Ett inlägg...

... för dem som har lösen


Inga kläder

I förmiddags begav vi oss till mammi för där skulle det idag sys dukar til bröllopet. Jag är allt annat än vän med symaskiner, nålar och trådar så det är M´s mamma som fått det mesta jobbet. Men vi var där och sällskapade och åt frukost iaf :) Sen, lagom som maskinen plockades fram, körde vi till stranden (smitare :P Men vi hade faktiskt tre varma kids med oss!) Väl framme på beachen anlände molnen ungefär samtidigt med oss. Det blev alltså ingen längre stund vi var där. Fick iaf träffa båda systrarna och även delar av systerstors familj :)

I eftermiddags körde jag och Lucas till stan. Skulle kolla kläder till honom, men det blev ingenting. Svårt att hitta något alls till honom just nu. Finns inte mycket som passar på barnavdelningarna och på vuxen är utbudet inte heller så stort. J-store har ju tidigare haft en del, men där fanns absolut nada. Förresten så ska hela affären läggas ner.

Nu försöker jag natta trött Alice. Det går sådär kan ja erkänna. MAAAAAAMMMMA ekar det från sovrummet och jag tittar in till henne då och då. Hon är envis som synden. Måste vara en egenskap hon fått från sin pappa :)


Ge mig maaaaaaaaat!

AHHH jag hatar att vara hungrig. Blir så sur och vresig då. Funkar nog ungefär som en ammandes treveckors baby :S Stackars typ alla som befinner sig i min närhet. Extremt känslig och irriterad. Men snaaaaart levereras smaskig pizza och kebab hem till dörren. Jag vet, det är flottigt, nästan lite äckligt att äta och man blir så slemmigt mätt, men va fan ibland finns varken ork eller lust att fixa till något annat.



Leeedig!

Så där jag! Nu har man då klarat av att avverka hela helgen,  tre nätter, på jobb och belöningen är en hel veckas ledighet :) Underbart! Det sägs ju att sol och värme ska hålla i sig och det gillar vi :) Veckan som gått har inneburit mycket jobb och jag har knappt hunnit med någonting. Var visserligen  inne i stan en dag med Linus och hittade kläder till bröllopet, känns bra! Hittade en supersnygg skjorta (på po.p), mörka jeans (på J-store) och najsa skor till honom på Vincent :) (Ja för ingen (som känner min Lilliz) trodde väl någonsin att han skulle vara  klädd i kostym, haha hade han fått välja helt fritt hade det förmodligen slutat med en döskalletröja och flipflop) :) Klädsel: valfri står det på inbjudan och det viktiga är ju att man trivs! Lucas får jag nog ändå ta och styra upp lite, hans eget förslag var att han skulle ha sin adidas vct-jacka och träningsbrallorna från innebandyn :P

Själv letar jag skor febrilt. Har hittills inte lyckats hitta ett enda par som passar i både smak och storlek :( Mina fötter är ju inte särskilt hjälpsamma heller då de typ är lika breda som långa :S

Nä i veckan får vi minsann ta och skärpa till oss lite angående bröllopet. Har inte blivit mycket planerat eller fixat på sistone (som sagt: jobb) men nu ska vi väl få lite tid. Jo förresten, igår fixade jag minsann bartender till festen :) Frågade min f.d kollega pratkvarnen Stina och hon blev jätteglad för förfrågan och tackade ja på studs. Enda kravet är att hon får vara med i kyrkan. Självklart! Det blir perfekt, kan inte tänka att någon skulle kunna sköta baren bättre än henne :)

Denna låten skulle jag förresten vilja ha som en av solosångerna i kyrkan. Vad sägs?

Helt U N D E R B A R tycker jag. 

Den säger allt.



Lördag...

...men det känns som vilken dag som helst. Har jobbat inatt och därmed sovit halva dagen, Barnen har haft en toppendag tillsammans med mormor och "morfar" :) de har varit och badat och fått njuta av det fina vädret. Älskling jobbar men är alldeles strax på väg hem. Får ett par timmar tillsammans innan det är dax för mig att bege mig till jobb igen. Hoppas natten som kommer går lika fort som den förra. Hann knappt blinka innan klockan var fem imorse :) Kul när det är lite att göra, tiden går fortare då. I em har jag varit duktig och skurat altanen. Alice har en egen liten spann och svabb och hon hjälpte till på sitt eget lilla vis.

Ha en fin lördagkväll!



***Älskar att hjälpa till***

Några timmar vid sjön

Idag blev det inget strandbesök trots att tanken var sådan från början. Systerstor med familj hade varit där nere och vänt, men vädret tilltalade inte så jag hoppade det helt. Mina goa mamma-vänner hade tagit sig till Balsby och trots att jag aldrig skulle få för mig att bada i sjön (vet inte varför - får äckelkänslor av det!)  så körde jag Alicen och Lilliz dit. Linus badade så det stod härliga till och Alicen doppade sig minsann hon också (jo då var jag i vattnet). Vädret där var alldeles perfekt och det var sällskapet också :)

Ikväll är det bara hemmagos som gäller. Min och älsklings enda kväll tillsammans denna veckan. Känns fantastiskt att jag ska få sooova bredvid honom!! Sen väntar tre nätter på jobb.


Älskar sommarbilder så här kommer ett par till:



***Hälla hälla hälla och det tar ändå aldrig slut***


***Förbereder kvällsmaten, jordgubbar med mjölk, MUMS!***


Heeeej...



 





.... Det var ett tag sedan sist, men jag har faktiskt inte haft tid. Eller lust. Just nu har jag jobbat ganska mycket och tiden som finns över gå definitivt till annat. Önskar att den räckte till åt mer, men nu är det som det är. Hur som helst så är det kul på jobb. Skönt att komma hemifrån lite och kul att träffa nya människor. Att jobba natt passar mig perfekt, lite synd att det bara är ett sommarvik men vi får väl se vad som händer till hösten. Kanske dax att ta tag i det där med att börja plugga?! För tillbaks till mitt ordinarie jobb vill jag inte. Ännu mindre nu när jag provat på något annat. Dax att gå vidare.

Har jobbat inatt och när jag kom hem sov jag några timmar. Ställde klockan på tolv för jag ville verkligen få ut lite av det fina vädret och njuta av tid tillsammans med mina älsklingar. Det funkar ju att inte sova mer om man inte ska jobba nästkommande natt och det ska jag inte. Ikväll är jag leeedig. Jag, älskling och Alicen tog en runda till stan. Skulle kolla skor till mig (till bröllopet) men hittade inga så vi kom hem med lite grejs till Alice istället. Var inne på po.p Som ju har ännu mera rea nu. Två t-shirts, ett par mudd-shorts och en pyjamas blev det till fyndpris :)


Var också inne på Vincent och köpte en ny väska till Alicen. Fick bli en rosa denna gången. Hon har redan en likadan fast röd, men jag råkade visst lägga beslag på den nu när jag jobbar. Perfekt att ha med sig nämligen :) Dessutom är den perfekt att ha som skötväska och hänga på vagnen nu när Alice är så pass stor så att man inte behöver asa med sig halva huset när man ska någonstans.

Efter snabbrundan i stan körde jag och Alicen till Åhus. Älskling jobbar inatt så han fick vi snällt lämna hemma :( Jag och Alice var nere på stranden en stund i eftermiddags. Vi grävde, myste, fikade och badade. Jisses, att vara där och bara få njuta av henne och allt hon har att upptäcka får mig verkligen att må bra. Som balsam för själen.

När vi varit i Åhus en stund mötte vi upp Lilliz som kom dit med sin pappa. Jag, Lilliz och Alice stack och käkade. Fick bli pizza. Lite lyx att äta ute :) Hur mysigt som helst var det och återigen fick jag njuta av tid med mina älskade. Det viktigaste av allt. Sen körde vi bort och hälsade på Lucas som ju fortfarande är på läger. Han trivs som fisken i vattnet! Vi stannade ett par timmar, tog en härlig promenad, pratade och var tillsammans ♥










Måste förresten avsluta med ett litet tips :) Alice älskar att duka, fixa och greja vid sin spis och ganska länge har jag varit sugen på att köpa kakor och annat i tyg åt henne (Bombadill) men så tycker jag faktiskt att det är hutlösa priser på de kreationerna. 129:- för en glass, 69:- för en kanelbulle och 49:- för en liten chokladboll, DYRT tycker åtmintone jag, särskilt som man vill ha lite av varje. Något intresse (eller kunskap) för att sy, virka eller sticka har jag absolut inte men via Tradera och Blocket hittade jag till denna tjejens blogg. Jättefina virkade kakor och jag beställde en hög till Alicen. De anlände i postlådan igår (snabbt levererat) och de var verkligen helt ljuvliga, dessutom väldigt billiga. Rekommenderas varmt till andra små flickor (eller pojkar för all del) som tycker det är kul att bjuda mamma och pappa på fika :)



*** Finfina kakor :)***


Nu dax att sova. Imorgon är jag ledig och jag tänker ta vara på varenda minut  tillsammans med dem som jag älskar mest av allt.

Natti

Stressad

Älskling jobbar idag och trots att det bara är jag, Lilliz och Alicen hemma och att vi faktiskt inte har några måsten så känner jag mig oerhört stressad, jagad och uppe i varv. Vet i f-n varför men har svårt att ta det lugnt, andas och varva ner. Ogillar känslan skarpt och vill bara att den ska försvinna :( Veckan som kommer antas bli ganska tuff då jag jobbar fem nätter och älskling två. Efter det har jag dock en veckas ledigt och det ska bli såå skönt.

Nu ska vi göra oss klara för att köra ner till Åhus. Lucas ska var där på innebandyläger hela veckan, med start idag. Nu ska vi ner och hälsa på honom en stund :) Måste ju kolla hur han har det.



Jodå jag lever...

Började midsommarafton med att sova halva dagen (efter två nattpass var det nödvändigt). Inte så midsommar brukar se ut eller börja precis, men det mesta är inte som det brukar just nu. Nåja, när jag sovit klart åkte vi ut till J och C för att fira lite. Älskling kom flera timmar efter oss, han har nämligen också jobbat. Firandet var lugnt, trevligt och som vanligt väldigt lättsamt tillsammans med det sällskapet. Jisses vad jag trivs med dem! Vi bara ÄR och allt är så okomplicerat. (Längtar till vecka 31 då det bär av på lite semester tillsammans!)

Förövrigt är livet ganska intensivt just nu. Jag jobbar (och tycker det är kul!), M jobbar och vi försöker även få till en fungerande vardag och  ett familjeliv. Vi lyckas sådär kan jag säga. Inte helt enkelt att få ihop pusslet när båda jobbar natt. Men men det blir bättre.

I onsdags var vi  förresten på Skånes djurpark och hade det mys med Alicen. Det var verkligen en underbar dag på alla sätt :)

Bilder följer:



 



Finaste midsommar-kusinerna...






...trivs tillsammans



Skånes djurpark:



(Bovve - viktigast av alla på djurparken)


Glass är ett måste när man är på utflykt!

   
Alice blev JÄTTEARG när hon inte fick gå in till "AEE" (nalle).Hon ville kela på nära håll. Själv är jag glad över att vi plåtade gosedjuren på andra sidan staketet :)


Middagsdax!

Lugn kväll igen

NU är brevidgången klar och imorgon ska jag börja jobba alldeles utan handledare :)  Nåja det är ju inte värre än att man kan fråga om det är något som är oklart. Kvällen har varit alldeles för lugn och det är segt att få tiden att gå när man liksom inte har några patienter.

Idag åkte grabbsen till sin pappa igen. Har bestämt att den som är ledig har kidsen. Känns bra att vi kan pussla lite.

Nu - jordgubbar :) ÄLSKAR!!

Halva juni..

..har redan passerat. Jäklar vad fort det går! Så var det tisdag och idag står det återigen jobb på schemat. Jobbar i eftermiddag och sen är det nätter som gäller kommande veckor framöver. Älskling sover, han har jobbat inatt. Själv har jag precis ätit tråkfrulle med barnen. Inget gott alls hemma idag, avskyr torftiga frukostar när kylen liksom vrååålar "dax att handla!!" :(

Tycker faktiskt det ska bli riktigt skönt att gå på mitt nattschema nu och att jobba i sommar. Säga vad man vill om sommarlovet men det är många veckor med lediga barn. Jag vet inte riktigt vad som händer med kidsen heller men plötsligt verkar det vara MIN uppgift att underhålla dem HELA tiden. Vad ska vi göra idag? Kan vi göra det? Eller det? Kan vi åka dit? Vad ska vi göra imorgon? Ge mig lite andhämtning TACK. Känner mig aningen stressad och jagad...

Nä nu dax för en dusch så man hinner vara ute en stund innan det är dax att tillbringa eftermiddagen och kvällen på sjukan :)




Rena rama sandlådan

Idag hade jag en massa borde, måste, skulle... men fick knappast någonting gjort. Började dagen med frukost på altanen, även om jag inte är nöjd med sommarvädret så har det iaf gått att vara ute idag. Efter frulle var jag och grabbsen och spelade äventyrsgolf och sen tog vi en fika. Fick också sandlåda (hmm..plastlåda med lock) fixad till Alicen idag. Avskyr sandlådor som inte går att stänga utan som istället inbjuder alla grannskapets katter till att göra sina behov i. URK!! Vill folk ha katt så gärna för mig MEN inte i mitt barns sandlåda iallafall. Hittade en sandlåda på BR, den ser ut som en bil och den kan lika gärna fyllas med vatten som med sand. Alice gav den högsta betyg och lekte länge länge länge i den.(Trots att hon verkligen lekt lääänge blev hon arg när det var dax att gå in och duscha av all sand!) Själv tycker jag den är supersöt och locket är då det som gör att den även får högsta betyg av mig :)

Haha Söte Alicen döpte idag sin docka alldeles själv. Efter pyjamas och tandborstning ikväll lekte vi en stund med den nya dockan som hon fick av mormor å "morfar" när de varit i Spanien. Vi bytte kläder på henne och satte på henne blöja :) Jag frågade Alice vad dockan heter och gav henne sen en massa namnförslag som hon känner igen. Varje gång svarade Alice NÄÄÄÄ!!

-Men vad heter dockan då, undrade jag till slut.
-MMMA, svarade Alice och tittade bestämt på mig.

Just det, Emma heter hon såklart :) Emma-böckerna är ju riktiga favoriter förtillfället. Söte!

Nä nu får jag tömma diskmaskinen, så jag kan stryka något på att -göra-listan.











Bild lånade från BR

Lugn kväll

Jobbat ikväll, nästsista bredvidgången och det gav inte så mycket tyvärr. Det var alldeles för lugnt ikväll. Men men man kan ju inte önska fler sjuka barn precis :) Trivsamt var det iallafall, fast jag kan ärligt erkänna att jag hellre jobbar natt. Det passar mig perfekt :) Imorgon ä jag helt ledig och sen är det ett kvällspass till på tisdag, därefter går jag på mitt schema och mina nätter. Kul!

Nu ska jag pilla lite med bordsplaceringen till bröllopet. Känns galet (men underbart) att det snart bara är 2,5 månad kvar  :)

Hejsvejs

Kärlek

Det spelar ingen roll VAD man gör, bara man ÄR tillsammans. Älskar min M oerhört. Han gör mig lycklig. Lycklig på riktigt.

KÄRLEK



Hoppas ni har en fin kväll.

Morning lördag!

Idag hoppas jag på en fin dag. Nä inte vädermässigt, det har jag gett upp och önskar endast en härlig dag med familjen. Älskling sover, han har ju jobbat inatt. Barnen och jag har ätit frulle och nu ska vi snart bege oss in till stan. Alice måste ha nya skor. De hon har är för små och att gå runt i sandaler verkar ju inte vara att tänka på. Gummistövlarna sitter iofs perfekt :)  Får åka in till C på Vincent och se om vi kan hitta något fint som även är smidigt att gå i.  Ikväll ska vi defnitivt hålla oss hemma och bara vara tillsammans. Nu väntar ett par intensiva veckor då vi mest går omlott här hemma och inte kommer ses så mycket. Men efter de veckorna blir det lite lättare. Det ser vi fram emot :) Då väntar ju bl.a. en tur till Lalandia.  



Skolavslutning

Det har faktiskt varit en ganska usel skolavslutningsdag.

På skolavslutningar ska det inte regna, man ska inte sova hela dagen utan man ska vara med barnen i skolan, man ska ha sommarklänning eller korta brallor, titta på uppträde och lyssna på Idas sommarvisa, önska varandra skön sommar,  komma hem glad och uppspelt och äta jordgubbar med glass och då ska man definitivt sitta ute.

Så har det inte varit i år.

Önskar av hela mitt hjärta att barnen får ett underbart sommarlov.

Älskling jobbar inatt - BLÄ! Inte många nätter vi sover tillsammans förtillfället. Men ska inte klaga, vi får mycket tid tillsammans i höst. Blev en riktig mysekväll med kidsen. Vi har vräkt godis och kollat på finalen av Talang. Nja, jag jagade mest Alice som verkligen hade gott om energi :) Det brukar vara så att när vi samlas runt tv:n så far hon funt som en toka och är på precis ALLT. Trött som tusan var hon men vägrade sova i sängen. Jag fick somna henne i famnen, ja jäklar vad mammig hon är. Sen blev det riktigt mys med grabbsen. Lite kvällsmat och så spelade vi spel. Lillebror vann till storebrors förtret :)

Lucas har lagt sig och Lilliz är på väg i säng. Ska krypa ner och gosa med honom en stund, innan jag lägger mig i min säng där jag sällskapas av Alicen.

Natti


Två nätter på jobb...

...och det har varit riktigt kul. Åtminstone har det funkat bra att jobba. Här hemma vet i fan hur vi ska få ihop det. Alice gillar inte att jag är borta, hon är fruktansvärt mammig just nu. Själv är jag besviken för att jag missade skolavslutningen idag. Sov knappast någonting igår för Alice var fortsatt sjuk och när jag kom hem imorse hade jag ingen ork kvar, jag var bara tvungen att sova. Sen blev jag både rädd och ledsen när Linus tagit mig på orden imorse då jag sa att han skulle "skynda sig till skolbussen om han inte ville cykla hela vägen till skolan.." Ungen missade bussen och cyklade!! Jag fick inget veta förrän han själv berättade ikväll när vi körde till Maxi. Han visade vart han cyklat. "Vadå cyklat", undrade jag. "Ja imorse till skolan".  Jodå och det stämde fick jag bekräftat senare. Helvete!

Jo som sagt jobbet är roligt, jag tycker verkligen det. Timmarna går fort på natten och jag har fått göra en hel massa roliga saker :) Antar att det tar lite tid bara innan vi alla kommit in i det här och just nu funderar jag mycket över hur den här sommaren ska sluta.

Första nattpasset

Vilken dag. Alicen är riktigt kass igen och det har varit bära, bära och åter bära som gällt hela dagen. Vi tog en liten promenad vid middagstid, kände att vi båda två hade stort behov av att gå ut och dessutom är det inte helt fel att komma ut i friska luften när man har feber. Så Alice bäddades ner i vagnen och jag fick ut och röra på mig. När vi kom hem igen var hon helt slut och det var lagom med en middagsvila. Alice ville ha "inga" (välling) och det fick hon såklart, skönt med välling när man är sjuk och inget annat funkar. Jag försökte också sova en stund, men trots att Alicen sov i över två timmar så lyckades jag inte somna alls. Synd, för inatt ska jag jobba och det hade ju varit betydligt roligare om man kom till jobbet lite pigg och utvilad :)

Inatt ska jag också finstudera schemat :) Jag behöver verkligen få till ett litet byte någon dag. Jag och älsklingen har nämligen lyckats peta in en tur till Lalandia med hans barn, en tur till Vimmerby med Alicen och nu ska vi även hitta en lucka till en göteborgsresa och två dagar på Liseberg med mina grabbs.

Fullspäckat schema.


Bröllpsmenyn bokad :)

Supernajs dag idag (förutom att Alice har fått feber igen!) Sista av introduktionsdagarna och nu ser jag fram emot att få börja jobba på riktigt. Imorgon är det nattpass som gäller :) Fast helt ärligt, det var ohyggligt jobbigt att lämna Alice imorse. Farmor var här och passade henne och även om Alicen glatt vinkade hejdå åt mig så kändes det hårt. Jag är definitivt inte mogen för att lämna henne på dagis flera timmar varje dag. Never! Idag slutade vi dock lite tidigare från intron och det var hur skönt som helst. Känns kanon att jag ska jobba natt, inga hejdå på morgonen och närvarande vid samtliga nattningar :) Kan inte bli bättre! I eftermiddags var jag, älsklingen och mina föräldrar på Kippers. Vi pratade oss samman med Per där angående menyn till bröllopet. Känns verkligen perfekt nu i efterhand. Jag är helt övertygad om att det kommer bli hur bra som helst med maten och jag litar på P och Kippers till 100%. Lääängtar!!

TröttaZzzzz....t

Hjälp vad trött jag är. Nej det beror inte på att jag genomfört första arbetsdagen utan snarare på att jag knappt sovit inatt. Försent kvällskaffe och en massa att fundera över igårkväll gjorde sitt och när jag väl somnat vaknade jag stup i kvarten :S Så ikväll blir det inget långt bloggande utan nu väntar snart en kopp te och en kvällsmacka och sedan blir det sängen. Älskling jobbar inatt, men jag tror faktiskt att jag ska kunna sova iaf. Hatar att sova utan honom, men ikväll är jag verkligen urtrött.  Första introduktionsdagen (av två) på sommarjobbet idag och jag tror det kommer bli hur bra som helst. Intro imorgon också och sen ser jag verkligen fram emot att å börja jobba på riktigt. När jag kom hem i eftermiddags hade älsklingen lagat middag och när vi ätit körde han till jobbet. Själv  ringde jag Lilliz  ♥ (som ju är hos sin pappa denna veckan) för att kolla hur han haft det idag. Han har nämligen varit och besökt sin nya skola och träffat sina blivande klasskamrater. Toppen tyckte Linus! :) Och det tror jag absolut också att det kommer att bli.

Efter det ägnade jag resten av eftermiddagen och kvällen åt det här:






 



   



♥♥♥ Jag älskar er ♥♥♥

Kvällen innan arbete

Så var det söndag och helgen susade förbi. Haft en toppenhelg! Igår var liten Leon med familj  på besök. Vi grillade, tittade på fotboll (ja det kunde vi ju avstått) och hade trevligt. Denna helgen har jag också fått lite bonustid med grabbarna som varit hemma trots att det egentligen skulle varit hos sin pappa. Han var bortrest och grabbsen var självklart här, myyyse! I sommar blir det en massa pusslande med dagar/helger och ledig tid. Utgångspunkten är självklart att den som är ledig har killarna hos sig.

Idag har vi suttit och kollat på lite olika semesterförslag. Något ska vi nog få ihop för trots att jag jobbar hela sommaren så har jag faktisk tre veckors ledigt i mitt schema! Inte illa, jag gillar nattjobb :) Det där med semester är dock knepigt. Önskemålet från barnen (och oss) är att vi delar på oss i sommar och gör något med bara biologiska syskon. Jag har full förståelse för att barnen vill det och helt ärligt så vore det det bästa för oss allihop. Det är inte alltid helt enkelt att få sju personer att trivas på samma semester och med samma aktiviteter. Vi får väl se vad vi lyckas knåpa ihop. Idag preliminärbokade vi Lalandia som ett alternativ till ena syskonskaran, men vi får resonera vidare innan vi bestämmer helt. En sak som vi bestämt sedan länge är att jag, M och A ska ta husvagnen på en liten tur tillsammans med M´s bror och hans familj. Vi var hos dem idag och pratade oss samman. Det blir att vi åker upp ett par dagar till Astrid Lindgrens värld och det ska faktiskt bli riktigt skönt (dessutom älskar ju Alice Pippi :)) Förra året var jag, älskling och Alicen i Småland och glasriket några dagar och det var helt ljuvligt. Jag håller med grabbsen, det är skönt att få bryta ner den stora familjen ibland och njuta av tid tillsammans med bara några få.

Ja idag är det ju då söndag och kvällen innan måndag. För mig är det första måndagen på 1,5 år som jag ska upp och jobba. Ser faktiskt fram emot det. Det jobbiga är att jag kommer få betydligt mindre med tid tillsammans med Alice. Det känns oerhört konstigt, vi är ju ett hela dagarna som det är nu. Men samtidig glädjs jag åt att jag sparar mina föräldradagar och på så sätt får vi mycket tid tillsammans även i höst. Om jag nu skulle kört till mitt vanliga jobb imorgon hade jag inte sett fram emot det här alls. Jag ska inte dit mer, jag vill verkligen göra något annat! Så nu är det sommarjobb på CSK som gäller och ja det ska bli riktigt kul att prova på något nytt (eller gammalt för den delen). Är ju några år sedan jag senast var på sjukhuset och jobbade, hoppas jag kommer fixa det och att minnet hinner ifatt snabbt.

Så fr.o.m. imorgon gäller alltså arbete. Det innebär också lite grejande med barnvakt osv. men farmor och mormor ställer upp, snälla som de är. Sen har ju älsklingen fyra veckors semester och då löser ju allt sig av sig självt. Känns som om det blir en intensiv sommar för min del, med mycket pusslande för att hinna med jobb, barn, semester och dessutom en massa bröllopstjofräs!! :)

Natti




ALICE på semester i Kalmar förra året :) (MIN BEBIS!!!)

Freeeeda´

Fredag och min sista lediga helg nu då. På måndag börjar jag jobba och det ska faktiskt bli riktigt roligt. Jag vet ju dessutom att det bara är för några veckor, att jag har många lediga dagar i sommar och att jag till hösten ska vara ledig mycket igen tillsammans med min Stjärna, men ändå :) Det ska bli kul!

Alicen sov till 10.30 (!!) idag och då var det minsann jag som gick in och väckte henne. Lilla envisa ungen vägrar i stort sett att sova midag så det var klart att hon var helt utmattad idag. Igårkväll somnade hon visserligen inte förrän  vid 21-tiden, det blev ju lite senare än vanligt eftersom vi var med Lilliz på konsert på skolan, men ändå.. 10.30 hallå!!  När jag väckt Alice så åkte vi hem till A och M för fika :) U och A var också där och som vanligt hade vi jättetrevligt. Alice gillar att träffa sina kompisar :) Hon är faktiskt väldigt snäll mot dem också (utom om någon råkar röra vid hennes Bovve!) och ger gärna leksaker till dem o.s.v. Ikväll ska vi ses igen, dock utan barnen. Vi ska ut och äta med hela babysångsgänget och det ska bli riktigt roligt. Vädret verkar tyvärr inte vara med oss, vi hade planerat för lite vin med tilltugg i tivoliparken men som det ser ut nu så lutar det åt att vi går hem till U istället. Ser verkligen fram emot kvällen :)




Vår torsdag

Idag har det minsann hänt lite mer i den här familjen. Skönt att komma iväg lite efter alla sjukdagar med Alicen. Nu är hon både frisk och glad igen :) I eftermiddags var vi på Vintergatan och hälsade på. Känns verkligen konstigt att Alice ska börja där till hösten, samtidigt så vet jag att det kommer bli hur bra som helst. Vi pratade lite om om min ovilja att lämna henne och de har full förståelse för att jag inte kommer att lämna henne fem timmar om dagen de dagar hon är där. Först och främst handlar det dock om att få Alice trygg på dagis och därför måste hon vara där mer kontinuerligt i början, men sen tänker jag minsann ha henne hemma så mycket jag bara kan :) Själv ska jag förmodligen börja plugga lite till hösten och sen tänker jag även sätta upp mig som timvikarie. Får hoppas att det i kombination med viss föräldraledighet kommer att funka.

Innan Vintergatan var vi i stan. Köpte nya kläder till Lucas, tre par shorts och fyra  t-shirts fick jag med mig hem till honom. Jisses vad han vuxit min lillponke :)

Ikväll har vi varit på Linus skola och tittat på deras miljömusikal. Lilliz sjöng solo minsann :) Han är verkligen jätteduktig! Superduktiga var de förresten allihop och jag är övertygad om att Linus kommer trivas med att gå i musikklass! Hade nu bara min telefon och dator velat sammarbeta så skulle ni fått se bilder från konserten, men det vill sig inte alls :(

Nu ska jag och älskling inta soffan med en påse godis och en av mina absoluta favvisfilmer: Bridget Jones dagbok. Jag har sett den miljoner gånger och tycker den är lika sjukt rolig varje gång :)

Gnällfia

Haha ja någon mysig kväll på altanen var det då inte tal om igårkväll. Om inte mysig är detsamma som att ha en vaken, vrålpigg  Alice hoppande från famn till famn mellan mig och sin pappa. Jodå vi provade att lägga henne flera gånger men det var lönlöst. Vet inte vad som händer med kidsen när de håller på att friskna till men det är som om fan flyger i dem :) Plötsligt är det som om all energi de inte gjort av med under sjukdagarna lagrats och ska anvädas på en gång. Strax innan tolv (!!)  lyckades älsklingen tillslut få Alice att somna. Då hade jag själv nästan somnat i soffan så sen var det ju bara att krypa ner i sängen :P

Idag har vi bara hållt oss hemma. Alice har varit en rastlös och klängig gnällfia hela dagen. Så imorgon när vi lämnar huset kommer hon förmodligen att jubla! Vi ska till Vintergatan (dagis) och hälsa på. Ska bli riktigt trevligt faktiskt. Alla nya barn som ska börja till hösten är välkomna dit imorgon. Spännande!




En annan kväll kanske vi kan få sitta och njuta här :)

Bakken och altanfix

Igår var jag på Bakken med Lucas och hans klass. Jisses om jag skulle gått i mellanstadiet så hade jag velat gå i en klass som den, vilket underbart härligt gäng! Jag förstår att Lucas gillar skolan och jag förstår att han gillar sina klasskamrater! Vi hade en fantastisk dag tillsammans. Bussen gick från skolan vid niotiden. Vi var 52 stycken som åkte med. Glada barn och trevliga föräldrar gjorde t.o.m bussfärden lyckad. Jag är så otroligt glad över att Lucas är en del av  den gemenskapen. En heldag på Bakken blev det och vi hade det hur mysigt som helst. Barnen åkte karuseller för glatta livet, vi vuxna gick runt och pratade med varandra och med de ungar vi stötte på, tog det lugnt i parken, satt och pratade och skrattade tillsammans. Strax efter tio var vi hemma igen :)

Alice är fortfarande sjuk. Just nu sover hon faktiskt, hon var helt slut. Att ha feber tar på krafterna. Själv håller jag (fast att jag sitter här)  egentligen på med att fixa till på altanen. Vi köpte nya möbler till den i helgen och idag var jag och köpte lite nya blommor. Fint är där snart :) Ikväll hoppas jag att vi kan sitta ute en stund, dricka ett glas vin och vara tillsammans, älskling och jag. Känns som om det var evigheter sedan :/ Har inte ens pratat bröllop de senaste dagarna. Nä hur ska vi hinna det när vi inte ens hinner prata vardag?? TRÅKIGT när det är så här. Men men måtte barnen komma i säng i tid och vädret vara med oss ikväll så vi kan sitta ute en stund och bara vara. Avskyr när det inte känns VI.

Jaha vad tråkigt slut det blev på det här inlägget nu då, det som började så bra. Avslutar med lite bilder från gårdagen för att väga upp det hela lite :)




    

ÄLSKAR DIG!

RSS 2.0