Julen 2012

Dagarna går och fast att man mest är ledig så går det i ett. På ett härligt sätt. Liten uppdatering då.
 
Julaftonsmorgon: Började på ett annorlunda sätt då jag och pojkarna körde ut till Anders för att fika tillsammans. Jag och A hade tillsammans köpt varsin iPhone till grabbsen och vi ville överlämna klapparna tillsammans. Skönt att vi kan ses, skönt att vi kan utgå från barnen och tillsammans göra det som är bäst för dem. Galet glada pojkar fick vi också den här dagen :)  Julafton firades sen hos Jonas och Linda tillsammans med flera av Mattias syskon och hans mamma. Alice hade en fantastisk dag/kväll med kusinerna. De lekte och lekte. Tomten välkomnade hon med öppna armar och hon blev så himla glad för sina klappar. Bounchy blev såklart favorit. När tomten skulle gå fick vi alla kvällens skratt då Alice stack ut huvudet genm ytterdörren och hojtade: Hejdå tomten ta det försiktigt med släden, det kan va halt! 
 
Juldagen: Firades hemma med pojkarna och med mamma och Bojje. Grabbarna fick resterande paket och vi spelade paketspelet tillsammans. Supermysig dag/kväll.
 
Annandagen: Ludde och hans tjej Mikaela var här på middag. Vi skippade julmaten och eftersom Ludde fritt fick välja käk så lev det flygande Jacob. Funkade fint det också.
 
Mellandagarna har bestått av lite jobb faktiskt. Caroline drog på sig magsjuka och jag hjälpte henne ett par dagar på Lilla e. Kul. Vi har också hunnit med att fixa Alice födelsedagspresenter, ja jisses snart har vi en femåring i huset. Igår fyllde mamma år och jag, syskonen och Bojje överraskade henne med paket och restaurangbesök. Vi startade med lite vin och mingel hos Marie och därefter gick vi till steakhouse för att äta. Jäkar vilken mat de har, lovely! Ja vi hade en fantastisk kväll minst sagt, som avslutades med att vi gick tillbaka till Marie igen :) Älskar mina underbara syskon, älskar min mamma och min Bojje. 
 
Nu ska jag och Alice fixa oss nyårsfina, Mattias är på jobb och kommer direkt til nyårsfesten. Över ett år sedan vi bestämde var den här nyårsaftonen skulle firas. Snart bär det av till systerstor i Fjälkinge. Det blir ett fint avslut på ett år som bjudit på lite av varje. 2013 får gärna bli aningen lugnare. 
 
 
Lycka att få det man önskar mest!
Bäst att ha koll på sin pakethög :)
Fler klappar till Liten!
 

God Jul


Julfint

Jobbat, julfestat på jobb och julfixat hemma. Julfint, julstädat och julpyntat. Åh vad jag älskar mitt hem. Nej det är inte hämtat ur något inredningsmagasin. Här trängs strumpor och tomma flingpaket med dagislappar, ittala ljusstakar och mattor från Rusta. Här har vi frukten på ett Koziol-fat och i köket finns en ful vaxduk från Jysk.  Ofta hittar man en tom toarulle på toaletten och på våren blir jag glad över fräscha vita tulpaner i vasen från Kosta Boda. Här lever vi, andas vi och här tillåter vi livet. Jag älskar mitt hem. Jag älskar att vara här. Kanske särskilt nu när det är lite extra fint. Julfint. När man lagt ner lite till av själ och hjärta här.
 
Sex timmar jobb imorgon sen går jag rakt in i ledigheten. Tack för det.
 
Det finns människor som inte borde få min ork och energi, men som tyvärr lyckas sluka den ändå. Jag kan inte för mitt liv komma ihåg att jag nånsin känt en sådan avsky som jag känner nu. Åt helvete med dig din vidriga jävel.
 
Nej ork och energi borde inte läggas där, utan på min fina familj, på människor i omgivningen som jag älskar. 
 
Kärleken Mattias, älskade Lucas, Linus, Alice, underbara mamma och Bojje, finaste systrarna, bästa Carro och Leon, förstående vännen Jessica...  massa andra fina, snälla, fantastiska människor med hjärtat på rätt ställe.
 
Energi på livet, på hoppet, på kärleken.

Jag älskar dessutom julen. Imorgon inleder vi julledigheten med familjen. Fem banor bowling är bokade och det ska bli så himla kul att göra något tillsammans. Sen ska glöggen värmas, julen mysas in och jag ska njuta av det goda. Och av att få vara hemma.
 
Nu sängen. Sen lite jobb. Sen julledighet och tillsammanstid. 
 
 

Hej

Hemma idag också. Yrar runt och vet inte riktgt var jag ska ta vägen. Är än här än där. Bäddat rent i samtliga sängar, tagit hand om stora tvätthögen, torkat här, dammsugat där och så kaffe. Men oron i magen vill inte försvinna. 
 
Liten ville absolut till dagis idag också. Sista dagen med julstök i de olika julgrupperna. Hämtar henne efter lunch och ska försöka ägna eftermiddagen åt att få lite gjort tillsammans.


Älskade Liten. 
 
 
MAMMAM DU ÄR EN FIIN VÄN KRAM ALICE
 
Hur mycket kärlek kan ett enda mammahjärta rymma? Mitt får snart inte plats i kroppen längre. 
Helvete vad jag älskar er!

Julfix

Dagarna rusar och vi försöker hänga på. Helgen var fin. I fredags var det fredagsmys och i vanlig ordning däckade jag i soffan. lördags var vi hos mamma ch Bojje för den årliga hranhuggningen. Fast att det bara var jag, Mattias och Alice som var där så var det lovely! På kvällen var jag och Alice hemma själva hela kvällen. Vi hann med att fixa julgran till henne, klä den prinsessigt, baka pepparkakor och se filmen Pettson & Findus tomtemaskinen. Söndagen flög förbi och jag och Alicen gjorde lite julgodis innan hon ägnade eftermiddagen till att leka med Märta.
 
Igår mådde jag allt annat än bra på jobb, magkatarr from hell. Efter lunch gick jag hem. Tufft nu. På kvällen klädde vi granen och sen var jag hos Marie en sväng.
 
Idag har jag varit hemma. Jisses vad jag sovit många timmar inatt. Alice väckte mig halv nio imorse. Aningen sent med tanke på att hon ville till dagis och hänga med dem till julskyltning + fika i stan. Men vi hann. Själv har jag varit på samtal i Lucas skola och grabben har gjort ett rejält lyft den häör terminen. Jiiihaaa!! En sväng till tandregleringen med Linus har vi också hiunnit med och nu väntar tandställning. Vi fick välja, skjuta det på framtiden eller köra på redan nu. Vi valde att köra på. Finns ingen anledning att dra ut på det. 
 
Ikväll har det julats här hemma. Paketinslagning och årets andra pepparkaksbak blev fixat.
 
Nu soffan.
 
 


Lusse

Luciafirande igår och dagen var hur lång som helst. Vi började kl sju på jobb med superfint firande, lussefika och trevligheter :) Direkt efter jobb var deg sen bara att bege sig till Vintergatan för traditionsenligt firande där. Alice valde såklart att vara lucia.

Efter en mugg glögg å lite mys med maken på kvällen så tvärdäckade jag. Sovit hela natten och hade precis vaknat när Alice kikade in strax innan sju imorse. Hon hat nog något inbyggt alarm ställt efter julkalendern. Mysiga morgnar bjuds vi på hur som helst.

Fredag igen. Om en vecka går jag på jullov. Fint det.


12.12.12 12.12

12/12-12 kl 12.12.
Spännande.

Middagsrast och hemlängtan. Trött. Inte konstigt när man vaknar titt som tätt nattetid. Kvart över fem vaknade jag och gav upp hoppet om att få mer sömn.

Blä!


Bakat

Idag har vi bakat fyllda saffransbullar, saffransskorpor och gjort pepparkaksdegen. Ibland får man lite gjort minsann. Världens finaste pepparkaka hjälpte såklart till.

En sen kvällspromenad fick det bli efter fika och nattning av Liten. Imorgon är hon och M lediga hela dagen. Jag är sjukt avis.


Ny vecka

Kort dag på jobb. Tur det, i förmiddags fick jag så galet ont i magen. Visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till och inte heller på varför jag fick så nt. Mitt i magen, ingen mensvärk, inget illanående eller antydan till kräksjuka. Det onda höll i sig till strax innan jag skulle gå hem och sviterna nu efterår är bara rälig halsbränna. Stress? Oro? Ja inte vet jag. Räknar iallafall ner till jullovet nu. Jullov is da shit! Sommarsemester innebär ofta en massa göre. Måla här, fixa där, åka hit å dit. Det gör inte julledighet. Pyjamasmys, spela spel, läsa böcker och gärna ett å annat pulkrace. Bara vara.
 
Efter jobb stack vi ut en snabbvända till Eko:- Alice högsta önskan av tomten i år är en leksaksvalp av något slag som enligt henne är såååååå gulliiiiig. Tja inte vet jag, men nu kommer tomten med den hett efterlängtade Bounchy iaf. Efter Eko:- besöket kom mamma och Bojje på lite fika och ikväll har jag fått sällskap av Carro. Fint det. M jobbar natt och själv är jag galet trött. Ska faktiskt göra det där jag ofta säger men aldrig blir färdig till. Krypa ner tidigt ikväll. 
 
 
 

Andra advent och helgen som passerat

Fredag: Luciakonsert med Kristianstad musikklasser. Superfint i vanlig ordning. Tyvärr fick jag inte en enda bild på Linus eftersom han till en början stod lite skymd sett från våra platser. Efter en stund fick han dessutom kliva av scenen för att han inte mådde bra. Så när vi mötte honom i hallen efteråt var varken stjärngosselinne eller stylingen i håret kvar. Och bilder påhonom får man ju dessutom bara ta i smyg..
 
Lördag: Full fart i pulkabacken.Vi åkte till Öllsjö och hade en fantastisk eftermiddag i ljuvligt vinterväder. Lucas som skulle varit hos sin pappa i helgen skippade det helt och hållet och hängde med ut i backen istället. Varm choklad och lussekatter blev det att fika på. På kvällen bakade vi årets pepparkakshus. Love!
 
Söndag: Andra advent. Bio med favoritsällskapet Bästa Carro och Leon. Vi såg Lilla Anna och långa farbrorn på Kosmorama. Etfer det har Alice och Leon i vanlig ording lekt, lekt och lekt hela dagen. Vi funderade på pulkabacken ett väldigt kort tag, men iskyla och blåst gjorde att vi höll oss inomhus istället. Kvällen avslutades med att kidsen tog ett bad tillsammans. När jag skulle säga godnatt till Alice ikväll sa hon "mamma jag saknar faktiskt redan Leon". Underbara dem, underbara dem tillsammans. 
'
Ikväll är det rena rama ovädret. Jag ska krypa ner om en liten stund. Två jobbveckor kvar sen väntar ett härligt jullov.
 
Ahh får inte till bilderna i rätt ordning men skitsamma.




 
 
 
 

Uppvisning

Idag var det dax för dansuppvisning igen. Liten var förstås bästa dansaren av alla ;)



Lovely day!

Tidig morgon idag. Det blir det varje morgon nuförtiden när man ska sitta vid tv:n och titta på julkalender tillsammans. Underbar stund innan dagis och jobb måste jag säga. Alice älskar att mysa ner sig med välling och tända ljus i soffa med nästa hela familjen.
 
Ledig em - måste vara det bästa som finns. Idag har det varit en väldigt fin dag på jobb dessutom och det gillas. När jag slutat stod middagen på bordet och det var jäkligt skönt att få undan den så tidigt. Efter maten hängde alla mina kids med mig och Mattias till pulkabacken. Älskar vintern. Älskar att umgås i backen. Det är så underbart. Efter En härlig stund utomhus insåg även Lucas att det behövs vinterskor trots att man är 15 år och helst går i gympadojjsen. Vi hann en snabbvända till Stadium och Intersport innan maken behövde bilen för att ta sig till jobb. 
 
Ikväll tog jag en långpromenix ensam. En ren fröjd när man kommer hem och möts av hjärtligt skratt ända från nerifrån magen hos sina barn. Storebror passade lillasyster och de satt ´med varm choklad och kollade på tokiga youtubeklipp när jag kom hem. Efter kvällsmat och nattning av de små kan jag nu det mesta om första världskriget. Lucas och jag har suttit i snart två timmar med hans arbete men nu hoppas jag det är klart.
 
Själv ska jag landa i sängen nu. De två yngsta ska upp till Greveholm imorgon också och sen är det ju jobb på schemat igen.
 
Jag fick skjuts hela vägen till pulkabacken :D

Första advent

Första advent igår, love it! Mysmorgon med Julkalendern på tv. Paket I strumpa och chokladkalender. Och så massa snö på det. U N D E R B A R T.

Efter att ha agerat flytthjälp igår åkte vi hem för att fira advent på riktigt. Jag, Alice och Linus bakad lussekatter. När de stod på jäsning stack vi bort till pulkabacken och roade oss kungligt. Nybakade lussekatter, pepparkakor med mögelost och glögg fikade vi på tillsammans när Mattias och Lucas kommit hem. Lucas umgås mest med sin tjej nuförtiden. Mysigt med kärlek såhär i juletid :)


Annorlunda

Well well. Det blev en annorlunda fredag. Visserligen tillsammans med de bästa och den har varit fin på sitt sätt, men som sagt annorlunda. Sådant man aldrig trodde skulle hända händer faktiskt på riktigt ibland och jag vet inte vad jag ska säga. Just nu bry jag mig bara om att de två jag värnar om och älskar ska få det bra. Bättre. Bäst. Men om jag känner efter så kommer ilskan och föraktet krypandes. Som ett odjur längs ryggraden och jag mår illa av bara tanken. MEN jag tänker inte låta den känslan ta över. Det är inte värt min energi. Det finns de som behövder den betydligt mer. Det finns bara en sak vi kan påverka och det är framtiden. Vi kan lära av det förflutna men vi kan aldrig förändra det.
 
Mark Levengood säger det är bara att bryta ihop och gå vidare. Och jag tänker att han har ta mig fan rätt. Men jag tänker också att det nog är först när man sett den fula verkligheten, på riktigt i ögonen, som man finner ork att bita ihop och gå vidare. Och hitta sin egen väg. 
 
Jag tänker att 2013 ska medföra något gott. Det ska bli ett jävligt bra år. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0