DR.. Advent!

Imorse var jag hos läkaren på spec.mvc. Fick en tid där efter samtalet med barnmorskan som jag träffade där för en månad sen. Jobbigt var samtalet med bm då, ännu värre var det idag. Orkar inte berätta, orkar inte delge, det handlar om den kommande förlossningen å det är sjukt jobbigt nu, mår inget vidare.. I stunder när livet e jävligt känns det så oerhört skönt å veta att vissa människor bara finns där hela tiden. Tack för messet idag Laline, tänk att några ord kan göra sån skillnad å betyda så oerhört mkt. Du är BÄST!  Å tack Jessica för att du alltid tar dig tid, hade inte klarat den här dan utan dig..


Varit hemma med Lilliz idag. Fick hämta han på skolan igår då han kände sig kass. Eftersom vi fick hålla oss inne idag passade vi på att göra fint till advent, att städa å fixa är bra när man har mycket i huvudet... känns liksom som om man rensar överallt. Nöjd blev jag efter allt slit! Nu lyser stjärnorna upp våra fönster å fint är det! Särskilt i köket som jag köpt nya julgardiner till. Går i svart och rött i år, finfint å mysigt nu när det är klart =) Ikväll ska jag dricka lite glögg, sitta ner, njuta av ett rent hem och bara ta det lugnt. Förresten, FBK vann över Brynäs med 8-3 ikväll! Nu står det 3-0 i matcher till vargarna den här säsongen. Det känns... ja jävligt BRA!


 

Inatt vill jag sova gott..


"Många människor passerar i ditt liv, men bara riktiga vänner lämnar fotsteg i ditt hjärta"


image14

En vecka till advent!

Söndag igen... shit vad snabbt det går. Om en vecka är det första advent och sen vet man ju att det rusar på av bara farten. Ska bli mysigt med advent, ska bli mysigt med jul och framförallt ska det bli mysigt med bebisgos i januari =)  Helgen har varit ganska lugn, igår var vi en runda i stan = bebisshopping! På kvällen blev det lite slötittande på film och jag orkade otroligt nog hålla mig vaken en heeeel film, det tillhör inte vanligheterna kan jag lova. Idag blev det ännu en runda till stan, det skulle ju bjudas på julskyltning där, men efter en stund var det bara att inse att den till största del bestod av regn och blåst. Inte mycket till julstämning där inte, så vi körde ut en runda till Eko:-  Köpte nya julgardiner och lite annat smått till veckans adventsfixande. Dessutom hittade vi en skötbädd där till Litens skötbord, ett skötbord som vi efter rundan på Eko var och köpte i Åhus. Av en slump kollade vi efter skötbord på Blocket idag och där hittade vi ett som såg kanon ut! Åkte till Åhus för att kolla på det och det var verkligen superfint! Det är betydligt större och snyggare än det vi tänkt köpa på Ikea och dessutom ser det helt nytt ut - så vi slog till och nu ska det snart bäras in på toaletten. Ja nu är det inte mycket kvar att inhandla till Liten. Kläder har h*n en hel del, troligtvis så att det räcker och blir över så när man hittar ett "måste ha" plagg nu så får det bli i större storlek. Säng, skötbord, sängkläder, badbalja, nagelsax, nappar, snuttefilt, spjälskydd, bilstol... allt och en hel del till finns här hemma =) Det enda vi väntar på nu (förutom bebis) är vagnen, fick besked i veckan att den skulle komma till affären i slutet av november, så nästa helg kanske det blir en runda dit bara för att kolla läget =) Var där för någon vecka sen och valde ut den skötväska jag ville ha och som vi fick till som bonus för att vi beställde första leveransen bland Teutonias 08:a vagnar. Dessutom var jag å Laliee i stan och köpte filt till vagnen i veckan, jättesöt Laban filt blev, den kommer passa perfekt  =)


Ikväll har jag röjt lite bland tvätt och tråkigheter och sen sattes skötbordet in =) Nu får det bli sängen, öppnar imorron och jag brukar ju inte va alltför pigg på mornarna. Tre öppningar (6.30) denna veckan..  Zzzzzz... Men det blir skönt att sluta tidigt, får ju gott om tid att adventsfixa, älskar advent, stjärnorna, tomtarna, musiken, glöggen, julklapparna, granen, och den lediga tiden.. Ahh jag älskar julen!!

image13

Måndag igen!

Måndag igen! Tiden rusar verkligen.. Ännu en helg är över och denna helgen har det faktiskt blivit lite gjort. Datorn är ute ur vårt sovrum och kvar är bara en tom plats där Liten säng så småningom ska vara. En ny garderob är åxå på plats i sovrummet och i den finns nya, tvättade och strukna bebiskläder prydligt inlagda eller hängandes. Känns skönt att fått det fixat, givetvis kommer garderoben behövas fyllas på lite mer och då är det skönt att det som redan är där liksom är i ordning =) Dessutom är det inte alltför långt kvar till att förbereda inför advent och jul, med allt som det nu innebär, och då är det skönt om det mesta av bebis-fixet redan är klart! Idag har jag exakt en månad kvar att jobba, sen blir det lite jullov tillsammans med pojkarna och sen hoppas vi att lillebror/lillasyster inte dröjer allt för länge med att göra oss sällskap, jag lääängtar så enormt mkt just nu! Även om den kommande förlossningen skrämmer vettet ur mig.. men jag försöker liksom se förbi den och bara tänka på när bebis är här. Smart va?! Som om förlossningen liksom inte behöver bli av för att jag inte tänker på den.. är väl det som kallas förnekelsefasen. Påminner lite om när Linus var liten och blundade åt allt han inte kände till och som han inte ville skulle komma för nära  eller existera. De tre/fyra första dagarna under sin inskolning satt han konstant på en matta och blundade "det jag inte ser - finns inte".  Ja jag ska iaf snart till spec.mvc igen och prata vidare om det hela.


Nää dags att ta en vända inom duschen innan sängen kallar. Öppning på jobbet imorgon 6.30, men slutar ju redan 10.30, så en runda på stan kanske det blir efter jobbet. Skulle behöva fixa ett par saker där å det kan ju vara skönt å få sånt gjort när grabbarna är i skolan, det är ingen av dem som jublar över att få gå tillsammans med sin mamma i stan precis.. undrar varför? Det är ju kuligt att gå i stan =) 


Utmanad!

Öppnade på jobbet imorse - seeegt, men med fyra timmars arbetsdag innebär det att man kan gå hem tidigt! Tänker slöa lite vid datorn en stund, sen lutar det åt städning.  Ska försöka få lite fixat denna helgen, datorn ska ut ur vårt sovrum (här måste ju beredas plats för en babyhörna!) Vi ska åxå hämta och fixa till garderoben som vi köpt till Liten å som bara väntar på att fyllas =) Tvättmaskinen har snurrat med pyttekläder denna veckan å de är så söööta när de hänger på tork. Undrar hur mycket kläder en liten busebebbe kräver - alltså MASSOR tror jag =) Har hittat (ytterligare!) en sida på nätet med kläder som bebis VILL ha!! Ska försöka avstå att beställa tills jag åtminstone e klar med det här inlägget ;) men sen lovar jag inte mer..

Fick ett mail av en vän häromdagen, det innehöll en utmaning där jag i min blogg skulle skriva ner 
10 saker jag aldrig kommer ge en chans, OK jag försöker:

1, Byta lag och överge FBK (Kommentar överflödig.. jo förresten, jag har svårt för Per Ledin)
2, Kvällstidningar (inte ens om de började delas ut  som gratis reklam skulle jag läsa dem - det är en jäkligt låg nivå på innehållet!)
3, Akupunktur (tror visst att alternativa behandlingsmetoder kan ha god effekt - men INTE med mig som nåldyna!)
4, Senapsgult (Jag har helt enkelt svårt för den färgen, kan iaf inte just nu tänka mig att gå omkring och se ut som en flaska Johnnys..)
5, Bli nykterist (i mitt nuvarande tillstånd är det självklart, men i övrigt..nää varför skulle jag avstå från ett glas vin ibland??)
6, Heltäckningsmattor (Vidriga att titta på, lukta på och gå barfota på..urk så äckligt!)
7, Skaffa hund! (Har full respekt för dem som älskar djur - själv gör jag det inte)
8, Dokusåpor a´la Big brother (Citerar Winnerbäck: "Stackars dom som stänger in sig 100 dagar utan heder.." Ja jag håller med, det är synd om människorna..)
9, Atkinsdieten (Att begränsa kolhydratintaget till 20 gram per dag verkar allt annat än sunt, dessutom visar en färsk  undersökning att kvinnor som följer Atkins rekommmendationer om högt proteinintag och lågt kolhydratintag har en högre dödlighet..min egen efterforskning visar att det kanske inte är dieten det är fel på i första hand??)
10, Dansbandsveckan i Malung (OM Mattias skulle fria å jag tackar nej beror det till 1000% på att alla manliga gäster anses ha rätt till att avkräva en dans med bruden.. jag fullkomligt hatar kasedans..inklusive musiken..)

KLAR med listan! Dagens bubblare är: whiskey, golf och Thailand.

Nää det var ju städa jag skulle göra.. å kolla kläder till Liten.. men först utmanar jag Laliee att skriva ner 10 saker hon aldrig kommer ge en chans =)

Trevlig helg!!

Helgen

Fredagen började bra, lugnt på jobb och jag kunde sluta lite tidigare, skönt med ledig fredagseftermiddag. Jag å Laline var inne i stan å fikade, paj och Zeke-latte. =) "Råkade" även köpa lite bebiskläder. (Ursäktar mig med att de verkligen var jättefina!) i tisdags var vi på ultraljud förresten, det var en myyysig dag! Kul att få se vår lill* bebis! Givetvis busade h*n runt så BM knappt kunde mäta h*n.. Jisses, vi lär få jobb med den lille skrutten =) Efter mycket möda och stort besvär kunde BM till sist konstatera att Liten just nu väger omkring 2 kg! Hjälp..hur ska detta sluta??!!

Igår var vi i Ullared, Laline, Linus, Marie å Jocke var åxå med. Körde hemifrån vid sjutiden, stannade och käkade frukost på vägen och allt var hur bra som helst...utom kön in till Ge-Kås =( Två timmars kötid in i en affär! JÄTTEBLÄ! Men det slutade med en hel del fynd iaf! Köpte ganska mycket till Liten såsom täcke, kudde, filt, nappflaskor, badbalja m.m. Även julklappsinköpen påbörjades och det är ju aldrig fel att börja med dem i tid. Var helt slut när vi kom hem och förstår faktiskt inte fortfarande hur jag lyckades ta mig från soffan till sängen inatt..


Idag var vi på Jysk, beställde garderob till Liten, känns som om hyllorna h*n fått låna inte riktigt räcker till längre =). Farsdag är det ju åxå idag, så ikväll körde vi ut en runda till mamms å "papps" med en liten paket. Kvällsmat och lite prat e ju alltid trevligt. Men..  NU väntar sängen och imorgon jobb! Fr.o.m. imorgon ska jag bara jobba halvtid fram tills mammaledigheten, känns SÅ skönt!! Fyra timmar/dag är tillräckligt nu, orken täcker liksom inte mer.


RSS 2.0