Bra slut på tråkig söndag

Friskis räddade min tråkiga söndag. Började på löpbandet och efter bara några hundra meter trodde jag det var kört, kändes sjukt stumt i benen. Insåg att det aldrig skulle funka att bara springa på, så jag ändrade planerna och körde intervallträning istället. Det som till en början kändes hopplöst slutade med kanontid. Min bästa ever faktiskt. Nöjd. Avslutade med lite träning på andra maskiner. Ännu mer nöjd.

Maken är också nöjd ikväll. Klick klick så blev det en ny TV. Jag har verkligen försvarat min gamla tjock-TV med näbbar och klor, men till sist fick jag ändå ge mig. Åtta år av trogen tjänst och nu är den så gott som slut. Fast den är lite speciell min gamla burk. Det var liksom den jag och grabbarna möblerade vår alldeles egna lägenhet med då när vi flyttade från huset. Då var den alldeles ny, det är den inte längre :) Så nu ska det faktiskt bli lite kul när leveransen kommer.

Imorgon är det dax för jobb igen. Både här och där :)


Söndagstråk

Mögsöndag. Vissa dagar vill sig helt enkelt inte. Idag har det varit en riktigt tråkig dag. Kanske den usla starten som förföljt mig? Söndag och jag vill inte alls. Jag vill ha fredag. Nu, genast, direkt. Det finns förklaringar till det.

Älskling är och tränar hockey, själv ska jag bege mig till gymmet när han kommer hem. Ibland är det svårt att få ihop det där med 2xträningar. Idag blev det så vi fick äta middag på olika tider. Tradigt, men ibland måste man välja. Helgen har inte inneburit någon tillsammanstid alls för vår del så kvällen ska spenderas så iaf.

Delar med mig av en bild på underbara Tossen. Kikar just nu efter skaljacka till henne och kan inte bestämma mig riktigt. Po.p blir det inte, lutar mer åt Didrikson just nu. Jag vill inte ha regnställ, så det får bli skaljacka+byxor även i vår som komplement till den finfina softshellen hon har på bilden.



Isn´t she lovely ♥


Något stör

Hej söndag. Hej slut på ledighet. Känner inte mig riktigt redo för det än, men vad göra? Får väl försöka ta vara på den sista sportlovslediga dagen och göra något bra av den. Är sjukt irriterad över ett sms jag fick imorse, men jag ska skaka av mig eländet och inte lägga energi på det. H*n är inte värd det. Nej det finns människor som inte är värda ett skit i mina ögon just nu.. och vips fick man en energitjuv. Nej åt h-vete med alltihop.

Lördagsmyset igår var bäst :) Vi åt homemade hamburgertallrik och lördagsgodis från godishuset såklart. Alice somnade i vanlig ordning på mig i soffan. Först kollade vi melodifestivalen och den bästa underhållningen stod The Ark för. Tyvärr var de ju utom tävlan :) Senare somnade jag och Lilliz i soffan till Notting hill. Idag tog vi lång sovmorgon och nu ska frukosten intas. Mys med långfrulle på en söndagmorgon. Kaffe i en rejäl dos kanske kan pigga upp denna söndagsförmiddag.

Önskar er en fin dag.


Xbox och skor

Lördag och det är dax att köra och inhandla lite gott till kvällen. Den ska spenderas ensam med barnen eftersom M jobbar inatt. Blir väl mest jag och Alice soom lördagsmyser tillsammans. Lucas är i Skurup på cup (jo pappa är såklart med) och Linus lär vi inte se mycket av eftersom han mest hänger på rummet. Inte undra på det, det som stod överst på önskelistan kan nu strykas.




Igår jobbade jag och det var hur kul som helst. Mycket att göra, men roligt attans :) Med mig hem hade jag ett par nya skor till Alice. Vi hoppar Conversen i år, det blev ett par urläckra från Geggamoja ist. Gissa om Liten är glad? Hon hoppade igår när hon öppnade paketet "rosa rosa rooooosa" sjöng hon och nu är skorna på varenda sekund :)



Alice nya! (Syns inte på bilden men skorna har en praktisk dragkedja på sidan! Lätta att komma i och ur).


Finns i många fina färger! Själv ska ja nog ha de svarta :)


Alice funderar...

A: Var bor Pia? 
Jag: i Fjälkinge
A: Men vad heter vägen?
Jag: Megalitvägen heter den.
A: Åh mamma du kan ju alla vägar!
Jag: (skrattar) Jag, Lucas och Linus har ju bott på Megalitvägen, för längesen gjorde vi det.
A: Var va JAG då?! 
Jag: Det var ju innan du fanns Tossen.
A: Men var va jag nånstans?? 
Jag: Ja då fanns inte du ännu.
A: Men lämna ni mig alldeles ensam?? 
Jag: Nej vi lämnade inte dig, vi hade ju ingen Alice då.
A: Var va jag mamma? Jag ville INTE va ensam!
Jag: Men du var inte ensam, vi hade ingen Alice. Det var när Lucas och Linus var pyttesmå och då hade inte du varit i mammas mage ännu.
A: Nej, mormor å Bojje passa mig nog då! Så var det!! 

Söta Alicen :)

Fredag!

Morning! Har nyss pratat med Linus som faktiskt var ganska glad igen och som bestämt sig för att åka med på innebandyn iallafall. Skönt det. Han får ju säkert det jättekul med kompisarna och han älskar ju att spela innebandy. Ikväll hämtar jag hem honom för fredagsmys här, fina Lillizen min. 

Snart kommer mina fina föräldrar för att passa Tossen. Idag står det nämligen jobb i min kalender ;) Ovanligt för en fredag, jag är ju alltid ledig då. Fast idag blir det till att jobba lite, men med något helt annat än det jag brukar dock :) Ska bli väldigt kul.  



Linus 11 år

Idag fyller min älskade Linus 11 år! Det har varit en fin dag med paket, kalas och skratt. Började såklart morgonen med skönsång och frukost på sängen. I eftermiddag kom sen gästerna och vi fortsatte fira :) Linus hade själv valt ut det han ville bjuda på och det blev räksmörgås (alternativ annan smörgås om man hellre ville) att äta och sen glass till fikan.




Jag tror verkligen Linus haft en toppenfödelsedag! Han önskade sig pengar, sparar ju till sin speciella sak och han fick ihop en rejäl slant. Kanske så mycket att det översta på önskelistan kan inhandlas redan i helgen ;) Ja jag tror det faktiskt.

ÄLSKAR MIN LINUS!

Nu borde jag krypa ner och sova gott. Men vet ni vad? Mitt mammahjärta värker. Pojkarna åkte till sin pappa sent ikväll för imorgon spelar Linus innebandycup och deras pappa skulle följa med honom hela dagen! Linus har varit väldigt förväntansfull inför cupen. Nyss ringde dock telefonen här hemma... Ingen kommer följa med Linus imorgon. Viktigare saker hade kommit emellan och nu vill Linus bara hem. FY FAN!! Jag önskar verkligen att jag kunde sluta det här inlägget lite roligare, men vilket jävla slut på elvaårsdagen.


Ledig onsdag

Trött i benen ikväll :) Idag blev det en runda till stan för inköp av paket till Linus. Ja egentligen trodde jag den saken skulle lösa sig smidigare eftersom han önskar sig en lite dyrare sak som jag ville lägga ihop till med hans pappa. Men nej just det, Linus födelsedag ju, inte Lucas... Då hade det förresten aldrig varit tal om att lägga ihop. Då hade pappa köpt den dyrare saken för egen plånbok. Nej jag roar inte mig med att snacka skit, jag bara konstaterar. Vad sägs om att storebrors rum har plasma-tv, Wii och bärbar dator. Lillebrors däremot har inte ens en egen begagnad tjock-tv. Men men, imorgon får lillebror pengar av oss och så får han spara till sin önskan, det blir säkert bra det också! Ikväll blev det en tur till gymmet. Vi hade tur och kunde fixa barnvakt så Mattias hängde också på. Pia och Peter kom och sällskapstränade :) Löpband och lite andra maskiner fick det bli. Fint det :) Natti

Alice och Bovve har varit hos tandläkaren ...

img_6002 (MMS)

Alice och Bovve har varit hos tandläkaren och räknat tänder. Alice hade 18 och Bovve 40! Att räkna gick bra, men den övriga undersökningen gick lite sisådär. Liten är envis. Nåja allt såg perfekt ut iaf :)


=/ =@ =(

Sur och vresig. Det har jag varit idag. Jag skyller inte på någon annan, men ibland blir det små krockar. Eller gigantiska kollisioner. Jag har en liten preteen som verkligen kan, måtte den riktiga puberteten vara lugnare än det han visat de senaste två veckorna. Hujedamej.

Jo jag älskar mina barn, över allt annat, men det innebär väl inte att jag måste älska allt de gör? 

Hade tur att få sällskap av fina storasyster på gymmet ikväll :) Det gillas! Och jag fick ur mig lite av min negativa energi på friskis tack och lov.

Resten ska sovas bort. Imorgon är det jag som vaknar pigg och glad.




Lättat och lyckligt mammahjärta

Idag har det varit en fin dag. Jag slutade klockan elva och eftermiddagen spenderades på museét tillsammans med alla mina små älsklingar och C, E och E. Därefter blev det en tur till Naturum. Sen åkte vi hem till oss för att fika, men M hade redan påbörjat middagen och det räckte till familjen Persson också så även J kom hit. Fikan tog vi framåt kvällen :)

Bäst av allt idag var ett telefonsamtal jag fick när vi var på museét. Läkaren från barnkliniken ringde och sa att Lucas prover var helt ok. Tårarna föll av lättnad. Det var nämligen väntan på det provsvaret som var grunden till den oro jag känt de senaste dagarna. En oro som nästintill ätit upp mig. Jag har inte velat skriva så utförligt om det, men jag har varit helt sjuk av oro. Haft en klump i halsen, tryck över bröstet och tankar som skenat. Anledningen var att en läkare från barn ringde mig i torsdags och sa att de hittat celler som de inte borde hitta i den grundliga analys som gjordes på Lucas urin i januari när han var sjuk. Jag tappade nästan andan då han sa så. I mitt huvud är ovälkomna celler=cancer=död. Läkaren lugnade mig förvisso och sa att den form som kan visa sig såhär inte drabbar barn. Men när jag blev fritidsdoktor och började googla kan ni ju bara ana vad jag hittade att läsa...

Jag är så lättad. Så himla himla lättad. Älskade Lucas min, så du skräms. Allt ÄR bra och jag är lyckligt lottad.



Älskar dig av hela mitt ♥


Härliga helgen

Underbara helgen har nått sitt slut och jag känner mig faktiskt riktigt glad (fast fortfarande lite orolig, men ja det är helt i onödan). Vilken helg! M har visserligen jobbat hela helgen men jag har njutit av den iallafall. För inte så länge sedan skulle jag inte gjort det, jag hatade M´s jobbehelger så till den grad att jag  mest tyckte synd om mig själv och nästan grävde ner mig. Ibland händer det dock att man vaknar till och får upp ögonen. Mitt liv - mitt ansvar. Det blev ju knappast bättre med massa självömkan så jag bestämde mig för att ta tag i det på annat sätt och det har jag gjort.  I fredags var jag som sagt på Vincent i stort sett hela dagen. Jag hjälpte C litegrann i butiken och det var riktigt kul. Fredagsmyset var mys och det var bara jag, Mattias och Alice som var hemma då.

I lördags sov vi lite väl länge jag och Toss. Vi skulle med tåget till Lund och Anette (och Märta) var snäll och körde hitom och hämtade upp oss. På stationen väntade Ulrika och Alize och sen var det bara att lösa biljett och kliva på. Tjejerna var visserligen lite besvikna eftersom de vill åka det lila tåget, men med tanke på hur ofta de stannar (pågatågen) så kändes det bättre att välja öresundståget. Tågresan var såklart hur spännande som helst :) Flickorna underhöll sig på bästa sätt och de hann även med att få i sig lite fika.

I Lund gick vi sedan på bio (knattebio, Alfons), vi åt på Mc´d och gick en liten runda i stan. Vid ett senare tillfälle ska vi åka dit utan barn eftersom det fanns en hel del butiker vi ville inom, men som vi undvek eftersom det faktiskt var tjejernas dag. (Hmm, var snabbt inom Åhlens och fick visst med en scarfes därifrån, men det räknas knappt eftersom vi mest var på leksaksavdelningen) :P Ett besök i leksaksaffären Jättekul blev det också. Där hittade Alice sin drömgitarr! Hon har länge velat ha en gitarr, men kravet har såklart vart att den skulle vara rosa och det har vi inte hittat (förutom den gigantiska Hello Kitty-gitarren som stått i Lasses-musiks skyltfönster tidigare, det är den hon jämfört med liksom) men nu så :)

När vi kom hem till stan igen ville flickorna till tivoliparken så det blev en liten runda dit och det var ett fint avslut på en underbar dag med fina vänner.  Därefter gick jag och Alice till Marie och Jocke där senare pappa M anslöt efter sitt jobb. Vi bjöds på god mat och dryck och vi hade en väldans trevlig kväll med kortspel, gamla schlagerlåtar och skratt :) Tack för det.

Idag blev det storhandling på Maxi, det vankas sportlov nu och med fyra hungriga grabbar hemma gäller det att ha välfylld kyl. Dessutom hatar jag "vad ska vi ha till middag" och klarar inte mig utan matlista! Efter Maxi var jag och Alice på badhuset. Hur skönt som helst. Vi hade varmvattenbassängen helt för oss själva en lång stund och där spenderades den mesta av tiden. Ikväll kom så äntligen grabbarna hem. Pizzaslice fick det bli till kvällsmat och sen har vi mest myst i soffan.

Yes - en härlig helg är avslutad. Nu jobbar jag två dagar, sen har jag också sportlovsledigt. Me like!




Hela tjejligan ♥


Igår, idag och imorgon

Igår fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig sjukt orolig. Och trots att jag vet att jag förmodligen, ja alldeles säker, oroar mig helt i onödan så är det svårt att skingra tankarna. Det är så typiskt mig att måla upp värsta scenario istället för att lyssna på det som faktiskt sägs. Igår hade vi en toppentrevlig kväll hos mellansyster. Vi åt och drack gott och så spelade vi spel. Mamma och systerstor var också där, en redig familjetjejkväll :) Innan dess var mammi och jag på musikklassernas konsert på Frökne. Alltid lika imponerande. Idag var jag och lunchade med fina vännen Caroline. Det blev en långlunch och thai på ko-san. Sen begav vi oss till Vincent där resten av dagen spenderades. Superkul! Nu fredagsmyser vi för fullt och medan Alice och Mattias spelar Wii sitter jag här och roar mig med iphonen. Saknar min Lucas och min Linus ikväll. Snart dax att leta upp sängen tror jag. Imorgon ska det tjejmysas på hög nivå. Blir en heldag tillsammans med Ulrika, Alize, Anette och Märta :) Tåg, bio, fika och lek står på dagordningen, allt medan maken jobbar. Trevlig helg!

16.02.2010

Vilken jäkla dag. Minst sagt intensiv. En timme innan jag slutade jobba hotade jag med uppsägning ;) Alltså ibland händer verkligen allt på samma gång och inget går liksom som det ska. Jag höll på att däcka under middagsrasten. Nåja, nu är den över och vi klarade oss med livet i behåll. Men jag önskar att det det där med vikarier var lite enklare ibland.

Efter jobb var jag bara snabbt hemma och bytte om, sen blev det ett pass på Friskis. Underbart att få jympa av sig och fylla på med positiv energi. När jag kom hem igen hade Mattias middagen klar och han bjöd på ljuvlig kycklingwok. Himmelskt. Ikväll har jag ägnat mesta tiden åt Alicen som just förtillfället är hur underbar som helst. Ja det är hon ju alltid, men nu har hon haft en härlig period av glada dagar och massa fart. Hon är glad och det liksom spritter i benen på henne, när hon ska till Vintergatan så rusar hon in på och hon älskar att vara där. Personalen öser lovord om vår lilla flicka och får höra många roliga kommentarer om dagarna. Häromdagen hade hon sagt att "åh vad trevlig middag vi har" och idag tröstade hon någon som spillt på bordet med att "det är ingen fara, vi fixar det sen".

Japp hon är underbar ♥

Senare delen av kvällen har ägnats helt åt Linus. Han har det tufft nu. I skolan har de det jätteintensivt med sju konserter den här veckan och det tar på krafterna. Sen dog pojkarnas farfar i söndags och även om inte Linus och farfar har haft någon djupare relation de senaste åren (pga sjukdom) så är det klart jobbigt när någon i ens närhet försvinner. Linus funderar väldigt  mycket på det här med döden nu och eftersom han är en ganska känslig kille så slår han inte det ifrån sig så enkelt precis. Dessutom är han väldigt orolig för farmor och hennes sorg. Linus är kanske inte en kille som ger intryck av att vara särskilt djup, men jisses det är han. Älskade Lillizen min ♥

Mina pojkar är inte särskilt lika till sätt och sinne. Jag pratade med Lucas ikväll (igen, gör det så gott som dagligen när han är hos A) och han mår bra. Han tycker inte att det som hänt är lika jobbigt som lillebror. Inte för att han är ytlig på något sätt men Lucas har lättare för att acceptera saker och gilla läget liksom. Imorgon åker han till Hästra med skolan för att åka skidor och det är han såklart hur lycklig som helst för. Inte utan att man är lite avis :)

Nu soffdax! Tre timmar jobb imorgon, det är nog ungefär vad jag orkar med, och sen håller jag helg. Ser fram emot det ska ni veta ;)



Älskar dig ♥


Väder och vind och allt däremellan

Vet inte om det är den där alla ♥:e dagen eller vad men jag är galet tokig i min make. Jag älskar min Mattias.

Idag stod det jobb på menyn och det var hur trevligt som helst. Jobbar ju på en småbarnsavdelning och jag tycker om att hitta på saker! Idag tog jag, sex gosiga barn och en kollega bussen till stan för att spana in Elsa Beskow-utställningen på museét. Lunchen intogs på Mc´d och gissa om dagen blev succé?  Vi hade såklart det hur bra som helst! Att komma ifrån dagismiljön är underbart ibland. Många barn är där 45h/v och 47 veckor om året, inte utan att det behövs lite miljöombyte.

Även om jag älskar mitt jobb förtillfället så har det plötsligt dykt upp lite andra planer och vi får väl se vart det leder helt enkelt. Jag tror iaf man ska ta vara på sina chanser, så det ska jag göra. Spännande! Nåja, fortsättning följer...

Ikväll har vi haft en lugn hemmakväll. M var och spelade tennis och jag och Alicen lagade middagen. Det fick bli tacos och det är ju aldrig fel. Nu har jag nattat barn, tagit ett bad och läst favoritbloggar. Dax att krypa upp i soffan.

Förresten så hatar jag det här vädret. Ge mig riktig vinter, en halvmeter snö, vindstilla och -5. För alternativet till det vi kallar vinter här i Skåne är just det vi trampar runt i nu. Och det är ju väldigt trivsamt ellerhur?   


Nej jag är nog ingen mittimellanmänniska. Jag vill ha vinter på vintern, vår på våren, sommar på... ja ni fattar. Så ge mig vinter. Skulle kunna tänka mig sommar också för all del. Fast ja jag är medveten om att det sällan är juli i februari. Men man kan ju alltid få drömma sig bort lite. För jag längtar faktiskt efter sommar, sol, bad, strand, nygrillat och ett glas rosé. Lovely.


Spanien 2010: (Snälla ta mig tillbaka!)

 



Alla hjärtans dag

Nyss hemkommen från Friskis och 5 km på bandet. Det fick räcka så idag, jag har annat att göra ikväll :) Min fina vän jag skrev om igår är inte alls särskilt ledsen längre. Så det blir inte att torka tårar ikväll utan att korka upp en flaska rött och fira hennes nya liv. Du är starkast gumman!

Hoppas ni alla har en fin alla hjärtans dag. Här hemma är vi inte mycket för kommersiella jippon, men vi firar med lite extra kärlek åt varandra.

Älskar min Mattias.



Helgen

Söndag igen, var f-n tar tiden vägen? Helgen har varit fin på alla sätt. Jag inser att jag är lyckligt lottad som har min familj, fina vänner och framförallt min Mattias ♥ Älskade han, som alltid väljer oss framför allt annat, som alltid finns vid min sida.

Idag är jag lite funderig. Det gör ont i mig när någon jag tycker om inte mår bra. Jag har en vän som stått mig nära ganska länge och som jag tycker mycket om. Just nu har hon det jäkligt tufft och jag försöker stötta så mycket jag bara kan. Samtidigt så kan jag inte gräva ner mig själv och må dåligt för att hon gör det. Just nu flyter mitt liv förträffligt och jag är lycklig, men visst gör det ont att se min vän må dåligt och jag hatar att hon ska behöva ha det såhär. Imorgon ska jag torka hennes tårar igen ♥

Ikväll är jag också lite ledsen å mina pojkars vägnar...

Helgen har som sagt varit fin. Inledde den med tjejkväll ju och igår tog vi en tur till stan. Vi träffade min storasis och Peter där och vi hängde på dem när de bestämt fika tillsammans med min storebror och hans Nettan. Mysigt :) Igårkväll var vi sen hos J och C. Vi åt gott och kollade på melodifestivalen. Bara Brolle som höll måttet tyckte jag och han gick ju vidare till final :) Som vanligt hade vi en trevlig kväll tillsammans med familjen Persson.

Idag har vi varit på innebandy med Lilliz. Stor glädje då grabbarna vann första matchen tvåsiffrigt och den andra med 5-1. Linus gjorde fyra mål. Duktiga lillkillen min. 

Ikväll var jag på friskis, det blev 7.5 km på löpbandet. Nu har M kommit hem från sin hockeyträning och jag ska jag njuta av att vara tillsammans med honom i soffan en stund. Ja jag älskar honom av hela mitt hjärta och jag är tacksam över hans kärlek till mig.




Min duktiga Linus. Han har förresten skaffat sig en alldeles egen blogg. Kika in på rocklinus.blogg.se 
 Garanterar dock ingen flitig uppdatering, men vi får väl se :)


Sovmorgon AB

Jaha här ligger jag kvar i sängen, jag som skulle varit på Friskis nu. Ursprungsplanen var att M och Alice skulle jympa och jag träna i gymmet sålänge. Hmm.. det blev inte riktigt så. Det blev nämligen väldigt sent igår och jag hoppade träningen för em lååång sovmorgon istället :) Alice är på Friskis med sin pappa iaf, tur det - så som hon tjatat. Själv får jag väl palla mig dit i em istället. Kvällen igår var iaf hur trevlig mig som helst. Maten på thai kong var ok men inte så mycket mer. Vi var sju tjejer från mammagänget som bowlade och käkade, Anna den stackarn som fixat allt låg själv hemma kräksjuk och kunde inte vara med. Är så himla glad över de vänner jag träffade genom babysången :) Särskilt Anette och Ulrika, vi tre har kontakt flera gånger i veckan och det är kul med våra jämngamla tjejer som får träffas mycket och leka tillsammans. Dessutom har vi så likartade familjesituationer med barn från olika förhållande osv och det är skönt att prata med några som faktiskt förstår. Så som sagt - det blev sent igår. Nähäpp nu ska jag ta mig ur sängen. Dax att vakna till liv ordentligt och få i sig lite frulle. Vi har en fin dag att fylla tillsammans. Linus ska på kalas, jag och M ska en runda på stan, Anette bjöd hem oss på fika, Friskis ska besökas och ikväll kommer familjen Persson. Jag har verkligen inte tid att ligga kvar här. Upp å hoppa!

Hej helgen!

Fredag och ledig (igen!). Idag har vi haft en redig softdag. Vi började med lång mysfrulle här hemma. Efter dusch och röj började vi sen promenixa mot staden. Tyvärr kom regnet ungefär samtidigt som vi gav oss ut så när vi nådde Hammar tog vi bussen. Stack snabbt inom HM och sen gick vi till Barbacka. Linus anslöt där när han slutat skolan. Lunch och fika åt vi där och Alice lekte med Alize när hon och Ulrika också dök upp. Efter Barbacka skulle vi tagit en runda på stan, Linus skulle egentligen handlat paket till en kompis som han ska på kalas hos i helgen. Men vädret inbjöd verkligen inte till shopping så vi tog bussen direkt hem istället och presentinköp får vänta till imorgon.

Nu ska jag fixa till mig lite inför kvällen. Mammagänget ska på stan där bowling och middag på Thai Kong väntar. Innan dess ska vi hinna med ett glas vin hos Ulrika :)

Trevlig helg!



Lunch i stan. Alice valde Ko-san förstås :...

img_5044 (MMS)

Lunch i stan. Alice valde Ko-san förstås :) Nu är det barbacka-fika med vänner och snart väntar pyttedans. Tossen mår bättre, tack för det. En heldag hemma hade förmodligen gjort mig tokig men det blev ju en riktigt fin dag av det här. Helgen står för dörren och även den kommer bli toppen :)


So far en riktig mögkväll!

Suck! Ikväll är en sådan kväll då jag verkligen borde tränat och rensat huvudet. Tyvärr funkade inte det eftersom M jobbar inatt. Fullt upp på jobb och massor här hemma har bidragit till att mitt tålamod inte är vad det borde vara. När jag kom hem i eftermiddags hade Mattias maten klar. Biffar, sås och potatis smakade mumsa! Efter maten stack han till sitt jobb och här var en del disk och annat att ta tag i. Alice har varit bölig mest hela tiden och medan jag röjde kök och tvätt var hon inte så glad. Efter det kröp vi ner i ett bad tillsammans.

Jag hade förhoppningar om en lugn kväll efter det men Lucas var väldigt rastlös och stimmade med Alice mest hela tiden. Mitt tålamod var inte på topp och den höga ljudvolymen gjorde sitt på humöret. När Linus sen kom hem från sin träning fortsatte stöket då bröderna började bråka och tjafsa med varandra. När jag skulle läsa godnattsaga för Alice var volymen åt h-vete för hög och efter fyra tillsägningar blev jag arg på riktigt. Nu sitter man här med sitt dåliga samvete för ja jag har nog varit en väldigt tråkig mamma ikväll. Nåja, mina barn får förhoppningsvis inga större men.

Soffan är min nu och jag tänker inte göra ett skit mer idag. Ska samla massor av kraft inför morgondagens vab för näpp Alice är inte riktigt kry ännu :/


Hostig, snorig och söt som tusan


Hej vardag!

Dax för middagsfika på jobb. Helt slut. Inatt har jag fått sova, men tydligen inte tillräckligt för jag är fortfarande galet trött. Vardagen kom plötsligt dessutom, jag har ju varit ledig ett tag och igår var det strömavbrott och barntomt på jobb. Men idag är det hejåhå och tillbaka till verkligheten. Inskolning, möte och alla barn. Ikväll blir det soffan och godnatt tidigt. Hoppas jag. M jobbar inatt och det brukar inte vara helt enkelt att somna då. Jag trivs utmärkt på mitt jobb, men imorgon ska det bli skönt med en kort dag och sen en ledig fredag.

Zzzz...

Omg! Natten har inte bjudit på någon sömn öht. De stunder jag slumrat är lätträknade. Stormen utanför drog igång redan innan vi lagt oss och det gjorde Alice också. Redan igårkväll tyckte jag hon var lite varm. När hon sovit en stund började hostan ordentligt. Stackars Toss hostade och hostade. Till sist hostade hon så hon kräktes. Först i sängen sen på golvet. Kräk på pyjamasen, kräk i hela håret, kräk på mig. Fanns inte mycket annat och göra än att få in henne i duschen. Utanför tjöt stormen och när Alice somnat om ren och nytvättad var det den som höll mig vaken. Stundtals var jag riktigt rädd och flera gånger var jag upp pch kikade i fönstret. Hosta och vind har slagits om min uppmärksamhet i stort sett hela natten. Mattias fick äran (eller tog äran?) att vabba idag. Jag har varit på jobb. Första dagen efter ledigheten blev inte som förväntat. Vi hade ingen ström på jobb så de barn som kom fick snällt återvända hem. Även Fjälkingeskola stängde så jag fick skjutsa hem Lucas igen. En märklig dag. Snart är det middag och sen blir det Friskis. Galet, jag orkar ju egentligen inte alls.

Grattis Leon ♥



Idag säger vi grattis till världens finaste Leon.
Hoppas du får en underbar 2-årsdag Sötis ♥
Vi ses i eftermiddag!


Original Video - More videos at TinyPic


Sälen 2011

Nu har vi varit hemma ett tag från underbara Sälen. Vi hade en ljuvlig vecka på många sätt. Mina barn älskar skidsemestrar och ja jag kan bara instämma med dem. Resan till Sälen gick jättebra, vi körde hemifrån vid tre och anlände till Broby ett tag efter. Sen körde vi på ordentligt och om man bortser från några små stopp så stannade vi i inte ordentligt förrän i Vansbro där vi käkade. Strax innan Sälenby hyrde vi skidor och sen bagav vi oss till stugan. Stugan vi hyrt genom salenhus.se var toppen! Vi bodde bra och vi hade nära till backen. Perfekt.

Det blev en hel del skidåkning för oss alla, allra mest för mina pojkar men vi andra fick också en hel del åk i backen :) Inte lika mycket som förra året dock eftersom både Alice och Leon uppskattade skidåkningen så gick den mesta tiden till dem såklart. Precis som det ska vara. Fast det är inte bara skidåkning man är ute efter när man åker på vintersemester. Det är så himla härligt att vara ute, bada bastu, mysa i stugan etc. Alice provade både rullband, knapplift och sittlift vilket funkade fint allihop. I de små backarna åkte hon på egen hand och i de större åkte hon ner med Mattias. Skidskola anmälde vi inte henne till och det kommer vi inte göra nästa år heller, utan hon lär sig av M. Alla barn är olika och Alice tillhör dem som inte hade velat vara med i skidskola bland okända vuxna.

Jag saknar snön, vintern, skidåkningen och tillsammanstiden. Ska erkänna att det känns ganska tungt att vara hemma igen. Veckan gick alldeles för fort och jag hade gärna stannat. Ser redan fram emot Lindvallen 2012!

Tack Carro, Linus och Leon för ännu en underbar, härlig vecka tillsammans i fjällen.




På väg hem

Sitter just nu i bilen och är på väg hem från ljuvliga, underbara, härliga Lindvallen. Alltid trist när semestern tar slut och i år har jag riktig vardagsångest. Jag älskar vintersemester! Vi har haft en toppenvecka på alla sätt, bilder och mer om Sälen utlovas. Tillbaka till vardagslunket vill jag inte alls just nu. Vintern är underbar när det är vinter, men 5 grader och regn i två månader klarar jag mig utan. Dessutom känns det förbaskat långt till nästa ledighet, japp jag är ett semesterfreak. Älskar att planera och genomföra semestrar och tillsammanstid. Så jag säger som Alice sa när vi satte oss i bilen för att påbörja hemresan och jag frågade henne om hon längtade hem. "Nej jag längtar inte hem alls, jag längtar bara till stugan!"

RSS 2.0