Ikea

Idag fick jag minsann släpa upp Alice innan klockan åtta. Hon vaknade då och ville ha välling, men jag antar att hon gärna somnat om en runda till direkt. Känns som om den här ledigheten håller på att ge oss riktigt dåliga vanor så det var bäst att palla sig ur sängen :) Jag och Alicen tog ett mysigt bad tillsammans och efter det var hon helt slut. I säng igen och så vilade hon en timme till. När Linus och Alice vaknat så körde vi till Broby för att hälsa på Cå L. God frukost och kaffe bjöds det på där :) Tack så mkt! Sen bar det iväg till Ikea. Jag köpte en hylla som Alicen ska ha på sitt "rum", skulle haft tag i en del saker till men som vanligt så var det ganska utsorterat på Ikea i Älmhult :(  Lampor till fönstren blev det iaf, en lekback och några andra småsaker fick jag med hem.

Alice rum ja... Något riktigt rum blir det inte ännu, vi ska inreda allrummet som lekrum till henne. Där ska hon få ha sina saker/leksaker men sova får hon göra inne hos oss ett tag till. Vi är inte helt säkra på hur vi ska göra sedan, velar mellan ett par alternativ men just nu lutar det åt att det så småningom kommer upp en vägg i allrummet så Alicen får ha sitt rum där fullt ut. Funderat vidare på det här med tapeter/färg och bestämt att vi väntar med det tills vi bestämt oss helt hur vi ska göra med rummet. Just nu är det vitt och det får duga. Ska spana in lite wallies istället som kanske kan pigga upp sålänge?! Dessutom har jag hittat gardinerna jag vill ha (mairo-elefanter) och så blir det rosa stolar, rosa lampor och lite annat smått och gott till Stjärna :) Blir nog bra när det blir klart! I slutet av januari får det bli fixat, innan dess varken hinner vi eller orkar. Dessutom ska vi ha ett par kalas här hemma så det känns lugnast att vänta.

Idag hade förresten Alice kjol på sig. Hon tyckte själv att hon var jättefin och ville kolla spegeln flera gånger när jag klätt henne imorse :) Söte!




***Ooops är denna kanske ajabaja måntro?!***

Paket

Idag blev det en runda till Eko :- för att fixa Alicens födelsedagspaket. Blir inte så många, men lte paket måste man ju få när man fyller ett år :) Sedan innan har vi köpt stolar+bord som hon ska ha till sitt rum (hur och när det nu kommer bli :S ) Jobbigt det där med Alice rum, vi vet inte riktigt hur vi ska göra med det. Förutom att vi inte är säkra på var det ska vara så är det ju jättesvårt att försöka inreda det i huvudet ens. Rosa, svart och vitt ska det bli iaf. Får väl grubbla vidare :S

I em kom Bästa Carro å Linus hit :) trevligt som vanligt. Vi käkade lite middag, planerade inför nyår och fikade. Mys med Bästas bebismage, längtar jättemycket efter att få se och gosa den lilla krabaten som gömmer sig där inne :)

Nää nu ska jag surfa efter tapeter igen :/


Juldagarna

Så var de tre juldagarna över :) Men här njuter vi av jul lite till. Juldagen var vi hemma hos mina föräldrar och firade med pojkarna. Världens sötaste tomte dök upp minsann :) T.om. jag fick en fin julklapp, en vattenflaska av mina sötgrabbar som Lucas köpt. Finns ofta en tanke bakom hans paket och en vattenflaska behöver man om man är på friskis ofta :) Annandagen firades med hela tjocka släkten i fjälkinge scoutstuga. Jag å systerstor hade fixat med lekar och skoj där, det blev lyckat! Inte så lätt när vi ska träffas alla - vi är ju en himla massa folk så det blir inte så ofta. Midsommardagen har sedan länge varit stående, men i år tyckte vi det kunde vara kul att få ses till jul också.

Ett av de roligaste inslagen under lekdagen igår var när det skulle byggas snögubbe. Två lag, många tidningar, tejp och lite annat delades ut, sen gällde det att skapa den största snögubben. Kolla in resultatet nedan :) Förutom snögubbebyggande så bjöds det på; hela havet stormar, jul-frågesport, julsångs-skrivande och stafett. Kul!

Idag har vi varit i stan en runda. Snart Alicens födelsedag ju. Julklapparna är knappt öppnade och nu är det dax att fixa nya paket. Beställde en vit brio spis idag, hoppas nu den kommer innan födelsedagen bara. i stan finns de inte att få tag i nämligen, men på nätet hittade jag - till rea dessutom :) Var inom po.p också idag och det blev ett litet paket även därifrån. Självklart måste ju Stjärna ha en ny klänning på sitt ettårskalas :)



***Finaste tomten***

Lekdag:

    



***Snygga gubbar :)***
(Vinnaren står till höger)

God Jul

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig julafton :) Det har vi! Alicen hängde på hela tiden och vägrade sova. Hon sov 25 minuter i fm då vi var på promenad och däckade sen inte förrän vi körde hem vid halv elva ikväll. Jaja ska man fira sin första jul så ska man klart göra det ordentligt :) Första julen firades hos farmor minsann. Julmaten var ok enligt Alicen som smakade hela tre alternativ. Ägg, prinskorv och köttbullar :) Tomten var hon inte alls rädd för, utan det gick t.om att få en bild i hans knä. Hon trodde dock han var en KA(tt) :) Många (nej inte överdrivet många) fina paketer blev det :) Höjdaren var nog den rosa dockvagnen, samt en docka som hon fick av Bästa gudmor å L. Lilla skruttan asade runt dockan hela kvällen och lärde sig t.om säga "kocka" AHHH söte älskling ♥

Om ni bara visste hur tacksam jag är över att ha fått uppleva denna dagen tillsammans med vår flicka. För två år sedan, när vi firade jul i en tid då jag inte kunde bli gravid, tvivlade jag starkt på att vi någonsin skulle få uppleva det här ögonblicket. Nu är Alicen här, mitt i bland oss och förgyller tillvaron för hela vår familj. Jag är så otroligt glad och tacksam över att det blev så.

Imorgon ska det firas riktig jul igen, då med grabbarna. Jag lääängtar!








Dan före dan...

Lillejul, det närmar sig. Alicen vaknade tidigt imorse och har sovit lite sisådär inatt så vi får väl se hur det blir med uppesittarkväll :) Idag ska det sista fixas och tja det är inte mycket det. Ett par paket kvar att slå in och så ska kolan klippas, skinkan griljeras och dammsugaren ska få en åktur runt om här hemma, men annars är det lugnt. Själv ska jag till friskis och ta ett jympapass vid midagstid. Var där igårkväll också och det är riktigt mysigt att jympa nu, alla är så glada och trevliga. Julen gör något med människorna. Jag vet att många väljer att se folk som irrar omkring i köphysteri och stress - själv ser jag vänlighet och värme.

Förresten igår sa Alice: Linus. (USS) Många ord som kommer nu och det är så härligt :) Förutom mamma, pappa och bovvej så är dus (ljus) och ka (klocka och katt) ord som används flitigt.

Nähä nu vill lucas spela spel :)

Ha en fin lillejul!



***ÄLSKAR***




 


Fjärde advent

Fjärde advent. En fin dag, ja hela helgen har varit fin.  Jag, M och A tog en promenad till stan idag bara för att njuta av det härliga vädret. Några direkta ärenden hade vi inte (men jag hittade en jättefin klänning som jag ska ha på julafton!) det är så skönt att verkligen känna sig färdig med det som ska göras innan jul :) Vår lista på sådant som måste göras är visserligen ganska kort så nu återstår mest bara att vänta och mysa. Nåja lite julmat ska köpas in och knäcken ska kokas, men mer än så är det inte kvar. Så nu njuter vi bara. Jag älskar verkligen julen. Den lugna, stillsamma, älskade julen. Med tid för mys, tända ljus, spela spel, promenera, vara tillsammans. DET är en riktig jul för mig. Efter det att jag och pojkarnas pappa flyttat isär fick jag också lära mig att julen har många dagar.Förut tyckte jag att det var jul på julafton och sen var det liksom slut. Nu är det jul läääänge. I år ska pojkarna fira jul på julafton med sin pappa, känns helt ok för vi ska fira tillsammans på juldagen.

Dax att återgå till min älskade M. Vad hade jag gjort utan honom?! MIN KÄRLEK som gör mig alldeles varm i hjärtat och lycklig ända in i själen. Jag är lyckligt lottad.

Ha det fint




Jag - EN IDIOT!

Skolavslutning imorse... och vilken morgon! Började med att Lucas absolut skulle ha en helvit tröja då de skulle uppträda i just det på avslutningen. Den tänkta tröjan var dock full av fläckar som upptäcktes när den skulle strykas 
:( Nöden har ingen lag så: skicka Lilliz till skolbussen- ilfart till Maxi - inköp av vit tröja - hem - kasta på Lucas kläder - väcka Alicen - ilfart till kyrkan - avslutning med Lilliz (mormor och "morfar" följde med Lucas,  TACK!)... PUST! Frukost på Mc´D  med Linus å Alice och äntligen liiite lugn. Sen var jag å systerstor och fixade klappar. Jihoooo  ALLA klapparna klara nu! När syster åkt mötte Lucas upp mig i stan och han fick fixat sina julklappar. Han ger sig aldrig med det, får man julklappar så ska man också GE, fina pojken :) Var med Lucas på Stadium när Alice precis vaknat från en skön sovstund i vagnen och vi hade bara ett kort ärende kvar innan hemfärd. Alice ville upp och titta lite, givetvis höjde jag vagnen till sittläge och gick lugnt vidare med Lucas som skulle köpa skor. Plötsligt sträcker sig Alicen efter "Bovvej" som hon tappade på golvet och hon föll ur vagnen. Chockad som f-n tog jag upp min gråtande lilltös. Jag min h-vetes idiot hade glömt selen! Hon brukar ju sova utan att den är knäppt, men aldrig sitta upp utan att vara fastspänd! Jag blev helt knäckt och tårarna flödade. Hur kunde det hända??!! Jag VET att Alice reser sig i vagnen, jag VET att hon ALDRIG får åka utan sele. Jag har selat henne varenda gång sedan vi bytte till sittdelen, men inte idag... Undrar vem som grät mest där på Stadium, jag eller stackars Alicen. Nåja det gick bra iaf och Alice slutade gråta ganska omgående. Tokarg på mig själv (med Lucas tröstandes) körde vi sen hem!

I em/kväll var jag hos Ulrica och färgade/slingade/klippte håret. (TACK til systerstor som passade Alicen) Numera är det ganska kort. (Kommer kanske bild så småningom) Känns lite märkligt men det växer väl ut igen om jag inte trivs. Färgen gillar jag iaf :)

Trevlig helg!



***Om du bara visste hur mycket...***


Granen

Skulle aldrig tagit det där jympapasset på friskis idag. Hade jag INTE gjort det så hade jag varit klar nu och kanske t.om kunnat njuta lite av den här kvällen :( Nåja antar att man inte ska klaga :S Klapparna är så gott som fixade, barnen har klätt granen och huset är relativt rent - vad mer kan man begära? (Att var och en plockar efter sig kanske?!) Inte på topp ikväll MEN jodå det har varit en BRA dag. Alice tyckte det var väldigt spännande med granen :) hon passade på att ta ner lite kulor från den när vi andra var på avstånd :) Nä nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sen ska jag stupa i soffan en stund. Imorgon är det skolavslutning sen blir det en tur till stan igen. DÅ ska klapparna bli helt klara.

Förresten jag utfärdar en varning på the rocky roads! Hur i h-vete gör man för att sluta äta dem?! :P



Smarrigt

Linus innebandymatch gick super :) de vann stort och Lilliz gjorde hur många mål som helst, gissa om han var märkbart stolt efteråt :) Efter matchen var det snabbmiddag som gällde innan det var sängdax för både liten tös och Lilliz. Äsklingen är och tränar och själv har jag roat mig med att göra Rocky roads. Ser smarrigt värre ut. Hoppas nästan på att de inte är så goda som de ser ut, blir jobbigt att hålla fingrarna i styr då :) Isf får jag väl flytta in på friskis under julhelgen, där är ju ändå lite pass att välja på trots reducerat schema. Just nu sitter jag mest och klurar på klappar. Jag har några som jag har koll på och som "bara" ska köpas, men sen är det ett par jag inte har en aning om. Suck.. Lucas klappar hade jag koll på tills i em då han ändrat sig igen :/ Lagom kul att börja fundera ut något nytt nu då :S

Nattinatti

Snickers å julkort

Idag blev jag och Alicen bjudna på frukost hos systerstor. Bra det, för vi passade på att planera inför annandagen då vi ska ha lite julkul för familjen. Syskon, syskonbarn och våra föräldrar träffas och har lite lekar och annat kul :) Ser fram emot det! Efter frukosten åkte jag och Skörp (hmm.. Alice) hem. När Lilliz kom och vi ätit mellis passade vi på att göra Snickers. Mums! Kul att få lite julgodis fixat.  Snart ska Lilliz och jag in till stan och han ska klippas. Därefter har han innebandymatch. Allra första matchen så gissa om han är taggad :) Ikväll ska jag göra Leilas rocky road som Sandra så snällt tipsat mig om :) Tack för det!

Förresten så tror jag att alla nära och kära har fått årets julkort från oss i lådan nu och eftersom jag är så himla nöjd med det så slänger vi in en bild här ;)




***Inte så bra kvalité på bilden, men fint iaf :)***


***Lilliz slickade skålen efter vi gjort Snickers***


Promenad i "nya" overallen

Efter lunch blev det en härlig promenad med Alice i vagnen och Lilliz på cykel. Köpte en begagnad po.p overall till Alice på nätet och den anlände i brevlådan igår. Jättefin faktiskt och till ett bra pris :) Den är brun och passar min lilltös utmärkt. SÅ mycket smidigare med overall ska erkännas. Hon har ju sedan tidigare jacka+byxor, men overall är betydligt enklare. Antar att den kommer bli välanvänd :) Nu vill jag "bara" ha en fin mössa och matchande vantar till. Rosa kanske? Hennes är ju i svart och även om det funkar så är det inte jättesnyggt till brunt precis.

Antar att jag borde gå och byta ännu en omgång i tvättmaskinen. Har inte riktigt ork idag, känner mig lite hängig och trött av förkylningen. Blä..jag har ju planerat ett pass på friskis ikväll. Får väl se hu det blir med det :)




*** Fina Alicen med den ständige följeslagaren Bovvej***


*** Älskade Lilliz klättrar på skruven***

Julgodis?

Bläää trött på förkylning och rinnande näsor! Alice är alldeles grön i näsan och snoret rinner konstant. Själv är jag mest täppt och lite krasslig i halsen. Nåja vi ska väl hinna krya på oss ordentligt till jul :) Snart dax att förbereda ordentligt ju. Hade tänkt greja lite med julgodis inom det snaraste (någon som har något kul recept - lite trött på alla de där vanliga vi brukar göra) och på torsdag ska granen in :) Skyhög julfaktor när granen äntligen är klädd, det är faktiskt en av höjdardagarna på hela julen tycker jag. Idag är Lilliz hemma och myser med oss. Alicen sover och jag ska fixa lite med tvätten. Sen får det bli en lång promenad och senare kanske vi kör och fixar ingredienser till julgodiset. Mumsa!!

ha en fin tisdag :)



 


Mysmåndag

Måndag igen. Sista "vardagsmåndagen" på länge dock, snart är det jullov och alla är härligt lediga :) Idag var det mammabebis-fika på Barbacka. Åt lunch där tillsammans med A å M. Mysigt det, Alice och M satt bredvid varandra i varsin matstol och Alice försökte hela tiden bjuda M på sin fika. Hon räckte henne både macka och clementinbitar, söte ♥ Tyvärr kom inte U idag för lilla A har fått hög feber, stackare :( Lek och bus i lekrummet hann vi också med. Alice fick upp ögenen för bobbycaren. Jisses vad kul hon hade med den. Till slut lyckades hon t.om köra den framåt själv och hon skrattade så hjärtligt när hon upptäckte att hon kunde. Längtar tills vi fixat til Alicen rum, då ska jag ta ner Lilliz gamla bobbycar från vinden så kan hon ha skoj med den :) Innan fikaträffen hade jag och Stjärna hemmamys. Vi tog ett härligt bad tillsammans och sen var det dax för grötfrukost. Alice bojkottade sin egen gröt och åt upp min istället, tokmaja! Vanlig havregrynsgröt var visst godare än fruktgröten från Semper :) 

Nu sover min Liten gott i sin säng. Lilliz har precis kommit från skolan så nu är det dax för lite mellis tillsammans med honom :)




Tredje advent

Helgen närmar sig sitt slut men den här helgen har verkligen bidragit till att höja julstämningen för mig :) Först var det luciakonserten igår som gjorde sitt, sen blev det julbak på kvällen och idag har vi varit och huggt årets julgran. I år hittade vi granen snabbt (nej, inte vi - min älskade M hittade den nästan direkt) och den är jättefin! Det har blivit en fin tradition att åka ut till mina föräldrar, hugga gran och sen dricka glögg och grilla tillsammans. Tycker det är fantastiskt mysigt att göra det och den traditionen är så mycket viktigare för mig än att steka köttbullar, lägga in sill etc. Jag tycker det är viktigt att man väljer ut godbitarna i julfirandet och njuter lite mer av dem istället för att stressa på och hinna med allt. Pojkarna uppskattar att få rasa av sig i skogen, det blir många timmar utomhus och t.om. Alice tyckte det var toppen att titta på alla granar. Hon njöt verkligen av upplevelsen. Pekade, tittade och sa "ä dä" hela tiden :) När vi sen grillade så sov hon gott i vagnen :) En jättemysig eftermiddag! Tack mams å paps för det.

Ikväll blev det ett pass på friskis, duktiga mig :) och nu är det dax för en efterlängtad dusch. Men först lite bilder:



***Från gårdagens lussefirande***


***pepparkakshus a´la mig å Lilliz***


Å lite bilder från idag:


     




Lucia

Varit på världens finaste luciakonsert idag. Hur mys som helst att gå tidigt på morgonen ju.  Efter det blev det frukost i stan med sällskapet från konserten :) Trevligt! Sen var jag på Mio med Carro å Linus, vi hämtade stolarna till Alice och Bus. Hade paketpris på fyra stycken vilket passade oss bra eftersom vi behövde två var.  Nu blir det fint i Bus rum! Alice ska få sitt "rum" efter jul någongång och stolar+bord ska hon få i födelsedagspresent.

Nu ska jag och älskling en runda till stan, sen blir det julbak här hemma :) Lucas å Linus följde med sin pappa på kalas. Förresten satte jag och Lilliz ihop pepparkakshuset innan idag. Bilder från det och konserten kommer senare.


Fredagkväll

Varit på friskis! härligt =) Inte alls mycket folk på passet idag men själv tycker jag det är en utmärkt start på helgen! Nu väntar jag på att älskling ska komma hem, sen blir det hämtmat och ett glas vin eller tre ;) Ikväll får det nog bli idolfinalen faktiskt. Jag är inte alls intresserad av jippot men Lilliz älskar Idol och vill absolut se finalen så då får jag sällskapa antar jag. Kevin ska vinna tycker Lillix självklart. Själv har jag inte en aning, men det blir nog bra.

Ha en mysig fredagskväll!

Äntligen fredag

Fredag, känns riktigt YES idag! Ser fram emot lite tid med älsklingarna i helgen. Jag och Alice tog en lååång sovmorgon imorse, skönt det. Sen hade jag sett fram emot lite mys tillsammans med Lucas som är ledig från skolan idag. Så blev det dock inte då han föredrog att åka och göra stan tillsammans med världens viktigaste tjej (just nu) istället (Det är inte mamma längre det.)  Ikväll har Lucas (musikklasserna) luciakonsert x2 och imorgon blir det till att gå upp tiiiidigt då de ska träffas redan 6.15. Klockan åtta är det dax för första konserten och då är jag där tillsammans med Bästa Carro, Linus och mamma :) Jag har tidigare år gått på fredagskvällen men imorgon är det ju självaste lussedagen och vad passar bättre än att starta den med världens finaste luciatåg?! Jo  lucia är faktiskt årets höjdpunkt när man har barn i musikklass. Återkommer med bilder från det imorgon:)

Idag har jag och Alice varit och hälsat på på jobbet. Kul att få träffa lite kolleger, prata lite och fika men nej jag längtar faktiskt inte tillbaks ett dugg ännu. Alicen lyckades dock med konststycket att charma dem allihop då hon var på toppen humör. Så självklart förstår alla att jag väljer att vara hemma med min stjärna lääänge :)

Nu dax att fixa fika till grabbsen :)



Julfest

Julfesten var hur trevlig som helst och Alice trivdes som vanligt tillsammans med kompisarna. Idag fick hon faktiskt en alldeles egen pepparkaka och det var väldigt populärt. Vår vanliga kladdmaja var som bortblåst och hon missade nog inte en enda smula på det där hjärtat :) Jultomten brydde hon sig däremot inte ett dugg om, utan kollade bara upp precis när han kom men sen ville hon fortsätta leka :) LIte bilder:


*** Tittar på teater tillsammans med Bovvej***

 
    ***Pepparkaka var GOTT! ***    Så gott att jag nog kan ta en till faktiskt :)

 
*** Dansa kring granen var roligare än självaste tomten! ***


*** Vill hellre leka :) ***

081211

Morgon igen! Gröten och alvedonen gjorde nog underverk igår för stjärna har sovit heeela natten, jiiihooo! Ja hon sover förresten fortfarande. Så här sitter jag och har julfixat till bloggen lite. Väntar på att Alicen ska vakna nu så vi kan mysa frukost tillsammans. Sen ska jag dammsuga och greja lite med det vardagliga här hemma innan det bär av till julfest på ÖF. Alla babysångmammor och bebbar kommer. Hmm..är nog fjärde gången vi ses den här veckan, kul :) Kanske blir ett bad tillsammans med Alice innan vi åker dit, man måste ju vara fin när man ska på sin allra första julfest :) Får uppdatera med lite bilder sen.

Njut av dagen

Barnkalas

Ettårskalaset var toppen :) Nio nöjda, glada barn som trivdes och t.om "lekte" lite. Alice lekte mest vid A´s mickispis och jag tror jag kan konstatera redan nu att en spis blir en jättebra födelsedagspresent åt henne så småningom. Det bjöds på kakor och tårta och Alice fick smaka liiiite kaka - är man på kalas så är man :) Efter kalasandet var jag på friskis. Skönt det. Nu är M och tränar, pojkarna sover gott men nej just det - inte Alice inte! Vet inte vad som hänt men hon tänker visst inte sova om kvällarna längre. La sig i vanlig tid strax innan åtta ikväll och vaknade sådär en timme senare igen. Jag lät henne vara en god stund, försökte med att ge nappen och säga godnatt flertalet gånger men det gick inte. Till sist blev hon jätteledsen och fick komma upp. Fick för mig att hon kanske har ont av tänder som verkar vara på g i överkäken. Gav lite alvedon och tänkte försöka med lite välling men gav upp innan jag ens mätt upp vatten. Vällingen har bara spottats ut de senaste dagarna. Hon verkar inte alls vilja ha den. Så Stjärnan har precis ätit en portion gröt, klockan 22.15 på kvällen:S och är nu tilbaks i sin säng. Sova?! Nej jag tror inte det - hon ligger och pratar med "Bovvej" :S

Men JAG vill snart sova iaf!



***Fikar gör man på kalas!***


***Koka kaffe till mamma :)***


*** Kompisar ***


En trevlig kväll och en vaken natt

Hade verkligen en supertrevlig kväll igår. Mammaträff (utan barn) med god mat, dryck och fantastist sällskap :) Sex (av sju) mammor var med, vi var på Martini och hade det hur bra som helst. När jag kom hem trodde jag självklart det var lugna gatan och att barnen skulle sova gott i sina sängar. Jodå pojkarna sov gott. Alice däremot hade vaknat igen och var hur pigg som helst. Det var hon sen större delen av natten :S  Inte hungrig, inte sjuk utan bara vaken och förmodligen pigg. Det är ett dilemma det där. När barn går från sjuka till friska verkar det som om de får hur mycket energi som helst och blir helt überpigga :/ NU sover hon däremot väldigt gott.

Skönt är ju att Alicen är frisk iaf! Då blir det minsann ettårskalas för hennes del idag :) Vi ska till A å A och fira en förstagångs-jubilar :) Grattis på födelsedagen från oss! Innan dess ska vi hinna med en promenad, ska bl.a. gå ner till affären och lägga julkorten på lådan.



Trist

Uttråkad, ja det är bara förnamnet det. Längtar till friskis just nu, inget rår på rastlösheten så som ett jympapass. Hinner dessvärre inte med något pass idag för ikväll är det middag på stan med mammorna :) Ska bli skönt faktiskt,  jisses vad trist det är att bara gå omkring här. Mest innebär det bara att bära, bära och just det..bära. Alice vill inte vara på golvet i många sekunder. trött och hängig är hon. Tycker verkligen synd om henne. Hon verkar så orolig, inte undra på det - hur ska hon kunna veta varför hon mår så dåligt?! Försöker få henne att vila en stund nu men vet inte om det lyckas. Annars får det bli en runda i vagnen. Inte farligt att vara ute med lite feber sägs det ju. Fast hon borde verkligen sova, hon har i stort sett inte sovit något alls idag.

Kaffe har jag fått iaf. Tack för det! Lilliz kom instörtanden från skolan när mormor och "morfar" var här och fikade. Det var julfika på skolan i em och självklart ville han inget hellre än åka dit. Med en sjuk Alice var det dock inte läge för mig att köra, men Lilliz vädjade till mormor och "morfar" som snällt ställde upp. Tack, tack!! Tror Lilliz varit nästintill otröstlig om han missat det, han hade ju t.om bakat egen mjölkfri kaka :)

Näähä verkar inte som om min flicka tänker sova alls idag :/





Fortfarande feber

Tisdag och fortfarande sjukt här. Var på barnakuten halva dagen med Alice igår. De sa nämligen i telefon i söndags att vi skulle komma in om inte läget förbättrats - vilket det inte hade gjort. Alice pendlar fortfarande i temp och idag har den varit 39,7 som högst. Fast besöket på akuten igår kunde vi lika gärna varit utan. Vi satt mest i ett rum och väntade, väntade och väntade. Tyckte det var riktigt dåligt faktiskt. Ingen som kom och frågade hur det var, ingen som undrade om Alice behövde något. Lite dricka och något ätbart är ju inte fel under en hel eftermiddag. Självklart hade vi med oss det till henne, men man kan väl f-n fråga. Efter ett urinprov som inte visade något och efter att läkaren undersökt Alice konstaterade hon att hon troligtvis var så dålig och tagen av febern den här gången eftersom hon inte hunnit bli frisk sedan sist. Sen togs det tas en snabbsänka, men eftersom ingen ville ge oss besked på den så åkte vi faktiskt hem. Vid det laget var Alice jättetrött. Hög feber och ingenstans att sova, det går liksom inte ihop. I synnerhet inte när man är elva månader. 

Just nu sitter jag och väntar på mina föräldar som ska komma med kaffe. Det är slut och jag överlever knappt utan kaffe på morgonen. GEEE MIIIIG!! Tur vi sov länge idag :) När pojkarna åkt till skolan la jag mig igen brevid Stjärna. Sen sov vi till klockan var närmare tio. Att vi sovit länge innebär dock inte att vi sovit mycket. En ganska vaken natt har det varit med en orolig och sjuk Alice.

Förrsten har lilla stjärna har lärt sig säga katt. Innan har alla djur varit "bovvej" men nu så finns det katter också :) Eller katt och katt, hon säger något av en blandning mellan mjau och katt. KAAA låter det jamande :) Söte ♥





***DU å JAG bovvej***

ÅH NEEEEJ...

...Alice har hög feber och är sjuk IGEN! Vaknade inatt och var jättevarm, tempade henne och jodå 39,4. Sen har det fortsatt under dagen. Hon har varit riktigt kass idag. Vill bara dricka, sova och alvedonen gör sådär nytta kan jag säga. M har ringt barnakuten ikväll för att höra hur vi ska göra. De ska ringa upp om en stund så får vi se. Antar att det blir högre dos alvedon och kanske får vi åka in imorgon för att ta en sänka. Min lilla stjärna, hon är verkligen kass :(

Fick till största del bli en hemmadag idag, hade tänkt att vi skulle på julmarknaden i stan men självklart inte med sjuk bebis. Jag lämnade hemmet en liten stund i em. Var på friskis och tränade och innan dess var jag en stund hos min underbara vän J! Massa prat och lite skratt blev det, tack för det min fantastiska vän - jag behövde verkligen dig idag.

Ikväll var jag och Lucas på Maxi en snabbrunda. Han är för gosig den grabben, en liten stund med honom kan få mig på bästa humör :)

Nu ska jag sällskapa mina älsklingar i soffan. Alicen är också vaken... Stackars liten Stjärna  ♥


Ett bra slut på en j*vlig dag

En tråkig lördag fick iaf ett jättebra slut. Tack Bästa Carro och Linus för det. Jag, Alice och Max har varit hos dem ikväll. VI fick god mat och trevligt sällskap, det behövde jag :) Fast jag tvivlar på om Alicen är välkommen till bords där igen, jisses som det ser ut när hon äter! Fotona från Atelje Ingvar hade Carro å Linus också varit snälla och hämtat. Ahhh vilka bilder! Nu återstår bara att välja ut 9 av 18 bilder. Paketet skulle nämligen innehålla nio och man fick själv plocka ut de bästa, men hur ska jag kunna göra det?! Snacka om omöjligt uppdrag. Några ska iaf plockas bort och sen får vi köpa till några. Hon är underbar, fantastisk och sååå vacker min lilla stjärna. Så oerhört tacksam över att hon finns i mitt liv ♥



***Alice hade egen meny. Och eget bordskick***



♥ ♥ ♥



5 december

Äntligen har vi fått träffa lite folk :) Alicen har varit hur pigg som helst idag och vi begav oss till Barbacka för en supertrevlig fm med mammor och bebisar! Tack för idag, det behövde vi :) Efter bus, lek och fika på barbacka tog en vi en liten runda på stan och hamnade då även på po.p. Där råkade jag även köpa en klänning till Alice. Ikväll blev det ett pass på Friskis och nu ska jag slappa soffan. Skulle egentligen varit ute på partaj med jobbet, men jag orkade inte. Är förkyld och av lite olika anledningar inte helt på topp.

Blev ett kort inlägg men bjuder på lite härliga bilder ist ;)

Trevlig helg!





***Nyvaken och på bra humör***


***Underbara finste dig***


***Äter ofta själv numera, det blir gaaanska kladdigt***

På bättringsvägen

Äntligen har vi varit utanför dörrarna här hemma. Alice är mycket bättre idag så vi åkte faktiskt till babysimmet. Tänkte att vi kunde bada "lite försiktigt" och undvika dyk osv. Det tänkte inte Alicen, hon har ju hellre huvudet under ytan än ovanför så hon förstod ingenting när jag badade lugnt. Därför passade hon själv på att hoppa i vattnet när alla barnen satt uppe på en matta och vi sjöng. Snyggt som tusan gled hon ner alldeles själv. Sen badade vi på :) Badet gjorde dock bebis väldigt trött och hon sov i ett par timmar när vi kom hem. Imorgon är det fikadax med UåA och AåM på barbacka. Längtar redan, har känt mig aningen lappsjuk den här veckan ;)

Ikväll får det eventuellt bli ännu ett pass på friskis eller ska jag möjligen fixa till det där pepparkakshuset jag tänkt göra så länge. (Men som jag glömt köpa florsocker till i en hel vecka nu..)

Jihooo nu ringde de från Atelje Ingvar - korten på Alice är klara. NU blev jag verkligen nyfiken!

I förmiddags roade sig Alicen med det här:



***Blivande florist?? Hon håller iaf sin mamma sysselsatt ***

Elva månader

JA! Elva månader, hade ju glömt att det är sista gången Alice fyller månader idag, nästa gång är det ETT ÅR! Lite läskigt faktiskt, men samtidigt är det en så rolig ålder just nu med alla ord som börjar komma och allt efterhärmande. Igår viskade jag tomte till Alice "TOTTE" viskade hon tillbaks, ahhh söte älsklingen  ♥

Världens längsta dag har det nog varit idag iaf. Blev ingen promenad, det var så väldigt kallt och jag tror inte den kylan gynnat Alice luftrör precis :/ Så idag har vi bara varit här hemma heeeela lååånga dagen. Bästa Carro å Linus kom på besök i eftermiddags som tur var, de sällskapade bort ett par timmar med mig och det var verkligen skönt det :) Var väldigt uttråkad ett tag. Nu har jag precis varit och lämnat grabbsen i ishallen, snart kommer kärlek hem och då ska jag sticka till friskis. Känns som om jag har massor av energi att göra av med :)




*** I ♥ you ***

Hosta!

Ännu en hemmadag med sjuk bebis, inte tal om att gå till ÖF idag.  Alice hade bedrövlig hosta inatt och var vaken en lång stund. Lät som falsk krupp faktiskt och ledsen blev hon när hon hostade - gjorde ont ju :( M var med henne på vårdcentralen nu i förmiddags, fick Molliipect och Bricanyl utskrivet så vi får väl se om hon kryar på sig snart. När hon väl somnade om inatt så sov hon bra iaf, skönt det. Förutom Alice så är Max hemma med lite halsont, men övriga är faktiskt friska och i skolan idag :) Nu sover min stjärna och jag har plockat med det där vardagliga som aldrig vill ta slut. Sen får det bli en promenad med älsklingen i vagnen, för ut måste vi idag.

Borde egentligen rensa lite i Alicens garderob också, men det är så tråkigt - den kommer bli väldigt tom :(

Ha en skön onsdag!




*** Världens finaste flicka ***

Sjuka

Ja här är mer eller mindre hela familjen sjuka. Tre, fyra eller kanske fem barn hemma imorgon?! Det återstår att se. Idag har det varit tre. Max har ont i halsen, Linus har haft körig mage inatt, Alicen rosslar, snörvlar och låter bedrövligt och nu kom Lucas och klagade över huvudvärk :/  Vi hade iaf vanlig BVC-tid med Alice  idag och vi passade på att få öronen kontrollerade när vi ändå var där. Inget konstigt där inte :) 9590 g väger stora tjejen nu och hela 73,5 cm lång är hon. Förutom BVC så är ett pass  på Friskis den stund jag varit utanför dörren idag. Tyvärr missade vi W:s kalas, Alicen skulle ju varit på sitt allra första barnkalas idag, men förkylning är inget man drar med sig till en nybliven ettåring och inte till övriga kompisar heller. GRATTIS på födelsedagen iaf :)

Får se hur natten blir, hoppas på mer sömn än natten som var. Hur morgondagen blir har jag ingen aning om. Det beror på alla sjuklingar här.

Alice låter inget vidare ikväll. Låter nästan lite kruppaktigt faktiskt :(

Nu ska jag bädda ner storkillen!

Kosta

Idag bar det iväg till Kosta för lite julklappshandel. Tusenmiljarder TACK Bästa  för hjälpen med Alicen och gänget idag! Helt ärligt så hade det inte varit roligt att ha med henne, absolut inte för hennes del iaf. Alice hade visserligen varit lite pipig här hemma och det är kanske inte så konstigt, hon är ju med mig, mig och åter MIG hela dagarna. Kanske rent av är bra att lämna henne lite ibland?! Tyckte det var ganska jobbigt i förmiddags när vi körde och har tänkt på henne hela dagen, men det gick trots allt bra ju :)  Hoppas hon inte körde slut på sin Bästa gudmor totalt bara :O En hel del fynd blev det iaf och nu har jag bara en endaste liten klapp kvar till barnen. Det är till Lucas och jag vet precis vad den ska innehåll :). Skönt det. Har iaf haft en kanondag med älsklingen, men nu är jag ganska trött - så en dusch och sen hoppa i nya po.p-pyjamasen ;) innan lite soffläge och störta i sängen. 

Imorgon ska jag myyyysa Alicen heeeeela dagen :)




*** Du å jag Bästa... världsbästa oss***

RSS 2.0