Mitt i veckan!

Började sju imorse. Gäääsp, tidiga morgnar är sannerligen inte min grej. Himla glad över att jag bara har en sju-morgon i veckan :)

Och jag skulle ljuga om jag inte påstod att jag räknar ner nu. Fast ärligt talat har jag nog inte riktigt tagit in att vi snart ska resa, ha semester, tillsammanstid. Dax att börja fundera över vad vi ska packa ner.



Finfint

Slutade 14.30 idag. Härligt. Alice var lyrisk när hon och Mattias hämtade mig på jobb, hon hade lekt prinsessa på Vintergatan med sina fina kompisar sa hon. Hon har verkligen saknat sitt dagis i sommar och det känns faktiskt riktigt bra att hon nu kommer få mer tid där. Hon kommer fortfarande ha någon ledig dag mitt i veckan med sin pappa och det känns bra. Det känns också galet bra att jag aldrig slutar sent längre. Jag trivdes på Lilla e, men att komma hem sisådär kvart i sju tre kvällar i veckan var ingen höjdare förstår jag nu i efterhand. Idag hann jag ta en löprunda (älskar nya skorna) innan M stack iväg till kvällens/nattens jobb. Vi hann både laga och äta middag tillsammans och vi hann få undan lite annat smått och gott. Fantastiskt skönt.
 
Ikväll har jag hunnit ta ett bad med Alicen, barnen och jag har bakat chokladbollar och fikat på det tillsammans med smoothie och vi har hunnit pussla. Finfinfin eftermiddag och kväll.
 
Nu sängen och ett avsnitt Grey´s.
 
Tre jubbedagar kvar :)
 
 
 
 
 

Rastlös

Middagsrast och paus. Är hyfsat rastlös och det känns som att jag mest går och väntar på att något ska hända. Vad? Vet ej. Vet bara att det är en jobbig känsla.

Men på jobb flyter det på iaf. Jisses vilket lugn det är här om jag jämför med den förskolevärld jag kommer från. Pedagogerna här tycker det är smårörigt i barngruppen såhär i början på terminen, jag förstår knappt vad de pratar om :)

Hoppas ni har en fin dag!


Måndagstragg

Inleder jobbveckan med två tidiga eftermiddagar. Skönt, men samtidigt vet jag ju att de längre dagarna väntar. Idag var jag galet trött och kom med nöd och näppe ur sängen. (Note to self: Järntabletter är jäkligt effektivt om man blöder som ett världskrig.) Efter jobb bar det av till Ulrica för lite hårfix. Måste ju ha fräscha slingor innan semmen. Är det något jag hatar så är det en fulful utväxt. Blääää
 
Nu väntar jag på maken min. Enchiladasen (heter det då?) står i ugnen, hoppas det är ätbart. ICA bestämmer menyn åt oss denna veckan och det är bra, för efter den där utväxten så avskyr jag nog veckoplanerandet av middagsmat mest av allt.
 
Om en vecka sitter vi i luften just nu. Avskyr att flyga (faktiskt mer än utväxt och veckoplanerande av middag) men jag kompenserar hatet mot flygplan med att jag älskar semester. Så det är bara att bita ihop.
 
Btw, Alicen är också nyklippt och blev så söt så. Men jisses så hon traggade på stackars Anna som klippte henne. Tjabbemostern nummer ett. Fylld av massa kärlek. ÄLSKAR.
 
 
 
 

Födelsedagsfirad!

Vilken helg! Här har det kalasats minsann. I fredagskväll kom mamma, Carro, Pia, Marie, Nettan och Carrå på besök och jag blev rejält uppvaktad. Finfina presenter, tack snälla ni. Vi åt paj (Maxi-kökets, ja jag hann inget annat) och drack lite gott, Skratt och tragg och en himla härlig kväll. Fasen vad jag har fina människor i min familj.

 

Igår (födelsedag!) smög Alicen upp utan ett ljud och väckte Mattias som lagt sig på soffan (eftersom hans säng var upptagen) efter nattens jobb. Hon fick liv i honom och de fixade frukost på sängen som jag fick tillsammans med perfekta paket. Nya löparskorna är nu mina, fick även ett par solbrills som stod högt på önskelistan :) Min man är bäst så det så. Efter uppvaktningen fick Mattias sova en stund till och jag, grabbarna och Alice begav oss till stan för lite födelsedagslunch. Barnen valde BK, nja inte min favvo men det funkar. Nöjda barn, nöjd mamma. Sen kom Carro och Leon till stan och vi slog till med födelsedagsfika på Darins. Biskvi måste man ju av tradition få på sin födelsedag :)

 

Kvällen spenderades på kalas. Storebror fyller 50 till helgen och hans fru har fyllt 40 i vår. Det blev en toppenfest på alla sätt.

 

Idag har vi varit på Andy´s en stund. Kände att jag verkligen ville hitta på något med Liten innan det är dax för jobbedag igen. Alicen ringde Märta som såklart gärna hängde med. Tjejerna lekte i tre timmar och efteråt var Alice helt slut. På väg hem svängde vi inom ÖB för att fylla på förråd av tandkräm, deo, tandborstar.. Liten satte sig i en kundkorg och tvärsomnade. Jisses intensiv helg har vi nog haft ja :)

 

Nu sängen. Om en vecka kommer semesterkänslan vara på topp, men först ska en ny arbetsvecka avverkas.

 

 


Fredag igen.

Så har snart första hela arbetsveckan passerat. Det har varit en jäkligt intensiv vecka, rolig, lärorik men huvudet känns sprängfullt just nu. Så mycket nytt att lägga fokus på. Oavsett så känns det väldigt bra. Jag har ganska många års erfarenhet från kommunal förskoleverksamhet och jag känner ärligt talat att det här är ett helt annat arbete. Den pedagogiska verksamheten går ej att jämföra med det jag har erfarenhet av. Här läggs fokus på utveckling och lärande större delen av dagen och kanske verksamheten påminner mer om skolan fast på en nivå för barnets ålder. Pedagogerna här har en helt annan yrkesstolthet och föräldrarna är mer delaktiga. Ja det känns bra. Men som sagt känner jag mig sprängfull. De två senaste kvällarna har jag haft svårt att somna då tankarna skenat iväg.

Ska bli skönt med helg. Ikväll ska jag ha lite tjejkalas hemma. Någon fyller ju år imorgon :) Apropå det så var jag och provade ut löparskor igår och jag "råkade" visst lägga undan dem i Mattias namn. Mattias undrade såklart vad de kostade, jag påpekade att han borde fråga om komfort och känsla ist :) Aja löparskor är inte gratis och gör man ett par mil i veckan funkar det inte att springa i vilket skit som helst. Mina knä har tagit stryk av att mins nuvarande pjux borde legat i soptunnan för längesen!

Nähäpp middagsrast över!


Fint.

Jisses vad tidem springer. Dagarna går i ett och just nu känns det himla bra. Jag hoppas jag har samma känsla om ett halvår för mitt jobb.
 
Idag slutade jag tidigt. Två 14.30-dagar i veckan känns allt annat än fel. Kan man så jobbar man dessutom in middagsrasten, vilket jag kunde idag. Så det blev lite egotid i em och jag passade på att spana in lite höstnytt innan det var dax för fika på stan med min fina Jessica ♥. När jag sen kom hem framåt kvällen så hade maken både storhandlat och påbörjat middagen. Fint det :)
 
Idag var vi verkligen tillbaks i vardagen på alla sätt. Alice till Vintergatan och grabbsen till skolorna. Linus började högstadiet och var lite smånervös på bussen imorse men ikväll var han galet glad över att att fått träffa alla kompisar och allt det nya, spännande som högstadiet innebär.
 
Nu har jag sat natti till och Linus efter att vi gjort en omgång musli (tack Sandra för receptet!) och snart är det dax för soffan en liten stund innan sängen kallar igen.
 
Alice hade galet svårt att somna ikväll. Bovve ligger nämligen kvar på dagis. Första natten utan honom på sisådär fyra år..
 
Nighty.

Måndag!

Måndag och ny arbetsvecka. Helgen var underbar på alla sätt och det känns helt ok att det är jobbdax igen. Jag är lite förundrad över den ordning som råder här. Allt är så genomtänkt och meningsfullt. Här finns mycket att lära. Spännande, jag älskar ju utveckling och utmaning! Kanske äntligen hittat min grej nu då? Vi får väl se :)


Vänner ♥

Första arbetsveckan avklarad. Två planeringsdagar på slutet och ja jag tror nya jobbet är lite klarare nu. De pedagogiska diskussionerna är på en nivå jag möjligen mött på högskolan, men aldrig ute i verkligheten. Det glädjer mig oerhört.
 
Gårdagen avrundades med middag hos mina föräldrar. Mamma och Bojje passade snällt nog våra barn när nu både jag och M hade jobb på schemat. Hade gärna spenderat dagen med mina älsklingar på stranden men jag är himla glad över att de har en mormor och "morfar" som tar med dem när vi inte har möjlighet. Tack.
 
Idag jobbar M igen. Jag vaknade också tidigt, fixade lite frulle och fick sen fint besök av Bästa Carro och Leon. Leon är här idag och leker med Alicen medan C och L jobbar. Även Märta-lie ville komma en sväng och det gick ju hur bra som helst såklart. Som dessa kids leker. Har aldrig varit med om maken. Jag är så glad för att Alice har fina vänner i sitt liv. Jag vet att hon från djupet av sitt hjärta tycker så mycket om dem. Det gör mig glad att se min underbara flicka leka, konversera och ha roligt med sina fina kamrater. Det gör mig glad att höra hur de jämkar och kommer överens utan varken elaka ord eller handgripligheter. Det gör mig glad när de väntar på varandra, hjälps åt och värnar om varandra. Deras syn på livet glädjer mig. Allt är så enkelt som det bara kan vara i ett litet barns ögon.
 
Jag njuter av den här dagen.
 
 
 

Förvirrat

Torsdag och planeringsdag. Två dagar på nya jobb. Det känns ok, lite förvirrat och väldigt mycket nytt. Allt är nytt. Barnen, kolleger, huset, verksamheten, pedagogiken. Idag hoppas jag kunna bli lite klokare på det hela.

Gårdagen var fin. Slutade tidigt och hela eftermiddagen spenderades på badet i Torsebro. Underbara sommar.

På kvällen blev det en mil. I ett par skor som fått springa alldeles för många mil nu. Måste köpa nya.

Önskar er en fin dag.


På väg.

Så var man på väg. På väg mot nya mål, möjligheter och utmaningar. På väg till nya jobbet. Fjärilar i magen var det ja. Jag brukar inte bli så himla nervös längre men idag är jag det. Har ju egentligen ingen aning om vad som väntar så det kanske inte är konstigt. Hemma sover alla gott. Känns skönt att mjukstarta vardagen och slippa dagislämning och skoltider så här direkt. Om tre veckor vaknar vi upp till semester igen :) Läääängta.


Kalajs!

Oh my vad trött jag är. Ska bara få Alicen också att inse att sängen borde kallat vid det här laget. Igår firade vi Lucas och Rebeccas 15- och 18-årsdag. God mat och dryck blev det minsann bland en massa trevligt folk. Tack för det. Firandet känns idag och jag har varit trött heeela dan. Jaja man är inte 20 längre ;)
 
Imorgon väntar den allra sista semesterdagen och på tisdag börjar jag mitt nya jobb. Galet nervös. På riktigt. Riktigt jäkla skitnervös. Livrädd faktiskt. Hujedamej.
 
Semestern i år har varit U N D E R B A R. Vi har haft det hur skönt som helst och bara tagit dagen som den kommit. Inte en massa måsten och krav. Vi har fått en del fixat här hemomkring, gjort enstaka dagsutflykter, umgåtts med fina människor, sovit alldeles för länge på morgonen, suttit uppe sena kvällar och pratat, myst, umgåtts. Och det har varit fantastiskt skönt. Tiden har gått fort men ändå känns det som att vi varit lediga länge. Så ingen jobbångest här inte. Nja det kanske man inte ska ha med tanke på att det bara är tre veckor till nästa semme? Spanien-längtan är påtaglig nu.
 
Kanske kanske jag vågar mig på den där tattoon då? Hujedamej igen.
 
Nu sängen!
 
Nighty
 
 
 
 
 
 

Lucas 15 år

Tänk att en liten liten pojke kunde förändra allt så totalt. Han fick mig att börja leva. Leva på riktigt. Han fick mig att känns kärlek. Kärlek på riktigt. Ingenting var viktigare än honom. Ingenting är viktigare än så. Älskade Lucas har nu hunnit bli 15 år. Kan inte förstå var tiden tagit vägen? Kan bara glädjas åt att jag fått uppleva den. Den och framtiden. Jag älskar dig. Så innerligt.

 


Mycket vill ha mera <3

Igår var det jag, Carro och Lars Winnerbäck. Men jäklar gårdagen kunde slutat i katastrof. Strax efter Ignaberga stod vid stilla i bilkö i nästan en timme. Singelolycka och totalstopp på vägen och ja jag höll ärligt talat på att bryta ihop. Trodde aldrig vi skulle komma fram till Sofiero och den efterlängtade konserten. Men det gjorde vi. Och.

 

Kvällen var fantastisk. Finns inga ord som beskriver Lasse. Hans musik och texter går rakt in i hjärtat. Vissa låtar ger både gåshud och tårar. Andra bara ren glädje, eufori. Att se honom live är magiskt. Hela dagen idag har jag befunnit mig i ett Winnerbäck-rus. Texterna ekar i huvudet och jag längtar tillbaka. Vemodigt att det är över. All väntan, sen två timmar magi och nu någon sorts tomhet. En tomhet som delvis fylls av minnen från igår och från Spotify. Jag måste se Lasse igen. Jag bara måste.


Lerjevallen

Hur ljuvligt kan man ha det egentligen? I eftermiddags packade vi smarrig kvällsmat, badkläder och fiskegrejer och begav oss till Lerjevallen. I över tre timmar var vi där. Underbart är bara förnamnet. Lycklig.


Mina val, mitt liv

Njuter av den sista ledigheten. Igår var vi hos Jonas och Linda på grillkväll. Så trevligt så. Alice älskar att vara där bland de stora kusinerna och bli ordentligt ompysslad. Förövrigt tar vi det mest lugnt. Mattias målar fönster och dörrar mest hela tiden men idag har vi bestämt oss för en paus. Vill göra något tillsammans.
 
Något vi är galet kassa på under ledighet är rutiner. Vi sover alldeles förlänge varje dag. Men kanske är det just det som är semester?
 
Imorgon är det äntligen dax för Winnerbäck med min Bästa. Som jag längtat och väntat. Galet länge har biljetterna varit våra och nu ska vi äntligen snart få uppleva världens bästa Lasse. Love.
 
Å så är det något litet som stör. Folk som snackar och tycker utan att ha en jävla aning. Jag har levt mitt liv i snart 36 år, jag tror att jag vet mer om det än någon annan. Så håll käften för fan om mina val och beslut, Det finns anledningar till att man agerar och gör som man gör. Jag har också mina anledningar, det är jag som levt mitt liv, det är jag haft känslan i saker som skett. Det finns människor som jag kanske egentligen borde vänt ryggen för längesen? Men jag gör inte det. För jag måste inte behandla dem lika jäkla uselt som de behandlat mig. Jag kan helt enkelt välja att vara en bättre människa än så.
 
Dessutom är jag vuxen nog att fatta mina egna beslut. Jag gör mina val och står för dem. "Vänner" som surar  för att man inte väljer som dem klarar jag mig utan. Håll er på avstånd då för fan. Jag behöver inte folk som försöker styra upp mitt liv. Som sagt jag har övat på det i snart 36 år och hittills tycker jag att jag lyckats rätt så bra.
 
Nä nu kommer mina pojkar hem. Dax att planera något för eftermiddagen. LYCKA.
 
 
 
 

Lugn

Ännu en hemmadag och plötsligt längtar jag inte bort ett endaste dugg. Jo såklart längtar jag till Spanien men förövrigt har det där semesterlugnet riktigt infunnit sig. Ta dagen som den kommer. Det är underskattat och något jag verkligen varit usel på jämt. Vill helst ha tusen planer och ändå inga måsten eller krav. Svår ekvation? :) Idag har vi haft besök av mina föräldrar och av Carro och Leon. Fint det :) Mattias har målat ett par fönster till och så småningom, nångång, när vi är klara med allt så blir det nog riktigt bra. Ikväll blir det altanhäng och lite rött. Ska bara klara av dagens motion först.


För mig

Det fanns en tid då jag älskade löpning. Så sent som i våras var en löprunda något av det bästa jag visste. Så avstressande och skönt. En riktig energikälla. Sen hände det något. Jag vet exakt var, hur och när det hände. Jag kan ta fram känslan när som helst. Och plötsligt var löpningen inte lustfylld längre. Istället var det ångestladdat och ett jobbigt måste. Av ren envishet fortsatte jag ändå springa då och då. Men gångerna glesades ut och ersattes till slut av rena promenader. Skönt det också men det ger aldrig mig samma känsla, samma rus som löpning gör. Idag kände jag mig plötsligt småirriterad utan anledning och jag tänkte att om allt var som det borde så skulle jag gett mig ut på en löprunda för att den komma hem och vara på topphumör igen. Jag saknade känslan man får efter ett bra löppass och jag insåg hur jäkla gärna jag ville återta den känslan. Så ikväll har jag återigen en mil i benen. Det är så fantastiskt skönt så det finns inga ord. Nu ska det här göras på mitt sätt, för min skull och för att jag ska må bra. Aldrig mer vill jag återvända till den tråkiga, kravfyllda och jobbiga löpningen. Aldrig vill jag känna så igen. Och det behöver jag inte. Om jag bara låter det handla om mig.

 

 


Humör

Så ilsk man kan bli när man upptäcker att man inte kan få tomatsoppa till frukost. Jisses sicket humör det kan finnas i en fyraårig. Söt är hon iaf ;)

 

 


Hemmadag

Igår hade vi kalas för Max som fyllde 16. En fin dag och perfekt med sommarkalas på altanen. Idag har vi haft en redig hemmadag. Tanken var att åka och bada men sen ångrade vi oss och såg istället till att få lite gjort här hemma. Lunchen intogs på altanen och svalkade oss gjorde vi i poolen. Några maskiner tvätt hann jag med, Mattias började måla garageporten och snart ska fönstren få sitt. Mamma och Bojje kom en vända och jag fick hjälp med att fixa ihop en byrå och därmed få lite ordning bland Linus kläder. Till middag blev det fiskgryta, yummie!

 

Förövrigt är det jäkligt fint just nu. Jag har lyckats rensa både här och där. Bl.a. har jag sorterar på mitt fb-konto och numera delar jag mina statusuppdateringar med knappt en femtedel av mina fb-vänner. Känns bra. Känns rätt.

 

 


Sovrummet

Och så bilder på nyrenoverade sovrummet. Efter lite småfix i veckan känner jag mig nu klar tror jag. Sänggaveln är som sagt en gammal dörr. Orden jag målat på är från bröllopslöftena vi  själva skrivit inför vår vigsel. Sängborden och korgstolen har jag hittat på mammas vind och efter lite renovering och färg gör de nu sig utmärkt i rummet. Japp I love it!

 

 


Bakken

Igår var vi på Bakken, en fantastisk dag. Perfekt resmål för hela familjen och vi hade hur mysigt som helst. Alice var lite försiktig med karusellandet i början men efter en stund släppte det och sen fanns det ingen hejd på åkandet :) Lucas åkte som vanligt allt och även Lilliz vågade sig på de värsta till slut. Max å hans tjej var också med.

 

Åhhh älskar dagar som den här. Älskar att få vara tillsammans med min familj. Fina ni  ♥

 

 


RSS 2.0