodde nästan det va kört då) men så vände de och det blev förlängning. Trodde absolut att det var kört när HV i förlängningen fick straff (!)dömd till sin fördel.. Kung Gustavsson RÄDDAR och efter det vågar jag knappt titta :) Men värgavinst blev det och imorgon, ja imorgon kan faktiskt Färjestad plocka hem guldet till Karlstad igen. Dit där det hör hemma.


Jag hoppas




***En uppdaterad variant av den här bilden ser jag gäääärna imorgon :) ***

Nyklippt

Idag började jag och Lilliz dagen med att åka och klippa oss. Linus blev verkligen jättefin, men nu är han ju tillbaks i läget där man inte får fota honom så tyvärr ingen bild på det då :/ Själv tillät jag bara en yttepytteklippnnig av mitt hår, klippte rejält sist och trivdes inte alls med det så nu fick U minsann knappt nudda med saxen. Lite våriga ljusa slingor blev det iaf och tja det duger väl.

Efter klippning och en liten runda på stan med systerstor så har vi mestadels hållt oss hemma idag. Min älskling har varit ledig och det är underbart med lite tid även mitt i veckan :) Ikväll cyklade vi in till stan, tokungen får ju inte nog av att åka cykel så det fick bli en runda (trots att hon redan varit på en lång runda i förmiddags med sin pappa). Cyklade in till stan då jag tidigare fick sms om att Alicens Me&I-klänning anlänt dit :) Bra det, nu blir hon så fiiin i påsk :)

Nu hockey - och jag hoppas FBK vänder det här!



Vår dag i ord och bilder

Blev en toppendag av det här :) Efter min och grabbarnas goda frulle, skjutsade jag Lucas till en kompis och sen var jag och Alice hos farmor en runda. Vi körde och köpte garn till en tröja till Alice. Alice (host) vill så gärna ha en Pippi-tröja :)  I eftermiddag var jag, Lilliz och Alicen i stan. Hade sedan länge lovat Linus en tur till BR. (Och tack vare BR-besöket fick jag faktiskt ta lite foto på honom idag, annars är det alltid titta-bort eller sätta-handen-för som gäller nu förtiden). Efter BR och lite lunch på Trendie begav vi oss en runda till tivoliparken.

Ikväll var det friskis som gällde och ett riktigt favvopass (tyvärr för sista gången) Nu väntar duschen och sen soffan :)















Måndag och påsklov


Härlig morgon och skönt med påsklov. Har precis kommit hem från en cykeltur med Alicen. Så skönt att komma ut. Grabbarna är också ute, det hoppas studsmatta för fullt nu. Alice började tjata cykla redan när hon vaknade. Gick ut i hallen och pekade på hjälmen, jaja jag hade ju lovat så det var bara att trampa iväg :) Nu har vi färska frallor i köket och snart är kaffet klart. EN härlig start på en fin dag :)

2-1 i matcher till FBK! Vinst i Jönköping, gött det :)


Underbara våren!

Grejat i trädgården, köpt blommor, planterat, hängt upp Alice gunga, gungat, cyklat, grillat...  Njutit!
En underbar dag
.


   

  




och efter en hel dag utomhus, var ett bad nödvändigt :)

Lördag :)

Lördag och underbart väder. Kan det bli bättre?! Idag får det bli ännu en dag utomhus. Lite fixande i trädgården och kanske en cykeltur med Alicen som tjatar "gycka" så fort hon får syn på sin hjälm. Köpte en ny cyklehjälm till henne igår, den hon har sitter precis och med mössa under är det knappt att den funkar. Den nya hjälmen ratades dock direkt :) Hon vet vad hon vill lilla fröken.

Lucas och Linus ska på innebandy. Föreningsavslutning och innebandyturnering hela dagen. Men ikväll kommer de hem och då får det bli grillpremiär minsann.





1-1...

...och jag älskar Färjestad!!




En ny stjärna på vintergatan




Det känns märkligt. Samtidigt som jag verkligen är jätteglad över att det blir så som vi önskat så känns det märkligt. Men det är rätt beslut. Jag vet det. Vi vet det. Vi har diskuterat fram och tillbaka. Långsiktigt är det abslout den allra bästa lösningen. Det kommer bli ovant, jobbigt och roligt på samma gång.

Och det kommer definitivt bli så lite som det bara är möjligt.


 


Är det dax att välja nu? Oro!

Just när Lilliz skulle lägga sig (för andra gången) ikväll kom han på att någon ringt när jag och Alicen var ute och cyklade. Det var från Vintergatan och de hade bett mig att ringa upp. Jaha så nu sitter man ju här helnervös och har ingen aning om vad som väntar. Har Alice fått plats? Får hon inte? Vill vi ha plats om hon får? Vågar vi tacka nej? Måste vi lämna henne 15 timmar/vecka om det nu visar sig att hon får plats?

I den kommunala förskolan ska man nu öka på antalet barn i barngrupperna igen. Sjukt tycker jag (och där har ni en anledning till att jag inte längre vill jobba som förskollärare) jag vet att för stora barngrupper skapar många problem. Förskolan är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har gjort några år där nu och jag vet alldeles för mycket om dess organisation för att välja det till mitt eget barn. Jag är övertygad om att vi bl.a. skapar barn med problem, kanske bokstavsdiagnoser, för att vi trycker in för många knattar på för liten yta och med alldeles för få vuxna. 

På Vintergatan har de idag 12 barn på småbarnsavdelningen och där är fyra pedagoger. Snygga siffror tycker jag :) Vågar man säga nej till det och sen kanske bli tvingad att ta vilken plats som helst på en annan förskola? Kanske sitter jag här och våndas helt i onödan, kön är väldigt lång och kanske är det inte Alices tur ännu.

Imorgon vet vi och då kanske vi måste ta ställning. Ska min lilla flicka börja på dagis till hösten?

Det är ett stort beslut.


Åka cykel!

Cykla är härligt. Att åka cykel är härligt - iaf om man frågar Alice. Det är så härligt att åka cykel så man blir alldeles tokarg när det visar sig att man är framme och faktiskt inte alls ska åka cykel mer. Önskar att jag tagit en bild på Alicen idag i omklädningsrummet på badhuset. Det första hon får syn på i skåpet efter badet är cykelhjälmen. Älskade tokmajan springer runt i bara blöjan med sin hjälm lite snett på huvudet och visar den för alla som vill se. Söte!  Badet var härligt men cykelturen var definitivt dagens höjdpunkt :) När vi kom hem blev hon som sagt tokarg! Hon skulle "gycka" meeeer :) Så efter lite vila fick det bli en runda till. Vi cyklade ner mot Hammar för att möta älsklingen, som kom från jobb. Han lastade över Alicen och cykelsadel till sin cykel och jag fortsatte till friskis. Det behövde jag verkligen idag :)




Torsdag

Igår sov inte Alicen en minut på hela dagen. Somnade halv åtta igårkväll och vaknde klockan tio(!!) idag. Jaja en vällingrunda blev det vid femtiden, men efter en stund somnade hon om och någongång måste man väl sova då. Sen vi ändrade klocken har allt bliivit helt uppåner, hur kan en ynka timme påverka så mycket?!!

Idag blir det till att cykla ill babysimmet. Vill ju inte missa att njuta av det underbara vädret. Men först frukost (!!) till Alicen :)

Ha en fin dag!

1:a april

Gillar inte 1:a april. Är så otroligt lättlurad och är själv urusel på att luras. Idag har jag dock klarat mig (hittills) :) MEN april är VÅR :) I löve!! Har haft en underbar utedag i det fina vädret idag :) Köpte lite sandsaker och begav oss till tivoliparken med U å A. Gissa om min liten Alice uppskattade det då?! Hon älskar att vara ute. Tror att hon skulle kunna sitta kvar och gräva i den där sandlådan tills hon somnar!

Älskar våren! Trodde det skulle kännas lite jobbigt nu när sommaren närmar sig och därmed var ju tanken att min föräldraledighet också skulle gå mot sitt slut. Nu blir det inte så. Jag och Alicen kommer att ha massor av tid tillsammans även till hösten :) Känns bra!

Ikväll börjar SM-finalen :) FBK mot HV. Jag ser gärna att Färjestad kör över HV med buller å bång. Det är ett riktigt ful-lag. Blööörk! Heja värgarna!!






RSS 2.0